csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
6   Chelsea FC   30 sp 17 v 6 o 7 f 50 -33 mål 57 p

- always proud to be Blue -


25 - 31 mars 2019
    NÄSTA MATCH:

       3 april - BRIGHTON - kl 20.45

    -

Nyheter v-13


SÖNDAG 31:
En enda poäng skiljer just nu tredjeplacerade Tottenham från sjätteplacerade Chelsea. Arsenal har dock chansen att ändra det i sin match imorgon. Chelsea har sämst målskillnad, men bara med ett mål sämre än United. Det är mycket kvar att spela om därmed. Tottenham, United och Chelsea spelar i veckan vilket dock Arsenal inte gör så de kommer att ha en match tillgodo till helgen.
    Kampen mellan City och Liverpool lever också om än med fördel för City som har en match mindre spelad. Liverpool som fick ett turligt självmål som vinstmål idag har två poäng tillgodo. Cardiff som oförtjänt tappade poäng idag har fortfarande chansen att rädda sig kvar men det blir väldigt svårt. City väntar dem härnäst.

Oavgjort mellan Liverpool och Tottenham är ett bra resultat. Ett riktigt dåligt resultat är förstås en vinst för Tottenham. Före matchen skiljer det ett poäng mellan Chelsea på sjätte och Tottenham på tredje plats! Chelseas målskillnad är dock usel så där finns ju en poäng till så att säga för konkurrenterna.

Vilken bonnröta Chelsea hade idag. En extrem domartavla och ett fint mål av en inhoppare räddade oss från en förlust vi kanske för en gångs skull förtjänade. Chelsea var rent usla förutom Hazards inhopp och RLCs mål.

Damerna spelade bara 1-1 mot West Ham och är nu nio poäng och en match mer spelad bakom Arsenal. Chelsea kommer inte vinna i år (kanske FA Cupen), de har Lyon som är superstora favoriter i CL och Chelsea kommer knappast kvailficera sig för nästa års CL heller därmed.

Det är som Sarri försöker få sparken bara för att bevisa sina principer. Hans laguttagning idag mot Cardiff kan nästan inte tolkas annorlunda även om vi kan ha viss förståelse för att han tycker spelare är slitna efter landskamperna. Ändå.... Cardiff hemma är ett lag som tagit 20 poäng av sina 28. Det är ett lag som kämpar för överlevnad. Det är ett lag som kunnat förbereda sig länge för den här matchen och Sarri bänkar Hazard, Kanté, CHO, Giroud! Vi är på gränsen att kräva managerbyte. Om Chelsea förlorar idag måste det till senast i sommar.

Cardiff saknar Callum Paterson, Sol Bamba pch Matthew Connolly. Frågetecken kring Harry Arter.
    RLC verkar vara spelklar igen efter ryggproblem, mer tveksamt kring Davide Zappacosta och Ethan Ampadu.

LÖRDAG 30:
Det var andra tider då. Läs gärna intervjun med John Boyle på Chelseas hemsida. Den tidens fotboll är långt ifrån dagens men vi är fortfarande en del som kommer ihåg den. Kanske med rosaskimrande glasögon men ändå. Läs här>>

U18-laget fick bara 0-0 mot Norwich idag.

Tur-Oles regim är inte slut. Hans United tog tre poäng mot Watford fast de verkligen inte förtjänade det. Tyvärr för Chelsea då det krävs att motståndarna ovanför oss tappar poäng nu. Till skillnad från Chelsea gör dock United mål på sina chanser, och även på chanser de kanske inte borde fått med VAR.
    Det var också Huddersfields avsked. De tangerade Derbys "rekord" och åkte ur Premier League redan i 32a omgången. Trist för Terriers men de har ju varit till och med sämre än Chelsea på att göra mål. (Crystal Palace slog ut dem med ännu en straff, hur många straffar har Palace egentligen fått den här säsongen?)

