csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC   35 sp 20 v 7 o 8 f 59 -38 mål 67 p
22 april 2019

CSFCs spelarbetyg

CHELSEA     Chelsea    vs      Burnley    burnley       
         2                                -              2              (2-2)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2018-2019>

Burnleys start-XI

Heaton, Lowton, Mee, Tarkowski, Taylor, Hendrick, Cork, Westwood, McNeil, Wood, Barnes.

avb: Hart, Gudmundsson, Brady, Gibson, Ward, Vydra, Long

Manager: Sean Dyche

Målgörare

0-1
1-1
2-1
2-2

Jeff Hendrick, 8
N'Golo Kanté, 12
Gonzalo Higuain, 14
Ashley Barnes, 24

CHELSEAS INSATS


6

Chelsea som alltid uselt på fasta och släpper in första hörnan genom att inte bevaka ev skyttar utifrån. Man gråter blod över hur Chelsea sköter markerings- och försvarsspel alltför ofta.

MEN OJ som Chelsea svarade med två superfina mål bara minuter senare.

Fast vad hjälper det när de låter Burnley göra mål de två första gångerna de är på Chelseas planhalva??? Chelsea KAN INTE försvara sig.

Anfallet gör sitt jobb, försvaret gör inte sitt jobb i Chelsea för tillfället.

Svag andra halvlek och chansen till en CL-placering är nog borta, och så onödigt bortslarvad när vi fick en jättechans genom övriga resultat i helgen.
SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Kepa Arrizabalaga Kunde inget göra på målen, måste förbannat sitt försvar dock. 6+
César Azpilicueta Assist till Higuain med en klack. Räddade mål vid tillfälle och nära att göra mål också. 7-
Andreas Christensen Solid och balanserade något upp Luiz. 6+
David Luiz Dåligt försvarsspel som orsakade hörnan Burnley gjorde mål på. Han ser skakig ut för tillfället.Orsakade även onödigt frisparken som ledde till Burnleys andra. Ingen bra match idag heller. Lite bättre i andra annars hade det varit en mardrömsmatch för honom. 5
Emerson Palmieri Fullständigt ute och cyklade och hade noll koll, absolut noll koll i markeringen vid Burnleys andra. Hade en del bra inlägg och försökte framåt vilket gav lite bättre betyg. 6-
Jorginho Fick/skapade sig det utrymme han behöver på mitten. Bra för det mesta men höll på att skänka bort ett tredje mål till Burnley i början av andra.  
N'Golo Kanté Mycket skickligt taget direktskott och förste målskytt för Chelsea. Skapade flera farligheter i en mycket bra första. Utbytt av någon anledning i paus. 7
Ruben Loftus-Cheek Hade ett riktigt fint skott, flera bra aktioner. 7-
Callum Hudson-Odoi Tyvärr på tok för osynlig första halvtimmen. Började vakna till men blev då skadad. 6
Eden Hazard Gjorde mer än ett rundningsmärke av Lowton inför första målet. Är fortfarande i fin form. Slarvade dock vid tillfälle och har en klar tendens att överarbeta vissa situationer. Hans hörnor är anmärkningsvärt ofarliga. 7-
Gonzalo Higuain Tog sista (?) chansen att imponera på oss och vilken kanon han vräkte in. Riktigt bra första halvlek, försvann i andra tyvärr. 7-
---    
Pedro* In för Hudson-Odoi. 41 Har svårt att hitta Higuain med sina bollar och vice versa. Spelade upp sig mot slutet utan att få lägena. 6
Mateo Kovacis* In för Kanté. 46 Gjorde ett piggt inhopp. Men han är ju inget målhot. 6+
Olivier Giroud In för Higuain. 77 För kort tid för betyg. -
CHELSEAS BÄNK


Cabellero, Barkley, Pedro, Kovacic, Giroud, Zappacosta, Cahill

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser 23 6
Skott på mål 9 3
Blockerade skott 6 1
Hörnor 9 1

Bollinnehav %

76 24
Källa Flashscore

 

Manager Maurizio Sarris INSATS

Att prestera betyder inget för Sarri för han har ändå sin förutfattade mening och struntar helst i verkligheten. Därför måste det kännas hopplöst för spelare som Giroud. Han gör bättre ifrån sig men petas ändå för en spelare som inte presterat.

