Europa League 2018-19
Playoff 16-del II:II
2-1 i första matchen
14 februari 2019

CSFCs spelarbetyg

CHELSEA   Chelsea       vs        Malmö FF, Sverige     mff    
         3                                  -                 0          (0-0)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - Europa League >

Malmös start-XI

Dahlin, Vindheim, Nielsen, Bengtsson, Safari, Traustason, Christiansen, Bachirou, Rieks, Antonsson, Rosenberg

 avb: Melicharek, Larsson, Binaku, Lewicki, Strandberg, Ahmedhodzic, Gall

Manager: Uwe Rösler

Målgörare

1-0
2-0
3-0

Olivier Giroud, 55
Ross Barkley, 74
Callum Hudson-Odoi, 84


CHELSEAS INSATS


6

Det är som det är en naturlag att Chelsea ska starta matcherna som om de just blivit väckta kl 5 på morgonen. Första halvtimmen kvalar lätt in som en av de sämsta under hela säsongen.
Det blev tack och lov lite bättre i slutet av halvleken. Malmö tröttnade helt efter 55 minuter.
Fotbollsunderhållning var det sannerligen inte förutom lite mot slutet. Fast ändå tre fina mål.SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Willy Caballero Skottfri i första. Likadant i andra. Dvs noll skott mot sig. 6
César Azpilicueta Inte satt under någon större press ändå. 6
Antonio Rüdiger En del slarviga saker. 6
Andreas Christensen Solid och lite mer självförtroende än på ett tag. 6+
Emerson Palmieri Passiv insats. Bättre mot slutet av matchen. 6
Mateo Kovacic Hans audition i den def mittfältsrollen (J-rollen) var inte på något sätt en succé. Till och med sämre i försvarsspel än Jorginho. Spelade upp sig när Chelsea inte var satta under press. 6-
N'Golo Kanté Fel roll eller inte, ändå bäst. Iscensatte målet. Rena playmakern idag. 7+
Ross Barkley* Var aldrig med i matchen kändes det som. Men kämpade sig in i den och hade en klart bättre andra, plus ett mycket fint frisparksmål. 7-
Willian Plus för rörlighet, minus för det mesta annat. Plus för passet till målet. 6+
Callum Hudson-Odoi Fick väldigt lite att jobba med. Kom sedan in i matchen med initiativ och fart. Sarri kommer nog att gnälla på defensiven vilket vi skiter i. Skickligt taget mål också. 7+
Olivier Giroud Spela centralt i Chelsea måste vara som att befinna sig i ett svart hål. Det är inte många bollar som går dit. Mycket fint taget måltjuvsmål. Sex mål i EL nu! 6+
---    
Ruben Loftus-Cheek In för Kanté. 76För kort tid för betyg. -
Jorginho In för Barkley. 76 För kort tid för betyg. -
Ethan Ampadu In för Azpilicueta. 80. För kort tid för betyg. -
CHELSEAS BÄNK


Cumming, Luiz, Ampadu, Jorginho, Loftus-Cheek, Hazard, Higuain

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser 10 5
Skott på mål 6 0
Hörnor 2 1

Bollinnehav%

64 34
Källa Flashscore

 

Manager Maurizio Sarris INSATS

BETYG

Vi ger inte längre betyg på Sarris insats då han har samma lag med bara något byte mellan samma spelare, han ändrar aldrig i sin spelmodell, han har inget svar på något som motståndarna gör och han fattar inte markeringsspel. Hans byten är alltid raka och aldrig med avsikt att förändra något och han verkar aktivt försöka få bort vissa spelare från klubben.

Sarri har gett klart besked: Chelseas dåliga resultat beror inte på hans taktik. Vad det beror på vill han eller kan han inte säga (vi hänvisar till ett flertal artiklar i vilka han klargör detta under onsdagen 20 feb).

X

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
N'Golo Kanté

 


KORT OM MATCHEN - oftast skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

I England ser alla det som avgjort. Det gör verkligen inte vi. Får Malmö första målet skulle det inte förvåna ett enda dugg om Chelsea åter igen faller ihop som ett korthus.

kors i taket.
Callum Hudson-Odoi får starta. Fast det är ju bara en cupmatch. Kovacic ser ut att ta Jorginhopositonen för inte har väl Sarri tänkt om. Bänken ser stark ut. Kepa skadad dock.

Notera; bortamålsregeln gäller under ordinarie matchtid så en 1-0-vinst hjälper inte Malmö till en förlängning.

