csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3   Chelsea FC   38 sp 21 v 9 o 8 f 63 -39 mål 72 p

- always proud to be Blue -


20 - 26 maj 2019
    NÄSTA MATCH:

     29 maj - ARSENAL - EL - kl 21.00

    TV

Nyheter v-21


SÖNDAG 26:
Vi får också gratulera Finland till en av de riktigt stora idrottsbragderna. Att det laget kunde ta VM-guld i ishockey! Det trodde absolut ingen innan VM. De hade 18 debutanter och många trodde de riskerade att åka ur A-gruppen för VM. Det var riktigt stort och det finns ju nästan inget roligare än när underdogs gör det.

Vi har inte fått någon bekräftelse på om Kanté missar finalen på grund av en ny skada. Chelsea har dock rest till Baku nu.

LÖRDAG 25:
Arsenal har redan rest till Baku. De har valt att åka tidigt för att acklimatisera sig.

FREDAG 24:
Chelsea har lagt in en träningsmatch mot Red Bull Salzburg 31 juli. På bortaplan.
    Redan bokat är en Japanturné med möte mot Kawasaki 19 juli och Barcelona 23e.

TORSDAG 23:
Hur viktig är Eden Hazard för Chelsea, hur viktig har han varit. Sky ger massor av siffror som visar varför vi vill ha kvar Eden Hazard i Chelsea. Läs mer här>>

Den här intervjun säger rätt så väl varför CSFC anser att Willy Caballero är den närmast perfekta back-upmålvakten. Läs här>>

Smått otroligt nog har sunt förnuft segrat över den uppenbara girigheten hos Fifa. De har lagt ned planerna på att utöka VM till 48 lag i Qatar 2022.

ONSDAG 22:
OFFICIELLT:
Även Willy Caballero har förlängt för nästa säsong. Det är bra, han är en närmast perfekt andremålvakt.

Chelsea har haft en för-presskonferens inför finalen.
    Frågan som tycktes dominera var om Sarris framtid. Varför kan folk inte ta saker och ting som de är. Sarri tycks dock göra det och förklarade tålmodigt för dem att han har två år kvar på sitt kontrakt, han älskar Premier League, han tänker bara på finalen men kommer att prata med Chelseas ledning efter finalen för att få reda på om de är nöjda med hans insats. Han har ingen kontakt med andra klubbar. Det är också som han säger, normalt att man pratar med klubben efter säsongen om det som varit och som ska bli.
    Han jämför sin fotboll med Citys, den är inte identisk men har stora likheter och City har vunnit allt i England de två senaste åren.
    Efter 62 matcher och en (idiotisk) resa till Boston är spelarna trötta både fysiskt och mentalt, det är därför besvärligt att förebereda inför finalen.
    Han menar att den usla planen i Boston bidrog till RLCs skada. Den är mycket lik CHOs. Inte densamma men har samma rehab-tid. Senare nämnde han fem månader rehab innan de kan träna för fullt. Vilket skulle innebära att de är tillbaka i oktober.
    Han menar att man måste respektera Hazards ev beslut om sin framtid. Han hoppas han stannar men medger att även om han hade pratat med Hazard skulle han inte prata med sportskrivare om det.
    Han är som alla andra inte nöjd med att matchen spelas i Baku och att det blir så få fans som kan åka dit.
    Han vägrar prata om Petr Cech som tillhör Arsenal till slutet av juni. (Helt rätt av honom och alla vet ju det, men ändå ska de fråga vareviga gång).
    Han betonade att Arsenal är ett tufft lag att möta, inte minst med deras offensiva kvaliteter. Chelsea kommer att sakna Loftus-Cheeks kvaliteter i den här matchen.
    Han har bara mött Pulisic som hastigast men lät undslippa sig att han visste inte om att klubben värvat honom innan vi andra. Han har stora kvaliteter som säkert kan utvecklas.
    Arsenal har kanske högre motivation då en vinst ger CL-spel också, å andra sidan innebär det också mer press.
    Han vill inte se det som så att hans framtid beror på finalen, det är fel och något han skulle lämna omedelbart om så är fallet. Det handlar om tio månaders arbete för att komma till den och det måste tas hänsyn till.
    Han sa också: "I think that we had a good season, with a lot of problems of course. We lost two or three matches very badly. We finished third, final of League Cup now we have the possibility of the Europa League. If we are able to win then it will be a wonderful season. This group deserves to continue and to improve more. I don’t know the date of the meeting, if there is one. It is clear I have a contract."
   

