csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  10 sp 6 v 2 o 2 f 23 -16 mål 20 p
26 oktober 2019

CSFCs spelarbetyg

Burnley     burnley     vs    CHELSEA     Chelsea
       2                            -              4          (0-2)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2019-2020>

Burnleys start-XI

Pope, Lowton, Tarkowski, Mee, Pieters, Hendrick, Cork, Westwood, McNeil, Rodriguez, Barnes

avb: Hart, Taylor, Bardsley, Long, Lennon, Brady, Vydra

Manager: Sean Dyche

Målgörare

0-1
0-2
0-3
0-4
1-4
2-4

Christian Pulisic, 21
Christian Pulisic, 45
Christian Pulisic, 56
Willian, 58
Jay Rodriguez, 86
Dwight McNeil, 89

CHELSEAS INSATS


7-

En mycket väl genomförd match mot ett svårslaget lag. (Framförallt i första) Särskilt glädjande är att försvarsspelet fungerar så väldigt mycket bättre, inte minst på fasta, nu än för en månad sedan. Burnley var riktigt bra i första men Pulisic bättre.

Sista minuterna skämde dock ut Chelsea. Man ska inte släppa in två mål så och tappa spelet helt. Det är en koncentrationsfråga.


SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Kepa Arrizabalaga En jätteräddning i första med ena handen när han egentligen såg överspelad ut. Inte mycket han kunde göra på målen. Ett otagbart om han inte varit två decimeter längre och en styrning bort från honom. 7
César Azpilicueta En rätt anonym match jämfört med hans insats mot Ajax (men sådana är nog rätt svåra att göra om). 6+
Kurt Zouma Stark och stod upp mot det fysiska spelet. 6+
Fikayo Tomori Följsam och bollsäker men missade sin position grovt vid något tillfälle som kunde kostat. En fantastisk brytning på Jay R Styrde dock också in ett mål då han vek undan kroppen istället för att gå på spelaren. 7-
Marcos Alonso Understödde Pulisic väl. 6+
Jorginho Visade att han inte är en vinthund, ett par härliga pass framåt men matchen gick honom och mittfältet lite förbi. 6+
Mateo Kovacic Inte lika bra som mot Ajax, försvann lite då mittfältet hade svårt få tag i matchen. 6+
Mason Mount Vi gillar verkligen hans spelsinne. Är nog en av de första Lampard plitar ned på laguttagningen. Fin assist till Puls tredje. 7-
Willian  * Aktiv men den fina formen verkar över. Ändå gjorde han ett mycket bra mål. En klart bättre andra än första halvlek. 7-
Christian Pulisic Hans första mål (och det blev två) för Chelsea och hans eget hela vägen. Så ska man presentera sig. Nära ett till strax efter. Stod väl för allt offensivt för Chelsea i första halvlek som var magisk av honom. Frågan är om det någonsin varit lättare att utnämna en MoTM (ens under Hazards toppögonblick). En lite mindre framträdande andra men inte dålig. 8+
Tammy Abraham Några bra saker men har lite svårt att komma in i spelet som han gjorde tidigare. Kanske för mycket kantspel från Chelsea. Assist till Willian. 6+
---    
Reece James In för Alonso. 63 Två viktiga blockar redan första sekunderna, så ska man hoppa in som försvarare. 6+
Olivier Giroud In för Abraham. 69 Gjorde tyvärr inget avtryck. 6-
Callum Hudson-Odoi * In för Willian. 72 Filmade för straff, sådan ger verkligen inget bra betyg trots ett i övrigt bra inhopp.Det kan diskuteras om han filmade eller bara föll, men kontakt var det inte. Vi har sett billigare straffar redan den här säsongen dock. 6
CHELSEAS BÄNK


Caballero, Pedro, Giroud, Hudson-Odoi, Batshuayi, James, Guehi

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser-Avslut 16 13
Skott på mål 7 5
Blockerade skott 7 3
Hörnor 6 5

Bollinnehav %

63 37
Källa Flashscore

 

Manager Frank Lampards INSATS

Fingertoppskänsla i uttagningen av Pulisic. Vi är imponerade av hur han matchat in honom i laget. Vi trodde verkligen på Lampard som manager, han överträffar alla förväntningar och förhoppningar i hur han gjort laget bättre omgång för omgång. De grova försvarstavlorna är borta även om det sker en del misstag, ungdomarna lever upp och mer än så till mer än vad vi kunde hoppas på och nu kommer resultaten också efter några närmast orättvisa i inledningen.

