csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC   25 sp 15 v 5 o 5 f 45 -23 mål 50 p

- always proud to be Blue -

Restaurang La Grappa på Lilla Torg 4 i Malmö blir Chelseafansens mötesplats vid EL-mötet 14 februari.


28 jan - 3 feb 2019
    NÄSTA MATCH:

    10 feb - Manc City - kl 17.00

     TV

Nyheter v-5


SÖNDAG 3:
Chelsea Women imponerar inte men de kämpade sig till en seger borta mot bottenlaget Everton i FA Cupen och är vidare till nästa omgång. Matchen slutade 0-2 till Chelsea och Drew Spence gjorde första målet i 66e mnuten. Sista målet gjordes på övertid, 90+2 av Hannah Blundell.
    Chelsea är regerande mästare i FA Cupen, även för damer.

City skickade en solid varning till Chelsea. Det går inte att starta matcherna som Chelsea väl gjort i 90% av fallen och senast mot Huddersfield med att försöka spela sig in i dem efter tio-femton minuter. Det tog Aguero (som alltid tycks göra mål mot oss) 48 sekunder att straffa Arsenal. Startar Chelsea som de brukar under Sarri blir det en lång trist kväll nästa söndag.

Inga tjänster gjorda av ett väldigt ineffektivt Leicester. som istället skänkte United målet som vann matchen. Hoppas City motsvarar våra förväntningar - för vi är minsann inte som Klopp som påstår (vi tror honom inte en sekund!) att han aldrig firat över att motståndare tappat poäng.
    Noterbart dock, United under Solkjaer hyllas när de spelar urtrist fotboll och vinner medan andra managers kritiserades, rättvist, för det...

Antonio Rüdiger hade en liten knäskada vilket gav Christensen en chans att skina mot Huddersfield.
Förhoppningsvis får han fler chanser, Sarri behöver lära sig rotera mer och lita på sina spelare.

Pga vädret har damernas match flyttats fram en timme. Mängder av matcher har redan blivit uppskjutna.

Eden Hazard är optimistisk och menar Chelsea kan slå alla inför den tuffa utmaning som februari innebär. Läs mer här>>

Damerna möter Everton borta i FA Cupen kl 15 idag.

Vi tyckte det var självmål men då David Luiz står som målgörare i de flesta rapporter har vi justerat det och gett honom sista målet igår.

Den första av flera februaritester (de flesta mycket tuffare på papper) passerades med flygande fanor. Skönt. Vi vidhåller dock kritiken efter Bournemouthmatchen, och den minskade ju inte direkt av att Bournemouth var rent svaga mot Cardiff!
    Det roligaste igår var förståelsen och samspelet som lovar gott mellan Higuain och Hazard, Kantés betydelse och Christensens starka match. Vi får akta oss noga för att dra för stora växlar på den här matchen dock. Det är i de tuffa matcherna framöver vi får se om en vändning är på gång.
    Huddersfield var dock knappast den svåraste matchen att utgå från.
    Förhoppningsvis kan vi bygga på detta och om några veckor har vi lyckats förtränga vad som hände på sydkusten, det värsta nederlaget på 23 år. Ändå var det inte det värsta, det värsta var hur Chelsea förlorade och hur managern skyller på allt annat än det vi alla ser inte fungerar. Som många säger, det är inte segrarna vi lär oss av utan förlusterna.

Idag kommer vi att heja på Los Angeles Rams, Leicester och Manchester City. De två sistnämnda kan nämligen göra oss tjänster genom att ta poäng från lagen som jagar oss i tabellen. Särskilt som vi inte är superoptimistiska om att Chelsea vinner nästa söndag borta mot just City. Vi behöver en buffert.
    (CSFC stödjer Los Angeles Rams för att de är underdogs, för att vi har bott i Los Angeles och för att de inte är Trumpsupportrar som Patriots ägare, manager och storstjärna. Superbowl förväntas ta ca 3,5 timme, förmodligen mer. Av det är cirka 11 minuter effektiv speltid - inte undra på att vi egentligen föredrar fotboll framför amerikansk handboll. Och här i Sverige får vi inte ens se de berömda reklamfilmerna utan får genomlida spelbolagsreklam, antar vi. ). ;)

LÖRDAG 2:
En bra mycket bättre insats än senast. Tack för det. Sarris vägran att ta av den svage Willian idag och sätta in Hudson-Odoi när matchen var avgjord retar oss dock ordentligt. Istället tar han av planens bäste, vilket kanske kan motiveras med att spara honom i en månad som är stentuff. Men ändå... konstiga byten.
    Vi får se om Luiz får behålla det målet, CSFC har noterat det sista målet som självmål dock.

Chelsea har inte gjort mål i tre av våra senaste sex hemmamatcher. Djupt oroande siffror.

Tottenham ryckte ifrån Arsenal, Chelsea och Man United som alltmer ser ut som tre lag som ska slåss om en enda plats. Tottenham vann över Newcastle med enda målet, sent gjort av Son. Efter en målvaktstavla. De har nu 29 raka matcher utan att spelat oavgjort. Det betyder en andraplats i tabellen.

