csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3   Chelsea FC   38 sp 21 v 9 o 8 f 63 -39 mål 72 p

- always proud to be Blue -


13 - 19 maj 2019
    NÄSTA MATCH:

     29 maj - ARSENAL - EL - kl 21.00

    TV

Nyheter v-20


SÖNDAG 20:
Chelseas unge Ian Maatsen var en av målgörarna när Nederländerna slog Italien i finalen i U17-EM. Slutresultat: 4-2

LÖRDAG 18:
Tyvärr, tyvärr, tyvärr ingen skräll. Inte heller någon tur med domsluten. Sedan blev det utklassning. Manchester City första (manliga) laget som gör engelska trippeln. Watford hade någon chans men sätter man dem inte mot City kostar det väldigt mycket. Vi får väl säga grattis till City. Det blev dock enklare för dem än vi hade hoppats, men de är bäst - även vi Chelseafans som slog dem i december måste erkänna det.

Lyon som med stor möda och tur tog sig förbi Chelsea i semin i Champions League utklassade Barcelona i finalen. Tänk om Chelsea haft mer tur i lotten! Nästa år blir det ju inget CL-spel för Chelsea Women efter en inhemskt besvikelsesäsong.

CSFC anser ju utan tvekan att Kepa fått sämre betyg än han förtjänat av de sk experterna. Han har gjort några misstag men hela säsongen präglas i medierna av missförståndet i Ligacupfinalen. Som målvakt har han utan tvekan haft en bättre första säsong än David de Gea hade. Den ende riktigt unge målvakt som kan jämföras i sin första säsong anser vi är Petr Cech, Alisson och Ederson kan inte jämföras då de redan var etablerade målvakter på hög nivå när de kom. Vår egen målvaktsveteran och tidigare landslagsmålvakt Rob Green ger här sitt betyg på Kepas första säsong. Värt att läsa för den som inte har skygglapparna på, de skygglappar som en prislapp som världens dyraste tyvärr automatiskt klistrar dit>>

FA Cupfinal, en final Chelsea är vana att spela i och även vinna men i år handlar det om Manchester City ska ta hem trippeln. De hade tur mot Chelsea i ligacupen, de imponerade oerhört genom att hålla undan mot Liverpool i ligaspurten och nu ska de möta Watford i finalen. Ingen tror väl egentligen på en skräll, men nästan alla hoppas nog. För cupromantiken, för det roliga med att se underdogs lyckas och för att rubba Citys självförtroende en del. Så Heja Watford.

FREDAG 17:
Det hävdas att Chelsea kan värva Mateo Kovacic trots Fifas transferförbud. Någon teknikalitet gör det tydligen möjligt hävdar den här artikeln>>
    Vår åsikt är ändå att Chelsea inte ska och det säger vi trots att vi riskerar att vara utan Ruben Loftus-Cheek större delen av nästa säsong. Kovacic tillför helt enkelt för lite även om Sarri tycks gilla honom. Vi ser mycket hellre att Chelsea satsar på Mason Mount då.

Arsenal funderar och diskuterar att bänka Henrikh Mkhitaryan inför EL-finalen. Detta av säkerhetsskäl då det anses att Mkhitaryan löper risk at spela i Azerbadjan då hans hemland Armenien är i konflikt och saknar diplomatisk representation där. Som om problemen med resa och kostnader inte var nog för att döma ut Uefas val av spelort.

Nu är det klart att Europa League-finalen mellan Chelsea och Arsenal visas på Kanal 9. Tack för det.

TORSDAG 16:
Chelsea har släppt information om att Ruben Loftuc-Cheek tvingats operera sin hälsena ikväll. Hans säsong och Nations Leaguedeltagande är helt förstört för att klubbledningen var fullständiga idioter och skulle spela idiotfotboll för välgörenhet. Av alla dumheter vi sett, kommer den matchen att rankas oerhört högt som ren idioti från Buck och Abramovich.
    Vi såg Arsenal som favoriter redan tidigare, nu är det förmodligen en bragd om Chelsea kan vinna Europa League tack vare pengakåta idioter som tror välgörenhet handlar om att förstöra spelare. Matchen lär gett 3,6 mii pengar till välgörenhet. En spottstvver mot vad matchen kostat Chelsea.

