csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
6   Chelsea FC   31 sp 18 v 6 o 7 f 52 -34 mål 60 p
31 mars 2019

CSFCs spelarbetyg

Cardiff     bluebirds     vs      CHELSEA     Chelsea
       1                            -                2           (0-0)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2018-2019>

Cardiffs start-XI

Etheridge, Peltier, Morrison, Manga, Bennett, Arter, Gunnarsson, Camarasa, Murphy, Hoilett, Niasse

avb: Murphy, Ralls, Zohore, Cordova-Reid, Bacuna, Mendez-Laing, Harris

Manager: Neil Warnock

Målgörare

1-0
1-1
1-2

Victor Camarasa, 46
César Azpilicueta, 84
Ruben Loftus-Cheek, 90+1

CHELSEAS INSATS


6-

Ett ruskigt sömnpiller första halvleken. Det var slött, trött och livlöst av Chelsea när Cardiff stängde ned Jorginho, Chelsea hade som vanligt inget svar på det trots att alla vet att det är vad lagen nu gör. Fullständigt tempolöst. Inte ett enda skott på mål av något lag i första halvlek.

Betydligt livligare andra halvlek och Chelsea hade superröta som fick med sig ett offsidemål. Dock inte mycket bättre spel utom på Hazards fötter. Fint mål av RLC som gav Chelsea en seger som inte var helt förtjänt men efter sura förluster i matcher vi borde vunnit... vi hade tur det är väl allt vi kan säga idag. Sarri hade extrem tur att domarna och RLC räddade honom ett tag till.
SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Kepa Arrizabalaga Testades inte i första. Inte mycket att göra på målet som kom väldigt överraskande. 6
César Azpilicueta* Kom sällan med i spelet offensivt och hade inte så mycket att göra defensivt heller. Hade inget vidare inlägg heller. Hans sämsta säsong i Chelsea nu efter jul. Målgörare.

6

Antonio Rüdiger* Fick sköta uppspelen när Jorginho inte var spelbar, vilket gick sisådär. Nära orsaka två straffar och en utvisning. 5+
David Luiz Klarade markeringsspelet bra idag. 6
Marcos Alonso Hade en chans på en svår boll han bara kunde sträcka fram fel ben på. Blandade och gav annars och han måste förbättra sitt positionsspel defensivt. Kunde orsakat en straff. 6-
Jorginho* Bortmarkerad och frustrerad över det. 5+
Mateo Kovacic Var han med i första, vi såg en räd där han inte fick något spelalternativ men inte mycket mer. 6-
Ross Barkley Inte landslagsform idag. 6
Pedro Den som tog initiativ och försökte vara kreativ. Hade en riktig fin boll som strök ribban. Ändå inte särskilt bra, men ändå bäst i första i Chelsea... 6+
Willian Vi kan faktiskt inte tycka han är en startspelare just nu. Assist till vinstmålet. 6
Gonzalo Higuain Han har väl en del matcher kvar att imponera på men han har inte imponerat alls under det här lånet. Sämre än Morata är nog vårt omdöme. Ändå förstaval för Giroud, obegripligt nog. 5+
---    
Eden Hazard In för Pedro. 53 Dominant när han kom in. 7-
Ruben Loftus-Cheek In för Jogrinho. 64 Matchhjälte. 6+
Olivier Giroud In för Higuain. 77 För kort tid för betyg. -
CHELSEAS BÄNK


Caballero, Kante, Hazard, Loftus-Cheek, Giroud, Hudson-Odoi, Christensen

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser 21 8
Skott på mål 3 3
Blockerade skott 9 1
Hörnor 7 2

Bollinnehav %

72 28
Källa Flashscore

 

Manager Maurizio Sarris INSATS

Det är som Sarri försöker få sparken bara för att bevisa sina principer. Hans laguttagning idag mot Cardiff kan nästan inte tolkas annorlunda även om vi kan ha viss förståelse för att han tycker spelare är slitna efter landskamperna.

Hade som vanligt inget svar på att Cardiff närmarkerade Jorginho och stoppade allt ordnat uppspel från Chelsea. Kan tydligen inte få Chelsea att spela med tempo varken i löpningar eller med boll, särskilt inte när Jorginho inte är med i matchen.

Inhopparna räddade Chelsea vilket säger nästan allt. Och en domartavla.

