csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
6   Chelsea FC   28 sp 17 v 5 o 6 f 49 -30 mål 56 p

- always proud to be Blue -
men vi bryr oss inte om vacker fotboll, vi vill ha effektiv fotboll


25 feb - 3 mars 2019
    NÄSTA MATCH:

     7 mars - DYNAMO KIEV- EL - kl 21

     TV

Nyheter v-9


SÖNDAG 3:
Oavgjort i Merseysidederbyt glädjer nog den blå delen av staden och hela grannstaden Manchester. Håller Liverpool att krokna i guldfrossa?

Sarri menade efter matchen att Chelsea var väldigt trötta och pekade på spelschemat med 120 min mot City och så stentuffa matchen mot Tottenham innan dagens möte. Han har säkert rätt för något gick väldigt fel för Chelsea sista trettion både fysiskt och mentalt. Vi var hårda i kritiken av matchen i andra halvlek men vi köper helt den förklaringen.
  Vi ställer mycket stora krav på Chelsea, kanske för stora ibland för de är ändå bara spelare och med det matchandet plus allt omkring med bytessituationen, transferförbud och annat - det måste ta på spelarna också. Något vi kanske inte alltid tar full hänsyn till. Kanske tur att Chelsea slipper resa till Ukraina utan har den första matchen hemma, liksom hemmamatch mot Wolves nästa vecka. Då slipper de åtminstone resorna.

Rolig match (åtminstone i första) och nödvändig seger men Sarri har mycket jobb att göra med markeringsspelet och fasta situationer både mot och för Chelsea. Vi är inte helt nöjda med hur de släppte in Fulham i matchen heller. Andra halvlek rent usel av Chelsea, riktigt dålig. Seger dock det enda viktiga men oroande hur de släppte matchen.

Brendan Rodgers förlorade sin första match på övertid, så ingen bra start för honom. Inte heller Parker vann sin första match.

Två nya managers gör debut idag. Båda med anknytning till Chelsea. Brendan Rodgers tar över Leicester i deras möte med Watford och Scott Parker för Fulham mot Chelsea.
    Nya managers ger ofta en ny energikick till ett lag och det brukar börja bra för dem. Chelsea är förstås tvingade att vinna för att hänga med i kampen om CL-platserna. Fulham måste vinna för att åtminstone kunna drömma om att hålla sig kvar i Premier League.
    Chelsea har nu spelat bra i flera matcher även om inte alla resultaten gått vår väg, vi får hoppas det inte blir en reaktion nu i en match alla förväntar sig att laget ska kunna vinna lätt.

LÖRDAG 2:
Det var nog bästa resultatet för oss, 1-1 i nordlondon-derbyt. Tur-Tottenham fick en billig straff för knuff på en offsidespringade Kane och de borde fått Rose utvisad. Aubameyang missade också en annan rätt billig straff i sista minuten, den var uselt slagen och lätt räddad av Lloris. Ännu en match som fått de flesta att längta efter VAR alltså.
    Dock, att båda lagen tappar poäng gynnar Chelsea som måste ta sig förbi två lag för att komma upp på CL-plats igen. Vi hoppas på Southampton senare men tror inte de kommer att ta poäng av United, ett annat lag som har flyt plus form just nu.

Chelsea U23 spelade oavgjort 1-1 mot Tottenham. Billy Gilmour gjorde Chelseas mål på straff.