Sarri ber om tålamod. Precis som varje manager som misslyckas implementera sina idéer gör. Förståeligt, kanske även sympatiskt men dagens fotboll tillåter det inte. Pengarna är för stora, riskerna är för höga. Det är en sak att göra det med ett lag som har väldigt lite att förlora, som kommer bakifrån som Liverpool eller Tottenham. Men som Chelsea och Manchester United och lite grann Arsenal vet, det går inte att göra när förfallet och utvecklingen går bakåt.
  Därför kommer Maurizio Sarri inte att få all den tid han vill. Facit säger att Chelsea spelade bättre fotboll hans första månader än nu. Vilket är den utveckling vi ser och det bådar inte gott för honom.
  Därtill kommer hans ständiga skylla på enskilda spelare och vägra spela spelare som ändrar något. Han byter av Barkley med Kovacic och vice versa. Barkleys offensiva instinkt har helt kvävts på sistone och vi har bara en enda mittfältare i hela truppen nu som faktikst vill och tror att de ska bidra med mål, Ruben Loftus-Cheek och han är tyvärr rätt skadedrabbad då hans rygg inte verkar hålla. Willian byts mot Pedro och någon enstaka gång får Callum Hudson-Odoi chansen i en cupmatch fast han egentligen inte gjort en enda dålig insats hittills (vilket vi sannerligen inte kan säga om någon annan, inte ens Hazard). Hazard vilas ibland men fakta är ju att hans formkurva också gått rakt nedåt under Sarri från en underbar start på säsongen. Då har vi ändå dröjt ända tills nu med att nämna idiotin med att spela honom som falsk nia, vilket just nu verkar vara den direkta anledningen till att Hazards form rasat nedanför källarnivån.
    Vi kan klaga på Morata, vi kan klaga på Giroud men vi har nu (även om det är efter kort tid) redan se att Higuain har precis samma problem. Sarri-boll erbjuder inga bollar för en central anfallare i engelsk fotboll utan den hamnar i handbollsanfall mot uppställda försvar som är helt nöjda med att se Chelsea spela korta bollar mellan varandra framför boxen. Nyckeln - den såg ett barn och City visade den redan i allra första matchen på säsongen. Stäng ned Jorginho. Vilket nu även mindre bra lag visar att de är fullt kapabla till att göra och Chelsea åker på sin värsta halvlek sedan 80-talet, och sin största förlust på 23 år. 23 år är en lång tid och ärligt talat, hade det skett mot City hade vi kunnat svälja det lättare än vi gjorde när det skedde mot Bournemouth (utan att vi vill ta ära från dem, för de gjorde vad de kunde och klädde av kejsaren alla kläderna inför öppen ridå).
    Chelsea måste vinna mot Huddersfield. Chelsea måste vinna stort mot Huddersfield. Chelsea måste göra flera mål mot Huddersfield. Inget annat gäller idag. Minsta tvivel kommer att vräka klubben åt sidan igen och förra säsongen kan se ut som en succé som ändå gav en titel. (Den här månaden kan Chelsea förlora alla tre sina chanser på en ny titel - värt att tänka på. Det finns alltså inte tid för tålamod. Ligan har vi redan förlorat, CL-platsen känns mindre säker än den gjort sedan Mourinhos kollaps hösten 2015).
    Vinster och bra resultat i fabruari och vi kommer att ge Maurizio Sarri tid säsongen ut. Ser det ut som sista månaderna med godkända insatser, knappt godkända varvade med genomdåliga insatser - då är säsongen körd på alla sätt och vis. Sedan kan Sarri skylla på spelarnas motivation hur mycket han än vill. Vi vet att då kommer våra bästa spelare att försvinna. Ansvaret slutar alltid hos managern, rätt eller orätt, det bara är så. Chelsea är i ett prekärt läge med en ägare som är frånvarande av politiska skäl, en svår generationsväxling i antågande och andra klubbar som ser möjligheten att nedmontera oss genom att ta våra spelare. Det enda positiva är att ekonomin ändå verkar i ordning. Men en fotbollsdirektör skulle inte skada även om CSFC absolut inte tillhör de som skyller på Granovskaia, hon är en stentuff förhandlare men det är nödvändigt och hon har ändå gett Sarri den present han ville ha, Higuain även om det var omöjligt att hitta en ersättare till Cesc Fabregas, en av spelarna Sarri alienerat i klubben.
    (Får vi tillägga; Arsenal gav Wenger tålamod och tid. Ibland är det inte lösningen.)
   Chelsea har studsat tillbaka tidigare men av någon anledning känns det hela svårare och allvarligare nu. Vi ger dock inte upp och vi är alltid stolta över vårt lag.

FREDAG 1:
Från presskonferensen: (CSFC har lagt in egna kommentarer inom parentes).
    Det handlade mycket om vad som hänt senast och Sarris öppenhet och filterlösa svar kan kännas lite ska vi säga mindre genomtänkta.
    Sarri förnekade att han attackerade spelarna efter matchen. Han pratade med dem och lämnade sedan direkt (det har talats mycket om att han inte åkte med spelarbussen) hem för att analysera matchen. (Vi säger bara; det finns knappt pengar som skulle få oss att vilja se om andra halvleken...!)
    Han förnekade att han kritiserade spelarna efteråt, men medgav att han sa att han finner det svårt att motivera dem och han vet inte varför.
    För att kunna motivera dem måste han först ändra deras attityd och inställning. Att ändra den mentaliteten är en lång process.
    För honom fotboll handlar om samarbete och det är bara genom det den kan ändras. Laget har många individuella spelare och det tar tid att få alla att dra åt samma åll (om vi förstod honom rätt. Dock, vi vet alla att tålamod och tid för förändringar är inget Romans Chelsea är kända för, inte alls.)
    Sarri menar (tror vi) att Chelsea som var vana att spela på kontring fortfarande agerar som om de ska göra det (gör de? det ser ut som om de spelar handboll just nu) och att de därför är i fel positioner. Det är mentaliteten han försöker förändra till en bolldriven inställning. Han vill att Chelsea ska kontrollera matchen och göra mål (kontrollen har vi sett men inte målen).
    Tanken på en Plan B avfärdade Sarri helt. Han vill göra Plan A mycket väl. Först när Chelsea spelar den planen kan han ändra. Något han menar att Barcelona gjorde för många år sedan. (Ni får ursäkta, för oss mindre övertygade låter det som att sticka huvudet i sanden).
    Han vill inte säga hur lång tid det tar men påpekade med all rätt att de lag som är före Chelsea (förutom Arsenal då) har haft sina managers i flera år och det tog dem tid att implementera sina idéer.
    Han påpekade att han är en drömmare och det är så han ser sig. Han vill spela sin fotboll.
    Han anser inte Kanté kan spela i Jorginhos roll i mer än 20 minuter om de måste försvara ett resultat. Han avfärdade också rätt mycket av kritiken mot Jorginho genom att spegla den väldigt ensidigt och trycka på att han spelar längre bak i plan och att man därför inte kan begära av honom att han ska bidra till mål... (Backlinjen har fler pass som gett farligheter än Jorginho, och fler assist).
    Han medger att jobbet är tuffare än han trodde. För det är en annan liga, för att laget spelade en annan fotboll och vann med den. Med att det är en bättre liga (även om han inte använde den termen). Han är dock övertygad om att det kan ske.
    Hans självförtroende att det kan ske beror på att han ser framstegen i träningen varje dag. Det var inte inställningen till matchen som var fel senast (vilket vi kan hålla med om då första halvlek av helt OK fast utan mål). Det var reaktionen när Bournemouth gjorde mål som gick helt fel. Spelarna hamnade med ryggen mot fel mål. Vilket han ser som ett taktiskt problem och det har han inga problem att diskutera med spelarna, problemet är den mentala inställningen.
    Han berömmer Hazard för hans individuella kvaliteter, inte minst de tekniska men menar att utan att säga det rakt ut att Hazard inte anpassar sig till den kollektiva stilen. Han säger detsamma om Willian och Pedro. De måste förbättra sig, (hans ständiga mantra om alla spelare vilket vi idag vet betyder, de måse spela som han säger vilket inte är riktigt samma sak). Hade Chelsea gjort mål först mot Bournemouth hade matchen blivit helt annorlunda. (Vilket vi håller helt med om, problemet är ju att Chelsea inte gör mål och vi ser absolut ingen som helst förbättring till hur det ska kunna ske. Utan mål vinns inte heller några som helst matcher.).
    Ang. Higuain menade han att han spelat för lite på sistone och är inte i topp fysisk form, utan den måste förbättras.
    Han bad om ursäkt till supportrar och ber om tålamod.
    (Heder för att han står upp vad han tror på och försöker övertyga om det - men det måste ske framsteg och just nu är känslan att Chelsea snabbt går bakåt, inte alls framåt. Bara jämför säsongsinledningen med det gradvis förfall som skett sedan november, men undantag Citymatchen. Vilket leder till slutsatsen att ju mer framsteg Sarri ser under träning desto sämre spelar Chelsea i matcher medan vi som publik såg något annat när Chelsea faktiskt spelade bra och vad vi trodde var hans fotboll... nä, inte på någon punkt känns det Sarris resonemang går ihop. Vi är bara mer förvirrade.).
   
