csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3   Chelsea FC   38 sp 21 v 9 o 8 f 63 -39 mål 72 p

Europa League CHAMPIONS
- always proud to be Blue -

<<sommarens transferhändelser>>


10 - 16 juni 2019
    NÄSTA MATCH:

    

   -

Nyheter v-24


SÖNDAG 16:
Chelseas videotack till Maurizio Sarri efter att det stått klart att han lämnar på egen begäran. Se här>>

Precis som väntat har Sverige tagit sig till slutspel i VM. De har inte imponerat varken mot Chile eller Thailand, men det spelar ju absolut ingen roll. De har gjort jobbet och varken sydamerikanerna eller asiaterna är lag som på något sätt förväntades ställa till det för Sverige. Det är nu VM verkligen börjar för svenskorna och frågan är inför matchen mot USA, kommer något av lagen egentligen vilja vinna med tanke på att då väntar förmodligen storfavoriterna Frankrike i en kvart? Annars var eftermiddagens trevligaste och charmigaste ögonblick när Thailand gjorde mål och ledarna spontant brast ut i gråt. Då är fotboll rolig, även om man förlorar stort (som väntat).

OFFICIELLT
Chelsea har nu gått ut officiellt och meddelat att Maurizio Sarri lämnar Chelsea efter en tredjeplats i ligan, en ligacupfinal och en triumf i Europa League. Detta för att ta över Juventus.
    Sarri hade två år kvar på sitt kontrakt och lämnar på egen begäran.
    Inget sägs om kompensation från Juventus men det kan vi utgå från att klubbarna har kommit överens om.

U-21 EM har börjat och Chelsea har fem spelare med i Englands trupp. Det är Jake Clarke-Salter, Tammy Abraham, Mason Mount, Fikayo Tomori och Jay Dasilva.

LÖRDAG 15:
"I want an aggressive team, a hard-working team, a team that are brave on the ball and play exciting football because that is what we all want to watch," Orden är Frank Lampards i oktober förra året när han blev tillfrågad om vilken sorts fotboll han ville se Derby spela.
    Vi kan bara hålla med och om Lamps blir vår nye manager vill vi se det i Chelsea också. Vi har inte heller glömt hur nära hans Derby faktiskt var att slå ut oss i Ligacupen i oktober.

FREDAG 14:
Mycket snack om transferförbudet, förstås. Och på en punkt oroar det. Vi är osäkra på målskyttet som finns i klubben. Det krävs att Giroud, Abraham och Batshuayi tar steg framåt. I övrigt är vi inte ett dugg oroade. Ingen kan ersätta Hazard men vi har flera ovanligt lovande unga spelare som väntar på genombrott. Ingen har sågat Tottenham för att de inte värvade under två fönster, och det var frivilligt från dem, och ändå nådde de sina mål och mer därtill med CL-plats och CL-final. Så varför oroa sig, snarare finns det väldigt mycket att se framåt emot nästa säsong och CSFC tillhör de som hoppas det blir Frank Lampard som tar över från tjurbocken Sarri och leder Chelsea framåt på nya vägar. Transferförbudet är inte bra förstås, men det kan ändå bli något av en väntjänst för Chelsea som därmed tvingas tänka om och tänka till.
    Vi är redan spända på nästa säsong. Bara det blir klart med Lampard som manager och då är det enda som oroar egentligen den tuffa spelstarten då vi fortfarande har viktiga spelare på gränsen till stora genombrott som Loftus-Cheek och Hudson-Odoi på skadelistan när säsongen startar. Reece James lär vara frisk till dess, liksom Kanté som avslutade med en knäskada och spel på sprutor.

Upprördheten är stor då Premier League precis som vissa tv-bolag visar hur de favoriserar vissa lag gentemot andra med öppningen av säsongen. Liverpool fick sin premiärmatch fredag 9 augusti. Chelsea sin söndagen 11 augusti, sen avspark på bortaplan. På onsdagen ska lagen mötas i Istanbul för Supercupen. Knappast samma chans till förberedelser så vi förstår verkligen de som anser PL är fördomsfulla. Det är dock inget nytt, lika lite som att svenska tv-bolag favoriserar röda fotbollslag.

