csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
6   Chelsea FC   26 sp 15 v 5 o 6 f 45 -29 mål 50 p

- always proud to be Blue -
men vi bryr oss inte om vacker fotboll, vi vill ha effektiv fotboll


18 24 feb 2019
    NÄSTA MATCH:

    27 feb - TOTTENHAM - kl 21.00

     TV

Nyheter v-8


SÖNDAG 24:
Det var en final vi kunde vunnit, det är verkligen känslan just nu.

Fortfarande ingen titel för Sarri. Chelsea förlorade på straffar. Usel av Jorginho, nonchalant och alla visste han skulle göra den. Förbannade fjantstraffar med skipsahopp och sedan rakt på målvakten nästan och målvakten visste den skulle komma. Luiz satte sin i stolpen. Kepa räddade en straff.
    Snacket kommer att handla om annat dock. Även om mycket lite är surare än att förlora på straffar.
    Har Sarri omklädningsrummet med sig eller var det öppet uppror? Kommer Kepa att få spela mer för Sarri? Varför ville Sarri byta målvakt? Och när ska Jorginho förstå att han kan inte göra samma saker gång på gång utan att folk lär sig det?
    Allmänna opinionen har dock helt dömt ut Kepa Arrizabalaga.

Vi kan förstå alla parter i de scener som kommer att bli fotbollens allra mest diskuterade. Men varför vill Sarri ta av en målvakt och sätta in en kall när målvakten själv säger han är OK. Är det managermakt eller spelarmakt vi fick se?
    I vilket fall som är det förödmjukande för Sarri och inte bra för klubben.

Inför förlängningen. All heder till Sarri som verkligen försökt skaka om sin Sarriboll idag. Vi hatar fortfarande Hazard som falsk nia, men satsningen på bra försvarsspel. Inbyte av CHO någorlunda tidigt och sedan RLC istället för Kovacic. Det ska han ha allt beröm för oavsett hur det går i förläningen. Chelsea närmast mål under ordinarie tid. Särskilt kanske Kanté.

Vinner inte Chelsea när Sarri spelar Hazard som falsk nia igen lär vi få höra allt högre krav på att han entledigas från jobbet i Chelsea. Lika bra då att avsluta säsongen med Zola som ansvarig, han vågar nog åtminstone spela anfallare och ungdomar.
    Sarri chansar verkligen med sin karriär i Chelsea genom dagens laguppställning. Och då väntar Tottenham dessutom om bara tre dagar.
    Väldigt mycket hänger på hur matchen startar. Även om Sarri (nostalgiskt) spelar samma anfall som när Chelsea senast slog City.

Skadefest på Old Trafford och det var väl vad som präglade matchen. Fyra skadade spelare redan i första, varav tre för United. Plus en haltande Rashford. Solskjaers chansning med halvskadade spelare misslyckades totalt. Spelet blev därefter. Därför otroligt starkt av United att inte förlora matchen och Liverpools titelaspirationer måste tas ned ordentligt om de inte klart kan vinna en match mot ett så drabbat motstånd. United var t o m närmast vinst.
    Southampton kunde tyvärr inte hjälpa oss utan de är nu själva ordentligt inblandade i nedflyttningsstriden.

Kapten Césr Azpilicueta medger att Chelsea inte spelat bra, inte gjort målen de borde och släppt in mål de inte borde. Ändå menar han att Chelsea siktar på revansch idag. Och rent ärligt talat, efter insatsen senast har de en hel del heder att återerövra med en bra insats och helst vinst. Man U-matchen var inte heller någon match som höljde Chelsea med ära, även i den använde de den av-knapp som vi nästan aldrig någonsin sett Chelsea ha i modern tid. Vi är inte vana vid att se ett Chelsea som lägger av när de ligger under. Särskilt inte när underlägena beror på misstag snarare än motståndarnas skicklighet. Problemet är ju att Chelseas matchplaner aldrig innehåller minsta lilla överraskning för motståndarna.

Normalt har man en finaldag stora förväntningar och spänningen börjar tidigt. Av känd anledning är känslan snarare oro och en viss förhoppning om att få se ett annat Chelsea än det som presenterat sig sedan vi senast slog City. Särskilt viktigt är det att Chelsea för en gångs skull är med från start för annars släcks alla förväntningar snabbt. Vad vi däremot inte förväntar oss är några förändringar, något nytt, något som överraskar Guardiola. Antalet misstag mot dem senast kostade massor med mål så det vore skönt att slippa dem, då har Chelsea en chans.
    Vad vi är rädda att vi inte får se är Callum Hudson-Odoi, en spelare som kan överraska, även City.

LÖRDAG 23:
U18-laget vann en storseger över Swansea i sin liga. 6-0 slutade matchen till Chelsea. Målen gjordes av Nunn 19, 65; Ballo 32; Ekwah Elimby 47, självmål 59; Broja 79

