csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC   22 sp 13 v 5 o 3 f 40 -17 mål 47 p
12 januari 2019

CSFCs spelarbetyg

CHELSEA     Chelsea        vs    Newcastle   saints    
           2                        -                            1           (1-1)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2018-2019>

Newcastles start-XI

Dubravka, Yedlin, Lascelles, Lejeune, Clark, Ritchie, Hayden, Longstaff, Atsu, Perez, Rondon

avb: Woodman, Sterry, Manquillo, Fernandez, Schar, Murphy, Joselu

Manager: Rafa Benitez

Målgörare

1-0
1-1
2-1

Pedro, 9
Ciaran Clark, 40
Willian, 57

CHELSEAS INSATS


6

Vi fick det tidiga mål vi ville ha men någon underhållning blev det inte. Och med sådant försvarsspel på hörnorna... Det är som om Chelsea slutar spela så fort de gjort ett mål och är nöjda med det.

Efter mycket gnäll härifrån visade Chelsea bättre vilja och ambition i andra.SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Kepa Arrizabalaga Inte mycket att göra på målet då laget aldrig ställer spelare vid stolparna. 6+
César Azpilicueta Var mer offensiv än andra kanten men de fina inlägg han ofta hade tidigare fungerar inte när han inte har en anfallare att sikta på. 6+
Antonio Rüdiger Inte en av hans bästa matcher, lite får många småfel. En ovanligt svag match av honom och kunde orsakat en straff (fast det var det inte). 6
David Luiz Vilket otroligt fint pass till Pedros mål. Underbart helt enkelt. Värdigt Fabregas. Ge honom förlängt kontrakt. Frågan är om det var hans uppgift att bevaka området där Clark nickade ifrån, vi tror inte det. Nära MoTM. 7
Marcos Alonso Kommer inte till som han gjorde förr framåt, men bidrog defensivt. Varvade hyfsade med dåliga inlägg. 6+
Jorginho* En enda passning som kan bedömas som offensiv som vi noterade i första, och den var misslyckad. Statistik med högt antal passningar säger absolut inget alls om en spelare, det är väl vad vi lär oss just nu. Plus dock för hans rörlighet och att han nästan alltid är spelbar. 6+
N'Golo Kanté Försökte och gjorde det så bra man kan begära. En som alltid visar vilja. Fler bra aktioner och höga brytningar. Har hittat ett djupledsspel som ser lovande ut. Riktigt stark andra halvlek också. 7
Mateo Kovacic Prydlig men ack så ineffektiv, det händer liksom inget alls kring honom framåt. 6
Pedro Iskallt, ursnyggt mål. En av få som får överbetyg för första halvlek. Nära mål i början av andra. Hade ytterligare en vass chans. 7
Willian Hans dåliga hörnor irriterar. Ska det vara så svårt? Just nu kan han inte göra mål hur bra lägen han än får. Kan inte ens få bollen mot mål när han är ensam och fri med målvakten. Hur kan han få starta istället för formspelaren CHO. Och efter allt gnäll på honom från oss så gör han ett jättefint mål som chockhöjde betyget (han stod på underkänt innan). Tredje målet bara den här säsongen. Missade sedan ett jätteläge igen... ;) 6+
Eden Hazard Var inte med i matchen i första. Rörde knappt bollen första halvtimmen. Trivs absolut inte i den här rollen som falsk nia och det är först när han söker sig bort från den som han bidrar. Klart bättre andra när det var han som drog igång laget. Bättre andra halvlek. Assist till Willians mål. 6+
---    
Ross Barkley In för Kovacic. 63 Gjorde inget större avtryck. 6
Callum Hudson-Odoi In för Pedro. 80. För kort tid för betyg. -
Olivier Giroud In för Hazard. 87 För kort tid för betyg. -
CHELSEAS BÄNK


Caballero, Christensen, Emerson, Ampadu, Barkley, Hudson-Odoi, Giroud

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser 10 9
Skott på mål 6 2
Hörnor 8 5

Bollinnehav %

65 35
Källa Flashscore

 

Manager Maurizio Sarris INSATS

BETYG

Envisas med falsk nia. Tyvärr.
Chelsea släpper in på tok för många mål på fasta situationer då markeringsspelet är rätt uselt ärligt talat på dem, det kan inte vara så svårt att träna in. Och vad är det med att Chelsea slutar spela när de gjort mål istälelt för at försöka göra fler?
Varför Willian som inte kan avsluta för sitt liv längre, när CHO är i form?
Ni får ursäkta men Sarriball som den sett ut de senaste månaderna är urtrist. Bara sidledes och uselt tempo och inga farliga bollar framåt alls.
Och HUR man kan välja att utnyttja sin bäste spelare så illa som Sarri gör med Hazard är sabotage.

