csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
-   Chelsea FC   0 sp 0 v 0 o 0 f 0 -0 mål 0 p

Europa League CHAMPIONS
- always proud to be Blue -

<<sommarens transferhändelser>>


1 - 7 julli 2019
    NÄSTA MATCH:

     10 juli Bohemians - träningsmatch

   -

Nyheter v-27


SÖNDAG 7:
Storfavoriten USA vann helt rättvist VM. De slog ju dessutom ut andra och tredjehandsfavoriterna och bronsmedaljörerna Sverige på vägen. Så det är inte mycket att diskutera. Nederländerna tog sig till final men glänste aldrig på samma sätt som i EM.
    Framförallt deras inledningar var fruktade men de visade i finalen mot Nederländerna också att de kunde etablera tryck även i andra delar av matchen. De var också helt klart överlägsna fysiskt. USAs landslag tränar ju som ett klubblag och har trots allt överlägsna resurser till andra länder så någon överraskning är det inte.
    Trump är nog surare än vanligt nu, fast han lär varit ute och som vanligt fuskat i golf istället för att se matchen. (Hans golfande lär kostat amerikanska skattebetalare 108m dollar nu!) Laget och särskilt kaptenen Rapinoe får knappast en inbjudan till Vita Huset, men om det händer är väl frågan hur få som vill komma dit. Tony "Man-bun " Gustavsson kanske blir den ende...
    Det har varit ett riktigt bra VM och särskilt målvakterna har glänst på ett sätt som de aldrig gjort förr. Skandal dock att Fifa beslöt om VAR så sent att domarna inte hann få en ordentlig utbildning hur det ska användas. Styvmoderligt behandlade som damfotbollen alltid är av Fifa och Uefa. Inte undra på att det alltmer talas om att damfotboll ska brytas ut ur Fifa och bilda ett eget världsförbund.

En av sportskrivarnas favoritteorier kring Chelsea är att spelarmakt alltid har avgjort alla managers öde i klubben. Sportskrivare av alla sorter har lanserat den teorin till alla som velat lyssna och ännu fler som ändå inte trott på det. Frank Lampard avfärdar nu en gång för alla att så har det aldrig fungerat i Chelsea. Chelsea har haft kraftfulla spelarpersonligheter men de har aldrig aktivt jobbat gentemot Roman för att få någon manager avskedad. Stackars sportskrivare, kejsaren var naken, ännu en gång. Deras påhitt stämmer inte och har aldrig stämt med verkligheten. Det lär itne ändra deras uppfattning om att det är spelarna som legat bakom att managers som Scolari, Villas-Boas med flera har förlorat omklädningsrummet. Det singulärt största anledning alla sportskrivare använder för att beskriva hur en klubb inte lever upp till förväntningarna när spelarnas form dippar och deras prestationer inte når det förväntade.
    Läs mer här om Lampards intygande om att spelarmakt är inte det som sportksrivare anser. Mycket intressant. Men fenomenet lär inte försvinna för det är som med all tro, man väljer vad man vill tro och förbannade är bevisen som motsäger en. >>
    Noterbart är att Lampard aldrig som medierna påstod faktiskt pratade med Roman Abramovich under rekryteringsprocessen utan bara med Marina Granovskaia.

WSL har gått ut med startmatcherna men inget fullt spelschema för komande säsong. Detta kan delvis bero på att de planerar att köra s k double-headers, det vill säga dam- och herrlagsmatcher samma dagar rygg mot rygg. Intressant oidé och om det händer ska det bli väldigt intressant att se hur det mottas.

Plötsligt var bronsmatchen en nonsensmatch, förra VM var den superviktig för engelskorna. Den reaktion spelare och nationen visar efter att de förlorat till Sverige är tyvärr inte oväntad efter vad vi sett med Brexit och annan attityd som engelsmän gärna visar. Osportslighet går nästan alltid hand i hand med förluster som är svåra stt svälja.

