Europa League 2018-19 Grupp L
8 november 2018

CSFCs spelarbetyg

BATE Borisov, Vitryssland   bate    vs   CHELSEA Chelsea                                0                               -               1            (0-0)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - Europa League >

BATE Borisovs start-XI

Scherbitski, Rios, Volkov, Filipenko, Filipovic, Hleb, Dragun, Baga, Skavysh, Signevich, Stasevich.

avb: Chichkan, Yablonski, Berezkin, Ivanic, Tuominen, Polyakov, Moukam.

Manager: Alyaksey Baha

Målgörare

0-1

Olivier Giroud, 52

CHELSEAS INSATS


5+

En rent usel första halvtimme, bara tur att Bate inte utnyttjade det. Förmodligen Chelseas sämsta halvlek sedan Sarri kom, trots stort bollinnehavsövertag. Man måste dock göra något av det, vilja göra något av det. Sömnpillar a la carte i första fast Bate kunde förstås lett matchen. Ville Chelseas XI ens spela, var frågan efter första?

Klart bättre i andra halvlek men som helhet en besvikelsematch. Hade Bate varit lite skickligare och sluppit trävirket, tre gånger, kunde de mycket väl vunnit och vi hade inte kunnat säga det var orättvist.SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Kepa Arrizabalaga Räddade Chelsea i inledningen. 6+
Davide Zappacosta Försökte framåt men skickligheten svek honom. 6
Gary Cahill Osynlig. 5+
Andreas Christensen Tyvärr märktes hans misstag mer än vad han gjorde rätt i första halvlek. 6-
Emerson Palmieri Kom sällan till framåt. Mycket fint inlägg till Giroud. 6+
Jorginho Även han missade enkla pass. 6-
Ruben Loftus-Cheek Någon fin fint men han är för orörlig och ska han fortsätta få speltid måste han röra sig mer. 6-
Ross Barkley Försökte sätta fart på det, men fick inte till det. 6
Eden Hazard Första halvlek var nog en av hans sämsta på mycket länge. Vi ställer, med rätta, krav på honom. Bättre i andra men hans touch, hans passningar satt inte alls idag. 6-
Pedro Visade ambition, vilket han inte hade jättekonkurrens om i Chelsa under första. Flyttades till vänster när Willian kom in och där trivs han sämre. 6+
Olivier Giroud Kom inte alls till från start, men hade en bra chans i första som han inte lyckades omsätta. Mycket fint nickmål. 6+
---    
Willian In för Hazard, 52. Hade en jättemöjlighet att avgöra men han inte fram. 6
Mateo Kovacic In för Loftus-Cheek. 64 Fick tidvis upp tempot men idag vill Chelseas inte spela snabb fotboll verkar det som. 6
Callum Hudson-Odoi In för Pedro. 85 För kort tid för betyg. -
CHELSEAS BÄNK


Caballero, Azpilicueta, Ampadu, Kovacic, Kanté, Hudson-Odoi, Willian

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser 18 7
Skott på mål 4 2
Hörnor 6 3

Bollinnehav%

65 35
Källa Flashscore

 

Manager Maurizio Sarris INSATS

BETYG

Kan inte varit nöjd med en enda sak i första halvlek. Definitivt inte med inställningen eller bristen på skicklighet. Bättre i andra men nöjd kan han inte vara med annat än att Giroud gjorde mål.

6-

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Olivier Giroud

 


KORT OM MATCHEN - oftast skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Idag Vi vill nog säga att Chelsea startar ett något starkare lag i returen mot BATE än vad de gjorde på Stamford Bridge. detta inte minst genom att Eden Hazard startar. Backlinjen är den som brukar i cupmatcherna. Roligt att se är att ungdomarna Ampadu och CHO finns med på bänken. Mittfältet ser väldigt offensivt ut.

