csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC   36 sp 20 v 8 o 8 f 60 -39 mål 68 p

- always proud to be Blue -


22 - 28 april 2019
    NÄSTA MATCH:

  2 maj - Eintracht Frankfurt -EL - kl 21

    -

Nyheter v-17


SÖNDAG 28:
En poäng vunnen mot Arsenal och Tottenham och bibehållet avstånd till United. Det är det mest positiva vi kan säga om dagens match där fel spelare fick spela (några var magnifikt usla) och Rüdiger skadade sig igen.
    Usel match och CL-kandidaterna imponerar verkligen inte.

Chelsea W hade en ribbträff och två missade jättechanser från nära håll men kunde inte göra mål på dem. Enligt rapporterna var Chelsea väl värda att vinna matchen men saknade flyt. Utslagna ur Champions League och kommer inte kvalificera sig för nästa års heller. Det var dock nära och med lite tur hade Chelsea fått finalplatsen. (Fast lite tur är väl vad Chelsea saknat länge, och med tre självmål på två veckor i jätteviktiga matcher...!)
    Chelsea har dock verkligen pressat de europeiska suveränerna Lyon på ett sätt som de väldigt sällan har blivit utmanade.
    Efter matchen räknades Mjeldes självmål som mål av Le Sommer istället!

CHELSEA WOMEN vs LYON FEMININES     1 - 1
Chelsea Women och självmål är ett faktum. Den här gången är det Maren Mjelde som gör självmål och Chelseas chanser att gå vidare är nere i källaren. 17 min.tredje självmålet på raken i tre av de viktigaste matcherna under hela säsongen! Chelsea har verkligen inte haft flyt i år.
    (Samtidigt blev det klart att Arsenal vinner WSL i år).
    Chelsea har haft två lägen som kunde blivit straff men ingen har getts. Det blir dock frispark just utanför boxen och Ji So-Yun sätter den. 34
    Ramona Bachmann har fått gult kort efter bråk med Lyons målvakt när Bachmann försöker skynda på med bollen. Även målvakten kortad.
- Halvtid - Chelsea har spelat riktigt bra enligt rapporterna efter självmålet men det innebär ju att Chelsea måste göra två mål i andra. Tufft uppdrag.
    Karen Carney sätter bollen i stolpen. 59. Som sagt, flyt är inget Chelsea har idag.
    Beth England ersätter den kortade Ramon Bachmann. 63 Jättechans för Bright men målvakten lyckas rädda. 65
    Av rapporterna att döma har Chelsea förtjänat att få ett mål till men de måste ju göras. Ett mål för Chelsea och det är förlängningsläge.
    Lyon får en träträff. 74 Hayes satsar på tre anfallare med Drew Spence in för Ingle. 77
    Spences tur att missa ett riktigt bra läge. 81 Det verkar bli en sådan där dag.
    Berger gör en bra räddning i sista minuten. Chelsea är ju tvingade att släppa till luckor i jakten på målen som tar det till förlängning. Följt av en jättemiss av Hegerberg.

CL-kandidaterna darrar inte, de faller som korthus just nu. Leicester slog lätt Arsenal, delvis hjälpta av en tidig utvisning. Det gör att Arsenal ligger kvar bakom Chelsea trots en match mer spelad. Vilket förstås innebär en jättechans för Chelsea att göra ett ryck i kampen om CL-plats, förutsatt att Chelsea inte darrar eller faller i Manchester senare idag.

Chelseas lag mot Lyon: Berger - Mjelde, Bright, Eriksson, Andersson - Cuthbert, Ingle, Ji, Carney - Kirby, Bachmann

Damerna spelar sin viktiga semifinal mot Lyon klockan 15 idag. Lyon leder med 2-1 från första mötet. I andra semin är Barcelona på väg att slå ut Bayern.

Vi hoppas på hjälp från Leicester men framförallt måste Chelsea prestera idag. Och inte bara i en halvlek.
    Det är svårt att bedöma vilket United vi kommer att få möta. Ett lag som frustar och brinner av revanschlust efter flera dåliga matcher eller det där Pogba bara promenerar omkring på mittfältet och ser säsongen som avslutad. Vi måste dock utgå från att det är det första så Chelsea måste vara på tå, skärpa försvarsspelet, sätta chanserna och framförallt spela bra i två halvlekar.