   
Det är mycket spekulation om Sarri nu. Rätt så.
    Det sägs att han kan åka om Chelsea förlorar till Huddersfield. Det tror vi inte, men februari blir absolut en test för honom. Går det dåligt den här månaden kan han vara borta innan säsongen är slut. Framförallt måste han börja visa flexibilitet och det som kallas en Plan B. Alla och vi menar verkligen alla vet ju hur lätta Chelsea är att stänga ned numer. När en ung oerfaren spelare som David Brooks totalt plockar upp och låser in Jorginho och Chelsea faller ihop som ett illa byggt korthus, tja ser man inte det som manager och åtgärdar det, då ska man nog byta yrke. Jag har hört man tjänar bra i bankvärlden! Och vad sägs om att spela med mittfältare som åtminstone kan låtsas att de kan göra mål!

Huddersfields nye manager Jan Siewert är mycket positiv inför matchen mot Chelsea, inte minst därför tidigare skadade Aaron Mooy är tillbaka. De har också fått tillbaka Philip Billing och nytillskottet Karlan Grant. Chelsea har inga sådana förändringar.
    Med tanke på att Chelsea släppte in fyra mål på en halvlek senast är han säkert optimistisk att med Grant som gjort 14 mål för Charlton kan de öka sin målskörd imorgon.

Jag kan fortfarande inte ens tänka på matchen mot Bournemouth. Det är nog en av de värsta matcher man fått uppleva sedan 80-talet som Chelseafan.
    Aldrig i mitt liv har det varit närmare att en dator hade gått igenom en tv än i onsdags kväll.
    Den matchen har helt enkelt strukits från minnet, även om vi kommer att få lida för resultatet resten av säsongen.
    Fördelen med fotboll, innan säsongen eller cupen är över, är att det kommer en ny match och inte ens den mest pessimistiske av alla kan väl tro att man ska få uppleva en sådan fasansfull match igen...
    Huddersfield måste slås och helst med riktigt stora siffror då vi nu är utanför CL-plats på grund av usel målskillnad, eller ska vi säga på grund av att laget tydligen inte kan göra mål under några som helst omständigheter. Om de inte kan göra 3-4-5 mål på Huddersfield och vinna matchen, då kan vi börja avskriva säsongen helt.
    Inget går dock att säga om Chelsea för det verkar vara det lag i världen just nu som kan spela bra en halvlek och ägna sig åt något helt annat än fotboll i nästa. Som om det inte räckte med att laget är obeskrivligt ojämnt match från match där de växlar fina insatser med något som vilket knattelag som helst skulle kunna stå upp emot.
  Det blir ju inte bättre av att den ansvarige vägrar ta ansvar för hur de spelar och ställer sig lika frågande som vi andra. Träningarna är tydligen obehagligt enahanda och repetativa och spelarna har tröttnat på det samtidigt som managern hävdar att spelarna har inte ens fattat grunderna i hans fotboll och innan de gör det kan han inte göra ändringar! Låst läge på Cobham vilket brukar leda till att ännu en manager får ett stort avgångsvederlag förr snarare än senare.
  Det enda som kan sägas och det är obehagligt nog att ens behöva tänka, är att Chelsea på en enda ynka halvlek orsakade den värsta förlust klubben har haft på 23 år - mot ett mittenlag i ligan trots nyförvärv och ett antal uppmärksammade kollapser som aldrig skulle upprepas senaste tiden.

OFFICIELLT
Det tog en bra stund inpå natten men Michy Batshuayis lån säsongen ut till Crystal Palace hann bli klart. Vi tror det är ett smart drag av Chelsea. Dels för att Palace ska möta våra konkurrenter om plats i CL och förhoppningsvis kan Michy hjälpa itlll att ställa till problem för dem. Men framförallt för att det är en PL-klubb med en bra manager i vilken Michy kommer att få stöd och ordentligt med speltid i. Vi tror också lånesumman för Palace och de lönesummor som cirkulerade igår är osanna och stämmer inte med verkligheten.

TORSDAG 31:
OFFICIELLT
Chelsea har nu bekräftat lånet av Lucas Piazon till Chievo och meddelat att  Jhoao Rodriguez har fått sitt kontrakt avslutat och är fri att gå vart han vill då hans lån till Tenerife har avslutats.

Datum och tid för FA Cupmatchen mot Manchester United har fastslagits. Den går av stapeln 18 februari kl 20.30. Ovanlig tid men det var det ju i söndags också.

Hur fan kan man förlora 4-0 när man har 69% bollinnehav. Enda svaret, man har Sarri som manager.

Sista dagen av silly season. Fönstret stänger kl 24 svensk tid. Äntligen. Nu slipper vi det till 1 juli (ha-ha, vi slipper det aldrig och vi har redan sett hur medierna pushar sommartransfers).
    I vilket fall som vi förväntar oss inga nyheter från Chelsea. Kanske får stackars Drinkwater ett lån, kanske tar Cahill ett lån fast han egentligen bara vill ha en permanent transfer. Kanske försvinner några ungdomar och det finns ett stort frågetecken kring Michy Batshuayi.
    Om någon skulle komma in är det en stor överraskning, även om det är en ung spelare som Semenayo för framtiden.
    Det är för tidigt, väldigt för tidigt, att bedöma Chelseas transferfönster men det lutar i våra ögon åt klart godkänt. Vi fick in en anfallare som förhoppningsvis gör mål och vi behöll en av klubbens absolut största talanger. Därtill har vi värvat en spelare som rankas som ett av Europas största löften även om han nu får mindre speltid då han lånades tillbaka.

Februari däremot. Vilken månad! Kortaste på året men inte för Chelsea. Tuffare spelmånad kan vi inte komma på. Den börjar visserligen mot jumbon Huddersfield som inte fick en Siewerteffekt i tisdags. Matcherna mot Malmö är kanske de lättaste hur mycket MFF talar om att överraska Chelsea!
    Chelsea har sju matcher på 25 dagar! (Brightonmatchen är flyttad pga cupfinalen). Och ärligt talat förutom Malmömatcherna ger inte matcherna särskilt många tillfällen att rotera de bästa spelarna och eventuellt spara dem. Schemat är stentufft. Två matcher mot Manchester City, blir inte mycket värre. En av dem är en viktig cupfinal. Möte med Tottenham som då bör ha de flesta av sina spelare tillbaka. En stentuff match mot Manchester United i FA Cupen. Och ja, matcherna mot Malmö kan absolut inte heller underskattas. Chelsea måste gå vidare i Europa League för att ge oss en viktig och stor titel och en extra möjlighet till Champions League nästa säsong.

