csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3   Chelsea FC   9 sp 6 v 3 o 0 f 20 -7 mål 21 p

- always proud to be Blue -


15 - 21 okt 2018
    NÄSTA MATCH:

       25 okt- BATE BORISOV - kl 21.00

     -

Nyheter v-42


SÖNDAG:
Efter att övriga matcher har spelats i WSL är nu damerna nere på en katastrofal sjundeplats.

Chelsea W fortsätter sin usla säsongsstart med ännu en mållös match och bara 0-0 borta mot Birmingham. Vi får nog räkna bort möjligheten till att upprepa ligatiteln som borta redan nu i oktober. Stor besvikelse. Dessutom mot tio spelare då Birmingham fick en spelare utvisad, om än sent i matchen. Chelsea kan helt enkelt inte göra mål längre. Inte ens på straff då Carney missade en.
    Alla svenskorna startade. Chelsea ligger femma i tabellen, hela åtta poäng och en match mer spelad efter Arsenal. Emma Hayes har stora problem att lösa nu.

Mourinho är nog rätt nöjd, inte bara med resultatet även om han tydligen lyckades lura några sportskrivare att tro på hans version att United var det bättre laget, vilket de absolut inte var mer än kanske 10- max 20 minuter på hela matchen. Ändå när vi läser matchrapporter och betyg får Uniteds spelare i genomsnitt högre betyg än Chelseas, vilket är obegripligt om vi inte tar med i beräkningen hur United och deras fans till stor del skriver dessa. Mest nöjd är han nog ändå med att allt fokus kom att hamna på andra saker än hans egen framtid i klubben. Ännu en gång har han lyckats manipulera medierna.
    Utbrotten mot Ianni har en hel del av hyckleri bakom sig och genomgående är det Unitedsupportrar, Uniteds handgångna skribenter och före detta spelare som tjafsar mest. Andra ser det för vad det var, inget avsiktligt eller planerad bara dåligt omdöme hos en coach vars glädje över en kvittering gick överstyr. Han lär nog få betala för det men att som vissa gör kräva att han får sparken är rent löjeväckande. I så fall måste alla supportrar också förbjudas från att visa känslor på matcherna.
    Det andra stora efter matchen handlar om Alvaro Morata som nu döms ut av alla. Sarri sa att han förtjänat sin startplats för att han tränat väldigt bra. Han levde dock inte upp till förtroendet och även om Ruud Gullits ord är för hårda, finns där en liten del av sanningen, när han säger att Chelseas andra spelare inte litar på Morata. För det kan ju inte vara bara en slump att Morata får så få bollar att göra något med, även om Uniteds mittbackar för en gångs skull verkligen var påtända och väldigt aktiva mot honom. Tålamodet med Morata är nog tyvärr slut hos väldigt många nu.
      Nöjdast som sagt är säkert Mourinho som slapp allt fokus på sig och för en gångs skull lyckades få spela rollen av offer. Fast han vore ju inte sig själv om han inte framhävde sig över allt; dels genom sin trefingrarsgest och dels genom att (delvis osant) hävda att han minsann lyckades stänga ned Jorginho och Eden Hazard så han kunde håna dem efter matchen.

LÖRDAG:
Det står nu klart verkar det som att Marco Ianni aldrig någonsin sa något till Mourinho efter Barkleys kvittering, vilket borde få Unitedsupportern Noa Bachner i Expressen att be om ursäkt för sitt påhopp och löjeväckande krönika om händelsen som bygger på falska fakta. Ianni sprang dock in i Mourinhos tekniska område och gjorde en s k fistpump. För vilket både Sarri och Ianni bett om ursäkt för. För en fotbollssupporter som inte håller på United (alltså inte krönikör Wilbacher) är det dock föga märkvärdigt över Iannis glädje även om det han gjorde var fel - men att överreagera som Expressen gör med rubrik och text är skamligt och drar bara löjets skimmer över Bachner. Det var ju inte direkt så att Ianni petade någon i ögat, slog eller spottade på någon eller skrek otidigheter, han firade som vilken fotbollssupporter som helst. Fal, men mänskligt. Han kommer säkert också att få ett efterspel att vänta, och som sagt han har redan bett om ursäkt vilket accepterats.

Maurizio Sarri var inte nöjd med Chelseas avslutande halvtimme idag (inte vi heller även om vi imponeras av hur de kämpade in ett sent mål). Sarri menade att efter en timme och Uniteds kvittering slutade Chelsea spela den fotboll han vill att laget ska ha och började med långbollar. Att det blev stressat på planen, det såg vi ju alla. Det blir lätt det när man dominerat och ändå är på väg att förlora poäng/matchen.

