csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
2   Chelsea FC   11 sp 7 v 3 o 0 f 27 -8 mål 27 p
4 november 2018

CSFCs spelarbetyg

CHELSEA     Chelsea       vs        Crystal Palace    palace 
          3                                  -                   1          (1-0)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2018-2019>

Crystal Palaces start-XI

Hennessey, Van Aanholt, Tomkins, Sakho, Wan-Bissaka, Townsend, Milivojevic, McArthur, Kouyaté, Meyer, Zaha

avb: Guaita, Sorloth, Ayew, Schlupp, Kelly, Puncheon, Riedewald

Manager: Roy Hodgson

Målgörare

1-0
1-1
2-1
3-1

Alvaro Morata, 32
Andros Townsend, 53
Alvaro Morata, 65
Pedro, 70

CHELSEAS INSATS


6+

En slarvig tempofattig första halvtimme, men sedan löste målet upp matchen något och Chelsea hittade bättre vägar, och tempo och ställde fråga på fråga som det brukar kallas. Slött positionsspel igen gav en kvittering. Sedan kunde Chelsea avgöra med den injektion Hazard gav.
Stabil seger men vi kan bättre.SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Kepa Arrizabalaga Kunde inte göra mycket på målet. Enda skottet på mål dock i andra (ett lätt i första). 6+
César Azpilicueta Hade en kamp mot Zaha som vi nog får ge Azpi poängvinst i. 7
Antonio Rüdiger Klippan där bak och så snabb trots sin storlek. Vann även löpdueller mot erkänt snabba spelare. 7-
David Luiz Bra försvarsspel idag, men hans långa pass svek honom lite. Fel i positionen och frånsprungen vid kvitteringen. Nära målnick. 6+
Marcos Alonso Kunde trycka på framåt och då är han ju som bäst. Assist till Pedro. 7-
Jorginho Styr inte passningsspelet lika tydligt som i början av säsongen men hela tiden nyttig som motor. 6+
N'Golo Kanté Mycket bra första halvlek där han stoppade massor av försök till kontringar. Vann boll som förra säsongen, fast 30m högre upp i plan, minst. 7
Ross Barkley Styrde och gav sig in i tuffa situationer. Fick inte ut så mycket av det dock. 6+
Willian Pigg och aktiv men också lite temposänkande ibland. 7
Pedro Vaket att få fram assisten till Moratas mål. Mål själv också. 7
Alvaro Morata Rörde sig bra men fick inte till det innan han gjorde ett skickligt mål. På tok för många offsidepositioner dock. Ännu bättre andra mål. Kunde, borde faktiskt gjort tre mål men försökte göra det för läckert istället för att göra rätt! 8-
---    
Eden Hazard In för Willian. 64 Vilken injektion för Chelsea. Assist. 6+
Mateo Kovacic In för Barkley. 64 Stabil insats men han är inte någon som hotar med att göra mål. 6
Cesc Fabregas In för Jorginho. 80. För kort tid för betyg. -
CHELSEAS BÄNK


Caballero, Fabregas, Hazard, Loftus-Cheek, Kovacic, Zappacosta, Cahill

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser 15 7
Skott på mål 6 2
Hörnor 4 2

Bollinnehav %

73 27
Källa Flashscore

 

Manager Maurizio Sarris INSATS

BETYG

Sarri byter nästan hela laget mellan cup- och ligamatcher just nu och det har fungerat även om kvaliteten inte alltid bibehållits. Vi skulle gärna vilja se Chelsea starta matcherna bättre men de lyckas ju spela sig in i dem.

6+

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Alvaro Morata

 


KORT OM MATCHEN - oftast skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Chelsea måste prestera bättre än i veckan mot Derby, helst lika bra som mot Burnley. Vi vill inte se några överraskningar i den här matchen, som förra året. Däremot hoppas vi få se Eden Hazard någon gång under den. Palace har vunnit två av sina tre senaste besök på Stamford Bridge.

