csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
2   Chelsea FC   3 sp 3 v 0 o 0 f 8 -3 mål 9 p
   
26 augusti 2018

CSFCs spelarbetyg

Newcastle  magpies   vs       CHELSEA     Chelsea  
          1                            -                 2              (0-0)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2018-2019>

Newcastles start-XI

Dubravka, Yedlin, Clark, Fernandez, Schär, Dummett, Murphy, Diame, Ki, Ritchie, Rondon
avb: Darlow, Muto, Perez, Joselu, Sterry, Atsu, Longstaff

Manager: Rafa Benitez

Målgörare

0-1
1-1
1-2

Eden Hazard, 76, straff
Joselu, 83
Yedlin, självmål 87

CHELSEAS INSATS


6+

Det var spel mot ett mål men inga direkt farliga chanser som motsvarade spelet, bara bollinnehav.
En målchans släppte Chelsea till...
Obegripligt att man inte ändå inte skapar mer med sådant bollinnehav.SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Kepa Arrizabalaga Hade inget att göra men visade att han kan spela med fötterna i första. Kunde inte göra mycket åt målet. 6+
César Azpilicueta Hans 200e ligamatch för Chelsea. Han har nog aldrig gjort en dålig match, kanske några mindre bra bara. Stark insats idag också. 6+
Antonio Rüdiger Klippan i försvaret just nu i rollen som siste försvarare. Jätteskott i ribban. 7
David Luiz Inte så mycket att göra. Passiv vid kvitteringen. 6-
Marcos Alonso Den som kanske har svårast att anpassa sig till fyrbackslinjen men oj vilken tillgång offensivt. Låg bakom vinstmålet som blev självmål. Fixde också straffen. 7+
Jorginho Styrde inte spelet alls lika mycket som i de två första matcherna. 6+
N'Golo Kanté Oroade faktiskt Newcastles försvar en hel del, märks förstås mindre i defensiven i sin nya roll. 6+
Mateo Kovacic* Verkade hamna lite utanför när Hazard rör sig så mycket, då hittar han inte riktigt sin position verkade det som. Glänste inte men solid insats. 6+
Eden Hazard Planens dominant och nesparkad i parti och minut så han fick söka sig längre bak. Som alltid nästan är enda kritiken att han gör lite för mycket och är lite för lite självisk. Hade så mycket boll att det nästan bara var Hazard mot Newcastle. Hans 70e mål. 8
Pedro Fick en riktigt bra chans men tog i för mycket. Hade några fler ok lägen. 6+
Alvaro Morata Fick inga lägen i första men hjälpte till att försöka öppna upp. 6+
---    
Olivier Giroud in för Morata. 65 Fick väldigt lite att göra men grävde fram chansen som gav vinstmålet och det ger ju plus. 6+
Willian In för Pedro. 68 Nja, han övertygar inte. Slarvar, tappar boll, tar fel beslut för ofta. 6-
Ross Barkley In för Kovacic. 78. För kort tid för betyg. -
CHELSEAS BÄNK


Caballero, Barkley, Loftus-Cheek, Giroud, Zappacosta, Willian, Christensen

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser 16 6
Skott på mål 4 2

Bollinnehav%

81% 19%
Källa Flashscore

 

Manager Maurizio Sarris INSATS

BETYG

Ställdes inte på prov annat än att han måste hitta en plan B för spel mot niomannaförsvar. Allt kan inte göras av Hazard, ska inte göras av Hazard.

6+

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Eden Hazard

 


KORT OM MATCHEN - oftast skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Med tanke på vår usla statistik på St James's är känslan inför matchen en smula nervös. Vi vet ju inte riktigt var Chelsea står. Vi har fått se fantastiskt fin fotboll och vi har fått se försvarsspel på pojklagsnivå och Benitez är en manager, en som varit i vår klubb, som aldrig får underskattas. Chelsea är favoriter till seger men inget är givet och vi har fått se andra topplag kämpa i helgen.

Två ändringar sedan senast med Hazard och Kovacic från start. Rafa Benitez däremot gör sex ändringar i sitt lag! Fyra startdebutanter och därtill två ytterligare ändringar. Fernandez, Schär, Ki och Rondon debuterar från start. De har dessutom viktiga Shelvey och Lascelles skadade sent.

