csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC   18 sp 10 v 4 o 3 f 35 -15 mål 37 p
22 december 2018

CSFCs spelarbetyg

CHELSEA     Chelsea     vs       Leicester  foxes 
           0                              -                1             (0-0)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2018-2019>

Leicesters start-XI

Schmeichel, Chilwell, Morgan, Maguire, Pereira, Mendy, Choudhury, Ndidi, Albrighton, Maddison, Vardy

avb: Ward, Evans, Gray, Iheanacho, Okazaki, Iborra, Fuchs

Manager: Claude Puel

Målgörare

0-1

Jamie Vardy, 51

CHELSEAS INSATS


6+

Riktigt bra spel men det omsätts inte i tillräckligt bra chanser och absolut inte i tillräckligt många mål.
Så får Leicester göra ett klassiskt Leicestermål för att Chelsea vägrar omsätta sitt övertag. Man blir så trött. Sedan kollaps till slutminuterna när de åstadkom lite.
Två träträffar men inget mål.SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Kepa Arrizabalaga Räddade Chelsea på Ndidis kanon i första. Spelade bra i andra, kunde inte göra mycket på målet.Bra räddningar i andra också. 7+
César Azpilicueta Mycket offensiva uppgifter. Avgörande blockering i andra. 6+
Antonio Rüdiger Solid och säker. Ändå uppsnurrad av Vardy vid ett tillfälle. 6+
David Luiz Startade mycket bra. Stod för de eleganta öppnande långa passen. 7
Marcos Alonso Bättre första än på ett tag nu. Kanske på väg ur formsvackan. Stolpträff på övertid. 6
Jorginho Hade ett mycket fint skott som räddades. Är så säker men också så riskovillig. Höll på att orsaka ett andra mål efter idiotspel i egna boxen. (Det var inte det vi ville när vi sa att han inte tar risker). 6
N'Golo Kanté Var väldigt aktiv idag. Inte minst framåt. 7-
Mateo Kovacic Nyttig men någon avslutare är han verkligen inte. 6+
Pedro Hamnade i skymundan men öppnar ju upp med sin löpvillighet. 6
Willian Gör så mycket nytta med sin rörlighet men han verkar inte kunna avsluta bra för sitt liv just nu! Flera jättechanser som var usla. Ingen missar så mycket som han. 7
Eden Hazard Foulades oändligt mycket. Ribbträff som fick målet att darra en bra stund. Hade lekstuga en stor stund i första. Stod för precis allt som kunde kallas offensivt målhot. 8
---    
Olivier Giroud In för Willian. 61 Orsakade fler frisparkar än farligheter. 6-
Ruben Loftus-Cheek In för Kovacic. 61 Fick inget utrymme. Tog för få iniitiativ också. 6
Cesc Fabregas In för Jorginho. 74 Ändrade spelet och stod för flera fina pass. 6+
CHELSEAS BÄNK


Caballero, Fabregas, Barkley, Loftus-Cheek, Giroud, Zappacosta, Cahill

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser 17 8
Skott på mål 5 3
Hörnor 9 5

Bollinnehav %

72 28
Källa Flashscore

 

Manager Maurizio Sarris INSATS

BETYG

Kanske måste laget träna mer på avslut. Spelet är bra men det tas för få avslut.
    Agerade med ett dubbelbyte men han måste åtgärda slöseriet med bollinnehavet. Och att Chelsea tappar allt spel när de släppt till mål. Det är som om de stoppar huvudet i sanden.
Det finns inget målhot i Chelsea förutom Hazard och det räcker inte på något sätt. Sarri måste hitta ett målgörande spel, inte bara spela fint.

