csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
6   Chelsea FC   30 sp 17 v 6 o 7 f 50 -33 mål 57 p

- always proud to be Blue -


18 - 24 mars 2019
    NÄSTA MATCH:

       31 mars - CARDIFF - kl 15.05

    TV

Nyheter v-12


FREDAG 22:
Emma Hayes pratar om matchen som satte Chelsea i ett utmärkt läge för en semifinalplats i Champions League. >>
    Klarar Chelsea att slå ut PSG så väntar en ännu tuffare uppgift då Chelsea har den klart svåraste vägen till finalen. I semi väntar nämligen antingen Lyon eller våra nemesises Wolfsburg som slagit ut oss varje säsong de senaste åren.

TORSDAG 21:
CHELSEA vann första kvartsfinalen mot PSG I Champions League. Med 2-0. Det är uppenbarligen damerna vi måste hoppas på i år.

Erin Cuthbert gör 2-0, Fran Kirby igen stod bakom. Varför fick hon inte starta. Hon är Hazard av damlaget.

ingles har haft en träff i trävirket.
Chelsea har tagit ledningen mot PSG genom Hannah Blundell. Härligt. Fran Kirby satte upp det. 73 min. Det är bara Blundells andra mål den här säsongen, men wow är det viktigt.

Man tror inte det är sant, men det framkommer nu att polisen har stoppat PSG-fans med vapen som försökt ta sig till matchen ikväll för att orsaka skada under en damfotbollmatch.

Chelsea har bytt in Fran Kirby för Ji strax efter halvtid. Hennes inhopp tycks vitaliserat Chelsea, så varför fick hon inte starta. Hon hadee tt hattrick i helgen.
    PSG har lyckats neutralisera Chelsea i första halvleken och inga mål, knappt ens målchanser.

Hedivig Lindahl, Ramona Bachmann och framförallt Fran Kirby bänkade. Emma Hayes startelva mot PSG är minst sagt överraskande. Magda Eriksson och Jonna Andersson startar dock.

Det är inte bara Daily Mail som har en agenda mot Chelsea. Det hävdar vi utan att känna oss särskilt löjliga eller ömskinnade därför det finns lite för klara tecken på det. Även Expressen har på sistone fört fram saker som avsiktligen skrivs för att skada vår klubb. Tydligast förstås är Sebastian Mattssons närmast hat-artikel där han hävdade att Chelsea är slut som toppklubb i Europa. Det följs idag upp av en artikel som närmast hänsynslöst struntar i fakta för att ytterligare understryka dennes=Expressens agenda. Han skriver nu om Roman Abramovich och engelsmannen Jim Ratcliffes eventuella intresse av att köpa klubben med så många faktafel och utelämnade av fakta att man häpnar, även för den som är van vid kvällstidningsjournalistik både som läsare och journalist.

Barclay Bank som tidigare sponsrade Premier League är nya sponsorer för tre år framåt för Womens Super League. Det största och därmed viktigaste sponsoravtal damfotboll någonsin gjort. Det talas om 10m pund för de tre åren. Knappt en årslön för de flesta manliga spelare men ändå ett viktigt genombrott för damfotbollen.

Emma Hayes pratar om damernas stora match ikväll. Läs mer här>>
    Chelsea saknar Millie Bright som är avstängd och Anita Asante som är skadad.

Chelseas damer ger sig in i hetluften mot franska topplaget PSG i Champions League. Hemmamatch i första matchen så det gäller att få med sig ett bra resultat. Favoritlagen Lyon och Wolfsburg spelade 2-1 igår så kan Chelsea gå vidare är åtminstone ett av de lagen ur leken. Matchen börjar 20.05.

ONSDAG 20:
En av matcherna på sommarens PR-turné, eller vänskapsmatcher, har bestämts. Chelsea möter i Yokohama Kawasaki Frontale. Matchen spelas 19 juli. Det spekuleras i en match mot Barcelona i Japan också men inget kan bestämmas förrän den här säsongen är avslutad och vi får veta hur inledningen på nästa blir.
    Just nu har Chelsea en Europa Leagueplats nästa säsong, men om City inte vinner FA Cupen försvinner den vilket påverkar en hel del.

