csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
6   Chelsea FC   29 sp 17 v 6 o 6 f 50 -31 mål 57 p

- always proud to be Blue -


4 - 10 mars 2019
    NÄSTA MATCH:

 17 mars - Dynamo Kiev - EL - kl 18.55

    TV

Nyheter v-10


SÖNDAG 10:
VI FÅR INTE GLÖMMA ATT GRATULERA CHELSEA.
Klubben fyller 114 år idag. Det hade känts bättre med en vinst men vi kan ändå se framåt. Dynamo Kiev nästa och från en bra utgångspunkt.

Tog Uniteds flyt idag? De fick en billig straff emot sig, klumpigt agerande av Fred men mer filmning än straff av Lacazette. Tyvärr var nog en vinst för Arsenal det sämre alternativet för Chelsea med tanke på att vi redan mött dem och inte kan ta poäng från dem, vi har dock kvar att möta United och därmed en chans att själva påverka det resultatet. Vi måste dock ta oss förbi båda två därav resonemanget, om inte Tottenham fortsätter sin kräftgång.
    Fast ärligt talat det enda viktiga från idag var att Chelsea inte tog tre poäng hemma mot Wolves vilket kan kosta oss mycket om några veckor. Det är dock tajt med Tottenham på 61 och Chelsea längst bak i täten med 57 poäng. Men med en hängmatch.

Är det någon form av arrogans att Chelsea vägrar ta matcherna på allvar innan det är för sent eller åtminstone i andra halvlek. Eller ingår det i Sarrimodellen att man ska trötta ut lagen istället för att försöka besegra dem tidigt i matcherna. Man kan inte låta bli att undra efter sett så många matcher som den mot Wolves idag den här säsongen. Det är som Chelsea tror allt ska ordna sig och vi behöver inte anstränga oss innan det går snett... Är det en ledarfråga, att vi inte längre har ledare som JT, Lampard, Drogba, ja även Cahill numer? Det är som det är viktigare hur man spelar än att man spelar för att vinna innan det verkligen krävs.
    Idag gjorde dock Sarri och Zola ett genuint försök att ändra matchbilden med sina byten.
    Vem vet, men oj vad poäng det kostat oss. Och ärligt talat inte bara den här säsongen, vi såg samma problem även förra säsongen om än ej lika supertydligt.

Sexan mot sjuan. En CL-kandidat mot the best of the rest. Det är inte långt kvar till en match som kan bli både intressant och nervös. Inte helt övertygad om startelvan men det finns ju kanske några mål på bänken att kasta in. Två av de tre som gjorde mål i veckan.
    Försvarsstarka Burnley brukar vi tänka, i dag skänkte de bort tre mål genom tabbar. Rättelse; fyra. Fotbollen just nu är rätt oförutsägbar, kanske anledningen till nervositeten här. Nästan lika obarmhärtig som att skjuta för guld i skidskytte och missa fyra av fem.... Stackarn.

Chelsea har bara förlorat en enda gång mot en nykomling på hemmaplan på 53 senaste mötena. Känns ju bra men statistik är ju som det är med. Wolves har ännu inte förlorat någon match i London den här säsongen. Lite nervösa är vi onekligen inför dagens match om någon timme.

Chelsea har inga skador förutom Drinkwater men han är ju utmobbad redan. Loftus-Cheek är listad som tveksam av Guardian på grund av hans rygg men det är inte vad klubben säger.
    Wolverhampton har inte heller några skador. Ovanligt att båda lagen är skadefria i det här läget av säsongen. De har dock Bennett avstängd.

LÖRDAG 9:
Stort tack till Southampton som på kort tid vände och vann över Tottenham. Ett Tottenham som inte verkar kunna hantera sina CL-matcher då de förlorar i ligan efteråt. Också en jättevarning till Chelsea, för Wolverhampton är ett klart bättre lag än Southampton. Det blir tufft imorgon. Men vinst för Chelsea och oavgjort mellan United och Arsenal och säsongen ser plötsligt väldigt intressant ut igen!
    Förmodligen spiken i kistan för Huddersfield och Fulham dock. Det ser helt omöjligt ut för dem nu. Cardiff tog dock chansen att hänga med.