Hazard börjar på bänken, något att skrämma tröjorna av Palace med i andra halvlek, beroende på ställningen.
    Palace startar mycket aggressivt. De tar sig ned till kortlinjen och Kanté bryter bakåtspelet men passar sedan bollen illa, men så gör Palace och Chelsea tar sig ur det. 1
    Så är det Willians tur att gå ned mot linjen och lägga in bollen, mot Pedro, men hans vrickning tar på en försvarare och glider sakta in i armarna på Hennessy. 2
    Pigg start dock på matchen för Zaha gör det svårt för Chelsea och ordnar en hörna. 3 Kort till Zaha som övergör sina finter, som vanligt men han är ändå så svår att ta boll från. Han spelar med Filifjonkafrisyr från Mumindalen, så han är lätt att känna igen på plan. Manbun, kallas det visst också men det blir inte snyggare för det.
    Luiz tjafsar med Kepa och menar att Kepa måste tala om ifall han kommer ut eller inte. Ser inte snyggt ut men vi kan förstå det.
    Palace kontrar men Chelsea stänger skicklig ned dem. Chelsea har dock tappat några bollar lite för lätt för att tillåta dem göra det. Palace kommer att satsa ordentligt på sina kontringar, det förväntar sig vi alla.
    Barkley gör ett inlägg, Tomkins sparkar hål i luften och styr den mot målvakten. Synd att ingen var där på det. 8
    Bra inlägg igen men ingen på plats. 8 Chelsea vinner tillbaka och startar om, Willian och Pedro har bytt positioner. Luiz stoppar ett försök till att kontra.
    Chelsea har nu tagit hand om spelet och Palace faller ned för att vänta ut misstag och chans att kontra. 10 Chelseas passningsspel får dock inte plus just nu, särskilt inte när Luiz sätter en långboll väldigt illa. Det går för långsamt, det kan inte Sarri uppskatta.
    Morata lyckas spela till Zaha när han ska passa bakåt. Som sagt, passningsspelet är inte godkänt ännu. 11 Pedro städar upp åt honom.
    Fin aktion av Willian fint pass till Alonso men Wan-Bissaka lyckas komma mellan. 12
    Townsend blir pålägg i en sandwich och får en rätt snäll frispark en bit in på Chelseas halva. 13 Alonso rensar men Chelseas försök till kontring blir av intet.
    van Aanholt läser ett pass och en snabb kontring men deras sista pass är svagt. 14
    Inga farligheter att notera första kvarten. Även om Chelsea faktiskt haft ett skott på mål, statistiskt sett men det är snäll av den att räkna det.
    Willian har som sin vana trogen börjat piggt men har fortfarande en tendens att stänga ned tempot när han har bollen.
    Frispark för Zaha som skickligt håller undan flera Chelseaspelare. En bra bit ut och Luiz eller var det Rudi nickar bort, skottet som följer täcks bort och bollen hamnar hos Hennessy till slut. 17 Luiz bryter fram och får en frispark och en ordentligt smäll. 17
    Fin boll fram till Morata som är i klar offside vilket han visste och bara stötte bollen till målvakten. 18
    Än så länge är det Palaces matchplan som fungerar bäst. Chelsea är rätt impotenta med det lusiga passningstempot och bristen på raka bollar, vilket får Sarri att komma upp och ge instruktioner. 79% bollinnehav.
    Palace kontrar genom denne Zaha, men följande skott uselt. 20 Det är Chelsea mot Zaha och en mur av spelare. Och Zaha den klart farligaste och livligaste på plan.
    Bra brytning av Luiz på Meyer. 21 Det är dock Palace som hittar vägarna framåt trots bristen på bollinnehav.
    Samtidigt går City mot en mycket övertygande storseger mot Southampton. De är igång nu trots att de Bruyne är skadad igen.
