csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
-   Chelsea FC   0 sp 0 v 0 o 0 f 0 -0 mål 0 p

Europa League CHAMPIONS
- always proud to be Blue -

<<sommarens transferhändelser>>


8 - 14 julli 2019
    NÄSTA MATCH:

     19 juli Kawasaki Frontale - träningsmatch

   -

Nyheter v-28


SÖNDAG 14:
Det är förstås ett vilt gissande så här dags men det kan ju vara roande ändå. Vi gissar vilka unga spelare som kommer att vara med i Lampards tankar för att stanna i a-truppen under säsongen. Någon alternativt några av dem kommer dock nog att lånas ut för att få mer speltid. Den vi tror ligger närmast ett lån är Ethan Ampadu då det är stor konkurrens på hans positioner, även om han kvalitetsmässigt hade kunnat vara med i truppen. Vi ska inte heller glömma att Chelsea är tvingade att uppfylla visa kriterier kring home-growns både för PL och CL.
    De här gissar vi absolut av under 22 år: Callum Hudson-Odoi, Christian Pulisic. Det är liksom inget snack om de två. Mason Mount, Tammy Abraham tror vi är klart aktuella liksom Reece James och Fikayo Tomori. Billy Gilmour är den yngste som kanske får chansen. Jamie Cumming kommer att ta platsen som tredjemålvakt.
    Lån väntar nog dock för Kasey Palmer och det är kanske dags för honom att börja titta på en permanent flytt. Samma gäller nog för den äldre Kenedy som inte ser ut att ta en plats även om han spelade bättre som ytter än ytterback. Det är dock för tufft konkurrens för honom med Willian, Pulisic, Pedro och CHO i de positionerna. Guehi, Gallagher (även om han ligger bra till men det lutar åt lån för honom)
    Bakayoko måste hitta form snabbt, och kanske framförallt självförtroende annars bör hans agent nog verkligen bearbeta det där PSG-ryktet. Drinkwater är ett frågetecken som lämnades utanför truppen igår.
    Kurt Zouma har ännu inte prövats alls i de halvlekar han spelat och Lampard vill säkerligen se honom mot bättre motstånd innan han ens börjar fundera kring fransmannen.
    Det blir intressant att se hur Lampard tar ut truppen till Japan om någon dag. Ska vi gissa att han tar ut 30 spelare för den resan, kanske till och med någon mer med tanke på skadeläget.
    Detta skriver vi väl medvetna om att vi tidigare i veckan har sagt att man inte kan dra några stora slutsatser av de två första träningsmatcherna ;).

Lamaprd var mycket nöjd efter matchen igår. Han testade två olika spelsystem och såg många fina kombinationer. Han är fortfarande inte där han vill med spelarnas fysik men uppskattade ambitionen och inställningen samt flexibiliteten. Han pekade speciellt ut Billy Gilmour som en överraskning den första delen av försäsongen. Han tyckte laget kunde gjort fler mål.
    Ang Kanté sa han att han tränat individuellt i Irland pga knäskadan men räknar med att kunna integrera honom i lagövningarna i Japan.