U18-laget utklassade West Ham idag med 5-0 på bortaplan. Det verkar som de börjar komma igång nu efter en lite trevande inledning på säsongen. Målgörare: Anjorin 13, Lawrence 17, Lewis 20, Ballo 27, 52

Även U23 imponerade stort i PL2-ligan. De vann med 4-1 mot Manchester City på bortaplan. Målgörare: McEachran 43; Brown 74; Uwakwe 78; Castillo 85

Chelsea har tappat sex poäng i ligan och ärligt talat svider de surt allihopa. Riktigt surt men det är nog tyvärr en effekt av Sarriball.
    Mot Liverpool misslyckades Chelsea att få bort bollen, täppte inte till och Sturridge får till en osannolik träff där bollen tvärdyker sista halvmetern. Mot United misslyckas Chelsea gång på gång vid två tillfällen att få bort bollen trots att de liksom mot Liverpool egentligen hade den under kontroll så att säga, men ändå inte. De får helt enkelt inte bort bollen efter nickar och lite desperata sparkar. Planens dittills sämste spelare gör då två jättefina avslut och två poäng försvann igen (det kunde blivit mer om Chelsea inte varit så oerhört starka sista tio+ som laget varit hela säsongen). Mot West Ham var det oförmågan att göra mål som avgjorde.
   Vi tror att oförmågan att rensa bort bollen distinkt och ordentligt, det som t ex JT var expert på, beror på att vi hela tiden ska spela oss ur situationer även i lägen då en rejäl rensning vore bättre. Eller åtminstone ett längre pass så bollen kommer bort från faroområdet. Det gör backlinjen lite osäkra och det blir bara halvmesyrer av det hela. En oönskad bieffekt av Sarriball som vi hoppas managern inser och att försvarsspelarna blir säkrare med ju längre säsongen går.
    För som sagt, de här tappade sex poängen känns väldigt onödigt tappade. Även om vi förstås inte ska gnälla, det kunde ju varit som i januari och framåt förra säsongen.

Oavgjort och fortfarande obesegrade men ändå känns det en del som en förlust för Chelsea borde vunnit. Vi ska inte släppa till två mål på sju målchanser och tre skott på mål. Chelsea måste vara effektivare särskilt när de spelar så bra som i första.   
    Mourinhos uppträdande och snack efter matchen var pinsamt och närmast lögnaktigt. Men det tillhör väl managerns uppgift att se matcherna med totalt blindstyre vad det gäller motståndarna. Han avslöjade dock att Sarris andre assistent Ianni bad om ursäkt för sitt firande och visade lite klass när han accepterade det och vägrade prata mer om den situationen. (Om nu coachen sa något eller inte, vi tror nog det bara var firandet framför Mourinho som tände honom - vilket i sig var väldigt onödigt och dumt men förståeligt med tanke på vad som just hänt och arenan är trång vid de olika områdena).

Erik Niva sitter i studion och pratar strunt när han är fullständigt övertygad om att Eden Hazard går till Real Madrid i sommar. Vore jag han skulle jag inte vara så tvärsäker alls.

Uniteds laguppställning är oväntat offensiv med Mata istället för McTominay.
    Sarri sa före matchen att han vilade Ross Barkley för att han spelade för mycket under landslagsuppehållet. Undrar hur sådant känns för honom men vi förstår Sarri.

United har förlorat fler matcher, 18, och släppt in fler mål, 68, mot Chelsea än mot någon annan klubb i Premier League någonsin.

FREDAG:
Mycket intressant läsning om hur Eden Hazard ser på fotboll. Läs Sky Sports Match Zone-sammanfattning här>>

Mourinho har begärt extra tid att bemöta FAs anklagelser, till onsdag, och fått det. Vilket betyder att han kommer att vara på sidlinjen imorgon.

