csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
-   Chelsea FC   0 sp 0 v 0 o 0 f 0 -0 mål 0 p

Europa League CHAMPIONS
- always proud to be Blue -

<<sommarens transferhändelser>>


29 julli - 4 aug 2019
    NÄSTA MATCH:

      11 aug Manchester United- kl 17.30

   TV

Nyheter v-31


SÖNDAG 4:
Community Shield har spelats mellan de två största favoriterna till ligatiteln. En högintensiv och tempostark match med tanke på årstiden. Ganska ful också i stycken. Det fanns en del att imponeras av, men också - inget av lagen ser ju oslagbart ut. Citys försvar övertygade inte mycket mer än Chelseas gjort och likaså kan sägas om Liverpool även om vi nog tycker deras svagaste lagdel just nu i alla fall är mitten. Mest imponerad är vi nog av Citys presspel, den intensiteten och aggressiviteten vill nog gärna Lampard se Chelsea matcha framöver. Sedan har båda lagen mer individuell kvalitet än konkurrenterna just nu, det går inte att förneka. De är också relativt skadefria (även om City kan förlorat Sané en tid nu) även om de har spelare som anlänt sent. Lagen hade varsin halvlek så 1-1 var rättvist.
  City vann på straffar.

Chelseas första mot Mönchengladbach igår var inte bra alls, ändå borde de lett istället för legat under med två mål men två billiga misstag kostade. Chelsea såg slitna och trötta ut, inte minst mentalt efter all träning och alla resor. De kom ändå ut som ett annat lag i andra och hade det inte varit för Yann Sommer hade de vunnit. Lite oroande dock att det krävdes två straffar (både korrekta) för att klara oavgjort.
    Efter matchen utlovade Frank Lampard vila och mer fitnessträning nästa vecka. Vi ser väldigt gärna att de också tar en ordentlig genomgång av alla de misstag som kostat Chelsea nästan alla mål mot dem, få av målen var oundivkliga om vi säger så. Bara Barcas kanske, för den kanonen berodde inte på någon miss.

