csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
12   Chelsea FC  3 sp 1 v 1 o 1 f 4 -7 mål 4 p

- always proud to be Blue -
samtliga transfers i Premier League sommaren 2019>>


19 - 25 aug 2019
    NÄSTA MATCH:

        31 aug SHEFFIELD UTD - kl 16.00

  -

Nyheter v-34


SÖNDAG 25:
U18-laget fortsatte sin vinnande start genom att slå Southampton på bortaplan med enda målet. Gjort av Lewis Bate i 22a minuten.

LÖRDAG 24:
Det vore intressant att se statistik men känslan är väl den att inget lag i ligan får fler straffar än United. Och missar dem. Så skönt att gapiga Unitedsupportrar som närmast tog ut ligasegern efter att de hade tidernas största flytmatch mot Chelsea i premiären nu har kommit ned på jorden och presterar som vi förväntade oss de kommer att göra resten av säsongen. Palace slog dem med 2-1 på Old Trafford idag.

Första segern bärgad för Chelsea och Frank Lampard på samma arena där Chelsea vann första Premier League-titeln 2005. Då gjorde Lamps mål.
    Helt rättvist men försvarsspelet oroar. Tammy Abraham fick också revansch på kritikerna och hatarna som gav honom skulden för supercupen. Förhoppningsvis innebär det att självförtroendet växer och att han kan göra positionen till sin. Vi måste ha, behöver ha en anfallare som kan ge oss tjugo mål per säsong i ligan.

Sen ändring. Pedro skadade sig på uppvärmningen, hamstring, och Ross Barkley får starta istället.

Chelsea behöver en vinst idag, åtminstone för att tysta kritiken som vi ser som ganska obalanserad men också framförallt för att bygga självförtroende. Hedersamma poängföruster gör inte det.
    Vi hoppas också få se Michy och Ross Barkley få en chans. Michy för anfallet har fungerat dåligt och Barkley för att han utan tvekan var en av våra allra bästa på försäsongen och behöver komma igång. Kanske bör Lampard också överväga att spela Kanté i hans gamla position istället för den fria roll han också är suverän i. Försvaret behöver mer skydd än de fått hittills.

FREDAG 23:
U23 lagets match mot Manchester City gick inte så bra. Billy Gilmour gjorde självmål och Braaf utökade lendingen. Chelsea spelade dock ett rent ungdomslag på bortaplan. Ingen a-lagstruppspelare förekom. Slutresultat. 2-2. Billy Gilmour slog in en straff i 82a.
    Chelsea lyckades vända matchen och fick oavgjort med ett mål i 90e. Målet gjordes av Guehi, näst stora försvare i Chelsea. Han var utmärkt tidigre i veckan också.
    Chelsea leder grupp 1 i U23.

Från presskonferensen:
Kanté har en skada och kommer att bedömas sent inför matchen. Kanté har en vriistskada. Rüdiger är inte spelklar förrän tidigast nästa vecka trots 90 minuter med U23. Pedro har vilats från träning då han använts mycket på sistone.
    CHO är i träning men inte aktuell för spel ännu då klubben vill skydda honom efter hans allvarliga skada.
    Lampard kunde inte ge besked om fler spelare försvinner innan de andra fönstren stänger 2 sep.
    Norwich-matchen är lika viktig som alla andra. Lampard anser att de måste behandlas med respekt. Han vet vilka kvaliteter de har.
    Lampard menade att första halvlek mot Leicester var fantasisk och det borde stått 2-3 noll. Men när utdelningen inte kommer kan det bli nervöst. Han anser att Chelsea helt klart gjorde saker fel i den matchen.
    Det oroar honom att Chelsea ännu inte har en vinst då man alltid vill vinna och han ser Norwich som en farlig motståndare, de var bra i Championship och har följt upp det i PL.
    Lampard menar att City och Liverpool var i en klas för sig själva förra året men att det nu är tuffare mellan lagen i topp-4 och även i topp-6 med Wolves och andra lag som jagar.
    Ang plan B och C menar Lampard att de försöker utveckla flera sätt och spela och framförallt styra en match något Chelsea inte varit framgångsrika med hittills.
    Han öser beröm över Mason Mount som han känner väl som spelare; hans kvaliteter, vilja och ödmjukhet.
    Han kommenterade Fernando Torres avsked från fotboll med att berömma honom. De är fortfarande i kontakt. Lampard säger att han hade sina upp- och nedgångar och några stora ögonblick.
    Han berömde Michy Batshuayis insats i U23-matchen. Han behövs för konkurrsensen i laget och Chelsea måste börja sätta sina chanser, inte bara anfallarna.
    Chelsea har visat bitar av vad han vill åstadkomma men de är inte där ännu. Det kräver hårt och långvarigt arbete.
    Anfallarna jobbar hårt på träning men det handlar osjälvförtroende och att tro på vad man gör. hade Tammys stolpe mot United gått in hade det varit annorlunda.
    Norwich är inte en ideal match. Det är en tuff, tuff match borta.

