csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
8   Chelsea FC  3 sp 1 v 2 o 1 f 6 -9 mål 5 p

- always proud to be Blue -
samtliga transfers i Premier League sommaren 2019>>


26 aug - 1 sep 2019
    NÄSTA MATCH:

        14 sep Wolverhampton - kl

  -

Nyheter v-35


SÖNDAG 1:
Oavgjort i nordlondonderbyt. Det är förhoppningsvis avgörande för Chelsea när säsongen ska summeras nästa år.

Wolves kommer att sakna sin bäste försvarare, Boly, mot Chelsea då denne tog en utvisning för två gula sent i förlustmatchen mot Everton.

OFFICIELLT
Daniilo Pantic lånas ut till MOL Fehervar. En klubb som vi mötte förra säsongen i Europa League, fast då kallades de MOL Vidi.

Frank Lampard har bekräftat att det var ett val han gjorde att peta Christensen för Tomori igår. Han ansåg Tomori förtjänade sin chans och var nöjd med honom. Tomori var bättre än sin partner men får ta på sig skuld för åtminstone andra målet då han inte visste var han skulle vara. Det vi ifrågasätter, är vilken av mittbackarna som Tomori ersatte.

Vi har inte sett det officiellt ännu men Andy Myers bekräftar att Juan Castillo-Familio har lånats ut till Ajax för säsongen.

LÖRDAG 31:
Rasistäckel på sociala medier gav sig på Tammy Abraham efter Supercupen när Adrian fuskade på straffen och orsakade en missad straff och förlust. Idag hade Zouma ännu en dålig insats och ett självmål och äcklen kröp fram under sina slemmiga stenar och gjorde rasism av det. Vad är det för fel på folk? Å andra sidan röstar människor fram politiker som uppmuntrar och bidrar till sådan här, så...

OFFICIELLT
Tiemoue Bakayoko lånas ut till Monaco. Chelsea säger inget om det är med köpoption.

U18-laget fortsätter sin perfekta start på säsongen genom en hemmavinst med enda målet mot Aston Villa. Målet gjordes av Broja 18.

Lampard vägrar skylla på försvaret för det usla försvarsspelet. Det är kanske man-management men vi kan inte låta bli att undra över om man ska försvara uselt försvarsspel är särskilt klokt istället för att ta itu med problemet och för oss åskådare är ju problemet att försvaret just nu är uselt. Vi har nog inte sett sämre försarsspel i Chelsea de senaste 25 åren ärligt talat! Förhoppningsvis blir det bättre med Rüdiger tillbaka, men han är trots allt bara en spelare och försvarsspelet brister i nästan allt för tillfället. Positionering, markering och kanske framförallt förmåga till koncentration. Inte ens Azpi går att lita på längre. Som de stängt av vid majoritet av de nio insläppta målen är på juniornivå om vi ska vara ärliga. Det är väldigt oroande. Vi trodde det skulle vara OK att låta Luiz lämna då han alltid har ett misstag i sig, just nu har samtliga försvarare mer än ett misstag i sig i varje match. Man brukar säga att det är i försvarsspelet som erfarenhet är som viktigast, Lampard har valt att välja bort erfarenhet just nu. Vilket skadar hela laget för då resten av laget inte vågar lita på försvaret får vi se halvlekar som andra halvlek mot Sheffield där hela spelet rasar ihop för ingen litar på försvarsspelet längre och därmed tappar sitt eget spel också.

Optimismen kring det nya Chelsea börjar avta ordentligt efter att sett Chelsea prestera två fullständigt urusla andra halvlekar på Stamford. Särskilt som det nu väntar väldigt mycket tuffare motstånd framöver. Det som hålla humöret uppe är ungdomarna men framförallt att vi får tillbaka otroligt viktiga spelare. Chelsea behöver desperat N'Golo Kanté och Antonio Rüdiger på plan nu. Desperat.
    Varför Lampard valde att spela Zouma fattar vi inte. Christensen är bättre. Tomori gjorde dock en godkänd insats som ersättare för dansken även om han var felplacerad vid kvitteringen. Som sagt, vi saknar desperat Rüdiger och Kanté.
    Det är tur att det är 34 matcher kvar att spela för ännu duger Chelsea inte alls till och vi kan nästan helt skylla på en lagdel.