FREDAG 1:
Maurizio Sarri har gett en mycket intressant intervju till Sky i vilken han försöker förklara sitt system och skillnader det stöter på i England.
Klart läsvärd och kanske äntligen en riktigt insikt till varför han agerar som han gör. Absolut läsning till den som vill förstå Sarri, här>>

Från presskonferensen:
    Vi vet inte om det är språket men Sarris sätt att kritisera spelare är väldigt välbekant numer. Äldre spelare kritiseras för sin fysik (unga för sin taktik och defensiv). Den här gången var det Higuain som åter uppmanades förbättra sin fysik (har han inte ens tränat med Milan låter det nästan som). Sarri är framförallt missnöjd med hans "acceleration". När den blir bättre kommer målen lovar Sarri.
    Först beklagade han dock att Ranieri fått gå. (Ranieri fick ju ett omöjligt uppdrag i Fulham som nu Scott Parker får ta över).
    Sarri vet inte om det innebär att Fulham blir svårare att möta men påpekar att förändringar brukar innebära en form av nytändning. Det gör det också mycket svårare för Chelsea att förbereda sig inför matchen då de inte vet något om Parkers stil eller hur han förbereder Fulham nu.
    Sarri har inte bestämt vilken målvakt som ska stå. (Den som inte hade ett skott på sig i onsdags eller den som straffades för att han ville spela vidare i söndags) Han betonar dock att Kepa är nummer 1, men de två sista träningarna avgör.
    Chelsea har inga skador men behöver rotera 3-4 spelare till söndag.
    Angående unga spelare tar han upp en bra poäng. Han pekar ut engelska medier och att de sätter för stor press på unga spelare. Fotboll är business, vilket han personligen inte gillar men han inser att han lever i den världen.
    Han påpekar (något som vi sällan sett tidigare) att varje match är olika. Chelsea startade på ett sätt mot City och ett helt annat mot Tottenham. (Det är därför vi känner optimism nu när vi ser förändringar i taktiken).
    Han tog in Loftus-Cheek senast för han ville ha mer fysik i matchen, mer bollar in i boxen. RLC gjorde det bra enligt Sarri.
    Han vet inte situationen med Gary Cahill (kontraktuellt) men hävdar att han utnyttjas rätt och att han bidrar i omklädningsrummet.

Intressant omgång i helgen. Vi hade väntat/hoppats oss överraskningar mitt i veckan och det blev inga alls, förutom för vissa som trodde Tottenham skulle slå Chelsea. Största matchen är förstås nordlondon-derbyt mellan Tottenham och Arsenal. Helst ska båda förlora poäng. I praktiken är Arsenal närmast Chelsea och därför vore det kanske bäst om de förlorar matchen, men det innebär ju att heja på Tottenham... Det är även derbyt vid floden Scouser och Everton var nära att ta poäng mot Liverpool i första derbyt men förlorade på en riktig otursgrej på övertid. Kanske kan de upprepa det spelet på söndag.
    Chelsea har nu gjort två mycket bra matcher mot absoluta topplag. Straffar är surt att förlora på och Chelsea hade absolut kunnat vinna innan dess, så bra spelade de men målgörandet är ju inte bättre nu än före fönstrets stängning. Mot Tottenham vann vi med två mål efter ett enda skott på mål, men vilket mål Pedro bjöd oss på och Trippiers bjudning var en riktig julklapp i efterskott. Förhoppningsvis ska Chelsea kunna göra fler mål mot ett lag som inte tycks kunna försvara, Fulham på söndag även om det innebär att vi gör det svårare för dem att överleva Premier League. Vi vill att det bra spelet, särskilt det utmärkta försvarsspelet fortsätter.

Uefa ger inte Chelsea några sanktioner efter att några bortafans använde rasistiska ramsor, enligt uppgifter, vid bortamatchen mot Vidi MOL i Budapest före jul. Orsaken antas vara att Uefa kunde inte få fram några bevis för att det skett utan det var anklagelser som kom fram genom vittnen.