TISDAG 21:
Erin Cuthberts mål mot Lyon i semifinalerna har utsetts till Årets Mål. Grattis.

OFFICIELLT:
Olivier Giroud har skrivit på förlängningen av sitt kontrakt till 2020. Det glädjer oss.

Det står nu klart att Arsenal kommer att sakna Henrikh Mkhitaryan i EL-finalen. Han har valt att avstå matchen av säkerhetsskäl pga de politiska problemen mellan Armenien och Azerbadjan. (Han är ju armenier).

Skadedrabbade Chelsea är lite mindre skadedrabbade då N'Golo Kanté kunnat återvända till träning och kommer att kunna spela EL-finalen.

MÅNDAG 20:
CSFC är ju inte längre, sedan länge, någon officiell supporterklubb för Chelsea. Vilket var ett högst medvetet val av oss redan i mitten av 80-talet.
    Chelsea har dock till slut tydligen beslutat sig för att stödja supporterklubbarna som är officiella och ni hittar här mer information om det. >>

En vecka utan fotboll för Chelsea. Och utan transfermöjligheter innebär det förmodligen också en mycket nyhetsfattig vecka. Faktum är att det är nästan ingen fotboll alls att se fram emot i veckan. Alla ligor är avgjorda och bara europacuperna och playoffinalen till PL är kvar, och samtliga de matcherna spelas nästa vecka.

  

Rykten, notiser m m, v-21


SÖNDAG 26:
Kampen om CL-platserna var till och med hårdare i Serie A än i Premier League. Fyra lag kunde ta 3 och 4e platserna om alla omständigheter inträffade. Det skiljde bara tre poäng före start och tre poängs skillnad mellan dem.
    Det blev överraskningen Atalanta och Inter som tog CL-platserna bakom Juventus och Napoli. Atalantas avgörande tredje mål mot Sassuolo gjorde av inhoppande Chelsealånet Mario Pasalic tre minuter efter han kom in på plan.
    Det växlade många gånger innan matcherna var över men slut tog de lag som låg 3 och 4 innan sista omgången också platserna. Alla inblandade lag vann.

Fortfarande massor av skvaller om att Sarri ska vara favorit till jobbet i Juventusm tillsammans med Pochettino.

De dåliga nyheterna inför finalen blir bara fler. N'Golo Kanté ska fått en knäskada idag på träning innan avresan till Baku. Och den kan vara allvarlig.

På den avdelningen ser vi även skvallret om att Jorge Mendes pishar för att Chelsea fått tillstånd (!) att prata med hans klient Julen Lopetegui, ni vet han som kastade bort en VM-turnering för att bli Real-manager i typ nio matcher,

John Terry lär vara aktuell som manager för Middlsbrough nästa säsong. Även fd Chelseaspelaren Slavisa Jokanovic, senast i Fulham tillhör de som de spekuleras kring.

Frank Lampard inser att det är en given koppling med honom till Chelsea men att han själv bara tänker på Derby imorgon. Läs mer om hans resonemang här>>

Chelsea ska vara intresserade av Readings unge Danny Loader, 17. Det är även Arsenal. En övergång skulle kosta runt 3m pund då han sitter på utgående kontrakt. Akademin får ju värva, det är bara a-laget som är under förbud.

LÖRDAG 25:
Sky har tagit ut sitt kombinerade Villa-Derby-lag inför playoffinalen på måndag. Alla utlånade Chelseaspelare är i det! Se här>>

Det är mycket Eden Hazard i skvallret idag. Från att Chelsea nu lär begära 130m pund för honom. Vilket är helt rätt och mer likt det marknadspris han är värd oavsett vad Real tycker de ska få honom för pga kontraktslängden. Å andra sidan lär Zidane vara desperat och det talas om att Real ska vara villiga att höja sitt bud. Vi får se. En del av oss hoppas nästan bara att det ska bli ett slut på all spekulation men absolut inget lär hända före finalen. Och det kan dröja en hel del efter även om det påstås att Real ska ha 5 miljarder pund att spendera i sommar (siffrorna är sådana att man får svindel och bara undrar, var kommer pengarna ifrån?) Men oavsett vad Hazard själv vill, Chelsea ska inte sälja honom under marknadspris och det är klart högre än de ynka 87m som det sägs att Real varit villiga att betala.
    Det hävdas att affären måste bli klar före 4 juni då Belgien samlas för landskamper, men att inget kommer att hända före finalen. Vi misstänker det kommer att ta längre tid då Real lär bråka om priset då de är övertygade om att de kan pressa Chelsea eftersom Hazard förmodats ha bett om transfern.
    Den ofta insatte sportskrivaren Terreur ger sin åsikt om Hazard till Real här>>

