Europa League 2018-19
Playoff 8-del I:II
7 mars 2019

CSFCs spelarbetyg

CHELSEA   Chelsea        vs      Dynamo Kiev, Ukraina    kiev 
         3                                  -                0          (1-0)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - Europa League >

Dynamo Kievs start-XI

Boyko; Kedziora, Burda, Shabanov, Mykolenko; Sydorchuk (k), Shepeliev; Tsygankov, Shaparenko, Buyalskiy; Rusyn.

avb: Bushchan, Sidcley, Andriyevskiy, Garmash, Tsitaishvili, Smyrnyi, Kadar

Manager: Alyaksandr Khatskevich

Målgörare

1-0
2-0
3-0

Pedro, 18
Willian, 65
Callum Hudson-Odoi, 90

CHELSEAS INSATS


6+

Chelsea var överlägset i första men du milde vilka chanser de brände. Det borde varit en stor ledning i halvtid, rent av klart avancemang nästan. Det var spel mot ett mål men bara ett mål, anmärkningsvärt nog i första.

Gjorde dock jobbet och även om spelet i andra inte var strålande så sattes chanserna i den halvleken.SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Kepa Arrizabalaga Inget att göra i första halvlek. En fösare i andra som inte ens räknades i statistiken. 6
Davide Zappacosta Kunde utnyttja sin offensiv och stod för många inlägg. 7-
Andreas Christensen Vårdad och säker i sitt spel. 6+
David Luiz Excellerade med fina långbollar fram mestadels mot Pedro. 7
Marcos Alonso Börjar hitta tillbaka till form igen verkar det som. 6+
Jorginho Flera fina bollar framåt som inte gav utdelning. 6+
Mateo Kovacic Osynlig. Lite bättre i andra. Hade dock ingen bra match, för mycket slarv från en spelare som brukar spela vårdat. 6-
Ross Barkley Några fina aktioner och nära att göra mål i första. 6+
Pedro Skickligt taget mål följt av en ordentlig miss... blandad kompott på tre minuter! Tre missade jättelägen i första. Skapade massor och bärnde massor. Trots missarna var han väldigt bra i övriga spelet och inblandad i nästan allt. 7+
Willian En svag insats och väldigt dåliga hörnor. Verkar inte alls trivas just nu, fel kroppsspråk. Frisparksmålet gav överbetyg. Världsklass under några sekunder. 7
Olivier Giroud Vilken underbar klacksfrispelning till Pedro! Få spelare i världen är bättre på att hålla upp bollen och hitta en lagkamrat i boxen. Osynlig i andra tyvärr. 7-
---    
Ruben Loftus-Cheek In för Barkley. 62 Gav laget energi när de kom in. Nära göra mål efter en fin aktion och samspel med Pedro. Assist till CHO 7-
N'Golo Kanté In för Jorginho. 62 Gav laget energi när de kom in. Tappade dock några bollar mer än vi brukar se. 6
Callum Hudson-Odoi In för Willian. 78 För kort tid för betyg. -
CHELSEAS BÄNK


Caballero, Rüdiger, Kanté, Hazard, Higuain, Loftus-Cheek, Hudson-Odoi

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser 13 4
Skott på mål 8 0
Hörnor 5 2

Bollinnehav%

59 41
Källa Flashscore

 

Manager Maurizio Sarris INSATS

Roterade mer än väntat ändå inga unga spelare. Fast vilken bänk han hade, Sky utnämnde den till den starkaste bänk de någonsin sett. Bytena handlade om att spara kraft hos vissa spelare mer än att förändra matchbilden.

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Pedro (trots alla brända chanser ;)

 


KORT OM MATCHEN - oftast skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Nu känns det som allvaret verkligen börjar i Europa League. Dynamo Kiev är inte det lag det varit men ändå en motståndare som måste behandlas med respekt. Chelsea borde vara ute efter en klar seger som gör det möjligt för Sarri att vila spelare i returen. Sådana kommer dock inte på beställning. Vi får kanske hoppas få en gnutta av det enorma turflyt Solskjaers United har just nu.

Vi får inte laget vi hade hoppats på, snarare blir vi kanske lite nervösa men Giroud har varit vass i EL. Fast vilken bänk vi har om ifall.

Matchen är igång efter några riktigt oinformerade och rent dumma spekulationer från matchkommentatorn (vi bryr oss inte om att nämna hans namn). Denne hade uppenbarligen inte läst på något alls kring Chelsea senaste veckorna.

