Europa League 2018-19
Playoff 16-del I:II
14 februari 2019

CSFCs spelarbetyg

Malmö FF, Sverige     mff    vs      CHELSEA   Chelsea  
                1                                  -                 2          (0-1)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - Europa League >

Malmös start-XI

Dahlin; Safari, Rieks, Bachirou, Traustason, Christiansen, Bengtsson, Nielsen, Vindheim, Antonsson, Rosenberg

avb: Ahmedhodzic, Binaku, Gall, Larsson, Lewicki, Melicharek, Strandberg.

Manager: Uwe Rösler

Målgörare

0-1
0-2
1-2

Ross Barkley, 30
Olivier Giroud. 59
Anders Christiansen, 80

CHELSEAS INSATS


6

Trög start av Chelsea. som alltid. Laget som inte spelar fotboll (inte ens försäsong) började klart bättre än Chelsea.
Efter målet visade Chelsea åter underskattning och höll på att få betala för det.
Chelsea förtjänade det knappt men ledde i halvtid. De vann och, ja, det var inte orättvist. Men imponerade. INTE ALLSSPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Kepa Arrizabalaga Behövde inte rädda Chelsea i första. Knappast heller i andra. 6+
César Azpilicueta Lättare än senast. Motstånd alltså. 6+
Andreas Christensen Stabil insats. 6+
David Luiz En hård attack på Rosenberg räddade en kvittering. Viktig bortnick i början av andra. 6+
Emerson Palmieri Tog nog inte helt chansen att ta över platsen från ur-form Alonso. 6
Jorginho Var han på plan, inte i tv eller? 6-
Mateo Kovacic Första halvleks bäste Chelseaspelare. Tänk om han kunde hota framåt också. Dags att spela in honom på Jorginhos position, han är snabbare, aggressivare och har minst lika bra bollkontroll. 7-
Ross Barkley Verkligen på rätt plats vid rätt tid. Lite klumpig bollmottagning men med backen borta kunde han få in målet. Vilket är vad som räknas. (Särskilt efter senaste matchen ;) Hans första mål i Europaspel. Skapade helt andra målet också. Stor revanch efter matchen där allt gick fel för honom i söndags. 7
Pedro En av de bättre i första. Mindre framträdande i andra. Utbytt. 6+
Willian Rörlig men det händer liksom inget alls kring honom trots mycket boll och allt det där. Assist. 6+
Olivier Giroud Sliter mycket men otacksamt. Han får nästan lika lite att jobba med som Morata - så frågan är, beror det på att han är i fel position eller medspelarna? Skicklig målskytt. 6+
---    
Eden Hazard In för Willian. 71 Imponerar sällan som inhoppare. 6
N'Golo Kanté In för Jorginho. 74 Inte heller han är en ihoppartyp. 6
Callum Hudson-Odoi In för Pedro. 84 För kort tid för betyg. -
CHELSEAS BÄNK


Caballero, RUdiger, Zappacosta, Kanté, Hudson-Odoi, Hazard, Higuain

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser 10 12
Skott på mål 4 1
Hörnor 8 6

Bollinnehav%

66 34
Källa Flashscore

 

Manager Maurizio Sarris INSATS

BETYG

Laguppställningen tydde på underskattning. Spelet i inledningen också. Det är managerns ansvar. Ett lag mitt i säsongen ska inte se så sega ut mot ett lag som inte ens börjat sin.
Laget visade underskattning och nonchalans efter ledningsmålet, ej ok.
Visst, Hazard är världsklass men ändå, borde inte CHO fått komma in. ^Förstår inte alls bytena?!

X

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Ross Barkley

 


KORT OM MATCHEN - oftast skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Chelsea ska vinna den här matchen. Klart.
    Men just nu litar vi på Chelsea som vi litar på en bankrånare som får nycklarna till valvet. De är lika svåra att förstå sig på som en Rubiks kub är för en blind. Så vi tar inte ut något i förskott, men en förlust - då undrar vi om Sarri är kvar i mars.
    Vågar vi därtill påminna om att Chelsea inte ens gjort ett ynka mål på bortaplan under 2019!?

CHO bänkad, liksom Kanté, Hazard och Higuain. Ja du Sarri, det kan kosta. Ett svagare lag än väntat. Det är vår omedelbara känsla. Stor risk för att Sarri underskattar Malmö är vår reaktion.