Då Manchester City kommer, med stor säkerhet, få samma transferförbud från Fifa som Chelsea fått (det är ju ej helt klart då det juridiska ska ha sin runda) inom kort, kan vi inte låta bli att undra om sporttyckarnissen Sebastian Mattsson i Expressen kommer att döma ut dem också och förklara dem som en död klubb. Det vore väl ändå rimligt om han gör det - vilket han inte lär göra då han är okunnig och bara fördomsfull.
    Det framgår mer och mer att Chelsea och Fifa har väldigt olika syn på vad som rör begreppet organiserad fotboll. Det är den egentliga kärnfrågan i Fifas transferförbud inte minst kring Bertrand Traoré. Fifa hävdar att Traoré inte var ordentligt registrerad som Chelseaspelare hos dem när han spelade i en särskilt ordnad träningsmatch för att Chelsea skulle se honom i matchspel. Chelsea hävdar att sådana matcher inte är organiserad fotboll. Ett argument som CSFC fullt ut håller med Chelsea om (och det gör vi även om vi inte hade varit Chelseaanhängare). Organiserad fotboll för oss är tävlingsspel och träningsmatcher med åskådare som är utannonserade, inte matcher där lag skrapas ihop för att spela på en träningsanläggning.
    Övriga frågor som ska ha lett till förbudet är mindre förseelser där klubben och Fifa också har olika tolkning, inte minst då Fifa anser att den större klubben Chelsea har haft för stort inflytande på den klubb som spelare har lämnat från i frågor om optioner i kontrakt (förmodligen någon form av vidareförsäljningsoptioner) vilket mer låter som kontraktuella förhandlingslösningar där det inte funnits klara riktlinjer. Ibland sker ju fel helt enkelt för att ingen vet att det är fel. Därmed inte sagt att Chelsea inte kunnat utnyttja det faktum att det är en klubb i toppen av världsfotbollen och har kunnat lova saker spelarnas ursprungsklubbar kan - men det är omöjligt att säga något om utan att veta specifika detaljer. Fifa har bara sagt att Chelsea brutit mot den paragrafen men inte hur.
    Chelsea har helt ut samarbetat med Fifa under den tre år långa utredningen och för en utomstående ser det helt ut som det bara är tolkningsfrågor då Fifa själva friat Chelsea i den stora majoriteten av övergångar som skett under många år tillbaka.
    Då även FA anklagas och fått böter av Fifa och även de reagerat kraftfullt och kommer att överklaga finns det anledning att undra en del över Fifas hantering av detta. Och som sagt, med tanke på att Chelsea anklagas och fått förbud och böter lär säkerligen City också få det, liksom andra klubbar som undersöks om prejudikat inte sätts av hur det här fallet slutar när det gått hela vägen. Detta är Fifas tolkning av sina egna regler, vilket inte är någon opartisk tolkning vilket kommer att ske framöver, med stor säkerhet i CAS, idrottens överdomstol i Schweiz. Där sitter det jurister som inte är bundna till någon av parterna och det är därför viktigt att frågan når dit för en opartisk tolkning av de olika uppfattningar som finns.
    Innan det har avgjorts är detta bara en anklagelse från Fifa, ingen klar dom även om straffet som utmäts redan har angivits. Det är alltså långt från att trycka på panikknappen ännu. Chelsea kan ha gjort fel, Chelsea kan också agerat i god tro enligt ett intrikat regelverk som Fifa själva bestämt.
    Vi påminner ännu en gång gärna om Fifas anklagelser och utdömda straff kring övergången av Gael Kakuta som sedan friades i CAS. Bara för att Fifa tolkar en sak innebär inte det att de har rätt även om det är deras eget regelverk, så snårigt är det.
    Vi får se hur CAS ser på frågan framöver.
Manchester City som slog ut Chelsea i Ligacupen (nä, inte den imorgon utan damernas) Continental Tyres Cup vann över Arsenal i finalen, fast först efter straffar.

Tack för det Burnley. De tog poäng av ett lagen före oss. De vann mot Tottenham med 2-1. Burnley är formlaget just nu då de ännu inte förlorat 2019. Önskar vi kunde sagt det om Chelsea. Nu får vi heja på Southampton imorgon och antagligen på oavgjort mellan Man U och Liverpool. Även om det teoretiskt nog vore bäst om Liverpool vinner för Chelseas chanser på en CL-plats. Vi behöver all hjälp vi kan.
    Vi möter Tottenham på Stamford Bridge på onsdag. Just nu en väldig viktig match. Som alla för närvarande, inte minst i morgon fast på annat sätt.

FREDAG 22:
Apropå transferförbudet. Glöm inte att det är en partsinlaga, det är inget objektivt domslut. Chelsea har vunnit mål mot Fifa tidigare när de försökt beskylla klubben för felaktigheter, men vi lär nog få vänta på ett mer objektivt förfarande i idrottens domstol CAS.
    Dessutom strunta i alla dessa rubriker om att det skulle vara två år, det är två transferfönster om och bara om Fifas förbud går igenom.

Chelsea U19 har lottats hemma mot Montpellier i nästa omgång, kvarten av Uefa Youth League. Matcherna ska spelas v-11. Det är enkelmöte.
    Fyra engelska lag är kvar, tre spanska och de två Madridlagen möter varandra i den omgången.

Flyttade matcher. Tv-bolagen har flyttat fyra matcher i april. Ännu vet vi inte när matchen mot Brighton som skulle spelats i helgen ska spelas.
    Matcherna mot West Ham, har flyttats till 8 april, Liverpool till 14e (men kan flyttas tillbaka till 13e beroende på Liverpools ev framgångar i CL), Burnley till 22 och Manchester United till 28. Se även spelschemat>>

Skadeglädjen är enorm i svenska och engelska medier och Chelsea som klubb räknas ut totalt av nissar som Sebastian Mattsson i Expressen. Vi lär väl få se. Å andra sidan, vad vet han. Inte mycket det har vi kunnat konstatera tidigare när han skrivit om Chelsea.
    Allra skadegladast är dock helt väntat Daily Mail så vi bryr oss inte mycket om vad de säger. En del är rätt, mycket är ren spekulation och en del är rena lögner - men i mängd har de lagt ut imponerande mängd vilket tyder på att de planerat den här attacken ett tag.
    Att vi går in i en tuff period är dock helt klart.

Chelsea har lottats mot Dynamo Kiev i Europa League. Dumt nog fick vi första matchen hemma vilket vi trodde seedningen skulle undvika. Kiev är dock ett lag Chelsea ska klara av. Matcherna spelas 7 och 14 mars.

Det kom snabbare än väntat men inte helt oväntat då det flaggats för det i ett par år. Chelsea får samma sorts transferförbud som tidigare Real Madrid och Barcelona fått, och fått nedskrivit. Chelsea får två transferfönsters förbud. Detta på grund av att de inte följt reglerna kring värvningar av unga spelare, specifikt och särskilt Bertrand Traoré som numer är i Lyon. Det har pratats om det länge och att det sker är inte oväntat (även City hotas av samma sak). Däremot kom det lite snarare än väntat. Därtill kommer dryga böter om 600.000 CHF.
    Chelsea kommer att överklaga i ett försök att skjuta upp det hela till att det börjar gälla från januarifönstret 2020. Läs här>>
      När det regnar så öser det ned. Just nu är det mycket som går snett för vårt Chelsea.