LÖRDAG 6:
Även om England har fyra Chelseaspelare mot Sveries två (även om vi fortfarande vill räkna Lindahl som en då Chelsea borde förlängt med henne istället för att satsa på Berger och Telford), så GRATULERAR VI SVERIGE med hela hjärtat till bronsmedaljen.
    Det var nog inte många som trodde på innan turneringen startade. Detta i det bästa VM som spelats i damfotbollen.
    Dessutom skadar det verkligen inte att den gapiga engelska pressen får ännu en lektion i ödmjukhet. De lär inte lära sig det ändå men vi kan ju drömma. För enligt dem var ju lejoninnorna så överlägset mycket bättre än Sverige att matchen knappt borde spelats.
    En rolig bronsmatch var det, spännande och händelserik. Sofa Jakobsson har ju spelat för Chelsea så vi räknar nästan in henne nu och Kirby gjorde sin bästa match i VM (även om hon försökte filma till sig en straff).

OFFICIELLT
Ruben Loftus-Cheek har förlängt sitt kontrakt med Chelsea till 2024. Viktigt. Hoppas han också kan komma tillbaka från sin hälseneskada snabbare än väntat.

OFFICIELLT
Det gick mycket fortare än väntat men idag lämnade Alvaro Morata Chelsea för en permanent övergång till sin låneklubb Atletico Madrid. Vi önskar honom lycka till.
    Han hade obeskrivligen talang men fick aldrig ut den i Chelsea, förmodligen mestadels beroende på att han mentalt aldrig fungerade riktigt med situationen, managers, laget och London. Han gjorde 72 matcher och 24 mål vilket inte är så dåligt facit om vi ska vara ärliga även om förhoppningarna var ännu större.
    Som alltid ges ingen övergångssumma men spekulationerna är att med lånekostnaden och övergångssumman har Moratas tid i Chelsea gått jämnt ut. Det sägs att det fanns en fastställd optionssumma om 50m pund för Morata.
    Regelmässigt är övergången klar först när lånet har avslutats nästa sommar, enligt vissa källor. Det är faktiskt lite oklart enligt Chelseas uttalande. I vilket fall som är Morata nu en Atleti-spelare. Resten är en teknikalitet som kanske mest rör när pengarna ska skickas över. Vilket i så fall också innebär att Atletico betalar lånesumman en säsong till.
    Chelsea fortsätter göra goda affärer på spelarmarknaden och mer lär komma om än i samma storleksklass.

Träningen har startat och två matcher ska spelas närmaste veckan. Så vilka spelare är det som Frank Lampard jobbar med och har att välja mellan på Irland. Spelare som matchat internationellt har fortfarande semester även om den ende som fortfarande spelar är Christian Pulisic som har final mot Mexico imorgon. Plus förstås Kenneth Omerou som vi tenderar att glömma då han alltid är utlånad. Willian är skadad så han räknas inte fast han är med i Brasiliens trupp i Copa America.
    Detta är Chelseas Irlandtrupp, många ungdomar: Caballero, Azpilicueta, Zappacosta, Zouma, Ampadu, Drinkwater, Bakayoko, Kenedy, Pedro, Batshuayi, Baker, Palmer, Chalobah, Sterling, Piazon, Tomori, Cumming, Guehi, Gallagher, Ugbo, Gilmour, Maatsen

FREDAG 5:
Chelsea har rest till Dublin idag där de börjar första försäsongslägret. Två matcher väntar också nästa vecka.

TV-bolagen har flyttat en del matcher för Chelsea i augusti och september. Några matcher är bara nya tider men Lampards första hemmamatch mot Leicester är flyttad till söndagen 18e aug och matchen mot Liverpool är flyttad till söndagen 22 sep.

Frank Lampard startade sin första dag som manager för Chelsea idag med att ta hand om träningen för de spelare som redan återvänt (minus de som spelat internationellt på olika nivåer i sommar). Första matchen blir på Irland redan på onsdag.
    Enligt The Sun ska hans första order till Chelsea varit att säkra Mason Mount med ett långtidskontrakt.

Jamie Redknapp är Frank Lampards kusin och känner honom bättre än de flesta. Här skriver han om Lamps obändiga vilja och motivation och berättar varför han tror Lampard kommer att lyckas i Chelsea. Mycket väl värt att läsa>>

TORSDAG 4:
Varenda ord från Frank Lampards första presskonferens som Chelseamanager (för det är vad vi tänker kalla honom). Läs här>>

Lampard har bekräftat att Joe Edwards lyfts upp från reserverna till a-laget. Eddie Newton, en f d spelare kommer också att bli involverad.