TISDAG 19
Den uppskjutna matchen mot Brighton har fått ett speldatum. Den ska nu spelas 3e april, en onsdag.

Spelarna är borta på landslagsuppdrag, de flesta av dem i alla fall. Det är dock ingen ursäkt.
    Sarri har ett problem han måste lösa innan Cardiffmatchen och han har inte längre tid för fler ursäkter. Vi vill inte heller höra samma ursäkt nu för fjärde månaden.
  Han har nu i månader hävdat att det är mentaliteten som är dålig och att det är därför Chelsea slutar spela fotboll i andra halvlek (och ibland aldrig börjar i första). Det har varit och är fortfarande exakt samma ursäkt men ännu inte skymten av en lösning.
    Det är Sarris problem att lösa.
    Att han inte gjort det, utan bara skyller på samma sak är inte ens längre en förklaring, inte ens en ursäkt. Det är ett avslöjande av hans egen oförmåga.
    Han måste ju göra något, förändra personal, byta kapten, ändra laguppställning, byta ledare - något måste han göra. Det är managerns och enbart managerns uppgift. Ändå spelar han till 9-10/11-delar samma lag i varje ligamatch. Han byter spelare till cupmatcherna och förutom Unitedmatchen är det i cupmatcherna laget presterar. Det har vi påpekat förut.
    När ligan sedan spelas byter han regelmässigt ut 7-8 spelare och vi har ett lag som kan spela fantastiskt bra fotboll i en halvlek och knappast ens ställer ut skorna i andra. Ett lag som slutat göra mål. I ligan har Chelsea gjort 50 mål med de spelae Sarri anser vara de bästa i 30 matcher. Det är underkänt faktiskt trots extrema 20 träträffar. I cuperna har Chelsea gjort 39 mål på 19 matcher med de spelare han ser som alternativ! Även en matte-flopp kan räkna ut att det är ett problem som absolut inte bara kan skyllas på olika kvalitet av motstånd. För ursäkta sir, that is bullshit.
    Vi förordar inte att Sarri ska få sparken, men han måste inse fakta, se verkligheten och sluta tro på fantasier om vilken fotboll som ska spelas. Han fick ordning på försvarsspelet (förutom markeringsspelet där hans zonspel hela tiden avslöjas) efter fiaskot mot City, där ändå fem av de sex målen kom till på sätt som var ovanliga och rent av oturliga. Men att lag som Wolves kan ta fem poäng av oss med tre skott på mål - det måste väl ändå kunna åtgärdas!? Att Chelsea viker ned sig som ett korthus i andra halvlek - det måste väl ändå kunna åtgärdas. Det måste vara en ledarfråga som vi ser det. Vi kan inte se någon annan manager vi har haft sedan Roman kom (möjligt undantag Villas-Boas) som accepterat det.
    Chelsea har misslyckats med så många anfallslösningar på den centrala positionen i anfallet nu att fingrarna räcker inte till. Efter Drogba (och Anelka) är det bara Diego Costa som har levererat. Det måste också ha en förklaring och som vi ser det är inte förklaringen helt spelarnas egenskaper eller brist på dem utan också hur laget spelar. Det var ju hur uppenbart som helst att varken Higuain eller Giroud fick några vettiga bollar att jobba med. Vi älskar Hazard så mycket att vi kanske är blinda för det faktum att trots att han kan göra nästan allt med en boll så har han ibland påfallande svårt att släppa den till en medspelare i tid. Trots alla hans assist. Han är dock absolut inte värsta syndaren, inte på något sätt.
    Chelsea har problem på alla kanter just nu och även om Chelsea absolut inte (mycket långt ifrån) är slut som toppklubb kräver de här problemen en kraftsamling som vi undrar om ägare och ledning är beredda att göra. Det första som måste/borde göras är förstås att skaffa en sportchef som verkligen kan fotboll. Anställ Michael Ballack omedelbart, och om han inte vill anställ någon för klubbledningen i Chelsea saknar fotbollskunnande och framförallt erfarenhet (och i dagens spelardrivna klubbfotboll tror vi det är nödvändigt med en ledare som varit med där ute på plan) och det är en spricka som inte längre går att smeta spackel över.
    Vi kan och får acceptera några magra år, bara vi ser en linje och en klarhet, en filosofi som genomsyrar hela klubben från plan till supportrar. Inte nedlagda stadiumplaner (som väl kanske var lite väl storvulna men en större stadium krävs inom 5-7 år). Gå ut, använd transferförbudet och markera att klubben inte säljer spelare som fortfarande har massor av utveckling kvar - men då måste de också få spela även om de inte är färdiga. I torsdags var de fyra bästa spelarna Alonso, CHO, RLC och Giroud. Av dem fick bara Alonso starta och han hade en ok match fram till han orsakade straffen, lite klumpigt, kanske lite hårt dömd men inte felaktigt dömd. CHO och RLC var de enda som verkligen, med Hazards sista kvart, kan få plusbetyg för andra halvlek i söndags. Giroud försökte men hade lika lite att jobba med som Higuain.
    Ändå, frågan som måste lösas och inte bara vara en undanflykt är - varför spelar Chelsea så härligt bra i en halvlek och nästan lika uselt i en annan? Det är frågan vi fans kan och ställer. Managern ställer också frågan i varje presskonferens men har ännu inte presenterat en enda lösning förutom att spela en annan elva som presterar annorlunda i cupmatcherna. Dags att de också får spela i ligan då, eller....? Varför spelar cuplaget bättre än ligalaget, det är ofta minst halva laget utbytt?
    Allt är absolut inte Sarris fel, men det mesta är ändå hans uppgift att lösa. Han har i bästa fall fem cupmatcher och åtta ligamatcher på sig att göra det - visar han tecken på att han kan lösa det finns inget som helst underlag för att diskutera ett managerbyte. Men ser det likadant ut när vi summerar efter maj månad, då är sanningen fortfarande den - att det är lättare att byta ut en manager än 25 spelare i truppen.