Fotbollen är tillbaka och efter senaste fiaskot borta mot Everton är inte bara Chelseas matcher superviktiga, utan alla matcher där Arsenal, Tottenham och Manchester United kan förlora poäng är minst lika viktiga. Därför hejar vi på Watford idag, står handfallna om vi ska heja på Liverpool eller Tottenham men för Chelseas skull måste vi välja något av två ovalbara alternativ. Arsenal har Newcastle så det är risk och chans att alla lag som tävlar om platserna tre och fyra kan förlora poäng den här helgen. För Cardiff borta i det här läget, när de kämpar för överlevnad i PL är verkligen ingen lätt match oavsett vilka platser lagen har i tabellen.
    Sarri har inte råd att missa sin laguttagning eller att Chelsea tappar poäng igen. Oavsett vilka ursäkter och förklaringar han har, som att nästan alla Chelseas ledanden spelare har kommit tillbaka slitna från landskamper medan Cardiffs spelare kunnat förbereda sig i två veckor inför matchen. Det är sant men Chelsea har också helt andra resurser och en helt annan trupp än Cardiff.
    Vi vet ju aldrig vilket Chelsea som dyker upp. Vi vet nästan alltid exakt vilka spelare som kommer att tas ut men aldrig någonsin hur de tänker spela. Och det gäller ju halvlek till halvlek, inte match till match.

Cardiff saknar en av sina bästa spelare, Callum Petersson mot Chelsea och Neil Warnock är vansinnig på Erik Hamrén för att denne spelade Aron Gunnarsson för mycket under landslagsuppehållet. Välkommen till verkligheten för en toppklubb som har samma problem fast med nästan alla sina spelare, Warnock.

FREDAG 29:
Från presskonferensen.
    Det började med en diskussion om den racism som CHO mötte i Montenegro i veckan och i Kiev tidigare. Sarri efterlyser en regel som gör det möjligt att bryta matcherna. Han menar det finns idioter överallt och det är inget han kan göra mycket åt som reglerna är idag. Han har däremot inte diskturerat det hela med CHO.
    Inte oväntat ville Sarri inte ge besked om CHO startar på söndag. Han menar dock att Chelsea matchar honom på rätt sätt. (Vilket vi är många som kan diskutera).
    Spelarna är väl förberedda inför Cardiff men man vet aldrig hur de reagerar i matchen. Chelsea måste dock försvara högt upp och med press annars får Chelsea problem med det fysiskt starka Cardiff.
    Så tillbaka till CHO. Sarri menar att han kommer att starta i 2-3 matcher av de åtta som är kvar, men han tänker inte på vilka matcher det är (underförstått matcher i EL eller PL). Han är redo för att starta i PL. Snart kommer han att starta i 75-80% av matcherna. (Vi hoppas det kan övertyga CHO att stanna och inte hetsa fram ett beslut om sin framtid, om nu Chelsea släpper honom. CSFC komm, som alltid inom parentes).
    (Så tjafsade sportskrivarna lite mer om CHO och det blev mest plågsamt. Som att fansen vill att han startar och Sarri svarar att han är inte coach för fansen).
    Sarri sa att för honom har det inte varit två bra veckor. För många spelare kom tilllbaka mycket trötta och slitna vilket märktes på den enda träning de haft, igår.
    Därefter skulle det tjafsas om Eden till Real och som alltid sa Sarri som det är; det är inget han på något sätt kan påverka.
    Han ville inte säga att det krävs segrar i alla de återstående åtta matcherna. Han tar match för match.
    Det hela avslutades, (förstås) med ännu en fråga om CHO. Sarri sa att han tror CHO är med Chelsea nästa säsong oavsett vad som händer kontraktsmässigt.

TORSDAG 28:
Emma Hayes har berättat att anledningen till att den så viktige Fran Kirby inte startade igår var att hon har haft ett knäproblem. Det var ju när hon kommit in som Chelsea äntligen började anfalla lite i matchen, även om hon inte var direkt inblandad i det så viktiga bortamålet.