Från presskonferensen:
Först om skadeläget. Ampadu är borta några veckor. Rüdiger är förmodligen spelklar imorgon, liksom Hudson-Odoi, Kovacic och Barkley som också haft några problem efter landslagsuppdragen.
    Någon idiot i Real Madrid lär sagt att Chelsea har behållit Eden Hazard som en slav, vilket väckte skratt hos Sarri. Sarri är övertygad om att Hazrd kan vinna Guldbollen och alla andra utmärkelser utan att behöva spela i Spanien.
    Sarri passade på att ösa beröm över Mourinho (och om vi får säga det, det är så skönt att slippa tjafset mellan nuvarande och tidigare managers som tyvärr förekommit i vår klubb. Ingen verkar vilja bråka med Sarri...)
    Sarri fick frågan om vad Karen Carney utsatts för och sa att han såg henne i senaste matchen, berömde henne och uttryckte sin avsky för de här sociala medier-kräken (vårt ordval). Det är oacceptabelt. Sarri själv menade att han inte använder dem utan föredrar att prata ansikte till ansikte med folk.
    Så mer om Mourinho och Sarri höll med om att han för ögonblicket inte får den respekt han kanske förtjänar. Han är också lite förvånad över Uniteds förhållandevis svaga start.
    Sarri ser United som ett av de starkaste lagen i ligan om man ser spelare för spelare men sa att City spelar bättre som lag.
    Sarri är väldigt nöjd med resultaten men är soklar på att han anser att laget kan förbättra sig. Han tycker dock det är svårt då han inte får tid att jobba med dem på det han vill på grund av landskamper och spelschema. Han påpekade särskilt att de ger motståndarna för många chanser att göra mål.
    Han gav också Andreas Christensens far en form av åthutning genom att betona att denne kanske inte ser speltid i Europa League som viktigt men det gör Sarri och Chelsea. Han menade också med tanke på hur väl Rudi och Luiz har spelat kräver det tålamod från dem som inte just nu startar i ligan.
    Han gav även de som tror han vill sälja Morata i januari av avhyvlning genom att påpeka att de inte fattar honom. Han tycker Morata har utvecklats och blivit bättre och bättre och har varit väldigt bra på träningsplan de senaste dagarna. (Så Morata behöver knappast oroa sig för sin managers stöd, oavsett vad nissar och tyckare anser).      
   
Lika bra vi får det ur vägen direkt. Dagens Hazard.
Eden Hazard mer än öppnar upp för att det är sant att han kan komma att förlänga sitt kontrakt med Chelsea när han inför mer seriösa källor bekräftar att han mycket väl kan se sig själv avsluta sin karriär i Chelsea. Läs Skys rapport här>>
    Goda nyheter.

TORSDAG:
Chelseakaptenen Karen Carney fick igår efter matchen mot Fiorentina motta dödshot och hot om att hon skulle våldtas. Detta över instagram.
    Vi har inte ord för att uttrycka vårt förakt för avskum som gör sådana här saker. Att man dessutom gömmer sig anonymt på sociala medier måste ses som försvårande omständigheter. (Den fege ynkryggen använde pseudonymen dzo09)
    Den som skickade meddelana har tagits bort från Instagram och både landslaget och FA har uttryckt sin bestörtning över det som har hänt. Tyvärr verkar det inte som Karen Carney vill polisanmäla det utan bara försöka komma över detta. Fel väg anser vi förstås, men vi kan också förstå varför kvinnor inte anmäler. Det räcker ju med att se hur världens mäktigaste man Donald Trump våldför sig på en kvinnas rykte och person efter att hon vågat anmäla och anklaga en annan mäktig man för oegentligheter.
    Vi beklagar också djupt att Chelsea i skrivande stund ännu inte kommenterat och tagit sin kapten i försvar mot denna ynkrygg som tar till sådana hot mot en fotbollsspelare. Vi hoppas få se Chelsea också fördöma detta på kraftfullaste möjliga sätt snarast. Inte minst därför meddelandet tyder på att det är en s k Chelseasupporter som gjort hoten i frustration över att Chelsea bara fick en enda boll förbi Fiorentinas storspelande svenska målvakt Stephanie Öhström.
    (Chelsea ska enligt Sky kommenterat det hela och hänvisat till Instagram, men kl 21 finns inget som vi ser på hemsidan om det hela, och det tycker vi är dåligt.)

Damernas manager Emma Hayes fyller 42 år i dag. Grattis.

ONSDAG:
Chelsea fick en bra start mot Fiorentina.En straff redan i 8e minuten som Karen Carney säkert satte.     En uddamålsvinst på hemmaplan imponerar faktiskt inte, särskilt inte då det krävdes en straff. Chelsea W har problem och Emma Hayes har saker att ta itu med för det här är sannerligen inte godlkänt. Inte för att nedvärdera Fiorentina, men Chelsea ska kunna vinna med 3-4 mål hemma mot dem.

