csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
5   Chelsea FC  8 sp 4 v 2 o 2 f 18 -14 mål 14 p

- always proud to be Blue -


7 - 13 okt 2019
    NÄSTA MATCH:

       19 okt    NEWCASTLE - kl 16.00

  -

Nyheter v-41


SÖNDAG 13:
Mateo Kovacic skadades i matchen mot Wales just före paus och tvingades gå av. Det räcker med skador. Det här landslagsuppehållet har redan gett tre stycken; James, Kanté, Kovacic.
        Även Ethan Ampadu tvingades av pga skada efter ett överfall av Petkovic.

Ethan Ampadu startar för Wales och för Kroatien startar Mateo Kovacic.

CHELSEA W vs ARSENAL W      2 - 1
    Chelsea fick en mardrömsstart mot mästarna Arsenal. van den Donk gjorde deras första mål redan i 9e minuten, Chelsea måste nog vinna matchen för att ens kunna hänga med i toppen på WSL,
    Guro Reiten kom närmast kvittering i 34e minuten med ett skott i ribban. Chelsea avslutade halvleken bra men Arsenal hade kontroll. Ji bäste Chelseaspelare.
  -ANDRA-
Reiten hade också en chans på en målvaktsretur som hon kom fram på väldigt snabbt men hon var lite för långt ifrån. 47 Bra inledning i andra av Chelsea men de måste omsätta chanserna också.
    Nästan bara Chelsea första tio i andra. England har dock inte lyckats kontrollera de fina bollar hon fått. Hon verkar överraskad varje gång en boll kommer fram till henne.
    Till slut kom en väkldigtvlförtjänt kvittering där Kriiby fint hittar England som lättar upp bollen och sätter den på en volley, så mycket för vårt gnäll. ;) 57 Superfint mål.
    I 61 hade Chelsea tur mrd domslutet då det kan varit felaktigt när Arsenal gjorde mål efter avblåsning för offside. En snabb kontring som Chelsea får se upp med,
    England fortsätter komma i bra lägen men inte få till det. helt ensam vid straffpunkten sätter hon bollen långt utanför. 63
    Mycket oväntade byten, Thorirsdottir in för Reiten och Bachmann för Kirby. 75
    Chelsea är lite slarviga i in iver och har dragit på sig onödiga offside och för snabba försök till avslut. Det är hög energi och intensitet och mindre skönspel,
    Ji får gå av pga skada. Drew Spence ersätter. Chelseas bäste idag, ji. 82
    Mycket fint spel av Bachmann till andra avbytaren Thorirsdottir som placerar in bollen vid stolpen Klassmål. 86
    En mycket viktig och bra räddning av Berger i 90e minuten. Där fick Arsernal komma fram för lätt men som sagt bra räddning på en boll som gick mellan benen och som Berger inte kan sett förrän i sista sekunden
    Arsenal pressade hårt i slutet. Mycket nervöst för oss vid sidan, särskilt när domarna släppte hands för Arsenal.
    En rättvis seger om vi ser till hela matchen och framförallt andra halvlek.
    Chelsea klättrar upp till andra plats, två poäng efter City.

Till Viasats kommentator, Kingsmeadow heter alltid Kingsmeadow när Chelsea spelar, det är bara när AFC WImbledon spelar där som den kallas Cherry Red Records stadium.

Chelseas officiella sajt har en tvåpartsintervju med Willian i samband med hans 300-jubileum. Willian vars form tycks vara briljant för ögonblicket efter ett par svagare säsonger (kan det vara Hazards frånvaro som fått honomm att blomma ut igen eller att han fick dennes tröjnummer?). Läs mer här>>

Jorginho gjorde mål när Italien blev klara till EM. På straff mot Grekland,

Kepa däremot orsakade en sen straff åt Norge och Spanien tappade två poämg. V i får se om han nu får stå mot Sverige efter det,

Stormatchen Chelsea mot Arsenal i WSL visas på Viaplay idag, Matchstart kjl 16,.00

Det är en ny skada som Kanté har, en ljumskskada sk abductor, som höll honom borta från landskampen i fredags. Det är tredje skadan han fått sedan i maj. Det verkar onekligen som om evighetsmaskinen har fått en del problem. Kanté hade spelat iu princiup nonstop flera år innan han fick knäskadan så kanske saker och ting håller på att komma ifatt honom.

LÖRDAG 12:
Antonio Rüdiger räknar med att vara tillbaka efter landskagsuppehålet. Skönt då vi har saknat honom och inte minst hans kedaregenskaper där bak.