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Eden Hazard

 


KORT OM MATCHEN - oftast skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Det är bara att erkänna. Den här matchen gör oss mycket nervösa. Det är en typisk match där Chelsea kan åka dit. Cardiff kämpar för att överleva därnere, resultaten gick emot dem igår och vi är otroligt osäkra på vilket Chelsea som kommer att dyka upp i första halvlek och ännu mer kanske vilket Chelsea som dyker upp i andra halvlek. Poängförlust idag och Chelsea kan med nästan total säkerhet glömma att kvalificera sig för Champions League genom ligaplacering. För att inte förlora poäng krävs att Chelsea börjar göra mål, 50 ligamål i det här läget av serien är inte bara dåligt, det är rent ut sagt uruselt och vi har inte statistiken för att säga när Chelsea var så extremt ineffektiva senast. Så mycket för mer attraktiv fotboll och kanske det ultimata beviset att bara höga siffror i bollinnehav betyder noll och ingenting i fotboll. För det är det enda Chelsea just nu är klart bättre i.

Vi blev inte mindre nervösa när vi ser laguppställningen. Tar Sarri verkligen så lätt på Cardiff eller håller han ännu en gång bara på med att försöka bevisa sina teorier?

Chelsea har varit urusla 2019 på bortaplan, laguppställningen uppmuntrar oss inte men normalt skulle även det laget klara av Cardiff, men gör vi det idag? Seger är ett måste, alla andra resultat ett Fiasko.

Chelseas tredjetröja är verkligen inget vidare. Särskilt strumporna får oss att vilja ha solglasögon på inhomhus.
    Warnock sa att Cardiff som inte spelat sedan vinsten mot West Ham planerar att starta som de gjorde i den matchen. Det har vi inte sett de första minuterna då det är mest bollar över linjerna hittlls. 3 Cardiff vill dock ha hands på Rudi när han tar ned en hög boll som rinner längst armen ned. Han höll dock armen tätt intill kroppen och det var långt ut...
    Barkley försöker själv efter misspass av Willian. Skottet täcks dock ut till hörna. Han var rätt ensam. 4 Rudi dras ned såg det ut som men ingen straff då Willians hörna inte kom i närheten. Däremot frispark mot Jorginho efteråt. Reprisen visar att det var ett ruskigt armgrepp Gunnarsson tar på Rudi. Uselt domararbete, fast vem är förvånad en säsong då engelska domare inte utmärkt sig.
    Kovacic bryter och driver bollen upp i plan, får noll i understöd och ingen han kan passa till så till slut förlorar han förstås bollen. 7
    Rent trista första tio. Det mest spännande var att domaren inte blåste för brottningen i Cardiffs box. Pedro kanske den som visat initiativ i Chelsea. Han har haft en bra säsong och kan ännu sätta målrekord för sig själv i Chelsea.
    Cardiff har nu backat hem och står uppställda mot Chelsea. Vi har sett så många lag göra det och vi har sett så få svar från Chelsea till det.
    Pedro skjuter men någon halvmeter över. Bästa hittills från Chelsea. 11 Det var nog mindre än halvmetern visar reprisen. Det var ett riktigt bra skott.
    Bra från Cardiff efter långt inkast. Murphys skott just utanför. 13 1-1 i bra chanser får vi väl säga då.
    Pedro och Higuain lyckas missförstå varandra två gånger inom några få sekunder. 14
    Higuain spelar fel igen. Han har börjat riktigt svagt idag. Han är inte heller direkt en spjutspets men det kan vi förstå då Chelsea inte spelar mot en sådan. Istället har han sökt sig rätt långt ned för att få boll. 16
    Det är tur att Cardiff inte är eett jättebra lag, för det är inte Chelsea heller idag. Det är än så länge en rätt bedrövlig tillställning där bara Pedro och Josh Murphy visat någon klass.
    Cardiff har helt markerat bort Jorginho idag, Camarasa är som ett häftplåster på honom och Chelsea är helt klart rådvilla när de inte får spela på Jorginho i startfasen. De har ju ständiga order att göra det men det går ju inte när han är närmarkerad på heltid. Plan 1A för att stoppa Chelsea fungerar helt ut än så länge.
    Jorginho drar i en arm och kortas för det. Helt klart frustrerad över bristen på utrymme. 26
    Vädret utanför fönstret är mer spännande än den här matchen. Chelsea är totalt fantasilösa. Vi kan inte vänta på bytena i andra.
    Jorginho orsakar en hörna när han bryter Murphy, som är den som visar mest fantasi på plan. 31 Luiz touchar den och Hoilett får bra läge men snubblar till och det slutar med att Kepa lätt kan ta hand om bollen.
    Murphy är grovt offside men fortsätter ändå spela och sätta bollen vilket egentligen ska ge varning. Repris visar också att Alonso drog Morrison ordentligt i tröjan på hörnan.
    Hörna Chelsea. Avblåst för något vi inte såg. Higuain kanske som knuffade undan en spelare.
    Cardiff slarvar bort en bra möjlighet. En halvhjärtad kontring av Chelsea och så rinner allt ut i sanden. 35
    Alonso skjuter tror vi det skulle föreställa...
    Willian görs ned, bra frisparksläge rakt framifrån några meter utanför cireln. Många intresserade. Blir det Barkley? Alonso är inte nöjd med avståndet. Willian skjuter den och den är halvmeterna utanför på vänster sida. 38 Sarri tittade inte ens på utan skrev i sitt papper!!!
    Bra boll av Azpi till Willian som missar nedtagningen men ändå får ut en hörna av det.
    Kort snabb hörna, och sedan en fin boll av Willian in men Alonso är på väg åt fel håll och kan bara sträcka ut ett ben och styra bollen, just utanför. En chans åtminstone. 40
    Så ett nytt missförstånd mellan Higuain och Pedro och Pedro fäller sin motståndare när han försöker nå bollen. 41 Deras samspel har absolut inte fungerat idag. Hazard ser bekymrad ut, med stor anledning.
    Bra anfall av Cardiff som bara blev inspark efter Luiz hårdmarkerat Arter. 44
    Morrison gör en utmärkt brytning när Higuain var på väg att göra sig fri. 45+1
    Frispark för Chelsea, långt ut men kanske en möjlighet. 45+2 Bort av Cardiff.