Nya uppgifter. Bara för att Chelseas ärende inte kom upp på CAS agenda för sommaren, innebär det inte att ärendet inte kan komma att avgöras under sommaren. Det är bara teknikaliteter kring när, var och hur som redan är klara som är med på agendan och Chelseas ärende kan ändå komma att behandlas.
    Chelsea kan fortfarande begära inhibition, det vill säga att Fifas förbud inte ska gälla tills ärendet avgörs. Klubben har ännu inte lämnat in en sådan begäran. Om det är för att klubben accepterar att inte värva eller på grund av osäkerheten kring managersituationen - det kan vi inte svara på men nog är vår gissning det sistnämnda mer än det förstnämnda.
    Så avgör managersituationen. Det verkar ju till närmast 99% klart att Sarri kom-sågs-ogillades-och stack för vad han tyckte var ett bättre bud som han förhandlade om medan Chelsea trodde han skulle stanna och ville att han skulle stanna. Så frågan är mer om efterträdare. Spekulationerna är massiva men innan Sarri-frågan är helt klart kan klubben inte agera aktivt. Vi kan bara hoppas det blir klart snabbt. Däremot fruktar vi inte på något sätt Lampards "oerfarenhet". Vi fruktar betydligt mer i så fall ett val av t ex Laurent Blanc eller ärligt talat en återkomst av Mourinho. Man kan återuppliva gammal kärlek bara så många gånger. Vi tror inte på Steve Hollands tillgänglighet, Allegri ska ta sabbatsår, ten Hag vill inte lämna Ajax som det verkar och Benitez lär knappast bli ett populärt val. Ralf Rangnick är ett kul namn men inte troligt. Därför hamnar vi ju på att Lampard är det troligaste och kanske mest önskade namnet ändå. Han skulle i så fall bli klubbens förste engelska manager på 23 år!

Kommande säsong lär innebära ett Chelsea utan Premier Leagues bästa spelare, Eden Hazard. Det ser absolut ut som om det blir ett Chelsea med ännu en ny manager. Det ser onekligen också ut att bli ett Chelsea utan en enda ny spelare, även om Pulisic väl kan ses som ny då han ännu inte dragit på sig den blå tröjan sedan han värvades. Det är en ny säsong som startar med några stentuffa matcher medan några av våra bästa och mest lovande spelare fortfarande är skadade. Tuffa bud.
    Det är också en säsong då VAR har införts. Något det lär gnällas ordentligt över och inte bara från Leifby i Sportbladet. Vi får räkna med en period av massor med gnäll och omställningsproblem men i längden tror vi stenhårt på att det blir bättre. Dock måste prejudikat skapas först. Vilket kan bli svårt då vi tippar att minst hälften av allt gnäll på VAR blir som i VM just nu. Det beror på nya tolkningar av reglerna och nya skrivningar av flera regler varav den i särklass mest kontroversiella är handsregeln. Som Fran Kirby redan sagt, spelarna kommer att avsiktligt försöka skjuta bollen på försvararnas händer för att utnyttja att all hands nu ska bedömas som avsiktlig och armarna är utanför kroppen, typ. Chelsea och JT var de första (eller bland de absolut första) i världen att börja med att försvararna höll armarna bakom ryggen för att minska risken att bli träffade även om det innebär att deras möjlighet att försvara försämras inte minst balansmässigt. Vi skyller inte på VAR men den nya handsregeln kan bli ett stort problem på mycket kort tid kommande säsong.
    Fast vi lär få se bra mycket fler straffar. Särskilt första månaderna. Men vad finns det för alternativ med tanke på hur engelsk domarstandard har sjunkit, de engelska domarna måste ha hjälp. Och VAR är den enda hjälp domare kan få.

Vi vet inte, men kan ju hoppas, att reglerna för visning av matcher har ändrats. Detta då Viaplay redan nu gått ut med att de kommer att visa 18 av Chelseas matcher under hösten och en bit in på våren på viaplay.se. Vi har dock ej sett någon ny information utan har bara fått det angivet. Intressant nog är inte öppningsmatchen mot Man United med i listan.

TORSDAG 13:
Chelseas överklagan till CAS kommer inte att behandlas i sommar. Vilket innebär att Fifas transferförbud står hela sommaren.
    Chelsea har fortfarande möjlighet att försöka få inhibition, vilket klubben ännu inte ansökt om. CAS har dock offentliggjort vilka mål som ska avgöras i sommar och Chelseas ärende är inte med dem.
    Chelsea kan fortfarande köpa spelare och låna ut dem men får inte registrera spelare enligt förbudet.

Några punkter kring spelschemat, som inte är så vänligt känns det som. Vi börjar borta mot Man U, har sedan Liverpool i Supercupen innan ett par på papper enklare matcher mot nykomlingarna Sheffield och Norwich. Men sedan har vi Liverpool hemma direkt på första CL-omgången. Det är knappast idealiskt. Lika lite som att Tottenham väntar direkt efter en ev 16-delsfinal i CL. Även City kan vänta direkt på en CL-match. Skulle vi ta oss till semi blir det Liverpool direkt på. Säsongen avslutas hemma mot Wolves.
    Vi har Liverpool hemma under hösten, båda Manc-lagen och Tottenham borta. Arsenal borta under julhelgen. Vilket ger oss några fler hemmamatcher mot topplagen under våren än vi hade den förra säsongen.
    Se hela spelschemat här>>
    Också kanske att notera är att Supercupfinalen och Champions leaguefinalen båda spelas i istanbul.