TORSDAG 28:
Nu när det äntligen är över (?) kanske vi kan få undra varför det faktum att Kepa inte ville gå av inför en straffläggning som kunde göra honom till klubbhjälte hur länge som helst är värre än spelare som vägrar spela? CSFC förstår det inte alls. Kan inte förstå det och håller helt med kolumnisten Giles Smith som tycker det var klart värre när Tevez eller för den delen Scholes vägrade spela!!!
    Förhoppningsvis lugnar nu alla ned sig och vi kan återgå till det som är viktigt, att få ett Chelsea kapabelt att vinna Europa League eller åtminstone ta en av de fyra översta platserna i tabellen. För att inte tala om att hoppas på att överklaganden och sådant som vi (och snart City) måste få till för att skjuta fram ev transferförbud. Eller att få behålla Hudson-Odoi, Hazard. Det vill säga, viktiga saker.

Vi ber om ursäkt, det verkar som om spelarsidan från matchen igår inte fungerat på alla plattformar. Vi hoppas den gör det nu, bättre sent än aldrig kanske.

Det var inte många riktiga chanser. Chelsea vann mot Tottenham efter bara ett enda skott på mål. Tottenham hade inget skott på mål. Ändå slutade matchen 2-0 till Chelsea. Fascinerande.
    Det var trots det en väldigt spännande match. Tyvärr vann alla lag runt om oss också så mycket lite ändrades i tabellen men kampen om CL-platserna tajtades till. I helgen väntar ännu ett viktigt möte i det, Tottenham tar emot Arsenal på hemmaplan och rent objektivt är det kanske bäst för Chelsea om Tottenham vinner, fast det är ju svårt att önska sig.
    Elaka som vi är kunde vi inte heller låta bli att njuta av Erik Nivas mycket framtvingade framträdande efter matchen. Särskilt med tanke på att både han och Bojan gjorde sitt bästa att gå med i kören som gärna dömer ut Chelsea före matchen.
    Nu gäller det för Chelsea att följa upp det här med en säker vinst mot Fulham som tyvärr ser ut att åka hiss ned igen.

ONSDAG 27:
Räddat jobb? Vem bryr sig, vi slog Tottenham. Det handlar om klubben, spelarna och i sista hand om managern. Men försvarsspelet just nu, läckert. Då målvakten inte fick ett skott på mål går inget att säga, Rob Green hade kunnat stå. Lollichon hade kunnat stå. Pedro alltså, bästa försvarsspel vi sett på hela säsongen, och målet var ändå bättre.

Sarri lät allmänna opinionen styra hans åsikter (som ändrades per dag, och klara efterkonstruktioner också) och laguttagning. Det är nog inte bara CHO och Hazard som kommer vilja lämna i sommar. Hade vi inte frågor om ledarskapet på flera nivåer i Chelsea tidigare har vi det nog nu.

Sarri väljer att gå tillbka på sitt ord och liera sig med hyenaflocken som dominerat sociala och andra medier och lägga hela skulden på en person. Inte ett ledarskap som imponerar här hos CSFC. Faktum är att hur Chelsea FC hanterat den här affären är nog den värsta personalhantering klubben gjort sedan konflikten mellan dr Eva Carneiro och José Mourinho, sedan får folk gapa hur mycket de vill om vem de tycker har rätt eller fel.

Att koncentrera oss på fotboll verkar vara en ren omöjlighet och alla har åsikter. Fotbollsmässigt dock; Tottenham saknar fortfarande Dele Alli och Eric Dier. De har dock Eriksen och Kane och det brukar räcka för att skada Chelsea, även om Alli haft en obehaglig ovana att glänsa mot oss.
    Chelsea har inga skador men otrolig turbulens ändå. De flesta s k experter tror på oavgjort. Vi hoppas verkligen på mer.