LÖRDAG 27:
Ett extremt ungt och oerfaret U18-lag (de flesta av de bästa i den åldersgruppen spelar just nu Uefa Youth League) slog idag Reading med 2-0. Målen gjordes av Rankine 20, Bate 83. I mål stod finske Lucas Bergström, hans debut i Chelseatröjan.

Det verkligen ÄR Squeaky Bum Time bland "CL-kandidaterna" just nu. Förra helgen förlorade de alla poäng. Bara Chelsea fick med sig en. De övriga spelade hängmatcher i veckan och bara Tottenham vann och tog poäng. Idag förlorade Tottenham till West Ham, första förlusten på deras nya arena, första insläppta målet där.
    Arsenal har Leicester borta och Chelsea har United borta. Båda Londonlagen är urusla på bortaplan ändå ger vi Chelsea mer än hyfsad chans att slå ut United som vid förlust är helt borta ur kampen, i praktiken.

Det sades att vi skulle få besked om Chelseas överklagande till Uefa angående transferförbudet i slutet av april. Vi är väldigt mycket i slutet av april men har ännu inte ens hört rykten om beskedet. Frågan är om Uefa försöker förhala att ge beskedet för att inte ge Chelsea chansen att överklaga till CAS i tid?

FREDAG 26:
Chelsea är i final i Uefa Youth League. Möter Porto på måndag i Nyon. Karlo Ziger åter hjälte i straffdrama.
    Laget var: Karlo Ziger; Joseph Colley, Marc Guehi, Ian Maatsen; Tariq Lamptey, Conor Gallagher, Billy Gilmour, Juan Castillo; Luke McCormick (c) (Tino Anjorin 72), George McEachran; Daishawn Redan (Charlie Brown 78)

BARCELONA U19 vs CHELSEA U19     2- 2 efter straffar 4-5

Uefa Youth League semifinal   
    Chelsea startade oväntat Charlie Brown, bäste målgörare i turneringen, på bänken för att täta mittfältet med George McEachran.
    Barcelona började bäst och var centimetrar att få ett mål redan inom tre minuter. Det var på ett skott som Ziger räddade men returen som han också räddade, tricklade förbi mållinjen och just ut. 3
    Daishawn Redan var nära att göra mål i 14e efter ett härligt pass från McCormick. Målvakten lyckades dock rädda med en fotparad. På den adnra hörnan som följde räddade en Barcaspelare på mållinjen.
    Barcelona tog ledningen på ett inlägg som Chelsea svagt nog inte kunde få bort. Fati gjorde målet. 20 Mitt i en bra period av Chelsea.
    Barcelona som spelat hårt fysiskt och kommit undan med det orsakar en farlig frispark och gult kort. 23 Gallagher testar målvakten men denne klarar med besvär. För dålig fart på bollen.
    Redan kortas. 38. Matchen har varit rätt jämn men Barcelona känns lite vassare och de har ju utnyttjat en av sina chanser. Chelseas spel känns lite mer chansartat.
- ANDRA -
Bra chans för Chelsea men målvakten kan hålla bollen. Bra skott av Gallagher. 54.
    Luke McCormick gör en strålande räd in i Barcelonas box men målvakten hinner ut och blockerar hans skott då försvararen lyckades få honom något ur balans. Nära kvittering. 57
    Chelsea har varit det klart bättre laget i andra halvlek och till slut fick de in kvitteringen. Det på ett jättemisstag av Barcelonas kanske bäste dittills, målvakten Urena som spelade bollen rakt på fötterna till Redan som sedan frispelade McCormich som fick sträcka på sig och vinklade in bollen otagbart för försvararna som rusade till för att täcka. 66 Mycket välförtjänt.
    Det varade dock inte länge då Barcelona sköt och Ziger kunde inte hålla bollen och på returen var ingen gul där utan Fati kunde göra sitt andra mål. Billigt tyvärr. 69 Dags för Brown tycker vi nog.
    Istället blir det ett riktigt konstigt byte av Joe Wdwards som tar ut McCormick och sätter in Anjorin. McCormick har ju varit den bäste och är dessutom en utmärkt straffskytt om Chelsea kan kvittera! 72
    Domaren som tillåtit Barcelona spela väldigt fysiskt ger inte Chelsea en straff. Kanske inte den största miss vi sett av en domare men vi har sannerligen sett straffar för mindre. På hörnan skjuter Chelseas Colley och bollen är helt klart på väg in i mål när den träffar Anjorin. 77 Brown in för Redan. 78
    Anjorin får en jättechans men skjuter lamt rakt i famnen på målvakten. Sådana chanser får man inte missa så svagt, han hade tid att sikta och ett helt mål att sätta den på och han väljer den halvmeter där målvakten redan är nere. Är det ett byte som Edwards redan ångrar? 80
    Men Charlie Brown var rätt byte. Ett inlägg där Anjorin lurar försvararna och offsidefällan, och nickar fram till Charlie Brown som sätter bollen. Korrekt mål men det tyckte inte Barcelona, men det var solklar korrekt. 85 (Chelsea hade en spelare offside men han var tjugo meter till höger).
    Så tre-fyra jättechanser för Anjorin och Brown men målvakten lyckas på något sätt och med försvarares ben rädda innan Anjorin nickar över. Tre jättechanser han missat nu. 86
    Ännu en riktigt ful grej av Barcelonaspelare som tar ett gult kort, de fick ett just innan för protest också.
    Viktig brytning av Colley på skott. 90 I kontringen borde Chelsea fått frispark men domaren har verkligen tillåtit tufft spel i den här matchen, något Barca utnyttjat.
   Fyra minuter tillägg.
   Rysare, Barca kontrar. Ziger klarar och en försvarare får undan bollen framför de rödblå. 90+3
    Dubbelhörna när Chelsea inte får undan en boll de borde fått bort. 90+4
  Chelsea har verkligen varit come-backlaget i slutspelet. De kom tillbaka mot Zagreb och vann på straffar. Nu kom de tillbaka mot Barcelona. Fast ärligt talat borde de vunnit matchen, de hade chanserna och spelade bra men missade för mycket.
    Straffar väntar. Karlo Zigger räddade två senast.
Charlie Brown MÅL Otagbart vid stolpen, mv chansar rätt.
Barca MÅL. sitter högt. Ziger hade dock fingrarna på den.
Gallagher MISS. Grov miss av Conner Gallagher, minst fem m över.
Barca MÅL. Ziger åt fel håll.
Joseph Colley. MÅL Säkert.
Barca. MÅL. Ziger bortfintad.
Billy Gilmour. MÅL
Barca. MISS. Nästan lika usel som Gallaghers. LIKA
Jaan Maatsen. MÅL. Hur säkert som helst.
Barcas Fati. MÅL Straffläggningen fortsätter men en i omgång i taget.
- Tino Anjorin. MÅL. Säkert även om mv gick åt rätt håll. Satt högt.
Barcas Miranda. MISS. Karlo Ziger räddade.    