Skulle inte skada att få samma start som Arsenal, självmål gjort av motståndarna inom fyra minuter.
    Starten är knappast briljant, snarare slarvig och okoncentrerad som vanligt. Dock har inga farligheter bjudits till Malmö. 3 Då får förstås Malmö en frispark läge och bollen in mot Chelseas mål, bortnickad men tillbaka och Malmö nickar bollen över. Bengtsson.
    Chelseapubliken har inte tänt till ännu visar bilderna, ser snarare väldigt skeptiska. Tills domaren ger en frispark till Malmö vid mittplan och publiken uttrycker missnöje. 5
    Kovacic bjuder Malmö på bollen men Chelsea vinner tillbaka den och CHO sätter upp för ett inlägg men Giroud får inte träff utan nicken helt ofarlig. 7
    Ge det ett par minuter till men snart börjar nog publiken ha en del att säga om Chelseas spel, eller brist på spel om vi säger så. 9 Det är pinsamt svagt.
    Långt inkast ger ett skott som Rudi blockerar, returen skjuts illa och en bra bit utanför. 10
    Redan dags att börja skämmas känns det som.
    Om någon undrade, nej Kanté spelar inte defensiv mittfältare det gör Kovacic, men Kanté känns som den ende i Chelse som är vaken.
    Kovacic dribblar omkring i egen box och det kunde slutat riktigt illa. Kontring och Emersons boll stoppas upp av Dahlin och Malmö kan rensa. 12 Kovacic har redan två grodor på sitt konto. Det lugnar inte direkt ned oss.
    En boll in hamnar hos Rosenberg som vänder om och skjuter, bollen studsade från CHO till honom. Bollen knappa metern utanför. Ännu en gåva från Chelsea. 14 Det är inte Alla hjärtans dag i dag så det behövs inte.
    Willian fälls och av någon mystisk anledning friar domaren trots att han står nära. Otroligt domslut. Malmöspelaren var inte i närheten av bollen. Hade varit farligt läge. 15
    Chelseas första kvart når inte ens upp till en fyra på skalan. De stinker på ren svenska. Ett bättre lag hade redan tagit ledningen.
    Christensen sökte CHO men bollen lite kort. Ett försök åtminstone. 16 Så passar Willian fel och Kanté räddar honom. KLanté hittar Giroud i boxen men skottet blockeras.
    Kontring av Malmö och Barkley är klumpig och fäller Christiansen. Kortas som tack. 18 Domaren lär inte stå på vår sida om vi ska döma av de viktigare domsluten hittills.
    CHO dribblar sig fram och släpper boll till Barkley som skjuter men lätt för Dahlin även om det gick mellan benen på en försvarare. 19
    Chelsea är helt idélösa och Kovacic i Jorginhorollen har ännu inte fungerat alls, särskilt inte defensivt.
    CHO får en lång boll från Willian men kommer inte förbi sin försvarare utan knuffar omkull honom. 25
    Chelseapubliken är helt tyst. VI förstår dem. Lamslagna förmodligen.
    Rudiuppspel blockeras men Chrisensen räddar honom. Chelsea kommer dock inte framåt. 27
    Willian ett par fina dribblingar, inlägget slås bort. 28
    Mycket fint av CHO som tar sig förbi tre men passar illa. Willian plockar upp den dock. 29 En gnutta mer energi i Chelsea nu.
    Billig frispark till Rosenberg när han backar in i Christensen. 30 Underkänd första halvtimme av Chelsea.
    CHO igen i fin aktion bakifrån och görs ned. Kort till Safari, solklart. 31 Han har vaknat till lite nu och fått mer boll också.
    CHO ordnar en hörna efter snurrat runt med några ljusblå. 32
    Kort och lågt in och räddning på linjen av Malmö. Det var Azpi som var nära stöta in den. Kanske offside men såg ingen flagga.
    Willian frispark, Barkley och Rudi fem meter offside. Lång boll till Giroud som inte får ned den till en kungsblå. 35 Chelsea har åtminstone vaknat nu och rullat ur sängen.
    Hörna Chelsea. Vi har tagit hand om matchen nu, även om det tog väldigt lång tid innan det hände. 37
    Barkley skjuter, hyfsat skott men relativt lätt för målvakten. 40
    Bruce Buck håller masken på läktaren. Mona-Lisaleende på honom. Kanske biter han sig i tungan för att inte visa vad han tycker.
    Rudi får bara en halvträff men har turen att bollen ändå går till Emerson. Sedan mejas Kovacic ned och Rosenberg varnas förstås. 44
    Giroud backar in i försvararen men får inte träff på bollen som via rumpan studsar. 45 Kovacic ställer till det igen. Dåligt bakåtpass av Rudi men Caballero hinner upp den.
    Chelsea buas av plan!
   
