Europa League 2018-19 Grupp L
13 december 2018

CSFCs spelarbetyg

MOL Vidi, Ungern    vidi    vs      CHELSEA   Chelsea  
                    2                              -               2           (1-1)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - Europa League >

MOL Vidis start-XI

Kovacsik, Vinicius, Fiola, Hadzic, Huszti, Nego, Nikolov, Stopira, Juhasz, Scepovic, Milanov

avb:Kovacs, Tujvel, Berecz, Hodzic, Patkai, Tamas, Hangya

Manager: Marko Nikolic

Målgörare

0-1
1-1
2-1
2-
2

Willian, 30
Ampadu, självmål, 32
Nego, 56
Olivier Giroud, 75

CHELSEAS INSATS


6

En seg och trög första halvlek där Chelsea saknade vapen mot Vidis låga försvarsspel. Mål på fast situation. Oturligt självmål för Ampadu och skada för Morata gjorde inte halvleken roligare. Hittade inga vägar igenom.
Två fina frisparksmål höjde temperaturen en del.SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Willy Caballero Fin räddning precis före paus. Inget att göra på andra målet som var en kanonträff. 6+
Davide Zappacosta Inte helt övertygande idag, varken med inlägg eller försvarsspelet. 6-
Ethan Ampadu Spelar som en veteran, tar för sig, styr spelet och är inte rädd för att säga ifrån. Dock oturlig självmålsskytt. Annars en riktigt bra insats. 6+
Andreas Christensen Lite dåligt omdöme med några bollar men inga större missar. 6
Emerson Palmieri Fick en anonym match då han nästan aldrig kunde komma fram för egna spelare och inte prövades defensivt. 6
Cesc Fabregas Hade några utmärkta försök till långa bollar, styrde på mitten men inte så dominant då spelet var handboll kring Vidis straffområde. 6+
Ruben Loftus-Cheek* Blev överspelad av sina egna kändes det som, särskilt Willian gick ofta in på hans område. 6
Ross Barkley Reagerade lite långsamt vid Moratas nick tyvärr. Skötte sitt men glänste inte. 6
Callum Hudson-Odoi Kom bort till höger då nästan inget spel gick där. En fin aktion före paus. En helt annan spelare när han fick flytta över till vänsterkanten. Riktigt bra andra halvlek när han fick spela i "rätt" position. 7-
Willian Massor med boll men slutprodukten finns inte där just nu, är bättre i matcher där han får utnyttja även sin defensiva förmåga, av någon anledning. Försöker göra allt och vara allt, vilket faktiskt inte är så smart. Mycket fin frispark vid målet (även om han nog filmade till sig frisparken). 7-
Alvaro Morata Samma samma. Om han som kommentatorerna sa åtminstone visade lite vilja och spelglädje. Knäskadad. 6-
---    
Olivier Grioud In för Morata. 45 Missade några chanser. Så satte han en underbar frispark. 7-
Pedro In för Willian. 56 Fick upp tempot hos Chelsea. 6+
     
CHELSEAS BÄNK


Cumming, Alonso, Jorginho, Pedro, Giroud, Luiz, McEachran

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser 17 6
Skott på mål 4 3
Hörnor 11 3

Bollinnehav%

72 28
Källa Flashscore

 

Manager Maurizio Sarris INSATS

BETYG

Visste vad de skulle möta för spel men verkade ändå inte ha något vapen mot det då snabba pass i Sarriball fungerar dåligt när motståndarna står vid straffområdet och väntar på dem som i handboll.

6

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Olivier Giroud (då hans mål var ännu snyggare).

