csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3   Chelsea FC   37 sp 21 v 8 o 8 f 63 -39 mål 71 p

- always proud to be Blue -


29 april - 5 maj 2019
    NÄSTA MATCH:

   9 maj - E FRANKFURT - EL- kl 21.00

    -

Nyheter v-18


SÖNDAG 5:
Vilken dag, man kan ju faktiskt knappt tro det.
    Chelsea spelade inte alls bra i första, vände på en femöring och spelade utmärkt i andra. Vann.
    United fick bara oavgjort mot absoluta bottenlaget Huddersfield och så gick Brighton och tog poäng från Arsenal på bortaplan. Brighton var en jättemiss på slutet från att vinna. Det var nästan lika nervöst att se den matchen som vår egen.
    OCH CHELSEA ÄR HELT KLARA FÖR CHAMPIONS LEAGUE NÄSTA SÄSONG!
    Nu går vi för Europa Leaguetiteln, helt och hållet.

Sarri visste om att Kanté hade ett problem med sin lårmuskel och tog efter matchen på sig skulden för att han spelad ehonom. Kanté verkar vara borta från matchen mot Frankfurt (djupt beklagligt) och Leicester.

Kepa Arrizabalaga har 14 nollor under säsongen och ändå ifrågasätter många honom. Han är klasser bättre än t ex de Gea var sin första säsong i England. Men kommer man med Kepas prislapp (vilken ju inte han kan hjälpa då Chelsea tvingades panikköpa när Courtois strejkade sig bort från klubben) ställs uppenbarligen andra krav.

Vi är lite oroade över Kantés skada. Hoppas den inte är allvarlig för han behövs. Vi har inte heller någon direkt ersättare i den positionen även om vi misstänker att Kovacic går jobbet.

Vilken fantastisk andra halvlek Chelsea gjorde efter nästan brutit våra hjärtan i första. Vilken utdelning och det kunde varit mer och Watford förtjänade mål också. En underlig match men så härlig.
    Chelsea upp på tredje plats och skulle Arsenal förlora poäng mot Brighton om en stund är CL-platsen redan klar! Snacka om konstig säsong.

Sarri petade bäste spelaren från i torsdags men var tvungen att ta in honom tidigt och fick se honom vara bäst igen. Måste kännas surt för en man som tror han vet bäst.

Sarri fortsätter välja de spelare han gillar istället för de spelare som spelar bäst. Hur länge ska det fungera, ska laget rädda honom eller kommer han att sjunka med sina förutfattade meningar och dumdumma envishet och tro på att bara han och bara han har rätt....

Chelsea måste visa lite karaktär, eller en hel del idag. Jävlar anamma, motivation, intensitet och massor av vilja. Vinst mot Watford och saker och ting ser ljust ut. Spela som på sistone och Chelsea kan mycket väl blåsa allting den här säsongen både i ligan och i Europa League. Det måste vara slut på poängtapp nu.
    Två skador begränsar Sarris alternativ men vi kan väl få drömma om att han tar ut de bästa spelarna i den här matchen, och de som är i form. T ex Eden Hazard och Ruben Loftus-Cheek. Vi vill inte se Kovacic istället för RLC och vi vill inte se Higuain på plan. Hellre Pedro än Willian. Vi tror inte vi får vår vilja igenom.
    Svårare att bedöma är Watfords motivation för en match som betyder väldigt lite för dem. De kan inte nå sjundeplatsen och de har FA Cupfinalen att tänka på.

LÖRDAG 4:
Titelkampen fortsätter fast det nästan såg ut att vara över, efter ett sent självmål (för det var det) för Liverpool i en match de inte förtjänade att vinna. Vi var väl inte heller helt övertygad om domare Marriners opartiskhet idag. Bra lag måste ha tur, en sanning som ännu en gång bevisades. Vinnande lag ännu mer.

Det står nu klart att Cardiff följer Huddersfield och Fulham ur Premier League. Två nyuppflyttade och ett nästan nyuppflyttat lag åker ut. Hårda bud för lag som vill ta sig in i finrummet.
    Cardiff förlorade till Crysta Palace i en avgörande hemmamatch. Vilket är dåliga nyheter för Chelsea också. För därmed är Brighton som är ur form klara för en säsong till och därmed försvinner nog det mesta av deras motivation att kämpa för livet mot Arsenal på Emirates imorgon. Michy Batshuayi gjorde Palaces andra mål. (Hans tredje) Matchen slutade 2-3.