Olivier Giroud blev matchhjälte för Frankrike mot Island genom att göra enda målet, på straff. Kanté var tänkt att starta men gjorde det aldrig, Deschamps sa efteråt att det var av säkerhetsskäl, så förmodligen hade han skadekjänning även om ingen vill säga att han är skadad,

Tammy Abraham och Ross Barkley fick hoppa in i Englands förlustmatch mot Tjeckien. Fast som England spelade hade de nog behövt Tomori nästan mer.

FREDAG 11:
Ryktet var sant, Mason Mount fick göra startdebut för England mot Tjeckien. Barkley, Tomori och Abraham startade på bänken. Tyvärr bkev den i en match där England som alltid visar att de aldrig kommer att vinna någpt för deras försvar är inte bra.
    Hela frontlinjen sijim ärligt talatt inte var bra byttes ut vid 79,
  Oerhört överraskande är att Kanté inte spelar för Frankirke. Brta för Chelsea dock. Giroud startar.
    Abraham fick komma in men arrogansen hois England är PATETISK, Med det usla försvaret kommer de aldrig vinna någit,

Det är nästan som att befinna sig i ett alternativt universum, att upptäcka alla dessa hyllningsartiklar om Chelsea och Chelseas spelare i Daily Mail. Det kan väl ändå inte ha någit att göra med deras nationalitet i Johnsons brexitkaas? I vilket fall gillar vi att läsa snälla saker om Mason Mount,>>
    (ja, mitt livsmotto är onekligen; Det värsta med att vara en cyniker är att man alltid får rätt).

Chelseas damer har en rijktgt viktig match på söndag På Kingsmeadow mot mästarna Arsenal. Chelsea har revansch att fordrar efter förnedrande 5-0 förra säsongen. Vi såg inte matchen men det lär påmint lite om herrarnas mot Unitedi början av säsongen dvs de gjorde mål på nästan allt.

TORSDAG 10:
Ethan Ampadu, utfryst i Leipzig fick äntligen lite speltid då han fick starta för Wales mot Slovakien.

Reece James och Trevoh Chalobah tvingas lämna återbud till ungdomslandskamperna i uppehålllet på grund av skada.

ONSDAG 9:
Nya förslag kring Champions League ska diskuteras. Enligt dem kommer Premier League att förlora en av sina platser i CL. Vilket kan diskuteras men den bättre delen av diskussionen rör att lagen ska ersättas/belönas med garantipengar efter hur de placerar sig i den CL-säsong som spelas, inte som nu då tidigare placeringar räknas in. T ex är Chelsea det engelska lag som tjänar mest (nästan 28m pund) tack vare tidigare placeringen i den här säsongens CL av de engelska lagen...
    Läs mer här>>

TISDAG 8:
Vi ber om ursäkt för felaktig länk till artikeln, som är klart läsvärd om Emenalo i andra spalten. Det är rättat nu.

Conor Gallagher har tagits ut i Englands U21-trupp. Uppflyttad från U20.

Något vi absolut inte visste. Fikayo Tomori var en lokal kändis i klubben redan som 18-åring, för att han bröt näsan av Diego Costa (han måste varit livrädd att visa sig på träningen efteråt). Läs mer här>>

MÅNDAG 7:
Vet inte riktigt hur dert fungerar. Ibland tar CAS beslut och ibland verkar de försöka undvika att ta beslut hur mycket som helst. Chelseas överklagan om transferförbudet har hamnat i den senaste kategorin. Trots att den lämnades in tidigt i juni vägrar CAS ta upp den på sin agenda, en sorts tidtabell för ärenden som ska behandlas. Den var inte med på den senaste listan heller. Som det verkar nu kommer CAS inte ens att ta upp överklagan innan Chelsea avtjänat hela straffet som överklagas. Konstigt men kanske avsiktligt. Det är ett komplicerat ärende och om Fifa inte svarar i tid och ser till att lämna in sina åsikter och information kan de ju genomföra det här, vilket bara ytterligare sänker vår redan rekordlåga tanke om den organisationen. Inte minst då City friades och bara fick böter för exakt samma överträdelse.

Så var det dags igen, bara några ynka få veckor sedan senast ska ligorna läggas ned och landskamper ska spelas med ytterligare skaderisk. Vilket oroar oss lite extra då vi fick spelare skadade förra landslagsuppehållet och vi har flertalet spelare som precis kommit tillbaka från skador och måste matchas försiktigt. Vi har också unga spelare som matchats hårt redan och kanske måste extra hänsyn tas till det.