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Christian Pulisic

 


KORT OM MATCHEN - oftast skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

En riktigt tuff match utan den glamour som sådana matcher kanske normalt har. Bunrley är väldigt svåra att besegra men de får väldigt sällan den uppskattning för vad de presterar bland sportskrivare och fans. Alla känner deras fotboll och spelstil men få tycks ha riktiga vapen mot den. Vi hoppas Frank Lampard har det för vi vill väldigt gärna att den positiva trenden med bättre och bättre för varje match fortsätter.

CHO får vila vilket inte är så överraskande efter att han just kommit tillbaka från en långtidsskada. I övrigt knappast överraskande med tanke på det hopplösa skadeläget. Ingen Chris Wood i Burnley vilket nog kan vara bra för oss.

Fysik mot teknik, kamp mot kreativitet är hur matchen förmodas utvecklas och det märks tidigt i matchen också. Ingen i vinrött kliver undan, fast Chelsea har några kämpar också även om de kanske inte är lika välväxta. (Undantag Zouma)
    Willian skjuter efter rätt bra spel av Chelsea. Skottet däremot är inte bra alls. 5
    Mount trängs undan av Tarkowski. Där var det lite skillnad i kilon. 6
    Roligast, näst en vinst förstås vore nog ett mål för Pulisic. Det skulle inte skada om Abraham gjorde mål igen heller efter en tid utan nätkänning.
    Zouma förlorar en duell mot förre Chelseaspelaren Jack Cork, och hamnar i reklamskyltarna. Det såg inte bra ut. 8 Zouma får behandling. Han kommer dock upp och är med igen.
    Abraham bra boll till Willian som snubblar över den och han börjar se ut som förra säsongen om vi ska döma av första tio. Hans jättefina form under oktober är ännu inte synlig.
    Det är kamp och i princip noll skönspel. Ett bra anfall har vi fått se, ananrs är det bara kamp. 11
    Bra brytning av Tomori. 11 Tempot är oväntat högt och spelmodellerna mycket tydliga. Långa bollar från hemmalaget och försök att spela sig igenom från Chelsea. Burnley har nog lyckats något bättre med sinmodell hittills.
    Hörna för Burnley. Fast situation, Chelsea har varit bättre på det senaste tiden. Zouma gör det dubbelhörna precis framför Kepa. 13 Chelsea vill ha frispark.
    Usel hörna, förbi alla och ut.
    Mount sköt efter bra framspel av Pul. VI tyckte nog skottet tog på handen men ingen åtgärd och armen var ändå längs kroppen. 15 Nja, vi kan sett fel av den andra reprisbild vi såg.
    Willian in, Mee bort och så är Barnes ful igen mot Azpi. Han har nog snart jobbat ihop till ett samtal med domaren.
    Mer spel från Chelsea och de möter ett uppställt Burnley då det går för långsamt och för sidledes. Willian slår en fullständigt oförklarlig boll och pekar och har sig som om det inte var hans fel att den var mil från en Chelseaspelare, och ut.
    En viktig touch på en genomstickare mot Barnes. Zouma fick foten på den. 18
    Kepa snabbt ute och stoppar en stickare till Jay R.
    Skott men rakt i famnen på Kepa, McNeil är den som sköt, har börjat matchen bra.
    Vi hade väldigt gärna sett ett tidigt mål men känslan är nog den att vi lär få vänta på det men Chelsea spelar allt bättre dock men Burnley är inte ofarliga alls när de anfaller. Särskilt McNeil övertygar, ung spelare. Azpi försvarar bra mot honom.
    Jorginho och Kovacic har haft svårt att få tag i spelet och det är kanske skillnaden just nu.
    Solomål av Chrstian Pulisic (och vovven blev livrädd här hemma). Han bröt själv, tog sig fram hela vägen och satte bollen i mål. UNDERBART. 21. Där fick vi det tidiga mål vi ville ha. Hans första mål för Chelsea och hans eget hela vägen. Så ska man presentera sig.
    Och så gratischans till Burnley när Tomori fullständigt går bort sig efter Alonso förlroat en bollduell. Som tur var kan inte Barnes omsätta jättechansen. Nästa boll in blev farlig via några nickar men bort. Tarkowski trycker ned Alonso och nickar längs linjen, Barnes får inte dit huvudet i tid. 23 Farligt värre.
    Otrolig räddning av Kepa när ett skott tar få spelare och Kepa lyckas vända en hand bakom sig typ och med enda handen stöta bort den. Oj. 254 Chelseas mål har verkligen tänt Burnley.
    Pulisic nära igen men Pope gör en riktigt bra räddning och hinner ned med en hand. Hörnan dock resultatlös. 27
    Jorginho står på fyra kort och riskerar avstängning som tydligen inte gäller mot Man U utan mot Watford nästa helg.
    Frispark Burnley, Mee nickar ned den och Barnes är för sen. Det var supernära. Det var öppet mål då Abraham inte nådde bollen. 30
    Chelsea lever farligt nu.
    Burnley är riktigt bra efter baklängesmålet och Chelsea måste få tag i boll och lugna ned sig lite. Offside för Burnley på en frispark in igen. 32
    Kepa försöker lugna ned, busvisslingar och vädjan om maskning från de vinröda.
    Chelsea har stora problem att få tag i bollen och ännu mer att hålla den. Det är ett oerhört rakt och aggressivt Burnley. Barnes får bollen och skjuter, men över. 34 Just nu luktar det kvittering.
    Bra spel av Chelsea men sista bollen är meningslös, vem såg Abraham där?
    Alonsoinlägg rinner förbi och Pulisic får chansen, skjuter men blockeras. 36 Vilken match han har så här långt. Han har skapat och fått flera bra chanser, gjort ett mål och fått en jätteräddning emot sig. Han har väl haft alla Chelseas skottt på mål?!
    Inlägg mot Alonso men en nick ut till hörna. 37
    Kort och Chelsea spelar bakåt. Börjar om efter stuckit fram bollen. Bra inlägg av Alonso, Pulisic skarvar men ingen vid bortre.
    Pul till Abraham som försöker curla in bollen, dock utanför och Pope är med på den. 39
    Mount nära få ram en fin boll till Pulisic. 40
    Chelsea har fått tag i spelet igen efter en bra period av Burnley.
    Jorginho bryter bra och fin pass till Abraham som knuffas men behåller boll. Chelsea sänker tempot och det är uppställt Mount söker inspel som är nära att gå fram till Abraham. 42
    Willian skjuter på volley. Hyfsat skott men lätt för Pope. 43
    Vilken halvlek han har Christian Pulisic. Otroligt. Han får bollen, avancerar från mittcirkel, söker läge och skjuter och via en touch på Mee går den in otagbart för Pope vid stolpen. 45 Aerikanerna kommer att svämma över alla kommentarsfält nu. Vilken match han gör. Är det bästa enskilda insatsen hittills i år, i alla fall halvleken. 45