Så börjar matchen med att Richie stämplar Hazard fult utan någon som helst åtgärd från domaren. Så dåligt. 1 Innan dess fick vi inte underhållas av sällsynt mycket skvallertjafs från studion, vilket det tyvärr oftast blir när Jihde sitter där. Och därmed några riktigt dåligt underbyggda s k analyser om Chelsea.
    Inte överraskande går Rafas teaktik ut på att packa spelare i försvarsspelet, men också hög och intensiv press på mitten. Det är inte tal om trebackslinje utan det är en ren fembackslinje vilket redan första fem visar att de kommer inte att ta kampen på mitten på samma sätt.
    Newcastle har lyckats rätt väl första minuterna att stänga ned Chelseas nya snabba passningsspel. Chelsea hamnar i situationer där de inte pasar utan tvingas göra sina spelare först.
    Rüdiger har startat förtroendeingivande som siste man i försvaret.
    Jorginho är ouppmärksam och förlorar boll men Chelsea vinner snabbt tillbaka bollen och får sedan frispark, Newcastle söker gärna fysisk kontakt.
    Azpilicueta in mot mål men det var kanske mest tänkt som pass även om det gick till målvakten. 12
    Det är dåligt med ordnat spel vilket spelar Newcastle i händerna förstås. Sarri har också synts förbrilt skrivande noteringar vid sidan av plan.
    Mycket fin aktion av Hazard som mycket hårt uppvaktad lyckas behålla bollen bra mycket längre än vi kunde trott. 14 Vi ser också hur Newcastlepselarna tar till knuffar och rena brottningsgrepp mot honom redan. Kanske också domaren vaknar och ser det någongång.
    Inga som helst målchanser första kvarten men Chelsea börjar få ordning på spelet och Newcastle har redan sjunkit rätt djupt.
    Första hörnan. 16 Till Chelsea.
    Låg hörna som skapar en viss kalabalik. Kovacic faller och Rudi försöker en yttersida men får inte till skruven. 17 Inga rop på straff och det skulle det nog inte vara heller.
    184 mot 44 antal passningar första kvarten!
    Det är inte direkt någon större underhållning och absolut ingen spänning. Inte direkt som senast.
    Jorginho sökte Hazard med en rak stickare men en spark på Hazard stoppade upp det. Domaren får skärpa sig nu. Diamé stämplar sedan Hazard ordentligt över benet och fortfarande ingen åtgärd från domaren.
    Hazard som fortfarande har problem skjuter men utanför. 24
    Nu är det bara löjligt hur domaren tillåter Newcastles spelare att sparka på Hazard.
    Bra inlägg av Newcastle, Luiz bort och sedan blockeras ett skott. Snabb omställning av Chelsea, Morata skjuter bra men en spelare kommer mellan. Hörna. 28 Rudi nickar från långt håll men lätt för målvakten.
    OJOJOJ, domaren dömde frispark till Chelsea när Hazard sparkas ned. Chelsea sätter igång snabbt och Pedro i mål men bollen döms tillbaka då den inte togs på rätt ställe. 29 Men kanske börjar domaren vakna.
    Morata spelar in men ingen annan blå i boxen, var var alla?
    Så dribblar Hazard bort halva Newcastle och görs ned vid halvcirkeln, åter utan åtgärd. Skottet gick utanför då han blev tacklad i skottögonblicket. Domaren är helt värdelös alltså.
      Diamé skjuter och blockeras. 31 Newcastle har lite offensiv för en gångs skull men kommer inte igenom Chelsea som försvarar sig bra mycket bättre än så länge.
    Alonso orsakar en frispark då han trampar på Yedlin. 32
    Azpi nickar bort frisparken som var bra, nästa boll in nickar Rondon utanför trots att han är rätt omarkerad. Klart utanför. 34
    Så ganska bra spel av Chelsea, Hazard skjuter men blockeras av två. Chelsea behåller anfallet. Så får Pedro ett riktigt bra läge men han satsar för hårt och skjuter utanför. 35 Fint förspel av Kanté. Den borde ha suttit.
    Så ett nytt snabbt anfall av Chelsea, Hazard håller bollen och sätter upp för Pedro som skjuter bra men målvakten lyckas rädda och hålla bollen. 36
    Kepa visar att han kan spela med fötterna men det var inte långt ifrån sin motspelare han satte bollen. 36 Där har ju Kepa en fördel mot vår tidigare målvakt, hans spel med fötterna är klart bättre.
    Newcastle kämpar hårt men sedan rinner allt ut och det är Chelsea igen. Hazard till Pedro, men det blir ingen chans av det.
    Matchen är lite mindre låst men Newcastle har fortfarande väldigt gott om folk i försvarsspelet. Hazard ligger bakom nästan allt i Chelsea, men har fått gå längre ned i plan för att slippa bli nedsparkad. Gör en fin undanläggning men bollen blir precis lite för lång för Azpi och ut över linjen. 79% bollinnehav.
    Kovacic varnas, ganska billigt av domaren särskilt med tanke på vad han tillåter från Newcastle. 40
    Alonso gör hörna efter frisparken. 40 Blir till en ny, också av Alonso :) Så nickar Kanté bollen till hörna. Tre stycken på mindre än en minut. Kort denna tång, nickas in framför mål, Chelsea rensar men Newcastle försöker igen innan Chelsea kan vända spelet. Och så får Chelsea äntligen en frispark för att Murphy sätter ut baken och stoppar Alonso. 42
    Hörna som nästan Kovacic når vid bortre men bollen ut framför honom. 43
    93% passningar går rätt för Chelsea fast de slagit 410 stycken mot Newcastles 104, men det har inte utmynnat i några direkta jättechanser förutom Pedros.
    Azpi får en chans men på något sätt blockeras bollen. 45 En minut tillägg. Kanté hittar Hazard som inte skjuter och det hela rinner ut i sanden, där skulle hazard bara skjutit direkt. Men han var hårt uppvaktad så.. reprisen visar att Morata var den som stod i vägen för Azpis skott.