TORSDAG 22:
Vi har kanske glömt bort honom och han har inte fått något tröjnummer, men Marco van Ginkel är nu tillbaka i rehabträning efter sin svåra korsbandsskada. Frågan är vad som kommer att hända med mittfältaren?

Domarbasen Mike Riley och Premier League har ju försökt använda VAR på ett sätt som skiljer sig från det vi sett t ex i de stora turneringarna. Nu har den regelstiftande delen av världsfotbollen IFAB fått nog men det och uppmanar Premier League att använda VAR som deras regler säger systemet ska användas. Läs mer om det här>>

ONSDAG 21:
OFFICIELLT
Davide Zappacosta är utlånad till Roma efter att ha förlängt sitt Chelseakontrakt till 2022. En teknikalitet förmodligen då han annars hade suttit på kortkontrakt och därmed mycket lågt försäljningsvärde. Inget sägs om det finns köpoption efter lånet.

Chelsea hade idag en öppen träning på Stamford Bridge inför tusentals fans.

Martin Atkinson dömer matchen mot Norwich på lördag. Räkna med kontrovers.

TISDAG 20:
Chelsea damer slog det israeliska landslaget i sista träningsmatchen innan säsongen börjar med 3-1. Kapten var Magdalena Eriksson som också gjorde ett av målen. De övriga av Beth England och Sophie Ingle.

Callum Hudson-Odoi är tillbaka i full träning. Det är tidigare än väntat men det dröjer nog ändå ett tag innan han är aktuell för matchspel.

Poängmässigt har starten på säsongen blivit ungefär så svår som vi fruktade men vi har också fått se saker som får att med all kraft tro på att det här kommer att bli en bra säsong. Ingen trodde vi kommer vinna titeln men kan Chelsea nå de nivåer de visade första halvtimmen i söndags mot Leicester i en hel match eller ens en timme, då är det nog bara City och kanske inte ens de som kan stå emot oss. Så bra var Chelsea då, och hade de tagit chanserna hade vi inte tappat poäng utan matchen hade varit avgjord nästan innan den börjat. Nu är det dock så att matcherna är 90 minuter långa, minst, så vi kan bara konstatera att Lampards Chelsea är en tredjedel på väg.
    Kan vi ta sex poäng på de närmaste matcherna, svårt nog då både Norwich och Sheffield har spelat klart bättre än vad vi kanske trodde de var kapabla till. Nykomlingar brukar ju ofta starta bra. Gör vi det så börjar det se riktigt bra ut, förutsatt att chanserna kan omsättas bättre än vad Chelsea gjort sedan Diego Costa försvann. För snart har vi alla skadade spelare tillbaka, utom möjligen Loftus-Cheek som trots en liknande skada som CHO fick ligger en bra bit efter i rehab. Rüdiger spelade 90 minuter igår och visade att han snart är klar att ta positionen som klippan i försvaret. Willian hade en stund mot Leicester, som visserligen var rent usel, men det var hans första spelminuter sedan semin i Copa America där han enligt alla rapporter var mycket bra. (Han måste dock höja sig oerhört från vad han visade mot Leicester, å andra sidan hade Kurt Zouma en sådan där match mot United och han har varit utmärkt mot både Liverpool och Leicester så alla kan ju ha en usel dag).
    Markeringsspelet oroar och vi är inte fans av zonspel på hörnor. Kanske kan Lamps ringa polaren JT som var på matchen i söndags och få några tips om att ändra det. Så måste ju chanser tas, även om man aldrig kan räkna med en sådan utdelning som United hade mot oss.
   Det kan verka som om säsongen är över när man läser rubriker, men förra säsongen ledde t ex Liverpool med tio poäng före Cty vid jul. City vann ändå titeln. Chelsea var rent ut sagt usla i början av året men kom på tredje plats och vann Europa League. Och det utan att någonsin visa upp den sorts spel som Chelsea visade första halvtimmen i söndags.