LÖRDAG 3:
BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH  vs  CHELSEA 2-2
Laget: Kepa, Azpilicueta, Zouma, Christensen, Emerson - Jorginho, Kovacic - Pedro, Mount, Pulisic - Abraham
    Tyskarna började piggast men Chelsea kom rätt snart in i matchen och Abraham borde gjort mål när han fick en jättechans i 9e minuten. Det var en missriktad rensning som istället gick fram till en fri Abraham. Han har inte tagit sina chanser än i de matcher han fått chansen.
    Istället fick Borussia en jättechans när Chelsea slarvar och han får gata rakt fram och Plea sätter bollen vid stolproten utom räckhåll för Kepa. Återigen dåligt försvarsspel på def mittfält. 13
    Chelseas dåliga försvarsspel oroar faktiskt inför ligastarten. Visserligen är Kanté på bänken och Rudi skadad men ändå.
    Strax efter har Chelsea en vass kontring som lite kommer av sig när Mount tvingas vända om, men Pedro skulle ändå skjutit bättre. 17
    Lite udda är att samma dag som klubben meddelar tröjnumren spelar Pulisic i det gamla nummer 24 fast han ska ha 22 framöver. Särskilt som Christensen spelar med 4 och Zouma med 15.
    Kovacic kortas efter gjort ned Wendt. 24
    Ett nytt stort misstag av Borussias försvar och Chelsea kan inte utnyttja det utan en fri Pulisic sätter bollen rakt på målvakten. 29
    Chelsea borde lett matchen men har missat flera jättechanser medan Mönchengladbach utnyttjat sin enda stora chans. Alla chaser har berott på misstag så båda tränarna är nog missnöjda.
    Ännu en chans bränd om än inte lika illa som tidigare. 33+34 Effektiviteten vi såg i Österrike är som bortblåst.
    Tyskarna spelar mer fysiskt än vi hade förväntat oss kanske med tanke på att det är en träningsmatch. De gillar inte heller att domaren uppmärksammar det.
    Emerson nära att nicka in en frispark nästan på kortlinjen. 37 Pulisic hittade honom. I nästa anfall är det Mount som i bra läge skjuter på målvakten.
    Chelsea skapar många chanser men Mönchengladbach gör målen. En kontring leder till en perfekt frispelning och Hofmann kan lägga bollen under en utrusande Kepa. Som sagt, försvarsspelet. Deras andra större chans och andra mål.
    Chelsea ligger under med två mål efter en halvlek de borde lett, Lampard kan inte alls vara nöjd även om det funnnits bra enskilda detaljer men också rätt grova defensiva missar. Mount visar återigen att han klarar av att vara startspelare. Abraham mindre så.
  -ANDRA-
    Kovacic får andra halvleks första bra chans men i svår vinkel kan målvakten få ut ett ben och täcka bort bollen. 49
    Vilken chans, en underbar boll fram hittar till MOount som slår in den, en försvarare slår den rakt i bröstet på sin målvakt och sedan sätter Abraham returen på målvakten. 51 Kan man inte få mål där...
    Chelsea totaldominerar och ännu en fin boll in möts av Mount men målvakten hinner ned och räddar, Mount satte den tyvärr för rakt på mål. Det är otroligt att Chelsea inte gjort mål än. 53 Vi ska dock också berömma målvakten Sommer. Som strax efter gör ännu en räddning.
    Abraham sliter sig fri och Sommer räddar igen. Det är ju helt förgjort det här. 55 Det är Chelsea mot Sommer och nästan inget annat just nu.
    Äntligen. Men det krävdes en straff för Chelsea skulle få hål på Sommer. Kovacic gick in i boxen och fälldes omringad av tre spelare. Klar straff. Abraham tog den och lurade ned Sommer. 59 Det var Chelsea verkligen värda för de har varit rätt bra i första och utmärkta hittills i andra.
    Dags för byten. Alonso för Emerson, Barkley för Abraham, Giroud för Pulisiic, Kenedy för Kovasic. 67      Pedro kortas för en klumpig fällning just utanför boxhörnet. 68 Lätt för Kepa.
    Sommer räddar igen framfören framrusande Mount. 74 Kul att se både Barkley och Mount samtidigt men massbytena har förstört rytmen i matchen så det går ännu inte att dra några slutsatser alls.
    Barkley dras i armen men lyckas slita sig helt fri men sätter bollen just utanför. Det är smått otroligt att Chelsea är på väg att förlora den här matchen. 78 Vilka chanser, frilägen som har missats!!!
    Andra halvlek har nästan helt varit spel mot ett mål och ändå har Chelsea bara satt en straff!
    Kanté är inne på plan, det bytet msisade vi men så roligt att se honom igen. Jorginho av.
    Så en solklar straff igen när de slår bort benen på Mount. 85 Tydligare blir de inte. Barkley tar denna och sätter den lika säkert. Lurar bort målvakten och in i närmaste hörn.
    SÅ en tavla av Chelsea och Borussia får en jättechans och det är Kepas tur att briljera med en fotparad. 87 Så billigt får man bara inte ge bort bollen, vem det nu var (Alonso?) 87
    Egentligen är det fullständigt ologisk och obegripligt att Chelsea inte vann den här matchen, särskilt efter den fina andra halvleken (trots alla störande byten). Men en nästan kriminell oskärpa och en fullständigt storspelande Sommer i mål gav det resultat det blev.

Det blir Willian som tar det mytiska nummer 10 i Chelsea kommande säsong. Utan tvekan en kompromisslösning då CHO inte skrivit under kontrakt och Pulisic är helt ny.
    Tammy Abraham tar nummer 9, numret som anses vara otursnumret i Chelsea. Zouma byter till 25 då Jorginho ju förra säsongen tog hans gamla. Byter gör också Andreas Christensen, till 4. Christian Pulisic som spelat med 24 hittills tar nu 22, Willians gamla.
    Bakayoko och Drinkwater ingår än så länge i truppen. Se den här>>

FREDAG 2:
N'Golo Kanté kan bli aktuell för spel imorgon. Han reste med laget till Tyskland för sista träningsmatchen imorgon.