Önskar jag vore mindre nervös men tyvärr blev jag det då vi såg laget och också noterade att Arsenal med ett mer a-lagsbetonat lag förlorade mot Bate,vår gruppmotståndare. Chelsea har underskattat Malmö och alla påminner om att det var 28 år sedan Chelsea förlorade lika stort som i söndags. (Jag var därden dagen på Shepher's Bush, Queens Park Rangers hette motståndarna då, när det hände och ryser fortfarande, Delvis över bortasupporten men de obehagliga rysningarna var resultatet förstås)

Matchen börjar med tyst minut för Sala och dimman över Lützen från pyrotekniken från läktarna. Antar böter väntar Malmö.
    Malmö skapar direkt en hörna. Innan tjugo sekunder. Varning på stan, skulle Magnus Uggla sagt. Läge för Malmö, och blockering till ny hörna. Jadu Sarri!
    Även andra hörnan var kort ut mot korset och skottpass som bara var metern ifrån att bli till öppet mål. Chelsea kanske vaknade nu.
    Chelsea öppnar i snigeltempo coh sidledespass. Det är mer än tre minuter innan de tog sig ned till främsta tredjedelen av plan. 4
    Fyra minuter och Chelsea slog en boll som var över linjen. Willian till Barkley. 5 Sarri plitar i sitt block. I vårt finns det redan svordomar.
    Rosenberg kastar sig in i ryggen på Christensen. Hade gett kort senare in i matchen. 5
    Hörna för Chelsea, missade hur. Kort längs linjen, Pedro tillbaka och så en rätt bra chans i mitten för Giroud. Täcktes undan och Giroud kom inte riktigt rätt till den. 6
    Malmö pressar mycket högt. Rösler har helt klart sett hur andra lag piskat Chelsea.
    Höjer Chelsea inte sitt tempo så lär ingen pulsmätare ens gå upp i gåfart.
    Bra spel mellan Giroud och Willian som får bollen för långt ifrån sig. Malmö kontrar och det såg nog ut som frispark i jätteläge för Malmö men domaren friade. Sedan får Willian frispark. Willian skulle ha det visade att det var rätt, men reprisen på situationen innan visade att Malmö hade stor rätt att kräva frispark.
    Härlig attityd från Malmö. Det måste erkännas.
    Boll in från Pedro men når inte fram. 9
    Trög start av Chelsea. som alltid.
    Barkley skjuter, hörna. 11 Willian vill inte slå den då Malmö täcker hans korta variant, så istället slår han en idiothörna som är så dålig att den inte kan kommenteras. 12
    Chelsea har lite tur med domslut igen och frispark i bra läge, Luiz offside när han försöker styra in den. 13
    Ännu en frispark till Chelsea som var klart billig. Har vi en bortadomare med oss på den här matchen! Reprisen visade dock att vi tittade på fel situation så domaren frias. Han drog tillbaka en fördelsboll verkar det som eller... 14
    Rosenberg är ful, frustrerad.
    81% boll till Chelsea och inget har hänt med den. 16
    Bollen ute men Willian försöker få det till hörna. 21 Chelsea imponerar verkligen inte ännu. Malmö imponerar mer och det utan att vi ens nämner skillnader i resurser. Rosenberg bör dock lugna ned sig lite.
    Bra pass av Kovacic till Pedro men vad händer sedan.... absolut inget. 22 Underbar bollbehandling av Kovacic visar reprisen.
    Bra kontringschans av Chelsea, Willian lite sen med passet till Giroud som dock nickar ned till sig själv men kommer ur läge och pressas ut av backen. Ändå kanske det enda vi kan kalla målchans hittills. 26
    Emerson åker på en propp. Ganska klar frispark en bra bit ut. 27 Till Giroud som ställdes offside. Eller var det en frispark när han slet sig loss. Avblåst i vilket fall som.
    Azpi in till Giroud som i svårt läge bara kan nicka utanför. 28
    Malmö pressar Chelsea. Luiz slår ett idiotpass utan adress. Det blir dock lite väl entusiastisk om vi ska säga så, eller ännu en rätt bliig frispark till Chelsea. Det är absolut ingen hemmadomare idag.
    Så ett jättemisstag av Malmö som gör att Chelsea får in en boll till Ross Barkley som center, fullständigt fri och han kan efter lite strul sätta in bollen. Vilket pass från Pedro. Ungefär som City piskade oss med. 30
    Lite turligt onekligen men fint pass av Pedro. Det viktiga bortamålet är gjort.
    Klantigt försvarsspel och Christansen får en chans, skottet dock lätt för Kepa. hade kanske även gått ut. 32
    Malmö började med fanorna högt och ska ha beröm för det. Men de skapade inga chanser och så fick Chelsea en sådan där chans som vi gav bort på silverfat till City och trots dålig bollbehandling får Barkley in den utan direkt försvarsspel från Bengtsson som var den mest högljudde om hur Malmö skulle slå Chelsea. Det var en miss och en dålig sådan av Bengtsson.
    Skott från Christiansen, touch och hörna. Dansk mot dansk där. Igen. 36
    Bsrkley orsakar en ny. Nästan så han gav Malmö en chans (som vid hans jättemiss senast). Kort variant, som blockeras. Den här gången lätt för Chelsea.
    Kovacic ger en armbåge, frispark i farlig läge. Bollen når fram till Rieks och vi trodde bollen var på väg in men Chelsea får bort den. 38 Nära kvittering.
    Malmö har skapat en del och kommit tillbaka. Chelseas försvar på fasta är inte godkänt. Ny hörna. 39 Nära igen och igen. Två spelare ligger i målet, men bara Rosenberg verkar vara skadad. Hade sällskap av Luix. Skottet utifrån blockeras av ett släpande ben. Luiz räddade nog mål där, för hade Rosenberg inte attackerats hade han lätt nickat in den bollen.
    Chelsea är nochiga och Malmö börjar få utdelning på att pressa dem.
    Pedro hjälper till bra i försvaret men Chelsea är nochiga i allmänhet och Malmö presar dem. Rosenberg gör ned Kovacic och slipper varning. Han borde väl jobbat ihop en del nu. 42
    Bollinnehavet har sjunkigt extremt ned till 62% Den här matchen är inte slut. Chelsea har haft flytet i den.
   