MÅNDAG 18:
OJ. Callum Hudson-Odoi blev förra veckan för första gången uttagen till engelska U21-landslaget. Idag kallades han istället upp till Englands A-landslag. Som ersättare för den skadade Luke Shaw (inga byten lika för lika där inte). Det är väl snart bara Chelseas manager som inte tycker han är en startspelare.
    Får han spela blir han den yngste Chelseaspelaren någonsin i landslaget.
    Däremot har tydligen Ruben Loftus-Cheek fått tacka nej, anledning okänd förutom att det är pga skada - men vi gissar att han fortfarande har känningar av sin ryggskada.

En av Chelseas spelare utsattes för rasistiska tillmälen i slutet av matchen mot Dynamo Kiev i torsdags. Saken är anmäld till Uefa. (Vi misstänker det handlade om Willian som också buades ut hela matchen. Det har nu framkommit att det var riktat mot Callum Hudson-Odoi).

Damerna drog ännu en nitlott i dragningen, de ska åter möta Manchester City som går mycket bra nu, i en cup. De lottades mot City i FA Cupens semifinal. Borta dessutom. I den andra semin mötes West Ham och Reading. Emma Hayes lag har noll flyt i år, hoppas det kan vända i Champions League i veckan.

Då börjar det igen, de där landslagstoppen. Ingen riktig fotboll förrän sista helgen i mars nu. Chelseas nästa motståndare är Cardiff vilket är tuffare nu än tidigare på säsongen. Detta givetvis då Cardiff är inblandade i nedflyttningsstriden och har massor att kämpa för. Det har Chelsea också men på något sätt är det mer desperat att undvika nedflyttning än det är att säkra en fjärdeplats som sämst.
    Som i alla landslagsuppehåll är det bara att hålla tummarna och hoppas att ingen spelare skadas. Nästan alla i Chelsea spelar ju någon form av landslagsfotboll under uppehållet.