Inte direkt en halvlek vi kan komma ihåg ens om en kvart. Lika tråkig som vädret. Stängt, tillknäppt och rätt väntat spel. Chelsea kan inte utnyttja farten då Newcastle mest står och väntar in dem. Chelsea har fortfarande svårt på St James's. Chelsea måste höja tempot och skjuta mer.

ANDRA
Vi vill se mer från Chelsea, mer variation också. Och vi vill gärna ha en domare som klarar av matchen i andra för det har han inte gjort i första, som tur för honom har spelarna varit disciplinerade trots att domaren ger dem noll skydd.
    Chelsea har så mycket boll att de får svårt att hålla fokus när de har den. Det blri som en träningsövning att spela runt. Hoppas vi får se några ordentliga skott utifrån snart.
    Hazard hittar in till Morata men bollen stoppas när Morata försöker spela tillbaka. Det måste bli mer direkt. 49 Den här matchen behöver desperat ett mål för att öppnas upp eller att Newcastle verkligen tröttnar på att jaga boll i onödan.
    Bra spel av Hazard till Pedro och så Azpi som skjuter men Dubravka är med vid sin stolpe. 50
    Så var det Necastles tur att inte få med sig domaren, såg nog ut som en frispark men inget givet. Lite högre tempo dock känns det som, men så sänks det igen när Chelsa tvingas spela runt runt. 52
    Morata springs ned och frispark vid sidan av boxen. 52 Dåligt slagen av Haz.
    Azpi siktar mot skott men ångrar sig, spelar Morata som försöker chippa in bollen som inlägg eller mot mål.... i vilket fall som lätt för målvakten. 54
    Newcastle i anfall, det är första i andra hlvlek, men Rudi bryter och så görs Alonso ned av Yedlin. 55
    Det är helt klart att även Newcastle förväntar sig att Chelsea ska börja skjuta för de stöter direkt ut i sådana lägen. Så fick Morata en chans men får inte bollen under kontroll, rätt svagt. 56 Även om chansen dök upp överraskande för honom. Så visar tv omgående hur Giroud värmer.
    88% boll i andra. Som vi sagt många gånger förr, bollinnehavsfotboll är faktiskt inte rolig, inte ens när det är Chelsea som har den.
    Fint inlägg men Newcastle får bort det. 60
    Fin stickare av Jorginho mot Hazard men ännu en gång en fysisk försvarare emellan. 61
    Rondon ut för Joselu. 62
    Azpi fint inlägg och det är bara centimetrar från att Morata når den. 65 Giroud på väg in. Ett nytt försök att anfalla. Morata ut.
    Wow, till slut fick ett överfall på Hazard en varning. Schär får den... 65 Ingen logik alls.
    Newcastle gjorde ett oerhört sällsynt besök på Chelseas planhalva och så ett till där bollen till slut hamnar i Kepas famn. 66
    Williian på väg in, säkert planerar Sarri att ta ut Hazard för att skydda honom även om Kovacic är den som märks minst just nu i matchen. 67
    Newcastle har ett anfall till men Alonso stoppar det, så sparkas Kovacic ned och inte ens den här domaren kan undvika att varna Fernandez. 68
    Det blir Pedro som får gå ut för Willian. 68
    Jorginho görs ned mitt framför domaren som inte gör något. Efteråt sparkas Hazard ned av Ritchie som kortas. Grov frispark vid linjen. 70 Willian tar frisparken. Får låg.
    Så kommer skottet, ett jätteskott från långt håll av Rüdiger och den tar i ribban! 72 Klockren ribbträff. Tyvärr.
    Ayoze Perez in för Murphy. 73
    Hörna. Döms inspark efter att gått mot Giroud.
