csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC   25 sp 15 v 5 o 5 f 45 -23 mål 50 p
2 februari 2019

CSFCs spelarbetyg

CHELSEA     Chelsea     vs      Huddersfield  cherries  
         5                                  -                 0           (2-0)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2018-2019>

Huddersfields start-XI

Løssl, Smith, Kongolo, Schindler, Lowe, Bacuna, Billing, Mooy, Mbenza, Kachunga, Diakhaby

avb: Hamer, Grant, Pritchard, Mounie, Zanka, Hadergjonaj, Puncheon

Manager: Jan Siewert

Målgörare

1-0
2-0
3-0
4-0
5-0

Gonzalo Higuain, 16
Eden Hazard, straff 45+1
Eden Hazard, 66
Gonzalo Higuain, 69
David Luiz, 86

CHELSEAS INSATS


7-

Det var inte full gas från start men sedan blev spelet rätt bra i första. Dock fortfarande lite väl målskygga inte minst med tanke på spelet fram. Fast det är klart, slutsiffrorna blev ändå fina.
Det blev en öppnare match än väntat vilket förstås passade Chelsea. Klasskillnad mellan lagen men jobbet gjordes idag.

När Hazard är bra är Chelsea bra. Måtte han stanna karriären ut. Flera positiva saker dock; även Higuain, Kanté hade riktigt bra matcher.
SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Kepa Arrizabalaga Lite att göra men inga riktigt farliga lägen som krävde extraordinära räddningar i första. 6+
César Azpilicueta Ett härligt skott som inte gav mål.Många fina inlägg som inte omsattes. 6+
Andreas Christensen Ett par riktigt bra och viktiga brytningar i första.En riktigt bra första halvlek. 7-
David Luiz Luiz-dag dvs väldigt blandat, bättre offensivt och borde gjort mål än defensivt. Han är en härlig spelare, men inte en säker spelare om vi säger så. Nickade till målet som vi anser var självmål då målvakten nog hade räddat om Kachunga inte hade stuckit dit foten. bra nick. 6+
Marcos Alonso Bra offensivt där samspelet med Hazard fungerade som förr. 6+
Jorginho Mycke tuppvaktad av Mooy och för en gångs skull envisades inte Chelsea att då spela genom honom. 6+
N'Golo Kanté Vilken underbar frispelning av Higuain. Sätt Kanté var som helst på plan och han bidrar alltid. Bäst överallt. Även assist till Higuains andra mål. 7+
Ross Barkley Inledde med en bra bredsida, vi behöver mittfältare som faktiskt vågar och vill göra mål. (Kanté vår naturligt mest defensive är ju bäste målgörare från mitten!) Försvann en del från matchen. Assist till Hazards vinkelmål. 6+
Willian Aktiv som alltid men han är inte direkt ett målhot längre. Hade ingen bra match och borde tagits av för CHO. 6
Eden Hazard En bra match av Hazard i första. Stod bakom väldigt mycket. Fast när det gäller straff måste han vara säkrast av alla, eller? Och vilket skickligt mål ur nästan ingen vinkel alls. 8
Gonzalo Higuain Klassmål. Fin insats och visade helt klart löfte om mer när fysiken hinner ifatt hom. Gillar att han inte är rädd för att bara klippa till även i svåra lägen. Såg både vass och rostig ut i matchen. 37 mål på 37 matcher under Sarri. 7+
---    
Mateo Kovacis In för Jorginho. 70 Oväntat byte men vi kan förstå tanken att spela in Kovacic i den rollen... Ett bra skott som blockerades. 6
Callum Hudson-Odoi In för Hazard. 77 För kort tid för betyg. -
Ruben Loftus-Cheek In för Kanté. 83 För kort tid för betyg. -
CHELSEAS BÄNK


Caballero, Rüdiger, Pedro, Loftus-Cheek, Kovacic, Giroud, Hudson-Odoi

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser 23 5
Skott på mål 7 2
Hörnor 11 2

Bollinnehav %

64 36
Källa Flashscore

 

Manager Maurizio Sarris INSATS

BETYG

En start för Christensen enda överraskningen egentligen och CHO på bänken den vanliga besvikelsen. CSFC ser det som tjänstefel att CHO inte får fler chanser, särskilt som de övriga där framme sumpar sina chanser.
Fick Chelsea att spela klart bättre än senast men bättre måste det bli med tanke på motståndet den här månaden.
Borde bytt ut Willian för Hudson-Odoi vid timmen. Egendomliga byten. Han verkar envisare än både Conte och Mourinho tillsammans ibland.

vi avstår från att betygsätta just nu

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Eden Hazard

 