Det finns en hel del sociala mediafans till Chelsea som nu pratar strunt om Frank Lampard, som lär vara det mest aktuella namnet om Sarri går till Juventus. De vräker ut sig på sina sociala plattformar och hävdar att Lamps har inte tillräcklig erfarenhet för Chelsea och en massa sånt. Undrar om Zinedine Zidane fick höra samma sak när han tog över Real Madrid första gången, och han hade ännu mindre meriter än Lampard då Zidane bara sysslat med ungdomsfotboll innan dess! Kanske något att tänka på för de som tänker med det som sitter längst ned på ryggraden. Lampard har kanske bara ett år som manager men se vad han gjorde med det material han hade, men framförallt tänk på vad annat han kan erbjuda inte minst för våra unga spelare och den kunskap han har om fotboll i allmänhet och Chelsea i synnerhet.
    Vi har i medierna blivit lovade besked om Sarri den här veckan, det ser inte ut att ske tyvärr men vi hoppas ännu.

Läckan igår visade sig falsk, tänk något på sportsidorna som inte stämmer. Chelsea möter inte alls Southampton i första matchen.
    Istället blir det en ovanlig toppmatch redan i första omgången då Chelsea ska ta sig an Manchester United. På bortaplan dessutom. (Hellre de än City). Och några dagar senare Liverpool i Supercupen. Det är en ordentlig rivstart på säsongen.
    Det innebär också att Viasat kommer att visa Chelsea istället för det lag de annars alltid väljer före oss oavsett tabell och kvalitet. Matchen har redan flyttats till söndagen för att göra starten ännu mer intensiv för klubben med tanke på Supercupen.
    Vi återkommer under dagen med fullständigt spelschema under Resultat.
   

ONSDAG 12:
Real Los Arrogantos Blancos har nu gått långt över vad de får göra enligt FFP-regler vilket innebär att klubben måste rea ut ett halvt fotbollslag om Uefa för en gångs skull följer sina egna regler. Real har handlat spelare för runt 300m pund och måste sälja för minst 200. Hoppas inte Chelsea luras att köpa Kovacics. Problemet är att ingen vill köpa deras spelare, framförallt Bale.

Snälla Chelsea sparka Sarri eller låt honom gå vilket det än handlar om. MEN se till att det sker snarast. Det är nästan viktigare än vem som blir nästa manager. Sluta fjanta, ta betalt av Sarri och Juventus men låt oss få veta vem som ska leda laget nästa säsong. Vi tror inte på Sarri.

TISDAG 11:
Just när man tyckte att damfotbollen tagit stora steg framåt och att matcherna äntligen var konkurrensmässiga och riktiga matcher, möter USA Thailand och vinner med 13-0.
    Kanske är det oss det är fel på men vi tycker inte sådant är roligt. De här jättestora vinsterna i VM och ev EM är inte roliga. De kan vara roliga när vårt klubblag någon enstaka gång får maxutdelning och vi vet att det egentligen inte handlar om enorma klasskillnader utan bara ett udda resultat som händer (även mot oss som City visade i vintras i en match vi försökt förtränga).
    Skillnaden är när nationer matchas ihop och det stora laget går in för att närmast förnedra sina motståndare genom att spela ut dem. Då är fotboll inte rolig, inte ens när man håller på ett lag. Då förlorar sport sin mening.
    Vi hoppas förstås att Sverige vinner, gärna stort, mot Thailand men inte för att förnedra motståndarna som amerikanskorna närmast avsiktligt försökte göra. Vi gav upp och kände aldrig för att se färdigt matchen. Att se någon uppträda osportsligt kan vara roande, men inte på det här sättet. (Fyra mål de sista elva minuterna, ingen kan övertyga oss om att det inte var för att förnedra motståndet). Uppträder Sverige likadant på söndag när Sverige möter Thailand kommer vi inte hylla svenskorna heller.
    Nationer från olika världsdelar kommer alltid att vara ojämna och ojämlikt matchade i turneringar som VM, men för det behöver det inte bli osportsliga spektakel för att visa sin överlägsenhet. Särskilt deras firande av de sista fem målen ger en dålig smak.
    Många hävdar att det är respektlöst att inte spela för fullt och "gå för det". Kanske, det är ingen lättbesvarad fråga men det var inget nöje att se USA göra det - oavsett vad man tycker är det rätta. Detta är vår åsikt; man ska inte förnedra sitt motstånd bara för att visa sin egen överlägsenhet. 6-0, 7-0 hade gjort det lika bra.