Chelsea är normalt en klubb som brukar klara säsongerna bra men bara någon enstaka allvarlig skada. Nu har Chelsea fått tre allvarliga långtidsskador inom bara några veckor! Hudson-Odoi har en skadad hälsena, Rüdiger har en knäskada (vilket van Ginkel lidit av hela säsongen) och nu verkar Loftus-Cheek fått mer eller mindre samma sorts skada som CHO. Det måste väcka frågor och måste få svar vad som är annorlunda under Sarri än andra managers, särskilt som Sarri själv hävdar att han roterar (och har roterat mer än tidigare managers) för att spara spelarna.
    Detta är allvarliga frågor för nu saknar vi tre av våra absolut bästa spelare inför årets viktigaste match och detta till del för att klubben skulle spela en meningslös välgörenhetsmatch!

För alla andra engelska klubbar öppnade årets transferfönstret idag. Chelsea är förstås undantaget, ändå måste de planera, prata, diskutera med spelare då det kan hända att Chelsea kan göra transfers senare i sommar innan fönstret stängs innan ligastarten i augusti. Inte direkt en stark förhandlingsposition.

Senaste är att Ruben Loftus-Cheek kommer att missa Europa Leaguefinalen efter dragit på sig en fotskada i en löjlig välgörenhetsmatch! Inget fel på välgörenhet alls men att spela våra bästa spelare inför en jätteviktig final det är vansinnigt vare sig det är på order eller Sarris eget beslut. Några spekulerar i att skadan är så allvarlig att RLC kan vara borta i ett år, vilket bara understryker vansinnet och oansvarigheten hos dem som lade matchen nu och den som lät de bästa spela.

Chelsea vann välgörenhetsmatchen i USA med 3-0 mot New England Revolution. Båda ägarna hade dessutom skänkt 1m dollar till ändamålet. Robert Kraft en prostitutionsanklagad Trumpsupporter och ägare till superframgångsrika NE Patriot i amerikansk hand-fotboll och Roman Abramovich var på plats.
    Ross Barkley gjorde första målet, det tog tvåminuter och 10 sekunder. Giroud gjorde det andra efter 29. Sedan avslutade Barkley målskyttet i 62.
    Sarri startade en oväntat stark XI (order?) och självklart kostade det då Ruben Loftus-Cheek fick gå av med en skada. Gallagher, James och >Chalobah fick dock speltid innan matchen var slut.
    Laget: Arrizabalaga (Caballero h-t) (Green 88), Zappacosta (James 78), Christensen, David Luiz (c) (Azpilicueta h-t), Alonso (Emerson h-t), Barkley (Chalobah 78), Jorginho, Kovacic (Loftus-Cheek h-t) (Gallagher 69), Pedro, Giroud (Higuain h-t), Hazard (Willian h-t)

ONSDAG 15:
Intressant. VAR kommer ju äntligen till Premier League nästa säsong, välkomnat av många och hatat av en del (vilka de flesta verkar vara journalister av någon anledning). Det intressanta nya är dock detta, spelare som gör VAR-tecknet, en ruta med händerna, kommer att kortas av domarna enligt nya instruktioner som kommer. Detta för att minska trycket på domarna att överanvända VAR under matcherna!

David Luiz vittnar om hur stort engagemang och kärlek till klubben som Roman Abramovich fortfarande har. En artikel smutsspridarna i medierna kanske borde läsa mer än vi som kan något om Chelsea. >>

Aston Villa tog sig till playofffinal igår efter ett straffdrama mot WBA. Ikväll måste Derby hämta upp ett underläge med enda målet från hemmamatchen mot Leeds för att göra detsamma.
    Chelsea möter New England Revolution i en välgörenhetsmatch. Matchen går tyvärr mitt i natten här.

TISDAG 14:
Vi har fortfarande inte hört något om Chelseas överklagan till CAS. Det är intressant. Överklagan ligger säkert klar och färdig att lämnas in men Chelsea avvaktar av något skäl. Det måste ha att göra med någon plan att lämna in den i rätt tid. I tid för att CAS ska kunna ge inhibition av transferförbudet men inte tid nog att faktiskt behandla själva ärendet bakom men alla dessa provspelsöverträdelser som Chelsea ska ha gjort. Det ska bli väldigt intressant att se när den lämnas in. Sommarens transferfönster öppnas officiellt på torsdag, vi känner redan till två transfers från Chelsea; Kylian Hazard till Cercle Bruge och Martell Taylor-Crossdale till Hoffenheim. Ingen har dock gjorts officiell då fönstret inte är öppet. Det lär bli fler och tyvärr fruktar vi ju att Eden Hazard blir en av dem.