FREDAG 30:
CHELSEA U23 vs TOTTENHAM U23     2 - 2
Antonio Rüdiger startar sin andra reservlagsmatch i kampen i att komma i matchform. Tillsammans med Marc Guehi som fick sin första U21-uppkallelse för England igår. Annars ett mycket ungt lag för Chelsea där Billy Gilmour saknades liksom Castillo som är aktuell för lån till Ajax. Matchen kan ses via den officiella hemsidan för Chelsea.

Tottenham tog ledningen efter dåligt försvarsspel av Chelsea i 11e minuten genom Patterson.
    Sedan gav Chelsea bort en straff helt i onödan, mycket klumpigt gjort, men solklar. Havery White satte den stensäkert. 20
    Rüdiger har visat vad han kan och satte upp vad som kanske var Chelseas bästa chans just före paus.
    Pochettinos son är på bänken, under annat namn. Chelsea har bjudit spuds på målen, spelet har varit jämnbt men Chelsea måste höja sitt spel för att få ett resultat.
    Chelsea har varit det klart bättre laget i andra.
    Ett mycket fint mål av Mola, som inte kunde hitta någon att spela så han gick hela vägen och gjorde själv mål. WOW. 71 Sådant är underbart att se.
    Grova misstag och missade möjligheter i första kostade Chelsea den här matchen. Rüdiger är dock klart på väg tillbaka och vi behöver honom. Han är Chelseas bäste försvarare. Enda frågan är om det är med Zouma eller Christensen. CSFC tror på Christensen. Rüdiger är dock vår bäste försvarare och vi behöver honom efter uppehållet.
    Ändå blev det oavgjort då Lamptey satte ett mål på övertid. Läckert

Från presskonferensen:
Kantés vristskada har inte läkt. Pedro är skadad och Rüdiger fortsätter matchas i PL2-laget istället (match ikväll).
    Lampard är mycket nöjd och glad över att Mason Mount och Ross Barkley har tagits ut i landslaget.
    Lampard uppmanar alla spelare till att jobba extra utöver normal träning och Mount och Abraham tillhör dem som anammat det.
    Han känner Sheffield väl sedan förra säsongen och är mycket imponerad av vad de åstadkommit. Sheffield har också startat säsongen väl.
    Lampard välkomnar det taktiska spelet och gillar att Sheffield har låtit spelarna växa med laget från förra säsongen.
    Lampard erkänner att det var viktigt att få en första vinst och att det har lyft laget men det gäller att bygga på det nu.
    Lampard är imponerad över hur Tammy Abraham har tagit sig an uppgiften och menar att han nu tränar med ett leende på läpparna.
    Han medger att det nog kommer att hända något på låne/transferfronten med Bakayoko och Kenedy innan det internationella fönstret stänger.
    Mason Mount är klar för spel, det vara bara en smäll han fick i slutet av matchen mot Norwich.

Spelschemat för Champions League har kommit. Chelsea börjar hemma mot Valencia och avslutar hemma mot Lille. Se det här>>

TORSDAG 29:
Engelska medier har dock huvudet i sanden och påstår att Chelsea har bästa lottningen av de engelska lagen. Vilken kroppsdel tänker man då med? Visst man kan se det som att i andra grupper finns det minst ett riktigt bra lag som står ut vid sidan av de engelska, men resten är ju inte i närheten av den kvalitet som lagen i Chelseas grupp har. Uppenbarligen förstår vissa engelska medier, som Daily Mail, inte att det är två lag som går vidare i varje grupp och att man därför måste se till hela gruppens kvalitet.