Från Lampards intervju i Chelsea TV:
Lampard lovar att unga spelare ska få chansen, förutsatt att de är bra nog. Han uttrycker det så här:  "I want to work with those players, I want to dangle the carrot, can you work hard, can you compete, can you get in the team?" 
    Lampard lovar att jobba hårt varje dag. Det är en konstig känsla för honom att återvända som head coach efter att haft så många år som spelare i Chelsea.
    Ni kan läsa HELA intervjun ordagrant här>>

Chelsea har i sommar skaffat sig en vana att döpa om titlar. Petr Cech är en Adviser och Frank Lampard är inte manager, han är Head Coach.
    Den enda riktigt trovärdiga förklaringen till de här nya titlarna är för att de ska klargöra att i Chelsea bestämmer ledningen, inte personer som har utmejslade ansvarsområden. Head Coach antyder klart att Frank Lampard är ansvarig för vad som händer på plan men inte vad som händer utanför med transfers och sådant. Likadant är ju titeln rådgivare klart mer begränsad än Emenalos titel Director som innebar ett ansvar på ett annat sätt. Semantik kanske, men viktigt för oss chelsealoger som alltid måste försöka förstå och tolka vår något speciella klubbs kultur och struktur.

OFFICIELLT
Frank Lampard är nu manager i Chelsea. Vår meste målgörare och en av de bästa spelarna någonsin har återvänt till klubben i en helt ny roll.
    Han har skrivit ett treårskontrakt med klubben. Ganska standard för alla managerbyten.
    "I am immensely proud to be returning to Chelsea as head coach. Everyone knows my love for this club and the history we have shared, however, my sole focus is on the job in hand and preparing for the season ahead. I am here to work hard, bring further success to the club and I cannot wait to get started."
    Vi ser väldigt mycket fram mot den här nya inriktningen för Chelsea. Det ska bli oerhört spännande att följa vad som händer. Kanske det mest spännande sedan Roman Abramovich tog över och ändrade klubbens framtid för alltid.
  Lampard ger sin första presskonferens senare idag.
    Med från Derby följer Jody Morris som assisterande och fysiktränaren Chris Jones, som båda kom från Chelsea när Lmpad illträdde i Derby.

En intressant artikel från Sky om hur de spekulerar i hur Lampard kommer att ändra Chelsea. Läs mer här>>

ONSDAG 3:
Sverige borde gjort mål och avgjort mot Nederländerna, men istället släppte de initiativet och matchen ifrån sig och det blir bronsmatch mot England. De har ändå gjort ett klart bättre VM än vi trodde innan.
    Det var dock ännu en icke godkänd domarinsats. Om något inte varit bra med detta VM är det verkligen domarna. Att de var oförberedda på att använda VAR kan vi skylla på Fifa men kvaliteten i övrigt, har ju tyvärr ändå inte varit ok. Det var dock inte domaren som orsakade Sveriges förlust, hon var bara inte bra, vilket hon inte varit ensam om.

CSFC är stora beundrare av Emma Hayes, men hennes val att peta Lindahl för ganska usla Berger (som kostade oss en CL-plats och inte ens var i närheten av att ta en plats i Tysklans VM-trupp) är nog en av de större tavlor en manager har gjort. Men Chelsea är ju en fotbollsklubb känd för sin ageism, ledningen verkar ju tro att alla som fyllt trettio är pensionärer=slut fotbolsmässigt.

Daily Mail, kända Chelseahatare har ännu en gång fel. Lampard är ännu inte manager för Chelsea. Dags dock att klubben börjar bli ärliga och kommunicera med fansen istället för att inte säga ett skvatt och publicera skvallerrykten. Det ska fan i mig inte en officiell sajt syssla med. Chelseas webbsajt är nog en av de sämsta i världen tyvärr.

OFFICIELLT
Som vi tidigare rapporterat bekräftar nu Chelsea att Mario Pasalic, 24, förlänger sitt kontrakt till 2022, men återvänder till Atalanta i Italien för ytterligare ett år som lån.