Så vad har vi lärt oss den här säsongen. Sarri-boll är en ren jävla idioti.
    Inte en enda gång sedan CSFC bildades 1970 har vi sagt det här: men sparka Sarri, rädda Chelsea medan det är möjligt. Omedelbart.

ONSDAG 30:
Det är dags. Sparka Sarri. CSFC brukar och har aldrig tidigare sagt att vi ska sparka en manager, men Sarri måste bort Han är den värsta vi haft sedan Villas-Boas. Han fattar inget och han erbjuder inget. Bara en massa envishet och noll flexibilitet. Bara en jävla mass pass på mitten. För att inte tala om att han ser till att Hazard och CHO försvinner från klubben.

Chelsea vilar CHO helt. Vi tror inte det handlar om något annat även om det finns en nervös dag till på fönstret.

En påminnelse. För 364 dagar sedan mötte Chelsea Bournemouth på Stamford Bridge. Vi tog rätt lätt på den matchen då. Vi bör komma ihåg det idag. För hur gick det? Jo, Bournemouth piskade Chelsea på bortaplan med 3-0.
    Chelsea förlorade sin senaste ligamatch mot Arsenal och vi kräver en vinst nu. Kräver därför det är nog nödvändigt ifall Chelsea ska kunna hålla sig på rätt sida om CL-strecket framöver.

Restaurang La Grappa på Lilla Torg 4 i Malmö blir Chelseas mötesplats vid EL-mötet 14 februari. De öppnar för Chelseas fans kl 15.00 på Alla hjärtans dag. De har webbplatsen www.lagrappa.se där det bl a finns en karta.

TISDAG 29:
Vi tackar Burnley som plockade poäng av United som jagar oss och som hade gått upp på samma poäng som oss om de hade vunnit ikväll. Är Solkjaers smekmånad över nu? Kanske inte då United spurtade väldigt starkt med sen straff och övertidsmål av Lindelöf?!
    Tyvärr vann Arsenal och de har nu samma poäng som Chelsea.
    Den stora skrällen är annars förstås att City inte kunde slå Newcastle utan förlorade till Newcastle på en sen straff. City gjorde en Chelsea, dominerade men struntade i att omsätta det i mål Kan det inspirera Leicester imorgon eller bara gynna Liverpool?
    Vi sa ju att den här omgången brukar bjuda på överraskningar. Vi hoppas absolut inte Bournemouth åter ger oss en i morgon.

Från presskonferensen:
    Den största nyheten på Sarris presskonferense inför Bournemouth var att det bekräftades att CHO absolut inte säljs i januari och förmodligen kommer Chelsea inte att gå med på försäljning i sommar heller.
    Sarri vill fortfarande ha in en mittfältare som ersättare till Fabregas, men om det inte händer är det ingen stor sak för honom utan han får fortsätta jobba med de som finns. (Vår bedömning är att Chelsea inte får in någon, av de två som bedömdes som hetast är en klar för en annan klubb och den andre vill inte lämna i detta fönster).
    Sarri hade inga skadeuppgifter, konstgit nog hävdade han att han inte visste. De som spelade i söndags hade bara rekond-träning idag.
    (Sarris öppenhet och rakhet är säkert bra i mycket men vi uppskattar den betydligt mindre när han i presskonferenser sablar ned unga spelare, vilket han gjorde när han dömde ut Ampadus insats mot Sheffield W).
    Danny Drinkwater tränar med laget men Sarri anser att han duger inte som central mittfältare. Han säger Drinkwater är en mycket duktig spelare men han passar i ett annat system med fyra mittfältare.
    Drinkwater är inte aktuell för spel men om Chelsea inte får in någon ny mittfältare antydde Sarri att han kommer försöka omskola Drinkwater.
    Sarri är nöjd med säsongen så här långt. Han påpekade att Chelsea är bara är ett av två lag som deltar i alla fya turneringarna. (City måste för det andra) Det kan dock förbättras, det måste förbättras - spelet alltså.
    Han är mycket nöjd med lagets fysiska status. Den mentala verkade han tycka kan diskuteras. Han är överraskad över den fysiska statusen då Chelsea hade en ovanlig försäsong.
    Higuain måste anpassa och få tid att anpassa sig till ligan. Higuains reaktion efter första matchen i söndags var att motståndarna var så aggressiva jämfört med hur det är i Italien. Enligt Sarri har Higuain en månad på sig att anpassa sig.
    Han gillar inte situationen med CHO (se även överst) men han försöker bara bry sig om vad som händer på plan och där är han mycket nöjd med CHO.
    (Det har ju framkommit att Higuain faktiskt var förste straffläggare i söndags men Willian tog ju dne straffen): Sarri var överraskad över att Higuain tackade nej till att ta den då han alltid vill göra mål men han tyckte det var en fin gest.
    Chelsea måste visa konsekvens i hur de tar sig an matcherna och visa rätt mentalitet i varje match inte bara då och då.
    Sarri var rätt luddig vad det gällde att Chelsea har svårt att döda matcherna och avgöra dem tidigt. Det gick i söndags runt timmen.
    Han berömde Kepa för att han anpassat sig till engelsk fotboll oväntat snabbt och sa att han kommer att bli en av världens bästa.
   
En hel ligaomgång mitt i veckan. Det är också en av de svåraste att värdera då flera lag värvat och sålt spelare. Vilket påverkar alla tips. Ändå ser det på papper ut som om det kommer att bli få överraskningar. Chelsea har Bournemouth som är ett svårgissat motstånd i bästa fall, kanske ännu mer just nu även om Chelsea förstås ska vara stora favoriter att vinna. Tottenham ser ut att vara det lag som kan gå på pumpen med tanke på hur skadskjutet laget är och Watford kan alltid överraska. City bör slå Newcastle även borta, Arsenal har sorgtyngda Cardiff och United möter Burnley som ingen vet var man har. De har dock ryckt upp sig sedan Heaton kom tillbaka i målet. Liverpool möter Leicester som slog Chelsea men knappast förtjänade vinsten. Där är väl frågan, spelar Vardy så kanske de kan överraska men få tror det.