Första reaktionen var att det var en svår grupp. Andra reaktionen blev att det var en väldigt svår lottning Chelsea fick. Det kanske är den tuffaste gruppen av samtliga. Bara grupp F med Barcelona, Dortmund, Inter och Slavia Prag kan jämföras, men den gruppen har ett lag som är klart svagare än de andra, det har inte Chelseas grupp. Det lär inte gå att vila spelare i en enda match i Champions League den här säsongen, den saker är fullständigt klart. Så gott som alla andra grupper har två lag som ser klart bättre ut än de övriga lgen i grupperna. Särskilt City ser ju ut att få en bekväm resa fram men även Liverpool och Tottenham. Alla fyra engelska lagen kan gå vidare men Chelsea får den klart tuffaste vägen fram.

CL-LOTTNINGEN
Lika mördande tråkig som alltid. När ska de läa sig. Gör lottningen och skit i att försöka göra den till ett underhållningsprogram. Vi bryr oss inte om det, vi vill bara veta vilka som ska möta vilka och framförallt vilka måste vi slå för att gå vidare med Chelsea. (Och den som kan förklara vad Eric Cantona ville säga och menade med sitt tal får gärna höra av sig...). Petr Cech och Wesley Senijder sköter dragningen av bollarna.
    Till slut visade det sig att det här är gruppen Chelsea får komma sämst tvåa i:
    Chelsea hamnade i grupp H. Moståndarna blir: Ajax - Nederländerna, Valencia - Spanien, LOSC Lille - Frankrike.
    Absolut ingen drömlottning på något sätt. Det kan bli tufft nog att ta sig ur den gruppen, om än ej omöjligt. Det fanns klart tuffare grupper. Det fanns också lättare grupper. Av den engelska lagen fick vi nog tyvärr den klart tuffaste gruppen.

Spelprogrammet för Champions League lär följa om några timmar antar vi. Ordningen är fastslagen, men datum ska också tilldelas dem.

Olivier Giroud är uttagen i franska landslagstruppen. Kurt Zouma är det inte. Inte heller N'Golo Kanté och vi tror starkt att Frank Lampard bad förre Chelseasspelaren Didier Deschamps att inte ta ut honom på grund av hans vristskada.

Mason Mount och Ross Barkley är uttagna till engelska landslaget men Tammy Abraham får vänta på sin chans.

Vi påminner om Champions Leaguelottningen klockan 18 ikväll. Visas på Eurosport och Viasat.
    I en tsimulering fick Chelsea Atletico Madrid. Vilket hänt förut, det handlar ju än mer om vilka vi får som tredje och fjärde lag i gruppen då två lag går vidare och med Inter i tredje potten finns det ett riktigt farthinder i lotten för dem som får dem ur den potten. I Starsports simulering fick vi en verklig Dödens grupp då det även blev Inter och Lille.

ONSDAG 28:
Kvällens sensation är att Premier Leaguelaget Burnley blev fullständigt utklassade av League One-laget Sunderland. Pinsamt för Dyche.
    I det enda PL-mötet slog Leicester Newcastle som Steve Bruce heligt lovade skulle göra allt för att vinna en cup. Efter straffar Bournemouth vann också först efter straffar mot Forest Green (det är pinsamt nog i sig).

Användningen av VAR i säsongsinledningen har kritiserats, som väntat, men av skäl som var mindre väntade. Det används för lite. Nästan inget beslut som vi är medvetna om har ändrats efter VAR-koll. Vilket antingen beror på att VAR-domaren inte vill gå emot sina kollegor och de därmed bara förvärrar en redan usel situation där domare undgår ansvar för sina handlingar och kritik för det. Eller som Daily Mail hävdar i denna artikel - det beror på att engelska domarförbundet är livrädda för mer kritik och därför vill använda VAR långt mindre än det är avsett för. Inga efterkoll på monitor har gjorts för domarförbundet vill undvika det för att slippa kritik för att det tar för lång tid.
    Engelska domare har redan deklarerat att de vill inte använda VAR såsom Fifa har instruerat ligorna att använda det, utan de ska göra sin eget engelska tolkning av VAR-användning. Något de kritiserats för och mycket möjligt kommer att fällas för inom kort då Fifa är mycket irriterat över att England skapar sina egna fotbollsregler.    
    Läs mer här>>
    V i vanliga dödliga som skäms å de engelska försöken att undvika kritik genom att skapa sina egna regler har bara en enda stillsam undran; varför ska man ha VAR om man inte vågar använda det?