TISDAG 2:
Vilken propaganda för fotboll semifinalen England - USA ändå var. Även om resultatet inte blev som vi här hoppades.
    Man får tycka vad man vill om amerikansk arrogans (och det gör vi verkligen, tro oss) men det går inte att förneka att de är duktiga. De har "knäckt" varje motstånd inom 12 minuter i varje match hittills. Det var Englands största stjärna Bronze som får ta på sig första målet... typiskt nog. Alla visste de skulle vrålstarta ändå...
    Ska Emma Hayes värva en amerikan får vi hoppas på Tobin Heath! Men hon är över 30 så vi vet att Chelsea tänker aldrig göra det.  (Även om ingen amerikansk spelare riktigt lyckats i europeisk fotboll. Ex Alex Morgan, Crystal Dunn i Chelsea etc)
    Vilken usel straff av Houghton.
    Trots förlusten gjorde Carly Telford en bra match men en grov miss dock som inte straffade sig, Bright också till utvisningen. (Engelsk media och Phil Neville försökte få det till att Lucy Bronze är bäst i världen, hon bevisade dem fel).
    Millie Bright åkte också ut.   Sverige måste slå Nederländerna, och sedan besegra nästa spöke, USA. Kan det ske? Vi hoppas och tror. Om de inte släpper in mål de första 12 minuterna.

Fran Kirby är petad efter ett mindre bra VM hittills (och en mindre bra säsong också om vi ska vara ärliga). Millie Bright är given och överraskningen är att Carly Telford står i mål då Bardsley tydligen har fått en skada. Så Chelsea är väl representerade i matchen mot USA ikväll. Före detta Chelseaspelaren Crystal Dunn (en av många amerikanska spelare som kom och lämnade Europa väldigt snabbt) startar för USA. Största skrällen är dock att Megan Rapinoe, matchhjälte hittills för USA inte startar! (Har Trump förbjudit henne att spela eller....)

Telegraph har en mycket intressant artikel om hur de tror att Frank Lampard kommer att slå ihop a-laget med akademin i Chelsea. Detta delvis för att själv kunna följa akademin genom att hålla speldagar etc särskiljda. Något som helt skiljer sig från Sarri som trots målsättningen att han skulle integrera unga spelare aldrig såg en enda ungdoms- eller akademimatch under sin tid i Chelsea. Läs mer här, klart intressant>>

MÅNDAG 1:
OFFICIELLT
Strax efter att Bristol City berättade bekräftade Chelsea officiellt att Tomas Kalas har lämnat Chelsea för Bristol City. Spekulationerna är att han kostade 8m pund.

OFFICIELLT
Chelsea har lyft upp åtta skolspelare till ungdomsakademin, bland dem finske målvakten Lucas Bergström. Läs mer om nykomlingarna här>>

OFFICIELLT
Chelsea har gjort den enda värvning klubben kan göra i sommar (om inget händer i rättssalarna). Mateo Kovacic har värvats från Real Madrid för en ej avslöjad summa (som lär vara höga 40m pund) på ett femårskontrakt. Kovacic spelades som lån från Real av Sarri som offensiv mittfältare med måttlig framgång. Han vikarierade också som defensiv mittfältare med större framgång. Hans bästa match var kanske EL-finalen. Han gjorde dock inga mål eller assist vilket med tanke på hans position var anmärkningsvärt.
    Vi anser han var felutnyttjad av Sarri så förhoppningsvis kan nästa manager utnyttja Kovacics fina sidor, som hans bollbehandling och spelsinne betydlgt bättre än vad de gjordes under förra säsongen.

OFFICIELLT
Vi har vetat det ett tag men nu har även Chelsea berättat det. Klubben har förlängt kontrakten med tre unga spelare; George McEachran, Tariq Uwakwe och Juan Familio-Castillo. Sam McClelland har skrivit sitt första proffskontrakt.

Chelsea Women börjar sin WSL-säsong med ett derby mot nyuppflyttade Tottenham. Den stora matchen verkar dock bli nyuppflyttade Manchester United borta mot Manchester City på öppningsdagen.

NY SÄSONG BÖRJAR
1 juli är alltid startdatum för den nya säsongen. Det innebär också att CSFC byter ut menyerna. De gamla artiklarna finns kvar i vårt arkiv under rubriken Tidigare år.
    Däremot kan en del bilder från vissa saker som vissa resor och annat tagits bort från många år gamla länkningar helt enkelt på grund av platsbrist. Vi beklagar det men då sajten som ni vet drivs utan intäkter eller vinstintresse måste vi hålla alla kostnader nere och det är också därför vi alltid prioriterat ordet före bilden på sajten. Vi har också jagat dubbletter och där kan de bli fel vi inte upptäckt ännu i äldre artiklars länkningar. Helt enkelt av utrymmes- och kostnadsskäl. Det är inte idealt men att veta vad som händer måste ändå vara viktigast.
  (Hittar ni något som vi missat som inte alls fungerar, kontakta oss gärna så blir vi tacksamma).