OFFICIELLT
Chelsea har nu bekräftat att Ola Aina lämnar klubben permanent för en övergång till italienska Torino i Serie A. Övergångssuman ska ligga på 10m €.

MÅNDAG 10:
Det blir en del nyheter med matcherna kommande säsong. T ex kommer ett mindre antal matcher att spelas lördagar kl 20.45.
    Det blir ett vinteruppehåll på två veckor, som är delat så klubbarna får uppehållet olika tider (det blir alltså fotboll hela tiden men plats för att vila spelare i olika klubbar). Man kan säga att halva ligan spelar och halva är ledig. Det sker i februari 2020.
   
Viktigaste som vi vet planerat denna vecka är att Premier League släpper spelschemat för kommande säsong på torsdag.
    Det ska bli intressant.

Torsdag är också den dag los arrogantos blancos läkarundersöker och presenterar sin senaste värvning men det är ju inget vi kommer att glädjas åt.

Då är det roligare att konstatera, utan att sett allt, hur väldigt mycket kvaliteten har förbättrats i VM. Damfotbollen har utvecklats oerhört bara de senaste säsongerna. Kvaliteten och konkurrensen har verkligen tagit stora steg framåt, det handlar inte bara om några få nationer längre. Det kommer att bli ovanligt intressant att följa VM i Frankrike. Värdarna är också favoriter till att vinna även detta VM efter herrarnas triumf förra året. (Frankrike kan dock tydligen inte vinna när N'Golo Kanté inte är på plan, de förlorade i EM-kvalet till Turkiet i lördags).

Däremot blev vi nog riktigt besvikna på hur finalspelet i Nations League blev, vi hade nog hoppats på bättre spel där. Det hela kändes väldigt avslaget faktiskt trots att engelska huliganerna och fascister gjorde sitt bästa för att skämma ut England framförallt i Porto. England har åter fått ett stort problem med sina resande fans och flera grupperingar därinom har närmast kidnappats av aktivister från högerkanten. FA har en stor uppgift där eller så riskerar nog England avstängning framöver. Detta i en tid då flera spelare också varnar för en ökad rasism från läktarhåll.

Inget som planeras men vi hoppas på klart besked om Sarri stannar eller inte i veckan. Och om han går vill vi se Chelsea sätta turbospinn på att göra klart med en ny manager så fort som bara är möjligt så denne är på plats i god tid före försäsongsträningen startar. Eller så hoppas vi spekulationerna slutar så klubben får lite lugn och ro (inte troligt när vi talar om Chelsea, men drömma kan vi väl så här på försommaren).

På söndag startar också Concacaf Gold Cup, i vilken Christian Pulisic spelar för USA. Den turneringen varar till 7 juli så egoistiskt nog önskar vi väl kanske att USA åker ut tidigt. De är dock regerande mästare och favoriter så det kan bli en lång turnering för Pulisic.

 

 

 

Rykten, notiser m m, v-24


SÖNDAG 16:
Gianfranco Zolas kontrakt som assisterande coach går ut sista juni och enligt Sky i italien har Zola bestämt sig för att lämna då Chelsea inte erbjuder nytt kontrakt som coach. Han lär blivit erbjuden en s k ambassadörsroll men ska tackat nej då han vill fortsätta coacha.

Mycket snack från mer tveksamma källor (även om Times lär satt igång det) att Frank Lampard har bestämt sig för Chelsea efter pratat med Roman Abramovich och fått garantier för att få minst två säsonger som manager. Vi tar det för vad det är; skvaller. Vilket dock inte innebär att det kan bli sant för vi tvivlar väl kanske inte längre så mycket till att Lamps är förstekandidat till att ersätta Sarri, som vi redan avskrivit som Chelsea manager.

Aston Villa hoppas få kunna låna Ethan Ampadu kommande säsong. Det kan vara en bra lösning, men vi får se vad den nye managern säger.

LÖRDAG 15:
Ryktena ökar om att Frank Lampard förhandlar, inte med Chelsea, utan med Derby om förlängning av sitt kontrakt. Det här kan bli en soppa.

Swansea vill låna Reece James kommande säsong. det ska Chelsea inte gå med på. Om Reece James överhuvudtaget ska lånas ut ska det vara på en högre nivå, på Premier Leaguenivå.

Telegraph avslöjar, om det är sant, att Derby förhandlar med Frank Lampard om en förlängning av det treårskontrakt han har gjort ett år på. Något som kan komplicera saker och ting. Andra tidningar säger dock att Derby kommer inte att ställa sig i vägen för Lampard om denne vill lämna för Chelsea bara kompensation betalas. Ungefär som Chelsea gjort med Sarri.