BBC-experten Garth Crooks tar varje vecka ut sitt lag. Nu har han tagit ut sitt Årets Lag och inte överraskande är Eden Hazard med i det. Han är med i allas. Däremot är vi överraskade över att Crooks till skillnad från många andra som bara tycks ta ut sina lag med automatiska knäreaktioner har Crooks tagit ut Antonio Rüdiger i sitt. Det är roligt när någon ser utanför det uppenbara.
    För oss här på CSFC är Toni utan tvekan en person som kanske borde bli kapten i Chelsea. Ibland tappar han fattningen lite för han bryr sig men han har den sorts ledarförmåga som laget ofta saknat de senaste åren. Lite JT över hans entusiasm. Vi kommer att sakna honom i Baku.

MÅNDAG 13:
Reece James, Marc Guehi, Trevoh Chalobah, Ike Ugbo och Conor Galllagher har följt med Chelsea för välgörenhetsmatchen mot New England Revolution på onsdag.

Gianluca Rocchi, erfaren italiensk domare ska hålla ordning på Chelsea och Arsenal i Baku.

Christian Pulisics först intervju för Chelsea.>>

Ligasäsonen 2018-19 är slut och saknaden börjar redan liksom längtan till spelschemat i juni och ligastarten i augusti.
    Fotbollssäsongen är dock inte över. Chelsea har den kanske enskilt viktigaste matchen kvar, i Baku mitt i natten där onsdagen 29 maj. En match som kommer att ha rekordlågt antal supportrar på plats, säkerligen tomma säten och bara prawn-brigade-folk på plats. Uefa har fått massor med kritik varför de placerat en final i ett land som de facto ligger i Asien men som ändå tillhör Uefas Europa! Det är toppen av okänslighet men det är väl få som inte tror att plånboken var det direkt avgörande skälet när idiotin bestämdes.
    Det är rätt lång tid dit och vi antar att Arsenal kommer att lägga in någon form av träningsmatch innan. Chelsea har redan gjort det genom en annan idioti om än med gott syfte, en match för kampen mot antirasism, specifikt anti-semitism som ska spelas i Boston/Foxboro nu på onsdag. Fullständig dumhet men inte mycket att göra åt. Vi brukar ta Sarris eviga gnäll och anse att han är ute och cyklar genom att hävda att spelare är trötta hela tiden. Den här gången kommer vi inte att klaga alls om han låter de bästa spelarn stanna hemma i London, men vi misstänker att någonstans i något kontrakt står det att han kan inte göra så för de amerikanska fansens skull. Synd att vi inte kan ha med Pulisic, men hans säsong är ju inte över än. Dumt är det i vilket fall som helst. Det är inte heller en match som vi på något sätt räknar eller bryr oss om.

Discovery har än så länge bara lagt in finalen i sin betalform Eurosport Player. Vi får hoppas att den till slut visas i en kanal som de flesta av oss kan se (kanal 9), de har ju visat nästan alla andra av Arsenals matcher där så hoppet finns.