MÅNDAG 19:
Michy Batshuayi visar att han vill vara med i diskussionen genom att göra mål på Liverpool U23 i 41 min. Han gör sedan ett till tidigt i andra, 47e minuten efter bra spel av Castillo och Anjorin innan han vräker in bollen i nät.
    Lampard och Morris är på matchen, något vi aldrig någonsin såg Sarri bry sig om (de övriga lagens matcher alltså).
    Bats nära ett hat-trick och Castillo sätter den i ribban på returen. 55
    Chelsea imponerar, Liverpool har absolut inget att komma med. Bats och Castillo är i total dominans. Svårare att bedöma Rudis insats då han knappast prövats. 20 kvar. Fast då har Rudi en nick på hörna som är typ ett A4 från mål.
    Ännu en träträff då Anjorin som varit bra, sätter den i stolpen. Pass Bats. 72
    Anjorin gör det tredje målet efter att fintat bort hela försvaret typ, Han börjar allt mer se ut som ett stort löfte. 75
    Högsta beröm ska också Marc Guehi ha, han var nog t o m bättre än Rudi ;)
    Negativt: utan tvekan att att de är lika usla på att utnyttja alla chanser som a-laget.
  Slutresultat i underkant, 3-0. Liverpools reserver är mil från deras a-lag.
  SLUTSATS från U23-matchen. Michy Batshuayi måste få chansen i minst en halvtimme mot Norwich. Han är just nu den bäste målgöraren i Chelsea. Intuitivt. Giroud är spelaren som kan göra andra bra, men Bats gör mål och det behöver vi nu. Det var inte bara målen, han var bäst på plan. Vi ska dock också säga att han missade en hel del, men det gör ju alla framåt i Chelsea.

Antonio Rüdiger gör comeback efter sin knäskada ikväll i PL2, reservlagsserien. Motståndare är Liverpool U23.
    Även Michy Batdshuayi förväntas spela den matchen. Hoppas det går bra för honom för vi behöver få igång en målgörare.
    Båda är med i startuppställningen liksom sommarens lilla sensation Billy Gilmour. I Liverpool startar deras värvning van den Berg, Elliott och löftet Brewster. Ingen av dem var bra.

En av de saker vi hatade mest förra säsongen var Chelseas ovana att göra en bra och en mindre, eller rent usel halvlek i samma match. Tyvärr har den här säsongen visat samma sak i två av tre matcher hittills. Vilket kanske hade känts lättare att hantera om det inte var det absolut värsta minnet redan från säsongen som gick.
    Lampard och Chelsea hade inte tur i matchlottningen. På en vecka har vi mött, som vi tror, två topp-7-lag och CL-mästarna i en supercup. Chelsea gjorde en mycket stark match mot Liverpool och förtjänade att vinna men gjorde det inte efter straffmiss då målvakten fuskade. Vad som hände mot United vill vi inte återuppleva men på något sätt fick vi göra det i andra mot Leicester. Chelsea rasade ihop.
    Nu är det vila till lördag lunch och det behöver Lampard och Chelsea för att försöka få bort misstagen som kostat oss åtminstone sex av de sju mål klubben släppt till.
    Vi möter nu två nedflyttningstippade nykomlingar som ligger klart före oss i tabellen och som sett mer övertygande ut än vi väntade oss i de två matcher som spelats. Det är verkligen inte några lätt inräknade poäng med tanke på vad vi sett hittills. Chelsea kan spela på högsta nivå men också på en nivå som är mer än oroande och vi kan inte helt skylla på omständigheterna som lottningen och skadorna även om de spelar roll.

Chelsea behöver lugn och ro och det lär vi inte få efter hur första veckan av säsongen utvecklade sig. Lampard och Chelsea kommer jagas av rubriker och negativitet. Trots alla lovande tecken som första halvtimmen mot Leicester som kanske tillsammans med andra halvlek i Europa Leaguefinalen var Chelseas finaste under 2019. Hur Mason Mount tagit för sig och utvecklas från match till match. Kanté är tillbaka och även om även han missade lite väl många pass i andra igår är han vår världsspelare. Jorginho och Kovacic är bättre än förra säsongen. Christensen visar kvalitet, Emerson har tagit hand om vänsterkanten. Pedro har startat säsongen utmärkt. Willians ytterst svaga inhopp och Azpiz atypiska ojämnhet gör oss dock inte glada. Pulisic har visat tecken på att bli en tillgång men är ännu ej helt bekväm i laget.
    Ändå det är ju rasen i andra, de kostsamma misstagen som är det vi kanske tyvärr mest kommer ihåg från vecka 1.
    Säsongen är dock lång och de tappade poängen hoppas vi få igen. Förhoppningsvis går det bra mot Norwich och Sheffield för sedan efter uppehållet väntar Liverpool. Å andra sidan bör vi då bara ha kvar Loftus-Cheek på skadelistan och med Mount och Barkley är det ju inte den position vi saknar mest.

