csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
6   Chelsea FC  5 sp 2 v 2 o 1 f 11 -11 mål 8 p
14 september 2019

CSFCs spelarbetyg

Wolverhampton   wolves     vs    CHELSEA     Chelsea 
                2                                  -            5           (0-3)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2019-2020>

Wolverhamptons start-XI

Patricio, Vallejo, Coady, Saiss, Traore, Jonny, Dendoncker, Moutinho, Neves, Jimenez, Jota. 

avb: Ruddy, Doherty, Neto, Cutrone, Gibbs-White, Vinagre, Kilman

Manager: Nuno Espirito Santo

Målgörare

0-1
0-2
0-3
0-4
1-4
2-4
2-5

Fikayo Tomori, 31
Tammy Abraham, 34
Tammy Abraham, 41
Tammy Abraham, 55
Tammy Abraham självmål, 69
Patrick Cutrone, 85
Mason Mount, 90+6

CHELSEAS INSATS


7

En mycket bra match av Chelsea som jobbade sig in i matchen och fixade utdelning. Tyvärr skänker de bort ett mål och vi fick inte med oss en nolla. Till största delen mycket bättre försvarsspel även om vi alltid skänker bort något. Fembackslinje blev dock en succé även om de släppte till två mål.
De tappade tyvärr koncepterna som vanligt i slutet av matchen.


SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Kepa Arrizabalaga Inte ett skott att rädda i första. Stod och sov vid deras mål även om det också var otur att den studsade på Abraham. Bra räddning först på andra men kunde inte rädda returen. 6
César Azpilicueta Även Azpi verkar trivas bättre i en fembackslinje. 6+
Antonio Rüdiger Gav nödvändig stadga där bak. Visade dock en del matchrost. Nära göra mål med en styrning. Mycket oroande att han inte kom ut i andra. 6+
Andreas Christensen * En avgörande brytning i första. Ser bra ut centralt i en fembackslinje. 7-
Fikayo Tomori Skötte sig bra defensivt och VILKET MÅL! 7
Marcos Alonso Fick chansen i en fembackslinjen och då är han en helt annan spelare. Härlig assist till Abrahams andra. 7-
Jorginho För många felpass i första tyvärr. Assist till Abrahams tredje. Hade en del andra underbara raka stickare i andra också. 7-
Mateo Kovacic Lite mindre framträdande än på sistone, efter sin skada. Togs av tidigt då han var sliten. 6+
Mason Mount Visade sin arbetskapacitet när han med stor vilja kämpade sig in i matchen efter inte fått tag i bollen tidigt i den. Inte hans allra bästa match men det är nästan ofattbart hur många likheter det finns i hans spel med in i boxen, spelintelligensen etc med managern. Skickligt mål. 7
Willian Verkar äntligen skakat av sig all spindelväven och börjar närma sig form. 6+
Tammy Abraham * Ännu ett skickligt mål, snacka om att han tystnat några tidiga kritiker, varav vi var en i de allra första matcherna. Sjävlförtroende är verkligen A och O för en anfallare. VILKEN MATCH HAN HADE. Hazardklass om vi får säga så. Även om han tydligen touchade Wolves mål också ;) (Det blev så officiellt så att också göra ett självmål måste ju svida...) 8+
---    
Kurt Zouma In för Rüdiger. 46 Det var nog hans bästa insats hittills!? 6+
Ross Barkley In för Kovacic. 70 Måste nog utnyttja den tid han får bättre om han ska få starttid. 6
Michy Batshuayi In för Abraham. 77 För kort tid för betyg. -
CHELSEAS BÄNK


Caballero, Barkley, Pedro, Zouma, Giroud, Pulisic, Batshuyai

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser 15 11
Skott på mål 6 4
Blockerade skott 2 3
Hörnor 4 7

Bollinnehav %

56 44
Källa Flashscore

 

Manager Frank Lampards INSATS

Ett nytt och oväntat taktiskt drag i en mer defensiv uppställning med en fembackslinje istället. Intressant före match. En sak måste vi verkligen erkänna, Lampard är inte rädd för att pröva olika idéer och tankar. Härligt att följa istället för en manager som bara sticker huvudet i sanden oavsett om det fungerar eller inte. OCH som det funkade för hnom, bästa försvarsspelet hittills denna säsongen och det handlade inte bara om Rudis återkomst. Vilken taktisk succé för Lampard det här var.