Chelseas egen krönikör Giles Smith har skrivit en krönika som försvarar hur Sarri har matchat fram Callum Hudson-Odoi. Han gör flera bra poänger som vi här på CSFC kan hålla med om även om vi i huvudsak är kritiska till Sarris matchning av CHO. Läs och avgör själva vad ni tycker>>

ONSDAG 27:
Vet inte om Chelsea förtjänade det riktigt fast utan jättetavlan av målvakten hade de ju gått vidare ändå. Men ett övertidsmål från ingenstans tar Chelsea vidare till semifinal mot Lyon. Lyon är jättefavoriter och spelar Chelsea som idag...då vinner de stort.

PSG W ‹‹vs    CHELSEA W       2 - 1   (match I= 0-2)
Det är Berger som är Chelseas förstemålvakt nu och inte Hedvig Lindahl (vars kontrakt går ut i sommar tror vi). Däremot startar både Magda Eriksson och Jonna Andersson. Förra matchens målskytt Erin Cuthbert saknas helt och överraskande igen startar Fran Kirby på bänken.
    Matchen har börjat rätt jämnt även om PSG av naturliga skäl är de som är mest angelägna om att anfalla då de ligger under från första matchen. Än så länge har Chelsea inte släppt till ett enda mål, trots att det är sjätte matchen de spelar i CL. 30m
    PSG har stort och högljutt stöd från läktarna och det verkar välfyllt på läktarna.
    Halvtid fortfarande 0-0 och inga skott på mål även om PSG är laget som ligger på. Chelsea var nära ett friläge för Bachmann vid 40 m annars har det varit mest PSG, Chelsea måste höja spelet och inte bara försvara i andra. Det har varit på tok för mycket att bara slå ifrån och skicka iväg bollen långt på vinst och nästan alltid förlust.
ANDRA
Går Chelsea vidare, vilket just nu är fallet blir det storfavoriterna till slutsegern Lyon som Chelsea ska möta (klart mycket tuffare motstånd än vad som väntar i finalen där det ser ut att bli Barcelona eller Bayern). De slog ut Wolfsburg med sammanlagt 6-3.
    Det tog bara två minuter in i andra halvlek så släppte domarna vad som absolut såg ut som en offside och PSGs Diani kunde reducera och Chelseas avancemang ser mindre säkert ut. Chelsea måste helt klart nu lyfta spelet, de kan inte spela som i första längre.
    Chelsea hänger inte alls med i PSGs mer fysiska spel och de fick sitt andra mål och det är nu helt jämnt mellan lagen och ev till straffar. Målet efter hörna efter en enorm jättetavla av Ann-Katrin Berger som tappar bollen oattackerad in i mål. Enormt tavla. Bland de värre man settt tyvärr. 56
  Chelsea måste nu göra mål och då måste PSG göra två, problemet är att Chelsea är ite med i matchen längre. Det är bara PSG. Berger gör dock en hyfsad räddning. 58
    Hayes laguttagning idag har inte fungerat, för feg, för defensiv och Bergers tavla, ja den kunde ingen människa förutse. Hon försöker dock ändra det genom att ta in Fran Kirby för England. 60 Och Millie Bright in för Bachmann. Hayes tar av två anfallare och sätter in en försvarare och en anfallare? Båda borde startat men bytet är väldigt svårt att förstå när Chelsea måste göra mål. Kanske hoppas Hayes på fasta situationer, men då måste ju Chelsea skapa några sådana.
    PSG är väldigt aggressiva och Chelsea kan bara slå ifrån sig, de kan knappt ta sig upp till halva plan.
    Wang får nästan friläge efter slarvigt spel, som tur var fick Andersson en tå på bollen. Det här ser förfärligt ut just nu. 64
    Ett mål efter offside och en obeskrivlig tavla. Damfotbollen behöver också VAR och vi har inte ord för den tavla Berger gör. Chelsea ser inte ut att kunna göra mål om de så spelar hela natten då de aldrig gått för att göra det viktiga bortamålet. Det är inte ofta men Hayes matchning idag är långt från godkänd.
    Just nu är det ren utklassning av Chelsea, de har inget alls att komma med. Det måste nog till ett underverk om PSG inte ska göra fler mål. Det är dock läge för förlängning och ev straffar för ögonblicket. Kirby har inte fått röra bollen ännu.
    Chelsea lyckas vinna en hörna, det är nog första anfallet i andra. 73 Resultatlös.
    Blundell av för Jess Carter. 74 En chans för Kirby men hon lägger bollen tillrätta och skjuter utanför.
    Ingle kortas. 77 Berger tacklas, tappar bollen och Carter tror vi rensar på linjen, men domaren har blåst för frispark på tvålfinger Berger. 85
    Chelsea har verkligen inte varit bra men hade varit vidare om Berger inte gjorde sin jättetavla. Bäst i Chelsea har förmodligen Maga Eriksson varit. De lyfte spelet något mot slutet av matchen och vi får se vad som händer i förlängningen. Avslutningen var dock PSGs helt och hållet.
    OCH precis när vi var helt inställda på förlängning petar Chelsea in det så otroligt viktiga målet på 90+2. Carney lägger en lång boll till Mjelde som rusat upp och sätter bollen. Vilken avslutning och ingen är väl gladare än Berger. Fast av någon mystisk anledning fick Kirby målet fast bollen gick högt över henne. Två minuter kvar på övertiden.
    PSG missar nästan öppet mål från några meter av övertidsinhopparen Bruun. 90+4