Även mer trovärdiga BBC säger att Chelsea gett klart besked nu, Callum Hudson-Odoi kommer inte att säljas i januari. Läs här>>

Vad som händer med och kring Callum Hudson-Odoi väcker känslor. Av många sorter.
Vi har en grupp som anser att Chelsea självklart ska låta grabben lämna! De flesta av dem tycks vara sportskrivare som håller på andra lag än Chelsea. Men även många Chelseasupportrar tycker så. De har två argument för det; A - 35 eller 40m pund är trots allt väldigt bra betalt för en 18-årig spelare. Det argumentet skiter CSFC högaktningsfullt i. Däremot har de klart fog för sitt andra argument; B - vill han inte spela för klubben låt honom lämna. Det argumentet kan vi helt köpa och hade också helt klart skrivit under på hade det handlat om en äldre spelare och en lite annan situation.
    Många menar att Chelsea köpt Pulisic för ännu mer pengar, bara något år äldre och nu fast på Dortmunds bänk då de hellre spelar Sancho som är kvar i klubben. Däri ligger väl dumheten i den affären, Pulisic skulle kommit redan nu. Han är inte en direkt konkurrent till Hudson-Odoi men de kan båda spela i samma position.
    Chelsea har alltså på gång; Christian Pulisic, vi har Willian, Eden Hazard, Pedro för två platser plus då Hudson-Odoi. För många. Men Pedro fyller 32 i sommar, Willian blir 31 och ingen vet ärligt talat om Eden Hazard blir mycket äldre än sina 28 som Chelseaspelare.
    Det är den stora anledningen till att Callum Hudson-Odoi inte ska säljas. Han är framtiden, kanske är han det redan i sommar om medierna lyckas med sina kampanjer att få Eden Hazard att lämna för Real Madrid (och om de lägger upp 100m plus för att köpa honom, det borde vara mer...). Så det handlar om ett halvårs tålamod för en tonåring på att få mer speltid. Mycket mer speltid. Att bli framtiden i den klubb han spelat för sedan han var åtta år gammal och som vi tror han älskar egentligen. Men han är ung och lyssnar på fel personer, han är inte den förste unge spelare som lyssnat på fel människor. De vill inte hans bästa och allt vi ber om är sex månaders mer tålamod för att se hur saker och ting utvecklar sig i klubben.
    För tappar Chelsea Callum Hudson-Odoi nu och i värsta fall Eden Hazard (vi hoppas verkligen att det inte händer och tror fortfarande att det lutar lite lite grann mot att han stannar) då hamnar Chelsea i en situation då klubben får väldigt stora odds för att bygga om och delvis starta om igen. Det kommer att kosta långt mer än vad vi kan få för CHO, väldigt mycket mer - det kommer att kosta klart mer än vad vi kan få för både CHO och Eden Hazard.
    Det finns inga logiska skäl som håller för CSFC att vi ska sälja Hudson-Odoi den här veckan. Därtill är vi heligt förbannade på hur Bayern München har uppträtt för att inte tala om hur unga spelare påverkas av agenter och s k rådgivare som tänker kortsiktigt och betydligt mer på vilka pengar de kan tjäna på en övergång jämfört med ett förlängningskontrakt. Vi kan därför bara hoppas Chelsea totalnobbar Bayern och vi hejar på Marina Granovskaia varje sekund i det arbetet och att CHO börjar lyssna till spelarna runt omkring honom, för hela Chelsea vill att han stannar och väljer att utvecklas i Chelsea även om han kanske få spela 5-10 matcher färre i vår än i Bayern. Det enda de kan erbjuda jämfört med Chelsea är tröja nummer tio och kanske två matcher i Champions League mot bättre lön, stanna hos familj och kamrater och få följa med Chelsea på fler matcher och en reell möjlighet att vinna 1-3 cuptitlar. En no-brainer för oss!
    Om Chelsea inte kan vinna ligan måste Maurizio Sarri nu faktiskt tvingas spela ungdomarna under våren i Premier League och inte bara i cuperna. (Där vi har supersvåra matcher inhemskt härnäst). Det handlar om klubbens framtid och inte det vanliga kortsiktiga perspektivet.
    (Vi ska kanske inte heller glömma att Chelsea riskerar att få ett transferförbud om utredningen ungdomsspelare går emot klubben. Daily Mail gottar sig redan i att situationen ska vara värre för klubben än någon trott tidigare. Vi väntar på fakta, inte DM-versionen.)

MÅNDAG 28:
Vi tror på Daily Mail mindre än vad vi tror på jultomten men vi hoppas de har rätt nu när de plötsligt, efter gjort allt att få honom att lämna, säger att Callum Hudson-Odoi kommer att stanna till i sommar.
    Samma blaska hävdar på samma webbsida att affären med Bayern är klar - så trovärdigheten hos Daily Mail är faktiskt lägre än vad den är för vissa politiker.

Inte direkt tur i lottningen. Vi fick Manchester United i nästa omgång av FA Cupen. Dock hemmamatch vilket är en fördel förstås.
    Prel datum för reprisen av förra säsongens final är 16 feb. Enda PL-matchen. Det var gooners som drog matcherna.

OFFCIELLT:
Det tog några minuter extra men nu har även Chelsea bekräftat lånet av Morata till och med säsongen 19-20.

Atletico Madrid har bekräftat lånet av Alvaro Morata. Inget från Chelsea ännu. Lånet är för resten av den här säsongen och nästa säsong. Inget sägs från dem om köpoption.
    Morata är talangfull men kunde aldrig anpassa sig till engelsk fotboll. Det var väldigt klart att han aldrig trivdes och han dolde det inte heller i sitt kroppsspråk. Vi önskar honom lycka till och hoppas att ryktena om köpoption är sanna så Chelseas ekonomiska förlust på honom inte blir så stor. Om siffror i medierna ev stämmer lär förlusten bli rätt liten.

Lunchhtid och fortfarande ingen bekräftelse om Morata. Det känns lite konstigt, sådana brukar följa rätt omgående på läkarundersökningar.

Äntligen, sista dagarna av Silly Season.