 


KORT OM MATCHEN - oftast skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Chelsea hade stora problem med Vidi på hemmaplan. De spelade lågt och gav inte Chelsea många chanser. Det tog också 70 minuter innan Morata kunde göra det enda målet. Idag måste de dock ta poäng, helst vinna om de ska kunna ta andraplatsen i gruppen så de måste öppna upp sig mer. Mot det står att vi förväntar oss ett ungt och mer oerfaret Chelsea där Sarri kanske till och med prövar andra taktiker. Många önskar se ett försök med både Morata och Giroud på plan samtidigt!
    Å andra sidan betyder inte matchen något alls för Chelsea och vi har sett i CL att lagen som varit i det läget har inte heller brytt sig. Det hoppas vi dock Chelsea gör, en förlust är alltid en förlust och det har vi redan haft för många av den här säsongen. Två stycken, det är två för mycket. ;)
    Sarri har gjort tio ändringar. Och det ska bli väldigt intressant att se hur det laget står sig mot ett lag som kämpar om en plats för att gå vidare. Roligast blir nog att se Ampadu, CHO... synd bara att vi inte får se både Giroud och Morata. Morata är den som startar.

Chelsea har valt fel tröjor idag. På dålig fulstream, frusen arena (i Budapest, inte i Vidi) och kölddimma är de gråblå inte lätta att se.
    Chelsea får sin första hörna. 2 Alla inne i målområdet, så den stannar förstås på förste försvarare so så ofta med hans hörnor.
    Vidi har redan lyckats dra ned tempot när Fab lyfter bollen mot en attackerande RLC. Döms offside. 3
    Första målchans till Vidi när det blir en stor lucka på högerkanten, var var Zap? Men skottet är dåligt och utanför. 4
    Barkley skjuter men blockeras nära och när han landar sker det olyckligt på benet på försvararen, ren olycka. 6
    Nästa hörna kommer när Chelsea försöker dra upp tempot mot det uppställda försvaret. 8 De ställer upp betydligt mer utspritt nu och Morata får till en nick som touchar Barkley som målvakten kan rädda då den knappt har styrfart.
    Vidi kontrar och slår en riktigt bra boll in, men mottagaren missar den. 9 Sedan bra försvar av Emerson.
    Christensen spelar onödigt farligt till Zap som är satt under press men klarar det till slut, men sedan slår någon en boll till Caballero som lätt kunde snappats upp av Vidi. Farligt spel två gånger om istället för att rensa. 11
    Ny hörna. 13 Från andra hållet dock, två spelare nere vid flaggan, varför? Lång mot Morata. Chelsea får börja om. Fab söker CHO med ett fint pass men lite för nära försvararna.
   Det är nästan bara Chelsea första kvarten men ändå inte en enda riktig målchans. Dåligt. Av ungdomarna har Ampadu imponerat mest hittills. CHO har inte riktigt kommit in i spelet.
    Ännu en hörna. Chelsea spelar tålmodigt men det blir ju lätt trist när motståndet inte riktigt är upp till att hota, även om de säkert kan hitta ett mål om de får chansen. Chelsea överarbetar allt och det känns som de väljer fel lösningar många gånger, de spelar helt enkelt för mycket om man kan säga så.
    Det enda som åstadskoms är hörnor. Och bort av första försvarare vid stolpen.
    Så slarvar de och skänker bort bollen och Vidi får ett farligt läge men skottet är inte tillräckligt bra och Caballero kan rädda. 23
    Nästan allt sker till vänster där Willian har boll i massor. Dock, som sagt, inget alls har kommit ut ur det.
    Misstänker att även vi åskådare får beväpna oss med stort tålamod för det här. 75% bollinnehav. Det känns som mer.
    Fin aktion av Willian som går ned, såg ut som en filmning men domaren gav frispark i bra läge. 29 Han hade ju en fin mot City. Och den här var ännu bättre. MÅL MÅL MÅL. 30 Målvakten borde kunnat gjort bättre där.
    Vidi i ett bra anfall men slarvar bort det och det blir bara inkast. Till slut vinner de dock en hörna. 31
    Som går in i mål, gick den direkt? Såg så ut i fulstreamen. Väntar på reprisen. Japp det är en touch fpå Ampadu och Chelseas spelare, Willian och Cabellero står som fastfrusna. Det där var ren otur, men det är ju så många självmål. Stackars Ampadu. En riktigt bra hörna, och som sagt otur att Ampadu touchade in den vilket kanske förklarar varför varken Willian eller Caballero reagerade på faran.
    Ny hörna från Chelsea, lite mer liv i matchen nu fast inte riktigt som vi hoppades. 35 Christensen nickar men hänger på försvararen och får frispark emot sig. Och en till, lika meningslös den. Vidis enda hörna har varit långt bättre redan innan det blev självmål än alla Chelseas sammanlagt.
    Ampadu dyker upp och stöter fram en boll som blir farlig men i nästa boll blir det offside. Såg inte rätt ut på reprisen. 38
    Sedan går Ampadu in hårt i en närkamp. Han är frustrerad och irriterad efter sitt självmål, det märks då han satsar lite väl hårt in i duellerna nu.
    Vidi försvarar sig bra, som på Stamford Bridge och Chelsea är tröga och har svårt att hitta luckor. Som de lite för ofta blir mot uppställda försvar som sänker tempot i anfallen.
    CHO fint inlägg mot Morata som stöter bollen mot mål men något händer med Morata som skadat knät. Ser absolut inte bra ut. Morata har ordentligt ont. Något händer när han landar och lite oroligt då det ju är knät. 40 Morata utanför plan för behandling. Tveksamt om han kommer in igen.
    Bra aktion av CHO som glänser till för första gången i halvleken.
    Bra anfall av Vidi och Cabellero tvingas till en riktigt bra tv-räddning. 42 Hörnan bort denna gång, av Barkley.
    RLC som inte varit vän med bollen går framåt men får bollen för långt ifrån sig. 43
    Giroud ersätter Morata. 45 Två minuter tillägg.