Porto är klara för final i Uefa Youth League efter att slagit Hoffenheim med 3-0. I andra semin om en stund möts Chelsea och Barcelona.

Från presskonferensen:
Sarri avslöjade att boten han fick (på facila 8.000 pund!) var för att han gått utanför sitt tekniska område. Vilket fjanteri men reglerna är som de är. Sarri sa inte vilket men sa att han gjorde det av ett bra skäl. Han ville inte säga något om meningsutbytet under matchen utan menade att det ska stanna där.
    Rüdiger är spelklar igen men det är osäkert om Kanté kan spela på söndag. (Det vore onekligen ett stort avbräck, vi behöver honom oavsett var han spelar.)
    Han ansåg att Hazard skulle varit med i spelarlaget men att det nog hade tagits ut med tabellen som förlaga. (Det förklarar fortfarande inte hur Pogba kunde komma in, det finns dussintalet som varit bättre än han).
    CHO kommer att vara borta minst tre månader. (Vilket tyder på att det var en bristning inte en avsliten hälsena).
    Sarri betonade åter att Chelsea måste försvara sig med hela laget. Det har varit problem på sistone, mot Burnley på fasta situationer och mot Slavia på långskott. Vilket kräver mer försvar av mittfältarna.
    Han förutspår en mycket tuff match på söndag.
    Han betonade hur tufft det är för engelska lag i Europa. De engelska lagen har spelat runt 57 matcher mot de spanska som bara spelat 48-49.
    Han betonade hur tuff PL är, hur anmärkningsvärt det är att City och Liverpool kan få upp mot hundra poäng. Chelsea och övriga lag har ett stort försprång att hämta in. Han sa också att Guardiola haft tre år på sig och Klopp fem för att nå dit de är.
   
Hannah Blundell, Ji So-Yun och Erin Cuthbert är alla uttagna i PFAs Årets Lag.