Ska vi tro italienska medier, vilket vi väl sällan gör, så har Sarri redan kommit överens med Juventus om sina personliga villkor och han har fått en stor transferbudget att leka med. Han är redan djupt inblandad i vilka värvningar som ska göras. Vilket kanske ger ännu en spik i hans kista då Chelseas transferförbud säkerligen bidrog till att han ville dra, så mycket om att det handlade om hemlängtan. Han jagar bl a Rabiot och Pogba, Icardi och Milenkovic-Savic. Det har också pratats om Emerson men han är tydigen inte längre intresserad av sin egen protege Jorginho!

Daily Mail sölar inte med att svartmåla Sarri nu när han lämnar (inte för att de inte försökt göra det hela säsongen). Artikeln ger ändå en insikt i att Sarri och Chelsea var som de kallar det ett äktenskap dömt från början. Läs här>>

Medierna har redan börjat plocka ihop Lampards team när han kommer till Chelsea, inte Om. De säger att Lamps vill ha Didier Drogba som coach för anfallarna. Men med tanke på att Drogba deläger en amerikansk fotbollsklubb i USL är det nog långt från givet. De hävdar också att han vill ha med sig Shay Given som målvaktstränare från Derby och förstås Jody Morris, vilket är givet då Lamps och Morris är ett suveränt team. Det talas också om Claude Makelele. Zolas kontrakt går ut och skvallret går att han sagt att han vill inte gå in i en "lägre" roll än som assisterande coach, vilket lär bli svårt då den rollen nog är Morris's om Lampard tar över.

Alla stödjer inte ryktena om att Frank Lampard ska ta över i Chelsea. Mest vokala är två före detta mittfältare. Dennis Wise och Craig Burley. Den sistnämnde avfärdar det som nonsens, men tittar man närmare på vad han verkligen säger är det inte bara bristen på erfarenhet hos Lampard utan framförallt spekulationerna om att en sådan utnämning skulle ena fansen. Då kan vi se fog för hans uttalande. Och ja, ingen kan säga annat än att Frank Lampard inte har stor erfarenhet som manager. Det hade dock inte Zidane när han tog över Real Madrid heller. Det hade inte heller Pep Guardiola när han tog över Barcelona och bakåt i historien finns det ännu fler exempel på lyckade byten från spelare till manager. Så att skylla på erfarenhet är väldigt mycket en ryggradsreaktion som vi här på CSFC inte ger särdeles mycket för. Antingen har man talangen eller inte, men har man spelat över 700 matcher på absolut toppnivå i flera olika klubbar och olika länder - då har man erfarenhet av fotboll och det är det viktigaste. Så vi kan kalla det argumentet lika mycket nonsens.

Inkommande sportdirektören (tror vi han blir) Petr Cech ska dock ställt sig bakom Frank Lampard i diskussioner med Roman Abramovich.

FREDAG 14:
Fran Kirby och Carly Telford startar för England mot Argentina.

Real Madrid som redan brutit mot FFP-reglerna men som kan komma in under dem om de säljer spelare för några hundra miljoner pund i sommar, är fortfarande på shoppingsrunda. De kan inte få Neymar eller Mbappé men Zidane har gett sig den på att få Pogba. Vilket lär kosta då han har långt kontrakt och en agent som klämmer mer pengar ur alla än någon annan, Mino Raiola. Det som dock inte tas upp tilllräckligt är ju att Real redan gått långt över de gränser som FFP-reglerna satt upp. De har dock till 2 sep att avyttra spelare så inte förrän dess kan deras aktiviteter på marknaden bedömas brutit mot reglerna. (Engelska fönstret stänger 9 augusti, så stor är skillnaden i år mellan de olika fönstren).

Fyra miljoner pund kommer det att kosta, minst, för Chelsea att lösa Frank Lampards kontrakt med Derby. Derby försöker nog, om de är smarta, att också försäkra sig om att få några fina lån av unga spelare till minimal kostnad för nästa säsong också.

Enligt Sun tog Sarri beslutet att gå bakom ryggen och hitta en ny klubb redan i mars när fansen sa vad de tyckte om Sarri-boll och önskade honom bort från klubben i matchen Chelsea vann mot Cardiff (tack vare en stor domartavla). Resten ska bara varit spel för galleriet och underhandsavtal. Vi kan inte bekräfta några detaljer men ju mer vi får veta om hur illojalt Sarri uppträtt mot klubben desto mindre tycker vi om det, även om vi lätt kan förstå hur han kände sig när fansen vände sig mot honom.