***

Fem spelare har kontrakt som gick ut igår. Chelsea meddelar officiellt att dessa lämnar Chelsea: Gary Cahill, Gonzalo Higuain, Rob Green, Eduardo och Kyle Scott.
    Mycket noterbart är att Chelsea inte nämner Mateo Kovacic fast de ännu inte bekräftat att han har värvats.

Vi hade hoppats ha en manager idag, men den vi trodde skulle bli vår manager startar istället försäsongen med Derby.
    Det är väl så långt från idealet som det går att komma. Frågan är om Frank Lampard ens blir vår nya manager. Fler och fler börjar tro att det kommer inte att hända och ingen, absolut ingen, verkar ha en aning om varför det hela strular eller har gått fel. Frö som vanligt får vi inga besked.
    VI VILL HA BESKED. VI VILL HA EN MANAGER TILL CHELSEA - OCH DET NU!

Igår var sista dagen för en övergång av Mateo Kovacic. Det kan ha hänt, men vi har ännu inte fått någon som helst bekräftelse förutom tekniknissarnas miss som sa att affären var klar. Dock ingen officiellt än. Av någon anledning har Chelsea hållit på besked där. Däremot blev det aldrig aktuellt att värva Higuain som tydligen var populär i omklädningsrummet men knappast gjorde succé på plan även om han gjorde några fina mål, mot sämre motstånd.

Lån och spelarrörelser kommer nu att öka kraftigt fram till transferfönstret slår igen i England 8 augusti. Det är relativt få spelaraffärer som faktiskt händer före 1 juli beroende på att kontrakt nästan alltid skrivs fram till 30 juni. För Chelseas del kommer det i princip uteslutande att handla om försäljningar och lån av yngre spelare.

 

 

Rykten, notiser m m, v-27


SÖNDAG 7:
USAs förbundskapten Gregg Berhalter hyllar stort Chelseas nyförvärv Christian Pulisic i den här artikeln. Klart läsvärt även om vi ska ha sansade förväntningar, särskilt som Pulisic sagt att han kommer inte att ta semester bara för att ansluta till Chelsea snarast. Något vi uppskattar mycket men det gör ju också att Lampard måste matcha honom försiktigt för att undvika skador. Pulisic är kapten i USAs landslag och möer Mexico i natt i Gold Cupfinalen. Läs här>>

Frank Lampard hyllar Callum Hudson-Odoi och menar att han är en central spelare i hans planer för Chelsea. Läs mer om det på den officiella sajten>>
    CHO har också "lajkat" den artikeln på sociala medier vilket chelsealoger tolkat som att han kommer att förlänga sitt kontrakt.

Crystal Palace vill ha Reece James som ersättare för den till United flyktade Wan-Bissaka. Everton, Brighton och Swansea vill också ha honom. Vi tror han stannar för utveckling internt, åtminstone under hösten. Palace sägs vara villiga att vänta till januari och är öppna både för lån och permanent transfer, det sistnämnda kan de nog direkt räkna bort.

Daily Mail är i farten igen och nu har de värvat Ashley Cole tillbaka till Chelsea, på ledarsidan. De hävdar också att Makelele är tillbaka vilket är okänt för alla som bryr sig om fakta. Cole avslutade sin spelarkarriär under Lampard i Derby i våras.

LÖRDAG 6:
Sky uppger att Atletico betalar 65m €, ca 58m pund, för Alvaro Morata. Bättre än vi trodde innan alltså.

PSG har bekräftat att polske målvakten Marcin Bulka är deras spelare. Han ville inte förlänga sitt kontrakt med Chelsea utan var fri att lämna. En viss utbildningsersättning lär utgå men den är mest symbolisk då Bulka går till en klubb utanför England. Bulka var en lovande målvakt men inser väl att han aldrig skulle kunna peta Kepa Arrizabalaga.

Det kan inte Conte gilla. Everton jagar Diego Costa.