Får dock lite plus för att Chelsea ändå höjde sig i andra, stundtals. Grundproblemen ovan står vi dock för fortfarande.

6-

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Pedro

 


KORT OM MATCHEN - oftast skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

West Ham gjorde oss en tjänst och nästa helg kan Chelsea själva skapa ytterligare utrymme ned till Arsenal. Särskilt om vi slår Newcastle om en stund.
Dagens fråga är; kan Chelsea göra mål? Kommer Sarri fortsätta irritera Hazard (och många av oss andra) genom att spela honom som falsk nia? Allt annat än vinst idag är fiasko, det finns inget annat ord för det.

Svaret blev: Falsk nia och vi tror inte ett skvatt på det, särskilt inte mot uppställt försvar men Hazard är duktig så vi kan bara hoppas hans individuella kvalitet räddar Sarri.

Vi tigger om ett tidigt mål idag så matchen öppnar upp sig. Annars kan det bli en lång och trist historia.

Chelsea med avspark och Newcastle erövrar bollen snabbt för att tappa den lika snabbt. Willian får direkt en smäll på foten och har problem med att ta sig upp men behöver inte behandling.
    Jorginho söker Hazard men denne är inte med på den bollen som är rätt misslyckad. Mycket felpass redan. 3
    Pedro sparkas ned av ett aggressivt och ganska klumpigt spelande Newcastle. Domaren kan få en jobbig match. 3
    Alonso slår ett inlägg som är fel på alla sätt och vis. Det är inte mycket till ordnat spel från Chelsea även om de har mest boll. 6
    Newcastle pressar aggressivt och lite högre upp än vi kanske väntade i inledningen. Chelsea får inte till något spel alls vilket delvis beror på felpass, men kansk emest på att Newcastle är mer rröiga än Chelsea.
    Luiz hittar med en fantastisk passning till Pedro som springer sig fri och iskallt lobbar bollen över Dubravka. Precis vad Chelsea och matchen behöver. Vilket pass! Vilken lobb. MÅL. 9
    Målet har verkligen förbättrat precisionen i Chelseas passningsspel, det märks redan.
    Ännu en underbar passning från Luiz till pedro, som dock får passa bakåt då han inte är vänd mot mål den här gången. 13
    Hazard ordnar en hörna på linjen. 14 Dålig hörna men det spelar ingen roll då domaren redan blåst. Rudi knuffar ned målvakten.
    Det är närmast anmärkningsvärt hur mycket bättre Chelsea spelar efter målet, beror det på Chelsea eller på att Newcastle tappat modet?
    Bra brytning av Alonso när Newcastle får en chans att kontra. 16
    Kovacic ordnar en hörna. 17 Ännu en dålig hörna på precis samma ställe som senast. Vad är det med Willian, kan han inte få bollen förbi första försvarare eller längre ut från linjen än tre meter?
    Luiz försöker återigen med en lång boll fram men ingen är med och rakt till målvakten. 18
    Hazard har inte kommit in i matchen ännu. Det är Luiz och Pedro som glänser med fina insatser av Kovacic, Azpi och Kanté än så länge.
    Chelsea har sänkt tempot och Newcastle har betydligt mer boll just nu även om de inte hittar vägar fram.
    Chelsea går på tomgång just nu istället för att gå för ytterligare mål och försöka avgöra matchen tidigt. 23 Hazard får gå hela vägen ned till cirkeln för att få känna på bollen.
    Azpi görs ned och kort till Richie just utanför boxen. 24 Willian lyfter in den och Luiz nickar, men över. Luiz tyckte det var hörna och det var det nog när man ser reprisen. 25
    Alonso bryter men bollen studsar till en svartvit och det blir lite farlig innan Luiz bryter till hörna, som slås långt bakåt och det verkar vara en inövad variant. Slutar med ett volleyskott, ganska tamt som Kepa tar hand om. 27 Chelsea kontrar snabbt men det blir inte mycket av det.
    Det är ingen nerv i matchen tyvärr. Tempot är svagt och Chelsea har full kontroll, om man kan säga det med bara en ettmålsledning. 30 Chelsea har effektivt stängt ned Newcastle hittills även om Newcastle får till ett anfall men Rondons skott flera meter utanför.
    Jorginho med en lyftning mot Willian, som lätt läses av försvaret. 32. Det är ärligt talat rätt trist just nu. Chelsea kan bättre.
    Hazard på hemmaplan är uppenbarligen inte samma spelare som på bortaplan. Har bara gjort ett mål på Stamford den här säsongen och är helt osynlig idag än så länge.
    Långskott av Pedro, lätt för Dubravka. 33
    Det verkar nästan som om Newcastle har sett Luiz som spelare de ska utmana, men än så länge har det inte lönat sig alls.
    Just då missar Luiz en nick en bit upp på plan och Perez får en jättechans men skjuter utanför. Farligt och överraskande. 36
    Chelsea går fortfarande bara på halvfart och det duger inte, varken som underhållning eller för att döda matchen.
    Härlig brytning av Kanté som tar sig framåt och fårbollen lite långt ifrån sig men ordnar fram den till Kovacic ändå. Så börjar Chelsea rulla runt igen. Till Jorginho snurras av Rondon och frispark mitt på Newcastles plan. Snabbt tagen till Hazard som sökt sig ut på kanten och till slut ordnar en hörna. 38 Willian lyckas få den förbi förste försvarare och rakt i händerna på målvakten istället. Vad är det med hans usla hörnor, det är inte första gången vi klagar på det.
    Atsu utmanar Luiz men Pedro griper in och det blir hörna. 39 Ny hörna. Deras hörnor är klart bättre och Kieran Clark nickar in bollen otagbart för Kepa. Chelsea får fan i mig skylla sig själva. Det är som om de inte vill göra fler mål än ett och så släpper de till och Clark får gå upp obevakad då Luiz inte har en chans att hinna dit. Uselt försvarsspel. 40 Ingen spelare vid stolpen, vilket tydligen är hur det ska vara i modern fotboll, vilket är lite svårt att förstå för en gamling.
    Så en lång boll till Willian som måste göra mål med ett sådant läge, och han sätter den klart utanför istället. Du milde. 41
    Hazard skjuter, blockeras. Men åtminstone lite vilja och intensitet.
    Rudi bryter två gånger och just nu är ddet Newcastle som oroar. Två minuter tillägg. Förre Chelseaspelaren Atsu är den som ligger bakom det mesta och bästa hos dem.