Många hade spekulerat i att Tottenham skulle chansa på att deras tredje plats var säker och vila spelare inför den viktiga returen mot Ajax på onsdag. De valde istället att starta sitt starkaste möjliga lag mot Bournemouth och tack vare en svag domare slapp de två straffar och en utvisning på Dier i första halvlek (Pawsons bedömning av tre situationer med Dier och två straffsituationer var bortom uselt). De tog en annan, direkt, utvisning istället på Son som nu är borta för resten av säsongen i England. Sedan byter de in en försvarare, Foyth, i halvtid, som tar ett direkt rött kort två minuter senare!!!
    Bournemouth spelade som en påse nötter med två man mer. De klarade bara av tre enkla skott mot mål innan förre Chelseaspelaren Nathan Aké nickade in målet på övertid! Domarinsatsen i matchen var fruktansvärt usel, det ska också betonas.
    Vinner Chelsea (om något av lagen som spelar om CL-plats tänker prestera, det verkar inte så de senaste veckorna) mot Watford går vi förbi Tottenham imorgon.

Kepa Arrizabalaga talar ut i en intervju, bland annat om den där incidenten. Läs mer här>>

Chelsea spelar i de nya tröjorna mot Watford. Reaktionerna har onekligen inte varit särdeles uppmuntrande för Nikes försäljning. Vi får se hur de ser ut på plan nu.

Chelseas utvecklingslag avslutade säsongen med en 2-1-vinst mot Brighton. Målen gjordes av: Nartey 23; Hall (självmål) 43

FREDAG 3:
Avgörs ligan i helgen? Vi tror det. Kanske avgörs också nedflyttning och kampen om fjärde plats under de fyra dagar som Premier League spelar sin näst sista omgång.
    Viktigast är kanske matchen på måndag, för vinner Manchester City mot Leicester på hemmaplan så har de vunnit titeln för andra året på raken. En stor bedrift. De har också en FA Cupfinal att spela och kan ta en trippel.
    Deras antagonist Liverpool spelar två dagar tidigare än City och om de inte vinner mot Newcastle borta är titelkampen kanske över redan på lördag. Vi undrar lite hur deras stora förlust till Barcleona påverkar dem. De förtjänade inte de siffrorna och var ändå lyckliga nog att inte förlorat med ännu större siffror då Barcelona missade sina två allra bästa chanser precis i matchslutet.
    Chelsea har verkligen inte övertygat på sistone men kämpat sig till oavgjorda resultat vilket har hållit oss kvar på fjärdeplatsen. Mer tack vare andras fiaskon än vår egen skicklighet måste vi erkänna. Chelsea har inte råd att tappa poäng mot Watford. En poäng hänger dock av United från kampen. (De möter Huddersfield som verkar gått på semester redan). Arsenal har hemmamatch och de har ju visat att de är ett helt annat lag på hemmaplan än på bortaplan (vilket kanske är bra om vi får möta dem i Bakiu för det är ju bortaplan för båda lagen). De möter Brighton som måste kämpa då de inte är helt klar, fast det kan de vara då Cardiff spelar dagen innan och om de då förlorar till Crystal Palace åker de ut. Tottenham har bortamatch men mot ett Bournemouth som verkligen inte har övertygat på sistone, frågan är dock hur mycket de ändå har ögonen på returen mot Ajax?
    Som omgång betraktat är detta nog den mest spännande och absolut mest avgörande spelhelg som Premier League någonsin har bjudit oss på. Så mycket kan hända och förutom att vi tror både City och Liverpool vinner vågar vi inte gissa vilka av lagen i Squeaky Bum-gänget som faktiskt tar chansen att avgöra något.
    Ska Chelsea blåsa sitt fina läge att ta en CL-plats i ligan och skapa arbetsro inför returen mot Frankfurt. Chelsea spelade bra i Tyskland och förtjänade kanske en vinst men Chelsea vägrar ju vinna just nu oavsett hur de spelar, ett tema som det känns som om vi sagt hur många gånger som helst den här säsongen. Watford kommer absolut inte att lägga sig platt, de har ändå en chans att få spela Europa League vilket vore väldigt stort för dem. Vi hoppas Chelsea vinner, vi tror United är borta när helgen är över och vi tror att Arsenal vinner vilket gör att kampen inte avgörs förrän nästa omgång. Då Arsenal har bortamatch mot knepiga Burnley och Chelsea bortamatch mot formlaget Leicester som utan tvekan är kapabla att ta poäng av Chelsea. Målskillnaden mellan Arsenal och Chelsea är obefinlig så det kommer att handla om poäng tror vi, Chelsea har +21 och Arsenal +20.
    Vilken duell som väntar mellan Chelsea och Arsenal och kanske inte bara i ligan.
    Oavsett hur ligan slutar har Chelsea ett bra läge att ta sig till final i Europa League. Arsenal har ett utmärkt läge. Ändå tror vi att komma till Baku med en redan klar CL-plats i ryggen kan betyda mycket för det lag som har den, det måste lätta trycket och förväntningarna en hel del då många bedömare tycks tycka CL-platsen som står på spel är viktigare än titeln som står på spel! Det gör dock inte CSFC så vi vill verkligen att Chelsea har den när avresan sker.