Frank Lampard ska ha sagt ifrån att han vill noggrant utvärdera Kurt Zouma innan Chelsea tillåter samtal med Everton om en övergång. Zouma lär vara Evertons förstaval på transfermarknaden i sommar efter det lyckade lånet förra säsongen.

Nya rykten om Cahill till Aston Villa, det känns väl rätt så rätt för honom.

Nu när de största frågorna är lösta och Chelsea inte får värva har skvallret vänt sig till kontraktsförlängningar. Ruben Loftu-Cheek lär vara på väg, Mason Mount ska vara en order från Lampard och allra mest pratas det förstås om Callum Hudson-Odoi. Skvallret verkar mestadels positivt och att CHO kommer att binda de närmaste åren av sin framtid till Chelsea.

Näst det handlar det ju om vilka spelare som ska bort. Daily Star har utnämnt Victor Moses och Alvaro Morata som de ska bort först. Båda är redan utlånade men det pratas om permanenta övergångar. Vi vet ju alla att Morata har talangen att bli riktigt bra men klarade inte av det mentalt i PL och Chelsea. Han vill stanna i Atletico och det har redan spekulerats i att Chelsea vill att de utnyttjar sin förköpsoption i sommar eller Chelsea kommer återkalla honom.

Danny Drinkwater som behandlades på ett riktigt obehagligt sätt av Sarri lär få en ärlig chans under Frank Lampard, det är skvallret kring honom. Samma ska gälla för Batshuayi.
    Drinkwater som varken Conte och framförallt inte Sarri ville ge en chans har nu enligt medierna tjänat 10m pund i lön under tiden i Chelsea. Dags att göra rätt för pengarna känns det som. Han var inte dålig i Leicester men det är ändå rätt obegripligt att Chelsea köpte honom.

FREDAG 5:
Karen Carney som går i fotbollspension imorgon (hoppas hon får starta mot Sverige) beskrivs här i en intressant artikel som sätter nya perspektiv på henne och hennes karriär. Läs här>>

Charly Musonda lär lånas ut till Vitesse på säsongslån.

Karen Carney, kapten i Chelsea planerar att sluta med fotbollen både i landslaget och i klubben efter lördagens bronsmatch mot Sverige. En smäll för Emma Hayes som också dumt nog släppt Lindahl för den sämre målvakten Berger.

Vi kände redan till att 16-årige Jamal Musiala återvänder till det Tyskland han föddes i för att spela med Bayern München. Nu framgår det att en annan tyskfödd 16-åring från Chelsea går samma väg, Bright Arrey Mbti. Beklagligt men så är det.
    Vad som är väldigt oroande för oss är att spelarna, åtminstone Musiala, representeras av en viss Bradley Hudson-Odoi. Det är Callums äldre bror. Inte undra på att Bayern rycker så ihärdigt i CHO när hans bror är deras förtrogne i spelaraffärer från Chelsea.... Mycket obehaglig situation faktiskt.

Det sägs att Didier Drogba och Claude Makelele också är klara för Chelsea efter Lampards tillsättning, vi har dock inte sett det bekräftat. Makelele slutade nyligen i belgiska Eupen men Drogba har ju ägarintressen i Phoenix i amerikanska USL (andraligan).

Som spekulerat ersätts Frank Lampard i Derby av holländaren Philip Cocu. Det är redan klart.

TORSDAG 4:
RLC har sluppit gipset (som numer är en stövel av annat material). Första steget till att komma tillbaka.

En Chelsealegend som inte stannade tillräckligt länge men var väldigt mycket skadad under tiden i Chelsea har lagt skorna på hyllan. Det är förstås Arjen Robben, en av de mest spännande spelare Chelsea haft och som los arrogantos blancos också lockade från klubben en gång. Det gick inte bra för honom där, men väl i Bayern senare. Kanske en läxa för den senaste som lämnat Chelsea för marängerna.

Det har också bekräftats att Gianfranco Zola lämnar Chelsea. Det är beklagansvärt men han vill ju fortsätta i management och Lampard vill ju sätta ihop sitt eget team. Zola fick väldigt ofta försvara Sarri utåt och det kan stått honom negativt i sammanhanget. Ni vet det där; ut med det gamla in med det nya...
    Vi önskar Gianfranco Zola all lycka till och hoppas han finner en plats där han trivs och utvecklas.

