csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
5   Chelsea FC  8 sp 4 v 2 o 2 f 18 -14 mål 14 p
6 oktober 2019

CSFCs spelarbetyg

Southampton     saints       vs      CHELSEA     Chelsea 
          1                                        -                4          (1-4)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2019-2020>

Southamptons start-XI

Gunn, Bertrand, Bednarek, Yoshida, Valery, Højbjerg, Romeu, Ward-Prowse, Redmond, Ings, Long

avb: McCarthy, Stephens, Adams, Armstrong, Boufal, Obafemi, Danso

Manager: Ralph Hasenhüttl

Målgörare

0-1
0-2
1-2
1-3
1-4

Tammy Abraham 17
Mason Mount, 24
Danny Ings, 30
N'Golo Kanté, 40
Michy Batshuayi, 89

CHELSEAS INSATS


7

Hade stora problem i inledningen med Southamptons press och aggressivitet men gjorde ändå första målet. Skönt. Spelet fungerade sisådär men effektiviteten och djupledsspelet var härligt att skåda i första.
Dock naivt försvarsspel kostade igen, om än ej på fast situation men nog borde flera Chelseaspelare kunnat stoppa inspelet till Ings.

Det finns verkligen mål i det här Chelsea, tyvärr också bakåt. Men framåt är de ju mycket roligare att notera.

En rolig match om än av den sorten som säkert ger en manager grå hår. För den neutrale måste den varit väldigt underhållande. Det var den för oss också, fast inte av spelskäl utan resultatskäl. Andra halvlek var desto tristare. Jättekul dock att avbytarna fick sätta pricken över i.


SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Kepa Arrizabalaga Någon slarvig utspark, inget att göra på målet då det var totalt tilltrasslat läge. Rätt mycket rutinräddningar för övrigt. 6+
César Azpilicueta Solid insats och det var inte på hans kant som farligheterna dök upp. 6+
Kurt Zouma Styrde in Ings mål, olyckligt även om det inte officiellt blev självmål. 6+
Fikayo Tomori Hade ännu en svag match, svag vid målet och orsakade verkligen vad som borde/kunde blivit ett andra. Hade en klart bättre andra halvlek. 6
Marcos Alonso Hade en del problem med Valery men var bra framåt, assist till Kantés mål. Det är ju dock ingen hemlighet att Alonso är bättre framåt. Hans 100e ligamatch. 6+
Jorginho * Dominerade i Chelsea i inledningen men en tidig varning tvingade honom att bli försiktigare. En avgörande blockering vid öppet mål just före pausen. 7+
N'Golo Kanté Han har blivit en målmaskin. Lite tur kanske med målet men det tar vi så gärna. Var lite anonym i första men satte en betydligt kraftigare prägel på andra. 7
Mason Mount Vilket underbart Lampardmål han gjorde. Och en ordentlig miss också. Börjar dock se lite sliten ut, behöver kanske få vila lite om det går. Hade fått ett plus till om han inte hade gjort sin jättemiss ;) 7
Willian Verkligen i form, togs mycket hårt men underbar frispelning till Mount. 7+
Callum Hudson-Odoi Hade en anonym första halvlek där han varken tog väntade initiativ eller fick tag i bollen. Missade ett givet mål i början av andra. Tog för sig klart bättre i andra. Men han tänkte för mycket när han fick möjligheter och det bjöd in försvararna. Matchrost helt enkelt. / Vi reviderade betyget uppåt då vi missade att det var CHO som passade så fint till Abrahams mål. 6+
Tammy Abraham Mycket skickligt taget mål och oroade Southampton även när Chelsea var under stor press. 7+
---    
Mateo Kovacic In för Mount. 80 För kort tid för betyg. -
Christian Pulisic In för Hudson-Odoi. 80. För kort tid för betyg. Underbar frispelning till sista målet. -
Michy Batshuayi In för Abraham. 84 För kort tid för betyg. Mycket fint taget mål. -
CHELSEAS BÄNK


Caballero, James, Guehi, Kovacic, Hudson-Odoi, Pulisic, Batshuayi

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser-Avslut 13 9
Skott på mål 7 3
Blockerade skott 2 1
Hörnor 4 3

Bollinnehav %

57 43
Källa Flashscore

 

Manager Frank Lampards INSATS

Lampard är inte rädd för att ändra, en av de saker vi gillar mest. Rak fyra därbak igen och CHO från start. Intressant.