Vi beklagar att sidorna inte har fungerat ordentligt sedan igår kväll. Det beror på stora problem med nätet och nätuppkopplingen för oss. Förhoppningsvis ska det nu äntligen vara fixat.
    Skulle det fortfarande inte fungera med alla länkar ber vi er rensa historiken/cachen då ska det fungera igen.

TORSDAG 2:
CSFC har haft stora nätproblem ikväll, tack för det telia. Hoppas ändå saker kommit fram så ni kan se dem.

Sarris chansning gick inte hem men den exploderade inte heller i ansiktet på honom som vi fruktade. Han tog också av en av matchens bästa i en onödigt byte... Det här kan varit ett avgörande ögonblick i hans Chelseakarriär och han hade turen med sig.
    Frankfurt var sämre än vi trott och Chelsea borde vunnit matchen, men 1-1 är inte illa inför returen. Men ändå, hade Sarri spelat bästa laget hade Chelsea vunnit då Frankfurt var klart svagare i den här matchen än vi fruktade.
    Sarris tur håller sig och ännu en gång gled han förbi kraven på sparken. Hur många gånger till?

Nu när chocken lagt sig har vi en del att säga inför matchen och Sarris laguttagning.
    Att bänka vår i särklass bäste spelare, vår Messi. Den spelare som gör Chelsea till något annat än ett högst ordinärt sidledespassande lag i säsongens hittills viktigaste match är i bästa fall obegripligt. Handlar det om att "spara" honom är det fullständig idioti då vi inte ens vet om Hazard spelar för Chelsea om fjorton dagar (i Spanien säger de att han kommer att presenteras 19 maj, innan EL-finalen som Realspelare). Det tredje är att precis hela världen vet att Eden Hazard har så gott som aldrig någonsin varit särskilt bra som inhoppare, enda undantaget är väl en cupsemi mot Tottenham.
    CSFC är inte övertygade om Sarri och har aldrig varit men vi accepterade hans 18-månadersnonsens och tyckte han skulle få chansen då så många managers inte fått den.
    Förlorar Chelsea mot Frankfurt idag på ett sätt som gör avancemang svårt, så drar vi tillbaka allt stöd för Sarri och hoppas han avgår omgående och vi vill inte se honom som manager till nästa säsong. Så allvarligt ser vi på de beslut han tagit inför dagens match, det fattades bara att han skulle startat Higuain också.
    Nu hoppas vi laget kan vara bättre än sin manager och ändå klara uppgiften. Chelsea är ju normalt ett bra cuplag med vinnare överallt utom på bänken s a s.

Sarri bänkar Eden Hazard i den kanske viktigaste matchen hittills under säsongen. Vi kan inte ens kommentera det!

Chelsea gör sin nionde semifinal i europeiska cuper sedan Roman tog över klubben 2003. Inget lag har fler, men Barca har lika många.

Chelsea har presenterat nästa säsongs tröja. Den kommer nog att väcka kommentarer. Vi nöjer oss med att säga att vi gillar verkligen inte röda detaljer och inte röda linjer på strumporna. Den modelleras bland annat av Hazard och vi vet inte om vi ska dra några slutsatser om det, många gör. Se den här>>
    Chelsea och Nike ser till och med ett behov av att förklara den nya designen>>
    Den kostar dessutom 90 pund. Vi har köpt fungerande bilar för de pengarna.

FÖRSTA MAJ 1:
Årets Barcelona är verkligen inte samma som förr, ändå ser de ut att kanske vara det bästa laget som är kvar i CL. Men Ajax (som vi tror tar sig till final efter bortavinsten mot Tottenham) behöver inte frukta dem i finalen. Även om alla måste frukta världens bäste genom tiderna, Lionel Messi. 600 mål för Barcelona. Utan honom är de rätt ordinära. En extra titt på Coutinho som gång på gång knyts till Chelsea för stora summor avslöjar dock att han är inte värd de summor det talas om. Inte i närheten. Han är långt från samma spelare som han var i Liverpool.