KORT OM MATCHEN - oftast skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Chelsea måste vinna över Huddersfield. Och inte bara vinna utan vinna klart.
    Men man får vara bra enfaldig om man tror det blir lätt. Huddersfield vet precis som alla andra att vilket annat resultat som helst och även en hållen nolla i halvtid hänger ut stora KRIS-skylten på Stamford Bridge. De vet också, precis som alla andra, hur lätt det är att stoppa Sarri-boll genom att stänga ned Jorginho. Nu vet de också att det krävs inga storspelare som Ramsey eller Alli eller Gündögan för att göra det. Det kräver bara vilja, disciplin och hårt arbete för Jorginho är inte svårläst ett enda dugg. Siewerts Huddersfield vet allt detta och de kommer inte bjuda Chelsea på något. Vilket de förstås inte heller ska.
    Vi har en otroligt tuff februari och på papper är detta (med Malmö) den match som Chelsea "lättast" ska kunna vinna. Dags att visa lite stolthet och flexibilitet på alla håll och kanter. Både spelare och manager verkar stuckit huvudet i sanden och de måste alla ta upp det därifrån.
    Rüdiger petad och inte Luiz som var en katastrof i onsdags, hmm. CHO får inte chansen heller idag. Det ser vi som närmast tjänstefel med tanke på hur övriga anfallare presterade i onsdags.

Ingen imponerande start av Chelsea, det kan vi konstatera men det är ju nästan hela matchen att spela på.
    TV erbjuder inte möjligheten att se hur Huddersfield ligger på Jorginho då bollen inte varit i de områdena, men det ser ut som Mooy är den som ska neutralisera honom.
    Chelseas första anfall leder till ett skott med bredsida från 20-talet meter. Just utanför, bra skott. 3
    Hazard har börjat piggt och hämtat boll djupt. Barkleys första minuter är lovande. 5 Chelsea har börjat ta lite taktpinne i matchen.
    Bra anfall av Huddersfield. Ett långt inlägg når Mooy som rätt obekymrat får stå fri och nicka just över. 7
    Jorginho skyfflar en hög boll fram till Higuain som slår till direkt på volley men en försvarare hinner mellan och det blir hörna på vilken Chelsea gör offside. 10
      Slutsats första tio: det ser ut precis som vanligt, Chelsea har börjat rätt trögt men tagit hand om bollinnehavet men inga anfall som sett ens lite farliga ut. Huddersfield närmast att göra mål. Det är som vanligt alltså. Ingen särskild reaktion efter händelserna i onsdags.
    Inlägg mot Higuain som är bra men bra försvarat också. 12
    Bollen hamnar hos Hazard som skjuter bra men Løssl hinner ned och Higuain hinner inte fram på returen. Chelseas bästa? 12
    Hazard skjuter efter samspel med Higuain, blockeras till hörna. Chelsea börjar sätta avtryck på matchen nu. Skönt. 14
    Låg studsande hörna, konstigt slagen. Når ändå en blå , Luiz som sätter den en bra bit upp på läktaren. Varför får Willian slå hörnorna, han kan ju inte längre?!
    Underbar vrickning av Kanté fram till Higuain som klipper till ur rätt svår vinkel och MÅL MÅL MÅL. Higuains första och det var en pärla. Tack för det. 16 Men vilket pass, Kanté kan allt.
    Barkley får ett jätteläge av en boll som överraskande går förbi alla, och hans gör köttfärs av den och slår en rundpall som bara knappt nuddar bollen som sedan inte går i närheten av mål. 18 Fullständigt överraskad över att bollen kom fram till honom. Det var den inte tänkt som.