Barkley har ett gult kort och är den ende som riskerar att bli avstängd vid nytt kort. Dynamo Kiev har fem spelare under 21 år. Inte riktigt samma filosofi som i Chelsea om vi säger så.
    Vi hoppas på mål. Fast då måste Chelsea spela åt andra hållet än vad de gör med de första bollarna. 1
    Shevchenko är närvarande vilket knappast är förvånande då han har ett förflutet i båda klubbarna.
    Första riktiga anfallet slutade med offside på Zappacosta! 3
    Kiev har startat med hög individuell press på Chelsea men Chelsea har spelat sig ur det relativt enkelt hittills men möter ett lag som mycket disciiplinerat faller ned snabbt och försvarar sig. Kievs uppspel har inte alls fungerat och Chelsea har rätt lätt tagen hand om dem.
    Giroud tar för sig lite för mycket i boxen. Han har redan oroat en del men inte fått några bollar utan mer genom att jaga försvarna när de har boll. 5
    Fin långboll från Luiz men Zap täcks effektivt och det slutar bara med inkast. 7
    Pedro löper på en lång boll från Jorginho men den är lite för lång och målvakten hinner först. 8 Kiev slarvar sedan igen och Chelsea har en tung press redan även om det inte gett några chanser än. Gult kort till Shepeliev efter en riktigt ful tackling på Zappacosta, mycket frustration i den. 9
    Noterbart är att Dynamo Kiev inte spelar med reklam utan med vad som ser påsydd slogan istället, Uefas No to racism.
    Pedro tar sig fram med några motlägg men bollen för lång ifrån sig och en försvarare kan nicka till sin målvakt. 10 Det är ett mäktigt tryck Chelsea har men inga farliga chanser.
    Hörna, kort men nästa inlägg går rakt förbi alla till inkast.
    Frispark från Kiev som blir farlig men Chelsea får undan den, kontringen kommer dock av sig. 13
    Zaps inlägg blir till hörna. Dags att Chelsea också skapar något som luktar mål nu. 14
    Då slår Willian den på första försvarare tio meter ifrån flaggan! Vad har hänt med Willian och fasta situationer?
    Bollinnehavssiffrorna för första kvarten var förvånande, bara 76% för Chelsea....
    Jorginho söker Willian med en lång boll men Willian har inte Pedros speed och kan inte hinna ifatt den. 17 Det här börjar bli tråkigt, bara Chelsea men iget sker med det.
    Skrev jag och just då händer det förstås. Måste skriva så fler gånger ;)
    Giroud och Pedro samspelar. Barkley till Pedro som lägger den till Giroud som klackar fram bollen till Pedro som sedan sätter bollen helt fri med Boyko. Mellan benen. Mycket fint mål. 18
    Pedro borde gjort sitt andra mål men bollen rakt i famnen på Boyko. Det var inte bra att missa den chansen. 21 Det vet Pedro också som sparkar grässtrån omkring sig.
    Han har massor med spring i benen idag, nu nere i försvaret och driver runt med Kievspelarna. 22
    Christensen slarvar och Kiev kunde nästan anfalla men de spelar bakåt och börjar om. 23 Zap stoppar nästa inlägg men Kiev har tur med studsen.
    Barkley kommer fri med Boyko men försöker hitta en lucka mellan benen som inte finns där. 25 Kovacics stod för passet. Ännu en stor chans missad. Effektiviteten sjunker snabbt.
    Jorginho tappar boll menKiev kan inte omsätta det i en riktig chans. Kepa får dock röra boll. 28
    Snabbt inkast av Willian till Pedro och det är nästan en kopia på målet. Giroud fram igen till Pedro som tacklas omkull men domaren friar. Mycket tveksamt, det verkar dock inte som VAR används i Europa League ännu. Verkade vara mer straff än den United fick igår. Pedro fullständigt vräks omkull med bollen under kontroll betonar reprisen. Det skulle varit blåst där.
    Chelsea borde lett med flera mål, kommer de missade chanserna att kosta oss.
    Bra anfall av Kiev och det verkade först som domaren gör ännu ett misstag och låter bollen var i spel. Men femte domaren ändrar till hörna...för Kiev. 33 Inga markeringsidiotier nu tack. Kovacic tacklas omkull, frispark Chelsea istället. Repris och bollen kan tagit bröstet på Alonso eller nuddat armen han höll mot bröstet, United fick straff för en sådan igår men ingen VAR idag. Det är dock ändå inte straff även om United fick det. Armen var tätt mot kroppen och absolut inte i onaturligt läge.
    Pedro rinner igenom igen och Boyko gör en stor räddning igen. Tredje missade jätteläget för Pedro. Långt pass av Luiz till Pedro. Svår mottagning men vilken räddning Boyko gör. 34
    Alonso skjuter men den tar i ryggen och går till hörna, hade absolut var mål annars. 35
    Chelsea borde lett med 4-5 mål redan. Det går inte att missa så här mycket i toppfotbollen. Avancemanget kunde redan varit klart i första halvlek!
    Lång boll mot Pedro som varit väldigt bra, men också missat väldigt mycket. För lång dock.
    Willian och Pedro samspelar men Pedro vill inte avsluta och efter några fler blå spelare rört bollen blir det inget av det. 38
    Buyalskiy lyckas göra ned Kovacic med något som kunde gett kort flera gånger i samma attack. Gult kort förstås. 41
    Hopskallning mellan Kovacic och Christensen. både får väldigt ont. Avblåst förstås. Tycks tagit värst på Kovacic, Christensen tog den rakt i pannan som ju är hårdare.
    Pedro alltså, ännu en riktigt bra chans efter att Jorginho brutit jättefint och Barkley spelat fram honom. Pedro viker in och skjuter men inte bättre än att Boyko kan rädda. 45
    En minut tillägg, Kovacic är fortfarande inte itllbaka på plan. Kommer han tvingas byta.
   