En riktigt tråkig halvlek av något som kanske kan kallas fotboll. Några halvchanser, gåfotboll (som i England är en egen sport men inte Premier Leaguefotboll).

Tempo, tempo, tempo och återigen tempo är vad Chelsea måste erbjuda men med Jorginho bortmarkerad verkar de helt handfallna igen. Nästan en hel säsong har gått sedan City i Community Shield visade hur Chelsea och Sarris fotboll ska stoppas och ännu har Chelsea inget alternativ alls till det.

ANDRA
Måtte den bli bättre och mer underhållande. Får hoppas på mycket tidiga byten och att Hazard och CHO får komma in och sätta fart på det här. Helst också Giroud. RLC förtjänar också att få spela mer än någon lpå plan.
    Cardiff gör mål och vaknar inte Chelsea nu och Sarri agerar så... Långt inkast och en boll som skyfflas in och Camarasa möter den och sätter den otagbart för Kepa. 46
    Farligt igen på ett långt inkast. Chelsea har inget försvar mot det verkar det som. De tycks inte ha något försvar mot något för tillfället. Kepa tar hand om ett bra inlägg och Chelse är riktigt skakade redan!
    Higuain skjuter, långt utanför. 50
    Willian skjuter, blockeras. 51 Chelsea får börja om.
    Sarri har äntligen vaknat. Eden Hazard kommer in för Pedro. Det fanns minst åtta spelare som varit sämre än Pedro. 53 Vad ska Chelsea göra utan Hazard nästa säsong, för vi har slutat tro att han stannar om Sarri är kvar. Kanske är transferförbudet enda chansen att Chelsea kan behålla honom... eller.... det var en klar armdragning men var spelaren inne i boxen eller just utanför. Våldsam chansning att göra så var det dock.
    Rudi har tur ser det ut som och drar inte på sig en straff. Arter som ville ha en frispark fäller grovt Hazard och får kort. 54. Variant som är löjligt dålig, kort boll mellan benen på Barkley till Luiz som inte hinner fram utan blockeras av Arter. Vad håller de på med?
    Det är fortfarande Cardiff som för matchen, det är dock högre tempo och mer fotboll nu. Men Chelsea är fortfarande rent usla.
    Willian går omkull, helt på egen hand. Halkar när han kommer in i boxen. Det är clownfotboll av Chelsea och inte undra på att resandefansen ropar på att Sarri ska bort.
    Hazard sätter fart, inlägg av Alonso. Bortnickat. 59 Så nytt inlägg av Alonso som går till inkast eller... hazard har åtminstone gett lite fart i Chelsea.
   RLC på väg in. Barkley eller Kovacic. Kovacic spelar tilll ingen alls när han skyms av domaren. Azpi tar en s k professionell foul. 61 Kortas för det förstås.
    Cardiff igen, Morrison kommer först till boll men Chelsea lyckas rensa till inkast. Ny hörna blir det dock därefter. 62
    Kepa kommer fel på bollen och tacklas omkull. Chelsea kan dock rensa undan. Kepa har svårt att komma ut mot fysiska spelare. Han väger lite lätt i sådana situationer.
    Kovacic skjuter, över. 63
    Jorginho som varit helt borta i matchen ut för Loftus-Cheek. 64
    Trassligt värre i boxen, RLC går omkull men inte tillräcklig foul för straff. Hazard omringas och kan inte få fram bollen. 65 Reprisen visar att Gunnarsson åter drar i armen och kommer undan med det. Straffsituation igen.