Läsvärt om vad Frank Lampard har sagt idag om sitt nya jobb. Funderingarna, vad han vill och varför han tog ett jobb många avrått honom från..>>

Vilket okunnigt drivel. Råkade lyssna till Sportbladets Patrik Brenning som beklagar sig över att Chelsea utsett Frank Lampard till manager (som vi kallar det även om Chelsea kallar det Head Coach). Brenning har en historik av att försöka tycka annorlunda från andra för att stå ut i medieskvalet, men i det här är han ute och cyklar så vilt att det är pinsamt för honom. Lyssnar han själv till vad han sagt senare idag eller i morgon kommer han att önska att han hade haft halsfluss idag och inte öppnat käften.
Pinsamt och okunnigt är det snällaste vi kan säga.

Callum Hudson-Odoi har fått klartecken från läkarna att återvända till full träning i augusti, vilket är tidigare än många trott.

Detta måste vara den kanske mest positiva artikel Daily Mail någonsin publicerat om Chelsea. Det verkar som utnämningen av en engelsman på något sätt påverkat hur DM ser på Chelsea (får se hur länge det varar innan de är tillbaka till normen). Läs här>>

Chelseasupportern Rory Jennings åsikter om Frank Lampards tillsättning i Daily Mail speglar i hög grad CSFCs så läs den gärna>>.

Utnämningen av Frank Lampard till vår nye manager har verkligen satt igång Chelseahatarna. Så mycket skitsnack som förekommer i kommentatorsfälten i de engelska medierna är häpnadsväckande. Så vi ignorerar det helt, för det är det enda det förtjänar. Vare sig det är rent hat, avundsjuka (vanligast) eller tjafs om att det är för tidigt. Vi säger som Gary Lineker, antingen har man det eller har man det inte och Frank Lampard har det.

Vi har sagt det ofta. Vi tror ofta mer på vadslagningsfirmorna än vi tror på s k experter. Vi tror absolut mer på dem än avundsjuka Chelseahatare som vräker ur sig saker på sociala plattformar. Vadslagnngsfirmorna har nu Chelsea som ett av fyra topplag i Premier League nästa säsong efter utnämningen av Frank Lamaprd. Precis som CSFC.

Christian Pulisic gjorde två mål för USA mot Jamaica i semin i Gold Cup. USA vann 3-1 och möter som planerat Mexico i finalen.

Wilian drog på sig en lårskada och missar finalen i Copa America för Brasilien mot Peru.

ONSDAG 3:
Telegraph säger att Chelsea och Ruben Loftus-Cheek är överens om ett nytt långtidskontrakt. Inget officiellt ännu.

Leicester tittar på Gary Cahill som ersättare för Maguire som är på väg till någon av Manc-klubbarna.

Det är närmast vadslagning nu om när Frank Lampard blir klar. DM och Mirror säger idag, Sky imorgon. Vi bryr oss mindre om när, bara att det sker snarast.

TISDAG 2:
Daily Mail har sagt imorgon, Sky går nu ut och säger att det blir på torsdag. Det vill säga vilken dag som Chelsea kommer att informera om vem som blir nästa manager (Frank Lampard, mycket troligtvis).
    Sky ger också en hel del detaljer om hur de tror förhandlingarna har skett. Noterbart är att Lampard inte bett om garantier utan vill bedömas som vilken manager som helst, han ville ha klarhet om planerna när Chelsea kan värva igen, vad som är målsättningarna och en hel del annat som väl kan ses som naturligt i förhandlingar. Läs mer här om hur Sky uppfattar det>>

Ryktet går nu om att Musiala tackat nej till ett treårsavtal med Chelsea för att skriva på för Bayern. Inget är dock bekräftat. Musiala är född i Tyskland. (Se även nedan)

Med statistik kan vi bevisa nästan precis allting, det gäller bara att välja hur man vill eller för att vara exakt, det gäller bara att vilja visa vad det är man vill statistiken ska säga (fråga vilken politiker som helst). Så nu har det dykt upp statistik som bevisar att Chelsea är markant mycket bättre lag utan Eden Hazard än med Eden Hazard.
    Utan Hazard har Chelsea en vinstprocent på 81,8%, med honom sjunker den till 57,7%
    Intressant men ändå knappast sanningen, eller hur. Siffrorna är från säsongen 2018-19 då Hazard bar Chelsea. Han spelade 52 matcher och den år på dem statistiken är baserad, men spelade inte 11 matcher som alla gick rätt bra (men det säger ju inget om vilka matcher det var, de flesta var gruppmatcher i EL).