Förfärlig första halvtimme. Det blev bättre men i sin helhet inte alls godkänt i första. Enda glädjeämnena; Kanté och att CHO vaknade till och roade sig en del. Inget lag nära att förtjäna att göra mål. Malmö ska ha beröm för sin första halvtimme och för att de lyckas med sin plan att stänga ned Chelsea (vilket ärligt talat inte kan vara så svårt som de spelar idag).

ANDRA
Så skämmer Malmöklacken ut sig totalt med pyroteknik. Chelsea lär väl få böterna för den idiotin.
    Snurrfint av CHO men bollen rinner ifrån honom. 48
    Azpi nickar till hörna framför två ljusblå. 49 Långt snack melan spelarna sedan kort och bra inlägg men Emerson bort. 50
    Bengtsson gör ned Barkley i en kontring. Kortas och är avstängd i ev nästa match. 52
    Antonsson hänger på Rudiger och frispark till Chelsea. 53 Malmö har börjat andra piggt.
    Så en blixtsnabb kontring iscensatt av Kanté som spelar en fri Willian som sätter in bollen till Giroud som kommer perfekt och stöter in bollen. Mycket fin aktion. Utan tvekan det enda som fått oss att sätta oss upp hittills under matchen. Så ska det göras. 55
    Rosenberg nere med vad som ser ut som en allvarlig knäskada. Trist att se. Bytes mot Strandberg. Rosenberg kan dock gå av själv. 62
    Mål igen tack vare Kanté fast det döms bort för offside vilket är helt rätt. Kanté hade ett motlägg som gick fram till Barkley som satte bollen men som sagt, tack vare motlägget hamnade han offside. 64
    Chelsea besvärar Malmö igen men de får till slut bort bollen. 65
    Malmö börjar tröttna det är tydligt och kansk elite moraliskt nedstämda av målet även om det på sätt och vis inte förändrade något för dem då de hela tiden behövde göra två mål.
    Nu hoppas vi innerligt att CHO får sätta ett mål. Det vore roligt. Fast det ser redan ut som om Chelsea bestämt sig för att bara spela av matchen. Normalt hade nu Kovacic ersatt Barkley eller tvärtom men idag går det ju inte.
    Kontring av Chelsea, Willian fick en touch och gick ned sent. Har ont och det var utan tvekan en träff på hans ben. Ingen filmning. Skulle varit frispark. Återigen ett anfall iscensatt av Kanté som varit rena playmakern idag.
    Gall in för Traustasson. 72
    Emerson söke sig inåt och görs ned. Frispark halvmetern från boxen. 73 Kort på Bengtsson som därmed åkerut.
    Nu behöver vi nog inte känna mycket nervositet längre.
    Barkley tar frisparken och sätter den härligt i mål bortom all räckvidd för Dahlin. 74
    Kanté vilas och så fullständigt obegripligt byts Barkley ut för Jorginho. Du milde denna Sarri. 76 Ok, Barkley hade en varning, det kanske var anledningen.
    Ampadu också på väg in. In för Azpi. 80
    Ampadu rensar. Har aldrig sett honom spela ytterback förr.
    Fint väggspel, problemet att ingen var med på sista bollen. 82
    CHO får lätt gå in mot mål och sätter bollen i nät trots svår vinkel, målvakten hade en hand på den men kan inte stoppa den från att sätta sig i burgaveln. HÄRLIGT. Det förtjänade han även om det knappast hjälper honom att få mer speltid under Sarri. 84
    Dahlin hinner ut före Loftus-Cheek. 86
    RLC tar sig framåt och frispark i nästan exakt samma läge som Barkley satte i mål. Han är dock inte kvar. 87 Emerson eller Willian. Usel, fullständigt värdelöst usel frispark då han försökte sätta den under muren. En fint som misslyckades helt. Vid förra hade Malmö en spelare liggande ned bakom och det var nog det Willian satsade på då ingen gjorde det den här gången.
    RLC får chansen men Dahlin kan täcka skottet från nära håll och vinkel. Bra inhopp av honom. 90+2
   
   
Jobbet gjort. Fina mål men annars inga positiva svar. Kanté och Hudson-Odoi glädjeämnena men det förvånade väl inte så mycket. Mycket påver fotbollsunderhållning dock även om målen lyfte mungiporna för de var mycket fina allihopa. Sista kvarten lite underhållning från Chelsea.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Orel Grinfeld, Israel

BETYG

Ville göra det helt klart att han inte ville ses som hemmadomare tidigt i matchen. Inga svårbedömda situationer att hantera direkt. Förutom att låta bli att somna från Chelseas första halvtimme.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy
Besök csfc-facebook: facebook