Vad vi hoppas mer än någonting är att Sarri och ledningen kan lösa problemet med varför Chelsea stänger av i andra halvlek i matcher de borde vunnit redan i första. För innan dess, ja då är det bara att skriva ned alla förhoppningar på allting den här säsongen.

Damerna spelar dock då de redan haft sitt första uppehåll. De möter PSG i kvartsfinalerna i Champions League torsdag och kommande onsdag. Första matchen hemma, vilket är en liten nackdel.

Med ett eventuellt annalkande transferförbud är det heller ingen större fart på ryktessvängen just nu, även om medierna tycks blunda för fakta så mycket de kan och ändå lanserar namn hela tiden.
    Just nu särbehandlas Chelsea av Fifa som tidigare alltid gett anstånd till de (spanska) lag som fått transferförbud, under överklagan.
    Då ingen alls förväntar sig att Fifa ska ändra sitt beslut vare sig om det är rätt eller fel är det bara väntan som gäller. Vi måste vänta till Fifa färdigbehandlat överklagan, vilket de kan dra i långbänk precis så mycket som de vill och vi misstänker att det är precis vad de tänker göra nu.
    För Chelsea vill ta ärendet till CAS där det är betydligt större chans och möjlighet till att få en balanserad och rättvis bedömning än hos Fifa. CAS kan också ge Chelsea en interim möjlighet att få värva i sommar medan ärendet behandlas där. Därför vill ju Fifa inte att CAS ska få in ärendet i tid, utan Fifa vill ju istället att deras transferförbud ska träda i kraft i sommar innan ärendet avgörs av CAS. Då lyckas de ju straffa Chelsea även om de sedan förlorar i idrottens högsta domstol, vilket är en klar möjlighet med tanke på diskrepansen mellan vad Fifa säger och vad Chelsea hävdar.

 

Rykten, notiser m m, v-12


SÖNDAG 24:
Eden Hazard är i storform för Belgien. Två mål tidigare i veckan följdes ikväll upp med ett tidigt mål mot Cypern. Michy stod för passet.
    Även Michy Batshuayi gjorde mål. Hazard stod för passningen, dvs Thorgan H.

Inte oväntat avslöjar Eden Hazard att de spanska medierna ljuger. Han har inte träffat något avtal med Real Madrid.

Nu har även United tydligen tänkt ge sig in i jakten på Callum Hudson-Odoi. Vi kan med nästan total säkerhet säga att varken de eller Liverpool har en enda chans. Det finns bara två alternativ. Antingen spelar Sarri CHO och han väljer att stanna eller så säljer Chelsea honom till Tyskland.

LÖRDAG 23:
Det har talats mycket om den här finten av Christian Pulisic mot Vaelencia i landskampen i veckan. Förhoppningsvis kommer han visa många sådana i framtiden för Chelsea>>

Ross Barkley fick hoppa in tidigt då Dier blev skadad i landskampen igår. Han får mycket höga betyg av alla engelska tidningar och massor av beröm då han för England fick spela i en friare roll som passar honom bättre. Det börjar kännas som om vi vill ha Southgate som manager, han tror ju på kvaliteten hos våra spelare och släpper dem fria.

Callum Hudson-Odoi blev igår Chelseas yngste landslagsspelare någonsin. Ändå får han inte starta en enda match under Sarri i ligan.
  Han är dock inte den ende unge Chelseaspelare som mött det ödet även under andra managers.