Vi kom trea i tabellen. Det ser bra ut i historien och speglar inte alls fakta. För fakta är att Chelsea under Maurizio Sarri sedan december har presterat erbarmligt dålig fotboll och det är enbart tack vara ett konkurrenterna varit än sämre som vi kom trea.
Trpkigare fotboll än den tempofattiga, vänta in motståndarna-fotboll som sidledes bollinnehavsfotbollen som tydligen kallas Sarriboll har vi aldrig sett. Contes lag kom femma förra året men var bättre än detta lag varit. Hade det inte varit för Eden Hazard hade vi inte varit i närheten av tredjeplatsen.
    CSFC har aldrig, som de mycket minnesgoda säkert kommer ihåg, gillat bollinnehavsfotboll. Vi tyckte illa om det redan på Barcelonas och Peps tiki-takatid. Pep har utvecklats, Sarri verkar gått andra vägen. Vi var också mycket skeptiska till att Sarri fick jobbet och än så länge är vår skeptisism helt motsvarad. Tråkigare fotboll än det sista halvåret undrar vi om Chelsea spelat i modern tid? Och det här med att de inte en enda gång sedan kanske matchen mot City i början av december har spelat likadant och med samma kvalitet i två halvlekar i varje match, det känns närmast löjeväckande. Taktiskt sett känns Chelsea lika avancerade som ett korplag. Det är plan A, därefter plan A och när inte den fungerar är det fortfarande samma plan A.
    CSFC stödjer Chelsea vilket innebär att vi måste stödja Chelseas manager, men detta är vår absolut största invändning mot Sarri. Han har hela tiden garderat sig med att säga att det tar upp till 18 månader att få Chelsea att spela hans fotboll. Han har sex månader på sig för det. Hittills har vi sett ett lag som började bra och bara blev sämre och sämre. Därför håller vi också anfallsstarka Arsenal som favoriter i Baku, tyvärr. Men det är utan tvekan befogat att ge Arsenal favoritskapet trots att de kom efter oss i ligan.
    Vårt andra stora klagomål på Sarri är hans ovilja att matcha spelare i form och unga spelare. Till slut fick Hudson-Odoi och Loftus-Cheek chansen, om än med stor motvilja från Sarri och CSFC är ganska övertygade om att Chelseas ledning faktiskt sa till Sarri att han togs in i klubben för att utveckla de unga spelarna och att han måste spela dem. I samband med det började också resultaten åtminstone delvis vända efter en riktigt usel period för några månader sedan. Vi kommer nog aldrig att få det bekräftat då Chelsea är väldigt duktiga på att inte läcka vissa saker inom klubben. Vi tror det dock.
  Vårt tredje klagomål på Sarri är hur han behandlat flera spelare i klubben, främst Gary Cahill, Cesc Fabregas och Danny Drinkwater. Kanske allra mest Drinkwater som han totalt dömde ut utan ens sett spela! Så ska inte en bra manager behandla spelare. De utmobbade spelarna har varit professionella i sitt uppträdande gentemot klubben och Sarri, vi anser inte att Sarri varit det gentemot dem.

Vi har redan sagt det, vi tror Sarri är kvar i höst. CSFC skulle däremot absolut inte sörja om vi har fel i frågan.

Klubben har också ett stort problem som kan bli en härlig utmaning och något väldigt positivt med rätt management. Vi talar förstås om transferförbudet. Som kommer att tvinga klubben att börja se på våra unga spelare på ett annat sätt och ge dem fler chanser.
    Skulle CAS ge Chelsea inhibition, dvs möjligheten att värva i sommar ska klubben ge fan i att värva spelare som Higuain och Kovacic. De ska ge fan i att köpa spelare som inte redan är i världsklass eller just intill. Sälj spelare, dra in på lånearmén och lägg 200-250m pund på max två riktigt bra spelare som verkligen kan leverera.
    Hoppet om att Eden Hazard stannar lever fortfarande, men ärligt talat det är ju inte jättestort även om han går till en klubb som för tillfället absolut inte är bättre än Chelsea. Den klubben kan däremot köpa och kommer att köpa så plånboken töms liksom alla bankkonton i sommar. Det kan Chelsea inte matcha även om vi får värva. 

Rykten, notiser m m, v-20


SÖNDAG 19:
Det har inte bekräftats men flera källor hävdar att Chelsea utlöst Olivier Girouds förlängningsklausul om ett år till. Vi hoppas det är sant för vi ser helt klart hellre Giroud än Higuain i Chelsea och hoppas verkligen Giroud som ledande målskytt i Europa League får chansen att bli ensam om (minst) elva mål.

Inte Chelsea men vem såg den här komma och om det finns sanning i det så kommer det nog att påverka den affär alla tror är given; Eden Hazard till Real. För ryktet nu säger att Zidane och Reals president Perez inte alls kommer överens och att Zidane därför kan komma att lämna för att ta över det lediga jobbet i Juventus!!!

PSG kommer att gå all-in sägs det för N'Golo Kanté i sommar. Det får inte hända. Även om Sarri just nu utnyttjar honom fel, fast även där är han ju strålande duktig.