Från presskonferensen:
Gary Cahill har en skada i hälsenan vilket förklarar hans frånvaro i truppen. Rüdiger kommer att vara borta i minst tre månader. Chelsea har tränat med Azpilicueta som mittback för att ha alternativ.
    Willian är ok efter Rojos överfall. Han fick en smäll men mer blev det inte.
    Sarri erkänner mer eller mindre att de tog en chansning med Rüdiger mot United. Han hade ett meniskproblem men de trodde det skulle gå bra. Däremot var en operation redan planerad till efter säsongen.
    Han oroar sig inte för att Christensen inte ska klara av att ersätta Rudi. Han har gjort 25 matcher och hade kunnat spela fler. Problemet är att antalet mittbackar i truppen är lågt. (Därav tanken att blir det problem ska Azpi spela där)
    Sarri menar att Frankfurt spelar lite likt Slavia Prag med hög intensitet och fysik (får hoppas domaren sköter det bättre då än vad domaren gjorde i Slaviamatcherna där det tilläts väl tufft spel). Skillnaden är att Frankfurt är bättre offeinsivt.
      César Azpilicueta är spelarrepresentanten på presskonferensen: Han ville först prata om Iker Casillas och önskar honom lycka till efter hjärtattacken och operationen. De har spelat tillsammans i Spanien.
    Han spelar gärna var som helst där managern vill ha honom. Han har spelat högerback och vänsterback (och det kan alltså bli mittback om något händer imorgon).
    Azpi medger att Chelsea har inte spelat bra på bortaplan och släppt in många mål men det har gått bättre i Europa League. De förväntar sig en tuff match mot Frankfurt.
    Målet i Chelsea varje säsong är att vinna en titel men det är svårt och många matcher. Nu handlar det om 180 minuter plus ev förlängning innan Chelsea kan bli klara för Baku.
    När Chelsea vann Europa League kom de från utslagning i gruppen i Champions League. Nu har de fått gå hela vägen och det är tufft med spel på torsdagar och söndagar.
    Europa League var hans första titel med Chelsea och målet är att vinna den igen även om det inte är den största utan den näst största titeln i Europa.
    Azpi tittar en hel del på Bundesliga och är imponerad av Frankfurt. De spelar med en hög intensitet som Chelsea måste matcha från start och de försvarar sig med många spelare i boxen.
    Rüdiger är en viktig spelare för Chelsea och det är inte bra att förlora honom i det här läget på säsongen. Azpi önskar honom ett snabbt tillfrisknande.
  Så lite snack om Azpis enda mål under säsongen, offsidemålet mot Cardiff. Azpi menar att det är därför som VAR introduceras nu för att komma tillrätta med sådna situationer.   

Många hade velat att Gary Cahill skulle ersätta Rüdiger mot Frankfurt, men Cahill har inte ens rest med laget till Tyskland. Unge målvakten Jamie Cumming är dock med, lite överraskande med tre målvakter i en liten 19-mannatrupp.

Den mest omtalade av alla spelare i Frankfurt är utan tvekan Luka Jovic. Här är en artikel som berättar mer om honom, en spelare Chelsea måste ta på fullaste allvar. >>

Chelsea har flugit till Frankfurt för det tuffa mötet mot Eintracht. I truppen saknas Antonio Rüdiger och förstås Callum Hudson-Odoi. Willian som haltade av efter överfalelt av Rojo i söndags kunde träna på förmiddagen innan avresa.

Antonio Rüdigers säsong är över. Han har opererats för sitt knä och kommer inte att spela mer den här säsongen.

VALBORGSMÄSSOAFTON 30:
Tottenham förlorade mot Ajax som CSFC förutspådde. Vi njuter faktiskt. Därför de var så arroganta och stora i korken så. Tottenham är alltid Rottenham. Vi rekommenderar alltid att titta på Line of Duty istället för dem.
    Vi älskar detta Ajax och önskar att Chelsea kan lära sig från dem, som i artikeln om Chelseas framtid. Vi har lika bra unga spelare men ingen ger dem chansen.

Frankfurt kommer att sakna Ante Rebic som är avstängd. Mijat Gacinovic är tveksam pga skada.

MÅNDAG 29:
Chelsea förlorade sin andra raka final i Uefa Youth league, nu mot Porto. Chelsea hade oflyt men det var också för många missar och en av de sämre matcherna de gjort i slutspelet. De hade problem med Portos fart och som sagt, bollarna studsade verkligen inte Chelseas, och framförallt Zigers väg.      Det blev ingen tredje comeback i slutspelet. Slarv, oskärpa och en del otur, men också ett Chelsea som inte var lika bra som tidigare. Stressat spel och alltför många ogenomtänkta hoppas-någon-får-tag-i-bollen-beslut i spelet (trötta huvud?). Vi undrar nog lite över Edwards matchning med att inte spela Brown.