CSFC Kommentar:
Chelsea har friats i nästan varje fall som undersökts, det lär vara 63 stycken. Utan att fått veta exakta detaljer tror vi det handlar om att Traoré fick spela fast alla papper inte var klara. Chelsea trodde han fick spela i en form av vänskapsmatch men det fick han inte. Chelsea har värvat mycket få utländska unga spelare de senaste åren men Fifa har gått långt tillbaka i sin undersökning.
    Vi uppfattar inte det som att Chelsea begått något grövre brott mot reglerna. Men det är ändå bra att Fifa försöker få klubbarna att följa dem, önskar bara de vore klarare och mindre kontroversiella. Både Barca och Atletico samt Real Madrid har ju redan fällts för liknande saker. City och PSG är två andra klubbar under undersökning.
    Det oväntade som sagt är att det kommer nu. Vilket säkert har att göra med att Fifa vill försöka skynda på den legala processen. (När Atletico, Barca och Real fick besked har vi för oss, ej helt säkra, att det kom betydligt närmare de transferfönster som berördes först vilket gjorde att de lättare kunde skjuta upp starten av förbudet).
    Det är klart viktigt för Chelsea, som ju redan gjort helt klart att de överklagar, kan skjuta upp starten av det här till januarifönstret så förbudet gäller under 2020. Då kan klubben förbereda sig.
    Det blir ju extra viktigt då Sarri ju verkar bestämt sig för att få bort vissa spelare som han inte vill ha i sitt system som Eden Hazard och Callum Hudson-Odoi, för att inte nämna Danny Drinkwater. Moses är redan borta och Cahills kontrakt går ut 1 juli.
    Det här kommer att ställa unika krav på klubben även om Chelsea lyckas skjuta upp starten av förbudet. Vilket vi tror och hoppas de kan och vi tror ärendet kommer att gå till Fifa för överklagan och med stor säkerhet därefter till CAS då Fifa avslår. Om Chelsea får värva i sommar måste de värva rätt, betydligt mer rätt än hittills, och de måste värva mycket mer långsiktigt. Det kräver en än större kassa och klara besked om långsiktig framtid kring manager.


Vi lärde oss några saker igår Främst att om Chelsea startar på söndag som igår kommer siffrorna till Citys fördel likna dem för två veckor sedan. Vi lärde att Hudson-Odoi förtjänar att få starta. Sedan fanns det mindre saker som Sarri borde fundera på, som om Rüdiger och Christensen inte brode få spela mer tillsammans. Emerson kanske borde få chansen för den så ur form Alonso. Däremot förväntar vi oss ändå att laget kommer att ställas upp som senast mot City och som sagt, är de inte på tårna från start kan det bli en trist utflykt till Wembley för Chelsea och våra supportrar på plats.

Här kan ni läsa mer om Fifas beslut som också drar in FA.>>
  Den mest fullständiga och kanske mest faktamässiga artikeln är denna i Guardian. Även om den tills törsta delen är byggd på Fifas påståenden. >>

Malmö får mycket beröm för sin insats igår och de gjorde en riktigt bra halvtimme. Ändå verkar alla glömt det faktum att de faktiskt inte hade ett enda skott på mål, inte ens en fösare för Caballero att ta hand om.

TORSDAG 21:
Jobbet gjort. Inte mycket till match men tre fina mål. Låt nu CHO spela i Ligacupfinalen. Bättre än Willian utan tvekan.
    Lottning sker imorgon. Lag att undvika är absolut: Sevilla, Napoli och helst inte heller Valencia, Frankfurt. Outsiders Arsenal, Salzburg, kanske Inter.

Notera; bortamålsregeln gäller under ordinarie matchtid så en 1-0-vinst hjälper inte Malmö till en förlängning.

Det har flugit under radarn. Zola saknades under matchen mot United. Detta då han opererats för gallsten. Nu har han åter förts till sjukhus för komplikationer efter operationen och kommer inte att vara med på bänken idag heller.
    Hoppas han kryar på sig snarast och att det inte är ännu allvarligare.

Många menar att Sarri är samma andas man som Guardiola och Klopp. En manager med en idé, ingen plan B och en övertygelse om att bara hans sätt är det rätta.
    Det är en falsk bild som vi ser det. Den ende som väl varit lika oböjlig om sin modell som Sarri i modern fotboll var nog Johann Cruyff. Både Guardiola och Klopp har gång på gång anpassat sig till omständigheterna och har inte varit rädda för att justera och fixa och använda spelarna där de ger störst bidrag till laget. Något vi ännu inte sett hos Sarri och förstås det absolut tydligaste tecknet på det är ju hans vägran att använda Kanté där han ger mest till vilket lag som helst i världen. Varför han inte skulle kunna spela defensiv mittfältare och skydda försvaret som läcker som ett såll fattar vi inte. Det innebär visseriligen att Jorginho då skulle spela 10-15-kanske 20 meter högre upp i plan. För oss som inte är managerproffs är skillnaden inte så stor förutom att vi då ser att han skulle inte vara lika lätt att isolera vilket alla vet är vägen att stänga ned Chelsea totalt. Och när Jorginho är nedstängd av Mata eller vem det än är som får jobbet då blir ju Chelsea vidöppna där bak just, vilket inte skulle ske om Kanté patrullerade området. Det är ingen jättejustering men något CSFC verkligen tror skulle fungera. Sarri däremot kan inte ens tänka sig tanken...

Vi är oroade över att alla i Chelsea och England tror det ska bli hur lätt som helst att gå vidare ikväll. Det är inte vår känla.
  Chelsea har ändå ett bättre utgångsläge än Arsenal som förlorade första mötet mot Bate borta.