Det senaste från Sky Italy, som ofta inte är så tillförlitliga men i just det här tror vi mer på dem. De hävdar att det är nu klart med Sarri till Juventus men klubbarna kommer inte offentliggöra det förrän Chelsea har fåt tklart med en ersättare, som enligt Sky Italy är Frank Lampard, helst. Med Lampard lär följa Jody Morris som är den bäste akademicoach Chelsea har haft. Idealt nu när det inte kan spelas videospel och bara köpa spelare. Det lär dock innebära ytterligare väntan på besked.

Det antyds att i överenskommelsen mellan Chelsea och Juventus får Chelsea 5-7m pund plus ev bonusar beroende på vilka framgångar Sarri har med Juventus. Att han vinner ligatiteln är ju givet då italienska ligan inte direkt är jämn, så den stora bonusen handlar i så fall säkert om Champions League.

Är det ett omen? Idag 14 juni, för 18 år sedan, skrev Frank Lampard på för Chelsea och lämnade West Ham för den då oerhörda summan 11m pund. Året var alltså 2001. Idag kan han alltså i praktiken inte bli ny spelare i Chelsea utan ny manager. Saker och ting går igen, ibland.

En manager som redan är borta, egentligen, är Gianfranco Zola som bara hade ett ettårskontrakt med Chelsea som Sarris assistent. Ett år som snart är slut. Fansen skulle älska om Zola fortsätter som assistent till Frank Lampard vid sidan av Jody Morris - men det är fansönskningar och vi får se vad verkligheten bjuder.

Så gott som alla engelska medier är eniga om att Chelsea och Juventus är eniga om Sarri nu. Vi väntar bara på det officiella uttalandet som väntas ske inom 24 timmar.

Sky Italy säger att det nu är klart mellan Chelsea och Juventus angående Maurizio Sarri. De ska kommit överens om en kompensation överstigande 5m pund. Daily Mail hävdar den ligger på 7m. Vi avvaktar till det blir officiellt.
    Det verkar dock nu väldigt klart att Sarri förhandlade med Juventus bakom ryggen på Chelsea då hans överenskommelse med Juventus lär varit klar redan förra månaden. Obehagligt men sådan ser uppenbarligen den moderna fotbollen ut. Avtal är knappt ens värda pappret de är skrivna på.

I jakten på nya managernamn har medierna fått ett bakslag då Max Allegri meddelat att han planerar ett ledigt år, borta från fotbollen.

Chelsea har inte pratat med Derby om att få kontakta Frank Lampard. Vilket ändå måste ses som helt naturligt då det ännu inte är klart med om Sarri lämnar. Eller att det är Frank Lampard som Chelsea vill ha.

Atalanta förväntas köpa loss Mario Pasalic permanent efter hans framgångsrika lån. Det talas om 9m pund. Han kostade 2,5m när han kom.

TORSDAG 13:
OM Sarri lämnar och Chelsea värvar Frank Lampard måste de betala Derby 3,5m i kompensation. Vilket ju förklarar varför de inte tänker släppa Sarri gratis. De förlorade ju också rättsfallet till Conte och fick betala honom 9m pund nyligen.

Juventus Fabio Paratici är i London för att personligen förhandla fram en lösning kring Maurizio Sarris övergång till Juventus. Chelsea kräver ju kompensation, naturligtvis, för det och av någon anledning ser de ut att vara oense om en i sammanhanget oväsentlig summa om ca 5m pund. Särskilt som Chelsea lär fortfarande ha en skuld till Juventus för lånet av Higuain. Lös det, gå vidare.
    Apropå det har det ju talats om 5m hela tiden, men Sarris återstående kontrakt med Chelsea är på 10m - vilket kanske äntligen är en förklaring till varför det strular.

Nu när spelschemat kommit har en superdator tippat Premier League. City vinner före Liverpool. Det känns inte som det behövs en superdator för att tippa det. Tottenham trea och Chelsea fyra före United och Arsenal.
    Ut åker Burnley, Sheffield och Norwich.

Senaste namnet till ev managerlistan för Chelsea är Ralf Rangnick som lämnar Leipzig nu i sommar. Det är tyska Bild som står för "förslaget".
    Vi vill bara ha klart besked och slippa förra sommarens kaos, inte minst med tanke på den tuffa start Chelsea har på säsongen.

USAs coach Berhalter tänker pröva Christian Pulisic som playmaker centralt istället för ute på yttern i Gold Cup. Turneringen startar i helgen.

Bristol City lär vara nära en permanent övergång av Tomas Kalas i sommar. Det är bra för tjecken som knappast lär ta en startplats i Chelsea.

ONSDAG 12:
En läcka har skett, av premiäromgången av Premier League 10 augusti. Spelschemat släpps imorgon men det har läckt ut på nätet. Det är många som konsulteras innan spelschemat spikas, inte minst polismyndigheter och tv-bolag. Enligt läckan börjar Chelsea borta mot Southampton. Vi får se i morgon.