FINAL UEFA YOUTH LEAGUE
PORTO U19 vs CHELSEA U19               3 - 1
Chelsea startar med samma lag som i semin, dvs med toppmålskytten Charlie Brown på bänken. Han kom in och gjorde skillnaden mot Barcelona. Svenske Joseph Colley startar alltså.
    Chelsea mötte Porto i semi förra året och vann på straffar, vilket verkar vara receptet i år. Chelsea har börjat något bättre men det är rätt mycket slarv av båda lagen inledningsvis.
    Lamptey lägger upp en jättechans för Gallagher som skjute rnästan lika illa från åtta meter som han gjorde från straffpunkten mot Barcelona. 9
    Lamptey som börjat utmärkt lägger upp igen, denna gång för McCormick som några meter längre ut lutar sig bakåt och skjuter över. Vilka missar de stått redan. 10 Ska det betala sig?
    Chelsea borde lett med 2-0 och nu borde Porto gjort mål då svagt försvarsspel släppte fram Silva och Ziger gick ned för tidigt, men Silva sparkar sig själv och bollen får knappt styrfart in i mål och Chelseaförsvarare hinner fram och får bort den från mållnjen. 15
    Chelseas försvar är bolltittare och Vieira kan helt friställd sätta bollen i nät. Öppet mål. Ungdomarna försvarar nästan lika illa som a-laget där. Colley får nog ta på sig det. 18 Chelseas jättemissar har straffat sig.
    Matchen har helt svängt nu och Porto dominerar. Bra räddning av Ziger på nära håll. 21 Chelsea får inte ordning på något alls efter sina missar.
    McCormick varnas för sen tackling. 25
    Mycket nära igen för Porto. 35 Skott just utanför efter passivt försvarsspel igen av Colley. Chelsea har helt enkelt svårt att hänga med i Portos fart.
    En ganska farlig hörna från Chelsea. 38 Ny hörna, samma variant och nu är Porto med på den.
    Ännu en jättechans missad. McCormick kommer helt fri med målvakten men skjuter rakt på honom. 43 Bra firsparksläge efteråt. Uselt slagen.
    Gallagher skjuter, touch ut. 45 Dubbelhörna.
    Det kunde stått 3-3 eller något sådant i den här mtachen.
    Efter en bra start och grova missar tappade Chelsea allt spel och matchen till Porto. De kom tillbaka lite i slutet av halvleken men skärpan är obefintlig då de stressar avsluten. Joe Edwards har mycket att göra i halvtid om han ska få ordning på det här. Chelsea har helt klart spelat under kapacitet. - halvtid -
    Chelsea har varit comeback-kids i hela slutspelet så vi får hoppas på det idag igen.
    Kvitterat. Daishwan Redan slår in kvitteringen. 53 Han får ett helt perfekt inlägg som han nickar över den utrusande målvakten.
    Porto nära igen i nästa anfall när Ziger gör en riktigt bra reflexräddning på en nick.
    Vilken osis. Ziger räddar, han räddar returen och den räddningen studsar på Portospelaren och över Ziger via stolpen. Quieros. 55 Går det att ha mer otur? Ska Charlie Brown komma in och kvittera i 85e idag igen eller....?!
    Det är dags nu Edwards, att ta av Gallagher som har en sådan där dag som han bara vill glömma.
    Missförstånd och McCormick upptäcker inte att han får ett väggpass tillbaka efter att just skjutit ett blockerat skott. 68 Redan väljer att dribbla istället för att skjuta när han lite turligt får med sig bollen efter hörna.
    Porto gör sitt andra byte och målgöraren Vieira maskar allt han kan och får ett gult på vägen ut för det. Trist att se, särskilt bland ungdomsspelare. 77
    Porto kontrar in trean och det ser kört ut. Chelsea har missat sina chanser och det här kom efter att de vädjat om en straff. 74 Sousa via stolpen, samma som förut. Ziger var på den men styrde den bara i stolpen. Är det kört? Edwards måste agera nu. Bollen har verkligen inte rullat Chelseas väg.
  Anjorin in för Gallagher och Charlie Brown för Lamptey. På tiden. 76
    Bra räddning vid stolpen av Ziger som får upp en hand men tyvärr är det Porto som spelar bäst nu igen. 79
    Jätteskott av Gilmour men rakt på målvakten som kan stöta det över ribban. Chelseas 12e hörna! 85
  Tre minuter tillägg. Maatsen kortas. 90+3
   
Dagens viktigaste är utan tvekan att Chelsea U19 spelar final i Uefa Youth Cup mot Porto U19. Matchen spelas i Nyon och startar kl 18. Viaplay visar den för de som har Viasat/Viaplay-abonnemang.

Chelsea är kvar på CL-plats och det börjar se lovande ut även om vi har tuffa matcher kvar. Watford och Leicester är sannerligen inga lätta motståndare så här i slutet av säsongen samtidigt som det ska spelas i Europa League.

För det är ju Europavecka igen.

Vi kan knappt tro det men Discovery väljer åter igen att visa Arsenals (semifinals)matcher trots att Chelsea och Eintracht Frankfurt är betydligt tuffare matcher med bättre lag än Arsenal och Valencia.
    Arsenal har utan tvekan lättaste motståndet i semin som vi ser det. Frankfurt, särskilt borta, är en riktigt tuff uppgift. Kanske en av de tuffaste under säsongen om vi bortser från matcherna mot City och Liverpool borta (på Stamford ska Liverpool tacka turen för att de fick oavgjort och vi slog ju faktiskt City vilket är lätt att glömma den här konstiga uppochned-säsongen).
    Ändå väljer Discovery att låsa in Chelsea, eller kanske är det just för att Chelseas matcher förmodligen blir de tuffaste och bästa som de kräver abonnemang för sina betalkanaler för att vi ska kunna se dem. FY SKÄMS DISCOVERY!