Dagens höjdpunkt är ungdomarnas semi i Uefa Youth League mot Barcelona. Vårt ungdomslag i år är inte riktigt i samma klass som de senaste åren så Barcelona som slog det förra året måste nog räknas som favorit, men det ska ju spelas om det i Nyon. Matchen startar kl 18 och visas på Viaplay.

TORSDAG 25:
8.000 pund kostade det Sarri att bli förbannad på Kevin Friend. Fast Friend förtjänade det för hur usel får en domare vara som inte bryr sig om den antifotboll Burnley presterade.

Det är fullständigt obegripligt att Eden Hazard inte ingår i spelarnas Årets Lag från Premier League. Det säger väl mer om spelaravund än det ger några som helst riktiga fakta och det innebär ju också att värdet att bli utsedd av facket minskar när en av ligans i särklass största och bästa spelare inte tas ut. Särskilt som Paul Pogba är uttagen! Lägg ned, eller gör om!

ONSDAG 24:
Tack vare Wolves har Chelsea det fortfarande i sina egna händer, men då måste Chelsea börja spela fotboll i två halvlekar istället för vad de nu sysslat med sedan december. Bättre sent än aldrig...
    Så stort tack till Wolverhampton. Och City som tog poäng från United så att säga.
    Chelsea behåller fjärdeplatsen och nu har alla lag lika många spelade matcher och tre kvar att spela. Tottenham har det klart bästa läget, tre poäng tillgodo, och bästa spelschemat på papper. Arsenal har nu ett poäng mindre och bara två mål plus i målskillnad. United har klart sämre målskillnad och tre poäng mindre.
   Squeaky Bum Time i kampen om CL-platser. United, Watford och Leicester väntar oss och vi har inte råd med några bananskal.
    Tottenham som ännu inte släppt in mål på sin nya arena har West Ham där. Arsenal har ännu en bortamatch mot Leicester, och Arsenal är ju till och med sämre än Chelsea på bortaplan.

Chelsea har bekräftat Callum Hudson-Odois operation av hälsenan utan att ge några detaljer om skadan eller skadeperioden. Allt de säger är att han kommer att missa resten av säsongen och ägna sommaren åt rehabträning.

Chelsea har valt ut några mål att rösta på som Årets Mål. För CSFC är det enkelt. Eden Hazards dans genom West Hams försvar. Det går också att rösta på bästa mål för damerna och ungdomarna.
Rösta här>>

Då Sarri blev utvisad under matchen mot Burnley under fortfarande oklara omständigheter har FA väckt talan mot honom. Sarri har till på fredag att bemöta anklagelserna.
    Även Frank Lampard anklagas av FA efter blivit klart missnöjd med domarna efter Derbys match mot Birmingham.

På fredag kl 18 spelar Chelsea semifinal mot Barcelona i Uefa Youth League. Barcelona slog Chelsea i förra årets final så Chelsea har revansch att kräva. Både Barca och Chelsea har vunnit tävlingen två gånger sedan den infördes för sex år sedan, men Chelsea har inte fått delta alla år då enbart klubbar som kvalificerat sig för Champions League eller vunnit ungdomsligan i varje land kan kvalificera sig.

TISDAG 23:
Trodde nog det var omöjligt men Shane Long gjorde mål efter sex sekunder mot Watford. De flesta fotbollsspelare kan inte klara av att löpa halva plan på dubbla den tiden.
    Tiden har senare justerats till exakta 7,69 sek.

Chelsea är nu helt och hållet beroende av hjälp efter ännu en fiaskoartad andra halvlek mot icke-spelande laget Burnley igår. Vilket innebär att vii måste hoppas att Brighton utför underverk mot Tottenham och att Wolves lever upp till sitt rykte och tar poäng av Arsenal. Vi räknar dock med att City tar poäng av United vilket gör att Chelsea har chans att spela bort de sistnämnda på söndag.
(Om nu Chelsea kan spela fotboll i två halvlekar, vilket laget inte klarat av under Sarri sedan tidigt i höstas).

CHO kommer opereras de närmaste dagarna och får räkna med att vara borta minst fyra månader på grund av skadan han fick på sin hälsena. Det var en olyckshändelse när bollen tog olyckligt på hans tåspets och drog senan. Andra säger det hände när han landade efter den incidenten, men det är ju svårt att säga exakt när det hände. CHO gick ned och försökte sedan spela vidare men det var ju omöjligt.
    CHO säger själv att han fick en "ruptured" hälsena. Vilket betyder en bristning i hälsenan, därav fyra månader läketid. Om det är en avsliten hälsena vilket vissa andra medier hävdar så handlar det om sju månader!