Sky har gjort en rätt tung analys av de två helt olika stilar av fotboll som möts på söndag, Cardiff mot Chelsea. Läs den här>>
    Det är en tungviktare för den analytiskt intresserade. Inte en grästuva verkar orörd; allt från spelminuter till passningar, spelmoment, rörelser och mycket mer.

Ikväll avgörs det om Chelsea ska ta sig till semifinal i Champions League där de får möta antingen Lyon eller Wolfsburg, de senaste årens vinnare. Vilken tuff lottning. Chelsea har 2-0 med sig från första mötet med PSG.

TISDAG 26:
Justering: Igår fick vi veta att Fifa skulle höra Chelseas överklagan 21 april, det var fel. Det ska vara 11 april, vilket är ännu bättre då det ger mer tid för överklagan till CAS. Vi får kolla källan bättre då vår uppgift kanske var en felskrivning där vi tog den igår.

Herrarna får ursäkta, hur viktig matchen mot Cardifff än är så är det matchen imorgon kväll som är veckans Viktigaste. Chelsea mot PSG eller tvärtom då det är borta i Paris som damerna ska avancera till semifinal i Champions League. De har en skön buffert med 2-0 från Kingsmeadow att ta med sig och förhoppningsvis ska det gå bra. För tyvärr, det ser inte ljust ut i ligan och den vägen till att få spela i Champions League nästa säsong ser redan stängd ut, så stort är avståndet till Arsenal och Manchester City.
    Matchen visas på Chelsea TV kl 19.

MÅNDAG 25:
Chelseas överklagan av Fifas transferförbud kommer att höras 21 april. Det bör innebära att ärendet hinner till CAS (för vi räknar med överklagan oavsett hur utfallet av överklagan blir av ena eller andra parten). Därmed ljusnar möjligheten till att Chelsea får sommaren på sig för att få ordning på sina spelarffärer.