Wolverhampton i morgon blir en tuff uppgift och framförallt måste Chelsea hålla koncentrationen hela matchen. På Molineux stängde de av och två skott på mål blev två mål. Det får ju inte hända nu. Chelsea måste hålla trycket uppe och pressa lagen ovanför. Även om två av dem spelar efter oss imorgon.
    Chelsea får se upp med Jota och Jimenez som också denna gång kan kontra in mål. Nuno Espirito Santo menar att Wolves seger hemma vände deras säsong. Den matchen vände ju också Chelseas säsong, nedåt. Dags att få säga att den vänder uppåt då igen.
    Nu när saker ser mer normalt ut på plan växer också kraven bland supportrar och engelsk media om att Sarri måste satsa på ungdomarna. Och visst undrar man när man såg Kovacics svaga insats och Loftus-Cheeks utmärkta insats i torsdags. Sedan spelar det liksom ingen roll vilka ursäkter Sarri gräver fram (de är ofta desamma när det gäller de unga spelarna). Är man bra nog ska man få spela brukar det heta och det är ett väldigt direkt besked. Att säga att RLC inte håller i 90 minuter är inte ens godkänt som ursäkt, det är ju bara struntprat. Starta honom då och gör det vanliga bytet vid 65, då har han ju inte spelat i 90!

PL2-laget slog Manchester City hemma på Aldershot med 2-0. Målen av McCormick 25; Redan 90+2.

FREDAG 8:
Fifa vägrar skjuta upp transferförbudet de gett Chelsea, något de gjort för alla andra klubbar som fått det straffet av dem.
    Chelsea har reagerat mycket starkt på det och använder ord som "astonished" över hur Chelsea behandlas av Fifa jämfört t ex med de spanska klubbarna.
    Läs Chelseas uttalande här>>
    Fifas beslut har ännu inte kommit Chelsea till handa skriftligen, när det sker kommer överklagan att lämnas till CAS. Vi får se om det ändrar något. CAS kan besluta om interim-beslut tills ärendet är slutbehandlat.
    Det hela är minst sagt anmärkningsvärt och emot Fifas egen praxis, vilket verkligen får en att undra över särbehandlingen av klubbar i olika länder.
    Bakom beslutet står aikaren och förre s-politiken Thomas Bodström (som tvingades avgå som landshövding i Stockholm innan han ens tillträtt) som nu sitter som ordförande i överklagande- kommittéen. Han tillträdde efter de spanska klubbarnas ärenden avgjordes.
    I alla normala fall sker inte bestraffningar INNAN ett juridiskt ärende är avslutat, Fifa och Bodström skriver nu sina helt egna regler och utan att vara jurist känns det minst sagt märkvärdig att de kan agera på sådant sätt.

TORSDAG 7:
Massor med missade jättelägen men ändå ett perfekt resultat inför returen. Tre gjorda mål och inget insläppt. CHO måste få starta den matchen. Kiev lite svagare än väntat eller var det bara bortaplansförsiktighet? Fina mål när de kom.

Bookmakers har Chelsea som favorit till att vinna Europa League. Napoli är andrahandsfavoriter och Arsenal tredjehandsfavoriter. Arsenal som förlorade första matchen mot Rennes med 3-1 efter en riktigt svag insats. Att Sevilla inte är toppnoterade är en klar överraskning. Fast de fick bara 2-2 mot Slavia Prag vilket kanske förklarar det men inte att Arsenal rankas högre då de rättvist förlorade till Rennes.

Chelsea har visat flera positiva tecken på framsteg på sistone, även om de också måste förbättra markeringsspelet som varit bedrövligt hela säsongen. Även under perioden då Chelsea ändå gjorde mål framåt. Det finns alla chanser att avsluta säsongen med att nå de mål som behövs. En CL-plats och en viktig cupvinst, som ocskå ger en CL-plats. Det är viktigt för klubben, kanske extra viktigt för att Sarri ska få tid att rätta till det som gått fel men kanske är stålbadet över nu och vi kan känna optimism igen. (Fast vi behöver nog en juridisk vinst med ett uppskjutet förbud också, men det är ju ingen som någon spelare eller manager på minsta sätt kan påverka. Transferförbudet i sig skrämmer oss klart mindre, det är tajmingen när det ska börja som är problemet).
    Spelschemat är dock rätt mördande, som för alla engelska lag som går långt i europeiska cuper men kanske extra jobbigt för de som spelar i Europa League vars spelschema är klart tuffare än Champions League.
    Med tanke på det behöver Chelsea vinna stort i kväll och kunna vila spelare i returen.
    Ändå hoppas vi lite grann på att Sarri vilar Hazard som visat klara tecken på att vara sliten just nu. Vi kan se Willian spela till vänster där han är bättre än på högersidan och ge chansen till Callum Hudson-Odoi. Även om det är långt troligare att Sarri låter Pedro spela. Det skulle inte heller skada om Ruben Loftus-Cheek får starta istället för Barkley eller Kovacics på det offensiva mittfältet.
    Vi lär få se, men Chelsea har inte råd med fler vägbumpar resten av säsongen nu, vi hoppas den dåliga perioden är bakom oss och att vi kan se framåt.