Enligt en genomgång i Mirror har United flera möjliga skador; det är klart osäkert på om de verkligen är skador eller högst frågetecken inför helgen dock. Det talas om problem för Luke Shaw, Scott McTominay, Nemanja Matic men även Jesse Lingard, Marouane Fellaini, Ander Herrera, Marcos Rojo. Vi förväntar oss nog att flertalet av dessa kommer att spela på lördag.
    Chelsea har förstås Marco van Ginkel på skadelistan och så lär det förbli större delen av året. Det är osäkert om Antonio Rüdiger kan spela på lördag och det är än mer tveksamt om Ethan Ampadus knäskada.

Det pratas alltmer om att Man United inte bara kan koncentrera sig på att stoppa Eden Hazard på lördag. De måste också stoppa Jorginho. Vilket kommer att kräva fart och disciplin, något som inte helt går ihop med spekulationerna om att Mourinho kommer att satsa på sina fyrtorn i matchen för att dominera den fysiskt. Vi lär väl få se vad portugisen har i bakfickan, liksom vi lär få se om han ens finns på plats på lördag med tanke på avstängningshotet.
    Apropå avstängningshotet spekuleras det nu i att Mourinho kommer att svara på anklagelserna så sent som möjligt före kl 19 på fredag så kommittén inte kan ta beslut innan Chelseamatchen om vilken disciplinär åtgärd han kommer att få (för vi tror nog det blir något, böter eller avstängning eller kanske båda). Straffet är inte fastställd på förväg som vid spelarärenden så ett möte (telefon eller personligt) måste hållas innan ev straff avgörs.

Chelseas damer har Champions Leaguemötet mot Fiorentina ikväll. Det krävs en ordentligt uppryckning efter fiaskot mot Arsenal.

Därmed har vi hela tre och en halv vecka till nästa landslagsuppehåll. På den tiden ska Chelsea hinna avverka hela sju matcher, varav på papper (eller innan säsongen) lördagens verkar tuffast. Alla de övriga ser vinnbara ut vilket kan oroa lite för inte kan väl Chelsea ändå lägga sju förlustfria matcher ytterligare till den här säsongsinledningen? Vi tänker dock hålla tummarna för den utvecklingen. Först ska vi bara slå United på Stamford Bridge och förhoppningsvis sedan spela lite bättre (även om vi vunnit) i Europa League mot Bate, än hittills. Burnley, Crystal Palace och även ett Everton som närmar sig form starkt, ska ändå gå att besegra. Sedan nytt stopp och därmed sätts ligan igång igen med en ny toppmatch, borta mot Tottenham. Vi får inte glömma att vi ska möta Frank Lampard också och hans Derby.

TISDAG:
Belgien sparade Eden Hazard något i landskampen mot Nederländerna. Han byttes ut mot lillebror i halvtid. Skönt, då är han förhoppningsväis fräsch mot United.

Chelsea verkar ha haft tur det här landslagsstoppet. Ingen Chelseaspelare har ännu rapporterats skadad som inte var det innan. Däremot är känslan att väldigt många andra lag haft mindre tur, i PL verkar Liverpool vara det lag som haft mest otur med skador. Vi får se hur långvariga de blir. Vi fick dock Ampadu skadad, det ska inte glömmas. Vi vet inte hur allvarligt, om han kan komma ifråga till cupmatcherna?!

Det kanske inte blir någon José Mourinho på Stamford Bridge. Åtminstone inte på bänken. Han har nämligen anklagats av FA för olämpligt språkbruk (fast frågan är om översättningen som bl a Expressen har inte är värre, då den bara har ett ord typ identiskt med vad Mourinho sa. Den direkta översättningen är långt värre än vad Expressen vattnat ned den till). Mourinho har till fredag kl 19 på sig att ge sin version av händelserna efter Newcastlematchen. Avstängning är ett straff som kan vänta (även om det med tanke på hur lång tid han har på sig att svara efter denna sena utveckling, det hände ju efter Newcastlematchen för nästan två veckor sedan), gör att han förmodligen inte hinner bli avstängd redan till lunchmötet på lördag.

Marcos Alonso var nära att göra mål i inledningen i går. Istället rusade England ifrån tilll 3-0 som de lyckades hålla undan till 3-2, fast med viss domarhjälp. Ross Barkley hyllas av engelska medier efter matchen och får mycket beröm.

José Mourinhos facit mot Chelsea är inte lysande, särskilt inte på Stamford Bridge där han förlorat de tre senaste mötena. Den här artikeln tar en närmare titt på hans möten med sin gamla klubb>>

MÅNDAG:
Marcos Alonso startar för Spanien mot England och Ross Barkley startar för England. På papper har Barkley en något udda position som högerytter men papper är ju inte hur de spelar när matchen startar kvart i nio. Morata, Kepa och Azpilicueta är på Spaniens bänk. TV12 visar matchen.