Milan ser ut att missa CL och det har skurit sig mellan Gattuso och Bakayoko. Att Milan ska utnyttja sin förköpsoption verkar därmed omöjligt. Men Inter som lär få Conte som manager lär nu anmält ntresse i fransmannen,

FREDAG 24:
The Sun inte särdeles trovärdig tidning är bra i farten just nu. Inte nog har de utnämnt Petr Cech till ny sportdirektör innan han själv ska bestämt något, utan de menar också att Petr Cech bestämt sig för att han vill ha Frank Lampard som manager. Fria fantasier på lös bas vill vi nog kalla det här.

Marcos Alonso är en spelare som medierna inbillar sig kommer att lämna trots ett nytt långtidskontrakt nyligen. Både Atletico och Real sägs vara intresserade. Det är ju silly season.

TORSDAG 23:

Att placera EL-finalen i Baku är ett katastrofalt fiasko för Uefa av ungefär alla skäl som överhuvudtaget går att komma på, inkl att en spelare känner sig så hotad att han inte vågar delta. Det är ett av de största magplask Uefa någonsin har gjort. Varken Chelsea eller Arsenal har ens lyckats sälja ut sina magra tillgångar av biljetter. Det är för svårt att ta sig till Baku, säkerheten är för dålig, infrastrukturen fungear inte, biljett- hotell och alla resepriser omöjliggör ett bra stöd för varkendera laget. Arsenal som har varit i långt färre finalen än Chelsea de senaste tio åren tycks få några fler supportrar på plats än Chelsea. Läs mer här>>

Antonio Conte som är nära att ta över Inter vill värva Chelseas Victor Moses, en spelare som glänste under Conte så det låter som en mycket bra idé. Moses är en av Sarris utfrysta spelare och är nu på långtidslån hos Fenerbahce. Låter som en perfekt lösning för Moses om det händer.

Lucas Piazon är nära att återvände tilll det Brasilien han llämnade som tonåring för Chelsea. Han har inte lyckats etablera sig i Chelsea utan det har varit mest utllåningar men nu ser det ut som om han kommer att lämna för Vasco da Gama.

Brighton har en ny manager i Graham Potter och de är också övertygade om att de ska kunna få låna Reece James kommande säsong. Vi får väl se.

ONSDAG 22:
Chelseas tålamod med managers är inte stort, det är ingen hemlighet. Det är också ett enormt slöseri med pengar. Visst kan vi hålla med om att flera av dem förtjänade att få sparken; Villa-Boas väckte stora förhoppningar men inte hans fotboll, Mourinhos andra sejour slutade på ett sätt som gjorde det tvunget. Å andra sidan, att bli sparkad av Chelsea är oerhört lönsamt. 93m pund (vi hade fått en världsstjärna på plan för det) har förtidiga avslutanden av kontrakt kostat Chelsea nu. Mourinho har tjänat 31 m pund på att få sparken två gånger. Här på CSFC sparkar vi gratis. Läs mer här>>

Antonio Conte ska enligt Times vunnit mot Chelsea. Klubben har inte kunnat vinna gehör för att Conte medvetet förstörde för Chelsea genom sin behandling av Costa (specifikt) och måste därmed betala hela summan om 9m pund som avser det sista kontraktsåret.

Det säger en hel del om de fansen. Det är ju mycket snack just nu om att Petr Cech återvänder till Chelsea i en administrativ roll när han lägger ned karriären efter EL-finalen. Det snacket gör att en del Arsenalfans kräver att han petas i EL-finalen. Cech har stått alla cupmatcher för Arsenal och förväntas stå nästa onsdag, vilket en del fans nu försöker påverka istället för att stötta sin målvakt. Cech kanske inser skillnaden på fans nu.
    Det talas om att Petr Cech blir ny sportdirektör, en roll liknande den Emenalo hade uppenbarligen. Något som saknats i klubben 1,5 år.
    Petr Cech själv betonar att han har inte tagit några beslut eller fört några diskussioner med Chelsea innan hans Arsenalkarriär är över.