LÖRDAG 13:
St PATRICK'S v CHELSEA       0 - 4
Det har visat sig omöjligt att hitta ens en fulaste stream men Sky har en löpande kommentar gående från matchen mot St Patrick's. Chelsea och Michy har börjat bra.
    12 Michy träffar ribban.
    15 Mason Mount gör Chelseas och matchens första mål. Kovacic! stod för en fin assist enligt rapporterna.
    Så fick vi tag i en fulstream precis för att se en repris på sista delen av målet av Mount. Snyggt taget. Om än utan kommentatorer.
    27 Stolpe av Barkley när målvakten gör en kanonräddning till den. Chelsea pressar sönder St Patrick som inte kommer någonstans. Där ser vi redan Lamaprds intentioner med det här laget.
    31 Emerson sätter tvåan på ett långskott utifrån boxhörnet. Den borde nog målvakten dock tagit men han stod lite fel och fick bara fingrarna på den. Målvakten Murphy är dock helt klart den som jobbat hårdast på plan hittills.
    39 Jätteräddning igen av Murphy på Michys skott. Bats har varit väldigt bra. Liksom Tammy Abraham, Jorginho, ja så gott som alla som startat för Chelsea visar att de verkligen vill komma ifråga idag.
    41 Ny suverän räddning av målvakten på Barkleys frispark. Samtidigt dog streamen tyvärr.
    43 Tammy Abraham borde gjort mål men sätter bollen inom räckhåll för målvakten.
    Chelsea borde lett med helt andra siffror men målvakten Murphy håller irländarna i matchen. Lampard är nog betydligt mer nöjd efter den här halvleken än första matchen i onsdags.
ANDRA
Lampard har bytt ut hela laget, 11 spelare inför andra halvlek, som väntat.Det vill säga, alla som var avbytare i första är nu på plan. Chelsea börjar som de slutade i första med att sätta press och skapa chanser men inte sätta dem.
    Det borde varit dubbla siffror i matchen till Chelsea men spelet har inte motsvarats av kvalitet i avslutningarna. Ännu. Stundtals bjuder Chelsea på härlig fotboll och en del mer lekfulla försök att glänsa. Luiz gjorde en lyftning över en spelare i första, Giroud tog ned och sköt direkt nu i andra som exempel. Därtill lite klackar och annat. Skärpan dock som sagt inte den hetaste.
  Det är chans på chans. Pedro, Giroud, Palmer. Dock inga mål. Alonso har varit pigg. Oroande dock är att Bakayoko ser lika avig ut som i förra sejouren, hoppas det bara är rost.
    67. Till slut kom dock trean och det är Giroud som gör det assisterad av Kenedy. Det var enkelt för Giroud som stod omarkerad fem meter ut.
    Billy Gilmour fick mängder av beröm förra matchen och han lär få det idag också. Frågan är om han inte till och med är på väg att spela till sig en plats i truppen - även om det är packat på mittfältet. Kanske blir det ett lån men då ska det vara till en klubb som tror och utvecklar honom för av de yngsta spelarna är han den som tagit chansen allra mest.
    79 Murphy har räddat St Patrick's men var också på väg att göra ett komiskt självmål när dålig bollkontroll fick bollen att rulla över hans fot och långsamt på väg över linjen. Murphy hann dock dit.
    81 Christensen höll på att bli ifrånsprungen och tog cyniskt tag i tröjan och drog till. Solklart gult kort.
    Andra halvlek var inte lika bra som första, kanske naturligt nog med elva ändringar. Lampard har dock säkert fått många positiva svar på flera funderingar. Av de som vi väntat oss mer av finns dock Kenedy och Bakayoko. Drinkwater saknades helt idag (skada eller?)
    89 Giroud gör sitt andra mål när han enkelt gör sig fri och sätter bollen bortom räckhåll för målvakten. Mycket fin soloprestation.
    Betänk också att Chelsea saknar ännu Pulisic. Och har en lång och diger skadelista. Kanté, Willian, Hudson-Odoi, James, Loftus-Cheek, Rüdiger. Spelare som nog alla (även Reece James) finns i tankarna för den slutliga truppen inför säsongen. Lampard är nog klart mer nöjd idag, det såg stundtals väldigt lovande ut.

Chelseas start-XI mot St Patrick's:
Caballero; Zappacosta, Tomori, David Luiz, Emerson; Jorginho, Mount, Kovacic, Barkley; Abraham, Batshuayi
Avbytare: Cumming, Alonso, Zouma, Christensen, Azpilicueta, Bakayoko, Gilmour, Giroud, Kenedy, Pedro, Palmer
    Kanté är alltså inte spelklar ännu efter sin knäskada och även Kepa får vänta på att börja spela i sommar.

Chelsea möter St Patrick's som fick stryk av Norrköping i EL-kvalet i torsdags. Vi kan räkna med massor av byten, säkerligen i båda lagen men vi ska inte räkna med att dra några som helst slutsatser från matchen. Lampard lär säkerligen matcha så många han kan för att få en första uppfattning av de som inte spelade i onsdags och förstärka sin uppfattning om några av dem som spelade då. Även nästa träningsmatch måste ses som en experimentmatch. Kanske kan vi dock börja dra en och annan slutsats i matchen mot Barcelona som så att säga inleder allvaret på allvar.