Chelsea är redan ett pågående skämt och det är ju bara att acceptera, genomlida och kanske försöka skratta åt oss själva när David Squires i Guardian tar itu med vår klubb och dess förmåga att skjuta sig i foten offentligt hela tiden. Läs, skratta eller bli upprörd här>>

En någon mer seriös analys av den socialmedia-såpopera som vi reducerats till ger Guardians Marina Hyde. Den är svårare att le åt. Läs här>>

Sarri säger han måste göra det som är bäst för gruppen vad det gäller om den klart bäste målvakten ska spela ikväll eller inte.
    Det är ett onödigt formulerat uttalande och helt klart ett riktigt bananskal för Sarri att själv kliva upp på. CSFC kan inte tycka det är bra ledarskap att säga sådana saker efter att först pekat ut det hela som ett missförstånd. Särskilt när det står väldigt klart att alla parter i frågan gjorde fel, att då sätta sig på höga hästar ser inte bra ut.
    Det pratas redan mycket om slitningar och klara motsättningar i truppen (och gentemot vissa spelare direkt) och hur spelarna är missnöjda med väldigt mycket från enahanda träningar till laguttagningar och en hel del annat. Att då utmana genom att säga sådana saker i media... är rätt oförståeligt och absolut inte bra diplomati eller ledarskap. Fast han kanske redan ångrat sig igen och ser det nu som en utmaning mot hans ledarskap och han fått ett efterhandsbehov att peka med hela handen.
    Spelarmakt sägs fått bort Puel från Leicester, när det gäller Chelsea har det förts fram i nästan varje managerfråga som klubben gått igenom, och de är ju några stycken. För en som tror på samarbete, samförstånd och ledarskap utan hela handen pekar som gamla tiders officerskår, ser det här illa ut.
    Som om det inte redan räcker med hans utpekande av enskilda spelare under hela säsongen och attacker på laget för att de inte kan lära sig hans metodik och att de inte går att motivera. Ibland känns det som Sarri är sin egen värsta fiende eller att i minsta fall är en man som behöver en ordentlig dos medieträning. Visst kan det vara uppfriskande med människor som är raka och säger vad de tycker, men inte när det som de säger varierar från dag till dag.
    Matchen ikväll kan ge många svar; några positiva och mängder av negativa. Detta är förmodligen den enskilt viktigaste match Sarri chefat för sedan han kom till Chelsea, utan tvekan. Det trots att det egentligen bara är en av 38 ligamatcher, om än mot ett lag vi inte gillar och som ligger före oss i tabellen. Ett dåligt resultat och ett lag som visar missnöje och ledningen blir tvingade att agera vare sig de vill eller inte. Ett bra resultat och bra spel à la söndags och kanske kan vi stryka ett streck under det senaste i Chelsea. Det fanns så mycket positivt i söndags till bytessituationen uppstod och nu känns det återigen som rulltrappan i Chelsea går bakåt och inte framåt.

CSFC är oroliga men kan bara hoppas på samma Chelsea som i söndags. Det är dock en mycket tuff uppgift som väntar. Tottenham vill ha revansch för att de åter tappade kontakt med absolut täten när de åkte på däng av Burnley. De har spelat en halvtimme mindre fotboll under hög pess (för att inte tala om det psykiska urladdning en straffavgörande förlust är) och de gjorde det en dag tidigare än Chelsea spelade 120 minuter. De har också fått tillbaka sin ikon Harry Kane. Det krävs verkligen ett mycket bra Chelsea ikväll för att vi ska få se en vinst på Stamford Bridge. Hoppas publiken gör sitt och inte vänder sig mot enskilda; oavsett om det är spelare eller manager.

TISDAG 26:
Det skruvas nu på versionerna om vad som hände och varför det hände med bytessituationen i söndags. Det är verkligen inte bra. Säger manager och klubben en sak måste de ändå stå för det, inte ändra sig och säga andra saker senare. Men så är det tyvärr som vi ser av det här uttalandet och jämför med vad som sades efter matchen.>>
    Det enda som nu står klart är att situationen tyvärr inte är överspelad. Vilket stör uppladdningen inför matchen imorgon då managern plötsligt säger andra saker och nu hotar att bänka Kepa.
    Oändligt trist att de inte håller det inom klubben, de brukar hålla det mesta utanför internt men tydligen inte den här gången. Kanske är det en distraktion för att slippa diskutera managerns framtid, kanske är det befogat, kanske tyder det som många säger att det finns en ordentlig spricka mellan managern och framförallt de spanska spelarna. Spekulationer och klickrubriker är det enda som dock kommer ut från det när vi har en så viktig match mot ärkefienden Tottenham. Fast - det är ju Chelsea! Lugn och ro är något vi nästan aldrig får uppleva varken i spel eller klubbskötsel tydligen.