Metro försöker vara Daily Mail och leder just nu skvallerrejset genom att sprida osubstantierade rykten. Nu handlar det om att vissa spelare i Chelsea kräver att Sarri lämnar. Ärligt talat, trots all kritik vi har mot Sarri tvivlar vi på det. Även om Sarris behandling både av unga och äldre spelare inte har varit snygg att se, där har italienaren varit rent tondöv och utan någon som helst finess.

Lite oroande är ryktena om att Chelsea tänker lägga ut 32m pund och värva Mateo Kovacic, då han är en spelare som det sägs Chelsea kan värva trots förbudet. Vi säger som tidigare, ge hellre chansen till Mason Mount.

TISDAG 21:
Nästa onsdags ska han försöka vinna EL för Arsenal. Därefter kommer han att bli en av Chelseas viktigaste personer i ledningen, i en en ännu oklar roll. Det säger Sky sport och vi tror det. Frågan är hur Petr Cech i framtiden kommer att tjäna Chelsea.

Jimmy Floyd Hasselbaink, stor målgörare för Chelsea, pratar om John Terry och Frank Lampard. Väl värt att läsa>>

Olivier Giroud pratar efter nya kontraktet. CSFC är mycket glada över att han stannar och hoppas innerligt att Sarri är vettig nog att låta honom spela EL-finalen istället för den där Higuain. Läs mer här>>

Intressant läsning som sätter fingret på så många punkter många av oss Chelseafans känner. Om ryktena om Frank Lampard till Chelsea från en supporters synpunkt. Läs det här>> Alla håller inte med då det finns de som anser det är för tidigt för Lamps och att Sarri ska hyllas för att han tagit Chelsea till två cupfinaler och en tredjeplats.

Mer om debatten ifall Emma Hayes skulle kunna bli Chelseas näste manager. Läs här>>

Mycket irriterande är det faktum att Chelseas officiella hemsida fungerar uruselt för alla användare av Mac och Safari som webbläsare. Det bör klubben verkligen fixa snarast för det är väldigt irriterande att bara få hem halva artiklar.

Daily Mail är i farten med olika rykten. Det mest ifrågasatta är förstås att de påstår att Chelsea kommer att sälja Eden Hazard på grund av FFP-reglerna så att klubben ska balansera böckerna. Det betraktar vi som rent struntprat. Lämnar Hazard är det absolut inte av den anledningen.

De hävdar också att Maurizio Sarri är aktuell för att ta över Juventus efter Allegri och Chelsea kommer inte att stå i hans väg.

Arsenal ska ha lagt en bonus om en halv miljon pund till varje spelare om de vinner Europa League.

Chelsea kommer att erbjuda Reece James ett nytt långtidskontrakt i sommar.

Daily Star menar att Frank Lampard kommer att värva Gary Cahill om Derby går upp på måndag.

Chelsea har ännu inte lämnat in en överklagan till CAS. Som vi redan spekulerat i häromveckan har Chelsea nog väldigt noggrann koll på när en överklagan ska lämnas in för att möjligen få inhibition i sommar men inte få ärendet avgjort innan fönstret stänger.

Christian Pulisic som avslutade sin säsong med Dortmund med en assist var på Cobham för första gången igår. Han följde träningen och vi antar att han följer med till Baku för att lära känna sina nya lagkamrater. Om det inte kolliderar med USAs förberedelser inför Gold Cup.

MÅNDAG 20:
Då är det klart att Graham Potter, i Östersund vid den här tiden förra året är Premier League-manager, i Brighton and Hove Albion.

Chelseas förre assisterande manager och spelare Steve Clarke lämnar Kilmarnock där han blev utnämnd till årets manager före t ex Steven Gerrard, tar över skotska landslaget.

Klubbens lånerapport från helgen. Läs den här>>

Mycket intressant. CSFC förde redan förra sommaren fram att Emma Hayes skulle kunna vara en kandidat att ta över efter Antonio Conte. Nu säger även Englands fotbollsexperter samma sak. Kul att vara först. Vi tror fortfarande hon skulle kunna göra jobbet lika bra som en del av dem vi sett på det jobbet. Läs mer här>>

Rykten om att Maurizio Sarri kommer att få silkessnöret oavsett resultat i EL-finalen nästa onsdag växer ordentligt. Å andra sidan, vad ska de annars skvallra om då Chelsea just nu inte får värva spelare.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!