Callum Hudson-Odoi är svårt skadad. Det var hälsenan som gick av för honom och han kommer att vara borta mycket länge. Säsongen är absolut över.

Kantés skada är dock inte allvarlig, han fick en smäll mot revbenen och hade tillfälliga problem med att andas och togs därför av.

Chelseas andra halvlekar, problem med att bryta ned uppställda försvar och Burnleys sällsynt osportsliga beteende är förstås det som det pratas om idag.

ANNANDAG PÅSK 22:
Chelsea hade en jättechans att försöka ordna en CL-placering. De tog den absolut inte. Mestadels på grund av fullständigt otroligt dåligt spel på fasta situationer mot dem och genom att aldrig någonsin utnyttja egna fasta. Säsongen bortslarvad? Förmodligen.
    Att se Burnleys otroliga maskande var dock bland det mer osportsliga vi tvingats uppleva. Så trist. Det ursäktar dock inte Chelseas svaga andra halvlek.

Damerna hade otur i mötet mot Lyon men är ändå med i matchen tack vare en bra match där de fick det där viktiga bortamålet. 1-2 är siffror Chelsea kan ändra med lite flyt hemma på söndag. Chansen att gå till Champions Leaguefinal den här udda mellansäsongen finns fortfarande i allra högsta grad.

Chelsea hade jackpott i helgen, utan att ens spela. Alla resultat som berör oss gick vår väg.
    Cardiff förlorade vilket säkert tog lite motivation från Burnley som i praktiken nu är säkra. De behöver en poäng till för att vara även matematiskt säkra på en ny PL-säsong. De har dock lättare matchen än borta mot Chelsea att rädda den.
    City slog Tottenham, vilket var väntat och tacksamt. Everton utklassade United vilket kanske var mindre väntat. Att Everton som visat kanonform hemma mot topplagen skulle vinna överraskar inte så mycket men siffrorna och sättet United vek ned sig på. De har nu City på onsdag och vi har väldigt svårt att tro att det här United ska kunna rubba ett City som kämpar om ligatiteln. Största och därmed kanske angenämaste överraskningen var att suveräna hemmalaget Arsenal, inte en förlust hemma sedan öppningsomgången, förlorade hemma mot Crystal Palace. Den väntade vi oss absolut inte.
    Chelsea behöver fortfarande lite hjälp. Tottenham måste förlora en poäng till - de avslutar säsongen mot Everton om än hemma. Arsenal har fyra mål tillgodo på oss. Båda lagen spelar i veckan för att komma ifatt sina hängmatcher. Arsenal har en knepig uppgift mot Wolves borta, Tottenham har en på papper långt lättare uppgift mot Brighton som inte varit i närheten av bra på sistone. De kämpar dock om att inte flytttas ned och krigade sig till en poäng borta mot Wolverhampton. United har derbyt mot City.
    Allt hänger dock på att Chelsea också vinner sina återstående matcher. Burnley är knepiga då vi vet hur svårt Chelsea har för lag som ställer upp och försvarar. Manchester United, tja spelar United som på sistone är vi inte så oroliga men på papper ska det vara vår tuffaste uppgift. Kanske är ändå Watford värre? Det är dock hemma och så avslutar vi borta mot Leicester. Inget helt lätt spelschema men ändå, mot tre lag som kanske inte har så mycket att spela för när matchen startar på söndag.

Sex matcher återstår av säsongen. Det kan bli sju.
    I England och även här i Sverige svamlas det, vi finner inget annat ord än det, om att den lättaste vägen för Chelsea är att vinna Europa League. Hur kan man ens komma på den idéen att påstå något sådant? Det är semifinal och ja, tre vinster och Chelsea kan kvalificera sig i en sjunde match men att det skulle vara lättare än att ta fjärdeplatsen i ligan. SVAMMEL.
    Eintracht Frankfurt är ett utmärkt lag som gör en väldigt bra säsong och verkar kvalificera sig för CL i Bundesliga, men framförallt har de ju imponerat genom att vända och gå vidare i Europa League. Det blir stentufft. Chelsea har en god chans att gå vidare, men inte är det någon lätt väg. Och klarar Chelsea Frankfurt så ska en sjunde match spelas mot Arsenal eller Valencia. En match som gäller allt kanske för Arsenal, men även förmodligen för Valencia som har en liten chans att också kvalificera sig för CL genom ligaspelet.
    Vi har två chanser att nå det som sägs vara årets största mål; kvalificera oss för CL. Här tycker vi att vinna Europa League vore ännu större och då kan vi ta en tröst med en CL-plats om det behövs, men Chelsea kan inte lägga alla påskäggen i korgen Europa League.