Det absolut mest anmärkningsvärda i matchen är inte den tama stämningen på Stamford Bridge utan hur Chelsea lyckats undgå att leda med mer än ett ynka mål. Målet var dock väldigt bra. Pedro borde dock varit tremålsskytt, minst redan. Det har varit spell mot ett mål.

ANDRA 
Kiev hade bara nollor i statistiken för målchans och skott på mål i första. Det var utklassade i första men fortfarande i allra högsta grad med i matchen då Chelsea bara gjort ett mål på alla jättefina chanser.  
    Hoppas proppen ur i andra och att målen Chelsea förtjänat kommer då. En tremålsledning till returen är inte oförtjänt efter första halvlek, men vi har också sett Chelsea stänga av helt i andra så vem vet? Senast i söndags.
    Chelsea är så överlägsna och gör så lite av det att det är lite svårt att tända till ikväll. Precis som tydligen publiken på Stamford Bridge som är sval ikväll och inte bara beroende på vädret. Kanske fick de också kvarskatt idag.
    Pedero startar ett anfall med en härlig kroppssfint, Willian fortsätter. Bollen bryts men Barkley tar tillbaka den. 51
    Kanté ende spelare som värmer.
    Fakta från kommentatorn som vi inte gillar, Kiev har gjort mål i varje bortamatch i EL den här säsongen.
    RLC ska också värma. Ja gärna istället för Kovacic som haft svårt att hitta in i matchen. Eller planerar Sarri ta in båda, ta ut Jorginho och spela Kovacic där.
    Pedro tar sig fram igen, han skapar ju hur mycket som helst, men skottet rätt lätt för Boyko.. Fem avslut alla på mål nu. Av åtta för Chelsea. Enmansmatch! 54
    Chelsea saknar skärpa, det märks att energin sjunkit och koncentrationen är inte den bästa.
    Willian tar sig fram och spelar Pedro som spelar tillbaka fast riktigt dåligt så Chelsea får börja om.
    Chelsea spelar knappt en på tvåans växel i en sexväxlad låda.
    Barkley har en fin aktion som ger en ny hörna. 56
    Hörnan touchas framav Barkley mot Luiz men en vit hinner precis före brasilianaren.
    Under tiden gör Napoli 3-0 på Red Bull Salzburg.
    Skott på mål även om det knappt orkade fram från Kiev. 57 Det bröt dock deras statistiknolla.
   Kiev börjar sticka upp nu, Zap stoppar inlägget. Chelsea har lite besvär att få bort bollen. 58
    Otroligt domslut, Rusyn lägger sig hur tydligt osm helst och får frispark. Vilken filmning och domaren gick på den! Dock rätt långt ut. Kiev gör dock offside på den.
    Sarri vill ha in energi, det är uppenbart. Både RLC och Kanté in. Barkley ut liksom Jorginho. Precis som vi spekulerade i. 62
    CHO, Higuain och Hazard värmer. Det ser lite ruggigt ut på Stamford Bridge. England har decemberväder som de själva kallar det just nu.
    RLC görs ned. Bra läge. Lite ut mot hörnet på boxen till vänster. Kan Willian ta fram något eller blir det Luiz? Det gör han. EN FULLSTÄNDIGT PERFEKT frispark av Willian, otagbar för Boyko. 65 Som vi väntat på att han ska hitta den foten igen. Målvakten hann inte ens röra sig.
    Kiev anfaller och Chrisensen rensar bra. 67 Matchen har faktiskt fått lite liv och tempo igen.
    Kan vi få ett till och kan vi få se CHO snart?!