Ett riktigt skönt mål just så där före pausen. Än är det inte klart men... Burnley har bjudit mycket bra motstånd men Chelsea leder med två mål tack vare Pulisic och en osannolik räddning av Kepa.

ANDRA
Kan vi få ett mål till så slår Chelsea rekord. Inget lag har gjort tre eller fler mål i fyra raka bortamatcher eller hur rekordet nu såg ut.
    Hörna för Burnley då Zouma stänger av Kepa som annars lätt plockat den. Inte så smart av fransmannen. Bort men in igen och då nickar Zouma två gånger utan att få bort den. Till slut får dock Chelsea bort bollen. 47
    Burnley är laget som vill just nu. Chelsea ser lite oorganiserade ut men en miss ger Chelsea en kontringsmöjlighet men den stoppas upp och det är Burnley igen. 48
    Tydligen en ev straffsituation men den missade vi, vilket inte spelade roll då det inte var någon.
    Barnes offside men ingen flagga. Det var korrekt, vi såg inte Alonso där borta. 49 Barnes får dock inte träff på bollen.
    Chelsea spelar inte bra just nu, de ska kunna få tag i spelet bättre än de gjort de första fem.
    Alonso trycks undan, vet inte vilken gång i ordningen en Chelseaspelare går i gräset efter en tryckning bakifrån. Inte knuffar utan med kroppen och därmed ej frisparkar utan bara utnyttjande av fysiken.
    Chelsea har inte haft något ordnat alls ännu. Rodriguez skjuter men Kepa tar bollen och håller den. 51
    Då tar Pulisic hand om det och vi får ett Chelseanfall men Burnley är alla tillbaka och det blir bolla runt. 52 Tills Willian tappar boll igen. Kovacic får en tå på en boll som annars hade blvit farligt. Willian kortas coskå för tidigare förseelse.
    Kovacic har börjat andra bra. Chelsea får till ett anfall men inte hela vägen. 54
    Det är nog lite tur att Burnley slarvar en del för de har satt Chelsea under press, både i första och framförallt nu.
    Chelsea tar sig fram till en hörna. Dåligt slagen, vgör om och gissa vem. PULISIC dyker upp och nickar in bollen i bortre gaveln. VILKEN MATCH han gör! Snacka om underbart och Chelseaspelarna hyllar honom verkligen. Han gör det med bakhuvudet. Fantastiskt. 55 Mount stod för det fina passet in.
    Vi hann inte ens hämta oss efter Pulisics hat-trick. Då dyker Willian upp, går in i boxen och klämmer in bollen. 58 Assist Abraham.
    Chelsea har knappt varit med i matchen i inledningen av andra och så plötsligt två mål på två minuter.
    Lampard tycker det är dags att rotera spelare. det lär bli byten inför det tuffa programmet framöver.
    Vilken brytning av Tomori på Rodriguex som hela tiden var något före i löpduellen och ren med Kepa, ändå vann Tomori bollen. Vilka insatser de gör. 62
    Alonso som varit med sedan sviten om sju segrar (för det blir seger idag) har haft en rätt lugn dag och vila. Reece James in och Azpi in på vänsterbacken. 64
    Vilken start han får James. Två sueprblockeringar från nästan fria skyttar. 64 Så ska man hoppa in som försvarare.
    Kovacic görs ned av Jay R som kortas av Oliver.
    Så ny varning till Pieters som är sen in på Reece James efter en fin boll ut från Willian. 67
    Mount tar frisparken. Nu vill vi ha ett Abrahammål. Siktade på Tomori, Willian plockar upp och skjuter, det blockeras.
    Pulisic lyfter bollen mot Abraham, Pope överspelad men Abraham når inte. Hörna. 68