    Långt inkast för Cardiff och åter farligt. Chelsea har inget som helst svar på det vapnet känns det som. 66
    Det är i alla fall liv i matchen nu och Chelsea ligger visserligen under men vi kan tro ändå.
    Morrison halkar men har tur nog att ändå få bollen över linjen. RLC sedan offside på hörnan! 68
    Hazard ordnar ännu en hörna, tänk om vi kunde vara farliga på dem också. Gruff mellan Morrison och Rudi. 70
    Chelsea orsakar lite tryck efter hörnan, men det är ändå inte farligt för Cardiff. Fortfarande bara ett enda skott på mål av Chelsea. Stort bollinnehav men vad spelar det för roll. Chelseafansen fortsätter häckla Sarri. Han har nu fullständigt tappat fansens förtroende.
    Alonso slår en fin boll till Willian som tar ned och går ur vinkel innan han skjuter, utanför. 74
    Higuain skjuter men via två nickar till hörna. 75 Känslan är inte direkt att Chelsea gör mål snart.
    Giroud in för Higuain. 77
    Willian skjuter, blockeras förstås då det är en blå mur i straffområdet nu. 83
    Morrison får bort Hazards inlägg. Hörna igen. De når ett Chelseahuvud och César Azpilicueta kan nicka in den. Det är Alonso som nickar. Han står offside och målet skulle inte godkänts.
    Antonio Rüdiger stoppar Zohore men domaren bedömer det bara som gult kort. Kunde blivit rött med lite otur där. Där kanske vi hade tur igen. Men vi är osäkra på om Pawson gjorde fel där. Svårt att bedöma.
    Neil Warnock måste vara nära en stroke, har sällan sett en vansinnigare manager och vi kan förstå efter målet men mindre över nästa situation. Det är inga barntillåtna ord som läppläsarna kan tolka från hans mun.
    Nytt inlägg, över Giroud och Ruben Loftus-Cheek dyker upp bakom honom och sätter bollen i nät. 90+1 Willians boll in.
  barkley får en fantastisk chans och borde gjort mål men istället för att ta det lugnt klappar han till för drottning och fosterland och det gick som det brukar. Inte i närheten av mål fast den borde suttit. 90+4
    tre tilläggsminuter kvar. Efter allt stök.
    Mycket bra frisparksläge för Cardiff. 90+6 Kepa tar lätt bollen som går över muren men Kepa hinner dit och kan stoppa bollen och lätt ta sin egen returstuds.

Chelsea hade bonnröta som vann den här matchen. Ett solklart offsidemål och en fint mål av RLC räddade oss fast vi inte förtjänade det. Å andra sidan har vi tappat matcher vi verkligen förtjänade att vinna. Inhopparna (och domarna) räddade Sarri men helheten var väldigt negativ, för det var en usel match av Chelsea.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Craig Pawson

BETYG

Missade en grov neddragning av Rudi i inledningen på en hörna. Kortade sedan för en mindre av Jorginho. (Viiket var rätt, men att missa den första...) Var sedan snäll mot Chelsea vid en tröjdragning. Inkonsekvent. Han hade behövt VAR idag och frågan är om det inte hade kostat Chelsea mest... Chelseas kvittering tydligoch solklar offside. Tydligen dags att ha lite domartur. Ang ev frilägesutvisning, där kan vi förstå att han bara gav gult då Chelsea hade tre spelare på linje nedanför Rudi som vi såg det.

ej
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy

Besök csfc-facebook: facebook