    Bra inlägg av Alonso men Morata kommer inte till mot Sakho. Zaha kontrar och håller på med sina finter, Chelsea väntar ut honom till Zaha utan att titta lägger ett pass till absolut ingen alls. Inte första gången. Palace behöver verkligen ge honom bättre lekkamrater. 25 Zaha måste vara den fint-galnaste spelaren sedan Ronaldinho.
    Lång boll mot Zaha som dock täcks, men Kepa har bestämt sig för att komma ut och rensar mycket bra. Men Chelseas sänker tempot i kontringen igen. Zaha tacklas av Alonso, ingen foul men Zaha tycker ju alla tacklingar är foul så... Oliver stod bara någon meter ifrån. 27
    Så en offside igen på Morata. Den var sannerligen hårfin visar reprisen.
    Vi längtar redan efter Hazards inhopp.
    Morata snor bollen och jobbar fram en hörna vid flaggan mot två motspelare. 29 Kort till Pedro coh sedan hård markboll in. Ny hörna. 30 Lång men Rudi kan inte komma fram så det blir kontring där Kanté tar bollen från Zaha.
    Det är ingen halvtimme vi kan vara nöjda med.
    Willian skjuter med vänster, Sakho täcker. 31
    Vilken insats av Pedro som ur balans skjuter, skottet täcks och Pedro studsar upp och lägger in bollen till Morata som kontrollerar den men en mottagning och sätter bollen i mål. 32 Mycket skickligt och han har varit mer involverad i spelet innan än han brukar få vara. Har han äntligen kommit igång igen? I så fall är det nästan ett mirakel av Sarri igen i det. Men som Åslund i studion sa, Sarri gör det med anfallare.
    Mål men inte godkänt fast vi nog tycker vi har ett fall av att bollen gick via försvarare, men reprisen visar att offsiden var i situationen innan när Willian tog emot och spelade bakåt, så inte mycket att snacka om - tyvärr. Annars var det snyggt taget. 35
    Kanté har varit viktig och brutet upp Palaces spel flera gånger. Efter några touch så hamnar den hos Barkley som gör ett försök att skjuta ned den stigande månen. Inte så lyckat skott. 36
    En bra period av Chelsea sedan halvtimmen slog. Palace visar redan tecken på att öppna upp sig mer.
    Alonso på frisparkar nickar fram Morata som i svår vinkel försöker nicka in den men den går klart över. 39
    Det är högre tempo och mer ambtiion i Chelseas spel nu. Även om Chelsea hade mycket boll innan är det nu med en annan auktoritet de behandlar den.
    Luiz inlägg plockas lätt ned.
    Rudi söker Morata med en lång boll men hans förstatouch sviker honom när han vrider och vänder på huvudet för att se på vilken sida om honom bollen ska komma ned. 45
    En minut tilllägg när Rudi får frispark och offside på Pedro.
    Morata och Kanté har varit halvlekens Chelseaspelare. Alonso får plus också och Barkley har varit inblandad i mycket. Willian också bra. Även om vi fortfarande tycker första halvtimmen var trög och seg.
    När vi får se bortdömda målet igen i ett längre klipp, så är Willian inte offside i första läget som vi trodde av en tidigare repris. Så målet var felaktigt bortdömd. Svårbedömt. Men bollen går helt klart via en försvarare fram till en offsidestående Willian så det är från en försvarare, inte från en Chelseaspelare.
    Spelsekvenser på hur skickligt Chelsea spelat mot Zaha, avvaktande och utan att flyga in i situationerna, visade så tydligt Sarris och Chelseas strategi mot honom och den har fungerat. Bra analys av studion.
    78% boll i första halvlek. Borde det inte ge fler mål?