Chelsea har dominerat men inte direkt känts farliga. Vidi har haft bättre målchanser. De har förvarat sig bra, lågt och inte släppt till några farliga chanser i öppet spel. Riktigt trist halvlek med både självmål och skada. Bate har ett övertygande grepp om andraplatsen med en tremålsledning mot Paok som varit en ren besvikelse i gruppen. Vidi kan tydligen inte gå vidare pga interna möten ens vid vinst idag.

ANDRA
Det var Willians tionde mål på frispark sedan han kom till Chelsea, fast det var ett tag sedan senast. Mer än någon annan i Chelsea. (Han kom 2013).
    Vidi startar andra raskt med en hörna. 47 Bra men nicken klart över. Önskar Chelsea slog lika bra hörnor som Vidi.
    RLC tar upp bollen, lämnar till Willian som går in som Haz brukar och skjuter, rakt på en spelare. 48
    CHO har några korta fina aktioner och har fått känna lite mer på bollen. 49
    Ampadu fin lång boll fram till Grioud som dock är offside tyvärr. 49
    Frispark när Barkley välts över vid boxhörnet till höger. 50 Rakt i muren av Emerson.
    Lite snabbare spel av Chelsea som försöker få upp Vidi i plan.
    Chelsea tappar boll på mitten, ett snabbt anfall och en boll över till höger till Nego som skjuter direkt på volley. Snyggt men försvarsspelet från Chelsea där var inte direkt övertygande. Caballero chanslös. 56
    Hoppas Chelsea vaknar nu.
    Pedro in för Willian, udda byte men det gör att CHO får spela där han är bäst. Till vänster.
    Lite stämning på arenan och Chelsea flyttar boll klart snabbare nu.
    En halvtimme kvar att vända det här på. Vilket Chelsea ska klara av om de inte trillar ihop som mot Wolves.
    Så överspelar Chelsea igen istället för att jaga mot mål. Ett pass för mycket hela tiden.
    Det är inte direkt så att någon spelare har stärkt sina aktier till att få starta på söndag. Lite mer vilja och ambition måste lysa igenom.
    Vidis försvar har börjat visa lite tecken på att spricka upp när Chelsea spelar snabbare och kommer fram snabbare istället för att spela handboll utanför boxen.
    Dubbelhörna. 65 Giroud nickar, åt sidan som om han söker någon annan. Varför?
    Första kortet när Giroud stoppas ordentligt av Juhacz med en bröstare. 66
    Pedros inhopp har i alla fall gett lite fart.
    Fint inlägg av Emerson men Giroud sätter det utanför med vänster utsida...68
    CHO foulas bakifrån och nytt kort till Huscti. 69
    Giroud foulas innan frisparken och domaren tar ett snack med spelarna. Bra till Giroud som klappar till på volley men över. Bra försök dock, hade kunnat bli lika snyggt som Vidis mål men blev en miss. 70
     Spelet är helt klart öppnare nu men Vidi klarar fortfarande av att försara sig bra. CHO är dock klart aktivare och skjuter men målvakten kan rädda. 71
    CHO till Pedro som försöker placera in bollen men just utanför. 72
    Vidis första anfall sedan målet, men lätt för Caballero. 73