Är nog rätt nöjd med hur Chelsea kontrollerade och spelade av matchen i andra.

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Tammy Abraham

 


KORT OM MATCHEN - oftast skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Lampard och vi har en lite olika uppfattning om Zouma och Christensen. Den senare är petad igen. CHO däremot startar idag vilket är intressant, bra också att Kanté tydligen håller för spel i två matcher för första gången.

Chelsea gör avspark och gör bort sig ganska omgående då Saints pressar oerhört högt upp och Chelsea gång på gång tappar boll. redmond skjuter, precis över. Ca 25 m. 1 Oroande start faktiskt.
    Saints är från start betydligt mer tända, aggressiva och motiverade ser det ut som. Chelsea måste vakna snabbt nu.
    Chelsa har boll på motståndarns planhalva men har ännu inte hotat straffområdet. 3
    Intressant fakta från kommentatorn, Saints är det lag Lampard gjorde flest mål mot, åtta stycken. Tyvärr spelar han inte idag så någon annan får göra det idag.
    Tomori gör bort sig när han pressas. Saint vinner till slut en hörna. Chelsea är inte på tårna tyvärr.
    Zouma hoppar väldigt högt och nickar bort, skott från långt håll men klart över. 5
    Willian har tappat boll minst 3-4 gånger redan, det är inte bra. Men Saints pressar väldigt bra och framgångsrikt.
    Ny hörna för Saints. 6 Variant som de själva inte var med på, Alonso försöker kontra. Inkast.
    Willian söker Kanté men bollen är för brant och fransmannen har inte en chans att nå den. Jorginho gjorde ett par fina insatser just innan. 8
    De tar Willian mycket hårt det är helt klart del av deras spelplan att stoppa honom tidigt så han inte ska kunna påverka Chelseas anfallsspel. Willian har ju visat fin form på sistone.
    Saints fortsätter pressa väldigt hårt, Chelsea har stora problem. Kepa attackeras av två spelare och slår ett underbart pass fram ändå. Leder till ett anfall där Abraham får skottläge men Gunn kan rätt enkelt rädda. 11 Han såg skottet hela vägen. Det var dock första skottet på mål i matchen.
    Long får dra Azpi i byxorna men Jorginho får sedan kort för en tackling. Dåligt domararbete.
    Vilket också snabbt visar sig då båda lagen börjar spela löjligt hårt mot varandra och Tierney är redan på väg att tappa matchen innan en kvart ens gått för sin inkonsekvens.
    Long hamnar under Kanté när denne halkar, får ont men det var inte någon som helst oschyssthet.
    Domaren har försökt lugna ned.
    Lång boll på Long, som tappar ut till inkast. Farliga attacker från Højbjerg som Chelseaspelaren får hoppa undan, ingen åtgärd.
    Inget spel alls utan baa långa bollar fram och tillbaka känns det som. Alonso rensar och sedan spelar Ings fult på Jorginho men det är överspel av Jorginho visar reprisen. 16
    Vilken boll. En bra brytning på mitten och en lång boll fram till Abraham som precis vid straffområdets linje lyfter en hög lyra över utrusande Gunn, bollen går in i mål och vi trodde först Yoshida fick bort den men Målkameran dömer mål. 17 Abraham igen. Tydligt på reprisen men första intrycket var faktiskt, inte mål. Skönt med teknik.