Några möjliga skadetillfällen ska avfärdas tidigt i veckan men vi börjar redan nu se fram mot veckans höjdpunkt. Fotbollen är tillbaka med en bang med mötet mot Manchester United på Stamford Bridge.
    Som ni säkert kommer ihåg var José Mourinho sparkad, i medierna åtminstone, för lite mer än en vecka sedan. Därefter har vi inte hört någonting om att han ska lämna då United lyckades slå ett Newcastle som spelade ut dem i första halvlek och slutade spela fotboll i andra. Istället ska han nu värva Gary Cahill och halva Europas mittbacksspelare eller något sådant. Alla sparkningsyxor i medierna har dock begravts, och inte där vi förväntade oss dem - i ryggen på José Mourinho. Så vid fyratiden på lördag får vi se om han fortfarande har ett jobb eller om han överlevt ännu en mediestorm, fast det har han kanske redan gjort.
    Som de mer sansade av oss trodde vi inte direkt på ryktena om att Mourinho skulle få sparken. Det finns flera saker som talar för att United inte kommer att dra i sparken tidigt. Förutsatt att vi inte får höra att Mourinhos något höga hotellnota betalas av United för då börjar de väl se det som en besparing. Att sparka Mourinho som fick ett nytt kontrakt för inte länge sedan lär kosta multum, och lite till. Vilket gör att ett börsnoterat bolag som United ändå tvekar inför utgiften. Ännu mer kanske uppgifterna om att ingen tydligen riktigt vill ha jobbet skrämmer Uniteds ledning och ägare. Särskilt inte om klubben nu ska säljas till en annan mellanöstern diktatorfamilj, den saudiska Salman. Som ju onekligen har vissa PR-problem efter det troliga mordet på Khashoggi i Turkiet av familjens starke man. (Kanske är det därför medierna plötsligt håller tyst, att kritisera Glazers är bra mycket mindre farligt än att kritisera Salmans;).
    Den tidigare absolute favoriten, nästan så man trodde förkontrakt var skrivet enligt medierna, Zinedine Zidane lär avslöjat att han inte vill ha jobbet. Han vill inte jobba i England tydligen och utan verkar hoppas Allegri ska lämna Juventus. Antonio Conte lär nog inte vara aktuell. Arsene Wenger är knappast aktuell och Laurent Blanc börjar se ut som det nya heta ryktet av s k topptränare som är jobblösa just nu.
    United har dock några tuffa uppgifter framför sig nu.
    Först den enda engelska fotbollsklubben som är obesegrad i alla turneringar, Chelsea. På bortaplan. Sedan följer Juventus och kanske lite lättare, Everton. Motstånd på en helt annan nivå än vad United har mött hittills, då de utan tvekan haft absolut lättaste öppningen på ligan av alla tippade topplag. Ändå ligger de sju poäng efter Chelsea efter åtta omgångar. Då har ändå de Gea redan räddat dem i några matcher.
    Vi vet också vad som väntas, trots snack om att Eden Hazard och José Mourino kan komma att återförenas i Real Madrid. Mourinho kommer att ställa upp för att inte förlora, för det är ju vad han gör i toppmöten. Han kommer att hänga en, två eller kanske till och med tre ryggsäckar på Eden Hazard och försöka sparka honom av Stamford Bridge. Ander Herrera brukar få det jobbet men han verkar hamnat i den berömda portugisiska frysboxen på sistone så det kanske blir andra som får jobbet den här gången. Fast står Herrera med på laguppställningen på lördag, då vet vi verkligen vad som väntar och kan bara hoppas att domaren också gör det.
    Chelsea kan dock inte döma ut United från vad de visat hittills för laget ska vara bättre än vad de visat hittills. Något det säkert finns spelare som vill visa när de återvänder till Stamford Bridge.
    Chelsea har på papper ett lättare spelschema framöver efter det här mötet och det är absolut ingen omöjlighet att vi kan behålla vår förlustnolla ända till nästa landslagsuppehåll i november. Även om det är hela sju matcher som ska spelas i perioden och oddset lär väl sjunka på att vi går på någon mina. Underskattning på lördag förväntar vi dock inte.