Så hejar vi förstås på Wolverhampton mot ett United vi misstänker tror att de är bättre än vad de verkligen är bara för att de fick ett sådant resultat mot oss, senare ikväll.

 

 

 

Rykten, notiser m m, v-34


SÖNDAG 25:
Vi erkänner, förbehållslöst, vi hade fel. CSFC var inte ett enda dugg intresserade av att Chelsea skulle värva Mateo Kovacic efter hans första säsong under Sarri. Särskilt inte till de pengar de kom att handla om.
    Det verkar onekligen som om vi hade fel för Mateo Kovacic under Frank Lampard är en helt annan spelare. I en position som passar honom betydligt bättre har han glänst i säsongsinledningen. Tänk så lite som behövs ibland, en positionsförändring, stöd från en manager istället för som under Sarris managerskap frysa ut vissa spelare och en spelare kan gå från ok till imponerande. Det är Mateo Kovacic än så länge - och även Jorginho ser bättre ut i det spel som Frank Lampard kämpar med att införa.
    Vore vi dragna till att göra förhastade slutsatser måste det väl ändå innebära att Frank Lampard är en bättre manager av spelare än Sarri...? :)

LÖRDAG 24:
Lewis Baker som hade ett mardrömslån i Leeds förra säsongen är nu i Düsseldorf och där gjorde han idag självmål i förlustmatchen mot Leverkusen. Inte roligt för Baker.

Tammy Abraham har gjot 55 ligamål. Men idag gjorde han sitt första Chelseamål och sitt första mål utifrån. Alla andra har varit inom straffområdet!

Dagens Chelsea var det yngsta laget Chelsea spelat på 25 år. Snittet var just över 24 år.

Det är många före detta Chelseaspelare som lagt skorna på hyllan den här sommaren. Ashley Cole var väl först ut, häromdagen spelade Fernando Torres sin sista match och idag meddelar Shaun Wright-Phillips att han lägger av.

FREDAG 23:
Idioter stryr världen, bevis nummer ett Donald Trump. Nu styr också superdatorrer fotboll. Och enligt dem vinner Chelsea mot Norwich med 2-0.

Marca hävdar att Real Madrid tror de ska kunna värva Willy Cabellero som back-up målvakt till Courtois. Kaylor Navas är nämligen inte särskilt road av den rollen och vill lämna klubben.
    Det här kommer absolut inte att hända men det visar ännu en gång arrogansen hos Real. Det räcker nu! Vi hoppas på ännu en stor floppsäsong för marängerna trots att vår förre hjälte Eden Hazard nu tillhör dem.

Enligt Goal vill Kenedy nu bort från Chelsea. Han trodde kanske han skulle få chansen efter fina insatser i träningsmatcherna. Chelsea vill förlänga hans kontrakt som gå in på sista året och sedan låna ut som de gjorde med Zappacosta i onsdags. Kenedy föredrar att lämna permanent nu till en europeisk klubb.

Antonio Conte vann sin stämning mot Chelsea och fick 9m pund. Han är dock enligt Times inte nöjd utan har lagt in ännu en stämning om att sitt avskedande. Det hela är ganska obegripligt då han fick ut pengarna men uppenbarligen kan Conte inte svälja att han blev avskedad. Ganska ynkligt beteende av en person som borde veta hur jobbet ser ut och särskilt att det har inte direkt jobbtrygghet.

TORSDAG 22:
Metro hävdar att Frank Lampard har funderingar kring att använda Ruben Loftus-Cheek i en ny roll när han återvänder från sin skada. RLC förväntas vara tillbaka i full träning om sex veckor och helt matchklar i november. Då menar Metro att Lamps kommer att utnyttja honom som anfallare och inte som offensiv mittfältare. Chelsea har gott om offensiva mittfältare men ännu har anfallarna inte imponerat. Det är inte första gången tanken dyker upp, Antonio Conte utnytttjade honom i korta sekvenser i den rollen.

Rykten om nästa sommars värvningar har redan börjat och det är tydligen Bayer Leverkusens offensive mittfältare Kai Havertz som kopplas till Chelsea. Liksom till ungefär alla andra toppklubbar. Skillnaden numer är ju att Bayern (dom är intresserade) inte automatisk kan värva de bästa tyska spelarna som de gjort i decennier.