Bethany England har gjort 17 mål den här säsongen och är klubbens främste målskytt. Hon har nu också förlängt sitt kontrakt med Chelsea till 2021.

Nu börjar det komma fler svar kring frågorna nedan, det vill säga bytesskandalen i cupfinalen. Både Kepa och Sarri har uttalat sig och klubben har bötfällt Kepa Arrizabalaga en veckas lön som skänks till välgörenhetsorganisationen Chelsea Foundation som klubben driver.
      Vi kan nog med det anse att klubbens ledning anser felet mestadels var Kepas. Vilket närmast tyder på en form av helomvändning igen. Som Chelsea Vital säger; det tycks vara ett missförstånd kring missförståndet. (Läs här>>) Saker har absolut inte blivit klarare under snarare ännu mer snåriga och svåra att förstå sig på. Förhoppningsvis klarnar det de närmaste dagarna och vi väntar därför väldigt mycket på att få se om Kepa startar imorgon eller om hans tid i klubben blir kortare än Sarris. Vi tycker fortfarande det hela är rätt löjligt och helt beror på bristande kommunikation mellan bänk, medicinska teamet och spelaren. Men vad vet vi, det kan ju vara annat som ligger och rullar runt i bakgrunden.
    Skvallerpressen njuter dock, vilka klickrubriker de har fått. Vi tycker det är mest synd då det tar fokus från Chelseas, trots förlusten, fina insats och tecknen på att Sarri börjar justera sin rigida fotbollsmodell.
    Läs här vad Kepa och Sarri säger>>

Imorgon är det en väldigt viktig match.
   Inte för att medierna tycks bry sig, för de snackar bara om oväsentliga saker. Som om det som hände mellan Kepa och ledningen var vad de försöker få det till eller som vi hävdar ett ömsesidigt missförstånd. Som sköttes illa av alla parter.
    Så för CSFC är det extra intressant. Har vi rätt som vägrar döma någon part, inte Kepa och inte Sarri för att båda reagerade och gjorde fel. Vi anser att har vi rätt, då står Kepa i mål imorgon. Har vi fel och det verkligen var ett sammanbrott inte bara i kommunikation utan mellan spelare och ledning. Då står Willy Caballero - och CSFC får erkänna att vi hade fel.
    Så kan vi strunta i det nu.
    För oavsett hur många klick det ger för medierna och tummar hit och dit på sociala medier - det är en storm i ett vattenglas.
    Det viktiga är att Chelsea vinner.
    Det viktigaste för oss är att Sarri visade i söndags att han äntligen börjar lyssna till andra. Att han är villig att anpassa sin rigida inställning och göra ändringar som laget behöver. Förutom det där med falsk nia fick vi ju se ett Chelsea som var väldigt nära att slå ut City. Vi fick se byten avsedda att förändra matchbilden. Vi fick se ett lag som försökte vinna, inte bevisa en princip.
    Att förlora på straffar är riktigt surt, men när laget ändå spelat så bra och med sådant hjärta och justeringar som förbättrade laget hade gjorts. Då är det så mycket lättare att svälja besvikelsen.
    För oss var det ett stort steg framåt. Det ger oss väldigt mycket hopp framöver, särskilt om vi nu kan piska Tottenham på Stamford Bridge. Genom att spela smart, pragmatiskt och använda så mycket av det som vi fick se i söndags plus förstås, målgörande.
    Det känns närmast som en omstart, bland alla dåliga nyheter.