ONSDAG 20:
Händelserik CL-kväll. Bäst när det gäller dock, spanska lag.
Vilken match det var mellan Atletico och Juventus, jämfört med det enorma sömnpillret på Anfield igår. Costa var sig själv, nära få straff men äntligen har vi ju VAR så det rättade till domarens första felaktiga domslut. Men vem tar ett gult för att försöka vinna 25 cm före en frisparkslinje? Svar Costa, och därmed avstängd i returen. Had eockså en jättechans i andra. Två startande, och en på bänken Chelseaspelare f d i Atletico som var klart bättre och offensivare än i ligan. Den vi saknar mest är fortfarande Costa och när vi tänker på hur Conte tvingade bort honom från Chelsea och jämför med hur det verkar som Sarri tvingar bort Hazard, Kanté och Hudson-Odoi blir vi faktiskt rätt sura. Atletico var bättre än Juve, lite överraskande.
    Morata ersatte Costa i 58e. Och gjorde segermålet. Trodde vi men det dömdes bort för knuff innan. En fin nick var det dock.
 Atletico gjorde ändå mål av Gimenez och det var inte oförtjänt, så vårt tips om Juventus som CL-vinnare har inte så säkert. Godin satte sedan ett andra.
    Så mycket för vårt tips om att Juventus skulle vinna CL.
    Även i Citymatchen var VAR i farten. Gav Schalke en straff efter lång tid. Mycket för att spelarna försökte påverka, löjligt. Ta det. Schalke fick två straffar i första... City fick Fernandinho, Otamendi avstängda till returen.City kämpade till sig 2-2 och det borde de klara ut hemma. Så gav Sterling dem på övertid totalt överläge trots tio man. 3-2.
    Inte vad vi ville inför ligacupfinalen.
    Derby däremot, sedan de fick Mount skadad har de varit rätt dåliga.

Chelsea hade en kanonstart mot Bristol City i WSL. Två mål första fem och glädjande nog kom Fran Kirby verkligen igång. Hon gjorde mål i 2, 33, 82 str minuten. Beth England som konstigt nog inte fick chansen i Englands landslagstrupp gjorde det andra målet i 5e. Och 59e och 89e, hur blev hon inte uttagen till Englands landslag. . 6-0.
    Då de två lagen före Chelsea vann har dock inget förändrats i ligan, tyvärr.

Sarri-citat från presskonferensen idag: "The result is not everything. In the last match we played better, especially in the first half"
  Sorry Sarri men resultatet är allting. Däremot har han rätt i att Chelsea spelade bättre än på sistone i första halvlek men som han sedan själv påpekar hjälper det ju inte om man kontrollerar bollen 75 min och ändå inte gör mål medan motståndarna gör det. Det är liksom det hela spelet fotboll går ut på. Annars kallar vi det leka med bollen i trädgården.
    Han skyller på bestämdhet, aggressivitet hos Chelseas spelare för att Chelsea inte gör mål liksom att vi släpper in mål, men det är absolut inte hans taktiks fel... Så att försvararna är på fel ställe och aldrig kan få till markeringen särskilt på högerkanten, det är inte ett fel i taktiken?

Dåliga nyheter: Chelsea har skadebekymmer inför matchen mot Malmö. Kepa har problem med en lårmuskel, Pedro har ordentliga magsmärtor och Zappacosta har feber.

Maurizio Sarri försvarar sig själv och säger att ledningen har inte kontaktat honom om Chelseas fiaskon på sistone.
  Enligt Sarri är kritiken mot honom ett falskt problem (gissar han gått Trumpskolan) och inte något han bryr sig om... Chelseas usla spel och resultat beror inte på honom.... (Måste vara skönt att inse det, men vi är nog en del som ser en del fel i den attityden).
    Läs mer här>>

Chelsea Women har match ikväll, Millie Bright förväntas genomgå behandling och har därmed också lämnats utanför Englands landslagstrupp. Tyvärr får inte Beth England chansen att visa något i Nevilles trupp. Motståndet är Bristol City och ärligt talat, det krävs en vinst och att lagen ovanför oväntat tappar poäng för att Chelsea ska hänga med i ligan. Det är dock osannolikt då både City och Arsenal har hemmamatch mot motstånd de ska slå.

Annars är det en intressant match för det motstånd vi ser som favoriter i Europa League, Sevilla. De har returen mot Lazio men med en ettmålsledning från bortamatchen. Sedan är det Champions League där vi förväntar oss att Atletico Madrid kommer att försöka hindra Juventus från att få fördel i den serien. Kan Morata göra mål? Det är väl som att fråga om Chelsea kan låta bli att göra misstag som blir mål! City mot Schalke låter mindre intressant om vi ska vara ärliga.

Vad vi absolut inte väntar oss, besked om Sarri eller att han ska tänkt om på en enda punkt. Han kommer fortsätta skylla på spelarna för hans modell är det ju inte fel på, trots att till och med de trogna Stamford Bridgefansen nu vänt sig mot honom. Malmö kan få fler än 3500 röster med sig imorgon. Ändå, allt annat än ett avancemang för Chelsea är en superöverraskning och ett av klubbens största fiaskon genom tiderna. Så varför vågar CSFC knappt ens tro på det just nu?

TISDAG 19:
Lionel Messi, Luis Suarez, Robert Lewandowski, Mohamed Salah, Sadio Mane, Roberto Firmino, Dembele i Barca, Dembele i Lyon, Depay och inte ett enda mål i kvällens omgång i Champions League. Det är inte bara Chelsea som bjuder på negativa överraskningar. Så mycket för tipset 2-2 mellan Scousers och bajrarna.