ANDRA
Chelsea behöver fler mål för Palace är väl just nu experterna på att skaffa sig straffar.
    Kommer Palace våga satsa framåt eller fortsätter de som i första till senare i matchen?
    Första indikationen är att de vill framåt mer.
    Missförstånd mellan Willlian och Alonso. Chelsea inner dock tillbaka bollen. 47
    Kanté som spelfördelare, ut till Pedro men inlägget blockeras. Chelsea stoppar dock kontringen och Kanté vinner boll igen. Som förra säsongen fast 30m högre upp i plan.
    Hazard värmer och bästa publikreaktionen hittills, nästan.
    Pedro manglas men Oliver ger fördel. Borde nog ge kort efteråt. 50 Det blev bara muntlig varning.
    Morata på väg att göra sig fri men får bollen på klacken och Palace kan kontra. Townsend kommer fri och sätter bollen utom räckhåll för Kepa. Luiz i fel position och blir frånsprungen. 53 Så långt från rättvist men förhoppningsvis vaknar Chelsea av det.
    Chelseas försvar tryckte på för högt och då Luiz är för långsam.... så slarvigt, så onödigt, och absolut inte rättvist även om Chelsea inte direkt skapat mängder av chanser, snarare tvärtom jämfört med bollinnehav. Väckarklocka får vi hoppas. Och in med Hazard.
    Bra nick av Morata men ännu en offside. 57
    Palace har helt klart tagit mod till sig från kvitteringen. Chelsea ser dock lite mer angelägna ut igen också så förhoppningsvis reder vi ut det.
    Rudi vinner löpduell mot Townsend. 59 Palace ser dock hur de ska spela nu, raka snabba bollar.
    Willian skjuter, rakt på målvakten. 60
    Palace kontrar och Meyer får till slut fram ett vekt skott vid stolproten men den är Kepa med på. 60
    Så tverkar Chelseas i passningsspelet igen och det är lätt för Palace att läsa det.
    Bra boll från Willian till Morata men Tomkins är med och täcker till hörna. 62
    Hörnan nära till Luiz, sedan knuffas Pedro och frispark till Chelsea. Haz och Kovacic på väg in.
    Härlig frispark till Luiz men Hennessy kan klara nicken från den frie Luiz som inte får bollen tillräckligt nära stolpen. Mycket bra räddning dock. 63 På hörnan Luiz igen men den här gången är det en dålig nick högt över.
    Hazard och Kovacic in för Willian och Barkley. 64
    Tempot gickk upp direkt, tills Hazard fälls och får frispark. 65 Haz tar den själv utifrån, går bi alla till Morata som prickskjuter in bollen ur svår vinkel i burgaveln. Assist Hazard, mål Morata. Det vill vi se så mycket mer. 65
    Det är en annan fart på Chelsea nu som jagar ett tredje och förmodligen avgörande mål nu. Vilken injektion Hazard är, och han är spelsugen efter skadan det syns verkligen på honom.
    Så är det Pedros tur att sätta bollen i ungefär samma maska. 70. Fast med en bredsida. Alonso boll in mot Pedro som är i en helt annan vinkel ungefär vid punkten men bollen hamnar där Moratas hamnade. Så fint anfall. Nu känner vi igen dem. 70
    Det kan bli fler om Chelsea inte lägger ned sista tjugo.
    Palace måste nu välja, chansa framåt eller hålla nere siffrorna?! 85% bollinnehav till Chelsea senaste tio.
    Chelsea tvåa igen på bättre målskillnad än Liverpool. Ännu obesegrade säger vi kaxigt fast det är mer än en kvart kvar.
    Lite bollinnehav för Palace men det slutar med att Kanté bryter. 75
    Så bryter Morata långt ned och spelar Kepa.
    Förre Chelseaspelaren van Aanholt får skottläge men en bra bit över. 77 Palace försöker åtminstone närma sig. Chelsea verkar dragit ned på tempot dock, det gillar vi inte. Med den injektion som Hazard var vill vi se mer framåt.
    Svår boll men fin av Kovacic mot Morata, tyvärr nådde den inte riktigt fram då Morata annars hade blivit fri. 78
    Dåligt pass mot Haz som är till vänster istället för sin vanliga position. Pedro försöker gå igenom flera spelare, det blir lite för många tätt ihop till slut. 79
    Sista tio har genererat många mål, får hoppas på det igen.
    Kovacic tar sig fint fram men skottet är svagt och en bit utanför. Många har påpekat att han inte kan skjuta och den kritiken lär inte minska efter det skottet.
    Fabregas in för Jorginho. 80
    Tio mål sista kvarten har Chelsea gjort den här säsongen i ligan. Hoppas på bättring av den statistiken. I de tre senaste dessutom mål på övertid.
    Alonsos boll in till Pedro är fin men han når den inte. 83 Jätteläg annars.
    Chelsea har slarvat med passen igen och gett Palace lite möjligheter. Så slutar det med att Milovijevic får det kort han jobbat ihop till. 86^   
    Vi vill ha ett mål till! Matchen tror vi är vunnen. 86
    Så nära att Morata får tag i ett spel bakåt. 88 OJ Nära ett hat-trick där.
    Tre minuter tillägg. Zaha försöker hitta en öppning men Chelsea spelar fortfarande smart mot honom med flera spelare som täcker och ingen som går på honom och orsakar straff. 90+1
    Publiken kör lite Olé för varje lyckad passning. Alonsos inlägg stoppas dock av en fot. 90+1 Slö mottagning av Kovacic och slött pass av Luis som inte ser en vit och kontring som avslutas med ett skott som touchas till hörna. 90+3
    Morata får friläge men försöker sig på en chipp över en lång målvakt, han skulle fintat. 90+3 Varför göra det så svårt? Ett steg åt höger och han hade haft sitt hat-trick.
   
   
   

 

DOMARTEAMETS INSATS - Michael Oliver

BETYG

Han har inte varit klockren men Oliver växer alltmer fram som en domare av hög klass, och som många sådana (inte minst engelska) har han en viss arrogans kring sig. Han dömer dock bättre och bättre. Han är en domare som tillåter lite mer men när det går åt båda hållen är det ok. Borde dock godkänt Willians mål. och med VAR hade det godkänts.

knappt
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy

Besök csfc-facebook: facebook