Claire Rafferty har avslutat sin karriär efter ett år i förskingringen (West Ham). Hon återvänder nu till Chelsea som partnership sales manager. Rafferty tog en ekonomisk universitetsexamen parallellt med sin karriär i Chelsea och Englands landslag.

FREDAG 12:
14m pund har Chelsea redan tjänat på Champions League. Uefa har höjt de redan extremt höga ersättningarna för lagen som nått gruppspelet i Champions League och då Chelsea redan är där har de redan kammat hem 14m pund! Vi ger oss inte in i någon diskussion om pengarna inom fotbollen längre. Det är bara att konstatera att skillnaderna mellan de som har (och vi är en av dem) och de som inte har bara växer för varje säsong som går.

Det har bara gått en vecka men vilken underlig vecka det ändå varit på sitt sätt.
    Vi är inte vana vid att medierna lämnar oss ifred utan att försöka orsaka oro, rykten, elakheter och ofogade scenarion.
    Det är lugn och ro i klubben. Alla verkar nöjda. Ingen är ens på minsta sätt besviken över att Chelsea inte vann sin första träningsmatch efter bara några få dagars träning.
    Med risk att rubba båten, det känns ovant att känna sådant här lugn och ro inför en säsong. Vi till och med slipper en massa ogrundade rykten om spelare klubben absolut ska värva enligt medierna.
    Har Chelsea fått en balans i verksamheten eller är det bara en ovanligt bra inledning på en smekmånad? Det enda som oroar är alla skador.
    Det finns en glädje, entusiasm, energi och även optimism som vi faktiskt inte riktigt upplevt någon säsong så här tidigt, åtminstone inte de senaste åren. Det känns härligt.

Vi tänker fortsätta kalla honom Lamps. Det smeknamnet är dock inget som spelarna i Chelsea lär försöka sig på. För dem är han bossen, managern eller som det så ofta heter på engelska, the gaffer.

TORSDAG 11:
Fifa har blixtinfört en helt ny regeländring som innebar att fans som uppträder rasistiskt orsakar förlust för sitt lag. Tre steg fordras: 1 - speakern varnar åskådarna för konsekvenserna om rasistiska uttryck används 2- domaren bryter matchen tillfälligt 3- laget vars fans uppträtt rasistiskt förlroar matchen.
    Regeln börjar gälla redan på måndag. Det finns många klubbar, många ligor det här kan komma att vända upp och ned på. Svagheten i det hela ligger ju i punkt 1. En hemmalagsspeaker lär knappast frivilligt dra igång processen genom att varna sina egna fans. Förhoppningsvis har Fifa tänkt på det i noggrannare utformning av den nya regeln.

Värt att notera. Chelseas motståndare på lördag St Patrick's Athletics kvalspelar ikväll för Europa League mot Norrköping.
    **Norrköping vann, borta, med 2-0.

Soccerex har värderat världens mest värdefulla unga spelare. En topplista om tjugo spelare under 23 år. Chelsea har med Christian Pulisic på plats 8 (55m pund) och Callum Hudson-Odoi på 20e plats (28,5m). Listan toppas totalt överlägset förstås av Kylian Mbappé (234), före Jadon Sancho (107) och Mathhis de Ligt (67) långt bakom i pengar. För oss ligger Trent Alexander oväntat högt på 5e plats. Vi är också klart förvånade över att Ryan Sessegnon ligger före CHO (på 18e plats) då vi tyckte han hade en rent oväntat svag säsong bakom sig men då Spuds rycker i honom höjer det väl prisvärderingen.

Frank Lampard har utsett sina medarbetare. Inga överraskningar som vi inte kände till förut. Jody Morris blir assisterande head coach. Eddie Newton blir assisterande coach. Samma roll har Joe Edwards som lyfts upp från U23. Även Chris Jones får den titeln, han var tidigare Fitness Coach innan han följde med Lampard till Derby.

Frank Lampard var inte nöjd med lagets kondition mot Bohemians men insåg ju så klart att så är det efter mindre än en vecka av träning.