Lampard har dock en del kvar att jobba med hur Chelsea spelar av matcherna för avslutningarna ger oss stor oro då laget verkar tappa koncepterna.

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Tammy Abraham

 


KORT OM MATCHEN - oftast skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Vi hade onekligen hoppats på en förbätring, inte en försämring av skadesituationen och något lite bättre är det kanske då Rudiger nu är spelklar. Å andra sidan tappade vi Emerson. Kovacics skada var inte allvarlig och Pedro är också tillbaka spelklar men inte den kanske allra viktigaste, Kanté. Det är ju ovanan att inte bara släppa in mål utan närmast skänka bort dem som gåvor som oroar oss. Wolves borta är en myckert svår match men Chelsea behöver ett resultat. De har imponerat i Europa League men startat något sämre än Chelsea i ligan. Wolves firar att de spelat 130 år på Molineux.

Lampard överraskar ordentligt och placerar, som det ser ut, Christensen som defensiv sköld bakom Jorginho och Kovacic. Alonso ersätter som väntat Emerson och Rudi och Tomori spelar mittbackar. Willian startar istället för Pulisic- upp till bevis för honom nu.

Ett skrämmande fakta eller; Chelsea har gett mer speltid till unga spelare den här säsongen, fyra matcher gammal, än vad de gjort sammanlagt under Mourinho och andra managers de senaste 14 åren!

Det är en fembackslinje, inte Christensen som sköld. Vi har lyssnat för mycket till vissa önskemål om att få se det, istället är det en liten comeback för Conte-idéer. Ska bli intressant att se, inte minst då det passade Alonso så bra.

En livlig om än inte helt välspelad inledning av matchen. Högt tempo från båda lagen. 5
    Chelsea har svårt att hitta vägar fram och får ofta börja om sin speluppbyggnad, det går snabbare för Wolves att ta sig fram.
    Det har inte hänt särcdeles mycket och inga chanser första 12. Jorignho har tyvärr missat lite för många pass men har också försökt slå de lite svårare bollarna. Mount och Abraham har ännu inte kommit med i spelet. Med risk att få äta upp det ser försvarsspelet mer övertygande ut men med Jota och Jimenez är det ju nödvändigt.
    Fin boll från Willian till Alonso men Vallejo hiinner få dit en fot. 16
    Mount har kämpat sig in i matchen och verkligen kampat för bollen.
    Christensen söker Wiliian med en mycket lång boll men den är för brant och hård. Bra tanke. 18
    Första hörnan till Chelsea. 20 Mount till Rudi som försökte styra in bollen. Ny hörna. Wolves får bort den. Azpi stoppar kontringsförsöket.
    Det har börjat komma en del chanser i matchen och glädjande nog är det Chelsea som står för dem. Också 60% bollinnehav. Wolves försvarar sig dock bra men det är på mitten Chelsea fått ett visst grepp.
    Underbar boll från Azpi till Wilian som tar emot och gör sig fri men skottet är riktigt dåligt. 29
    Ny hörna på Azpiinlägg i ett snabbt anfall. 30 Kort och sedasn bakåt till Jorginho,. Bollen går bakåt och Tomori klämmer till med ett otagbart skott från vad... 30m Vilken skruv det var på dn men Patricio stod och sov.
    Nästa anfall och Chelsea ser Mason Mount dras ned för en solklar straff men spelet går vidare och innan domaren hinner blåsa når den Abraham som snurrar runt och sätter bollen. 34 Vilka minuter för Chelsea. Bra försvarsspel och två snabba mål som förhoppningsvis tar en hel del vind ur seglen på Wolves. Fast vi tappade ju en tvåmålsledning senast så osvuret är bäst.
    Mycket bra anfall av Wolves när vindsnabbe Traore går inåt och bollen når fram till Jota men en vit spelare får in en fot och avvärjer attacken. Wolves absolut bästa möjlighet hittills. De har inte gett upp. 39
    Chelsea måste hålla ut till halvtid och konsolidera ledningen.
    Chelsea anfaller och bollen hittar fram till Abraham som lätt tar sig fri och enkelt nickar in bollen otagbart från nära håll. Alonso stod för assisten. OJ OJ OJ. jag ttror faktiskt Abraham axlade in bollen!
    Det var Christensen som gjorde den avgörande brytningen nyss.
    Eat your heart out Charlie Nichols som tippade Wolvesseger och fortsätter döma ut Chelsea i sina tips på Sky.
    Jimenez får chansen men hans nick är klart utanför. Inte ett skott på Kepa. Tre skott på mål från Chelsea, tre mål. Det är ju samma utdelning som United hade mot oss, med skillnaden att Chelsea faktiskt förtjänar att leda.