6

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Eden Hazard

 


KORT OM MATCHEN - oftast skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Leicester tillhör väl de mer svårbedömda lagen men Chelsea bör ha en god chans att plocka poäng i den viktiga julperioden och vi får hoppas de gör det. Jamie Vardy är tillbaka men har också förklarat att spelstilen passar inte honom längre men att han försöker göra sitt bästa ändå. Angående spelstil är en stor undran om Sarri fortsätter med falska nia, annars förväntar vi oss inga överraskningar i laget. Vi kan bara önska oss lite mer effektivitet än mot Bournemouth.
    Svaret är att Sarrio fortsätter med falsk nia och en väntad laguppställning.

Matchen börjar med att Eden Hazard görs ned och inte får frispark. Hoppas det tänder honom. 1 Han ligger kvar länge. Spelet stannar upp utan att domaren blåst för att alla spelarna avvaktar. Luiz mest av alla och sedan en lång boll till Willian som inte får ordentlig touch på bollen när han är fri med Schmeichel.. Bollen just utanför. 2 OJ vad nära och frågan är om det inte borde varit mål. (Reprisen visar klart och tydligt att Hazard fick en armbåge av Morgan).
    Tyvärr är det en usel stream och övriga visar en annan match fast de påstår något annat.
    Så rapporteringen kan bli sporadisk.
    Chelsea har dock enligt kommentarer dominerat totalt och igen startat starkt men inte pillat in det där viktiga målet. 10
    Jättechans för Leicester men Luiz rensar framför händerna på Kepa. 11
    Hörna för Leicester. Deras 93 i år och bara ett mål, lite som Chelsea fast jag tror vi har haft två mål men fler hörnor. Det blir rörigt och Leicester vinner tillbaka bollen gång på gång, rop om straff men det var det inte när en spelare gick omkull.
    Chelseas hörna, Leicester har inte släppt in något mål på hörna och Chelsea är inte så skarpa som sagt och det var en rent usel hörna av Willian som slår ut bollen innan den ens når stolpen. 14
    Chelsea spelar bra men avslutar uselt. Kovacics tur att se om han kan få bollen över taket. 15 Det är tydligen ett par år sedan Kovacic senast gjorde mål
    74% bollinnehav och inte en räddning av Schmeichel.
    Så når bollen nästan fram till Kanté men bara nästan, de kan rädda undan bollen till en hörna. 17 Bollen till Pedro som nästan får in den i bakre gaveln och Luiz kastar sig fram men når inte bollen. Nära igen.
    En snabb koll avslöjar att Kovacic faktiskt gjorde ett mål under sin tid i Real Madrid, säsongen 16-17.
    Fin boll till Kanté som gjort sig fri till vänster, han har varit väldigt offensiv. Tyvärr blir det inte mycket av anfallet som började lovande. 19
    Hazard går ända ned till Luiz för att hämta boll. Det hjälper inte, Chelsea får börja om.
    Härlig långpass av Luiz till Willian men den går tillbaka till Jorginho och Chelsea börjar om igen. Kovacic gör en bra aktion men bollen för lång för Alonso som ändå tvingar fram en hörna. 21