 

Rykten, notiser m m, v-42


SÖNDAG:
Vi pratar gärna om Mourinhos vettlösa försäljningar av de Bruyne, Lukaku, Mata med flera. Vi måste nog också dock titta på Contes agerande på spelarmarknaden. Han gjorde sig av med Diego Costa, värvade Bakayoko och Morata. Inget bra facit direkt. Intressant nog är de också de två managers i klubbens historia som klagat mest på att de inte fick köpa de spelare de ville, men ändå köpte dessa och än värre, långt värre, sålda de spelare som skulle behållits. Om inte annat, visar det ju att videospelsinställningen att köpa och sälja kanske ändå inte är rätt väg att gå. Som motsats kan vi ju hålla Ross Barkley som Chelsea jagade i många år och till slut värvade för en spottstyver. Han hade en trög start i Chelsea, lätt förklarad av att han kom till klubben fortfarande skadad hur mycket det än hävdades att han var frisk från sin stora skada. Idag håller han på att växa ut till en väldigt viktig spelare, inte minst triggad av konkurrensen med Kovacic. Kanske dags för Sarri att experimentera lite när Europa Leagueavancemanget är klart och spela både Kovacic och Barkley från start. Ingen av dem är direkt en ytter men någon form av modell borde Sarri kunna hitta för att utnyttja dem båda.

LÖRDAG:
Tammy Abraham gjorde första målet i JTs första match som assisterande manager i Aston Villa.
    Det blev också segermålet.

Ett Chelseafan har donerat 7000 pund för att göra en banner för Eden Hazard, i ett försök att få honom att stanna också. Läs mer här>>
    Bannern säger: "Eden Hazard we want you to stay" Tyvärr fick vi inte se den under sändningen.

FREDAG:
Det är så deprimerande att man vill bara sätta sig ned med en öl i handen och försöka undvika att tänka på hur människor uppträder mot andra människor särskilt på sociala medier.
    I onsdags hotades Karen Carney. När det blev uppmärksammat kom ynryggar fram ur det ruttna trävirke där de dväljes och skickade hot till andra spelare (okänt ännu vem) i engelska landslaget. I avsikt att själva få samma uppmärksamhet. Det är bara rent för bedrövligt och säger tyvärr så mycket om tonläget och hur alltför många använder sociala medier.
    Läs mer om de här händelserna här>> och förfasas gärna lika mycket som vi. Trots #metoo och all uppmärksmeht blir det inte bättre.

Tunga siffor på hur Sarri har förändrat Chelsea, för den som är intresserad av statistik. Från Sky Sports. Läs här>>

Vi har inte bestämt oss, skämtar Ronay eller är det på allvar när han liknar José Mourinho med pesten som fått slut på människor att döda? I vilket fall som är det rolig, och intressant läsning om Mourinho, men även Sarri och vi rekommenderar den i The Guardian. Läs >>

Jorginho förklarar sin kärlek till Chelsea, London, fansen och sitt nya liv. Läs här>>

Metro är nästa tidning som tvärvänder från sin tidigare ståndpunkt att Eden Hazard kommer att lämna för Real Madrid och nu hävdar att Haz kommer att förlänga sitt kontrakt. Läs själva och avgör om ni tror på dem>>
    Brasklappen är förstås att även de hänvisar till italienska rykten, vilket gör det trevligt men inget vi vågar tro på.

Arsenal tänker försöka får Ruben Loftus-Cheek som ersättare till Aaron Ramsey som väntas gå till Everton eller Liverpool efter att inte kunnat komma överens om en kontraktsförlängning.

Bakayokos agent går nu ut och säger att det finns ingen substans i ryktena om att Bakayokos lån till Milan kommer att avbrytas i januari. Vi lär få se. Noterbart är dock att Milan tydligen betalar Chelsea 4m pund (och hans lön eller stor del av lönen antar vi) för Bakayokos lån denna säsong. Så Chelsea får åtminstone några öres utväxling på vad som ser ut som en riktigt dålig 40m pund-investering.

The Sun (!) spekulerar i att Chelsea har gett upp om Morata och de tar en titt på en snabbfix, eller andra långsiktigare lösningar på värvningsmarknaden. Intressantast mest för vilka namn som sorteras in i vilken kategori och de prislappar de satt på dem. Av någon anledning saknas Mauro Icardi annars har de väl försökt täcka in flera namn. Läs själva här>>

TORSDAG:
Det måste vara bra för Chelsea, det talas nu om att Antonio Conte fått en förfrågan om att ta över från Lopetegui i Real Madrid redan nu. Vi tvivlar då på om Eden Hazards önskan om att gå till Real direkt ökar om Conte tar över. Contes utnyttjande av Hazard var ju inte direkt vad Hazard gillade.