Chelsea kommer inte att gå till finalen i Baku om vi spelar som mot United. Spelkvaliteten måste höja ett bara ett snäpp utan en hand full av snäppar. För Chelsea försökte ju knappt ens vinna på Old Trafford igår fast United var usla i andra halvlek. Slå en kort hörna djupt in på övertid är inte att försöka vinna t ex.
    Vi måste göra det med skador på Rüdiger och Hudson-Odoi, kanske också Willian (även om vi inte sörjer det lika mycket). Chelsea har varit förskonade från skador men nu när det är som viktigast har de ju tyvärr kommit. Plus formtapp hos många spelare, allra mest Higuain, Willian och delvis Luiz som dock var helt OK igår. Kovacics många starter är också förbluffande när RLC finns, och när Barkley finns. Den position där det verkligen finns alternativ och Sarri väljer alltid det vi allra minst vill se. Å andra sidan startar han ju alltid Higuain i ligan fast denne bara gjort tre bra halvlekar och då är vi kanske generösa när vi säger det. Vi återkommer till Higuains icke-varande i Chelsea nedan.

I Champions League är det också två engelska lag som spelar semifinal. De lagen får vi dock se på den kanal som är värd att betala för, Viasat.
    Vi kommer heja på Ajax som spelar den fotboll vi drömmer om att Chelsea skulle spela istället för den tempofattiga invänta försvaret-fotboll vi spelar idag utan försvarsspel och utan att utnyttja hörnor och fasta situationer. Det vore roligt för fotbollen om Ajax går till final och att de gör det mot Tottenham är ju extra bonus. För vi kan inte förmå oss att heja på Tottenham ens för engelsk fotbolls skull.
    Så samma gäller ju, med att Barcelona går vidare. Barcelona som dessutom spelar final i damernas Champions League också!

Om Gonzalo Higuain får starta en enda match till för Chelsea hoppas jag att det går att väcka talan mot klubben om tjänstefel. Om Sarri startar honom igen så ska Sarri gå i sommar. Då får ha ta konsekvenserna av att gjort Chelsea sämre även om vi ser ut att ta oss till Champions League vilket sägs varit kravet. För Higuains insats igår var en av de sämsta vi sett i Chelsea på decennier.
    Vi gör som Eden Hazard och kan bara skaka på huvudet åt Higuains insats och hans bidrag till Chelsea. Fyra mål, varav tre på slagpåsarna i serien. Samtidigt som Giroud som nästan ensam burit oss genom Europa League inte får en chans av Sarri.
    Chelsea är idioter om de försöker köpa loss lånen Higuain och Kovacic även om Hazard lämnar och så irriterad som Hazard var på Higuain, kan vi ju förstå varför han kanske lämnar. Det är nästan så att man välkomnar ett transferförbud om det stoppar Chelsea från att köpa fler spelare som Sarri själv vill ha.

 

Rykten, notiser m m, v-18


SÖNDAG 5:
Eintracht Frankfurt åkte på tidernas omgång inför returen mot Chelsea. De vilade några spelare men det var ju inte b-laget de skickade ut mot Bayer Leverkusen. 6-1 till Leverkusen. Alla målen i första halvlek dessutom. Båda lagen har nu 54 poäng och Frankfurt något bättre målskillnad trots allt på fjärdeplatsen. Det är inte bara i England slutomgångarna går emot allt sunt förnuft.

Frank Lampards Derby har vacklat lite men tog sista playoffplatsen genom att slå West Brom, placerade före dem i tabellen, med klara 3-1 i den avgörande matchen. Grattis Lamps, vilken succé debutåret som manager med ett lag som kanske inte var bra nog men med briljanta lån blev det.
    De möter nu Leeds som är negativ trend i första playoffmatchen på lördag.
    Norwich vann serien och mot Aston Villa med 2-1.

En roande artikel om vilka vi är; beroende om vi anser Lionel Messi (ja) eller Christiano Ronaldo vara världens bäste spelare. Läs och känn igen er, kanske>>

Eden Hazard har avslöjat att han röstade för Sergio Aguero för Årets Spelare.

Vi har varit mycket kritiska till hur Sarri behandlat vissa spelare i Chelsea, inte minst trotjänaren Gary Cahill. Cahill har bitit ihop och lämnade inte på lån som väntat i januari men nu har han i behärskat tonläge sagt ifrån vad han tycker om Sarri och vi kan inte klandra honom. Läs mer här>>

Expressen har en artikel som känns oerhört påhittad. Om att Chelsea ska lagt ned sitt ev intresse för Alexander Isak pga förväntad prislapp för att istället satsa på en Championshipspelare! Spelaren i fråga är Chelseas egen Tammy Abraham, som korrekt nog spelar i Championship, på lån. Abraham har dessutom gjort betydligt fler mål än Isak och inte bara straffmål. Expressen hävdar att de har en källa som har kunskap om ett möte som ska avgjort detta..... Vi bryr oss inte ens om att länka till artikeln.
    Sportbladet har hängt på och hävdar att Chelsea gett besked om Isak. Vilket de absolut inte gjort. Osant alltså från rubrik ned.
    Chelsea har säkert tittat på Isak, det är varje klubbs skyldighet att hålla ögonen på möjliga spelare och få klubbar behöver målgörare mer än Chelsea. Det innebär inte att Chelsea kan värva för vi väntar fortfarande på besked från Fifa som förhalar ärendet om transferförbudet så mycket de kan.