Det är uppenbart att fasta situationer och markeringsspel inte ingår i Sarri-boll. För hur ska vi annars kunna förklara alla dessa gånger Chelsea misslyckas i de situationerna.

Hans uttagning av Higuain lyckades då denne gjorde ett mycket fint mål. Där får vi ge honom rätt, kanske äntligen lite konkurrens på den positionen i Chelsea.

Fattar dock inte bytet av Kanté, målgörare och mycket bra i första... Skada? eller bara obegripligt? Lika för likabyte i slutet istället för att förändra.

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
N'Golo Kanté

 


KORT OM MATCHEN - oftast skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Den här matchen måste Chelsea vinna. Några alternativ finns inte. Vi är dock långt från säkra med tanke på hur bra och hur ruskigt illa Chelsea spelar, ofta i samma match.

Startelvan mot Burnley; Sarri petar formspelaren Giroud och sätter in stolpskottet Higuain. Man blir inte klok på hur den mannen tänker om han nu tänker. 
Men Hazard och CHO är åtminstone på plan. Liksom RLC, så en del av våra önskemål får vi se åtminstone. Men gör inte Higauin mål idag, minst två egentligen borde han inte få en minut till i speltid med tanke på hur bra Giroud varit på sistone.
Burnley är oförändrade för tredje matchen och siktar på sin fjärde raka PL-vinst.