    Lång fin boll från Luiz till Alonso som lägger in bollen och Higuain kommer dit och sätter bollen i burgaveln, tyvärr. Nära igen. Han ser ut att kunna göra fler idag. 21
    Modigt? Farligt? Spel av Kepa men han löser det så vi får väl säga nummer ett. 22 Han är sannerligen en klass minst bättre med fötterna är någon målvakt Chelsea någonsin haft förr. Minst lika bra som de mer hyllade Ederson och Aliison på det.
    Azpi skjuter långskott som verkligen testar Løssl men han lyckas styra returen undan den framrusande Hazard. Mycket bra skott. 23
    Mbenza nere och det ser inte ut som han kommer kunna fortsätta, vadproblem.
    Jorginho lyfter fram en boll till Kanté som hamnar i duell med en storväxt försvarare. Det är kanske något Kanté inte kan vinna så ofta.
    Mounié in för Mbenza, offensivt byte. 27
    hazard orsakar en frispark som hade varit perfekt för C Eriksen. Lite klumpigt. 29 Mooy in och den når fram men innan Huddersfieldspelaren kan få kontakt med bollen hinner en blå mellan. Såg ej vem. Bra försvarsspel i en farlig situation. Chelsea kontrar och får en hörna. 30 Inget vidare. Chelsea får börja om efter ett dåligt pas av Willian mot Luiz, som dock hinner först och kan förlänga till Kepa.
    Huddersfield har fått bättre fart framåt efter bytet och de är inte ofarliga. Kepa tar ändå rätt lätt hand om det. 31
    Mycket farlig kontring av Mounie som får in bollen till Billing. Christensen kastar sig och blockerar, mycket bra försvarsspel. 32 Det var riktigt farligt. Huddersfield är som sagt långt ifrån ofarliga även om Chelsea är det bättre laget.
    Hörna Chelsea. Riktigt bra av Willian och Luiz får gå upp helt ensam och han nickar utanför. Det borde han verkligen gjort bättre. Det var öppet mål i princip. 34
    Det är mer och mer av Huddersfield. Mooy skottläge men blockeras. Christensen, tror vi. Så görs Hazard ned och frispark vid egen box för Chelsea. 35 Den här matchen är långt ifrån över.
    Kantés stick till Higuain lite för långt, Higuain är ju inte en vinthund. Inte ens Pedro hade kanske nått den. 37
    Hazard gör bort sina försvarare, alltid fler än en. Bollen tillbaka till Alonso lite väl kort och han kan bara rädda den från att gå ut. Chelsea får börja om igen. Huddersfield är helt klart öppnare än väntat, det är mindre stå och vänta på boll i boxen än vad vi hade trott, vilket gör att spelet är rätt roligt att se just nu. Långt mindre låst än vad vi hade väntat oss.
    Skadad spelare igen för de gula idag. Chelsea spelar ut bollen. Ska de tvingas till ett andra byte? Diakhaby är det.
    Straff för Chelsea. Azpilicueta går hela vägen in i boxen och görs ned. Tierney tvekade lite men reprisen visade att fällningen var just innanför linjen som vi ser det.
    Eden Hazard tar den. 45 Två minuter tillägg. Som alltid kort ansats och hårt i andra hörnet från målvakten som chansar mot Hazards höger. 45+1 Psykologiskt tufft mål för Huddersfield. Hazard går nästan hela vägen och görs omkull precis innan linjen, Tierney friar och menar att det var spel på bollen. Hazard ser inte övertygad ut. Ännu ingen repris. 45+2
    Väldigt bra chans för Chelsea, Hazard ger bollen till Higuain som snubblar lite med den och chansen är borta. Slarvigt. Borde blivit mycket mer av det anfallet.