Landskamper är landskamper även om de är kvalmatcher. Flera av Chelseas spelare har deltagit, även om t ex Higuain inte platsade i Argentinas flopp mot Venezuela. De har också gjort det bra, därför de där har coacher som tror på dem. Till skillnad från i Chelsea.
    Kanske är vi för påverkade av alla positiva rapporter och delvis av vad vi själva sett, Eden Hazards dubbel, Pulisics dribbling, Olivier Girouds mål och bra insatser av CHO och Barkley för England. Men med dem på näthinnan känns det som helt avgörande nu. Vad som kommer att hända till helgen:
    Vi är djupt skeptiska till Maurizio Sarri då hans Sarri-boll hittills varit en av de mest tråkiga och målsnåla fotboll Chelsea spelat (även om väl inget slår Contes match borta mot City förra säsongen när det gäller negativ fotboll). Det vi är allra mest krititiska till är att han spelar favoritism och vägrar spela spelare efter form, hans taktiska obändighet fast Sarri-boll är djupt avslöjad som icke-fungerande i England oavsett hur mycket tid Sarri säger sig behöva (laget spelar ju inte direkt bättre nu än i början av säsongen och om Sarri-boll fungerar är vi hållna i djup okunskap om det från vad vi ser på plan. Sidledes bollinnehavfotboll är tråkigare än att se målarfärg torka! Tiden har runnit ut snabbt för honom), hans oförmåga att få Chelsea att prestera hela matcher och hans struntprat om att unga spelare inte ska få chansen utan matas in med minsta skeden. Duger man att spela för sitt land ska man banne mig kunna få starta för Sarris Chelsea också om än kanske inte varje match men absolut mot vissa motstånd.
    Därför ser vi redan laguttagningen mot Cardiff i helgen, på hemmaplan som Sarris kanske sista chans att vinna över fansen. Tar han ut samma lag som han alltid tar ut och ställer formspelare som CHO, Giroud, Barkley, RLC (om hans rygg inte ställer till det) och CHO
är känslan att Sarri inte har mycket förtroendekapital kvar bland supportrarna. Vi säger inte att alla ska spela men han måste visa flexibilitet och tilltro till spelare som visar form istället för att använda karbonpapper i sina laguttagningar. Och vi ser gärna att Kanté också får en chans att spela bredvid Jorginho och ge backlinjen den trygghet de saknar idag. Jorginho är ingen bra defensiv spelare. Kanté är inte dålig i sin nya position men nog är det ett ofattbart slöseri att spela en av världens absolut bästa spelare ur position bara för att påvisa något som hittills under 49 matcher den här säsongen inte direkt har visat sig fungera? Vi är övertygade om att det skulle frigöra Jorginhos spel också.
    Skulle dessutom resultatet mot Cardiff innebära ännu ett ofattbart poängtapp, då tror vi att Sarri ohjälpligt har förlorat supportrarna i klubben och få managers överlever det särskilt länge. Oavsett hur ruskigt trötta vi är på managerbyten, men när något inte fungerar hur många chanser ska det få? Inte mer än en säsong, i CSFCs ögon. Särskilt inte när klubben måste ändra inriktning närmaste säsongerna pga ev transferförbud (som kanske inte helt är en dålig sak, vi tror det kan vara bra för klubben särskilt om vi får ett fönster i sommar att förbereda för det), det kommer nya utlåningsregler, ökad osäkerhet om ägarsituationen (är Roman lika intresserad längre efter brittiska regeringens behandling av honom?), behovet av ny arena och mycket annat.
    Vi är som vi sagt förr vana vid turbulens i Chelsea, ibland känns det som en nödvändighet i Chelsea och kanske skulle ett ägarbyte till en ännu riktare ägare inte skada (vilket närmast känns som ett enormt svek att skriva efter allt som Roman Abramovich har gjort för det moderna Chelsea, men om hans hjärta inte längre är i Chelsea på samma sätt...)
    Kanske är det dags för en omstart och kanske är det dags att få ett engelskt hjärta på bänken. Southgate är inte tillgänglig, tror vi men ingen skulle opponera sig emot att ge Frank Lampard och John Terry chansen.  Få om ens några har mer förtroendekapital hos oss att leda klubben trots deras oerfarenhet på bänken. Steve Holland, nja! Vi tror också att alla som spelat med dem känner på samma sätt. Och vi måste få en fotbollskunnig person in i klubbledningen som sportdirektör eller vad det ska kallas.
    Sarri har visat tecken på att utvecklas, vi kräver dock större tecken och mer lyhördhet. För ärligt talat finns det något mer för jävligt än att se Chelsea spela jättebra och sedan bara ramla ihop som ett korthus i nästa halvlek? Att hela tiden oroas av att våra nästa bästa spelare vill lämna då han inte ger dem chansen? Att se samma lag varje vecka fast de inte presterar? Att se bollinnehav med stora siffor och inga som helst mål? Att släppa till tre mål på tre skott på mål av ett lag? Att gång på gång förlora fast man spelat ut motståndarna i största delen av matcherna för laget är ineffektivare än politiker i alliansen?