    Kanske inte helt rättvist, å andra sidan har Southampton inte haft ett enda skott på mål ännu. Vi tar det ändå väldigt gärna.
    Förhoppningsvis innebär det också att Chelsea får tag i mer spel också.
    Bra av Willian men Kepas boll framåt var usel, som tur var redde Alonso ut det.
    CHO har varit helt osynlig hittills, Wiliian är satt under tuff press men Abraham har själv hållit Southampton upptagna. Han är med Jorginho de mest framträdande i blått så här långt. 24
    Vilket fint mål av Mount. Willian polockar skickligt ned en boll och sätter den direkt till Mount som rusar in i boxen med bollen och skjuter i steget, otagbart. 25 UNDERBART Vilket Lampardmål det var om vi får säga så.
    Tufft för Southampton som var det bättre laget, men man måste ju omsätta spelet i chanser också och Chelsea har verkligen utnyttjat sitt djupledsspel.
    Alonsos inlägg såg givet ut för Azpi men gick på något sätt precis förbi. I ögonblicket efter sätter Abraham upp Mount i ett fantastiskt läge och Mount totalmissar en bredsida som går nästan längre från mål än skottet togs. Aj, det var inte effektivitet där inte. 28 Det skulle verkligen varit tredje målet.
    Reducerat. In kort boll in mot Ings som vinklar in bollen från någon meter. Chelsea borde verkligen kunnat stoppa Yann Valery innan den bollen kom in. 30 Ingen nolla igen....
    Deras första skott på mål tror vi det var. Strax efter skjuter Redmond farligt. Ja, det här är sannerligen inte klart ännu även om Chelseafansen innan reducering sjöng om att Southampton var Tottenham i förklädnad.
    Abraham har fått en ordentlig smäll och har mycket ont. 32 Oroande.
    Det var inte Ings utan det var Kurt Zoumas andra självmål den här säsongen, på 8 matcher. Det står dock fortfarande Ings i det officiella fast Ings bara styrde bollen på Zouma som styrde den i mål enligt reprisen.
    Hawaiifotboll kallas väl det som utspelas på St Mary's men hög effektivitet kontra antalet målchanser.
    Chelsea har åter problem med Valery som vinner en hörna. Deras tredje, ingen till Chelsea. 35 Bort men tillbaka och Zouma kastar sig in och blockerar en fri Romeus skott. Det hade kunnat bli släkten är värst där även om det är länge sedan Romeu lämnade Chelsea. 36 Det blirnog fler mål i den här matchen., Frågan för vem?
    Redmond får gå alltför långt och slänger sig i boxen, men självklart ingen straff. 39 Oroande dock hur han får komma in.
    Kanté utanför boxen skjuter och en touch och bollen sitter otagbart i ena burgaveln. Den tar i ryggen på Højbjerg. 40 Effektivt. HÄRLIGT.
    Det är onekligen en rolig match och verkligen ingen upplevelse i taktik och försvarsspel.
    Tomori slarvar och frispelar Ings som tar sig förbi Kepa som kommer rusande men Jorginho (tror vi det var, det gick så snabbt och ännu ingen repris) lyckas rädda någon meter från öppet mål. Det var sannerligen inte bra agerat av den nyuttagna landslagsmannen. 45
    Två minuter tillägg.