Declan Rice som varit sensationell för West Ham och gjorde landslagsdebut har spelat för Chelsea men släpptes som 14-åring av klubben så han räknas inte som en Chelseaprodukt. Det har nu framkommit att efter det hände pratade JT med honom om hans framtid. Läs mer här>>

FREDAG 22:
Callum Hudson-Odoi fick hoppa in för Sterling med tjugo kvar i Englands storseger över Tjeckien i deras sensationellt lätta kvalgrupp (på papper och som vi ser det även i verkligheten).
    Där duger han men inte för Sarri.
    Chelseas Tomas Kalas fick också utstå nesan av att göra självmålet som avslutade 5-0-segern.

Olivier Giroud gjorde mål för Frankrike mot Moldavien i kväll. Ska han få chansen mot Cardiff? Han borde få det men vi vet ju hur Sarri är.

Dave Kidd i The Sun hävdar att det vore bra för Chelsea om Roman Abramovich säljer till Jim Ratcliffe även om han likt en Sebastian Mattsson också hävdar att klubben befinner sig i en jättekris som storklubb, vilket vi inte håller med om. Å andra sidan är ju vi Chelseasupportrar kanske mer vana vid turbulens än andra lags supportrar, vi har ju levt med det ända sedan Ken Bates dagar. Läs hans argument här>>

Ska vi tro spanska rykten har Real Madrid och ZInedine Zidane brutit mot alla regler kring värvningar genom att ta kontakt med Eden Hazard personligen utan Chelseas tlllåtelse. Enligt spanjorerna ska det också innebära att Eden Hazard bestämt sig för att gå till Real Madrid. Hazard ska gått med på ett kontrakt över fem år värt 14m pund årligen.

TORSDAG 21:
Thibuat Courtois som aldrig lyckades bli populär som Petr Cech i Chelsea och som lämnade Chelsea på ett sätt som gör att vi tycker riktigt illa om honom går från ska vi säga klarhet till klarhet. Det är extremt svårt att tycka om en spelare som använder utpressning för att lämna oavsett skäl. Han tycks bara bli sämre för varje match han spelar. Han är nu petad i Real Madrid. United vill inte ha honom då Real vill byta honom mot de Gea och idag skänkte han Ryssland en kvittering på ett sätt som får Kepa att se ut som en världsmålvakt. Ärligt talat det få rmig att se ut som en världsmålvakt.. Vi rankar inte Courtois som det just nu. Kepa må kostat mycket men han är en bättre målvakt än Courtois.
    Bats förtjänade ett mål, men en räddning på mållinjen förnekade honom. Hazard rycktes ned och straff förstås. Inte mycket att snacka om. Självklart mål.
    Haz satte det sista målet.

Dortmund lär nu ge sig in i jakten på Callum Hudson-Odoi. Tappar vi honom pga Sarris ovilja att tro på honom då får vi svårt att förlåta Chelsea. Särskilt i det läge som Chelsea närmar sig med ett ev transferförbud. Misstag begås alltid med spelare som passar vissa klubbar och inte annat men vi supportrar är väldigt nära slutet av vårt tålamod med Chelsea efter tappat Kevin de Bruyne, Romelu Lukaku, Thorgan Hazard, Mohamed Salah och några till. Tappar vi dessutom ett löfte som Callum Hudson-Odoi som varit i Chelsea sedan åttaårsåldern, då är nog tålamodet slut med Chelseas sätt att driva saker, inte minst hur och vilka de anställer som managers för vi vet ju alla att i kravbilden har det funnits tre saker sedan Roman tog över och storsatsade med framgång på vår akademi (men framgången har inte burit över till a-laget). Ett är att Chelsea ska vara kapabla och vara med i titeljakten varje år, två lär vara att Chelsea ska spela attraktiv fotboll (något som stoppat flera managers) och det tredje kravet ska ha varit att vi ska själva ta fram talanger (vilket vi gjort för att sedan inte utveckla dem till stora spelare). Sarri är på väg att totalt floppa i alla tre kategorierna trots att han ser ut att fått mer tid än de flesta att lyckas.
    Även Liverpool lär nu rycka i CHO. Vi ska dock ta visa rykten med en stor sejdel öl då de sprids av en person, Christian Falk, som står Bayern mycket nära.