Den stora frågan. Kommer Chelsea att släppa iväg Callum Hudson-Odoi?
    CSFCs åsikt är solklar. Inte nu. Om han fortfarande vill bort i sommar då är det ett annat läge och han kommer att kosta mer.
    Under tiden drömmer vi om att grabben ska skaffa sig bättre och ärligare rådgivare som inte har huvudet i det blå om speltid i Bayern och pundtecken på hur mycket de ska kunna sno åt sig av övergångssumman. Familjen är nästan undantagslöst de sämsta rådgivare någon ung talang kan ha.
    För ingen tror väl på allvar att Bayerns löften om speltid spelar roll eller att det ska spela roll om att han ska få Robbens nummer när denne lämnar i sommar?! Fråga Renato Sanches, Kingsley Coman, James Rodriguez med flera vad Bayerns löften om speltid är värda!? Ändå tycks CHO och framförallt hans familj tro att Bayern tänker bygga ett lag kring en spelare som inte ens talar språket!
    Vi önskar också att Chelsea väcker talan mot Bayern München för det är utom allt tvivel att klubben har gått bakom ryggen på Chelsea och gett löften som de inte kan eller ens kanske har för avsikt att hålla till en ung påverkningsbar spelare. Silly season blir bara smutsigare och smutsigare och det är uppenbart att Bayern nu försöker bete sig mot andra klubbar som de i årtionden har betett sig mot tyska klubbar. De tyska klubbarna börjar nu slå tillbaka och då tror Bayern de kan uppträda på samma sätt mot spelare från andra länder. Uefa och Fifa behöver ta en ordentlig titt på hur den klubben uppträder mot andra klubbar.
    Det är dags att klubbarna åtminstone till en del börjar bjuda motstånd mot den s k player-power som utvecklats där tonåringar tror de kan begära speltid och allt mellan himmel och jord utan att först bevisa något.
  Det sagt, med tanke på hur mycket Sarri överskattar Willian (som gjorde två mål, blev MoTM och slog bort sisådär hundra pass igår) önskar vi att klubben kunde kräva att Sarri ska varva CHO och Willian och kanske spela dem varannan match. Ingen av dem är någon Eden Hazard, även om CHOs utvecklingspotential är stor. Vi har dock sett många unga spelare ha det för att sedan försvinna något år senare. Vi har nämnt några i Bayern här ovan.

Inget hade hörts om Alvaro Moratas lån när vi stängde ned igår. Vi förväntar oss dock att det blir officiellt när som helst med att han lånas ut till Atletico Madrid med köpoption.

Övriga frågetecken är om Gary Cahill går med på lån och ger upp, tillfälligt, tanken på långtidskontrakt redan nu. Varför ska någon köpa loss honom från Chelsea när de kan vänta till i sommar? Danny Drinkwater är en spelare som också behöver lämna Chelsea då Sarris behandling av honom inte är särdeles schysst. Där kommer dock säkerligen lönefrågan att vara ett stort problem, Chelsea kan bli tvungna att subventionera ett lån.

Vi tror däremot inte att någon spelare kommer in, om det inte är någon ung spelare som inte är aktuell för spelartruppen. Vi blir dock gärna överraskade fram till midnatt torsdag.

Innan dess är det viktigaste kanske lottningen av nästa omgång av FA Cupen. Chansen är stor till bra lottning med tanke på hur många PL-lag som redan åkt ut.

 

Rykten, notiser m m, v-5


SÖNDAG 3:
Alvaro Morata startar för Atletico Madrid mot Real Betis. Det blev ingen lyckad debut då Betis överraskande satte stopp för Atletico att utmana Barcelona, som tappade poäng igår. Betis vann med enda målet, en straff. Atletico har inte levt upp till vad vi trodde innan säsongen även om de kan skylla på skador.

Thibaut Courtois som inte är särdeles populär bland oss Chelseafans på grund av sättet han valde att lämna Chelsea, oavsett vilka ursäkter han väljer, gör sig nu ännu mindre poppis då han börjat försöka påverka Eden Hazard att lämna Chelsea också.

Michy Batshuayi hade knappt hunnit hälsa på sina nya lagkamrater i Crystal Palace innan han fick ta plats på bänken. Han fick hoppa in och bidrog till Palaces seger. Här talar han om det>>

Ute och cyklar, det är nog vår åsikt om Sunday Express påstående om att Chelsea jagar Mauricio Pochettino som manager i sommar.

En intressant artikel om samarbetet mellan Gonzalo Higuain och Eden Hazard. Läs mer här>>

Bayern München hotar redan med att jaga Callum Hudson-Odoi allt de orkar till sommaren. Chelsea bör verkligen lämna in en protest mot hur den klubben uppträder för de kör inte enligt de regler som sägs ska finnas.

Sanningshalten i detta är högst tvivelaktig men det säger något om Chelsea just nu. Stephen Warnock hävdar att Gary Cahill tackade nej till Fulham för han satsat på att Maurizio Sarri kommer att få sparken vilket kan ändra Cahills situation i klubben. Läs mer här>>

LÖRDAG 2:
Ska vi tro medierna, och ingen rök utan eld, har relationen mellan Eden Hazard och Maurizio Sarri försämrats kraftigt. Så pass att CSFC för första gången börjar tro att oddsen att Hazrd lämnar Chelsea är större än att han stannar. Läs den här artikeln och så hoppas vi att det är en överdrift>>

FREDAG 1:
CSFC tillhör dem som är väldigt skeptiska till Maurizio Sarri och inte tror särdeles mycket på hans form av fotboll, men en sak ska han ha credd för. Han stannade och pratade med fans efter fiaskokatastrofen i Bournemouth. Läs mer här>>

Att Sarri kommer ifrågasättas efter Bournemouthfiaskot var givet och naturligt. I den här Metroartikeln framgår en hel del av de saker som påstås kring Sarris regim och som riskerar att få spelarna emot sig. Vi har hört om dem förut, förutom möjligen att han envisas med att träna spelarna även på speldagar - vilket ärligt talat låter helknäppt om det stämmer. Läs mer här>>

Fler och fler ifrågasätter även beslutet att låta Pulisic stanna hos Dortmund fram till sommaren. Något CSFC också börjat göra. Dels för skaderisken men också för att Pulisic får mindre och mindre speltid av Favre, vilket är naturligt då denne kommer att lämna. Det är ju vinterns största affär och Chelsea har ingen nytta av den. Läs mer här>>

Det här har varit en av de tråkigaste Deadline Days någonsin i ett transferfönster som nästan uteslutande har handlat om lån. Ändå har Chelsea lyckats göra den största och dyraste affären av dem alla med sin 58m-värvning av Christian Pulisic som inte ens dyker upp förrän i juli. (Därmäst kommer Paredes till PSG för 34,7m).
    Det blev lite intensitet kring Michy Batshuayi som inte bekräftades före midnatt.
    Det är möjligen några lån som kommer att annonseras senare som har hunnit göras men knappast några intressanta.

TORSDAG 31:
Sista nyheten är att pappren blev klara, dvs deal sheet och att det bekräftas när alla papper är slutförhandlade före kl 02. Då sover vi...

Midnatt och inget besked om Michy till Palace. Det innebär dock inte att det inte kan ske. Enligt reglerna kan ett s k deal sheet lämnas in före midnatt och då har klubbarna ytterligare två timmar på sig att göra affären helt klar. Vi stannar inte upp för det utan för återkomma imorgon i så fall.
    Daily Mail säger att alla är överens och att ett deal sheet lämnats in. Det är ett lån säsongen ut. (Bekräftelse kan dock dröja till 02.00)

50/50 att Michy till Palace händer. Det sägs att Valencia krånglar. Palaces låneavgift ska vara klart lägre än den var t ex för Tottenham (helt rätt). 22.35

En timme kvar och man lär väl få stanna uppe även om det i övrigt varit en trist Deadline Day. Men Batshuayi till Palace ska lösas. Det ser alltmer ut som första ryktet om en permenent övergång inte stämmer utan det blir ett lån. Känns väldigt rätt för Bats dock, rätt ställe att få fart på karriären igen.
    Palaces ägare säger det är ett lån och klart, men inget officiellt än.