Det spekulerades mycket om det före Lampards tillsättning och nu är det fakta. Även Claude Makelele återvänder till klubben som plötsligt blivit väldigt ex-spelarklubb, lite som Bayern München. Makelele var senast manager i belgiska Eupen.

OFFICIELLT:
Conor Gallagher har förlängt sitt kontrakt till 2022 och lånats ut till Charlton för kommande säsong.

Carlo Cudicini tar över Eddie Newtons roll som låne-coach i Chelsea.

Stephanie Frappart dömer Supercupmatchen mellan Chelsea och Liverpool i Istanbul 14 augusti.
    Det är historiskt stort. För som namnet antyder är Stephanie Frappart en kvinnlig domare som dömer en stormatch på europeisk bas mellan män. Det kommer att överskugga själva matchen tror vi, för ärligt talat så är matchen i sig mindre intressant, det är ju bara en europeisk community shield även om det för första gången är två engelska lag som spelar den. Resultatet av att alla finallag i Uefas stora turneringar var engelska.
    Den franska domaren dömde också VM-finalen mellan USA och Nederländerna tidigare i sommar.

TORSDAG 1:
Matchen mot Southampton har flyttats fram en dag till 6 oktober.

OFFICIELLT
Vi måste börja heja på Bristol City då det nu är Chelsea Light. De har värvat de tre lån de hade förra säsongen nu. Kasey Palmer är den siste som går dit på permanent övergång i sommar. Det talas om 3,5m pund.
    Tidigare köptes Tomas Kalas och Jay Dasilva loss från Chelsea.

Du kan se Pedros fantastiska mål från igår här>>

Lampard har verkligen inte varit rädd att pröva olika formationer under försäsongen och det kan ju förklara det lite för svaga försvarsspelet. Vi kritiserade det igår och står för det. Även Lampard erkänner att det finns problem där men också tid att lösa dem.
  Under försäsongen har Lampard spelat 4-2-3-1 vilekt vi trott var hans första val. I går spelade han 4-4-2 diamant vilket skett i fler matcher. I andra halvlek spelade han också 4-3-3 som är den formation Chelsea kanske spelat mest i de senaste 10-15 åren.

ONSDAG 31:
Lampard har redan genomfört mycket positivt men två saker hänger kvar i Chelsea. De startar halvlekarna nästan lika trögt som förra säsongen och de försvarar sig minst sagt lika uselt på fasta situationer. Både de sakerna måste Lampard få ordning på före den 11 augusti när allvaret börjar. Försvaret har också en förmåga att tappa koncentrationen i perioder, det måste stoppas.

Dock, försök hitta Pedros mål på YouTube eller instagram eller vad det kan heta för det måste ses! Hade det varit ligamatch hade det redan varit Årets Mål!