Med samma resonemang som vi använde när vi sa att Tottenham gick vidare är bra får vi säga detsamma om United som har ett osannolikt flyt, en billig övertidstraff och två gåvomål av motståndarna.... Så vi vill nog att Arsenal slår ut Rennes så de har annat att tänka på ett tag till.

För övrigt fattar vi fortfarande inte hur Luka Modric kunde bli bäst i världen bara för han hade en bra VM-turmering? För oss är Kevin Mbappé klart bättre, liksom Ronaldo C och Messi, Hazard och några till. De är bra mot alla motstånd inte bara landslag. Granen någon?
    CSFC har önskat många spelare till vår klubb; inga mer dock än Lionel Messi under massor av år och numer helt och hållet Kevin Mbappé. Var är plånboken Roman? Tänk att han provspelade, typ, som ung tonåring men mamma ville inte släppa iväg honom (klok mamma) men hemskt för oss. Vi kunde tagit fyra transferfönster avstängning för att värvat honom ;) (Plus att han verkar vara den trevligaste fotbollsspelaren i världen tillsammans med Kanté, kom ihåg att han skänkte bort hela sitt gage under VM till välgörenhet).
  Bara tänk vad Hazard och Mbappé skulle kunna åstadkomma tillsammans. Videospel, släng er i väggen.

OSDAG 6:
Från presskonferensen. Med David Luiz och Maurizio Sarri:
    Chelsea har inga skadebekymmer.
    Sarri tror den svaga andra halvleken mot Fulham berodde på fysisk och mental trötthet.
    Han säger sig inte bry om sin personliga framtid, bara klubbens. Han vill vinna för klubbens skull.
    Sarri ser inte Europa League som den lättaste eller viktigaste vägen till Champions League, det är ligavägen som gäller för honom. EL är dock viktig då det är Europas näst viktigaste cupturnering.
    Han anser laget är så bra att de ska kunna vinna båda matcherna. Han negligerar dock inte Dynamo Kiev. De har farliga yttrar och är ett ungt lag.
    Han håller helt med om kritiken om att Premier League inte hjälper klubbarna i Europa League.
    Han anser inte han har något problem med spelarna, det var ett problem med mentaliteten i några matcher.
    Han tycker inte spelarna i Chelsea är svåra att hantera som manager. Det svåra är att i Chelsea är kravet att vinna något.
    Han oroar sig inte för framtiden. Det enda som är viktigt är resultaten just nu. För att kunna göra det måste han utgå från att han är kvar även i framtidne.
    Ang CHO kan han inte ge besked om han spelar imorgon. Han är bestämd i det att han tycker man ställer för stora krav på unga spelare (underförstått och därmed bränner ut dem). Det viktiga är inte idag utan att de är bra när de 22-23 år. Inte när de är 18. CHO är alltid i hans tankar.
    David Luis menar att man vänt negativt till positivt i de senaste matcherna.
  Det har förekommit möten för att lösa problemen som har varit.
    Ang Kepa anser han att det var ett missförstånd. Kepa trodde helt och hållet det handlade om hans skada, inte att det var någon form av taktiskt beslut. Klubben är lyckliga att ha två bra målvakter.
    Liksom Sarri menar han att stilen i laget har inte ändrats, bara moment i matcherna. (Vet inte om vi håller med om det, men vi säger väl så tillsvidare.)
    Han vill inte tänka för långt framåt och vill inte diskutera att Chelsea är favoriter till att vinna EL. Det handlar om match efter match.
    Alla i klubben köper Sarris filosofi. De måste komma ihåg vad som fungerade i början av säsongen.
    Han vill inte säga om CL-deltagande är lättast genom EL eller CL utan påpekar att i ligan handlar den nu om två platser som fyra lag tävlar om.
    PÅ frågan om hans fysiska status avslöjade Luiz att han jobbar med en personlig tränare sedan 2012 för att förlänga sin karriär och undvika skador.
    Han betonar att spelarna måste vara intelligenta nu. Hur de bedömer saker och värderar vad som händer.
    På frågan om hur Sarris reagerar på trycket pratade Luis om att han är en människa som reagerar men som har stor passion för vad han gör. Han ger råd och bra med människor.
   