Rättvis ledning för Chelsea även om den är oväntat stor. För en gångs skull har vi fått härlig utdelning. Fick försvara när Wolves verkligen försökte i slutet. Bara de är vakna nu när andra halvlek startar och inte gör som senast. Men tre måls överläge ska de väl ändå inte tappa, inte som försvarsspelet har sett ut hittills i matchen. Tänk om vi kan få en nolla också.
    Alla Chelseas mål den här säsongen har gjorts av engelska akademiprodukter!

ANDRA
Gärna fler Chelseamål men nästan ännu hellre önskar vi nu en hållen nolla! Målen glädjer oss oerhört i första men vi är nästan lika glada över hur försvarsspelet har fungerat med fembackslinjen! En och annan skitsnackare håller förhoppningsvis tyst nu. Lampard har visat vad han kan och han kommer att visa mer.
    Tammy Abraham är ledande målgörare i PL tillsammans med Aguero. Snacka om att han tystat många, inkl oss. Vi var några som i inledningen av säsongen tvivlade på att han skulle kunna göra i PL vad han gjorde i EFL. Vi fruktade en ny Patrick Bamford. Fel-fel-fel-fel som Brasse skulle sagt.
    Wolves måste satsa allt framåt nu, håller Chelsea tätt blir det nya lägen. De tar ut Dendoncker och sätter in en tredje anfallare i Cutrone.
    Mycket oroande dock är att Rüdiger inte kommer ut i andra utan ersatts av Zouma! Förhoppningsvis är det en säkerhetsåtgärd av Lampard för att skydda Rudi efter hans knäskada, vi såg absolut inget som tydde på skada före paus. Rudi var bra.
    Hörna för Wolves efter att skott som styrs ut. 48 Kort och ny hörna.
    Håll tätt nu och rid ut stormen så kommer det nya lägen. 49
    Budet är att Rudi hade känning i ljumsken och togs av för det och för att inte orsaka något. Bra management.
    Chelsea börar visa framfötterna i andra men det är ju fortfarande Wolves som jagar att komma in i matchen.
    Bra inlägg av Mount men Saiss hinner före Abraham. 54
    HAT TRICK. Han gör det själv. Får en lång boll, tar ned den och gör bort sin back som inte kan stoppa honom fysiskt. Gör sig fri och ur rätt svår vinkal sätter han den med 3en höger insida i burgaveln. 55 HE IS ON FIRE. Via stolproten. Assist Jorginho.
    Wolves får en hörna och skapar en väldigt bra chans med ett inlägg som dock går förbi alla. 58
    Willian i en närkamp frå frisparken emot sig i bra läge för Wolves. 59 Abraham klackar bort den och skottet långt utanför. Abraham är Stålmannen nu, allt lyckas för honom.
    Ny frispark i obehaglig läge, Chelsea rensar bort två gånger men Wolves kommer tillbaka, de kastar allt framåt nu -förstås. 61
    RTidigare skader Doherty in för Traore som oroade tidigt men sedan försvann.
    Abraham får också ett gult kort när han springer ned en spelare, oavsiktligt det syntes tydligt så tufft gult. 62 Christensen nickar frisparken till hörna. Ny kort hörna, bort av Zouma.
    Heder till Wolves som verkligen försöker komma in i matchen.
    Christensen sent in och det är ett gult. 64
    Cutrone har orsakat Chelsea en del besvär men ännu har de hållit honom i tyglarna.
    Fin boll fram till Mount som tar bollen från målvakten, lite ur vinkel men skottet i burgaveln. 66 Vilket pass från Jorginho.
    Cutrone igen, blockeras ut i burgaveln. 68 Hörna. Barkley på väg in för Kovacic. Ny hörna. Saiss möter den och Kepa är på den men bollen tar sig in i nät. Första skott på mål. Där borde Kepa gjort bättre för den var väldigt rakt på honom.70
    Barkley in och Morgan White-Gibbs för Jimenez för Wolves. 70