    Luiz är ordentligt irriterad och pekar och domderar. Hazard tar hörnan, nära nå Luiz men Liecester kan rensa vilket bryts av Luiz som börjat mycket bra.
    Hazard görs ned, Probert avvaktar med fördel men blåser frispark. Bra läge för Willian. 22
    Lätt bort från Leicester. Chelsea börjar om vid mittplan. Willian slarvar och är offside.
    Det är väldigt mycket Chelsea men inte ett enda skott på mål, av något lag. Det är faktiskt för dåligt. 24
    Det skulle inte skada om Chelsea ville skjuta mer, om inte annat för att bryta upp modellen och oroa motståndarna som vet att det kommer inte skott.
    Fint anfall, inlägget från Pedro stoppas upp och Azpi får skottmöjlighet i boxen men driver bollen högt. 27 Fortfarande alltså inte ett enda skott på mål i hela matchen.
    Bra brutet av Rudi och sedan kastar sig Kanté in och vinner en nickduell. Hazard kommer loss men passningen kom för sent och han är offside, oj det var inte med många centimeter. 28
    Hörna Leicester. 29 Farlig men Maguire får inte träff på den. Hazard orsakr sedan en frispark utanför boxen. 30 Farligt läge. Lite långt kanske. De försöker överlista Kepa, ochmisslyckas ordentligt. Vet inte ens om den lyftningen lär räknas som skott på mål.
    Hazard görs ned av Ndididi som kortas. 31
    Fyra spelare är för mycket även för Hazard.31
    Luiz söker Pedro men den kommer för nära målvakten. Enkelt plockad. 32
    Hazard görs ned igen.Probert har i alla fall börjat blås fpr dem.
    Misstag i backlinjen och Hazard hugger som en kobra men skottet går stenhårt i ribban. 33 Närmare går det inte att komma.
    Ännu en gång tar sig Hazard an fyra spelare och det är lite för mycket. Han är dock överallt just nu och ständigt inblandad. Sekunder senare är han nere vid linjen och lyfter in en boll men ingen där. Han utnyttjar verkligen att han har en fri roll. 34 Har varit briljant de seanste tio. Han behöver dock lite mer understöd av sina lagkamrater.
    Snedträff gör att en boll går till Willian som trillar lätt. Bra frisparksläge. 36 Hazard tänker ta den, det gör han sällan, men... Lyftning till Alonso, intränad absolut. Hörna istället.
    Luiz touch och Alonso slår in den igen men målvakten ut och plockar.
    Haz löper sig fri men får inget understöd och det blir en kontring åt andra hållet. 41
    Så ett kanonskott av Ndidi från långt håll men Kepa gör en riktigt bra räddning. 41 Rudi bort med hörnan och vilken nedtagning av Hazard, Kanté kontrar, tvingas stanna upp. och bollen till en helt fri Willian som skjuter uruselt svagt rakt på Schmeichel. Knappt ens en strumprullare. Vilket anfall det kunde blivit.
    Kovacic skottmöjlighet som blockeras och likadant för Alonso. 43
    Mycket fin volley av Jorginho som Schmeichel kan rädda. 44
    En minut och Leicester har varit under tung press de sista minuterna. Pnikartat i Leicester men de lyckas hålla rent. Lite grann fortfarande för att Chelsea gör det lite för svårt och fint.