Efter en ganska trög itio-minuter-nledning började Chelsea spela riktigt fint och målet var rättvist och logiskt och extremt välkommet. Positivt att se Higuain som inte försöker kontrollera boll för mycket utan bara klipper till. Verkar få till ett bra samspel med Hazard också. Målet härligt men nästan ännu härligare sublimt pass av Kanté till det. Alonso har varit aktiv och gett Hazard alternativ. Klart öppnare spel än väntat, särskilt från Huddersfield som spelat bra.

ANDRA
Vi behöver fler mål för att hålla Arsenal bakom oss och förbättra vår rätt dåliga målskillnad. Men avfärda inte Huddersfield och efter onsdagens totala kollaps i andra halvlek tar vi inte ut något enda alls just nu. Vi kommer inte sluta vara nervösa förrän matchen är slut.
    Ingen verkar fått se någon repris på andra straffsituationen. Inte hos engelska mediers kommentatorsfält eller i Viasats halvtidsstudio. Konstigt nog.
    Vi vill också se Hudson-Odoi in tidigt för Willian. Chelsea får inte ta något för givet heller.
    Willian tappar boll och låter det vara bra så. Barkley tar dock hand om det och bryter men Huddersfield bryter tillbaka. Ställningskrig första två hittills.
    Hazard söker Azpi men det läses lätt. 48
    Slarvig pass av Jorginho stoppar upp anfallet då Higuain får vända tillbaka. Chelsea behåller dock iniativet och Willian skjuter inne i boxen, men över i mycket bra läge. 49
    Två gånger sliter gula i Hazards armar men kan inte ta bollen från honom. Domaren gav fördel. 50 Det förtjänade nog gult i efterhand, åtminstone en av de rycknignarna.
    Fin aktion av Kanté som gör en kanonmatch - igen. Alonso avslutar men inget vidare. 50
    Billing skjuter efter Mooy tagit bollen från Willian. Kepa får sträcka sig lite. 54
    Christensen levde farligt. Det kunde blivit straff men domaren tyckte Huddersfieldspelaren gick ned för lätt antagligen.
    Chelsea anfaller igen och det är lite halv- eller åtminstone kvartsfarligt. 57
    Azpis inlägg plockas ned av målvakten, synd, det hade kunnat bli farligt. 59
    Huddersfield har höjt aggressiviteten och svärmar lite runt Chelsea. Det lugnar ned sig efter att domaren får tala Smith tillrätta efter att denne stoppat Hazard ojuste. 61
    Nu är det snart dags för Hudson-Odoi anser vi här. Även om matchen inte känns helt avgjord ännu.
    Hazard frispelar Willian i bra läge och han Passar målvakten som det ser ut. Svagt. Willian har inget bra match. 62
    Hazard vrider och vänder och gör borta sina uppvaktadre men ingen är med på det raka passet framför mål. 64
    En liten tendens till att Huddersfield börjar bli frustrerade och domaren får vara vaken på det.
    Mycke fin aktion av Barkley där han vinner boll och avancerar tjugotalet meter och skjuter, dock klart utanför. Han behöver få ett mål snart. Förtjänar nästan ett idag.
    Hazard däremot vet hur man gör mål. Hans tolfte. Tog bollen, rundar målvakten sopm harn lurat ned. och ur nästan ingen vinkel alls sitter bollen. 66 När Hazard är bra är Chelsea bra.
    Nyförvärvet Karlan Grant kommer in och fixar en hörna direkt. Nickas men inga som helst problem för Kepa. 68
    Var är CHO?
    Vilken pärla av Higuain. Skott från långt håll och Løssl kan inte nå skottet som sitter i burgaveln. Kanté assisterade igen!!! Touch visar rrrpisen på en tå och arm. 69
    Jorginho av för Kovacic. Var är CHO? 70
    Hörna bort. 71
    Hazard i jätteläge och han släpper bollen mot Barkley men han är inte så nära som han tror. Där borde Hazard verkligen satt målet själv. Ibland är han irriterande jävla icke-egoistisk. 72
    Kovacic skjuter, blockeras till hörna. 73 Bra skott.
    Huddersfield börjar helt klart se slutkörda ut nu.
    Chelsea oroar hela tiden nu. Ny hörna. Kort. Barkley vänder upp och stoppas rätt ordentligt men ingen straff. Det kunde man argumenterat för med tanke på vilket tvärstopp det blev för honom. 75
    Willian sökte Higuain men får inte in den. Ny hörna. 76
    Eden Hazard tas av. OK, vi kan köpa det fast inte riktigt acceptera det - med tanke på vad som kommer. Dock kommer Hudson-Odoi in. 77
    Matchen är död nu och inget lag verkar inställda på att ändra det. 82
    Offside för Huddersfield men Kepa kommer ut snabbt och räddar ändå. 83
    Ruben Loftus-Cheek in för Kanté. 83
    Hörna och Luiz nickar och en försvarare styr bollen in i eget mål. 86 Ja, det var självmål, inget snack om saken. Stackarn. Bra nick av Luiz men Løssl hade tagit den om Kachunga inte hade styrt bollen i andra hörnet. Luiz fick det men det kommer absolut att ändras.
    Underbar aktion av CHO men skottet var en bra bit över tyvärr. 90+1 Tre minuter tillägg. CHO hyllades trots ev transferbegäran förra veckan och det visar väl hur älskad och efterlängtad han är på Stamford Bridge. Skulle fått chansen bra mycket tidigare i matchen, men Sarri är Sarri.
    Alonso får ont av en armbåge från Mooy. Såg mer olyckshändelse än avsiktligt ut. 90+2 Ont fick dock spanjoren.
    Azpi stoppar ett inlägg och matchens sista blir en hörna för Huddersfield. Håll rent nu. 90+3
    Det gör Chelsea. 90+4

   
Fin respons av laget men kanske tur att det ändå var Huddersfield som stod på tur. Det blir oändligt mycket tuffare på söndag när City väntar på bortaplan. Men många enskilda positiva saker från matchen. Eden Hazard, Gonzalo Higuain och N'Golo Kanté främst förstås. Så här bra och bättre måste de vara på söndag. Christensen gjorde också en bra match.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Paul Tierney

BETYG

Gjorde en säker match, straffen rätt dömd som vi ser det och många andra utom möjligen Viasat. Mycket osäker om det inte skulle varit en till minuten efter (ingen repris dock).

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy

Besök csfc-facebook: facebook