Chelsea ska varit mycket intresserade av Millwalls yngling Samuel Edozie. Denne har dock till slut valt City före Chelsea.

Bayern München rycker nu i en annan ung Chelseaspelare (de är rätt desperata nu när de inte längre kan plundra tyska klubbar på deras talanger då de tyska klubbarna gör motstånd). Det är 16-årige Jamal Musiala som de vill försöka värva. Musiala har också möjligheten att välja att spela för England alternativt Tyskland så det är en ev värvning som intresserar många parter. Frågan är hur den fungerar med reglerna, samma regler som Chelsea påstås brutit...

Sky har gjort ett försök till analys hur Chelsea kommer att se ut och spela under Frank Lampard, intressant läsning. Ni hittar den här>>

Daily Mail menar att Lampard ska ha en incentive-klausul i sitt kontrakt om 4m pund för att nå CL-kvalificering. Inte oss emot.

Daily Mail hävdar också att vi får vänta tills imorgon innan Chelsea officiellt tillkännager att Frank Lampard är vår nästa manager. Det är också då försäsongsträningen inleds för de spelare som inte spelat internationell fotboll efter säsongen.

MÅNDAG 1:
Det är ej officiellt ännu (vi pratar ju om Chelsea) men Bristol City har bekräftat att de har värvart Tomas Kalas som väntat. Det talas om en övergångssumma på 8m pund vilket är rekord för klubben.

Ett rykte har börjat gå runt ikväll. Frank Lampard har skrivit på kontraktet som ny manager. Kl 21.00

Att värva Kurt Zouma sägs vara Evertons största prioritet i sommar. Vi får väl se.

En av de flera managers som är aktuella enligt Petr Cech var säkert Rafa Benitez. Det verkar dock överspelat nu då han ser ut att välja Dalian Yifang i Kina.

Det känns väldigt underligt och extremt felaktigt att all information vi får angående Frank Lampard kommer från Derbys ägare Mel Morris!
    Morris säger nu att det handlar bara om timmar. Han gav Lampard "ledigt" från säsongsstarten tidigare idag. Förseningen sägs bero på Lampards semesterplanering eller hur vi ska uttrycka det. Lampard ska inte kommit tillbaka från sin semester förrän i fredags och då först startade förhandlingarna med Chelsea. Det kunde väl Chelsea orkat meddela oss?!
    Derby är åtminstone smartare än Chelsea var förra sommaren, då de ansåg det vara fel för spelarna att börja försäsongsträningen med en manager för att snart ersätta honom. De kommer istället enbart att koncentrera sig på den fysiska träningen de första dagarna..

USA slog Curacao med 1-0 i kvartsfinalen i Gold Cup. Christian Pulisic stod för assisten till det enda målet. USA möter Jamaica i semin. Som vanligt är turneringen viktad så det ska bli en final mellan USA och Mexico.

Medierna meddelar oss, åtminstone Chelseahataren i Expressen, att Chelsea dumpar fem spelare när det är kontrakt som går ut... Ord har makt.

Sky meddelar att Derby gett Frank Lampard tillåtelse att avstå försäsongsträningen som startar idag tills frågan med en ev övergång till Chelsea är klar.

Vi publicerade detta redan igår men tycker det är så viktigt för att ge bakåtsträvarna motstånd och argument för att fotboll ska vara en rättvis sport att vi publicerar och hänvisar igen till vad Oliver Holt skrev igår.
    Oliver Holt i Daily Mail har skrivit en faktiskt läsvärd artikel kring VAR, som särskilt Leifby i Sportbladet kanske borde läsa. Kontentan är att när det gäller VAR gäller "when the tail wags the dog". Underföstått att fotbollssvansen försöker ta kontroll över verkligheten men på sina egna villkor. Reglerna ska följas men ändå inte när VAR-hatarna får säga sitt. Läs mer här>>
    Lite intressant är också att notera att flera påpekat att motståndet mot VAR verkar finnas främst hos sportskrivare och f d spelare - det kanske säger något extra om det hela. Samt de vanliga gnällspikarna förstås.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!