TISDAG 27:
Chelseas lördagsmotståndare Sheffield United slog ikväll ut Blackburn i Ligacupens andra omgång med 2-1. Störst sensaton är dock att Crawley slog ut söndagens motståndare Norwich med enda målet. (Norwich vilade helt sensationen Pukki och utan honom kunde de inte göra mål). Colchester slog ut Crystal Palace på bortaplan efter straffar i en mållös match.

Chelsea går in i Carabao Cup, dvs Ligacupens tredje omgång. Den lottas imorgon onsdag. Andra omgången där PL-lagen går in (utom de fyra första alltså) avgörs nu i veckan. Tredje omgången ska spelas i vecka 39.

Chelsea är i första potten tack vare tidigare år och vinsten i EL inför dragningen av grupperna på torsdag. Det borde innebära en grupp som vi har stor chans att ta oss ut ur som ett av de två lagen som går vidare. Ska bli intressant att se om vi får Real Madrid redan i gruppspelet. Seedningen är sådan att vi bör slippa Barcelona och vi slipper absolut Liverpool men räkna med att vi lär få möta något av dem senare om vi går vidare - det brukar alltid bli så.
    Pott I består av Chelsea, Liverpool samt Man City, Barcelona, Juventus, Bayern Munich, Zenit St Petersburg, och Paris Saint-Germain.
    Lottningen är i Monaco, förmodligen lika oändligt trist som alltid förutom just hur den blir, klockan 18 påp torsdag.

MÅNDAG 26:
EN vecka där landslagstrupper tas ut och vi hoppas inga vill att just återkommande spelare som Kanté och Rüdiger ska tvingas spela landskamper och riskera att förvärra sina skador. Förutom möjligen Willian som behöver speltid med tanke på hans insatser som inhoppare hittills.
    Mest intresse lär den engelska landslagstruppen få, naturligtvis. Frågan är inte om Mason Mount kommer med för det ser vi som givet, frågan är om Tammy Abraham får chansen?
    Sedan går det inte att komma förbi att djupt nere vill vi aldrig ha landslagsuppehåll men aldrig har ett sådant passat oss bättre än det som kommer nästkommande veckor än detta då det ger det skadedrabbade Chelsea chansen att få tillbaka fler spelare och förbereda dem för resten av säsongen. För de fyra omgångar som spelas innan första uppehållet är ju egentligen bara preluden till säsongen.

Viktigast för oss är förstås mötet med Sheffield United på lördag. Liksom Norwich har de överraskat med bra spel och framförallt försökt spela istället för att försvara sig till poäng i säsongsinledningen. Ändå, på Stamford Bridge ska det bli vinst.
    Även om Chelsea varit extremt generösa med att skänka motståndarna mål hittills i inledningen.
    Näst viktigast är på torsdag då grupperna till Champions League lottas. Chelsea spelade inte förra året men bör ha tillräckligt mycket inspelat för att seedas inför dem. För trots allt, gruppspelet är väl kul men det är först efter nyår som Champions League verkligen betyder något. Förutom det faktum att varje vinst, varje poäng och gruppsegrar ger stora pengar och förbättrad lottning.

 

 

 

Rykten, notiser m m, v-35


SÖNDAG 1:
Mycket snack idag om att César Azpilicuetas dagar är räknade som högerback i Chelsea. Enligt medierna väntar Frank Lampard bara på att Reece James ska bli frisk och matchklar, vilket lär dröja någon månad eller så. Sant är att Azpi har underpresterat jämfört med vad vi är vana att se från honom och med rätt konkurrens kan han mycket väl sitta löst.

LÖRDAG 31:
Nu återanvänds ryktet om Wilfried Zaha till Chelsea. Detta efter att Crystal Palaces ordförande sagt att klubben är villiga att släppa honom, till rätt pris.