Mycket trevligt att få se ett Chelsealag vinna och gå vidare i en viktig cup, Uefa Youth League. Det är de och damerna att heja på nu. Damerna är i kvarten på FA Cupen och viktigare spelar vidare i Champions League. Chelsea är visserligen kvar i Europa League, just nu, och i final i Ligacupen men det är nog mycket få som satsar pengar på Chelseavinst på söndag.

UYL 16-del: CHELSEA vs Monaco     3-1     (1-0)
Chelsea har dominerat spelet första kvarten men Monaco har haft bästa chanserna. Svenske Joseph Colley är kapten i laget.
    Monacos Geubbel som redan var hårt tejpad sträckte sig och fick gå ut tidigt. 22 Minuten senare skadade Billy Gilmour knät i en kamp mot ersättaren Antognelli. Som tur kunde Gilmour fortsätta.
    Krav på straffsoark när en fallande Maatsen fick bollen på armen, men vad skulle han göra. Det fanns inte en chans att undvika bollen. Chelsea har svårt att få spelet att stämma och Monaco är klart vassare i sina attacker. De har också börjat ta över spelet. Bara halvminuten senare försöker Monaco igen få det till straff för hands på Maatsen, men det var det inte enligt reprisen om ni frågar oss. 27
    Inte mer rättvist än när United tog ledningen igår, men det handlar ju om att göra mål och det kan Charlie Brown verkligen när han väntar in en boll vid sidan och klämmer till. Fram till dess var Monaco det vassaste laget. 41
      ANDRA
Monaco startade andra starkt, men Chelsea fick första hörnan. Joseph Colley mötte den och det var en fantomräddning av målvakten som hindrade andra målet. På nästa hörna var det lite kalabalik och det kunde blivit straff för Chelsea efter ett krokben men det bedömdes som olycka. I anfallet efter kom Redan fri och ännu en stor räddning av målvakten. 50
    JT och Azpi tillhör de fåtaliga i publiken på träningsarenan Cobham. Vi ser honom gärna på linjen nästa säsong.
    Charlie Brown slår till igen med en otagbar kanon från långt håll. 55
    Monaco har försökt komma tillbaka men Chelsea har rätt lätt kunnat hålla dem stången. Farligaste chasen igen Chelseas i andra då McEachran satte en fin boll i nättaket, fast från fel håll. 73 Minuten senare fick han gult kort för att låst fast bollen mellan benen när Monaco försökte spela vidare.
    Frispark halvmetern utanför boxen. 76 Gallagher skruvar in den fullständigt otagbart i krysset, så snyggt. Matchen avgjord. 77
    Lamptey ut och Lawrence in, defensivt byte. 83
    Monaco reducerar med ett fantastisk långskott av Lilian Thurams son Thurma-Ulien från trettio meter som överraskar Cumming men frågan är hade han tagit det ändå. 85

Statistik är inte allt men även den avslöjar hänsynlöst hur misslyckad Sarri-boll är enligt den här artikeln.>>
    Expert efter expert som känner Sarri säger vi måste vänta upp till 18 månader innan hans fotboll fungerar. Har Chelsea råd med det? Har vi kvar några av våra stora spelare vid det laget? Har vi kvar löftena som aldrig får chansen då?

Klockan 18 ikväll spelar U19-laget mot Monaco i Uefa Youth League. Vi håller tummarna för dem. De slarvade bort avancemanget i FA Youth Cup mot Man United men kan ta in några mer rutinerade spelare i det här mötet. Om Edwards hade velat hade han ju kunnat ta med Ethan Ampadu och Callum Hudson-Odoi som ändå inte får speltid av Sarri. Matchen mot Monaco är ett enkelmöte, dvs ingen retur så det gäller ju att göra jobbet direkt.
    Matchen visas på Viaplay.

Herrarna klarade inte av det men damerna är vidare i FA Cupen och lottades borta mot Durham i kvartsfinalen.

Sedan i november har Chelsea blivit sämre och sämre.
    Ävennär Chelsea spelar rätt bra, ibland till och med riktigt bra, så gör de enkla, barnsligt banala försvarsmisstag, nästan alltid i samband med markering då spelarna helt enkelt inte är på plats där bak. Sedan istället för att göra comeback i matcherna som vi sett Chelsea göra så framgångsrikt i tjugotalet år faller laget ihop som ett korthus. De verkar helt enkelt inte veta vad de ska göra, hur de ska hantera underlägen. Det är förvirrat, initiativlöst, saknar intensitet.
    Att skylla på individer håller inte. Detta måste ju vara sådant som sätts på träningsplanen.
    Vi fruktar och absolut inte utan fog nu då vi inte sett några tecken på förbättring eller framsteg att om Malmö kan ta ledningen på Stamford Bridge på torsdag kommer samma sak hända då. Kanske är det bra om allt ställs på sin spets då, fast det är ju omöjligt att emotionellt känna på det sättet. Fast hur det här laget ska kunna slå City när vi såg hur de uppträdde, framförallt i andra mot United känns omöjligt. Särskilt när managern byter position för position och aldrig förändrar, till och med byter in ytterbackar när man borde jaga en comeback i matchen!
    Vi hoppas dock att vi har fel och att allt är tillfälligheter och plötsligt kommer Chelsea att spela och vinna som i början av säsongen...

MÅNDAG 18:
Världens mest tjurskalliga människa. Vi nominerar Maurizio Sarri. OBS. det är inte beröm. Han är nog också, ja, vi är sårade just nu, den sämste manager någonsin haft under Roman, inräknat Villas-Boas. Han får en match till på sig för oss på CSFC, men vem kan ens nu tro att han kan slå ut Malmö! Det är inte spelarnas fel den här gången.
    Vi skäms över det Chelsea som Sarri gett oss.

Jag tror inte jag sett Chelsea spela så uselt försvarsspel under tjugo års tid som det Sarri fått dem att spela. Det går ju inte ens att skylla på spelarna. Markeringsspel, vad är det?
    Hade vi sett en sekund av framtid i Sarris fotboll hade vi kunnat försvara den, men det blir ju bara värre och värre. Och nej, vi accepterar inte att det skulle vara spelarna som lagt ned den här gången.
    Det här var ännu en match Chelsea absolut inte förtjänade att förlora men förlorade pga Sarris taktik. Nog är nog. Spela för fan Kanté så vi slutar släppa till löjliga mål. Lyft fram Jrgonho tjugo meter.