En också avgörande faktor för Sarris framtid är hur han behandlar Callum Hudson-Odoi med flera. Fortsätter han fjanta sig och inte spela honom så att CHO bestämmer sig för att han fortfarande vill lämna Chelsea är valet enkelt för oss. Hellre CHO än Sarri i framtiden. Visst finns det mycket kvar att tävla om, fjärdeplats och EL, men Sarri måste också visa förtroende för de unga spelarna inte bara sina favoriter. Det är otroligt viktigt för Chelseas framtid och viktigare idag än någonsin tidigare med tanke på ev transferförbud och andra regeländringar.

Med risk för att kallas kappvändare är det lika bra att redan nu slå fast att vad som står här ovan gäller även om Chelsea vinner Europa League.
    Roberto di Matteo vann Champions League, kan vi väl säga som påminnelse. De managers vi har haft i Chelsea sedan Roman som varit fantastiska är ju helt klar José Mourinho (innan hans ego tog över från hans förmåga som manager), Carlo Ancelotti (vi fattar fortfarande inte varför han fick gå, det var den bästa fotboll Chelsea spelat, 2010). Ändå har Antonio Conte (som genomförde en fotbollsrevolution i klubben innan han tappade greppet då han och spelarna inte gillade varandra), Roberto di Matteo och Rafael Benitez tillhört de som gett oss störst framgångar (en ligatitel, en CL-titel och en EL-titel). Det talas om kraven på framgångar i Chelsea, ändå hjälper inte det då supportrarna måste vara med på det också. (Eller åtminstone Roman).
    Vi må vara vana vid turbulens, skitsnack i medierna, hat från andra, avundsjuka men vi är också bortskämda under Romans regim. Vilken glädje, vilka framgångar, vilka spelare har vi inte fått njuta av sedan 2003!

 

 

Rykten, notiser m m, v-13


LÖRDAG 30:
Tammy Abraham har gjort mål igen. Det första för Aston Villa mot Blackburn. Roligt nog är också Mason Mount tillbaka från skada och startade för Derby. Han gjorde också mål i storsegern över Rotherham. Även Alvaro Morata gjorde mål som han numer tenderar när han slipper Sarri och London.

Spekulationerna, ja rena övertygelsen i engelsk media säger att Hudson-Odoi, Giroud bänkas mot Cardiff. Higuain som slutat i landslaget och är vilad kommer att spelas, liksom chansen för att Pedro som inte heller spelade är de som får chansen, eller Willian.

FREDAG 29:
César Azpilicueta har avslöjat att det finns en anfallare som väldigt gärna vill spela försvarare när de spelar på skoj på Cobham. Vi gissade på Olivier Giroud så det var klart överraskande när det visade sig att Eden Hazard älskar att spela i försvaret på träning. Läs mer här>>

Nästa unge spelare som söker sig bort från Chelsea för att han litar inte på eller tror på att han får några möjligheter i klubben är 18-årige holländaren Daishawn Redan. Han jagas redan av West Ham, Leicester, Everton, AC Milan, Borussia Monchengladbach eller Roma.

Samtidigt sägs det att Callum Hudson-Odoi och hans "rådgivare" far Bismark och bror Bradley fortfarande är inställda på att han ska gå till Bayern München pga uteblivna möjligheter i Premier League. Det handlar enligt dem inte om pengar utan helt på att Sarri inte litar på och spelar CHO. Andra försvarar att CHO står bakom Pedro och Willian för att inte tala om Hazard i konkurrensen. Det må så vara men det måste kanske också göras undantag för att klubben inte ska förlora sin största talang sedaan John Terry. Särskilt med tanke på den framtid som väntar. Då kan inte Chelsea bara planera för nästa match utan de måste också tänka långsiktigare.