ONSDAG 10:
Matchen startade sent, det är ju inte så noga vid träningsmatcher. Bohemians skapar första chansen.
    Chelsea spelar 4-2-3-1.
    Sterling spelar högerback, Azpi i mitten med Guehi och Kenedy till vänster. Ampadu på mitten.
    1-0 till Chelsea och det är Michy B som gör det. 8
    Han var nära att göra om det i 39. Chelsea har inte direkt varit överlägsna, men det har funnits ögonblick vi gillar.
    Halvtid. Andra halvlekslaget är helt utbytt.
Cumming, Maatsen, Zappacosta, Zouma, Chalobah, Gilmour, Bakayoko, Piazon, Brown, Baker, Ugbo
    Ännu mer ett ungdomslag. Fulstreamen gav upp så bara kommentarer från andra.
  Bakayoko har ett bra skott. Räddat. 49
    Fultreram helt borta. Gilmour har ett bra skott men inget mål 55
    Det hände inte direkt mycket i andra från rapporterna.
    Molloy kvitterar. 80
    Det är inte rätt att framhålla enskilda spelare i första träningsmatchen, men vi kan helt klart säga en sak. Surkartet Sarri behandlade vissa spelare vedervärdigt och de förtjänade det inte. Plus det finns fler intressanta ungdomar än de flesta tror i Chelsea. Det är bara första träningsmatchen mot svagt motstånd men Lampard kan känna sig uppmuntrad. Chelsea imponerade dock inte på något sätt från de rapporter vi fick.
    Bohemians Wright ställde till en del problem för Chelsea. De gjorde det svårt för Chelsea som inte direkt glänste men vem hade väntat sig det.
    1-1. Inte direkt lysande premiär. ;)

Chelseas start-XI mot Bohemians.
    Caballero - Azpilicueta, Guehi, Ampadu, Sterling - Drinkwater, Gallagher, Kenedy, Palmer - Batshuayi, Pedro
    Med reservation för uppställningen.

Chelsea brukar ha en långtidsskada per säsong max och den har oftast drabbat spelare i periferin om vi säger så, van Ginkel, Zouma. Nu har vi Ruben Loftus-Cheek, Antonio Rüdiger, Callum Hudson-Odoi samt Reece James och frågetecken kring Kantés knä. Plus transferförbudet. Lampard har verkligen ett tufft jobb framför sig.

Spelschemat för WSL har kommit. Vi visste redan att Chelsea börjar hemma, på Stamford Bridge, mot Tottenham 8 sep. Vi har underligt nog fått alla hemmamatcher mot de väntade topplagen hemma på hösten; Arsenal, Manc City och United.
    Se hela spelschemat här>>

N'Golo Kanté tillhör vår skadegrupp och rehabtränar för sitt knä. Vi ska inte räkna med honom i de första träningsmatcherna men förhoppningsvis ska han kunna spela när ligan startar.

TISDAG 9:
Chelsea meddelar nu att för 11 pund kan man se träningsmatcherna via sajten, men enbart om du bor i UK eller Irland. För övriga länder är bara tre matcher tillgängliga för prenumeration. Läs mer här>>

Jade Bailey har lämnat Chelsea W och gått till Liverpool.

Chelsea möter Bohemians imorgon kväll. En match som ska börja ge svar till Lampard om vad han har att jobba med. Lampard förväntas starta med de spelare som var med redan från början på Dublinlägret. Så det är stor nyfikenhet om hur mycket Bakayokoförbättrades under sitt år i Milano och om Drinkwater kunde behålla form i Sarris frysbox. Tyvärr har vi inte sett några indikationer på att matchen kommer att tv-sändas, vilket är synd då vi är rätt nyfikna.

MÅNDAG 8:
Chelsea Women startar säsongen hemma mot Tottenham 8 september. Matchen kommer att spelas på Stamford Bridge och det blir fri entré dessutom. Alla de som spelade i VM kommer att hyllas, Chelsea hade 11 spelare där.

Truppen på Irland har växt väldigt mycket och med hög kvalitet. Tretton spelare har anslutit efter en extra vecka semester. De är: Jorginho, N’Golo Kante, Mateo Kovacic, Marcos Alonso, Kepa Arrizabalaga, Ross Barkley, Olivier Giroud, Andreas Christensen, David Luiz och Emerson Palmieri. Liksom Tammy Abraham och Mason Mount.