Vi väljer att tolka Tottenhams avancemang i Champions League som positivt för Chelsea. Nu måste de koncentrera sig på mer än en sak, vilket kan innebära fler djupdykningar i ligan. De är inte vana vid att behöva ha fokus på mer än en turnering. Tottenham är ju inom räckhåll ovanför oss. Det skiljer bara fem poäng men Chelsea har en match mindre spelad.

Vi hoppas Maurizio Sarri satt som klistrad framför skärmen och tittade på Ajax. Och inte bara för att se vilka spelare Chelsea ska värva om de kan i sommar. Utan allra mest för att inse att allt handlar inte om fördjupat bollinnehavsspel, utan det gäller att blanda det med djupledsspel också. Det var den sorts fotboll Bayern under Heynckes spelade och i våra ögon är det den bästa fotboll som någonsin spelats, och den roligaste.
    Sarri har mycket glädjande visat tendenser på sistone att vilja variera och justera sin fotboll så den är anpassad till andra omständigheter. Det här borde ge honom inspiration att fortsätta den linjen. Då kan resten av våren bli väldigt rolig även för oss Chelseafans.

TISDAG 5:
Vi trodde aldrig att Real Madrid skulle vinna Champions League i år. Det är ändå en jättesensation att det är unga holländska Ajax som slår ut dem. En av de större sensationerna i tävlingens historia tror vi nog. Särskilt då de gjorde det på bortaplan, på Bernabeu, och på det sätt de gjorde det. Champions League har fått en riktig dark horse att räkna med nu.
    Vilken match de gjorde och de kunde gjort fler mål! Hur kunde Southampton släppa Dusan Tadic? Särskilt som det var för en struntsumma. Fjärde målet var något av en gåva från Courtois även om frisparken var bra, men den ska han inte släppa in. 1-4 slutresulat, 3-5 sammanlagt med fyra bortamål att räkna dubbelt.
    Vi som trodde Ramos tog ett avsiktligt gult kort för att kunna spela senare i turneringen, nu får han inte ens starta nästa års turnering. Ett av fotbollsvärldens sämsta omdömen där eller?
    Vi gissar också att Solaris regim inte överlever sommaren. Om ens veckan ut, vem vet? Två raka förluster till Barca senaste tiden också. (Varför kan Eden Hazard vilja gå till Real Madrid, de är ett lag i utförsbacke och det kommer att krävas väldigt stora summor för att snabbt ändra något;) Problemet är väl att de då är än mer villiga att lägga upp stora pengar för honom.)
      Slutet på en era!? (Expressens Sebastian Mattson kanske borde avskriva Real snarare än Chelsea!)
     Tottenham hade det lättare. De hade en storseger hemifrån i ryggen. Allt de behövde göra var att låta bli att släppa in tre (som blev till fem pga bortaplansregeln) mål från ett Dortmund som tycks glömt hur man gör mål trots bra spel. Lloris gjorde en av sina bästa matcher någonsin och när Kane fick det viktiga bortamålet på deras enda skott tills dess, var det hela över. Pulisic missade en jättechans när han bytts in.