TORSDAG 28:
Frank Lampard har gått ut och försvarat Maurizio Sarri mot hans kritiker och menar att termen Sarri-boll är inget som Sarri själv talar om utan det är något som blivit klistrad på honom. Läs mer här>>

Ole Gunnar Solskjaer har blivit permanent ny manager för Man United. Inte oväntat efter hans succé med att få laget att spela utan bojor. Ska bli intressant att se om succén nu fortsätter eller om han nu ska hamna i samma fälla som Moyes, van Gaal, Mourinho?

Målvakten vi absolut inte kan gilla, han den där Courtois, är återigen ute och försöker påverka sin landslagskamrat Eden Hazard att följa honom till Real Madrid. Undrar om Hazard då också följer hans karriärbana, från en av världens bästa målvakter till petad i ett lag som ligger trea i en liga som alltid ansetts vara en tvålagsliga?

Christian Pulisic spelade bara 36 minuter med landslaget i veckan. Han hann med att göra ett härligt mål men drog på sig en ny muskelskada, tyvärr inte hans första den här säsongen. Det är en skada i en lårmuskel. Han har återvänt till Dortmund för behandling.
   Chelsea har ett av världsfotbollens bästa medicinska team vilket bevisas av att vi har nästan alltid färre skador än andra topplag. De kan dock inte behandla Pulisic då han ännu inte officiellt är en Chelseaspelare, men vi är övertygade om att de står i nära kontakt med Dortmunds doktorer nu. Det är ju ändå en 58m pund-investering i framtiden.

ONSDAG 27:
I en stor ranking av Premier Leagues alla managers hamnar Maurizio Sarriy på en patetisk elfte plats. Inte bra alls. Bakom sig har han managers med färre matcher och färre vinster i bottenskiktet. Framför sig har han halva ligans managers.
    Inte oväntat toppar Pep Guardiola före Jürgen Klopp och Mauricio Pochettino.

Enligt Teamtalk ska Chelsea klart sagt ifrån att de kommer inte att sälja Callum Hudson-Odoi för någon summa i sommar. Det har de informerat hans agent (bror tror jag det är) och spelaren. De lär också höja det lönebud de har gett honom. Vi får väl se om det hjälper. Kanske ännu viktigare är att Gareth Southgate uppmanar CHO att stanna i Chelsea. Läs mer här>>
    Metro däremot hävdar att Chelsea är villiga att sälja för 43m pund.

Kenneth Omeruo som är utlånad till Leganes vill bli såld av Chelsea. Vilket vi också anser, Chelsea bör sälja alla spelare som inte har en chans att ta sig in i laget och det snarast.

Christian Pulisic gjorde mål och blev skadad. Alltid risken vid landskamper.

Reece James har tagit ut i Årets Lag från Championship. Inte illa för en spelare i ett av bottenlagen. Han har tagits ut som mittback, men kan även spela högerback och mittfältare.
    Däremot kom inte Mason Mount med, kanske på grund av hans långvariga skada. Inte heller Tammy Abraham som tappat målskyttet kom med.

TISDAG 26:
Kepa Arrizabalaga tog startplatsen mellan målstolparna i Spanien ikväll. Motståndet är visserligen bara Malta men det visar ju att Kepa är en målvakt på väg fram.
    Morata gör Spaniens första mål mot Morata. Även det andra. Vilket fortfarande väcker frågan, var det han som var så dålig eller var det Chelseas managers och spel som gjorde honom dålig? Svaret är nog att ett mål mot Malta avgör inte den frågan, utan svaret återstår att vänta på.
    Christensen petad i Danmark vilket säkert lär öka hans krav på att få lämna Chelsea om Sarri stannar. Rätt åt dem att de får stortstryk.
    Willian som Sarri föredrar är inte ens i Brasiliens trupp som har stora problem med Tjeckien!