BATE vann sin liga i helgen, trots att tre omgångar återstår. Ganska överlägset alltså, ändå långt från favoriter i den här matchen. Oväntat många Chelseasupportrar på matchen, och inte bara resande utan många lokala tydligen. Matchen spelas i Minsk, 7 mil från Borisov.
    Bate har startat optimistiskt och stått för de första anfallen. 2 Mycket hög press med stor intensitet.
    Chelseas första anfall slutar med att Zap inte får in inlägget utan det blir inkast. 3
    I dimman syns det att Sarri inte är särdeles nöjd med kvaliteten på Chelseas passningar än så länge.
    Frispark efter en tuff attack på Hazard på mitten. Ett försök att sätta sig i respekt, har de inte förstått att Hazard bara blir bättre då? 6
    Vi är inte imponerade av Chelseas start. Trög, initiativfattig och mängder av usla passningar. Visserligen är temperaturen mindre behagliga 3° men det gäller för båda lagen.
    Vi får väl vara generösa och räkna in Chelseas första anfall vid 11 minuter. Bollen gick åtminstone in i straffområdet, där den nickas bort.
    Baha (eller Baga beroende på hur man vill översätta kyrilliskan) sätter bollen i stolpen från långt håll. Dags att vanaka nu kanske Chelsea. För det är luktar stryck. Hörnan som följer gör Kepa en bra räddning på och Chelsea får som så ofta numer inte bort bollen utan det blir flipper av det hela till domaren blåser av. 13 Frispark frö Bate, men Chelsea får inte bort bollen. Det är nog bra med Sarriball, men för fasen det innebär väl inte att man aldrig kan få bort bollen från eget straffområde?!
    Christansen skänker bort bollen. Tja, tänker han utman aom en plats då får han nog skärpa sig för Sarri kan verkligen inte vara nöjd med hur ofta det tyvärr skett när han fått chansen den här säsongen. 15. Första kvarten klart till Bate, Chelsea har varit rent usla. Börjar se ut som en liverpoolare från i tisdags.
    RLC, tillbaka i landslaget görs ned, men domaren vägrar blåsa. Nog för att det var en frispark men domarbedömningen kommer tydligen att vara sådan idag.
    Så stoppas Hazard oschysst och domaren struntar i det igen. Har vi en norsk domarinsats på gång?
    Mycket fin boll till Giroud som kommer helt fri, han tar ned bollen bra, vänder runt och skjuter utanför. Via touch. 18 Hörna. Som Chelsa gör sitt bästa för att slarva bort men de lyckas faktiskt behålla bollen innan de slår bort den. 19
    Det är nästan så man önskar Bate gör mål så Chelsea skärper sig för det här är inte i närheten av en godkänd insats. Chelsea leder passningsstatistiken överlägset men vi har inte sett hur många som varit korrekta och bara en passning har lett till något farligt vid Girouds chans.
    Inlägg på linjen som inte når fram till Giroud. Zap var i tidsnöd då passset till honom var svagt och bollen på väg ut. 21
    Inte ens Jorgihho får fram rätt enkla pass. Snart önskar man dimman gör att man slipper se det.
    Äntligen ett hyfsat anfall som dock inte leder till något. 24 Långskott som är mycket lätt för målvakten.
    Den ende som visar någon ambition är Pedro.
    71% bollinnehavvilket känns som 70% bortkastad tid med bollen.
    Hazard tappar boll igen, vilket han gjort påfallande många gånger när han inte själv slagit bort passet. 29
    Det mest positiva vi kan säga om första halvtimmen är att Bate inte leder vilket de förtjänat och att Chelsea lyckats stänga deras anfall mot slutet av halvtimmen.
    Inlägg rakt till målvakten. 32. Sorry men jag somnar snart, borde nog sovit bättre i natt.
    Eden Hazard har börjat visa tecken på att vilja se något hända men än så länge har han blivit stoppad av Bates utmärkta försvarsspel.
    Skott, en bra bit utanför av Emerson. 37
    Hörna som Giroud möter, målvakten reagerar sent men det spelar ingen roll då bollen går utanför. 41
    Giroud dras ned och domaren struntar ävne i det. Han har bestämt sig för att absolut inte beskyllas för att gynna bortalaget. 43
    Hazard vänder om på en stickare som såg bra ut men bollen hamnar lite för långt ifrån honom och slås bort. 44

Ett bollinnehavande och offensvit handlingsförlamat Chelsea har nog gjort sin sämsta match hittills, även om de egentligen bara gjort en bra match i Europa League trots resultaten. Förhoppningsvis kan Sarri väcka dem till andra och vi får hoppas på att Bate tröttnar och Chelse akommer igång under andra. Kepa bäst i Chelsea. Försvarsspelet bättre än anfallsspelet trots bollinnehavet.
    Chelsea kan bättre och måste visa det. Bate förtjänade ledning i halvtid och har spelat efter sina resurser och gjort det bra.