Ingen kan väl klaga på underhållningen, men för oss inbitna är det kanske lite för mycket andan i halsen när Southampton anfaller, för att vi ska riktigt uppskatta det. Mourinho hade slitit håret av sig över det försvarsspel som ungdomarna ibland "skänker" oss. Vi behöver Rüdiger tillbaka snart för att få lite mer stadga. Så är det bara även om både Zouma och Tomori nu är landslagsmän.

ANDRA
Chelsea är bara det tredje laget som gjort tre mål i första halvlek i två på varandra följande bortamatcher. United gjorde det 93-94 och Spurs 18-19.
    Matchen är dock absolut inte vunnen med tanke på båda försvarens "generositet".
    CHO kommer helt fri med Gunn men tänker för mycket och Gunn kan rädda med benet. Vilken miss av CHO. 49 Ingen effekt av hörnan. Perfekt pass av Willian.
    Chelsea har nu gjort två grova missar, av Mount och CHO. Dags att sätta sådana nu. Det hade ju varit match över då, tror vi.
    Rörigt igen i Chelseas försvar men bollen studsar rätt den här gången. 52
    Kanté kämpar loss bollen på mitten. Nästa anfall av Saints stoppas av Jorginho med en akrobatisk spark. Sedan görs Willian ned brutalt av Romeu som otroligt nog inte fick kort. 54
    Kanté gör en fin aktion men avslutar den med en dålig passning.
    Nu är det Chelsea som pressar högt och Southampton kan inte hitta vägar fram tills en lång boll till Long. Kanté kommer in, tacklar och vinner bollen. Tierney blåser frispark. Farligt läge mitt framför halvcirkeln. Reprisen visar att Kanté använder armen för att trycka till så det var nog rätt. Mycket diskuttion om vem som ska slå och hur murarna kan stå för Saints ställer en framför Chelseas, lika löjeväckande varje gång vi ser det och ännu har vi inte sett varför? Ward-Prowse tar den men den är över. 59
    Fint anfall som avslutas med att Mount sätter upp för Abraham som dock skjuter rakt på målvakten. Fin aktion av CHO innan som höll uppe bollen och gav chansen. 60
    Chelsea har spelat klart mer kontrollerande och stabilt första kvarten i andra än hela första.
    Ännu en dålig spark av Kepa. Han som brukar vara säkerheten själv med fötterna.
    Southampton har haft mer boll än Chelsea i andra men har inte ens hotat mål i den här, ännu.
    Zouma går upp i rygg på Long som får frisparken. 64 Åter tar Saints en evighet på sig att slå den.
    Chelsea bort två gånger om. Sedan rensar Alonso ordentligt. Kanté vinner en boll och spelar fram CHO som är till höger, han tar sig in i boxen och skjuter men blockeras. 65
    Hörna för Chelsea. 66 Kort. Bort, nytt inlägg av Willian. Yoshida bort igen.
    Jorginho sparkas ned framför domaren som struntar i det. Fördel?
    Willian ner mot kortlinjen söker boll inåt, blockeras och sedan är Abraham lite saktfärdig och tappar boll. Tomori stoppar kontringen. 67 Alonso in med en riktigt bra boll och Yoshida när att göra självmål. 68 Det var dock ingen blå där. Tomori blåses av för klättring på hörnan.
    En helt annorlunda andra halvlek, mindre rolig men kanske mer till en managers smak då lagen spelar klart bättre defensivt och disciplinerat. Synd på CHOs miss för annars hade matchen varit avgjord, det ser vi den absolut inte som trots tvåmålsledning och dominant Chelsea i andra.
    Hörna när Alonso hittar CHO som för försvararen på sig direkt. 71 Willians boll in blockeras.
    CHO spelar fel i en enkel pass, två spelare nere för skador och domaren blåser av när det såg att bli en fin boll till Abraham. Rerpisen visar att Ward Prowse borde fått kort för attacken på CHO. Southampton tar ut Long för Obafemi.
    Kvarten kvar och Saints har inte egentligen skapat något ännu i andra. Yoshida skjuter ett skott på mål men lätt för Kepa. 75
    Hands på mitten av Romeu. 77 Jorginho hittar Alonso som inte klarar nedtagningen men vinner tillbaka bollen.
    Byten på g för Chelsea. Kovacic och Pulisic.
    Ings tränger sig fram mellan backarna och lyckas nicka, dock utanför. Mycket fint pass fram. 79
    Mount av liksom CHO. 80
    Nu börjar vi tro på seger. med bara tiotalet minuter kvar. Saints gör också två byten. Adams in för Ings och Redmond gick av också.
    Då gör Zouma en miss men han och Azpi reder ut det. Bollen studsade över Zouma. 81
    Valery fortsätter lyckas hålla Chelseaspelarna från bollen. Får frispark till slut och Batshuayi in för Abraham. 84
    Inhopparna kombinerar men Gunn hinner fram före Bats. 85
    Kanté stoppar Boufal på boxlinjen. Saint hinner tillbaka och stoppa kontringen.
    Vilken frispelning av Pulisic fram till Batshuayi som fri med Gunn sätter bollen hårt mellan benen på målvakten. Underbarrt mål. Där visade Pulisic att han verkligen tillhör kandidaterna till att starta, vilket även Bats gör även om det nog är svårt att peta åttamåls-Abraham just nu. 89
   
En mycket underhållande första halvlek. Chelsea hade chanser på fler mål och borde nog tagit minst en av de jättechanserna. Täppte till och spelade av matchen i andra på ett ovanligt rutinerat sätt. Dock en klart tristare halvlek på grund av det förstås. Många bra insatser av Chelseaspelare utan att någon stod ut på det där sättet tt det var lätt att ta ut en MoTM.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Paul Tierney + VAR

BETYG

Släppte vissa saker för att sedan bestraffa när spelarna reagerar. Inte bra agerat. Inkonsekvent vilket ledde till fult spel på plan. Friade ett rent överfall av Romeu men varnade Jorginho för i jämförelse ingenting...Även Ward-Prowse tilläts göra rena överfallet med dobbarna först utan åtgärd.

ej
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättni Tiden ute mngarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy

Besök csfc-facebook: facebook