Chelsea har dominerat halvleken nästan totalt även om Leicester hotat med kontringar. Chelsea har dock inte lyckats göra må eller ta sig igenom ett tätt försvar. Hazards stenhårda skott i ribban närmast. Det enda vi kan klaga på är förstås att det inte blir mål. Kepa räddade Chelsea i första. Hur Chelsea inte har tagit ledningen är frågan vi ställt oss i halvtid i flera matcher nu. Chelsea spelar riktigt bra, men omsätter det inte i mål. Knappt ens i riktiga målchanser. Hazards frustration när han gick av sa allt.

ANDRA
Chelsea måste hitta en väg genom Leicester försvar och helst rätt omgående göra ett par mål eller detta kan bli ruskigt nervöst vilket Nidids kanon visade. Allt kan inte hänga på Hazard.
    Kanté högt upp och tvingar Maguire göra hörna. 47 Luiz in men nicken i nättaket.
    Så kom den där kontringen och Vardy kommer fri i en lucka och smäller in bollen otagbart för Kepa. Chelsea får skylla sig själva. 51 Klassiskt Leicestermål. Och City ligger under mot Palace! Ska det bli stora skrällördagen.
    Bra aktion och inlägg av Hazard men Maguire lyckas stoppa passet. 53
    Chelsea måste svara och det ordentligt. Men då måste Willian skjuta bättre. 54 Schmeichel ser skottet hela vägen och behöver inte flytta på sig.
    Chelsea kunde inte bryta ned dem förut, det blir inte lättare nu.
    De visar åtminstone mer vilja och nergi att inte bara spela runt. De hittar dock inga som helst vägar. Leicesters spelare spelar nu med änu mer hjärta, förstås.
    Hazard i fin löpning kommer fri men i svår vinkel. Skjuter men Schmeichel kan stå vid stolpen och rädda. Bra räddning ändå. Då han fick ned handen på insidan mot stolpen. 59 Dubbelhörna.
    Sarri agerar från bänken. RLC och Giroud på väg in.
    Halvtimmen kvar att vända detta.
    Rudi ger bort en frispark då han leder med armen in. Från boxsidan. 62 Förbi alla.
    Leicester försvarar sig bra och Chelsea ser idéfattiga ut just nu. 64 Det är ännu en riktig skrälldag då Chelsea ligger under och än mer förvånande att Palace leder 3-1 borta mot City.
    Bra försvar av Pedro efter att Vardy tar sig förbi Rudi. 65 Det är inte Chelsea som dominerar längre utan Leicester tror på det här nu.
    Livsdfarligt sepl av Jorginho som leder till att Azpi får orffra sig vilt och rädda Vardy från att göra mål. Idiotiskt spel av Jorginho. 66 Leicester är närmare ett andra mål än Chelsea en kvittering. Hörna. Kepa plockar ned den.
    Ny chans för Leicester men Kepa lyckas precis hinna ut. 68
    Chelsea har tappat allt spel igen, vi har sett det vid flera tillfällen nu när de släppt in mål.
    Hörna Chelsea. Haz tar den. Rudi slår en rundpall och Leicester är iväg. Kanté jagar ifatt Chilwell. Tugo kvar att vända detta men ärligt talat, vi undrar. Det måste till något extra nu.
    Frisaprk just utanför boxkrysset. 71 Haz lyfter in, och bort från försvaret.
    Chelsea kommer inte ens nära en kvittering just nu.
    Fab på väg in för Jorginho. Giroud knuffar sig fram och blåses av på ett fint inlägg av Azpi. 74
    RLC nickar ned till Haz som omgiven av flera spelare inte kan få iväg något skott. 75 Det var fem spelare runt honom.
    Giroud går ned i duell med Meny men ingen straff. Chelsea kommer inte igenom muren. 77
    Det här känns inte alls bra. Tveksam frispark till Chilwell vid hörnflaggan. Maskningen har börjat. 78
    Haz dras i armen, domaren avvaktar, bollen nästan till RLC. Nästa chans när Haz går in men det är flera spelar epå honom hela tiden. Leicester försvarar sig väldigt bra. Fab hittar Giroud med en jättefin boll men han får inte ned den och kan göra något av den. 79 Mendy kortas efteråt.
    Frispark Leicester i bra område. 80 ALbrighton får skott och det är riktigt bra men Kepa räddar. 81 Det dras något oerhört i armarna av Leicesterspelarna nu. Gray in för Maddison.
    Det finns inget som tyder på att Chelsa ska vända detta. Det behövs något speciellt nu.
    Hazard får göra allt men det är ju spelare på honom som häftplåster direkt och inte bara en. De lämnar de övriga då allt bara handlar om Hazard. Det fungerar inte i ett lag.
    Rudi når Pedros hörna men nicken utanför. Så typiskt. 89
    Fyra tilläggsmnuter.
    Alonso kommer fri och sätter bollen i stolpen. och sedan studsar den ut. 90+1 Det ska bara inte ske idag. Femte ramträffen den här säsongen för Alonso.
   
   
Vi har sett det på tok för många gånger nu. Spelet faller ihop när Chelsea släpper in mål. Stort bollinnehav som inte ger något alls resultat framåt. Fint spel men ineffektivt som bara den vilket för oss alltid är problemet med bollinnehavsfotboll. En jättebesvikelse. Igen. Det har varit några nu.
   

 

DOMARTEAMETS INSATS - Lee Probert

BETYG

Hade en del konstiga bedömningar men inga avgörande misstag.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy

Besök csfc-facebook: facebook