Även BBCs chefsskribent Phil McNulty håller med oss om att Sarris behandling av Callum Hudson-Odoi skämmer ut honom. Läs artikeln här>>

Ross Barkley och Callum Hudson-Odoi gjorde stor succé i gårdagens landskamp men de var inte de enda Chelseaspelarna som Gareth Southgate var intresserad av, så han hade kallat in utlånade Reece James (Wigan) som varit sensationellt bra i Championship för att se honom träna med landslaget.

CHO hyllades allmänt för sin insats igår, som här av Sky>>
    Här Guardians hyllning>>

Daily Mail skriver kanske inte den här artikeln främst för att hjälpa Chelsea eller ens för att hylla CHO. Ändå måste vi säga att här på CSFC håller vi i princip med om vad artikeln säger; CHO måste få speltid nu, det går inte att betrakta honom som vilken som helst 18-åring som ska stå på tillväxt. Se till hans karaktär och hur han hanterat sin landslagsuttagning och allt annat och det är uppenbart att han helt enkelt inte bara är bättre än nästan alla 18-åringar i världen, han är också mer spelmogen. Läs mer här om fansens krav på Sarri inför söndag.>>

Barkley, CHO, Hazard var inte de enda Chelseaspelarna som glänste i landskamperna. Olivier Giroud blev Franrkikes trdje bäste målgörare genom tiderna och hyllas också. Ändå står han tillbaka för Higuain just nu. Läs mer här>>

MÅNDAG 25:
Callum Hudson-Odoi och Ross Barkley startar för England mot Montenegro. Vågar vi sätta en femma på att de därför inte får spela mot Cardiff?
    Ross Barkley stod för assisten till Englands 1-1 kvittering. Sedan gör han andra målet. CHO stod för den assisten. Barkley gjorde även 3-1 till England. Han passade också på att ta ett gult kort innan dess. Han var också inblandad i uppbyggnaden till fjärde målet.
    Olivier Giroud gjorde Frankrikes andra mål på Island.
    Räck upp en hand, hur många tror att någon av dessa spelare får chansen av Sarri på söndag?

Lånerapporten handlar om spelare på internationella uppdrag idag:>>

Nu tror Juventus att de kommer att få köpa N'Golo Kanté i sommar. Det är många på deras lista. Frågan är hur många som vill lämna Chelsea i sommar, det är också en ökande lista om vi ska tro skvallret.

Ryktena säger att Chelsea nu inte kommer att släppa någon enda spelare, det ska alltså inkludera Eden Hazard, Callum Hudson-Odoi i sommar pga utvecklingen med Fifa. Det sägs dock inget om Gary Cahill, Danny Drinkwater som Sarri mobbat ut. Andreas Christensen är den som lär avslöjat att Chelsea inte kommer släppa någon, han är själv bland de som funderar på att försöka lämna då han inte har Sarris förtroende. Läs mer här>>

Enligt The Sun har Englands förbundskapten Gareth Southgate gett Callum Hudson-Odoi rådet att inte lämna Chelsea för snabbt. Tack för det om det stämmer.

Vad sägs om det här ryktet eller spekulationen? En viss manager vid namn José Mourinho har uttalat sig om att han förbereder sig för att ta över en klubb i juni. Nu spekuleras det i att den klubben kan heta Chelsea!
    Är det något vi vill? Knappast eller hur, då vi nog är av åsikten att det inte är en bra idé. Mourinhos managementstil de senaste åren är inte något vi vill se i Chelsea igen, konfrontation och den cirkus som följer är inget vi längtar tillbaka till. Förutom att vi nog tycker Mourinhos stil och sätt har passerat sitt bäst-föredatum. Han är definitivt inte heller en manager som gillar att satsa på unga spelare.

Cagliaris president bekräftar att han har haft diskussioner med Chelsea och Inter angående mittfältaren Nicolo Barella.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!