    Chelsea var överspealde i inledningen av andra men nu är det BARA Chelsea hela tiden. Burnley har inte gjort som Southampton igår och lagt sig att dö, ändå är det utklassningssiffror just nu.
    Giroud in för Abraham som blev mållös idag. 70 Bra att Giroud får chansen att spela. Det gillar vi.
    Pulisic är den yngste spelare som gjort hat-trick för Chelsea. Tidigare rekordhållare var Tammy Abraham 14 september. Pul är idag 21 år och 38 dagar.
    Willian av för Hudson-Odoi. Hyllas av leende Lampard och CHO. 72
    Chelsea borta är smått otroliga just nu.
    CHO skjuter, Pope räddar rätt enkelt. 73
    Bra frisparksläge för Mount. 74 Blev inget av det.    
    Mount till CHO som görs ned och Oliver pekar på straffpunkten. Upphakad bakifrån. Lite lätt gick nog CHO ned där. Såg mystiskt ut, vi får se vad VAR säger.
    VAR säger att CHO får gult kort för filmning. Trist, sådant vill vi inte se. Det såg dock ut som en fällning först men repriserna visade minimal kontakt. Vi har sett tendensen hos CHO förr att han går ned lätt, hoppas det här blev en riktig läxa för honom. Skönt med VAR.
    CHO tar sig in fint och spelar förbi målet men Giroud kan inte nå den. 79 CHO ordentligt utbuad. Giroud ned mot Jorginho som fastnat i ett björngrepp av Mee. Mer straff där fast bollen var lite långt ifrån Jorginho kanske. 80
    Många s k experter tycker inte det var en filmning utan att CHO trillade när han försökte undvika tacklingen. Kanske men nog kan vi förstå om det bedömdes som filmning då det inte var kontakt.
    Matchen är i avspelningsfasen nu, Burnleyfansen hyllar varje pass som hittar rätt adress. Ska Chelsea få till ett mål ytterligare.
    CHO in i boxen och den här gången var där ett ben som han hoppade undan. 83 Många anfallare hade fallit där. Det ska CHO ha heder för men det är klart efter ett gult så tar han nog inte chansen. Vi har sett straffar som varit billigare ges under säsongen så om det var något fel var det väl ändå om det var kort eller för filmning eller bara ett fall när CHO gick ned tidigare.
    Fasen o ckså, vi fick inte behålla nollan. Jay Rodriguex får gå fram rätt oebhindrat och han skjuter från 30-35 m och bollen skruvar sig ifrån Kepa. 86 just ovanför fingrarna på Kepa.
    CHO hittar Pulisic vid bortre men han kan inte få in nicken. 88
    Lägg av alltså. Chelsea kan inte hålla tätt. McNeil skjuter och det touchar Tomori och Kepa kan inget göra. 89 Chelsea kan inte hålla koncentrationen tydligen. Och Burnley jagar mer.
    Kepa är vansinnig för hur de försvarar. Reece James nickar ut till hörna. Nick långt över. 90

 

Vi vill påminna om att Burnley verkligen inte var dåliga. Deras misstag straffade sig dock obarmhärtigt. Chelseas koncentrationsmiss i slutet oroar dock efter en annars härlig match av vårt unga lag.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Michael Oliver + VAR

BETYG

Knappast en svårdömd match trots att den var fysisk och inga misstag vi noterade. Dömde straff när CHO filmade men VAR assisterade honom rätt. Om det var gult för filmning eller inte....?

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättni Tiden ute mngarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy

Besök csfc-facebook: facebook