Vi har en enda fråga till Sarr?`Vet du ens vad markeringsspel är i försvaret, italienarna är ju bäst i världen på det annars!
    Chelsea spelade bra men fick ÄNNU en gång betala för det usla markeringsspelet, vi ska säga det obefintliga markeringsspelet. Chelsea skulle inte förlorat det här matchen (heller).
    Vi är nu officielt skitnervösa inför returen mot Malmö. Det här Chelsea kan förlora mot vilka som helst oavsett hur bra Chelsea än spelar.
    En förlust till den här veckan och Roman är på telefonen med Zidane. Roman måste vara klart oroad för även om ingen trodde på jätteframgångar direkt, trodde vi inte heller på att Chelsea efter årtionde av fantastiskt försvarsspel skulle kunna spela så här uselt bakåt.

Vilken fotbollsvecka som väntar oss.
    Det kan bli en titel, Sarris första någonsin i så fall. Även den första för en del av spelarna.
    Det kan också en rent säsongsavgörande vecka. En vecka som stoppar Chelseas säsong som en mexikansk mur. För att inte tala om att den kan också sätta stopp för ännu en managers karriär i Chelsea. Det är spekulationerna.
    Insatserna är fascinerande. Chelsea är kvar i tre cuper. Ligan är tyvärr bortom allt utom rent drömlika teoretiska fantasier. Redan. Faktum är att just nu är vi inte ens på en champions leagueplats och inget garanterar att vi tar oss tillbaka där. Det är dock ingen ligamatch i veckan så de spekulationerna pausar vi.
    Det handlar om tre cuper i varierande stadier. Alla tre är viktiga, men minst viktig är FA Cupen, kvällens match. Då vi möter Manchester United som haft rena vårruset under Ole Gunnar Solskjaer men som sprang på pumpen ordentligt mot PSG även om siffrorna var smickrande för United. Inget lag har dock gått vidare i CL efter förlorat med 2-0 på hemmaplan.
    Ändå, det är ju en match vi verkligen vill vinna. Det är FA Cupen, bara sex PL-lag kommer att vara kvar efter ikväll, rekordlågt antal så tidigt i cupen. Det är på Stamford Bridge och det är Manchester United. Vi vill aldrig någonsin förlora till Manchester United under några som helst omständigheter. De har dessutom redan skickat ut ett Chelsea som nog inte var på tårna i FA Youth Cup, vilket kanske inte verkar viktigt men lite extra tändvätska är det då Chelsea var på väg att radera bort just Uniteds rekord i den turneringen. Nu blev det bara delat.
    En förlust och en chans till titel är borta. Det blir inte heller något omspel vid oavgjort utan matchen ska avgöras ikväll.
    Torsdag kommer den väldigt viktiga returen mot Malmö. En match, som oavsett i hur Sarri spekulerar om framtida motståndare, absolut inte är avgjord och det ger oss kalla kårar att se hur nästan alla tycks tro det. Visst, Chelsea har alla fördelar. Vinst i första matchen, två bortamål och hemmaplan. Ändå kan Malmö gå vidare med ett enda mål och en strafflläggning! Så sluta tro Chelsea redan är vidare i Europa League, en cup som blivit extra viktig då Chelsea trillat bort från CL-paltserna i ligan och kan få väldigt svårt att ta sig tillbaka då vi har alla topplag utom Tottenham på bortaplan där vi varit urusla i vår. (Vi har Tottenham hemma nästa vecka i ligan, och vårt facit mot dem är inte helt övertygande just nu och de kan då ha sina skadade fixstjärnor tillbaka, plus att de är uppumpade efter den oväntat stora vinsten mot Dortmund).
    Torsdagens möte är väldigt viktigt, oväntat viktigt och oväntat svårt då Chelsea skänkte bort en stor del av sin fördel genom att spela okoncentrerad och släppa in ett mål av Malmö.
    Så på söndag väntar Wembley och en chans på en första titel. (Vi räknar inte Community Shield riktigt som en titel, men vi måste ändå påpeka att City då spelade ut oss men nöjde sig med ett blygsammare resultat än senast). Hur det gick i ligamötet förra söndagen, det vill ingen av oss bli påminda om och Chelsea kommer säkert bjuda bättre motstånd kommande söndag. Favoriter är vi dock mycket långt ifrån att vara. Det är dock en härlig chans på en titel även om den räknas som den minsta av de fyra Chelsea och City fortfarande tävlar om. (Om vi låtsas att Chelsea skulle kunna vinna ligan, vilket vi fortfarande tror City gör).

Så vilket vecka det är. Tre superviktiga avgörande cupmöten inom sju dagar. Det är otroligt sällan man får uppleva något sådant.
    En sak är dock säker; med det schemat vill Chelsea absolut inte att matchen mot United ska gå till förlängning.

Går det riktigt illa - ja, då tror vi Sarris dagar är räknade oavsett när det blir. Så illa vill vi dock inte spekulera i att det blir. Vi hoppas ju på tre vinster i stället och så får vi se om Sarri kan få ordning på sitt hittills fallerande bygge av Sarri-boll.

 

Rykten, notiser m m, v-8


SÖNDAG 24:
John Terry säger i engelsk tv att han var på Unitedmatchen och att han aldrig under sina 22 år i klubben har sett fansen vända sig mot sin manager som de gjorde i den matchen! Han är helt klart inte heller något fan av Sarris orubblighet och tjurskallighet med laget.

Alvaro Morata har gjort sitt första mål för Atletico Madrid, mot Villarreal idag.