    Hazard till Alonso som går in i boxen och görs ned. Straff. Såg solklar ut och lite mindre solklar i reprisen men ändå straff. 76 Inte mycket att snacka om. Hazard tar den. Kort ansats. Sätter den stensäkert men inte som vanligt genom att finta bort målvakten utan direkt i burgaveln åt det håll målvakten gick. Dubravka hade fingertopparna på bollen men den var för bra och hård. 76
    Nu kanske matchen äntligen öppnas upp. Ross Barkley in för Kovacic. 78 Schär tas av, han hade kunnat få sitt andra gula vid straffen. Muto in, offensivt byte.
    Willian och Hazard i en blixtrande kontring men passet till Haz för dåligt. 80
    Kanté i rygg orsakar en frispark en bit in på Chelseas planhalva. Newcastle måste ju äntligen gå framåt. Inkast. 81 Chelsea har svårt att få bort bollen nere i hörnet.
    En lång boll och Giroud armbågas ned och bollen in och Joselu hittar målet otagbart. Fel domslut. Otroligt. Och så otroligt orättvist. Enda anfallet i andra halvlek. Deras enda målchans i hela matchen.
    Drispark för Chelsea. Inläggsläge. 87 Mot Giroud i bortre delen av boxen, Alonso får bollen från Giroud och via touch på Yedlin går den in i mål. Alonso matchhjälte igen??!! Frågan är om den kommer att bokföras som självmål eller... Jo, det blir det. Annars hade Barkley satt den. Om den inte hade gått in direkt.
    Frispark 30-35m ut för Newcastle. 89. Håll tätt nu, koncentration.
    Ki chippar in bollen men den går förbi alla. trodde nog på skott. Det gjorde åskådarna också...
    Fem minuter tillägg, var kom de ifrån?
    Barkley fälls metern från domaren och han blåser...
    Långskott, men över från Newcastles Perez. 90+3
    frispark på mitten, två minuter kvar. Newcastle får en chans. Willian och Rudi löser det. Så slarvar Willian bort bollen och Newcastle får en chans till. Jorginho bort. Barkley styr bollen till hörna vid inläggsförsök. 90+4 Lång boll men Alonso rensar, Dubravka stoppar Giroud och gör nästan en tavla. Chelsea får ett nyttanfall. Hazard och Willian. Så jobbar Willian fram en hörna, tror alla men det blir inspark. Fem sekunder kvar. Slut.
   
   
Rättvist med seger för Chelsea men en trist match till sista tio. Chelsea måste hitta fler lösningar mot sådant här försvarsspel. Full poäng dock och ett av bara tre lag (hittills) som har det. Det är vi nöjda med och äntligen en seger på St James's. Tror aldrig vi sett en match där Chelsea haft större bollinnehav...?! Nätan Premier Leaguerekord i bollinnehav, bara två procent mindre än Citys mot Swansea förra säsongen.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Paul Tierney

MR

Ingen övertygande start i matchen då han tillät fula stämplingar. Vi vet inte om han inte såg något eller om han faktiskt valde att tillåta att Newcastle fick använda Hazard som boll istället för som motståndare. Den här domaren vill vi inte ha många fler gånger. Hans domarstil passar pubfotboll bättre med tanke på hur han vägrade skydda spelarna. Fullständigt värdelös domarinsats, fruktansvärd rent allmänt även om det inte fanns några svårdömda situationer. (Och det var inte bara Chelsea som drabbades, även om behandlingen av Hazard och det uteblivna skyddet av honom var stötande). Straffen var rätt. Armbågen innan kvitteringen skulle förstås ha gett frispark åt Chelsea, den var hur tydlig och uppenbar som helst.

ej
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy
Besök csfc-facebook: facebook