Chelsea har nu överklagat Fifas transferförbud. Det har Fifa nu bekräftat, de vill dock inte säga något om när det ska behandlas. Vi förväntar oss inget annat utslag från Fifa utan ärendet kommer säkerligen att hamna hos CAS vilket förhoppningsvis innebär att det skjuts upp till att börja gälla först i januarifönstret i så fall.
    BBC tar här upp fler detaljer om vad Chelsea har gjort fel, och i centrum för alltihop står Bertrand Traoré. Det handlar inte bara om att han skulle spelat en specialmatch för Chelsea utan vara helt klart utan det är en del mycket luddiga pengatransaktioner som faktiskt får oss att undra den del. Särskilt som Chelsea utreds för att betalat 600t SEK till Andreas Christensens pappa. En utredning som FA sköter. FA själva som fälldes av Fifa samtidigt som Chelsea.
    Vår uppfattning är nog att Chelsea kommer att få ett transferförbud, frågan och den är viktig är när det ska börja dvs om Chelsea kan skjuta upp verkställandet så klubben kan förbereda sig på det precis som alla andra klubbar som drabbats av samma sak kunde göra.
    Chelsea är långt ifrån ensamma om att ha agerat på det här sättet, City och PSG tillhör andra klubbar som väntar på sin dom. Det gör oss dock inte mindre besvikna på den praxis som tydligen funnits i fotbollsvärlden och Chelsea i hur unga spelare värvas. Det är ingen snygg bild som målas upp. Även om "alla" gör eller har gjort det. Det sägs att det har blivit bättre de senare åren då reglerna har blivit tydligare och klarare.
    Läs mer här i BBCs artikel>>

Idioti från Chelsea, igen.
    Av affärsmässiga skäl har Chelsea accepterat att spela en meningslös träningsmatch i USA mot New England Revolution bara tre dagar efter säsongen slutar mot Leicester. Det här har ju blivit en ovana och klubben har gjort det förr.
    Matchen är för välgörenhet och intäkterna skänks till Chelsas antisemitismkampanj, vilket ju är bra. NER ägs dock av sexköpsanklagade Trumpanhängaren Robert Kraft vilket är mindre smickrande.
    Den här gången dock kan de bitit sig själva i foten på ett sätt som är oförlåtligt då de kan tvingas flygga tillbaka för att sedan flyga nästan till Asien för att spela Europa League-final i Azerbadjan.
    Leicestermatchen är 12 maj, USA-matchen 15 majl och EL-finalen 29e.
    Bygga varumärke är säkert bra, men tänka efter först är ännu bättre. Även om man kan tycka att det behövs kanske en träningsmatch mellan ligaslutet och EL-finalen, om Chelsea nu går dit. Men långa flygresor och tidsomställningar är trots det mindre smart. Det finns också skaderisk.

Dynao Kievs spanske anfallare Fran Sol skadade sin axel och måste opereras i helgen. Ett viktigt avbräck för dem inför torsdagens möte med Chelsea.

MÅNDAG 4:
Discovery har flyttat Chelseas matcher mot Dynamo Kiev från Eurosport Player till Kanal 9. Det tackar vi för.

Idag är sista dagen att köpa medlemsskap i Chelsea FC till rabatterade priser. Gäller enbart för nya medlemsskap upptäckte vi. Gå in på Chelseas officiella hemsida.

Det tuffa spelschemat fortsätter oförtrutet. Nu har vi också tagit vår första bortaseger 2019. Det ska bli fler. Vi har Liverpool och United att möta på bortaplan.

Europavecka, vilket för Chelseas del innebär hemmamatch mot Dynamo Kiev i Europa League. Nu börjar så att säga allvaret i den turneringen. Kiev är dock inte samma lag som det var för några år sedan och Chelsea är helt klart favorit att gå vidare och bör göra det. Vi undrar dock fortfarande varför det högre rankade laget börjar hemma men det fanns väl ingen seedning antagligen. Det kräver dock en vinst hemma och helst med flera mål så bortamatchen inte blir ett nervprov.
    Fast just nu välkomnar nog laget att slippa resa.
    I Champions League är det returmöten denna och nästa vecka och det ser rätt bra ut för de engelska lagen. Tottenham har 3-0 i ryggen mot ett Dortmund som befinner sig i formmässigt fritt fall. De har förlorat, så när som två måls skillnad, sin stora ledning i Bundesliga och det ser nu ut som om Bayern kommer att gå förbi kanske redan i nästa omgång. Ändå får Pulisic inte spela.
    City hade stora problem men en 3-2-seger borta mot Schalke ger dem en ordentlig fördel. Liverpool lär få det svårare då de bara fick 0-0 hemma mot ett Bayern som i Bundesliga visar allt bättre form. Minst chans att vända har förstås United. Inget lag har gått vidare efter att förlorat med 0-2 hemma. Fast med det flyt de har just nu...