Det lär vara Crystal Palace som sent hoppat in och försöker få Michy Batshuayi. Det verkar också vara en permanent övergång i sista minuten. Under tiden har Batshuayi sagt upp sitt lånekontrakt med Valencia så de är ur bilden och det handlar om förhandlingar enbart mellan Palace och Chelsea.
    Intressant extra är ju att Palace ska möta United, Arsenal och Tottenham under våren... Det är dock olika uppgifter om det är lån eller permanent.

Det börjar hetta till: Sky säger en PL-klubb ska vara överens med Chelsea om Michy Batshuayi. Kan det verkligen vara Tottenham, eller Everton (då måste det vara köp då de redan lånat Kurt Zouma). Kl 22.25 (Chelsea lär begärt fyra gånger högre lånesumma av Tottenham, dvs 8m pund, än av West Ham eller Real Betis som inte kunde möta Batshuayis löjliga lönekrav om 160k. Därför troddes en deal med Tottenham död. Om han går dit på lån får han ändå inte spela mot oss 27 feb).

Charlie Wakefield ska ha sålts till Coventry.

Michy Batshuayi vill nu till Tottenham och försöker få igenom ett sådan deal. Chelsea lär höjt priset fyra gånger för ett sådant lån men vill inte göra det. Tottenham visar inte heller något direkt intresse.

Lucas Piazon ska nu vara klar för Chievo. Lån. Inget från Chelsea FC dock men de är alltid senast med alla Chelseanyheter så...

Känslan är att Chelseas officiella hemsida driver med Deadline Day genom att för första gången någonsin ta upp en massa rykten om Chelseaspelare. Det sagt så har även det italienska fönstret stängt och det utan att vi fått konfirmerat om Chievo verkligen lånat Lucas Piazon. Vi kan bara vänta och se om Chelsea säger något senare ikväll.

Mer info om kostnaderna kring Batshuayis möjliga lån. West Ham och Real Betis kunde tydligen acceptera Chelseas 2m låneavgift. De var betydligt mindre intresserade att betala ytterligare en miljon pund till hans agenter för att de snackat med dem om ett lån och de var absolut ointresserade av att betala Batshuayi en lön om 160k i veckan. Vet ni vad? Vi förstår dem. Bats har bara lyckats på ett enda ställe och det var Dortmund innan han blev skadad. Han har också gjort ett par bra landskamper för Belgien. Det är inte värt sådana summor.

Vi förväntar oss inga Chelseaaktiviteter längre och skulle det bli någon affär, med största säkerhet ett lån av något slag, blir det en överraskning. Kl. 19.15

Batshuayis öde tycks bli att stanna i Valencia som inte vill ha honom. Om inte Chelsea förbarmar sig över honom och avbryter låneavtalet. Batshuayi har helt enkelt krävt en fullständigt löjeväckande hög lön och därmed har alla tidigare intressenter hoppat av - detta enligt flera källor nu.

Det tyska transferfönstret är stängt så nu kan även medierna sluta spekulera i CHO till Bayern.
    Många tycker det hade varit bättre om han hade fått gå med en buy-backkluasul, som förre Chelseaspelaren Eni Aluko. Vilket bara visar att hon diskuterar saker hon tydligen inte satt sig in i. Bayern vägrade en sedan redan tidigt och därmed var en sådan utväg aldrig möjlig.

Så har vi fått en förklaring till konstigheterna med Michy. Chelsea lär erbjudit honom till Tottenham, men de bara säljer och skadar spelare. De hade gärna sett en affär med Everton, men en permanent övergång var inget för dem.
    De har tydligen klara låneavtal med West Ham och med Real Betis. Det är nu upp till Michy att före midnatt välja vilken av de klubbarna han vill spela för under våren.

Fullständigt obegripligt! Sky hävdar att Chelsea kommit överens om Michy Batshuayi med West Ham och Real Betis.
    Hur kan de komma överens med ett lån med två klubbar i två olika länder om en spelare?
    Michy har varit på lån hos Valencia som vill avbryta lånet. Chelsea har enligt Sky helst velat sälja till Everton för 30m.
    Vi kan bara avvakta och se om fakta kring detta dyker upp före midnatt.

Det märks att det är Deadline Day:
Watfords Abdoulaye Doucoure sägs vara ett sent intresse från Chelsea.

Michy Batshuayi intresserar West Ham.

Lucas Piazon ärpå väg till Chievo för läkarundersökning och ett lån med köpoption. Enligt vissa källor. Vi får se.

PSG vill ha Willian som ersättare till skadade Neymar. Det verkar inte hända men det vore ingen dum idé om Chelsea säljer Willian med tanke på hur lite han producerar ändå, vi har ju både Hudson-Odoi och Pulisic som behöver få spela på de positioner Willian har. Enda frågetecknet vore väl om Chelsea inte vågar sälja honom för de räknar med att förlora Eden Hazard som inte verkar trivas mer med Sarri än vad CSFC gör.
    Även Barcelona har ju visat intresse liksom flera kinesiska klubbar.

ONSDAG 30:
Daily Mail kommer med nästa bombskräll - tror de alltså. De menar att West Ham vill värva Olivier Giroud, men att Sarri vill att fransmannen stannar.
    Får se om Daily Mail kan hitta på lite fler saker innan torsdag midnatt...

Nu är det West Ham som leder jakten på Drinkwater. Om vi ska tro Daily Mail, vilket vi i princip nästan aldrig gör.

Bara en tanke nu när det når oss att Aston Villa hoppas låna Chalobah. Inte Chelseas Trevoh utan hans storebror Nathaniel. Nathaniel Chalobah var ett av alla dessa löften som akademin tog fram, som medierna hyllade, som bedömdes vara nästa stora spelare i Chelsea. Med Patrick Bamford, Dominic Solanke och ett antal till. Alla omnämndes de som fiaskon för akademin för att de inte tog steget och det slutade med att de likt CHO ville bort från Chelsea för att få spela mer, att få fart på sina karriärer.
    Idag börjar facit trilla in. Solanke såldes visserligen till Bournemouth i fönstret för stora pengar, 20m pund, men någon plats tog han aldrig i Liverpool. Han spelade väl mindre där än i Chelsea trots att han skulle bli en färdig spelare där. Nathaniel Chalobah gav exakt samma förklaringar till varför han lämnad eför Watford. Han har startat två matcher den här säsongen och kan nog ses som ett fiasko.
    Det är bara en tanke men visst ser det ut som unga spelare som lyfts i medierna och övertygas att lämna för sina karriärers skull, kanske inte riktigt fått några karriärer att tala om. Reality check kan det också kallas. Undantag finns men notera att dessa kom fram som färdigare spelare i andra ligor först; vi tänker förstås på Kevin de Bruyne, Mo Salah och kanske Romelu Lukaku. De var också äldre än de ovan nämnde när de sökte andra vägar. Men kanske likt Morata m fl, var de lite mer fyrkantiga pinnar i runda hål hos Chelsea.
    Det enda vi vet är att man kan aldrig någonsin vara säker på något om framtiden hur stort ett löfte än är. Får vi också nämna Gael Kakuta? Freddy Adu?