Tipsen har väl gått i Sarris "favör" på sistone men det finns en manager vars fans är lika missnöjda. Han fick gå idag efter ännu en hemmaförlust för Leicester. Claude Puel fick sparken och är den senaste (sista?) manager denna säsong som får ställa in sig i arbetslöshetskön.
    Bakom avskedandet ligger förstås förluster i sex av de sju senaste matcherna. Men också, och det är en varning för Chelsea och Sarri, ett stort missnöje hos fansen med spelstilen och med hur Puel har utnyttjat klubbens bästa spelare.
    Nästan exakt samma saker fällde tidigare en viss José Mourinho i Man United, så det är verkligen inget som kan underskattas.

Lite konstigt känns det. Det är cupfinal och snacket handlar ändå mest om en annan match idag. Detta delvis för hur Chelsea kapitulerade på Eastlands, delvis för att matchen är nypåfödda Man United mot Liverpool som hackat lite på sistone. Här får vi väl hoppas mest på oavgjort, även om det för Chelseas omedelbara framtid med att försöka avancera i tabellen när ligaspel kommer igen vore en Liverpool-vinst. Det går dock inte att önska att något av lagen vinner.
    Vi kan inte heller sticka huvudet i sanden och vägra inse att det finns även de som tror det är bäst för Chelsea om vi förlorar stort idag och att det innebär slutet för Sarri! CSFC är inga Sarrisupportrar just nu, men det är ändå en tanke vi aldrig kan tänka. Klubben kommer alltid först och kan man vinna en titel så är det det enda viktiga, inget annat.

Vår viktigaste kritik mot Sarri är hans oförmåga att visa pragmatism, att förändra när saker och ting uppenbarligen inte alls fungerar. Hittills har han visat en total oförmåga till det, vllket absolut inte håller och inte håller som vi tidigare sagt några som helst jämförelser med andra managers som anses stå för en stark spelstilsfilosofi därför alla de har ändrat och justerat sin stil för att passa spelare och motstånd.
    Någor fd spelaren och nu punditen Jermaine Jenas tar upp i den här krönikan>>

LÖRDAG 23:
Michy Batshuayi har gjort sitt första mål för Crystal Palace. Om vi inte får värva i sommar kanske vi ska vara glada att det bara var ett lån.

Det är många, väldigt många, som klagar på hur Sarri utnyttjar N'Golo Kanté. Ja nästan alla känns det som, utom just N'Golo Kanté som säger han trivs bra i sin nya roll även om han ändå kanske verkar föredra att spela där han är bäst i världen men där Sarri hellre vill ha en spelare som inte kan försvara. Läs Kantés ord här>>

Vi ställer inte upp och ger några bevis på sanningshalten men Daily Star säger att Zidane fortfarande ska vara intresserad av att ta över Chelsea trots ev transferförbud. Han ska också då få handla för 200m då alla räknar med att ev förbud startar först i januari. Vi lär få se. Men ni kan läsa deras spekulationer här>>

FREDAG 22:
Medierna som inte hatar Chelsea eller försöker sätta käppar i hjulet för Chelsea är oväntat positiva idag. De ser ett eventuellt transferembargo som något som kan vara positivt för klubben i långa loppet. Det ligger en hel del i det, problemet är ju Sarri och om Hazard och CHO fortsätter vilja bort från honom och klubben.
    Det finns många bra argument från alla håll och kanter, men någon katastrof är det inte för Chelsea även om det kan bli tufft på kort sikt. För akademin skulle det kunna bli en välsignelse i någon form, om vi hade haft en manager som tror mer på unga spelare.

TORSDAG 21:
Östersund har två före detta Chelseaspelare i sitt lag i Allsvenskan i år. Sedan tidigare kom Charlie Colkett direkt från Chelsea och vi tror han blir en riktig överraskning för de flesta. Idag blev Isak Ssewekambo klar, också han med ett förflutet i akademin.

Maurizio Sarri kanske inte behöver oroa sig för att gå till arbetsförmedlingen om hans och Chelseas vägar skiljs, om vi ska tro den här artikeln. Roma är nämligen intresserade. Läs här>>

Det förväntas massor med ändringar i dag och det lär inte bli det på papper starkaste laget som startar mot Malmö.Kanske till och med fler än i Malmö.

Bookmakers har nu mycket låga odds på Sarris framtid i Chelsea. Det handlar dock inte bara om det utan lika mycket om vem som kan ta över. Mycket snack om Zidane, mindre än väntat hos bookmakers om Lampard. Men otroligt nog är Blanc och Mourinho med på deras oddslistor.

Rykten säger att Chelsea fortfarande är intresserade av Mauro Icardi som krånglar med kontrakt och annat i Inter. Det är dock en affär som tydligen bara kan ske om Sarri är borta. Åtminstone om vi ska tro Daily Star, vilket man kanske inte ska. Läs här>>

ONSDAG 20:
Är CSFC dåliga människor när vi faktiskt önskar att Aguero får en liten skada, hosta eller något som stoppar honom från att spela mot oss på söndag. För få spelare har väl varit mer framgångsrika och skadat oss mer än han. Oj vad vi önskar han spelat för Chelsea trots att vi var idioter och inte trodde han skulle passa engelsk fotboll en gång i tiden.
    Fast var vi orakel, skulle vi säkert också varit rika på börsen.

Lagen som gått vidare i Uefa Youth League är ovanligt intressanta i år. Vi vet inte när lottningen sker eller hur slutspelsträdet ser ut för kvartarna men Chelsea kan få möta något av de här lagen:
Midtjylland, Dynamo Kiev, Dinamo Zagreb, Hertha Berlin, Tottenham, Montpellier eller Lyon.
    Chelsea har vunnit UYL två gånger och förlorade förra säsongen finalen till Barcelona efter att Ethan Ampadu blivit söndersparkad av Real Madrid i semin. Kvalificerar Chelsea sig inte till CL nästa säsong kommer Chelsea inte att få delta. Om de inte vinner i år igen. Chelsea ser nämligen inte ut att kvalificera sig genom att vinna ungdomsligan i år (redan ute ur FA Youth också) där de ligger klart efter Arsenal. Europavägen ser ut att bli vägen för alla Chelsealag just nu!