Men först; Chelsea MÅSTE vinna mot Burnley idag. Sedan kanske vi får ett helt demoraliserat United (som nog inte mår så bra efter helgens läxa och en match mot City som är stora favoriter på onsdag). Chelsea har sex (sju) matcher kvar att vinna och det krävs nog att Chelsea vinner dem. Men då kan vi inte fortsätta spela strålande i en halvlek och skämma ut oss oerhört i den andra halvleken i matcherna. Dagens Sarri-Chelsea är inte ett lag som går att plita ned som säkra segrare i någon enda match! Men kapabla att vinna nästan alla.

Vad det gäller spänning kan alla ligor gå och lägga sig. De går inte att jämföra med engelska Premier League.
    Det är kamp om precis allt: Titeln, CL-platser, EL-plats och nedflyttning. Allt utom vilka två lag som ska sluta sist, och ett av dem vann i helgen, andra raka.

 

Rykten, notiser m m, v-17


SÖNDAG 28:
På BBC har det gått en riktigt rolig debatt om vilka Harry Potter-karaktärer de olika lagen är. Detta efter att Burnley blivit utnämnda till fotbollens Dementorer; de suger all glädje ur fotbollen, motståndarna och de neutrala.
    De till och med vägrar vattna sin plan vilket är det normala för att ytterligare försvåra för sina motståndare.

Rykten har gått om att Sarri själv haft funderingar på att lämna Chelsea i sommar. Det är rykten som Sarri kategoriskt tar död på i den här artikeln>>

LÖRDAG 27:
Norwich och Sheffield United är i praktiken klara för Premier League. Deras målskillnad är så pass bra att det i princip är omöjligt för Leeds att komma ifatt dem för automatisk uppflyttning. Leeds får spela play-off.

Fulham har vunnit de tre matcher de spelat sedan det var klart att de blev nedflyttade... Har det räddat Scott Parkers jobb? Lite sent kanske men när nerverna släppte började de spela...

Mason Mount assisterade till Derbys första mål mot Bristol City (som har flera lån från Chelsea). Derby har därmed kvar sista playoffplatsen på målskillnad inför sista omgången. Lika spännande där som om CL-platserna. (Derby har dock en hängmatch ytterligare så fördelen är kanske lite större i praktiken) till Middlesbrough.

Pulisic fick hoppa in i ett fullständigt omöjligt läge när Dortmund skänkte ligatiteln till Bayern genom att förlora till Schalke efter tagit två direkta utvisningar inom fem minuter! Vilket ras Dortmund gjort i vår. (Siffrorna slutade dock 2-4 efter att Dortmund reducerat sent med nio man, men minuten senare satte Schalke sista målet).

Läsvärt inför damernas avgörande semifinal imorgon mot Lyon. >>
    Vi hoppas verkligen de kan göra vad kidsen gjorde igår. De var inte favoriter mot Barcelona och de började svagt, men de vände matchen och gick till final. Samma sak hoppas vi damerna ska göra.

Ryktena om att Petr Cech ska återvända till Chelsea har dykt upp nu igen. Det talas om att han ska komma tillbaka till Chelsea som ledare i det tekniska teamet. Vi ser det som positivt att spelare med Chelsea-DNA återvänder till klubben, som Joe Cole, och hjälper dagens spelargeneration. En modell som varit oerhört framgångsrik i de flesta klubbar, inte minst Bayern, Ajax etc.

Mirror har startat en debatt, och omröstning, om att United ska bänka David de Gea mot Chelsea baserat på hans insatser på sistone. En överväldigande majoritet säger ja. CSFC rösta förstås nej för vi ser gärna de Gea göra en usel match mot oss för en gångs skull.