Chelsea sägs erbjuda Callum Hudson-Odoi den eftertraktade nummer tio-tröjan om Eden Hazard lämnar för Real i sommar.

Nya rykten om David Neres då Luka Jovic går till Real. Vi får väl se, det är ju en annan fråga som måste lösas innan spelare kan komma.

LÖRDAG 18:
Det är inte bekräftat men Sverigebekantingen Graham Potter köps loss från sitt kontrakt med Swansea och tar över Brighton. Enligt Guardian.

Christian Pulisic startar för Dortmund i sin sista match, vilket också att säsongens sista. Dortmund måste vinna och Bayern tappa poäng.
    Han hade en assist men allt var förgäves då Bayern också vann. I en match då avgående legenderna Ribery och Robben också gjorde mål. Tänk om vi hade kunnat behålla Robben, trots alla hans skador, men då kom ju de där vita arroganterna och lockade iväg honom! Han är dock en av de bästa vi har haft. Men i fotbollens näringskedja är Chelsea inte allra högst upp.

Alla ska köpa en Ajaxspelare i sommar om vi får tro ryktena. Chelsea ska köpa David Neres om klubben får chansen.

FREDAG 17:
Celtic jagar Fikayo Tomori på permanent övergång. Det tror vi inte kommer att kunna hända.

The Sun spekulerar i att Ruben Loftus-Cheek är borta i sex månader. Vi är inte mindre negativt stämda till Chelseas ledning efter att fått veta att de spelade på en tillfälligt utrullad gräsmatta ovanpå astroturf under matchen, ett recept för skador. Chelsea och NER drog in 3,1m i välgörenhet, ändå frågar vi om det här var värt det?

Frank Lampard kommer alltid att hylas här på CSFC, även om det sved när han dök upp i en Citytröja. Här en hyllningsartikel till honom som manager, för vad han åstadkommit, redan, sin första säsong som manager är värt att hyllas. Läs här>>

Atletico Madrid lär vilja behålla Alvaro Morata och nu försöker de enligt rykten också värva Marcos Alonso.

Massimo Allegri lämnar Juventus vilket innebär att alla ledig toppcoacher nu har en klubb de verkligen vill ta hand om, ex Conte, Mourinho för att nämna två som varit i Chelsea.

Rykten om Marco Asensio har börjat igen och det är ju intressant, men rent teoretiskt pga förbudet.

Milan lär jaga Sarri och deras sportchef Ivan Gazidis, fd Arsenal, är i London för att tydligen prata med Sarri, om vi ska tro italienska rykten vilket vi sällan gör.
    Under tiden växer dock ryktena om att Roman kanske sparkar Sarri efter EL-finalen. Ett öde som också Rafa Benitez mötte trots att han vann den. (Benitez hade dock korttidskontrakt som inte förlängdes trots att han gjorde ett bra jobb). Anledningen är mer eller mindre densamma, båda managerna har haft väldigt svårt att övertyga Chelseafansen om sin kapacitet (fast ärligt talat för Benitez var det nog mer hans historik i Liverpool och en del mindre genomtänkta uttalanden under den tiden som hängde kvar).

Inte oväntat kan alla sluta drömma om Luka Jovic, som tycks vara klar för Real Madrid redan. De kommer att köpa sönder fotbollen i sommar, tätt följda av Barcelona då spansk fotboll halkat efter. Då ställer de spanska bankerna upp och ser till att pengarna finns där. Som alltid. Det gör det extra jävligt att kanske förlora Eden Hazard till de mest arroganta som någonsin funnits. De båda har köpt sin framgång de senaste 70 åren och det fungerar, inte alltid men oftast tyvärr. Delvis också för oss om vi ska vara ärliga även om Chelsea på spendersidan inte ens kan jämföras med Real, Barca, Juventus, Milan, Man U, Liverpool, Bayern och Man City (kanske även PSG) historiskt, oavsett vad våra hatare säger. Fakta är fakta och de bevisar vad vi säger, Chelseas utlägg för spelare är stort men ändå mindre än de klubbarnas. Av alla toppklubbarna är Chelsea konstigt nog de som trots besvär med Fifa är närmast att leva upp till Uefas FFP. Vilket inte direkt gynnar oss längre ;)

TORSDAG 16:
Fler och fler tror på ett byte Hazard mot Bale. CSFC börjar nästan önska transferförbudet infaller så vi slipper Higuain, Bale, James Rodriguez, Coutinho. Alla spelare CSFC hyser en viss misstro mot som Chelseamaterial.