VI är många som gärna ser Olivier Giroud stanna när hans kontrakt går ut. Särskilt om vi inte får värva. Vi är också ganska många som inte förstår varför han står tillbaka för vissa andra spelare. Vi kan dock förstå om han inte är intresserad av att förnya sitt kontrakt om Sarri stannar. Även Giroud antyder nu att han nog kommer att lämna i sommar>>

Att Daily Mail har en agenda mot Chelsea är inte en uppfattning det är fakta. Deras senaste drag i detta är att de påstår att Chelseas säsongsbiljettinnehavare nu inlett en bojkott mot Maurizio Sarri genom sälja sina biljetter på resterande ligamatcher. Mer än 400 säsongsbiljettinnehavare har listat sina biljetter för vidareförsäljning (s k restbiljetter på Chelseas biljett exchange) mot West Ham trots att det är ett derby. Det ska också varit en del tomma platser på de senaste matcherna. Detta ska vara ett sätt för att påverka ledningen att avsluta Sarris tid i klubben.
    Vi säger inte att detta är falskt för det kan mycket väl vara sant, CSFC tillhör ju också dem som bibehåller skepsis till vad Sarri sysslar med. Men att det är just DM som tar upp det, ser vi som ett led i deras ständiga agerande mot Chelsea. Läs mer här>>
    Dock brister DMs logik ordentligt, antingen deras eller de som säljer sina biljetter. För då kommer det ändå att sitta folk på arenan - hur kan det vara en protest? Kanske mer ett sätt att tjäna extra på att man har säsongsbiljett.

Tribunalen som ska avgöra ärendet med Contes avskedsersättning har startat. Chelsea menar att Conte bröt sitt kontrakt genom hur han agerade mot spelarna, specifikt Diego Costa, och att han därmed ska ha mindre pengar. Conte menar att Chelsea ska betala ut 9m pund i sparken-ersättning enligt tidigare kontrakt. Inte snyggt att klubben och Conte inte kunnat enas om det här utan att det ska gå till ett sådant här avgörande och vi kan ha förståelse för båda sidor. Det är dock inget snack om att vad Conte gjorde med sitt sms till Costa skadade klubben ekonomiskt och sportsligt.

Som en reaktion på det ev transferförbudet är Chelsea ute efter att säkra upp två spelare med utgående kontrakt; det är "gamlingarna" Willian och David Luiz.

Rykten om Nathan Aké startar igen och nu sägs det att Chelsea har en buy-back-klausul om 45m pund på spelaren. Låter högt med tanke på när han såldes men vem vet i sådana här fall. Vi har hört samma rykte länge nu.

ONSDAG 20:
Fortsatt skvaller om att Sarri kommer att ersättas och Steve Holland är spelbolagens favorit till att det sker.

TISDAG 19:
Ross Barkley har en bra lön i Chelsea, det är vi övertygade om. Tydligen är dock inte Evertonfansen säkra på det då de beslutade sig för att bidra till hans hushållskassa genom att kasta mynt mot honom i söndags. FA undersöker nu saker och kan komma att bestraffa Everton.
    Det är klart oroande att antalet läktarincidenten, planinspringade och till och med våld mot spelare (Grealish i Aston Villa) har ökat markant senaste tiden. Det spekuleras i att det ske bero på ökad användning av narkotiska droger som kokain bland åskådarna.

Daily Mail säger att Fifa kommer att ta beslut om Chelseas överklagan av transferförbudet innan sommaren vilket kommer att möjliggöra interimbeslut om transfers i sommar för Chelsea av CAS. Vi får se, vi är nog mer skeptiska till Fifa och deras agenda. Läs mer här>>
    Hoppas kan vi dock göra, för får Chelsea ett fönster på sig att förbereda för ett ev förbud minskar ju problemen kring det ordentligt.