Burnley med avspark.
    Chelsea har första farliga anfallet och en hörna kring minuten. Rörigt hur Chelsea vill ha det men det blev en ganska lång hörna som ledde till full kalabalik när Hazard sedan hann fram och sköt. Heaton lyckades på nåt sätt klara och sedan studsade bollen runt, RLC fick en chans men missade bollen tilll 95% så den bara snurrade runt. 2 Intressant och farligt men knappast en bra hörna för det. Mest omständigheter men fin vilja.
    Nästa anfall dras CHO ned, men då han drog lika mycket själv blev det inspark. Heaton gör sig ingen brådska. Lite tidigt att börja maska. 4
    CHO går in i boxen men får inte in bollen. Burnley rensar.
    Emerson får in en sådan där boll som Giourd älskar, men den går förbi Higuain. Chelsea behåller initiativet. Hazard hittar Higuain som lobbar inåt riktigt bra men en försvarare rensar bra och lyckas slå ut bollen fast han hade ansiktet mot mål. Just på linjen. 6
    Hörna för Burnley. 7 Mål för Burnley. Hörnan nickas bort och perfekt volley för Hendrick som får stå och sikta in bollen. Otagbart för Kepa som dessutom var skymd. DU MILDE. Ska det verkligen bli en sådan där kväll. 8
    Azpi försöker men lätt för Heaton.
    Så snurrar och snurrar och snurrar Hazard bort sin back och lägger upp bollen för Kanté som från straffpunkten kvitterar. HÄRLIGT. 12 Bra avslut men visst var målet Hazards. Oj vad han snurar upp Lawton, det var nästan pinsamt att se på.
  Så motiverade Higuain varför han fick starta och ägg i ansiktet på oss som verkligen tvivlat på honom. Azpi lägger upp och han klappar till ur vinkel efter en klack från Azpi och upp i ribban mitt i målet och in. 14 OJ En riktig kanon.
    Det har lugnat ned sig lite men nog märks det redan att Higuain spelar med större självkänsla än på ett tag, vi säger inte självförtroende utan självkänsla för det första har nog funnits där men inte det där naturliga som man vill se hos en anfallare.
    Det är bara Chelsea och RLC är jättenära att placera in ett skott i krysset men strax över, hade han varit två meter längre ut eller bara en hade den suttit. Mycket snyggt. 20
    Så är David Luiz ute och seglar igen efter orsakat hörnan för första. Men den stora markeringsmissen står utan tvekan Emerson för som har noll koll på att Barnes står helt fri bakom honom. Du milde som Chelsea försvarar sig. 24 Det var väl andra gången Burnley var över mittlinjen. Vad hjälper det med spelare som Hazard framåt när vi har försvarsspel som detta.
    David Luiz orsakade frisparken som ledde till Burnleys kvitttering. Den lades lång och nickades inåt, skarvades fram tlll Barnes som kan slå in den. Chelseas markeringsspel är hemskt. Man ska inte få nicka flera gånger i boxen utan att våra försvarare är där.
    Jorginho skjuter från distans men ett huvud kommer fram och bollen blockeras. 27
    Burnley på Chelseas planhalva och det var inte helt ofarligt. Bra kontring av Chelsea men Hazard i bra läge skjuter över. 28
    Higuain skjuter från boxkanten med vänstern, men utanför och över. Nära dock. 30
    Heaton maskar ordentligt och Friend är inte glad. Borde nog fått kort också. Vilket han uppenbarligen fick utan att vi först såg det. 32
    Luiz ute och seglar igen, han är på väg mot en mardrömsmatch. Christensen slits ned bakifrån i tröjan. 33
    Fördel för Chelsea när Kante hakas något oerhört. CHO vrider och vänder men hans inlägg rakt i händerna på Heaton. 35
    CHOs inlägg rakt på förste man igen. Lång boll till Kanté men en försvarare kastar sig in framfför Higuain när denne ska skjuta. Kanté skjuter och lyckas hålla bollen i spel.
    Röriga mer chansbetonat spel just nu, från båda lagen men det märks mest på Chelseas förstås då de för matchen.
    CHO haltar ordentligt, fick en sådan där underlig boll på tåspetsen som sträckte till honom. Är uppe men inte rörligg.
    Emerson inlägg ingenstans och sedan är RLC lite för långsam och blir av med bollen. Ingen kan klaga på att Burnley inte kämpar.
    CHO sitter ned och behöver läkarassistans. Pedro värmer direkt. Liksom Barkley vilket känns underligt men även fler spelare kommer upp och rör sig. Verkar som även RLC fått en smäll dock.
    CHO kan inte fortsätta. 41 Pedro in. Det ska kanske verkligen bli en sådan där dag. CHO har väldigt svårt att gå.
    Emerson in, Hazard hoppar över men Higuain når den inte. 42
    Fin boll av Higuain till Pedro som med rygg mot mål inte får ned den ordentligt, studsar iväg. 43 Higuain gör sin bästa halvlek hittills kanske.
    Skott men lätt för Heaton. 44
    Fint anfall på g men Hazard går för djupt och förlorar bollen, orsakar en frispark istället. 45
    Fult av Hendrick på RLC men denne kommer upp. 45´2 Tre tilläggsminuter.
    Hörna för Chelsea, sista i halvleken antar vi. 45+3 Låg mot första stolpen ut igen till Haz och Chelsea slarvar bort chansen totalt.
   
Vilket patetiskt försvarsspel Chelsea (Luiz+Emerson) har bjudit på och därför leder vi inte matchen. Får hoppas andra halvlek blir bättre och att Chelsea hittar fler mål. En skada på CHO som inte såg bra ut. VI kan nog behöva lite flyt nu. RLC har också fått flera smällar. Som Luiz spelar idag behöver vi få tillbaka Rüdiger snarast.