RB SALZBURG   vs   CHELSEA         3 -  5
    Laget: Arrizabalaga, Azpilicueta, Zouma, Luiz, Emerson, Kovacic, Jorginho, Barkley, Pedro, Abraham, Pulisic.
    avb: Caballero, Cumming, Zappacosta Tomori, Christensen, Alonso, Kenedy, Mount, Grioud, Batshuayi (Notera att varken Bakayoko eller Drinkwater tar plats)
    Vi hade kanske hoppats få se Barkley och Mount samtidigt men det här är kanske den uppsättning Lampard är mest nyfiken på, vi gissar de kommer spela 4-4-2 diamant istället för 4-2-3-1 som Chelsea valt oftast att starta träningsmatcherna med.
    Österrikisk fulstream, det kan bli intressant... De gillar giftig pyroteknik även i Österrike visar det sig av dimman att döma.
    Salzburg är redan igång med sitt ligaspel vilket kanske förklarar att dreas start är klart piggare än Chelseas. Första skott på mål dock lätt för Kepa. 3
    Lång frispark, Luiz lyfter med en skottfint men det blir på tok för långt. 6
    Nu ljudlös fulstream men de suddiga blå och röda prickarna rör sig åtminstone. Skönt när tv börjar sända matcherna även om Chelseas matcher säkert hamnar långt under de röda lagens i prioritet hos Viasat som vanligt.
    Kalabalik i Chelseaförsvaret när ingen lyckas få bort bollen och anfallaen får riva den ur handen på Kepa. Dock ej mål. 10 Kunde och kanske borde blivit hemmamål där med tanke på att domaren tillät vad han gjorde.
    Chelsea och Abraham försöker sig på lite för svåra grejor tycker vi nog. Spela enklare till spelet sitter är en uppmaning man känner just nu, fast lyckas de lär de bli snyggt. Salzburg spelar med långt större allvar i närkamperna än man normalt ser i träningsmatcher. (Fulstreamen har ändrats till polska tydligen så vi är rätt glada över att ljudet är borta).
    Pedro skott på mål i bra läge, men det är mycket tamt. Tänkte han det som avancerat pass till Barkley kanske. 19
    Anfallet efter gör Christian Pulisic sitt första mål för Chelsea. Får bollen och tar sin tid och siktar in det otagbart för målvakten utifrån straffområdeslinjen. Hur fint som helst. 20
    Straff Chelsea när Pulisic görs ned. 22 Barkley tar den, och sätter den i det hörn målvakten chansar på men den är för hård och mv hinner inte dit. 23 Där fick vi kanske också svar på vem som är förste straffläggare efter Hazard. Vi hade kanske gissat på Jorginho eller Luiz men...svaret tycks bli Barkley.
    Pulisic har lekstuga med Salzburg. Ett superpass från långt ned på egen planhalva når honom och han gör sig fri och sätter sitt andra mål för kvällen. 28 Tre skott på mål från Chelsea, tre mål. Sju från Slazburg, noll mål! Barkley stod för superpasset, han ser ut att gå mot en sensationell säsong om hans försäsongsform fortsätter.
    Kovacic från långt håll, bra träff men målvakten hinner ned till stolproten. 31 Azp får en tå och rensar till hörna. 32
    Emerson med ett bra försök men målvakten får fingrarna på den och styr den över mål. 35
    Riktigt bra frispark av Salzburg men Kepa hinner dit och med ena handen styr han ut den. Ännu bättre räddning alltså. 37
    Zouma varnad då han släpar med ett ben och spelaren faller. 41 Frisparksvariant som inte var oäven.
    Salzburg har spelat bra men Chelsea har varit bra mycket vassare och effektivare. Pulisic och Barkley mycket bra.
   -ANDRA-
Salzburg reducerar på nick och hörna, som vanligt har Chelsea inte koll på fasta situationer. Det börjar vi verkligen bli trötta på, det var länge sedan Chelsea var bra på det. Urusla under Sarri och inte bättre under Lampard. (Kan JT inte komma och hjälpa till?). Onguene satte den utom räckhåll för Kepa. 50
    VILKET MÅL av Pedro. Barkley lyfter in bollen och Pedro har hunnit före den in, helt omarkerad och han klackar bollen med sulan bakom sig och sätter den i mål. Du milde tid. Hade det gjorts i ligaspel hade det redan varit Årets Mål. 57 Barkleys andra assist och ett straffmål. Det är väl nästan så det krävs ett tredje av Pulisic för att kunna avgöra vem som blir MoTM.
    Chelsea räddar på mållinjen. Eller just framför. 64 Azpi när försvaret står och sover. Det var en retur från Kepa på långskott som tog en konstig båge men som tur var vaknade Azpi.
    Pedro för en elak spark över hälsenan. Salzburg tar som sagt träningsmatchen på största allvar, ingen vänskapsmatch för dem. 67
    Målvakten räddar Azpins inlägg framför fötterna på Pulisic. 71
    Så blir det massbyte. Tomori, Alonso, Kenedy, Mount och Batshuayi IN. David Luiz, Emerson, Jorginho, Pulisic och Abraham AV.
    Svagt ingripande av Kepa som släpper en retur han inte kan släppa, dock bara Chelseafolk där. 76
    Kovacic näste Chelseaspelare att få en ordentlig smäll av ett frustrerat och irriterat Salzburg. 80 Christensen in istället. Och Zappacosta för Azpi minuten efter.
    Straff till Salzburg. Ganska billig när Zappacosta springer in i en spelare bakifrån men den var väl inte felaktig, bara så klumpig. 84 Hårt och rakt i mål. 85 Minamino.
    Pedro stjäl bollen från en försvarare, frispelar Bats som sätter den på målvakten men får tillbaka returen, tar en liten runda kring egen axel och sätter den stenhårt efter kvickt fotarbete. 88 Skickligt, vaket och målvmedvetet när Abraham inte tog chansen att glänsa.
    Så ännu ett mål när Chelsea står och sover. Kepa är riktigt förbannad. Det är stor röra och till slut råkar Christensen stöta bollen mot Kepa som överraskadblir helt ställd och Minamino flippar bollen över honom. Nästan då Kepa får en kroppsdel på den och den studsar tillbaka på Minamino och in i mål. Skitmål att släppa in. Inhopparna Zap och Christensen lär inte på applåder för sitt jobb idag. 90+1
   