FREDAG 26:
Trevlig läsning om en lugn Emma Hayes inför returen mot Lyon i Champions Leagues semifinal på söndag. Läs mer här>>

Chelsea, liksom Arsenal och United, sägs vara intresserade av PSGs högerback Thomas Meunier efter att PSG inte visat intresse för att förlänga dennes kontrakt bortom 2020.

Daily Mail har åter trappat upp sin anti-Chelseaagenda. De hamrar på om att Hazard ska lämna och borde lämna enligt dem och nu attackerar de Sarri och sprider i ett flertal artiklar sin övertygelse om att han får sparken i sommar. Det vet vi inget om och även om CSFC inte har Sarri som sin favoritmanager kräver vi inte att han får sparken, även om han inte tar laget till Champions League. Vi vill bara att han ska anpassa sig lite mer till situationen och inte vara så fruktansvärt förutfattad i sin uppfattning och så inflexibel i sitt utförande. Vi ser många bra saker under Sarris regim men laget har också i vissa avseenden gått bakåt; inte minst när det gäller försvarsspel på fasta situationer. Ineffektiviten fanns där ju redan under Conte. Vi kritiserar ofta hans laguttagningar, men ärligt talat alla manager missar där ibland. Problemet är att han verkar fullständigt okänslig för vilka spelare som är i form och vilka som inte är det. Det dröjer väldigt länge innan Sarri ser vad vi fans ser känns det som. Få managers är så tydliga i vilka favoritspelare han vill spela och hans behandling av vissa spelare i truppen är inte snygg. Den största gåtan dock med Sarris Chelsea är hur de kan spela så bra i en halvlek och så fruktansvärt uselt i nästa....
    CSFC blir inte ledsna om Sarri lämnar, men ska han sparkas är den viktigaste frågan inte att sparka honom utan vem ska ersätta. Erik ten Hag är just nu den personliga favoriten. (Förutom förstås Lampard och Terry som team). Däremot om Sarris lag inte börjar spela den fotboll han utlovat i höst, då är frågan om vi verkligen vill ha honom kva? Då har han fått sina 12-18 månader som han sagt att det ska ta för Chelsea att spela Sarri-boll.

Ola Aina har gjort succé under sitt lån till Torino och nu vill konkurrenterna Fiorentina värva honom. Torino har dock en förköpsklausul i lånekontraktet så det kan bli en komplicerad affär.

TORSDAG 25:
Bayern kommer att försöka värva Callum Hudson-Odoi i sommar oavsett dennes hälseneskada.

Chelsea ska ha satt en prislapp om 30m pund på Kenedy vilket fått Newcastle att tappa allt intresse. Vi kan inte klandra dem, vi gillar Kenedy men någon 30m-spelare är han absolut inte. Kanske hälften en bra dag.

Roma ska ha tappat intresset för Sarri (kan inte förså varför) för att istället försöka få Antonio Conte som vi trodde var närmast Inter. En annan f d Chelseamanager som är arbetslös just nu är José Mourinho som lär intressera Bayern en del.

United som var utklassade av Everton i helgen och inte direkt imponerade mot City heller igår höjer tonläget inför mötet på söndag. Vilket väl är helt naturligt då en förlust på söndag innebär utan tvekan att de är helt borta från chansen till att spela Champions League nästa år.

Everton kommer göra ett försök att värva Tammy Abraham om vi ska tro ryktena.
    De är även intresserade av att värva Kurt Zouma permanent. Han har varit en stor tillgång för dem som lån under säsongen.

Ett nytt rykte är Nicolo Zaniolo från Roma. Som skulle vara ett köp med lån tillbaka. Han kostar 50m € men Tottenham sägs också vara intresserade.

Det är tydligen en dålig skvallerdag i medierna för det mesta är re-hash om Eden Hazard och det är de gamla ryktena, de gamla priserna som plötsligt är aktuella igen. Som alltid, vi tror inte på dem. Vi hoppas Eden stannar men är långt från säkra. Säkra är vi dock på att inget alls kommer att hända så länge säsongen pågår.

ONSDAG 24:
Samtidigt som City tog tillbaka ledningen i Premier League åkte deras ägda klubb Girona ned på nedflyttningsplats i La Liga. Vilket kanske sätter en del pinnar i hjulet för klubbledningen som enligt uppgift planerat att köpa in några (sydamerikanska unga) spelare och parkera dem på tillväxt där.

Alvaro Morata har gjort mål igen, det har lossnat för honom sedan lånet till Atletico. Den här gången första målet mot Valencia. Han fortsätter dock springa offside väldigt mycket och fick ett annat mål bortdömt för det.