ANDRA
Några spelare är bra, andra långt under vad vi kan kräva, skador, maskningskort efter en halvtimme. Två anfall från Burnley som blir mål tack vare Chelseas försvarsspel. Två fina mål av Chelsea men vi har inte den vinst som krävs i säcken fast vi borde ha den redan. Hur ska det sluta?
    Ett helt obegripligt byte igen. Kanté går av för Kovacic. OM det inte är skada... 46 Ingen har dock sett den hända.
    Har sökt info men ingen vet något, alla gissar det är skada då Kanté var utmärkt i första.
    Chelsea måste göra fler mål, helst mer än ett i andra. De borde gjort det redan i första. Förlorar vi matchen eller ens förlorar poäng har Chelsea gjort ett stort självmål i kampen om CL-placeringarna.
    Bra av Kovacic när Azpi slarvar lite i ett uppspel och Kova räddar upp det. 49 Chelsea anfaller till vänster igen, som hela tiden. Burnley får bort. 50
    Luiz missar ett enkelt pass men Emerson bryter kontringen. Pedro direkt in till Higuain som skyfflar iväg ett skott som dock går mitt i mål och lätt för Heaton. 51 Ett försök i alla fall.
    Jorginho missar helt och tappar boll, och jättechans för Burnley men Azpi lyckas få en tå på bollen och Wood kan inte göra något av den. Bra försvarsspel av Azp.
    Kovacic skjuter därefter, över. 52
    Pedro och Kovacic försöker vägga sig fram men Kovacic blir stängd och kan inte komma fram. 53 Bra intention.
    Tarkowski halkar men istället för en superchans för Higuain har Burnley tur och bollen studsar deras väg. 54
    Chelsea börjar dock kännas lite farliga igen, fast tyvärr åt båda hållen.
    Åter fin intention av Kovacic men bollen går precis förbi Higuain som inte verkade helt beredd på den stickaren. 55
    Higuain försöker få gehör för något från domare Friend medan Tarkowski som verkade sträckt sig i ljumsken får behandling. Verkar dock inte farligt. Maskning igen?
    Bra cross till Azpi men hans inlägg slås ut. 57
    Pedro söker Higuain, lyckas inte. Higuain söker Pedro, lyckas inte.
    Emerson skjuter från långt håll, riktigt nära men utanför. 58
    16-5 i målchanser till Chelsea.
    Kepa är iskall och stannar ute när Wood är på väg att komma loss. Det lyckas bra för Kepa. 59 Men gav lite fladder i magen på oss åskådare.
    Chelsea dominerar men skapar mindre än i första.
    Hazard ökar farten och går ned mot linjen, bollen mot Higuain blockeras till hörna. Femte. 60 Bort.
    Haz och RLC försöker sig på lite för svåra saker. Heaton plockar upp. 60
    En halvtimme för Chelsea att rädda säsongen. Det ser inte helt lovande ut.
    Bra anfall där Pedero snabbt förlänger men det börjar kännas stressigt nu. 65
    Haz slarvar åter ut bollen över linjen. Han måste börja gå mer mot mål istället för bara ned till linjen. 66
    Luiz hänger på Barnes. Frispark igen. Men nog såg det ut som om Barnes backade in i Luiz på den. 66 Farligt dock. Luiz och Higuain får bort, Burnley kommer tillbaka men lätt för Kepa.
    Just nu har Chelsea spelat bort CL-cansen känns det som, Burnley dock klara för spel i PL nästa säsong.
    En boll rinner förbi alla och Azpi reagerar snabbast och skjuter direkt men Heaton står rätt och räddar, sedan slår RLC bort bollen. 68
    Chelsea har svårt att få till det, trots att de vet att de måste vinna. Överarbetar ofta.
    Hörna. 70 Rakt i händerna på Heaton, varför kan vi inte göra mer av alla dessa hörnor?
    Bra och viktig brytning av Christensen som skaffar lite extra tid med att ligga ned. Kramp på Barnes men mest maskning om ni frågar oss. 72