Det känns också lite trist då Lampard börjar få ordning på fler och fler saker.
    Det är verkligen så att man match för match ser vilka framsteg laget gör på olika sätt.
    Det stora vi tar med oss från matchen mot Southampton är inte bara att ungdomarna fortsätter glänsa, att Willian hittat en form vi inte sett på väldigt länge och att vi slapp släppa in mål på fasta situationer. Det som tillkom var förmågan att kontrollera matchen och spela av den utan att riskera våra nerver och hjärtan. Det var kanske inte lika roligt i andra halvlek men oj vad skönt det kändes att se Chelsea spela av den och det utan att släppa till några direkt farliga chanser till Southampton. De är kanske inte ligans bästa lag, men vi har mött lag som nog är sämre och inte riktigt klarat av det här tidigare. Så det är framsteg.
    Förhoppningsvis får vi också tillbaka Rüdiger och Emerson efter uppehållet och då är skadelistan äntligen avverkad tre månader in på säsongen. Så håller vi förstås alla tummar och allt annat för att vi slipper fler skador. Vi hoppas också att Giroud och Pulisic får speltid som de behöver.
    Nu får vi dock vänta och se vilket som är nästa steg vårt lag tar i sin utveckling.

Efter uppehållet men först 19 oktober spelar Chelsea igen, då mot Newcastle som slog Manchester United igår. En skalp som låter mer än det kanske är just nu, men det kommer utan tvekan att påverka deras självförtroende och motivation när de kommer till Stamford Bridge.
    Därefter följer en period av ganska intensivt matchande där inte minst dubbelmötet mot Ajax kommer att bli väldigt viktigt.

 

 

 

Rykten, notiser m m, v-41


SÖNDAG 13:
Vi har nu sett Kepas utrusning som gav straff åt Norge igår. Hårt dömd. Visst, Kepa rusade in i den norske spelaren men denne rusade minst lika mycket in i Kepa och båda tittade på boll. Många domare har friat där, Michael Oliver gjorde det inte.

Michy Bathuayi gjiorde mål för EM-klara Belgien mot Kazakstan.

LÖRDAG 12:
Alan Smith, fd landslagsman, anfallare och Arsenalspelare erkänner att han tvivlade på att Tammy Abraham skulle lyckas efter en jättemiss och missad straff mot Liverpool i Supercupen, CSFCs reaktion efter den matchen var densamma, det måste vi erkänna.
    Tammy Abraham har dock verkligen bevisat oss fel med åtta ligamål och ett i CL. Hittills. Något som gör åtminstone CSFC oerhört glada, för att ha fel om en spelare som sedan gör succé är något vi välkomnar när det gäller en av våra spelare. Det ger oss stor glädje. Vi hade faktiskt en gång i tiden samma tvivel kring Didier Drogba vars första säsong inte var så lysande, vilket de flesta tycks glömt eller struntar i när de också bevisades ha fel.
    Läs Alan Smiths helomvändning här>>
    Att erkänna när man har fel är aldrig fel, fel är det när man vägrar erkänna när man har fel.

FREDAG 11:
Ryktena går att Mason Mount gör sin första start för England ikväll. De som har Sportkanalen kan se matchen mot Tjeckien kl 20.45 ikväll.

På grund av att Ethan Ampadu inte får spela i Leipzig så matchade Ryan Giggs honom bara dryga timmen igår., Ampadu får dock strålande recensioner för sin insats mot Slovakien.

Ryktessvängen domineras av Ben Chilwell till Chelsea, eller till United som vill köpa både honom och James Maddison för 130m i januari, Det tror vi inte kommer att hända. Dvs till United för andra uppger att Chelsea helt klart leder jakten på Chilwell. CSFC är skeptiska, inte pga Chilwell utan vi har extremt svårt att tro att Leicester är villiga att sälja, även till sommaren. Å andra sidan har Leicester verkligen lärt sig ta betalt för sina spelare.

TORSDAG 10:
Det talas mest om att Man United drömmer om att värva Jadon Sancho. Nu börjar det, mest dock från fanshåll, pratas om att Chelsea ska köpa honom för 90m pund. Det lär nog inte Pulkisic uppskatta.

Chelsea lär ha fått kuta mer än vanligt under försäsongen, vilket inte spelarna uppskattade alls avslöjas det. De är dock betydigt mer tacksamma nu när de upptäckt hur mycket det hjälper dem nu när säsongen är igång. (Annars brukas det ju numer sägas att springa under försäsongen är omodernt och enbart övningar med boll ska köras).