Guardian hävdar att Chelsea kommer utlösa Girouds förlängningsklausul men inte Higuains. Bra så långt. Mer oroande är att de funderar enligt Guardian på att köpa Kovacic om förbudets skjuts upp.

Att det är dags att sälja Kenedy inser nog alla, inklusive Chelsea som lär sänkt hans pris (som var galet högt runt 30m pund förut) för att få det gjort i sommar.

BBC David Ornstein som sägs vara välinformerad tror Chelsea får vänta till i juli innan definitivt besked om transferförbudet. Vi antar att klubben ändå jobbar med transfers men typ med båda händerna bakbundna.

WIlfried Zaha har nämnts till Chelsea förr, nu återkommer ryktet efter många år. Som ersättare för Hazard.

ONSDAG 15:
Frank Lampard har gjort det. Med ett lag som inga trodde på innan säsongen (trots att de var i playoff förra året) har han tagit Derby intill en rent avgörande match om tredje Premier Leagueplatsen. På bortaplan mot ett lag som slagit dem alla gånger (tre) tidigare under säsongen.
    Det var en fullständigt vild andra halvlek. Nio gula kort (plus ett till någon på Leeds bänk) och en utvisning för dubbla på Berardi och samma för Derbys Malone. Det kunde blivit fler. Stolpträffar och till slut 4-2 till Derby som nu möter JTs (och Deans) Aston Villa i playoff-finalen. Inhopparen Marriot gjorde första och sista för Derby.    
    (Izzy Brown fick hoppa in i 88e för Leeds för förre Chelseaspelaren Patrick Bamford som ska vara glad att han inte blev utvisad. Ashley Cole hoppade in på övertid när Malone blev utvisad).
    Det var första gången någonsin ett lag som legat under från första matchen tagit sig till playoff-final.

Mason Mount gjorde ett spektakulärt mål för Derby mot Leeds. Deras andra inom minuter före och efter halvtid. Det var också Derbys två första skott på mål i två matcher! strax efter var han nära igen.

Erik Ten Hag vars arbete i Ajax vi beundrar har sagt ifrån att han stannar i Ajax trots skvaller om Chelsea och Barcelona.

Italienska medier springer med nyheten om att Sarri ska få sparken och de har utsett Frank Lampard till hans efterträdare. Har ingen talat om för dem att det ärfarligt att springa med saxar och att de verkligen borde kolla fakta först.

Källan är som den är men en god nyhet kan det ju vara. Om Eden Hazard lämnar Chelsea kommer Callum Hudson-Odoi att stanna enligt Metro. Han vill också ha Hazards nummer 10 som en slags garant på att klubben satsar på honom. Han är beredd att skriva nytt kontrakt innan nästa säsong startar.

En sådan där supercomputer som de kallas har kalkylerat utkomsten av EL-finalen. Den ger Chelsea 60% chans att vinna matchen.

Tyvärr slutar inte ryktena om Philippe Coutinho som ersättare till Eden Hazard. Många fans vill det tydligen också som andra sajter har visat, men de vill också ha James Rodriguez vilket säger en hel del om de som önskar både det ena och det andra. CSFC anser att båda är bortkastade pengar även om James's köpesumma har sjunkit värre än värdet på en utbombad bil.
    Faktum är att det är nästan så man önskar ett förbud bara för att slippa sådana rykten.

Daily Maill älskar att röra om i grytan när det handlar om Chelsea lika mycket som de älskar skandalartiklar i resten av blaskan. Så nu börjar de, som i tre-fyra års tid försökt sälja Hazard från Chelsea att hävda att Hazard inte kommer att få lämna i sommar pga transferförbudet och att Chelsea är beredda att ta smällen att inte få något för honom nästa sommar. Som med allt kring Hazard, det är bara vänta och se för den ende som vet är Eden Hazard själv och kanske klubben då det ju sägs att han pratat med dem.