Enligt Daily Mail har Sarri avslutat sitt hyreskontrakt och skickat sina ägodelar tillbaka till italien. Detsamma har hans stab gjort. Något som bara kan tas som en indikation på att han inte har för avsikt att träna Chelsea nästa säsong enligt DM.

Så en helomvändning, igen, om Mateo Kovacic vars pris plötsligt är nere i 35m € och Chelsea ska vara intresserade att köpa igen. Ser ut att bli en långkörare. Särskilt som Contes Inter också vill ha honom. Beslut måste dock tas senast 30 juni då Chelseas registrering av Kovacic upphör. Efter det är han åter registrerad för Real Madrid och Chelsea får ju inte värva, just nu.

The Sun - igen. Säger nu att Chelsea inte vill släppa Sarri utan försöker övertala honom att stanna.

Daily Mail går ut med att Chelsea har öppnat förhandlingar, eller åtminstone för diskussioner mer Frank Lampard om att ev ta över om Sarri lämnar. Även Max Allegri och Erik ten Hag är med i Chelseas diskussioner enligt DM. De sistnämnda sägs vara tveksamma till jobbet på grund av transferförudet. Efter diskussionerna ska Lampard haft lunch med en annan legend, Didier Drogba. Läs mer här>>

Det finns plötsligt tecken i Italien på att Juventus håller på att få kalla fötter om att värva och utnämna Maurizio Sarri till ny manager. Tyvärr kan detta därmed bli en långdragen affär i sommar och osäkerhet om managern är inget vi behöver just nu.

The Sun är i farten och hävdar att Callum Hudson-Odoi vägrar skriva nytt kontrakt om han inte får garanterad speltid nästa säsong. Som om någon klubb eller någon manager kan lova en sådan sak. Vi fattar inte att sportskrivare ens försöker inbilla oss att något sådant går att förhandla om.

TISDAG 11:
Kurt Zouma fick starta för Frankrike mot Andorra ikväll. Han blev också målskytt i storsegern. Giroud på bänken och Kanté som känt är är ju skadad.
    Jorginho startade för Italien mot Bosnien-Herzegovina.
    Ethan Ampadu startade för Wales, på mitten, mot Ungern.

Oddssättare har oftare rätt än sportskrivare så det är inte främmande för oss tro mer på dem än skvallerskribenterna på mediernas sportsidor. Just nu är "alla" övertygade om att Sarri lämnar och favoriterna till att ersätta är i fallande ordning: Frank Lampard, Patrick Vieira, Max Allegri och Javi Gracia. Därefter följer Mourinho och Holland till samma odds. Men det är betydligt fler namn som nämns ända ned till Zinedine Zidane på 150/1.

Tuttosport hävdar att Chelsea öppnat förhandlingar med Rafa Benitez som ersättare till Maurizio Sarri om denne lämnar! Vi lämnar det utan kommentarer för nu.

Samtidigt säger José Mourinho att han kan tänka sig återvända. Även det låter vi stå utan kommentar, men vi hoppas få besked om managerfrågan snarast.

Så något vi inte alls tror på. Benficas förre manager Jorge Jesus ska ha tackat nej till att ta över Chelsea för att istället åka till Brasilien och Flamengo.

Ola Aina är nära en permanent övergång till Torino enligt rykten. Han var utlånad dit förra säsongen och gjorde bra ifrån sig, lånet hade en utköpsklausul om 8,9m pund. Torino säger han är klar men Chelsea har inte bekräftat.

Callum Hudson-Odois rehab går framåt. Han går nu tydligen utan kryckor. Hoppas vi snart får nyheten om att han förlängt sitt kontrakt med Chelsea.

Sheffield United, Fulham, Derby samt Aston Villa lär vara intresserade av Todd Kane som nu är kontraktslös och släppt fri som det kallas av Chelsea. Det var lite överraskande men Kane har nått en ålder där han behöver en permanent klubb och slipper lån.

Det gick bra för Chelseas spanska spelare igår. Kepa höll nollan och Morata gjorde mål. Tyvärr var motståndet Sverige.

MÅNDAG 10:
Reklamkanaler är verkligen klasslösa. TV4 visar reklam under den tysta minuten för personer som gått bort.

Alvaro Morata är petad och Kepa Arrizabalaga står i mål mot Sverige ikväll. Lite överraskande. Gör det nästan svårt att veta vem man ska heja på men blått vinner alltid över rött.

Trots transferförbud kommer rykten om att Chelsea lagt ett formellt bud om 70m € för Gonçalo Guedes i Valencia. Det ska ha nobbats och Guedes (som avgjorde Nations League) har en utköpsklausul som är något högre. Den är på 300m €.