Växande rykten om att N'Golo Kanté också kommer att lämna Chelsea i sommar, för Real Madrid.

Tabloiderna spekulerar i att Eden Hazard kommer att säga adjö till Chelsea och fansen efter dagens match och inte efter torsdagens. Anledningen är dock framförallt den att det är tradition i England att spelarna tar en varv runt stadion för att tacka fansen, tillsammans med sina familjer, efter sista hemmamatchen i ligan.

LÖRDAG 4:
Christian Pulisic fick starta för Dortmund mot Werder Bremen idag och gjorde mål redan efter sex minuter. Förre Chelseaspelaren, och en av världens äldsta aktiva spelare, Claudio Pizarro, 40, förstörde dagen och säsongen för Dortmund när han kvitterade till 2-2 sent i matchen, assisterad av Augustinsson. Pulisic var nära att avgöra matchen i sista minuterna i en fin aktion.

Det märks att silly season är på g. För ännu en gång, vi vet inte vilket år i ordningen, så har silly medierna bestämt sig för att James Rodriguez ska till Chelsea. Du milde. Varför? Då kan vi lika gärna behålla Kovacic. Det enda nya är att prislappen sjunker ordentligt för varje år, nu lär den vara 36m.

En annan repris på ryktesfronten är Willian till Barcelona för 30m pund. Det kan vi mycket väl tänka oss.

Franska rykten menar att Chelsea ska vara intresserade av Thomas Tuchel som manager om PSG sparkar honom. Vi har rätt många bättre alternativ i så fall att föreslå.
    Mourinho ska ha erbjudits Roma men lär själv vara mest intresserad av PSG. Vi vet ju alla att han vill till klubbar där han får resurser att köpa spelare då han knappast kan kallas en byggande manager.

FREDAG 3:
Chelsea sägs vilja börja förhandla med Ruben Loftus-Cheek redan i sommar. Han har två år kvar på sitt kontrakt men Chelsea vill undvika det kaos som är kring CHOs kontrakt. RLC ville själv innan säsongen bli utlånad. Monaco och Schalke var intresserade. I januari försökte Palace, West Ham, Newcastle och Bournemouth låna honom. Chelsea har hela tiden sagt nej trots att Sarri utnyttjade honom sparsamt fram till nu. Matchen mot Frankfurt är väl kanske inte hans genombrott direkt för han har ju även spelat i landslaget men kanske öppnade den ögonen även på Sarri, även om han själv menar att han matchat RLC på rätt sätt. Å andra sidan när tycker Sarri att han inte har rätt?

Svensk sportjournalistik i kvadrat. Chelsea slår nytt rekord i Europa League med 16 matcher utan förlust efter en svår bortamatch mot Frankfurt. Sportbladet hyllar då Frankfurt för att de har 12 matcher utan förlust. Någon kan säkert förklara men det är onekligen svårt att inte utgå från att både Expressen (framförallt Sebastian Mattson) och Sportbladet är extremt anti-Chelsea. Som om det inte räcker med hur Discovery väljer att visa matcher. Eller Viasat som visar United som redan i praktiken är borta i kampen om fjärdeplatsen istället för Chelsea som i allra högsta grad är med...

Ruben Loftus-Cheek har fått en sång av supportrarna i vilken han nu kallas Lewishams Ballack. Inget dåligt beröm.

The Times har gått ut och menat att det var inte bara fansen som blev upprörda över att Sarri bänkade Eden Hazard i en viktig semifinal. Även Chelseas ledning lär blivit ordentligt upprörda.

CSFC gav MoTM till Pedro igår för hans mål gjorde att vi är kvar i tävlingen i allra högsta grad. Han fick samma betyg som Ruben Loftus-Cheek som de flesta andra höll som matchens spelare, vilket han kanske också var. MoTM är ju inte bara den som är bäst, utan den som påverkat mest. Ändå togs RLC av före slutet i ännu ett drag som ingen förstod. CSFC är beredda att satsa en peng på att Sarri kommer att bänka RLC inför söndagens match, en match han sparade Eden Hazard för trots att han liksom vi fans borde veta att Hazard aldrig varit särdeles bra inhoppare. Han är en spelare som påverkar matcher när han startar, inte när han ska hoppa in.
    RLC har bara fått starta 12 matcher i år, ändå har han åtta mål och fem assist. Han har också fått hoppa in i 22. Det är dags att Sarri inser att han är vår bäste offensive mittfältare. Även Sarri måste väl kunna se fakta. Problemet är RLCs dåliga rygg, vilket kanske är en sund anledning till att ändå matchats så lite.