Försäsongens första matcher ska spelas denna vecka, på onsdag och lördag mot för oss rätt okänt iriskt motstånd. Lampard kommer säkerligen att matcha många ungdomar och ge lånespelare och utfrysta spelare som Drinkwater chansen att visa vad de går för.
    Resultaten spelar ingen roll utan Lampards fokus kommer ju att ligga på andra saker hos spelarna. Hur de förstår hans sätt att spela, vilken vilja och motivation de visar.

Det är ju det intressanta som kommer att hända nu, för i övrigt kommer det enbart att handla om lån antagligen då unga spelare som inte är med på första lägret men som kommer att hamna i ett läge där de behöver matcher kommer att hitta låneklubbar.

Har vi tur blir det också nya kontrakt för Callum Hudson-Odoi och Mason Mount, fast förmodligen dröjer det tills laget är tillbaka i London nästa vecka.

Så i det stora hela blir det nog en rätt lugn vecka för oss Chelseafans även om vi är nyfikna framförallt på hur Lampard kommer att formera sina första lag även om större delen av de spelare som kommer att starta för Chelsea under säsongen ännu saknas.

 

 

Rykten, notiser m m, v-28


SÖNDAG 14:
Kasey Palmer som vi inte tror kommer följa med till Japan och inte lär ta en plats i Chelseas PL-trupp är aktuell för lån till Swansea.

Chelsea åker till Japan imorgon och Christian Pulisic ska ansluta på tisdag. Sedan är det bara Omerou och de skadade spelarna vi väntar på.

Daily Mirror säger att Bayern inte ger upp hoppet om Callum Hudson-Odoi. De hävdar att Bayern kommer att bjuda 45m för CHO nu. Särskilt som det inte verkar som de kommer att kunna värva Sané. Vi är lite oroade då CHOs äldre bror har visat sig jobba mycket mer intimt med Bayern än vad som är vanligt för en agent och redan övertygat två unga Chelseaspelare att gå dit.

David Luiz ger Chelseas unga spelare ett gott råd, hoppas de också lyssnar. Det gäller att tänka på att öppna dörren, inte få den öppnad för dig - enligt Luiz. Läs mer här>>
    Samma sak som Frank Lampard säger om än med andra ord. Visa att du är bra nog, då får du chansen är det "löfte" som Lamps gett de unga spelarna.

Hedvig Lindahl som Chelsea släppt (dumt nog) när kontraktet gick ut har gjort klart med en ny klubb. Hon vill dock inte berätta vilken klubb det är förrän i nästa vecka.

Martell Taylor-Crossdale som inte ville förlänga sitt kontrakt med Chelsea har skrivit på för Fulham. Det är en överraskning då vi tidigare fått besked om att han var klar för Hoffenheim.

LÖRDAG 13:
Finallagen i de europeiska cuperna; Chelsea, Arsenal, Liverpool och Tottenham har gemensamt gått ihop och lagt fram förslag om hur Uefa ska kunna reformera sin korrupta och förnedrande behandling av supportergrupperna inför finalmatcherna. Som priser, tilldelning av biljetter där fansen får färre än sponsorer och så vidare. Läs mer här om det initiativet och håll tummarna (men ha inga stora förhoppningar) om att Uefa för en gångs skull lyssnar på dem som gör fotbollen stor (och det är inte fotbollspamparna).>>

Är det ryska trollfabriker eller Trumps legioner; någon ligger i alla fall bakom en hashtag som tydligen trendar på sociala medier. En sak är dock säker, det är inte Chelseafans som står bakom men det finns ju en och annan klubbs fans som kanske kan misstänkas. Vi tänker inte säga mer än att ingen här önskar Lampard Out efter första träningsmatchen även om Bohemians fans lär sjungit You'll get fired när de kvitterade i slutminuterna.

Den klubb som spenderat mest hittills i Premier League den här sommaren är lite överraskande Aston Villa. De har redan spenderat över 100m pund och det sägs att de är inte färdiga ännu. Fulham gjorde något liknande förra sommaren och totalfloppade. Det känns dock som om Villa handlat lite klokare och lite mer genomtänkt. Även om vi är förvånade över att de inte försökt få Cahill. De har dock värvat mittbackar så nu blir det knappast aktuellt.