Näst sista dag på silly season och medierna är redna i full fart att piska upp den frenesi de kallar deadline time.

Dortmund och Juventus sägs vara intresserade av att låna Andreas Christensen. Chelsea säger Sky, är villiga till det för en låneavgift om 6m pund.

Någon bör också förse Sarri med munkavle efter att han gått ut och sagt att Eden Hazard är fri att lämna. Han tillägger visserligen att han hoppas han stannar då han har potential att bli bäst i Europa. Sarris öppenhet är ett problem för klubben, han kritiserar, framförallt unga spelare, offentligt på ett sätt som inte känns bra och han säger saker som säkerligen inte är i linje med klubbledningen. Fortsätter han så här har han snart satt sig i samma situation som Conte som offentligt tvingade bort Costa från klubben mot allas vilja.

Olivier Giroud som är utan kontrakt i sommar har tackat nej till erbjudanden från Kina. Han vill fortsätta spela i en liga som ger honom möjlighet att fortsätta i landslaget. Vår åsikt är att Chelsea ska försöka behålla honom om han är tillfredsställd i en roll bakom ett förstaval som anfallare.

En spelare som verkligen vänt sin utveckling på ett häpnadsväckande sätt är Tiemoue Bakayoko som var förfärlig i Chelsea förra säsongen och startade årets lika illa. Nu har han varit MoTM i hälften av alla Milans matcher sedan november. Läs mer här>>
    Milan har köpoption på honom till sommaren, och det till ett pris ganska mycket under vad Chelsea betalade Monaco för Bakayok. Det tals om 10m billigare.

TISDAG 29:
Absolut ingen annan har ryktet men DM påstår att det är en av tio stora affärer som kan genomföras innan midnatt torsdag. Det handlar om att Willian skulle gå till Barcelona.
    Det är nog bara påhittarna på Daily Mail som tror på detta, vi gör det inte.
    Däremot undrar vi fortfarande om Drinkwater hamnar i Bournemouth, Cahill i Palace och ingen vet något om Batshuayi som Monaco var intresserade av innan Henry fick sparken.

Sky säger att Chelsea har avslagit CHOs transferbegäran. Vi undrar mer och mer om det någonsin egentligen varit en... i vilket fall som tror vi inte CHO lämnar Chelsea i januari.

Ivan Rakitic ska vara en spelare Chelsea vill ha. Intressant rykte men tyvärr är det bara förspel till sommarens silly season, det handlar inte om någon transfer i det här fönstret.

Morgondagens motståndare Bournemouth lär vara intresserade av att låna Danny Drinkwater. Det hoppas vi för Drinkwaters skull är något som kan komma att hända de sista timmarna av fönstret.

Franska Reims är intresserade av lånespelaren Bab Rahman som aldrig riktigt kommit tillbaka från sin svåra knäskada.

Leandro Paredes övergång till PSG krånglar och medierna menar därför att Chelsea kan kidnappa dealen.
    Beviset för att aldrig för en sekund lita på tidningarna kom någon timme efter detta skrevs, då Paredes skrev på för PSG och fick nummer 8.

Oväntat. Sportbladet har en omröstning om vilket lag ni röstar på. Malmö eller Chelsea. Vi hade nog trott att det skulle vara enorm övervikt för det svenska laget, men Chelsea har en tredjedel av rösterna när vi kollade. Betyder det att Chelsea blir populärare i Sverige eller att fler ogillar Malmö? Vem bryr sig, här handlar det om Chelsea och inget annat än Chelsea.

MÅNDAG 28:
Chelsea undersöks för massor av ungdomstransfers, även om Chelsea hävdar att det nästan bara handlar om provspelningar. Vad som är fakta och rykten i det här vågar CSFC inte ens gissa.
    Transferfröbud är vad som förutsägs men frågan är otroligt komplicerad och vi får hoppas Chelsea har följt reglerna som de säger. Att misstag skedde på Frank Arnesens tid vet vi, men klubben måste lärt sig efteråt och med tanke på att vi nästan bara haft unga engelska spelare från Londonområdet i ungdomslagen de senaste åren tyder ju på att Chelsea faktiskt följt reglerna.
    Grunden till allt verkar vara Burkina Faso-ynglingen Bertrand Traoré som nu finns i Lyon.
    Vi kan bara avvakta utvecklingen och se vad som händer. Läs mer här i Guardian>>

Willian har i en intervju sagt: "Callum Hudson-Odoi is going nowhere". Willians råd är att stanna och bli en av de bästa i världen.
    Vi får se hur sant det är. Efter kryptiska uttalanden från CHO och många många många som bryr sig lutar CSFC åt att vi får rätt. Han lämnar inte i januari. Vi lutar faktiskt rätt mycket åt åsikten att ryktena om att CHO ska personligen lämnat in en transferbegäran till Marina Granovskaia i lördags är rena medielögner, spridda av vissa rådgivare och Bayerns hängångna. Vi får se torsdag midnatt vad som är vad. (Vi har alltid avskytt Bayerns sätt att uppträda på transfermarknaden men då de hållit sig inhemskt tidigare - nu ser vi varför övriga tyska klubbar verkligen tycker så illa om dem för).
    Även Antonio Rüdiger som har erfarenhet från tyska lag och ligan uppmanar Hudson-Odoi att stanna i Chelsea.

Tammy Abraham fortsätter måla. 19 mål hittills. Klubbens lånerapport om övriga lån hittar ni här>>


Chelsea och Fulham var överens men inte Fulham och Gary Cahill. Nu talas det istället om Crystal Palace. Vi hoppas för Cahills skull att det löser sig. Vi tror inte Chelsea ställer några större ekonomiska krav för att släppa Cahill det sista halvåret av hans kontrakt.

Daily Star pushar Nathan Aké till Chelsea igen, för 40m pund.

I sitt Conference Call säger Chelsea FC att det finns rykten om en transferbegäran, men de medger inte på något sätt att Callum Hudson-Odoi verkligen har lämnat in en transferbegäran. Inget vet och vi bör alla ta mediernas uppgift om detta med en mycket stor dos skepsis.
    Zola betonar i intervjun efter matchen att han kan inte ta beslut om spelarna. Han jobbar för klubben. De tog ut Hudson-Odoi till matchen mot Sheffield W för att han förtjänade det i träning. Zolas och Sarris inställning att de vill att han ska stanna.


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!