Tammy Abraham pratar om sin framtid och ser den i Chelsea efter senaste succéen i Championship. Läs mer här>>

Ethan Ampadu har saknats en tid för Chelsea även om han till exempel reste med laget till Kiev. Nu framgår det att han har problem med ryggen (liksom RLC) och detta på grund av en tillväxtspurt. Han lär växt kraftigt senaste året och benstommen tycks inte riktigt hängt med (sådant som ofta händer tonåringar med knän och annat). Ampadu har därför fått lämna återbud till Wales landslagsuppdrag den närmaste veckan. Läs mer här>>

Bournemouth sägs vara nära att få låna Mason Mount nästa år. Varför inte avvakta om Derby går upp för då är det ju klart bäst om han stannar hos Frank Lampard.

Daily Express, låg trovärdighet, hävdar att Chelsea tackat nej till ett officiellt bud från Real Madrid för Eden Hazard, andra källor har sagt att det ska legat kring 70m pund.

Så här års läcker det alltid bilder (förmodligen avsiktligt) på nya tröjan. Här är en av dem med bild>>
    Den verkar bli mörkare än tidigare i två toner av blått med ett konstigt vitt streck som en revär över bröstet.
    Bortatröjorna blir i vitt och mer oväntat i grönt, vilket för oss gamlingar gör att de ser ut som målvaktströjor från förr. Se dem här>>
    Av den bilden ser den dock bättre ut än årets, vi får väl se när bättre bildmaterial kommer fram.

Nya rykten om att sir Jim Ratclliffe ska köpa Chelsea. Från tvivelaktiga källor. Vi hörde dem i somras också. Pengar har han, han är ju den rikaste i UK, men också känd som Man United-supporter även om han lär ha säsongsbiljett på Stamford Bridge. Han är också en känd brexiter. Han lär vara värd 21 miljarder pund, har nyligen köpt cykelteamet Sky och äger även schweisiska klubben Lausanne. Han och Roman lär dock stå långt ifrån varandra i värderingen av klubben. Källorna påstår att Roman kräver 2,5 miljarder för klubben, vilket är mycket med tanke på att ett nytt stadium måste byggas i framtiden.

Vi vet inte hur påhittat det är men det är från The Sun så inga garantier alls på trovärdigheten. De menar dock att Chelsea kommer inte släppa Eden Hazard under transferförbud under några omständigheter, även om det innebär att han får gå gratis 2020.
    Det svider men kanske mest för det känns sant - att fler och fler i England nu kallar Chelsea det nya Wenger-laget. Det är ju samma rigida, obändiga tänkande och vägran att anpassa sig känns det som som vi gärna kritiserade Wengers Arsenal för som nu vänds och klistras på dagens Chelsea.

MÅNDAG 18:
Nu reas Chelseas replika-tröja ut. Den som de burit i år. Själv vägrar vi köpa en Chelseatröja med rött i och den är ingen höjdare i våra ögon, fast den gula skulle man kunna fungera på. Priset är sänkt med 40%.

Det tog inte många sekunder. Nästan allt om Chelsea idag handlar om att Maurizio Sarri kommer att få sparken under landslagsuppehållet.
    Vilket är fullständigt meningslöst med tanke på var vi är under säsongen. Det är i bästa fall ett spel för galleriet, i värsta fall innebär det bara massor med utgifter och ännu en interimmanager.
    Vi får parafrasera förre finansministern Feldt ang löntagarfonderna; har vi baxat det hit.... etc.
      Vi ser absolut ingen idé med att sparka Sarri nu, men ärligt talat måste Chelsea göra en väldigt noggrann utvärdering efter säsongen för det ser ju ut som om vi missar CL igen. Vilket med transferförbud spelar mindre roll än det gjort innan, för får vi inte värva är ju CL-spel inget att locka med heller.

Lånerapporten om spelare som tillhör Chelsea men spelar i andra klubbar. Några av dem gör ju också vad Chelsea inte klarar av, mål. Läs här>>


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!