Att vara kapten är en stor ära i engelsk fotboll, långt mer där än någon annanstans. Wigan ger den äran till lånespelaren Reece James i deras sista match i den avslutande omgången av Championship.

TORSDAG 2:
Vi skrev om Jim Ratcliffes intresse i att köpa Chelsea för några dagar sedan. Igår förnyade han det genom att göra det ganska klart att han är intresserad. Trots att han fortfarande kallar sig Man United-supporter med årskort på Stamford Bridge (kluven personlighet måste väl det kallas). Han har också besökt Cobham för att kolla upp klubben närmare. Läs mer här>>

Inte Chelsea men visst är det fascinerande. Virgil van Dijk kan av många anses misslyckats totalt och får ta på sig två av målen i matchen igår. Inte bara vår åsikt utan många tyckte så, men de sportskribenter som bara dagarna innan valt honom till Årets Spelare hävdar ändå att han var Liverpools bäste spelare igår. Vi erkänner att vi är inte odelat förtjusta i van Dijk då han ibland kan vara väl arrogant, men att hävda att han hade en bra match mot Barcelona - då är man inte objektiv då skriver man för att skydda sig själv.

Ryktena är vilda efter att Hazard är modell för nya tröjan. Samtidigt går långt ifrån objektiva Marca ut och säger att övergången till Real kommer att presenteras 19 maj!

The Sun menar att Chelsea kan undvika transferförbudet genom att åter låna Kovacic. Vår tanke är mer, varför bry sig, vi har redan spelare för den positionen. Tidningen använder statistik för att bevisa hur viktig han är för klubben med tacklingar och passningar och struntar helt i att han sedan inte ger något. De pekar ut honom som en Sarri-favorit och det kan vi ju tro på med tanke på hur ofta han valts före andra spelare.

FÖRSTA MAJ 1:
Lånespelaren Michael Hector har utsetts till Årets Spelare i Sheffield Wednesday.

Chelsea påstås vara intresserade av Bournemouths Ryan Fraser. Det lär även Arsenal och Tottenham vara.

Arsenal lär satt upp Kurt Zouma på sin önskelista inför sommarens transferfönster.

Nice vill värva Tariq Lamptey till sommaren. Lamptey har inte förlängt sitt kontrakt med Chelsea och går in på sista året.

Aston Villa vill värva Martell Taylor-Crossdale. Det ska handla om en permanent övergång.

Zola har avslöjat att Nicolo Barella var mycket nära att skriva på för Chelsea i januarifönstret. Frågan är om det kan bli värvning nu, särskilt med tanke på transferförbudet. Chelsea lär bjudit 45m € och hade hoppats affären skulle vara klar redan före jul. Det blev dock inget. Zola sa dock inte varför men då Cagliari gick ut och krävde 50m € så kan det ju varit anledningen.

VALBORGSMÄSSOAFTON 30:
PSG gör sin sämsta säsong sedan de köptes upp av arabiska pengar. Ikväll förlorade de igen mot Montpeliier och ändå har tydligen Tuchel fått nytt kontrakt trots den sämsta säsongen... Mbappé fick ju inte spela efter han skämt ut sig och blivit utvisad.

Eden Hazard är modell för Chelseas nya tröja (som vi sparar pengar på att inte köpa känns det som) i läckta bilder. Många tolkar detta som ett besked om Hazards framtid. Det är nog lite för optimistiskt men vi kan ju alltid hoppas få se honom spela i den tröjan också.

Vi tror inte alls på det. Men det snackas om att Thomas Tuchel tackat nej till erbjudande från både Chelsea och Bayern för att stanna med PSG (trots att PSG kanske har sin svagaste säsong på länge). Tuchel ska ha förlängt redan i mars men det har inte publicerats än.

Mycket rykten just nu om Bruno Guimaraes från Altetico Paranaense.

Vår förre mittfältare och nu s k pundit Criag Burley tror att Maurizio Sarri saknar förtroende hos ledningen men att de ändå vill ge honom ett år till. En känsla även CSFC har. Fast vi tror det handlar om fram till jul.
    Det som oroar oss i ett sådant scenario är kanske framförallt att om Chelsea kan skjuta på transferförbudet blir han inblandad i transfers. Det är inte helt sannolikt då Chelsea visat att klubben bestämmer transfers helst utan alltför stort inflytande från managers (vilket vi inte ser som idealiskt eller för smart). För de spelare som Sarri velat ha till Chelsea har ju inte direkt varit succéer även om Jorginho kan nå godkänt.

MÅNDAG 29:
Chelseas lånerapport från helgen. >>

Det står nu klart att Hedvig Lindahl, 36, lämnar Chelsea efter fem framgångsrika säsonger. Vad hon gör, om hon fortsätter karriären någonannanstans som hon antytt eller inte väljer hon att hålla tyst om tills vidare. Vi kan bara tacka Hedivg som varit en stor del i att Chelsea blivit en dominant klubb även på damsidan.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!