Oavsett om Chelsea får handla eller bara sälja, det kommer att bli flera stora affärer i sommar. Förra sommarens jättetransfer var förstås Christiano Ronaldo till Juventus. Redan nu väntas Eden Hazard lämna och idag meddelade Antoine Griezmann att han lämnar Atletico.

Luka Jovic gjorde två mål på Chelsea för Frankfurt och inte oväntat sägs det nu att Chelsea vill värva honom om förbudet blir uppskjutet. 79m pund lär vara prislappen. Real sägs vara intresserade men deras intresse är svårbedömt.

Metro, eller snarare Gazzetto dello Sport, säger att Roman kommer att sparka Sarri efter EL-finalen.
    Inte på grund av resultaten utan för hans usla relation till fansen. Vi tvivlar men med Chelsea tar man inget för givet.

TISDAG 14:
Tammy Abraham tog Aston Villa till Wembley for en avgörande match for att gå upp i Premier League.

Överhajpade Alexander Isak som det sägs att Chelsea är intresserade av, och som gjort succé i Willlem II, reas nu ut. För 90m sek blir han en Anderlechtspelare, det är ungefär de pengar Dortmund betalade för honom. Isaks lön innebär dock att det kommer aldrig att hända. Uppenarligen betyder inte succéi ett svagt Eriedivesie något alls.
    Drömmen om en svensk spelare i Chelsea lever, men Isak är uppenbarligen inte i närheten. Higuainvarning.

En av våra läsare har fyra biljetter till Europa League-finalen i Baku. Hör av er till CSFC (info@csfc.se) så vidarebefordrar vi er till säljaren så fort som möjligt.

Martell Taylor-Crossdale, bäste målgörare i U18 under 2017 kommer att lämna på fri transfer (men utbildningskostnad) i sommar. Han går till Hoffenheim.

Manchester City hotas av att bli avstängda från Champions League av Uefa. De lär också fortfarande vara under utredning på samma grunder som Fifa redan fällt Chelsea för. Det rör inte Chelsea men det kan komma att påverka värvningsmarknaden i sommar. Det lär sätta käppar i hjulet för City att värva rätt spelare om de inte får spela CL.

Trots transferförbudet hävdar Sarri att bara 2-3 av våra lånespelare är aktuella för Chelsea nästa säsong. Det är lågt och han lär tvingas tänka om om spekulationer kring många spelare faller ut i sommar. Men om det finns något med Sarri så är det ju att han bestämmer sig snabbt och har gärna förutfattade meningar om spelare som sedan aldrig får en chans.

Xavier Mbuyamba är ett nytt namn. En 17-åring från nederländska division 2, Maastricht. En försvarare som allt fler lag jagar. Fast alla spekulationer om värvningar är ju bara teoretiska just nu lär Chelsea ändå leda jakten på honom.
    Han har redan varit hos Chelsea som provspelare men ingen vet ju med tanke på förbudet. Liverpool känner sig dock väldigt uppmuntrade och hoppas kunna sno honom före Chelsea därmed.

MÅNDAG 13:
Om Aston Villa går upp planerar de att bjuda 25m pund för Tammy Abraham.

Michy hade en bra söndag och här berättar klubben om det och andra lån i sin rapport.>>

Eden Hazard säger att han meddelat klubben Chelsea sitt beslut om framtiden. Det låter verkligen inte bra. Han ska ha berättat för klubben för två veckor sedan. Sarri säger dock att han inget fått veta.

Första offret efter säsongens slut blev Brightons manager Chris Hughton.

Maurizio Sarri säger att han är osäker om sin framtid hos Chelsea, enligt dennaartikel.>>
    Han definierar säsongen som mycket bra. Trea i ligan, i final i Ligacupen och nära vinst men förlust på straffar och final i Europa League. Det ser ju väldigt bra ut och hade normalt varit det - men ingen som sett laget utom han kan väl anse att spelet ens når en godkänd nivå.

Nice bekräftar att de vill värva Olivier Giroud som misshandlats i våra ögon av Sarri. Chelsea har dock option på att förlänga, men Giroud måste gå med på det och då kan det nog handla om vem som är manager.

Crystal Palace vill behålla Michy Batshuayi enligt managern Hodgson. Antingen på lån eller köp. Det måste då handla om det senare.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!