    Det har inte känts farligt på hela andra halvlek, Burnley har fått Chelsea precis dit de vill ha dem, uselt tempo och bara spel mot uppställt försvar.
    Luiz prövar ett långskott, enkelt för målvakten. 75
    Ska man döma av Chelseas spel har de inte insett vad matchen egentligen betyder.
    Lång boll till Barnes som tappar ut bollen.
    Giroud in för Higuain. Varför inte spela båda? 77 Higuain är förbaskad och vi förstår honom även om hans andra inte var lika bra som första. Som sagt, varför inte spela båda, Chelsea måste vinna. Oavgjort är nästan lika med förlust.
    Azpi bra tidigt inlägg men bort. Chelsea behåller boll. Haz söker Giroud men för nära Heaton som tar bollen. 79
    Allt, precis allt från Chelsea kommer från vänsterkanten, absolut nästan inget från andra sidan - vilket Burnley är fullt medvetna om.
    Jorignho söker Giroud men bort. Nästa boll in till RLC som stöter bollen längs linjen men Giroud kan inte hinna fram. 81
    Chelsea slarvar bort ännu en hörna. Varför bryr vi oss ens om att ta dem? 83
    Azpi söker Giroud men försvarare mellan.
    Haz lyfter in en boll från högermed en rabona och Giroud försöekr på den fast Pedro nog var i bättre läge. Sedan lyfter Kovacic in en ofarlig boll och Barnes maskar igen. 86 Bra chans, fel placerad spelare försökte ta den.
    Kan Chelsea dra fram en kanin ur hatten? Det har sett lite bättre ut men räcker tiden.... 87
    Ännu en hörna. Åttonde. Ingen har varit i närheten av farlig och det blir inte denna hella trots att Christensen försöker komma fram på en skarvnick. Så maskas det igen med låtsasskada känns det som. 88
    Christensen går in tufft på Barnes som för en gångs skull kanske har orsak att ligga ned då han fångades i en macka mellan dansken och Kovacic. 90 Burnley fortsätter maska.
    Fem minuter tillägg.
    Haz missar passet. Kommentatorn säger att Burnley släppt till tio mål i det här matchläget så vi kanske kan hoppas trots allt.
    Azpis inlägg för långt. Chelsea får inkast. 90+1 Uselt pass av Luiz och mer tid tappad.
    Chelsea bara står still och spelar. Ny hörna. Burnley har haft en och gjorde mål på den. Dålig igen och hamnar hos första Burnleyspelare. Pedro får boll på handen och kort.
    Så jättehetsigt när Burnley försöker maska igen och lyckas vinna en frispark. Mycket irriterat särskilt mot Barnes. Kovacic får kort. Sarri också tillsagd och avvisad kanske...
    Vi förstår spelarna och Sarri för Burnleys maskande är pinsamt fulspel.
    Tiden är slut och det är nog Chelseas chanser att rädda säsongen också.
    Emerson släpper ut bollen istället för att slå in den igen. Hörnan blir lite farlig för en gångs skull, men mest rörig.
    Bråk mellan bänkarna och särskilt Rüdiger är väldigt upprörd.

Efter matchen framkom det att Maurizio Sarri fick rött kort för att han klagade på domarna över att de inte tog itu med Burnleys maskning. Vi trodde det kanske var så under matchen men fick det bekräftat först senare. Sarri gjorde helt rätt som klagade. Även om Zola säger det var ett missförstånd som ledde till utvisningen...


Chelseas fullständigt otroligt usla försvarsspel i första halvlek har nog kostat oss CL-placeringen nu när vi hade en jättechans att ta den. Slarvigt, omotiverat och ännu en besvikelsens andra halvlek. Burnley dock i praktiken klara för fortsatt spel i CL tack vare Chelseas generositet därbak.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Kevin Friend

BETYG

Inget vi kunde hänga upp oss på. Borde dock varnat Barnes för maskning också, liksom egentligen hela Burnley.

ej
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy

Besök csfc-facebook: facebook