ANDRA
Hårtork allra minst från Sarri i halvlek hoppas vi på. Kan behövas i den blöta dimman som är lika trist som matchen. Kanske tidiga byten med spelare som faktiskt visar att de vill spela den här matchen. Chelsea måste inte höja sig en klass i andra, de måste komma upp i någon form av klass. För första halvlek var bedrägeri mot de fans som åkt till Vitryssland och som uppenbarligen fryser ordentligt när inget i splet kan värma dem. Tempo tempo tempo, tack.
    Med förstoringsglas har vi tyckt oss skymta lite mer vilja och ambition första fem i andra. Vi kan dock ha fel.
    Oj, en frispark för Hazard av domaren. Det var typ fem meter från honom så han hade väl svårt att blunda den här gången. 50. Hörnet av boxen. Mot bortre stolpen och utanför helt ofarligt.
    Så äntligen! Lite kvalitet, mycket fint inlägg av Emerson som Giroud möter med huvudet och gör slut på sin måltorka. Släpp loss nu Chelsea. 52 Mycket skicklig nick. Perfekt ned vid stolproten i språnget.
    En snabb kontring av Chelsea, slutar med blockerat skott av Hazard. 56 De har höjt splet och visar bättre vilja och intresse nu.
    Andra stolpträffen av Bate. Först fint och följsamt försvarsspel av Christiansen men bollen rensas som alltid inte tillräckligt långt bort och ett skott styra av centern i stolpen. Helt utan chans för Kepa som nu haft tur med sitt trävirke. 58
    Det har blivit fart och vilja i matchen nu. Den behövde verkligen ett mål, det ser vi nu. Frågan är om ett mål räcker för Chelsea, för Bate har fortfarande skapat mer än Chelsea.
    Så ett riktigt bra läge för Rios som borde gjort mål men sätter bollen en bra bit över. Kepa vansinnig på försvarsspelet där bollen får gå förbi alla till Rioas. 60 Chelseas ledning speglar inte chanserna.
    Hazard kan inte hantera bollen och det blev inget av det. Långskott sedan. Nu händer det saker i alla fall saker.
    hazard av för Willian. Hazard har en bra bit till någon som helst matchform. Missade pass, missade chanser och nej, ingen normal insats.
    Hörna Giroud. Mycke bra räddning men lite för mitt i målet så målvakten kunde rädda. På nästa hörna knuffas han och domaren gör som han gjort hela matchen, friar. 63
    RLC av för Kovacic, helt klart vill Sarri förbättra tempot och passningsspelet med det bytet. 64 Det verkar inte som om Barkley och RLC fungerar samtdigt, kanske för att RLC hmnar till höger när han nog helst vill vara till vänster.
    Chelsea behöver göra fler mål för inte kan väl Bates otur med stolpträffar fortsätta?!
    Barkley skjuter, bra skott men över. 67 Nja, kanske inte så bra som det såg ut innan reprisen.
    Så har Chelseas sänkt tempot till gåfotboll igen. Det är inte sättet att vinna den här matchen.
    Chelsea skulle avgjort matchen, tre mot två men sista bollen till Willian för brant och målvakten hinner först. 82
    Hudson-Odoi in för Pedro. 85 En sen födelsedagspresent. Hade Chelsa spelat bättre borde han fått fler minuter.
    Willian slarvar bort kontringen och skott från Bate en liten bit utanför men Kepa är lugn med sina vinklar. 87
    Tre minuter tillägg. Offside för Bate.
    Willian skjuter, styrs till hörna. 90+1
    Giroud kommer in före sin bevakare men styrningen är utanför. 90+2
    En chans för Bate, det blir en hörna för dem. 90+3
    Så får Bate sin tredje stolpträff och Chelsea har tur. Hörna igen. Nu klarar Chelsea av det. Chelsea hade tur. Skottet kom från halvcirkeln och det träffar stolproten. United är inte enda engelska laget med tur i Europa den här veckan.
   
Mest glädjande förstås resultatet och att det var Giroud som gjorde mål igen. Resten glömmer vi.  Bate gjorde en mycket bra insats, vi kan inte säga det om Chelsea. Tre stolpträffar för Bate, de kunde mycke tväl även vunnit den här matchen.

 

DOMARTEAMETS INSATS -  Nikola Dabanovic, Montenegro

BETYG

En okänd domare för oss. Verkade livrädd för att blåsa för klara fouls mot Chelsea i matchens första del. Var inte särdeles intresserad av att bedöma likartade situationer på likartat sätt. Obs, det var ingen svårdömd match.

ej
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy
Besök csfc-facebook: facebook