Enligt Mirror tänker West Ham försöka värva Olivier Giroud i januari. Det ser vi rent ut som en omöjlighet med tanke på att Chelsea bara har två rena centeranfallare i truppen. Vi tror inte på det ens om Chelsea värvar en toppanfallare i januari.

Inte en dag utan ett Eden Hazard-Real Madridrykte. Tyvärr.
    Dagens bygger på vad som nog läckte redan häromdagen, att Eden Hazard nu till mediernas förskräckelse lutar åt att förlänga sitt kontrakt med Chelsea.
    Vi önskar vi kunde tro på det då det ju är vad vi drömmer om, men ryktet kommer från Italien och vi ser väldigt lite fakta bakom. Då var gårdagens om att Bruce Buck lovat att göra allt möjligt för att få Eden att förlänga betydligt intressantare.
    Bäst vore dock om det sker snabbt så vi slipper de här spekulationerna (läs önskemålen) i medierna och vi kan behålla vår främste spelare. Vi behöver honom och en satsning mot nästa steg.

Italienska sportskrivare har avgett vissa omdömen kring Chelsea och Sarri. De är inte förvånade över stilen men över den korta tid Sarri har behövt för att förändra Chelseas spel. Några betonar dock att Chelsea ännu inte på långa vägar spelar den sk Sarriball. Vilket låter lovande för om Chelsea är så här bra, enda obesegrade laget i England i alla turneringar, hur bra kan laget då inte bli när förvandlingen är fullt ut genomförd?

ONSDAG:
Shahid Khan drog idag tillbaka sitt bud på att köpa Wembley. Hur kan det påverka Chelsea. Inte alls om Chelsea inte återupptar planerna på att bygga om Stamford Bridge. Chelseas tillstånd att göra det har cirka 2,5-3 års giltighetstid kvar som vi förstår. Chelsea kommer att behöva en matcharena om bygget kan finansieras och FA kan ju inte typ stoppa Chelsea från att hyra Wembley då FA redan har skapat ett prejudikat kring detta genom uthyrningen till Tottenham. Allt är dock teoretiskt om Chelsea inte hittar dryga miljarden pund för att dra igång ombygget på Stamford Bridge.

Som traditionellt är vid stormatcher satsar medierna på att tala om vår oss vilka kombinerade lag som kan vara. Så CSFC tog en funderare på BBCs sajt och kom fram till; att inte en enda Unitedspelare tar en plats i vårt kombinerade lag!
    Visst, David de Gea anses och kanske är bättre än Kepa Arizzabalaga (om vi bortser från hans VM). Vi valde ändå Kepa då han förtjänat förtroendet med mycket stabila insatser om än lite mindre spektakulära och kanske även avgörande som de Geas i ett United som läcker kraftigt och därmed tvingar honom till större chans att briljera. Den enda andra övriga position som kunde diskuteras för oss var en anfallare bredvid Eden Hazard i deras 4-4-2. Lukaku eller Giroud! Lukaku gör fler mål, tveklöst. Men då Giroud samspelar bättre med Giroud (vilket vi också oss fått bekräftat av att se Lukaku och Hazard i belgiska landslaget) valde vi ändå Giroud.
    Frågan om vem som skulle vara manager togs inte upp, vilket nog var bäst för det är CSFCs åsikt att den fotboll som Mourinho står för är en fotboll som tiden runnit ifrån. Liksom tiden rann ifrån Wenger och Svennis och många andra stora managers som inte kunde följa med sina tider utan satt fast i det som alltid fungerat för dem tidigare.

En sammanfattande artikel om en intervju Alvaro Morata gett Le Mondo, där han öppet talar om att han hade problem med att hantera svårigheterna han mötte på plan, särskilt i våras men att hans situation och humör har förbättrats nu. Han verkar vara en känslig person som behöver en lite annorlunda behandling än den vanliga hårtorken som många managers tar till. Hoppas Sarri kan förlösa honom för talangen finns ju där men vi har ju sett att han spelat utan glädje och missat på tok för mycket. Självförtroendet han började med i Chelsea försvann som en islossning efter hans skada och tydligen gjorde han som så många andra (dumma) fotbollsspelare och försökte spela igenom skadeperioden istället för att låta den läka som den skulle. Hazard har gjort samma sak, med nästan samma resultat. Läs här>>

Dagens chock. Skys Paul Merson avslöjar idag att han är ett Chelseafan!
    Det är inte många som är det bland de sk pundits, experter och kommentatorer så det var en överraskning i sig. En ännu större överraskning är det då han spelade 327 matcher för Arsenal och CSFC har alltid varit övertygad om att han hade dem närmast sitt hjärta även om han varit betydligt mer positiv till Chelsea än t ex BBCs Mark Lawrenson som även tippade vinst till Saints senast. (Det är ju bara Pat Nevin av alla engelska experter/kommentatorer som varit klar Chelseafan, även om Jason Cundy förstås är det också men han har ju inte samma inflytande som övriga).
    Läs Mersons avslöjande här, en bit ned i artikeln>> Är Piers Morgan förvarnad om detta, annars lär han nog trumphoppa på Merson framöver.
    Det blir ett helt annat sätt att läsa Paul Merson framöver för vår räkning när vi fick veta det här.