FREDAG 30:
Intressant att notera. Chelsea har mött Valencia i CL två gånger. Båda åren nådde Chelsea finalen!

Härlig läsning om Chelseas första stora stjärna, Fatty Foulkes, den största målvakt vi förmodligen någonsin haft eller kommer att ha. I storlek, han var också vår förste målvakt. Han spelade även för Sheffield United. Läs den>>

Spanska klubbar har tagit ut extrema priser för resande fans vid möten i de europeiska cuperna. Det är slut med det nu. Uefa har nämligen satt ett tak på vad en bortabiljett får kosta. De är fortfarande inte billiga men Valencia får t ex ej ta ut mer än 64 pund för en biljett mot Chelsea. I Europa League är taket 41 pund.

Eden Hazard spelade bara en tredjedel av Chelseas matcher i Europa League förra säsongen. Han blev ändå utsedd till ELs Årets Spelare. Detta före förre lagkamraten Olivier Giroud som satte målrekord och nuvarande lagkamraten Luka Jovic.

Chelsea har lottats mot Ajax i Champions League. Chelsea har jämförts med Ajax av Mario Melchiot (se nedan) och nu lånas möjligen Juan Casillio-Familio ut till Ajax med köpoption om vi ska tro ryktena.

Det kan bli ett lån till italienska Sassuolo för Kenedy som hade en riktigt bra försäsong men inte verkar vara med i Lampards planer för säsongen.

TORSDAG 29:
Övriga engelska lag fick:
B - Bayern München, Tottenham, Olympiacos, Red Star Belgrad
C - Man City, Shaktar Donetsk, Dinamo Zagreb, Atalanta
E - Liverpool, Napoli, Salzburg, Genk

Förre Chelsea- och Ajaxspelaren Mario Melchiot menar att Chelsea nu antagit ungefär samma filosofi som Ajax (fast utan att hela tiden sälja hoppas vi). Egentligen är detta något som Roman Abramovich siktat på ända sedan han köpte Chelsea 2004. Därav den enorma investeringen i akademin som skett. Tyvärr har det också skett i konflikt med krav om framgång hela tiden och därför har ingen manager före Frank Lampard vågat satsa på ungdomarna utan alltid tagit det säkra före det osäkra och helst köpt färdiga spelare.
    Läs mer här om Melchiots tankar>>

Tiemoue Bakayoko ser ut att återvända till Monaco för 32m pund. En hyfsad affär trots allt. Han kostade 40m pund men har ju också varit utlånad vilket har dragit in en del pengar till klubben för de lånen. Han fungerade aldrig i Chelsea men var bra i Monaco och även i Milan så vi får hoppas det löser sig före måndags deadline.

Lucas Piazon är trots att han knappt dragit på sig en blå tröja den spelare som varit i Chelsea längst. Nu sägs det att portugisiska Rio Ave är intresserade. Han sitter på utgående kontrakt så förhoppningsvis handlar det om en försäljning för Piazons egen skull.

ONSDAG 28:
Bury gick i graven efter att en ägare från helvetet tog över och körde klubben i botten. 125 år i engelsk fotboll är borta för att ägaren vägrade göra affär trots att han övertog klubben själv för ett pund. Han försökte klämma allt ur klubben ungefär som Blackpools ägare men EFL stängde ned, trots att det lär funnits bud om att ta över.
    Det finns bara en enda person ansvarig för detta och det är en enorm skandal att någon som Steve Dale överhuvudtaget fick ta över klubben. Särskilt som det är solklart att ligan inte gjorde sitt jobb och kollade vad han var för figur.
    Chelsea hölls gisslan för Ken Bates fastighetsskulder i början av 2000-talet. Klubben var inte lika illa skött men konkursen stod för dörren när Roman Abramovich köpte Chelsea 2004. Så nära var det en gång för oss också. Det får vi aldrig glömma.
    Däremot har Bolton räddats, det stod klart ikväll då klubben bytte ägare och får en ny chans. Det är inte så många år sedan klubben var välskött och spelade i Premier League.