OFFICIELLT
Jamie Cumming är bekräftad som tredjemålvakt kommande säsong och har förlängt sitt kontrakt till 2023.

TISDAG 30:
Om ni är nyfikna på studien som ligger bakom BT Sports och Squawka superdatorers förutsägelser om säsongen, kan ni läsa mer här>>
    Enligt spådomsdatorn förlorar Chelsea mot United nästa söndag, leder ligan vid jul och kollapsar under våren och klarar fjärdeplatsen en poäng före Arsenal i maj. VI går vidare i Champions League, slår ut Dortmund och blir utslagna av Real Madrid i kvartsfinalen.
    Skönt att veta, nu kan vi låta bli att spela säsongen.

Intressant försök. Engelsk fotboll prövar utvisningsbås i de allra lägsta divisionerna kommande säsong. Det ska framförallt användas för spelare som protesterar och beter sig. Tio minuter vid sidan om planen och ingen avbytare får komma in. Kanske får det en del att hålla mun!

MÅNDAG 29:
CSFC har propagerat för det, senast här nedan och nu menar bedömare att även Frank Lampard funderar på hur han ska passa in både Mount och Barkley i en startelva.

Två träningsmatcher i veckan och sedan en veckas förberedelser utan matcher innan premiären mot Manchester United i Premier League. Temperaturen stiger och även om det finns orosmoln med alla skador och målskygga anfallare så finns det också massor med positiva saker att se fram emot kommande säsong.
    Frank Lampard har nog en bra bild över hur han vill ha truppen nu, men ska vi döma från matchen igår får han fortfarande oroa sig över hur han vill formera försvaret för de är rätt usla även nu på fasta situationer - det är det en kvarleva från förra säsongen vi gärna vill slippa se. Anmärkningsvärt är det nog att det är när Luiz som spelar har de svårast med sitt markeringsspel. Han erbjuder dock hög kvalitet framåt. Många röster har hörts om att flytta upp honom på mittfältet men det tror vi inte kommer att hända. Mittfältet ser mycket lovande ut och när vi får tillbaka de skadade spelarna är konkurrensen ordentlig i laget förutom kanske som sagt, längst fram.
    De tre spelare vi tippar kommer att få göra plats för de skadade är nog Davide Zappacosta, Tiemoue Bakayoko och Danny Drinkwater. Ingen av dem har tagit chansen i träningsmatcherna hittills. Till skillnad från Kenedy som varit en positiv överraskning. Alonso och Luiz måste höja sin kapacitet och Lampard har nog en hög grad av osäkerhet hur han vill formera försvaret. Azpi är given och Emerson ser ut att bli första valet tilll vänster.
      De som verkligen stått ut i de matcherna har varit Mason Mount och Ross Barkley trots att de ännu inte spelat tillsammans utan har haft samma roll i olika halvlekar. Vi hoppas Lampard kommer att pröva att spela båda samtidigt på onsdag. Kovacic i en mer defensiv position och Jorginho i en mer fri roll har varit positiva utropstecken också.
    Som sagt, kan Chelsea bara få en hygglig start tills de skadade spelarna är tillbaka kan det bli inte bara en intressant säsong utan en rolig också.