MÅNDAG 25:
Det är skönt att läsa en artikel som tar upp matchen och att Sarri visade en plan B igår istället för att frossa i den händelse som väckte mest uppmärksamhet för alla fel skäl.
    Därför läs gärna Skys Gerard Brands artikel om hur Sarri visade att han faktiskt kan ändra sig och ge oss ordentligt hopp om framtiden. >> (Trots falsk nia:)

**
Vi räknar med ännu en fullständigt kaosartad vecka i en Chelseasupporters liv. Där som vanligt folk kommer att välja sida i frågor som ändå inte kan sägas ha några enkla svar.

Vad vi inte räknar med är att Maurizio Sarri får sparken. Vi räknar inte heller med att Kepa Arrizabalaga får sparken.

Vi räknar dock med krisrubriker överallt.

Synd för det borde handla om att Chelsea gjorde en riktigt bra match mot Manchester City och det sved att förlora i en straffläggning.

Förhoppningsvis är det vad vi har med oss in till matchen mot Tottenham. Tyvärr är det nog dock naivt att tro på det, för det kommer att handla om skandaler, kaos, ev sparkningar, bristande respekt från både ett och annat håll och någon ska pekas ut som boven i det hela.
    Vilket blir extra synd nu när Maurizio Sarri äntligen visade att han har en plan B och justerade modellen till motstånd och omständigheter.
    Något vi velat länge och som vi hade stöttat fullständigt. Istället fick vi ett sandlådebråk som förstoras upp beroende på vilken ståndpunkt man utgår från.

En sak är säker; det handlar inte bara om man väljer att tycka om Maurizio Sarri eller inte. CSFC är och har varit mycket kritiska till hans oförmåga att lyssna till andra och vägra göra vad stora managers gör; justera sin idé till de spelare och omständigheter man har. För det visade han för första villighet att göra och det har vi längtat efter och stödjer fullständigt. Det hade kunnat bli en riktig vändpunkt i hans Chelseakarriär. Nu har frågan blivit helt annorlunda och i dem frågan har vi som ni kanske noterat valt att inte döma varken den ena eller den andra då vi tycker båda gjort fel. (Läs Vad hände?>>)

Lika viktigt är att ni även läser vad Sarri sa om incidenten efter matchen. Läs här>>
Eller vad Kepa sa>>

Hårddraget kan vi säga att det är samma storm i ett vattenglas som alla älskar att driva upp när det handlar om Chelsea.

 

Rykten, notiser m m, v-9


SÖNDAG 3:
Vi visste det, gjorde vi inte det. Alvaro Morata gör nu storsuccé i Atletico Madrid. Två mål redan innan halvtid i matchen mot Real Sociedad. Det var också alla mål i matchen.

Vi vet inte om vi ska tro på det men om det är sant så blir vi rent ledsna. Det verkar som, om det nu stämmer, att Sarri planerade att byta ut Kepa före straffläggningen då han trodde Cabelleros kännedom om Cityspelarna var en fördel. Han sket dock totalt i att berätta det för Kepa utan utnyttjade bara Kepas krampkänning utan att avvakta det medicinska teamets bedömning. Hur kan man göra så som ledare för ett lag? Det är både förolämpande och förnedrande. Sedan får folk tycka vad fan de vill om att Kepa inte ville komma av, kan någon av er som kritiserar det se er själva i spegeln och inte säga att ni förstår varför han ville fortsätta och vara hjälte i en straffläggning, då han plötsligt ska ersättas utan att fått kännedom att det var så managern planerade. I efterhand pratade Sarri om missförstånd och sedan straffade han och klubben ändå Kepa med indragen veckolön och bänken, kanske även idag.
    Ni får tycka vad ni vill, men så vill man aldrig att ens chef uppträder. Kepa blev dubbelt sviken, även om han självklart inte är utan fel då han ändå ska göra vad som önskades. Själv har jag sagt upp mig från jobb efter blivit sidoställd på liknande sätt. För det bara är så, chefer har inte alltid rätt bara för de är chefer. Chefer som inte kan kommunicera är ännu värre.
  Det sagt, Sarri har äntligen visat flexibilitet och vi vill inte att han får sparken, men han måste också visa förståelse för klubben, för fansen och för spelarna. Hans ledarskap lämnar en hel del att önska, men det gjorde Mourinhos och Contes också.
    Själv menar han att han måste få ett och ett halvt år på sig innan hans modell fungerar. Det är väldigt lång tid i Chelsea.
    Som sagt, om detta nu stämmer!