Vi blir tokiga på att Chelsea nöjer sig med ettmålsledningar som de sedan aldrig kan hålla, inte minst då markeringsspelet på fasta inte är i närheten av godkänt. Willians oförmåga att göra mål på de bästa chanser är inte heller roligt att uppleva just nu.

ANDRA
Det behövs en ordentlig skärpning av Chelsea i andra halvlek, Hur man kan släppa greppet på det sätt man gör är fullständigt obegripligt, men det är inte första gången vi ser det under Sarri och det här långsamma sidlespassande spelet.... Sarriball är urtrist som den sett ut de senaste två månaderna. Just nu längtar vi efter Fabregas. Får hoppas CHO får komma in för Willian snarast möjligt.
    Vi hoppas verkligen på bättring i andra, men just nu är initiativet hos Newcastle.
    Kanté bryter jättebra och passar Pedro som skjuter men mycket bra räddning av målvakten. 47 Hörnan fastnar bland spelare och Alonso skyfflar fram den mot Luiz som klipper till i luften och missar bollen. 47 Vilka missar Chelsea står för i den här matchen.
    Newcastle får fram ett anfall men bollen stoppas upp och Kepa kan spela ut. 48
    Svagt inlägg av Alonso som Yedlin får bort. 49 Vi får hoppas på lite magi från Hazard och CHO har börjat värma upp.
    Första fem av av andra har varit lite bättre av Chelsea men Newcastle har tro på att de kan får ett resultat med sig och spelar med vilja och ambition nu. Chelsea slarvar och ger dem också bränsle för den tron. 50
    Hazard verkar tänt till men konstigt spel från Kovacic istället för att försöka själv och Chelsea får börja om. Publiken försöker lyfta fram laget.
    Jorginho försöker passa längre än fem meter och missar med tjugo. 52
    Barkley värmer också upp. Ut med Willian och Kovacic, snarast får vi hoppas.
    Kante med ännu en jättebrytning högt upp, passar Willian och då vet vi vad som händer. Han får inte in bollen trots utmärkt läge. Hörna. 54 Som Willian sätter på första stolpen där det bara finns svartvita. Ny hörna. Taffligt ingripande av målvakten men ingen blå i centerpositionen förstås. 54 Azpi var närmast och då är något helt fel när högerbacken håller centerpositionen vid hörnor.
    Alonsos inlägg letar sig fram till Pedro som inte alls får till skottet och lätt för målvakten. Andra missen på kort tid från Pedro, men han skapar något i alla fall. 56.
    Så äntligen gör Willian något rätt. Hans tredje mål, bara, den här säsongen. I utmärkt läge vrider han in bollen i burgaveln från lite utanför målområdet. Undar hur många missar han gjort för att få till det fina målet. 57
    Perez försöker få en straff men det var en filmning även om Rudi drog i armen just på linjen. Domaren bra placerad och friar. Farligt spel av Rudi. 61 Rudi touchar honom men oj vad Perez faller lätt visar reprisen.
    Det här äntligen blivit en fotbollsmatch av det här men slarv från Chelsea och Jorginho får ta ett gult kort för fasthållning. 62
  Kepa plockar ned ett inlägg som annars hade blivit farligt. Han är en riktigt bra värvning även om han kostade. Klart bättre första säsong än t ex de Gea hade. 63
    Willian mot Dubravka som rusar ut och Willian försöker lyfta bollen över honom men det är dåligt igen och bollen ut. 64 Tydligen liten touch men hörnan är resultatlös.
    Lascelles har rusat in i reklamskyltarna och har ont. 65 Knät blöder. Kräver behandling.