 

 

Rykten, notiser m m, v-31


SÖNDAG 4:
Mycket snack om att Zappacosta vill lämna, men att Lampard inte vill släppa då han tycker Chelsea är tunna på högerbacken i och med Reece James's skada.
    Vi undrar nog dock om Lampard då inte tänker på att Zouma faktiskt kan spela där om det behövs.

Vi ser det som tiderna och de fånigheter som sker när alla ska läsa moderna teblad och spå framtiden. Det kallas sociala medier och allt som händer där ska tydligen tolkas och gillas. När CHOs frisör skickar ut ett instagram och säger att de kommer att fortsätta ses, tolkas det som att CHO redan skrivit på kontraktsförlängning. Något som Frank Lampard förnekade senast igår efter matchen mot Mönchengladbach.

LÖRDAG 3:
Ike Ugbo ser ut att gå på lån till Roda JC Kerkrade i nederländska andradivisionen. Konstigt val. Championship hade varit ett bättre val.

FREDAG 2:
Antonio Rüdiger är på väg tillbaka från sin skada. Han ska återgå till träning med laget nästa vecka. Goda nyheter.

TORSDAG 1:
En vecka kvar på transferfönstret och ryktena har fullständigt exploderat senaste dygnet. Blir intressant att sitta på sidlinjen bredvid och se vad som händer och än mer kanske vad som inte händer!

Lampard tonar ned att Bakayoko och Drinkwater inte följde med till Österrike. Han menar att han har en stor trupp och alla kan inte få speltid alltid. (Vi drar dock nog fler slutsatser och får Chelsea bud är de nog inte aktuella för klubben närmaste säsong. Men någon måste ju vara intresserade av dem först).

Mourinho tipsar Lampard om att spela Zouma och Abraham. Han anser Chelsea förlorade en stor spelare men med den akademin och de spelare Chelsea har så har klubben inga stora problem. Läs mer här>>

Roman Abramovich kanske inte får visum till UK men han var i Österrike för att se Chelsea segla förbi RB Salzburg igår.

Dags att ge igen? Bayerns unge 16-åriga anfallslöfte Torben Rhein sägs vara på Chelseas radar och kan bli första värvningen när förbudet hävs.

ONSDAG 31:
Nästa VM för damer kommer att ha betydligt fler lag. 32 stycken enligt nytt beslut av Fifa. Får hoppas IOC också tar beslut om att utöka OS-deltagande för det är löjligt just nu med bara tre europeiska nationer som får delta.

Kasey Palmer är nära lån till Bristol City, han lär undergå en läkarundersökning idag.

Daily Star framför en konspirationsteori som går ut på att Arsenal värvat Nicolas Pepe på avbetalning därför det redan finns en överenskommelse mellan Chelsea, Crystal Palace och Wilfried Zaha om att han ska komma till Chelsea när Chelsea åter kan registrera spelare. Intressant och kanske finns det ett drag av sanning i det hela, det brukar göra det i konspirationsteorier. Det innebär dock inte att det är sant.
    Det spekuleras även i att Michy Batshuayi på något sätt ska ingå i det här.
    Vi kan bara vänta och se om det finns mer än en intressant teori i detta.

TISDAG 30:
Chelseas första motståndare i Premier League spelade idag 1-0 (Juan Mata på en mycket sen förmodligen helt feldömd gåvistraff) mot ett norskt lag vi inte känner till, Kristiansund (därför det är Solskjaers moderklubb). De spelar i Elitserien.

Thibaut Courtois som häromveckan roade världen genom att påstå att han är den bäste målvakten av alla just nu (vilket han inte ens var när han hade en riktigt bra säsong i Chelsea, och absolut inte det senaste året) var förstås petad av Real Madrid efter sin insats mot Atleti. Faktum var att han var så petad att han var inte ens med på bänken (det kan ju vara skada också, men...). Ersättaren Kaylor Navas storspelade (ja, han var nog till och med bättre än så, det hade blivit ännu en utklassning utan honom), vilket vi inte kan säga om vår förre ikon, Eden Hazard. Real Madrid har varit katastrofalt dåliga på försäsongen och förlorade även till Tottenham. Zidanes återkomst ser alltmindre ut som den saga de hade tänkt sig. Det finns faktiskt exempel på att man inte ska infria sina drömmar, som att spela för Real Madrid under legenden Zidane.... eller är detta bara försäongsbladder?! Det där med att återvända är svårt också, Mourinho är väl en av de få som lyckats vinna även andra sejouren i en klubb.