Sarri ska ha sagt att vi får veta idag om Chelsea låter honom gå till Juventus. Detta ska vara ett slags direkt citat enligt italienska källor.
    Han vill dessutom ta med sig Higuain. Inga som helst problem. Och Emerson Palmieri, vilket han inte ska få för Emerson ska stanna särskilt om Chelsea inte kan stoppa transferförbudet.

Chelsea ska av Real Madrid fått månaden ut att bestämma sig för om de ska värva Mateo Kovacic för 50m pund. Klart besked från fansen är; Nej. Särskilt inte till det priset som är minst 15-20m högre än hans marknadsvärde. Särskilt inte då Mason Mount finns att tillgå, liksom även Bakayoko. Nej, Chelsea ska inte värva Kovacic bara för att han går att värva trots förbudet då han redan är registrerad för Chelsea och absolut inte till ett hutlöst pris.
    Evening Standard säger dock att det är inte troligt att Chelsea går vidare med att köpa loss Kovacic om Sarri lämnar då det var en spelare som Sarri ville ha mer än klubben. Inter lär vara intresserade av att värva tillbaka honom.

Gary Cahill är eftersökt, vilket vi förstår. Burnley är mycket intresserade, liksom nykomlingarna Aston Villa.

Tiemoue Bakayoko som Milan inte kommer att köpa (om det beror på att de missade CL eller på att Gattuso och Bakayoko hade ett offentligt bråk i slutet av säsongen låter vi vara osagt). Bakayokos agent (och bror) säger att prioriteten är att stanna och kämpa om en plats i Chelsea. Bakayoko hade en tuff start i Milan men hade sedan en utmärkt säsong enligt rapporterna.

Italiens manager Roberto Mancini menar att Jorginho är idag en bättre spelare än innan han kom till Chelsea. Han menar att Jorginho har utvecklat sitt spel i Chelsea. Mancini pekade framförallt på det tuffare spelet i PL och att Jorginho nu klarar av att spela i ett högre tempo.

Sophie Ingle har förlängt sitt kontrakt med Chelsea till 2021.

Det finns några nya regler vi fått lära oss i VM, inte minst kring hands. Regler som börjat gälla 1 juni. Vi känner sedan tidigare till att ett lag får inte ställa egna spelare i en frisparksmur.
    Vid hands gäller nu även vid icke-avsiktlig hands (avsiktlig hands är som vanligt)
* om bollen går in i mål via en anfallare
* om en spelare använder hand eller arm och sedan gör mål eller skapar en målchans
* om en spelares hand eller arm är ovan skuldran (undantaget om spelaren själv orsakar beröringen)
* om en spelares hand eller arm har gjort dennes kropp "onaturligt större".
    Lycka till med att tolka de reglerna, inte undra på att vi behöver VAR. Principen är tydligen dock att begreppet oavsiktlig hands ska försvinna.

En annan ändring är att insparkar måste inte gå ut ur straffområdet, utan de kan bli kortare.
    Droppbollar ska inte längre vara en duell mellan två spelare utan det lag som förlorade bollen s a s får bollen där händelser sker och motståndare måste befinna sig 4m därifrån. Dock ej inom straffområdet.
    Det ska också bli droppboll om bollen tar på domaren och sedan hamnar hos motståndarna. Då ska laget som förlorar bollen få en s k droppboll.
    Lag får inte heller ta en snabb frispark medan domaren förbereder att varna en spelare för frisparken. Då kan laget som tar frisparken få kort.
    Vid byten ska spelaren lämna planen där han befinner sig s a s och han måste eller ska inte gå till det tekniska området. I avsikt att skynda på byten.
    Det finns några fler mindre regeländringar som ni också kan läsa mer om här>>

Newcastle är ju nära en försäljning (det känns dock som om vi sagt det ett antal år nu) till en kusin till PSGs ägare. Då sägs det att Rafa Benitez får sparken trots att han gjort ett mycket bra jobb med mycket lite resurser och ska ersättas av den manager som mest av alla är känd för att skapa framgång med plånboken, dvs José Mourinho. Som uppges intresserad om shejken tar över!

Vi vet inte riktigt hur vi ska bedöma det, men nu tycks bedömningen av hur mycket Real Madrid egentligen fått betala för Hazard sjunkit igen. Allt är en gissningslek. Eller är det så enkelt att olika medier har bestämt sig för en summa och hävdar den envist oavsett vad andra säger. Problemet med att värdera är att till några av de som säger de högre siffrorna tillhör de mest trovärdiga, men lika många mer trovärdiga ligger lågt. Och precis samma i de mer gapiga klicktokiga medierna...


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!