    Så hamnar Chelsea i stillastående men CHO får fart i det och Fab fälls av Vinicius fult vid halvcirkeln. Kort förstås. 73
    Fab och Barkley vid bollen, det sägs att Barkley slår väldigt bra frisparkar på träning men vi har inte sett honom ta några i spel. Fab går bort. Giroud kvar med Barkley, bökigt att få spelarna att stå vid linjen. Knuffar hit och dit. Barkley fintar, Giroud tar den och den är snyggare än Willians i MÅL. 75 Skönt. Ett till nu. Då hade ändå en spelare fallit ned och ställt sig på linjen men han kan inte nå bollen som är perfekt.
    Nego kortas, frispark långt ut. Tar ned RLC.
    Chelsea spelar rent, riktigt snyggt men en försvarare får i sista stund bort bollen och Chelsea börjar om. 77
    RLC drar på sig ett gult, ca 40m ut. Frisparken bort av Ampadu och Pedro går och tar sig fri efter en duell men domaren hinner blåsa, och för Vidi.
    Dubbelbyte av Vidi. Tio minuter för Chelsea att avgöra matchen.
    Härligt lyft tilL CHO som går in men tvekar lite och täcks när han har skottläge. Bra chans. Går bakåt till RLC som skjuter men inte så bra. 82
    CHO får bollen bakåt till Fab som inte hinner först på den, lite seg i fötterna där. Chelsea bryter kontringen. SÅ bryter Vidi tillbaka med en bra tackling på CHO. 83
    Fint pass till CHO men då hittar domaren en offside som såg misstänkt ut igen. 83
   Zaps inlägg blir något slags skott som målvakten lätt tar hand om då ingen är i närheten. 84 Sista bytet för Vidi. 85
    Nego ned i en kollision med CHO, borde nog blivit frispark för VIdi. Det blir stora ord och förmodligen sägs det något riktigt dumt där. CHO är väldigt upprörd. Vi gissar att ungraren säger något riktigt fult och han tog närmast struptag ser vi i reprisen. Inte undra på att CHO blir sur. Domaren såg det inte.
    Ännu ett konstigt domslut som gick till Vidis fördel. 89 Domarna gjorde en ok match, men bara i 87 minuter.
    Bra täckt av Barkley som startar en kontring, bollen till Pedro som görs ned utan åtgärd. Chelsea behåller boll och sedan görs RLC ned och domaren släpper det också. Ampadu bra försvarsspel som reder ut situationen som domaren skapar.
    Tre minuter tillägg. Kan Chelsea hitta ett mål, för precis som förra mitt i veckanmatch borde Chelsea vinna/vunnit detta.
   
   
Av spelet från i lördags såg vi absolut inget. Det var viljelöst och talanglöst av Chelsea idag. Men två fina frisparkar räddade ändå dagen något lite. Ändå onödig poängförlust. Malmö går vidare som tvåa så det kan bli dem i lottningen på måndag vilken säkert blirmer spännande än den här matchen.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Stavrev A, Makedonien

BETYG

Några misstänkta offsider. Ett konstigt domslut dock när Pedro attackerades och vann bollen men fick frisparken emot sig på slutet. Missade vid gruff på slutet. Och gjorde sedan rena felbedömningar.

knappast
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy
Besök csfc-facebook: facebook