LÖRDAG 2:
Skadedrabbade Aston Villa slog kanske ännu värre skadedrabbade Derby (som gått uselt sedan Mount blev skadad) med hela 4-0. Tammy Abraham gjorde ett mål. Hans 21 ligamål den här säsongen. Tänk om våra andra anfallare kunde matcha honom i produktivitet.

Ruben Loftus-Cheek och Callum Hudson-Odoi (vad är det här modet med två efternamn egentligen...) vem som får flest böter i Chelsea. Det är lite överraskande N'Golo Kanté som tydligen alltid är sen. Inte jättemycket men för sent. Han kommer någon minut för sent, ler brett och alla förlåter honom enligt RLC. Är Kanté den trevligaste mannen i toppfotbollen? Mycket tyder på det. Han är tydligen dock inte helt felfri.

FREDAG 1:
En feel-goodstory när ett fan fick träffa sin favoritspelare, N'Golo Kanté. Läs här>>

TORSDAG 28:
Det blev som spekulerat här nedan. Claudio Ranieri som inte lyckats få Fulham att lära sig försvara sig fick sparken idag och det blir Scott Parker som sitter på bänken mot Chelsea på söndag. Alltid en osäkerhetsfaktor då managerbyte ofta kan innebära en förändring hos spelarna och en positiv reaktion. Chelsea ska ändå kunna slå vår närmaste granne.
    Det är Fulhams andra tränarbyte den här säsongen då Ranieri i sin tur efterträdde förre Chelseamittfältaren Slavisa Jokanovic. De fortsätter på Chelseatemat med Parker.

Claudio Ranieri riskerar att få sparken idag. Fulham ska ha ett möte med honom och det talas om förre Chelseaspelare Scott Parker som är den som ska försöka sig på vad som börjar se ut som ett omöjligt uppdrag, rädda dem kvar i Premier League. Chelsea möter Fulham på söndag.

ONSDAG 27:
Som det mesta numer handlar det nu väldigt lite om fakta, bara känslor och maktspel tydligen. Alla har åsikter och de flesta är emot Kepa. Inkl förre Chelseaspelare (som anfallare lyckades han göra ett enda ynka mål för Chelsea så han vet ju vad han talar om eller hur?) Chris Sutton som vill få det till att bara handla om vem som ska få peka med hela handen, att se saker från olika vinklar är nu helt överspelad. Omdömet från de som tycker högst och mest är att Sarri är svag om han spelar vår bäste målvakt ikväll och att han ska ge Roman fingret, om vi förstått Suttons krönika rätt. Läs själva>>
    Det handlar nu tydligen bara om ego och maktspel. Att vi behöver vinna mot Tottenham, det verkar alla inblandade nu skita i. Man blir så trött. Ricky Gervais kunde inte tolkat det bättre (värre) i The Office. Hur än Sarri gör så gör han fel i de här tyckarnas ögon!

Juventus vill inte ha tillbaka Gonzalo Higuain. De hoppas därför desperat att Chelsea kommer att utnyttja utköpsklausulen i sommar. Vilket Chelsea med tanke på de nyheterna (även om det är rykten) inte bör göra till de summor som nämns. Det är inte av främst sportsliga skäl som Juve vill bli av med Higuain, det handlar som nästan allt numer om pengar. De vill ha bort hans mycket höga lön, sagd att vara runt 300k i veckan. De har ju dessutom redan en fullgod anfallsbesättning i Ronaldo och Dybala.