    Vi får hoppas Chelsa fortsätter och försöker göra fler mål nu när de fått upp tempot och ambitionen . För vi litar inte på att det här räcker tilll seger med tjugo+ kvar.
    Rudi hittar Hazard som nickar men vi har ju ingen center som kan ta emot. 69
    Alonso tar en snabb frispark, så får Newcastle inte bort bollen och Alsono görs ned igen. Bra läge. 72 Lite långt ut kanske. Luiz tar den, över och utanför.
    Perez och Luiz kolliderar, Luiz får en bra smäll. 75 Han verkar ha väldigt ont.
    CHO på väg in, men det kanske ändras om Luiz inte kan spela vidare. Det kan han nog även om han haltar ordentligt när han kommer upp.
    Newcastle satsar på att försöka få oavgjort, vilket de ju gör rätt i.
    Hörna till Newcastle när ett inlägg blockeras. Håll markeringen nu. Kort hörna. Alonso nickar till inkast. 80
    CHO in för Pedro. Vår kanske bäste om vi ser till hela matchen. Borde dock kanske gjort något mål till. (Hade inte Willian gjort sitt fina mål skulle han tagits av). 80
   Richie får läge och försöker placera in bollen, dock över. 81 Den här matchen är inte slut än.
    Perez av för Murphy, Yedlin ut för Manquillo. 82
    Håll undan nu och helst avgör matchen. Willian försöker en lång boll till CHO men når inte fram. Newcastle kan kontra men Murphys inlägg tar Kepa hand om.
    Kante kontrar men stoppas av Lascelles. 83
    Barkley bryter, och Hazard slarvar bort försöket till kontring med en för svår boll. 84
    Kante bryter igen och görs ned, fördel av domaren. Anfallet stannar upp med Willian och Hazard. Så offside av CHO. 85
    Chelsea MÅSTE hålla det här nu.
    Giroud på väg in för att kunna hålla uppe bollen i anfallen.
    Kante bryter när Richie vill göra inlägg. Så tapapr Jorginho boll. Newcastle får chansen och Rondon får en chans, nicken dock utanför. Kepa såg lite ställd ut men var nog helt med på den visar reprisen. 86
    Hazard av för Giroud. 87
    CHO ordnar en frispark efter samspel med Kanté. 88
    Luiz försöker nå CHO men bollen är för rakt fram och enkel för målvakten. 89
    Fyra minuter tillägg. Det kan bli nervöst.
    Fin aktion av CHO som också lyckas rädda Willians svaga petning itllbaka. Slutar med en hörna. 90+1
    Kort hörna, CHO hittar Barkley som blir av med bollen. Lång boll fram, Azpi upp till Giroud som nickar till Atsu. Det är fram och tillbaka innan frispark för Jorginho. 90+2 Kunde blivit kort då Longstaff tog båda hans ben i en svepning.
    Offside. 90+2 Ny Chans för Newcastle. Azpi stoppar den. Kante och Azpi samspelar men Azpis inlägg stoppas av Lascelle. 90+2
    En minut kvar. Och Newcastle får en ordentlig chans som Luiz stoppar, till hörna dock. 90+4 Nervöst med tanke på vårt markeringsspel.
    Kort men Atsus inlägg är inte bra. SKÖNT.
   
   
Stundtals ok, någon enstaka stund bra men mycket som knappt kom upp i godkänt. Sarris fotboll fungerar inte just nu och hans sätt att utnyttja spelarna gör det inte heller. försvarsspelet är ok förutom markeringsspeletpå fasta som varit ett problem hela säsongen. Poängen är det vi glädjer oss åt. Kämpainsats i andra får vi väl kalla det.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Chris Kavanaugh

BETYG

Några mindre misstag men i det stora hela bra. Gick inte på Perez försök till straff även om det var liten kontakt med Rudi (men var den innanför....?)

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy

Besök csfc-facebook: facebook