På söndag väntar sedan laget precis efter oss i ligan, på sjunde plats. Vi vill verkligen ha revansch på Wolverhampton som var det lag som startade vinterraset för oss. Två skott på mål och de satte bägge och vann trots att Chelsea tog ledningen. Ännu en match där Chelseas andra halvlek lämnade massor att önska. Säsongens första tappade ledning och än värre, den första förlusten. Det har blivit några fler sedan dess tyvärr men ännu är vi med i leken trots Expressens förutsägelser om att klubben kommer att gå under nu.

 

Rykten, notiser m m, v-10


SÖNDAG 10:
Jürgen Klopp är den senaste som klagar på hur spelschemat ser ut för engelska lag som spelar i Europacuperna. De har två matcher på fyra dagar. Det går ju bara att hålla med. PL måste ändra sina regler och ta hänsyn till de lagen.

LÖRDAG 9:
Fotboll kan vara fullständigt obegriplig. Tidigare idag tittade vi på Championship-tabellen och tyckte det var rätt fantastiskt att Darren Moore hade lyckats ta upp West Bromwich på play-offplats och hålla dem där på sistone. Även om de bara fick oavgjort mot bottenlaget Ipswich idag. Några timmar senare får vi läsa att WBA sparkat Darren Moore utan någon förklaring. Det kan ju inte vara resultaten för de är utmärkta för ett nedflyttat lag, det räcker ju med att titta på andra nedflyttade lag och var de befinner sig.

Förr var det ett finger i luften, inälvor på djur, sedan kom runda glaskulor, teblad och handflatsläsning. Vi talar förstås om hur man avgör framtiden. Nu för tiden är det superdatorer som under olika tillfällen under säsongen kalkylerar och spår framtiden. Nu har en sådan sagt att till skillnad från experterna i Viasats studio blir det Chelsea och Tottenham som tar CL-platserna i ligan efter City och Liverpool. Den här datorn är Star Spreads superdator. Spurs ska få 77 poäng, Chelsea 76 och United 75. City vinner ligan. Och de tre lag som ligger sist just nu gör det också efter 38:e omgången.

Christian Pulisic fick hoppa in och gjorde avslutande 3-1 för Dortmund som äntligen vann i Bundesliga, mot Stuttgart. Han stod dessutom för assisten till 2-1. Då formlaget Bayern dock vann med 6-0 mot Wolfsburg gick de förbi i tabellen på målskillnad.

Det diskuteras två olika datum för den uppskjutna matchen mot Brighton. PL har stora problem att hitta en speldag då Chelsea är kvar i Europa League och Brighton i FA Cupen. Nu talas det om onsdagsmatch i vecka 14 eller alternativt 17. Inget är dock bestämt och det hänger på flera omständigheter.

Jorginho har gått ut i medierna och säger att han är minsann inte Sarris gyllene pojke, golden boy. Han själv vill säkert inte se det så, men för en utomstående är det oerhört svårt att inte tycka det. Därmed inte sagt att Sarri specialbehandlar honom utanför plan men nog känns det som Jorginhos namn aldrig ens behöver skrivas in i laguppställningen då det redan står där färdigtryckt. Särskilt inte då det innebär att världens bäste defensive mittfältare får stå åt sidan istället för att lyfta Jorginho 15 m upp i plan och spela dem tillsammans. Läs mer här>>
    Vi får gratulera Jorginho dock, för två timmar efter hans mål mot Fulham och matchen var slut föddes hans andra barn.

Italienska källor hävdar att Pep Guardiola muntligen har kommit överens om att ta över Juventus i sommar. Normalt hade vi struntat i ryktet, det enda som gör det lite grann trovärdigt är att det sägs komma från samma källa inom Juve som läckte att C Ronaldo skulle gå dit i somras.

FREDAG 8:
Vi har inte sett det bekräftat men ryktena säger att Claudio Ranieri är Romas nya manager. Det är hans andra sejour i klubben i så fall. Di Francesco fick sparken efter Romas uttåg på ett kontroversiellt VAR-beslut mot Porto.

TORSDAG 7:
CHO har varit inblandad i sju mål under sina sju senast spelade matcher (och nästan ingen har väl varit från start...). Fyra mål, tre assist.

Willian spelade sin 100 Europamatch ikväll. Han är Chelseas mest målgörare i Europamatcher med 12 mål, före Hazard 9 (fast han har ju knappt spelat i EL i år). Willian har satt elva frisparkar direkt i mål sedan han kom till Chelsea 2013. Mer än någon annan i Premier League.