    Wlonso fäller Doherty påstår han. Scott viftar bort och det gör även VAR. Helt rätt visar reprisen. 72
    Wolves har fått vittring och Chelsea har tyvärr ännu en gång släppt initiativet och låter dem komma in i matchen. Ledningen bör dock räcka men så fruktansvärt onödigt.
    Zouma nickar bort en hörna. 75 Chelsea måste dock skärpa sig och sluta släppa till fasta situationer.
    Tammy Abraham går ned och har ont, kramp verkar det som. Bats på väg in. Det blir byte.
    Samtidigt framgår det att Abraham touchade bollen sist när Wolves gjorde mål. 77
    Zouma mycket nära att nicka in en frispark. 79
    Fler mål, vi vill ha plusmålskillnad efter det så onödiga baklängesmålet.
    Chelsea får dock för att göra fler mål.
    Azpi in framför mål men Mount hinner inte fram. Det är en touch och målvakten är också på den. Hörna. 83
    Förbaskat också. Lång boll till Doherty. Bra räddning av Kepa men bollen ut till Cutrone som stöter in den. VAR-koll. Tyvärr godkänds det. 85 Det är ju fan att Chelsea inte kan hålla rent utan stänger av i matcherna.
    Willian görs ned ordentligt. Frispark utåt linjen vid boxen. 87. Mount tar den. Bats nickar men utanför. 88
    Cheslea MÅSTE NU HÅLLA TÄTT
    Cutrone går ned och vill ha straff, fast det inte ens var inom boxen kontakten skedde. Scott viftar bort det helt rätt. 89
    Sex minuter tillägg, var kom de från? Det har inte varit några skador bara lite för Abrahams kramp.
    Mycket bra boll in men en försvarare hinner få bort den. Hörnan rätt till Patricio. 90
    Enkel frispark för Wolves när Jorginho inte hinner få bort foten. 90+1 Håll tyäyy nu. Dålig och Barkley bort.
    Bats skjuter hårt men illa riktat. Dock inte så farligt långt borta i reprisen som det först såg ut. 90+2
    Chelsea får bara inte tappa det här, då kan vi lika gärna lägga ned... ;)
    Willian till Mount som verkar ta domaren för en medspelare. 90+3 Fin boll av Willian till honom.
    Chelsea backar hem och står på hälarna och inväntar Wolves, det oroar oerhört. Jonny skjuter men Kepa kan rätt lätt plocka ned bollen även om den var hård, men rakt på. 90+4
    Fulstremen stendog tyvärr dock i slutminuten MEN Chelsea avslutade med ett mål ser vi i alla kommentarer även om vi inte fick se det live.
    Och det var Mount som gjorde det. ALLA Chelseas mål av akademiprodukter hittills den här säsongen i ligan. 90+6 Bats stod för assisten med ett no-peek pass och resten gör Mount enligt rapporterna.

Saiss' mål blev till ett självmål för Abraham, snopet ;) Fast han är ursäktad med vad han gjorde för övrigt i matchen. Kepa borde nog ändå räddat det.

Ännu en gåva till mål, det är det enda som tar lite glädje från matchen. Så onödigt att inte hålla nollan. Ännu en avkoppling i försvaret (Kepa främst) på en fast situation. Än är inte allt bra där bak även om det såg så lovande ut i mer än timmen. Andra målet, tja mindre att göra på även om Doherty kanske fick komma fram lite för lätt. Det viktiga dock är ju att det blev en vinst.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Graham Scott + VAR

BETYG

Visade en känsla vi aldrig sett förr då han avvaktade med straffavblåsningen för Abrahams mål. Gjorde också helt rätt när Doherty försökte lura till sig en straff. Den bästa match vi sett honom i.
Men var kom 6 min tillägg från?

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättni Tiden ute mngarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy

Besök csfc-facebook: facebook