Chelsea (och Leicester) lär intressea sig för Sportings ytter Raphinha. Brasilianaren spelar till höger på mitten, en position Chelsea knappast saknar spelare för.

Mason Mount som gick av senast med en lättare skada är redan tillbaka i full träning.

TISDAG 27:
Domare på lördag mot Sheffield United blir Stuart Attwell som trots att han varit domare sedan 2008 dömer Chelsea för bara fjärde gången!

Petr Cech comeback i mål. För Guildford Flames och sporten är inte fotboll utan ishockey. Läs mer här>>

Chelsea ska ha avslagit Besiktas försök att värva (eller låna) Michy Batshuayi. Enligt ryktena vill Lampard ha kvar Bats i klubben. Vilket bör innebära att han också får en chans att spela. Även om vi nog tror att efter sina två mål är det Tammy Abraham som startar mot Sheffield.

En annan turkisk klubb Fenerbahce jagar Kenedy. Enligt det ryktet vill Kenedy nu lämna då han inte tror han får mycket speltid och han har bara ett år kvar på kontraktet så det öppnar ju för att Chelsea då kanske hellre säljer nu.

Pedros skada är så pass allvarlig att han knappast kommer att vara aktuell för spel innan uppehållet. Ännu en på skadelistan alltså. Däremot verkar Mason Mounts skada från slutet av matchen inte varit så allvarlig.

Vi har hört det så många gånger nu att det är som fabeln om Peter och vargen, att man helt enkelt inte tror på det längre.
    Det vill säga att Callum Hudson-Odoi kommer att skriva nytt kontrakt med Chelsea.
    Vi tror på det först när det är officiellt och inte på skvallersidorna.

Apropå kontrakt ska Chelsea också startat förhandlingar om att förlänga Tammy Abrahams kontrakt. Något som ska skett redan före succén mot Norwich. Vi gissar att agenten nu höjer kraven något. Nuvarande kontrakt gäller tilll 2022.

MÅNDAG 26:
Gary Cahill gjorde sin första start för Crystal Palace när de slog United och som han gjorde det. Och detta är en spelare som världens mest fördomsfulla Sarri ansåg var värdelös. Nu var han i veckans lag i sin första start på nästan två säsonger. Cahill har sagt att han skulle älskat att stanna i Chelsea om det hade varit annorlunda och spela för Lampard. Som försvaret har spelat tror vi att han hade gjort det mycket bra. Sarri 0 - Cahill 1.

Fifa tittar på att ersätta linjedomarna med robotar säger rubrikerna, det handlar i verkligheten om att ersätta dem med kameror. Låter det dumt?
    Varför det? Det är en naturlig utveckling av VAR. Linjedomarna har två stora uppgifter; att avgöra offside och inkast och det kan kameror göra klart mycket bättre än vad de gör. Däremot blir det svårare att ersätta den assist de ger till skymda domare i straffområdessituationer men å andra sidan har Uefa där försökt med sina femte domare som står bakom mål och ska bidra och inte gör det alls, så...
    Det kommer inte ske snart men härifrån möter det inget motstånd. Problemet är inte tekniken utan hur den utnyttjas som vi såg i helgen där VAR inte användes som det ska; förmodligen för att de domare som ska bedöma VAR visade ovanligt stor motvilja att vilja gå emot sina kompisar och kollegors domslut på plan även när de var klart fel. Chelsea förlorade helt klart en straff på det när Azpi sparkades ned. Och det fanns värre exempel i andra matcher.

Conor Gallagher är ett lån som haft en mycket bra start i Charlton. Mer om Chelseas lån här i klubbens lånerapport>>

BBC har tagit ut Mateo Kovacic och Tammy Abraham i veckans lag, men var är Mason Mount undrar vän av ordning?

Mateo Kovacic som nu får massor med beröm berättar vad det är som han och Frank Lampard har ändrat i hans spel och nu ger honom massor av beröm istället för kritik. Läs här>>


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!