Tammy Abraham är utsedd till en av spelarna i Årets Lag för Championship. Konstigt nog är inte Reece James med i laget trots att han är kandidat till Årets Spelare! Årets Lag har röstats fram bland spelarna i PFA (spelarnas fack), Årets Spelare utses av andra.

Liverpool lär jaga Lorenzo Insigne som förväntas bli såld av Napoli och Ancelotti i sommar. Insigne däremot vill helst till Chelsea då han vill spela för Sarri.

Fikayo Tomori har blivit utsedd till Derbys Årets Spelare. Tomori är en av flera lovande unga försvarare Chelsea har ute på lån.

En annan är Reece James som nu Manchester United sniffar runt och hoppas kunna värva i sommar.

TISDAG 23:
Här är mer om hur osportsligt Burnleys personal uppträdde mot Chelsea, förutom maskandet på plan igår. Läs här>>

David Luiz anklagar Burnley för att spela anti-fotboll och han har absolut helt och hållet rätt. Det var en av de mest osportsliga insatser vi sett ett lag göra. Ashley Barnes måste ha legat ned ungefär en kvart av de sista 25 minuterna utan att vara skadad eller tas av planen. Pinsamt. Har heller aldrig någonsin sett en målvakt varnas för maskning redan efter en halvtimme. De började maska redan i tredje minuten ungefär som vi redogjorde för i matchrapporten. Läs mer om Davids ord här>>
    Det sagt. David Luiz hade själv en riktigt dålig dag på jobbet och Chelsea ska ändå klara av att vinna mot ett lag som gör vad Burnley gjorde.

Vi såg Antonio Rudiger explodera i slutet av matchen och bråka med Burnleys personal. Det beror uppenbarligen på att Burnleypersonalen grovt förolämpade Maurizio Sarri. Om vi ska tro den här artikeln>>

ANNANDAG PÅSK 22:
Med två matcher kvar är Norwich i praktiken klara för Premier League. Sheffield United har tre poäng tillgodo på Leeds och nära att ta den andra direktplatsen. Derby klättrade åter upp på playoff men kampen om de sista platserna där är stenhård.

Dagens Hazard. En enskild journalist (vilket skämt att någon som själv hittar på nyheterna får kallas journalist) har Eden Hazard skrivit på ett kontrakt med Real Madrid som bestämmer hans personliga villkor. Vi tror inte alls på det. Hazard kanske lämnar men vi hör nu varje dag att det är klart och vi är fullständigt övertygade om att även om det händer kommer det ABSOLUT INTE att hända innan säsongen är helt över. Det stämmer helt enkelt inte med personen Eden Hazard att han skulle gå bakom ryggen på Chelsea och våra fans.
    Så allt skitsnack om att det är klart kan ni glömma. Risken är dock att det kan gå snabbt efter säsongen men ännu har vi inte gett upp hoppet om att han faktiskt stannar. Även om vi sänkt oddsen på det sistnämnda senaste tiden.

Daily Mail av alla, hyllar en Chelseaspelare. Fast förstås en som är utlånad. Reece James som varit strålande för Wigan under säsongen. Läs mer här>>

Sky skriver om Tiemoue Bakayokos fiasko-till-succé i Milan och undrar om Chelsea gjort ett misstag. Det är ändå frågan, men när man ställer den måste man också bedöma skillnaderna i kvalitet mellan Serie A och Premier League, inte minst tempomässigt och vårt svar är fortfarande att det passar nog Bakayoko bäst om Chelsea säljer i sommar. Läs här>>

Lånerapporten från Chelsea finns här>>

Chelseas byggtillstånd för en ny arena är giltigt till 2020. Det vill säga tre år efter tillståndet beviljades första gången. Om bygget startar senare måste Chelsea söka på nytt.
    Det sägs nu att Roman stoppade bygget inte av den anledning som först angavs, att det var ett dålig finansklimat att investera i. Istället är orsaken Brexit plus det faktum att när han inte får investeringsvisum till UK har han inte heller lust att boosta den engelska ekonomin.
    Klubben gör sitt bästa för att försöka säga att planerna är fortfarande aktiva men visst börjar vi undra över bygget, omfattningen på det, tiden när det ska starta och även om ägarskapet av klubben även om vi inte riktigt tror på att Roman på något sätt aktivt försöker sälja.Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!