ONSDAG 21:
Ian Holloway backar nu från sina uttalanden om att EU straffar England med handsregeln och säger att han är inte så dum. Ärligt talat, vi undrar efter hört en hel del väldigt dumma uttalanden från honom genom åren. Men ibland är ju narrar väldigt roande att lyssna till, bara man inte tror på dem.

Det har talats mycket om att miljardären Jim Ratcliffe skulle köpa Chelsea. Han har nu istället köpt franska Nice.

Davide Zappacosta genomgår just nu läkarundersökning hos Roma, det har kommit bilder på det.

Antonio Rüdiger menar att han är så långt kommen i sin rehab att han nu kan starta matcher igen, redan på lördag mot Norwich.

Daily Mail säger återigen att Callum Hudson-Odoi är nära att skriva på ett nytt kontrakt om fem år. (Vi har nu hört det så länge att vi nästan slutat lyssna). Nytt är dock att lönen nu tycks dubblerad till 200.000 pund i veckan. Fotbollen är galen men vd kan man göra åt det (förutom betala allt dyrare biljetter och prenumerationer). 180t i grund och 200t med vissa inbyggda bonusar tydligen.

Vi vet att det finns ett onormalt stort antal dårar bland Brexitanhängarna och managers. Det sägs även att Lampard är en konservativ som stödde Brexit men det hoppas vi inte är sant. Manager Ian Holloway nu kommer dock med ett häpnadsväckande argument för Brexit. Den nya handsregeln som han anser har kommit till på grund av EU! Man häpnar över dumheten hos en del människor fast vi har ju Trump som vill köpa Grönland och...

Metro hävdar att Marina Granovskaia har blockerat ett lån till Monaco för Tiemoue Bakayoko. Enligt Metro gör hon det för att hon anser inte att Monaco är ett tillräckligt bra skyltfönster för att Chelsea ska få tillbaka de investerade 40m pund för Bakayoko. (Monaco spelar ju inte i Europacuperna längre). Det hela får stå för Metro. Sista ordet är säkerligen dock inte sagt i det här men det skulle förvåna om Bakayoko är kvar i Chelsea 2 sep.
    Det har nu bekräftats att Monaco lånar Islam Slimani från Leicester så det kan finnas fog för ryktet att Chelsea inte lånar dem Bakayoko.

TISDAG 20:
Enligt Daily Mail har Christian Pulisics fd tränare avslöjat att Pulisic vägrade gå till till Manchester United på grund av Josdé Mourinho. Speciellt på grund av Mourinhos dåliga rykte för att ge unga spelare chansen (och vi hörde ju hur han hoppade på de unga spelarna efter Unitedförlusten trots att det är våra mest erfarna spelare som svikit hittills under första veckan av säsongen). Läs mer här>>

Det ryktas att Davide Zappacosta nu är så nära Roma att han har en läkarundersökning hos dem imorgon onsdag. (Det italienska fönstret stänger rekordsent den 2 sep). Det verkar dock bara bli som lån.

MÅNDAG 19:
Ian Wright, numer tv-expert kritiserade Lampard för två beslut. Tidpunikten för när Giroud gick av som han tyckte var för tidig och att Chelsea använder zon-markering på hörnor. Vi håller faktiskt med.

Alla som gnäller på VAR tycks helt missat poängen. Inte för att det förvånar för argumenten mot VAR är mer porösa och har fler hål än ett durkslag för spagetti.
    Det är dock irriterande när det som vi varnade för inför säsongen är den nya tolkningen av handsregeln. Den har inget med VAR att göra, VAR används bara för att använda regeln. Regeländringen är smått idiotisk även om det på papper kan se rätt ut att all hands är hands och det finns inte längre avsiktlig eller oavsiktlig. Det är dock en regeländring som inte har med VAR att göra ett enda litet dugg. VAR är bara där för att avslöja när en regel inte följs, oavsett hur dum regeln än är.
    Så skyll inte på VAR för att handsregeln nu är idiotisk även om den på papper kan sägas vara konsekvent.
    Då är det värre när den nya regeln om målvakternas fötter på linjen inte efterföljs som i Supercupen när det finns VAR att använda och bedöma den. Det är ett problem, inte VAR i sig.
    Det är ett större problem om VAR inte används flör situationen där VAR ska användas, än om det används. Men många idioter kommer aldrig erkänna det, de vill ha fotboll där fusk och annat ska få förekomma. Och de är nästan uteslutande gamla spelare som kallas experter och sportskrivare.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!