Vi har alla hört tjafset om köpeklubb, oftast kommer det från fans till klubbar som spenderar mer än Chelsea (som United, Liverpool). Och visst, när Roman kom handlade Chelsea många spelare men de senaste åren har köp och försäljning gått betydligt mer jämnt ut och Chelsea sköts idag med finansiell försiktighet jämfört med en del andra vi ser på marknaden. Daily Mails sportskrivare Martin Samuel (alltid kontroverisell men ibland också väldigt rätt) tar upp detta och en studie i somras som väger transfers förr i tiden när summorna var mindre mot dagens transfers. Och gissa vad - det visar sig att finansiellt kan dåtidens stora transfers varit dyrare än dagens stora transfers. Inflation och allt det där. Läsvärt för den som faktiskt vill sätta sig i i saker (så vi rekommenderar den inte tilll tyckare på Expressen). Läs mer här>>

Chelsea har gett den person som skrek rasista saker och spydde hat mot Raheem Sterling i Chelseas match mot City på Stamford Bridge ett permanent förbud för livet att aldrig mer besöka Stamford Bridge. Helt rätt. Enda sättet att bli av med den sortens fans, tänk om vi kunde få ett förbud mot giftig pyroteknik också som stoppar barnfamiljer från svensk fobtoll.

Superdatorerna har slagit till, som vanligt ska de ju förutspå säsongen och de har kommit fram till exakt samma tips som CSFC. Vidare jämförelser ogjorda. Vinner gör City före Liverpool, sedan följer Tottenham och Chelsea. Vi ser helst att vi kommer före Tottenham igen. Ut åker Newcastle, Norwich och Sheffield United.

MÅNDAG 29:
Nu försöker Everton låna Fikayo Tomori då de tror att Zouma inte är möjlig. Det känns som en bra idé, att Chelsea lånar ut Tomori till dem. CSFCs känsla är att han är den av mittbackarna som är längst från en startplats. Så kan han få erfarenhet hos Everton, jättebra.

Newcastle bekräftar att Kyle Scott som Chelsea släppte tidigare i sommar har skrivit på för dem.

Frank Lampard menar att förhandlingarna mellan Chelsea och Hudson-Odoi går bra men de är ännu inte klara. Det bidrar kanske till det hela att Bayern dragit ned sitt intresse väsentligt för CHO för att istället ta en mer färdig produkt i Leroy Sané som dessutom är tysk. Bayern som kan få en tuff säsong med en kraftig generationsväxling på gång.
    Lampard bekräftar också att CHOs rehab ligger före schemat vilket är mycket goda nyheter.

Lampard säger också att klubben förhandlar med Willian om en kontraktsförlänging. Inget nytt men kanske en indikation på att något ändå händer där.
    Intrycket är att Frank Lampard jobbar mycket närmare Marina Granovskaia än vad någon av våra tidigare managers har gjort. Något som bara kan vara bra för klubben. De verkar helt enkelt ha en bra personkemi och det skadar absolut aldrig.

Everton ser inte ut att få loss Kurt Zouma från Chelsea men de lär nu intressera sig för Tiemoue Bakayoko och det skulle vara utmärkt. Bakayoko hade en bra säsong i Milan men av någon anledning har han väldigt svårt att få ut sin förmåga i Chelsea och kanske kan en säsong i PL för en annan klubb hjälpa. Fast helst ser vi nog att Chelsea kan sälja och få igen en del av den ändå rätt höga transfersumma som han kostade

Gary Cahill attraherar av någon anledning bara intresse från Championshipklubbar sägs det. Förutom att turkiska Galatasaray är intresserade och lär försökt få Drogba som tillbringade en tid där att pusha för dem.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!