Det är rätt fascinerande hur dum man än gör sig, har man spelat fotboll på hög nivå och slutat är man alltid en expert när medierna får säga det. Så när Sunderlands Micky Gray avfärdar Christian Pulisic som sämre än Callum Hudson-Odoi kan han ha rätt, mer troligt är att att han svamlar rätt ordentligt. Särskilt som han knappt sett spelarna spela, vilket han faktiskt tillstår. Han menar att han sett Pulisic i kanske sex matcher i Dortmund och Gold Cup och avfärdar sedan honom som sämre än CHO. CHO som själv knappt spelat så många matcher för Chelsea.
   CSFC ser båda som extrema löften och avvaktar med att bedöma vem av dem som är bäst eller ens mest lovande tilll de kommit en bra bit längre fram i sin karriär. De är 20 resp 18 år gamla och har många år kvar i fotbollen och som vi alla mycket väl vet kan mycket hända. Det finns gott om spelare som slår igenom tidigt och inte fortsätter utvecklas och det finns gott om spelare som slår igenom sent och gör störa bidrag till sina lag. Så att bedöma vem som blir vad efter fem-sex matcher är inte ens seriös gissningslek. Men mediautrymme lyckades Gray skapa sig och kanske därmed får han en chans att vräka ut sig i tv framöver också.

Det är inte bekräftat ännu men det verkar som Christian Pulisic valt att bara ha en vecka semester mot de minst tre han har rätt till, för att ansluta till Chelsea när de åker till Japan nästa vecka. Det känns som en väldigt lovande inställning.

Arsenals värvningsansvarige (fd) Dick Law avsöjar hur Marina Granovskaia (tyvärr) hjälpte Arsenal värva Aubameyang när förhandlingarna hade låst sig mellan Dortmund och Arsenal efter att personligen gått in och sett till att Giroud hamnade hos oss, Bats lånades till Dortmund och då kunde Arsenal köpa loss Aubameyang. Vet inte riktigt hur vi känner för det (då CSFC ville ha Aubameyang) men det är tydligen väldigt sällsynt med samarbete i fotbollsklubbarna. Läs här>>

FREDAG 12:
Reece James har fått ett bakslag eller som han själv verkar se det, ett steg bakåt för att ta steg framåt. Han har fått operera sin skadade vrist men menar själv på sociala medier att han är på rätt väg nu. Ingen prognos ges när han kan vara spelklar igen.

Nu jagar även West Ham Diego Costa. Costa lär knappast få särskilt mycket speltid efter sina senaste problem i Atletico och med Morata och Felix före honom i turordningen numer. Även Everton och Wolverhampton nämns ju också bland rykten som säger att Costa gärna vill återvända till England. Det lät ju annorlunda under lång tid när han var i Chelsea, då pratades det ju bara om hans längtan till Spanien igen.

Mateo Kovacic intygar att han aldrig någonsin har fått jobba hårdare under försäsongsträningen än under de första dagarna med Frank Lampard.

TORSDAG 11:
Billly Gilmour var den unge spelare som ådrog sig mest uppmärksamhet för sin insats mot Bohemians (tyvärr stendog vår fulstream i andra så vi har svårt att bedöma). Av de mer etablerade fick målgöraren Michy Batshuayi mycket beröm.
    I en ranking vi sett fick Gilmour och Ethan Ampadu 8 i betyg när de tittade enbart på de unga spelarna. Högst av alla. Marc Guehioch Conor Gallagher fick 7 i betyg och sedan sjönk det för övriga.

Kurt Zouma gick också mycket beröm. Telegraph påstår dock att det nu pågår rena förhandlingar mellan Chelsea och Everton angående fransmannen.

En som inte var imponerad var dock vår förre skytteligavinnare Jimmy Floyd Hassselbaink. Han tror inte någon av ungdomarna kommer att slå sig in i Lampards trupp. Han kritiserade dem främst för att de tog på tok för lång tid på sig och hade för många touchar varje gång de hade bollen och sänkte det tempo som Lamaprd vill att laget ska hålla. Läs mer vad han tyckte här>>

Gary Cahill lär vara tilltänkt som ersättare till Pontus Jansson i Leeds. Det hoppas vi inte. Leeds är en klubb vår generation Chelseafans har väldigt svårt med.
    Ryktet har senare idag förnekats av Leeds, tack för det.

West Ham lär intressera sig för Gonzalo Higuain.