Låt oss läsa om något annat än dåliga nyheter kring Chelsea, så därför rekommenderar vi den här artikeln om John Terry och hans övergång från spelare till management. Läs här>>

Bråket kring bytessituationen vill inte lägga sig, vi får väl se efter laguttagningen ikväll. Det är för läckert för skvallerpressen för att de ska låta det vara och fler och fler dras nu in. OBS vi betraktar det följande som väldigt osäkra rykten mestadels publicerade enbart för att skada klubben och de inblandande, ändå måste de väl noteras.
    Rüdigers familj och folk i utkanten av kretsarna kring honom hävdar att han nu måste göras till kapten. Lite oklart varför.
    Det ska varit stort bråk i omklädningsrummet efteråt där Kepa ska sagt till Caballero att han, Kepa, var den bättre målvakten.
    Marina Granovskaia själv ska varit missnöjd med Kepas ursäkt och det är därför han senare bötfälldes och höll liv i storyn.
    Ta det för vad det är, det räcker kanske med att säga att de flesta av dessa rykten kommer från tabloiderna med sämsta ryktena.

Torino sägs vara intresserade av att göra lånet av Ola Aina permanent. Vi är lite osäkra på om det är en bra idaé då det talas också om att Zappacosta vill tillbaka till Italien och vi då är tunna på högerbacksidan.

Förutom Chelsea hoppas vi väldigt mycket på Crystal Palace och Michy Batshuayi ikväll. Slår de skadedrabbade United eller tar poäng av dem gynnar det i allra högsta grad Chelsea.
    Det är nog mindre chans att ojämna Bournemouth som är ur form tar poäng av Arsenal på Emirates.
    Vi ser det också som en chans att Watford kan skaka Liverpool även om Liverpool förstås är stora favoriter på hemmaplan. Ojämna West Ham spelar borta mot City som har en sådan stor trupp att de kan rotera spelare om någon är sliten efter holmgången på Wembley.

TISDAG 26:
Förre Chelseacoachen (akademin) Brendan Rodgers för diskussioner med Leicester om att bli deras nya manager.
  Det blev klart under kvällen att Brendan Rodgers är Leicesters nya manager.

Portos Alex Telles var aktuell för något år sedan, nu är han det igen. Som ersättare för Marcos Alonso som tappat all form i år.

Bristol City planerar att göra lånet av Kasey Palmer permanent i sommar. Det talas om en köpesumma om 4m pund.

MÅNDAG 25:
Klubbens lånerapport.>>

Det är full ligaomgång i veckan och det kan bli intressant. Chelsea har förmodligen tuffaste matchen av alla dåvi har Tottenham som är ute efter revansch för förlusten till Burnley.
    United har bortamatch mot Crystal Palace vilket inte är så enkelt som ligaplaceringarna kan indikera.
    Arsenal har tyvärr lättare motstånd då Bournemouths form verkligen inte imponerar. Liverpool har Watford som är kapabla till det mesta, åt alla håll. Liverpool imponerar inte heller just nu. City har lite samma läge, fast City imponerar ju betydligt mer. De har West Ham som blandar och ger. Så håll tummarna att resultaten går vår väg tisdag och onsdag.

Sedan noterar vi samma tråkiga som alltid; att vissa medier och massor på sociala medier dömer ut Chelsea och vad som händer i Chelsea utan att för en sekund bry sig om fakta. Något vi ser hela tiden men oj vad tydligt det blev genom ickehändelsen med Kepa och Sarri som kan tolkas mer korrekt eller avsiktligt feltolkas ungefär som Donald Trump ser på världen. Skönt dock att Chelseas hemsida för en gångs skull så att säga tog debatten och gav både Sarri och Kepa utrymme att ge sina versioner. Länkar längst ned till vänster.


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!