Vi vet sedan tidigare att Fifa tittar på samma sorts överträdelser hos Manchester City som Chelsea dömts för. En dom som nu är under överklagan. Nu tittar även Uefa på City för överträdelser av FFP-reglerna kring ekonomiska överträdelser. Undrar om Sebastian Mattsson i Expressen dömer ut dem som klubb för framtiden nu?

Läxa till sig själv. Inte skriva saker innan matcherna är avgjorda. Så vi får be om ursäkt för fel i tidigare version på sajten. Det var någon öl där och saker som togs ut i förtid när de sattes på pränt. ;)

Med tanke på hur matcherna hittills i Champions League har gått är det med viss förskräckelse man ser fram emot Europa League nu. Kan det bli lika många överraskningar där som i CL?
    Och framförallt, kommer det att dömas lika många straffar på övertid efter VAR? Vi är för VAR men nog är det lite konstigt att dessa beslut tycks röra just straffar på övertid så ofta...

ONSDAG 6:
Hur Premier League behandlar lag som spelar i Europa har länge varit föremål för diskussion, för det är fel, det är orättvist och det ger lag från andra länder stora fördelar. Mauricio Pochettino klagade vilt innan matchen mot Dortmund över detta och han är bara en av många, ja i princip alla. Vi har haft Conte, Mourinho med flera i Chelsea som tagit upp det. Och det är fel. Det borde inte få förekomma att andra förbund ger extra dagar till lag som deltar i Europa.
    Det holländska förbundet har väl dock ändå slagit rekordet nu. Det tar inget från Ajax's sensationella utklassning av Real Madrid, men det är ändå fel. Holländska förbundet flyttade helt enkelt Ajax's match mot Swolle för att ge dem extra fördel. Läs mer här>>

Spanska rykten säger att Abramovich vill sälja Kepa i sommar och att klubben fått besked att hitta en köpare. Vi tar det för exakt vad det är; ett spanskt rykte vilket är ungefär detsamma som en uppenbar lögn.

Det var spelarna som krävde att Chelsea skulle ändra spelsätt, om vi ska tro Sky Sports och Pedro. Läs mer här>> Eller menade han bara att de skulle förbättra sin form, lite svårtolkat är det.
    Faktum är att vi kan tro på det men bäst att ta det med samma dos salt som all sportjournalistik.

TISDAG 5:
N'Golo Kanté hyllas åter för sin sportsmannaanda då han såg till att domare Scott avbröt spelet efter att Kanté av misstag, en ren olyckshändelse, trampat på Bryans huvud. Chelsea hade bollen och många spelare hade låtsats som inget men Kanté uppmärksammade domaren på skadan och ville ha spelet avblåst.

Chelsea har saknat en teknisk direktör, sportdirektör eller vad vi vill kalla det sedan Emenalo lämnade för över ett år sedan. Nu har ett oväntat namn dykt upp, Luis Campos som varit i Monaco och senast i Lille. Vet inte mycket om honom men Chelsea behöver nog fylla en sådan funktion då högsta ledningen i klubben ju faktiskt saknar fotbollsbakgrund.

MÅNDAG 4:
Antonio Rüdiger pekar ut det ögonblick insikten gick upp för Maurizio Sarri att sticka huvudet i sanden och fortsätta som förut fungerar inte. Det var förstås brakförlusten till City som var vändpunkten. Readn Chelsea berättar det som kommit fram i Times och de pekar också ut fem punkter som förändrats. Läs här>>

Chelseas lånerapport>>

Motståndarna där uppe i toppen har inte ointressanta matcher till helgen.
    Tottenham har bortamatch mot Dortmund tisdag, United har bortamatch mot PSG onsdag. I helgen möter Tottenham Southampton som spelade bra mot United på bortaplan den här helgen. United har på söndag bortamatch mot Arsenal vilket kan innebära om vi har stor tur att både Arsenal och United kan förlora poäng framför oss nästa helg.
    Om vi förutsätter att Chelsea slår Wolverhampton kan det bli riktigt tätt där uppe i toppen. Det är dock ett stort om då Wolverhampton är årets stora överraskning och även de varit lite ojämna har de ju redan slagit oss och gjort massor med fina matcher.
    Chelsea har fortfarande en match mindre spelad också. (Hemmamatchen mot Brighton som är uppskjuten).


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!