ONSDAG 10:
Daily Mail har gjort en genomgång av unga spelare som kanske får sitt genombrott i Chelsea i år. Fast ska vi vara ärliga är nog några av de namn de föreslår inte riktigt där. Några borde kanske titta på att lämna klubben, andra skulle tjäna på ett lån ytterligare någon säsong. Dock intressant att se hur DM värderar dem>>
    Flera av dem lär nog få spela runt 45 minuter ikväll. Vi tror dock inte någon spelare kommer att spela hela matchen.

Guardian listar vad de anser är Lamaprds uppgift som manager i Chelsea framöver. Några riktigt konstiga önskemål finns där; som att få Roman tillbaka till Stamford Bridge - det är ju ändå en fråga som bara brittiska regeringen kan sköta då Roman ju inte får det visum han tidigare har haft och därför inte vistats i London senaste åren. Andra är lättare att förstå; framförallt arbetet med de unga spelarna. Läs själva vad Guardian ser som Lampards jobb>>

TISDAG 9:
Evertons Silva är övertygad om att Everton ska kunna värva Kurt Zouma i sommar. Vi lär få se men det lär inte ske förrän i absoluta slutskedet av fönstret om det överhuvudtaget sker, vilket vi är skeptiska till.

Vi har hört rykten förut om att PSG ska vara intresserade av Tiemoue Bakayoko, nu ska enligt franska rykten också Manchester United gett sig in i jakten.
  Även Arsenal ska vara där och sniffa enligt ytterligare rykten.

JT ärnu andrahandsfavorit bakom Mikel Arteta till att ta över Newcastle.

MÅNDAG 8:
Carlo Cudicini var managerns assistent och ett filter mellan Sarri och Chelseas ledning förra säsongen. Den tjänsten försvinner nu men klubben diskuterar med Cudicini om att han ska ta upp en annan roll i klubben framöver.

John Terrys odds för att bli ny Newcastle-manager efter att bland annat Steven Gerrard nobbat dem har sjunkit till en tiondel av vad de var innan. Trots att han just förlängt med Aston Villa. Ärligt talat, vem vill verkligen ha jobbet i Newcastle? En klassisk fotbollsklubb, en fantastisk fotbollspublik, snygg tröja (särskilt när Newcastle Ale sponsrade) men med en ägare i Trumpklass.

Utlånade Nathan har förlängt sitt lån med Atletico Mineiro till januari. Inget officiellt ännu.

Medierna förnekar sig inte. Nu är historien den att Chelsea sparkade Maurizio Sarri fast det bevisligen på alla sätt och vis var så att det var Sarri som bad om att få lämna. Chelsea hade inte sparkat Sarri i sommar, det är vi fullständigt övertygade om men han själv ville lämna då han förstod hur impopulär han var. Plus att han fick ju ett jobb som är nästan lika fint som att vara manager i Chelsea, fast på hemmaplan där han kan röka 80 cig om dagen också.

USA förlorade med enda målet till Meixco i finalen på Gold Cup. Christian Pulisic och Matt Miazga återvänder nu till Chelsea. Pulisic har sagt att han vill börja så snart som möjligt, men vi tror nog Miazga tar den semester han vill ha rätt till.
    Pulisic utsågs till turneringens bäste unge spelare.

VAR introduceras i Premier League kommande säsong. Många kommer att hata det, särskilt när det går deras lag emot. Sportskrivare generellt hatar VAR verkar det som, precis som s k experter som är före detta spelare. VM förra sommaren var ett lyckat prov, damernas VM i sommar var mindre lyckat men lätt förklarat med att Fifa tog beslutet om VAR mycket sent och aldrig utbildade domarna tillräckligt mycket i användandet. Premier League har tränat och gått mycket långtsamt fram under två års tid nu och menar ändå att det kommer att ta några år innan det fungerar som det ska.
    Vi kommer att få höra och se löjliga VAR-rubriker länge till, särskilt som sagt då de flesta sportskrivare är emotionellt emot det.
    Det underlättas inte heller av den nya tolkningen av vissa regler, framförallt handsregeln. Det kan bli en del riktigt konstiga och framförallt diskutabla beslut framöver. Inget fungerar dock perfekt från starten.
    Här är en artikel från BBC om hur Premier League förberett sig inför det som komma skall. >>


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!