Daily Mail spekulerar i hur Zidane skulle kunna bli ny manager och vilka problem Chelsea måste lösa för att övertyga honom om det. Läs mer här>>

Det är ovanligt att Chelseas fans vänder sig mot managern, inte så mycket på sociala medier där det vräks ut så mycket dumheter att man kan inte tro det, men på Stamford Bridge. Det hände dock i måndags och enligt rapporter lär det fullständigt chockat Bruce Buck och andra ur ledningen som var där. Självklart har det ökat spekulationerna att Sarri försvinner och kanske redan om en vecka om resultaten i nästa tre matcher inte är bra; och det är ju inte vilka matcher som helst. Malmö först och inget är längre givet i den matchen förutom att de 3500 malmöfans som tror de ska överrösta Chelseafansen lever i en drömvärld. Sedan väntar dock City i Ligacupfinalen och Tottenham hemma, och Chelsea är långt från favoriter att vinna någon av de matcherna just nu.
    Olika medier ger olika tidsgränser men ingen är optimist kring Sarris Chelseaframtid. Flera tror inte att avancemang mot Malmö räcker.
    Spekulationerna om efterträdare är redan skyhöga; mest handlar det om Zidane och Lampard men av någon anledning dyker Laurent Blanc upp igen också. Arsenals målvaktslegend David Seaman föreslår Arsene Wenger.... no comments.
    (Chelsea har ju betalat enorma summor till sparkade managers förut, Mourinho ensam har kostat Chelsea 18+9,5m pund, sägs det. Sun uppger att Sarris avgångsvederlag "bara" är 5m).
    Här på CSFC är, förutom avancemanget i Europa League, det inga krav på att vinna matcherna längre. Det handlar om vi ser förbättringar, om vi ser att framsteg kan ske, om vi får se en manager som är intresserad av att utveckla Chelsea eller bara göra som han själv vill. Måttet för Sarri på något sätt nåddes ju när han i ett 2-0 målsunderläge gör två raka byten för att följa upp det med ett sista rakt byte av en ytterback istället för att jaga matchen och ta in en, helst båda, av de som kunde vända matchen CHO eller Giroud. Där gick gränsen på något sätt. Hur kan Chelsea utvecklas om managern inte vill det?

Everton är så nöjda med lånet av Kurt Zouma att Marco Silva vill göra övergången permanent till sommaren.

TISDAG 19:
Avdelning dåliga rykten, antar vi. Harry Kane är tillbaka i träning och kommer ev starta redan i helgen och därmed närmast definitivt mot Chelsea.

ALLA verkar tro Sarris regim är över utom de få som tror att Chelsea visste att de gav sig in i ett långsiktigt projekt med honom (fast långsiktigt är ändå ett relativt begrepp). Även BBCs Phil McNulty dömer ut honom nu. >>

Daily Mail har tagit en titt på alla i Chelseas lag och gett sitt omdöme; behåll eller sälj. Det är inte ofta vi håller med dem, men de har nog rätt i majoriteten av omdömena. Fast vi lär få en ordentligt tunn trupp där de bästa spelarna och mest lovande är borta. Läs och döm själva>>

Reaktionerna på insatsen igår är inte bra för Sarri. Så är det bara. Här skriver Sky om hur publiken på Stamford Bridge reagerade när det senaste korthuset föll samman. >>

Även Guardian noterade att fansen för första gången nästan vänt sig mot managern (och inte bara de på sociala medier). Vi förstår det för även CSFC som inte är vän av att byta managers och varit emot de flesta bytena (utom möjligen Villas-Boas som i likhet med Sarri vägrade anpassa sig till verkligheten) undrar nu om det inte är enda möjligheten. Det är en sak att vilja tro och hoppas och en annan att inse när något inte alls fungerar hur mycket man än vill. Läs Guardians artikel här>>

MÅNDAG 18:
Chelsea har de senaste dagarna skickat ut Gianfranco Zola som en slags ambassadör eller försvarare för Sarri. Om det är klubben, Zola själv eller hans boss Sarri som ligger bakom lär vi väl knappast få veta men vi tvivlar inte på Zolas uppriktighet i det han säger. Även om vi kanske inte helt håller med. Zola jämför Sarris svårigheter just nu med de Guardiola hade första året i City. En förenkling och inte en helt hållbara parabel men vi förstår resonemanget. Skillnaden är att Guardiola frös inte ut spelare och han var inte dogmatiskt gift med ett absolut enda sätt att spela på. Läs Zolas resonemang här. Guardiola prövade sig fram och hade inte omedelbar succé, vi ser väldigt lite prova sig fram just nu. Men vi kanske har fel, vi vet ju inte allt som sker bakom kulisserna. >>

Det är nog en ödesvecka för Sarri så ryktena om Zidane blomstrar i tidningarna. Sun slår nu fast att denne ställer tre krav för att komma till Chelsea; det första är att de behåller Eden Hazard, han vill ha en 200m kassa för transfers och ha avgörande inflytande över transfers. Säger The Sun m fl som plockat upp ryktet.

Rapporten från klubben om de utlånade spelarna>>

Ett saftigt rykte rakt från Nigerianska Sportskeeda.
    Eden Hazard har sagt nej till Real Madrid därför Roman Abramovich har lovat managerjobbet till Zinedine Zidane.
    Det hade vi kunnat hitta på själva, inte minst den 1 april.

Mer respekterade Times hävdar att Real tappat intresse för Eden Hazard för att istället satsa alla slantarna i kassakistan på Neymar.
    Zidane själv lär dock tvivla enligt franska experter, både till Chelsea och Man United. Detta på grund av dåliga kunskaper i engelska. Han anser att utan behärska språket är han tveksam till han skulle fungera som manager då han litar mycket på man-management.


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!