Vi borde kanske varit beredda på det. Hazard-ryktena har gjort en helomvändning. Nu pratar medierna om att Hazard kommer att stanna i Chelsea. Ordförande Bruce Buck har tydligen lovat göra allt för det och Hazard ska vara nära att acceptera ett nytt kontrakt.
    Vi tillskriver inte italienska rykten om Chelsea särskit hög trovärdighet, men upprepar ändå gärna att Gazzetta dello Sport nu påstår att Eden Hazard kommer att skriva på ett kontrakt värt 18m€ om året i lön, efter skatt.
    Vi avvaktar nog med omdömena kring dessa nya rykten, men om det är sanna blir vi väldigt glada.

Fast nigerianska! rykten säger att Chelsea kommer att byta Eden Hazard mot Gareth Bale i januari. Vi säger - det tror vi inte ett skvatt på.

Ett annat just nu ständigt italienskt rykte är ju Piatek som köptes för 4m i somras och som nu lär kosta Chelsea 60m. Hans agent avslöjar dock att inga kontakter har tagits.

Det har blivit sin egen myt, och även Eden Hazard tycks tro det. Att han kan aldrig bli Guldbollvinnare om han inte spelar i Spanien. Kanske dags att vi avfärdar den myten och börjar tro på att någon kan vinna den även om de spelar i en tuff liga!
    Andriy Shevchenko är övertygad om att Eden Hazard kan vinna den eftertraktade utmärkelsen trots att han spelar i Chelsea. Enligt Sheva handlar det om göra mål och spelar Eden Hazard som nu och fortsätter göra mål så han kommer upp i de där 20-25 ligamålen, då kan han mycket väl få lägga händerna på utmärkelsen.

TISDAG:
Man United som förväntas komma med sitt största och mest välväxta motstånd mot Chelsea (enligt Pat Nevin t ex), har skadeoro över Nemanja Matic och Luke Shaw.

Telegraph hävdar att Chelsea har buy-back-klausuler med tre klubbar för spelare som lämnat Chelsea. Det är Nathan Aké (Bournemouth), Bertrand Traoré (Lyon) och Nathaniel Chalobah (Watford). För Aké anges den vara 40m pund och detta är nog inte nyheter som Mourinho gillar då han nu nosar kring Aké och det finns rykten om att Man United vill värva honom.

Mer rykten om att Atletico Madrid kommer att försöka värva Cesc Fabregas i januari.

MÅNDAG:
Familjen Glazer som köpte Manchester United 2005 för Uniteds egna pengar, genom att belåna klubben har sedan dess tagit ut ungefär en miljard pund från klubben. Klubben ska dock inte alls vara till salu till bin Salman. Samtidigt säger samma källa att det måste handla om minst 4 miljarder pund för att ens börja diskutera... (Här på CSFC har vi en annan uppfattning om vad icke till salu innebär, men så rör vi oss inte direkt i kretsar med pengar).
    United har tunga investeringar i Saudiarabien och nära samarbete inom flera områden, trots famljen Glazers judiska bakgrund. För pengar rör ju sig inom andra kretsar.
    Nu väntar vi oss bara nya rykten om att Roman A istället ska bli uppvaktade, då medierna och Viasats experter ju klart sagt ifrån att enligt dem är Chelsea till salu...

Guardian har en stor intervju med utlånade Jake Clarke-Salter (Vitesse Arnhem). Läs den här>>

Dagens Hazard är att han kommer inte tvinga sig bort från Chelsea. Han kommer bara att lämna klubben med en ömsesidig överenskommelse. Läs mer här>

Vi har redan flaggat för det, och nu fångar andra upp det. Att Tiemoue Bakayoko kan bli en av Chelseas sämsta affärer någonsin. Han köptes för 40m pund, gjorde fiasko (nä, det finns inget annat ord) trots massor av chanser under Conte. Lånades ut med köpoption till Milan som först hyllade honom men som nu ändrat tonläge. Här skriver Expressen om det hela>>


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!