TalkSport har rankat unga spelare och Mason Mount hamnar efter trion; Jadon Sanchom Victor Osinhem och Martin Ødegaard.

Udda figur, istället för att hänga med de andra spekarna cích ägna siug åt videospel pluggar Fiakyo Tomori för en affärsexamen unde de lediga stunderna med landslaget. Vi hör om en del kvinnliga spelare som ägnar sig åt studier men bland manluga spelare är det i det närmaste fullständigt unikt att de tänker på en framtid bortom fotbollen.

Han har en titel ingen människa kommer ihåg i Chelsea även om vi ser funktionen som sportchef. Nu startar han en ny karriär, som målvakt i hockey. Vi talar förstår om Petr Cech som skrivit på för Guildford Phoenix. Läs mer här>>

Att Olivier Giroud lämnar Chelsea senast i sommar ser vi som klart, och naturligt efter en bra sejour i klubben. 33-åringen jagas tydligen av Vancouver Whitecaps i MLS.

ONSDAG 9:
Lånespelaren Matt Miazga får en ny manager då Reading idag sparkade Jose Gomes.

Wales förbundskapten Ryan Giggs är lika oroad som CSFC om Ethan Ampadus lån till Red Bull Leipzig. Vi ser helst att det avbryts vid nyår och att Ampadu lånas ut till en klubb där han får speltid.

RUben Dias, Ben Chilwell och Wilfried Zaha är spelarna som Chelsea kommer att värva i sommar - om vi ska tro Express. Något vi aldrig gör.
    Fansen sägs dock vilja ha James Maddison.

Snälla, håll ungdomarna borta från sociala medier. Callum Hudson-Odoi har nu gjort sig till ovän och blivit hårt kritiserad för ett uttalande om att han uttrycker sig som att Chelsea bara är ett steg för honom innan han går vidare. Ännu, är det Chelsea som gäller enligt ett okänsligt socialt mediauttalande. Fansen är inte glada. De undrar, vilket kanske även vi gör, en hel del över CHOs attityd.

En ny Marin i Chelsea? Vi hade Marko Marin som gör succé i Röda Stjärnan nu, men den här gången handlar det om 18-årige yttern Antonio Marin i Dinamo Zagreb som även intresserar City.

TISDAG 8:
Jag fick kämpa för att hålla akademin öppen, säger Michael Emenalo i en intervju i Telegraph. Fast när man läser artikeln framgår det väldigt tydligt att det var Roman som höll den öppen, men det fanns managers i klubben och andra som menade att akademin var slöseri med tid och pengar (vi kan kanske gissa vilka). Mycket läsvärd artikel är det>>

Crystal Palace täner försöka låna Michy Batshuayi igen i januari. De kommer inte att hända. Michy är före Giroud i rangordningen just nu och aldrig att Chelsea släpper honom i januari, däremot är vi osäkra på Giroud vars kontrakt går ut i sommar. Vi ser det som möjligt att Chelsea låter honom gå redan i januari om det är en deal som Chelsea gillar. Vi tror dock inte att det kommer bli någon kontraktsförlängning för fransmannen. Giroud har varit nyttig för Chelsea och mycket omtyckt. Han var fullständigt fantastisk i Europa League förra säsongen.

MÅNDAG 7:
CSFC har hela tiden trott på ryktena om att det var ledningen som mer eller mindre tvingade Maurizio Sarri att börja spela Callum Hudson-Odoi. Sarri själv ville inte. Det tycks finnas mer än en smula sanning i detta om vi ska tro förra årets tredjemålvakt Rob Green (och det gör vi). Denne hävdar att spelarna öppet ifrågasatte varför CHO inte fick speltid av Sarri. Läs mer här>>

Tammy Abraham och Fikayo Tomori nobbade Nigeria som landslag så nu satsar Nigeria allt på att övertyga lånespelare Ike Ugbo att istället välja dem.
Det här att jaga spelare födda, uppväxta i andra länder för att representera sina föräldrars eller kusiners eller vad det är land börjar bli rätt löjligt. Och inte bara inom fotbollen.

Klubbens lånerapport>>

Mason Mount var inte riktigt lika energisk som vanligt trots sitt fina mål och bra betyg. Det avslöjas nu att han har ett problem med en vrist som kräver specialbandage. Hoppas Southgate matchar honom försiktigt i Englands landskamper. Bandaget är till för att hålla nere svullnaden. Problemet har funnits en månad tydligen även om Mount själv säger att det är inget att oroa sig över.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!