    Kiev måste nu satsa framåt för att få något med sig från matchen, det så viktiga bortamålet.
    Sidcley, brasilianare, försvarare för Buyalskiy som har kort. 71
    Fint inspel men lugnt försvarsspel av Luiz som bara helt sonika tar bollen utan att ens behöva ta ett steg. 72
    Det är fotboll igen och matchen har levt upp efter andra målet.
    Långskott och en bra bit över. 73 Sarri blir tillsagd av domaren för något...
    Vilken bollbehandling av Pedro, nästan som han jonglerade med bollen över sin motståndare och sedan vek av i en utsidespass hur nonchalant som helst. 74
    Skönt det blir CHO som ska in. Han får några minuter, får hoppas han gör som mot Malmö.
    Kovacic slarvar och Christensen hamnar på fel sida och kan inte tackla då han då orsakar straff. Som tur var blev det inget av det. Oj vilken miss av Kovacic. 76 Sådana gåvor får vi inte ge bort.
    Typisk ändring nu är att Kievspelarna rusar Kepa varje gång han har bollen, det såg vi inte i första. 77
    Fint pass igen av Luiz till Alonso som skjuter, en liten bit utanför. 78
    Willian får vila. 78
    RLC knuffas bakifrån och får inte frispark fast domaren står bredvid. Det där var dåligt av domaren. Och andra gången vi sett liknande i matchen. Där sjönk betyget ytterligare. För Kiev har fått mer för mycket mindre tidigare i matchen.
    Fina fötter av RLC som spelare tillbaka till RLC som nästan gör mål. RLC frå sträcka sig och träffar skenbenet och över. 83
    Mosning. Gamasch får Christensen i ryggen och smälls in i ryggen på Kovacic. Vilken dubbelmacka. 83
    Frisparken går förbi alla utom en vit som kom från yttern men han slarvar bort bollen över linjen.
    FInt inlägg och Sidcley nickar men den går rakt sidledes, kanske till och med något bakåt. Offside dock visar rerpisen. Dock ingen flagga!
    Kepa går ut och stoppas och tappar bollen. Domaren borde blåst för obstruktion där. 85 Istället hörna. Ska Chelsea verkligen släppa till ett mål och göra det här mer ovisst nsäta vecka? Skärpning. Kiev spelar på chans och det går med dem just nu. Offside dock till slut.
    Osäkert och nervigt försvarsspel från Chelsea.
    Så får CHO fart med sin första boll (?). Passet bakom Giroud och Pedro halkar när han ska hämta in den. 87
    Kovacic söker Alonso som inte möter. Slarvigt av båda. 88
    Kiev får ett riktigt bra läge men bollen lite för dålig.
      CHO gör det. Underbar boll fram av Pedro till RLC som osjälviskt sätter upp CHO som sätter bollen i nät. Perfekt avslutning. 90 Det var ingen lätt boll som CHO fångar upp ändå, och placerar in otagbart.
    Pedro igen, lägger upp för Zap vars inlägg stoppas. Slut.
   
En stabil ohotad seger som borde varit större och gett mer lucka inför returen nästa torsdag. 

 

DOMARTEAMETS INSATS - Slavko Vincic, Slovenien

BETYG

Mycket tveksamt vid straffsituationen vid halvtimmen. Där hade vi velat ha VAR. Kanske ska vi vara glada att det inte finns i en situation som liknade den United fick en superbillig straff på igår. Gick på en av de värre filmningar vi sett i andra.

knappast
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy
Besök csfc-facebook: facebook