Chelsea leder, har haft mest boll men imponerat. Inte alls. Det är dock äntligen ett mål på bortaplan 2019. Bortamål är ju också så viktiga. Enda avslutet på mål av Chelsea... - det säger mer än vad vi kan säga.

ANDRA
Bra pass framåt av Jorginho till Azpi men inlägget blockeras. 48
    Lyftning till Giroud men för lång. 49 Bara Chelsea så här långt.
    Bra försvarsspel av Aspi mot två ljusblå. 50
    Konstigt domslut. Malmö fick en frispark när två spelare stötte ihop. Knepigt. 51
    Hörna Malmö, bästa spelet hittills i andra. 53 Lång men skottet sedan blockeras och det borde blivit en klart bättre kontring. 53
    Bra försvarsspel av Azpi även om Kepa nog kunde tagit den. 54 Knepig boll därefter som går högt och droppar ned precis framför ribban och Kepa får göra hörna. Everton släppte dock inte ett sådant mål tidigare så... 64 Hörna blir livsfarlig då Traustasson skjuter, och den tar på Kovacic och sedan nickar Luiz undan den. 55. Nära.
     Försvarsspelet är osäkert fortfarande.
    Så fortsätter de tjata om värsta bortaförlusten på 28 år. Ja, jag var där. Misstagen var dock värre i matchen mot City.
    Rosenberg trampar av skon på Emerson. Han har inte synts mycket förutom i situationer där han nästan förtjänat gult, Malmöikonen. 57
    Chelsea är nochiga, det är de. De måste skärpa sig. Den här matchen är fan i mig inte vunnen.
    Kontring med Barkley, till Wililan som segar men ändå får in bollen till Giroud som vickar in bollen med foten. Snyggt. Barkley igen... får nog ändra MoTM nu ;)
    Nu vill vi se CHO.
    Riktigt bra spel av Chelsea men Emerson tappar boll. Han har inte tagit chansen än idag.
    Härlig aktion av Chelsea, GIroud och Barkley samspelar. Barkley skjuter, målvakten får en hand på den och över. Härligt anfall. Malmö börjar tröttna. 65 Vilket är helt naturligt då de inte ens är i närheten av att börja säsongen.
    Ett mål till och vi kan nog räkna med att gå vidare.
    Emerson inlägg, ny hörna. 66
    Det är helt klart Chelseas match nu.
     Pedro skjuter, försöker vinkla in. Touch till hörna. Malmö är trötta nu. 69
    Då tänker Sarri ta in Hazard, ok. Nice. Men CHO vore få chansen. 69
    Bra spel av Chelsea. Men frispark döms efter fördel. Antonosson ut för Strandberg. traustasson ut för Lewicki. 70
    Fiffig frispark men Grioud löper sig fri och missar bollen. 71 I jätteläge. Det kan han inte vara nöjd med.
    Haz in för Willian. 71
    Bra målvaktsräddning av Dahlin på Pedro. 74
    Kanté in för Jorginho. Intressant. 74 Nix, inte alls, då Kovacic tar Joringhos roll. Så ärigit talat varför det bytet.
    Chelsea har gått in i spela v matchen-läge så självklart så släpper de till ett mål också. En kontring. Underbart pass av Rosenberg till Christiansen, som är före Kovacic som av någon anledning försöker ta upp en mittbacksposition. Vad är det för försvarsspel. 80
    Och målslkuten får gå ut. Gail in...
    Chelsea får skylla sig själva.
    Hörna men lätt undan av Strandberg. 81
    Emerson skjuter, vid stolproten men Dahiln är med 82
    CHO in för Pedro. 84. Hoppas han hinner göra intryck.
    Fin fint av Emerson men inspelet når ändå inte fram. 89 Lite dålig koncentration nu.
    Chelsea är inte koncentrade alls längre, de bara försöker döda tid. 90
    Tre minuter tillägg.

Chelsea gjorde jobbet men några heja-hurra förtjänar de inte. Roligt för Barkley att få glänsa efter Citymatchen. Malmö stod emot bra. Chelsea stundtals nochiga och arroganta.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Aleksei Kulbakov, Vitryssland

BETYG

Inte ofta vi säger att en domare verkar gynna oss, men det hände nog inledningsvis i den här matchen. Inga stora situationer men ändå. Det jämnade ut sig.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy
Besök csfc-facebook: facebook