csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
2 Chelsea FC   1 sp 1 v 0 o 0 f 3 -0 mål 3 p

- always proud to be Blue -
FA CUPMÄSTARE 2018

Chelsea U18:
Premier League Cup, Premier League South 2017-18, FA Youth Cup 2017-18, National Champions
Årets Spelare damer: FRAN KIRBY Årets Manager: EMMA HAYES
Chelsea Ladies: DUBBELVINNARE - WSL1 2017-18 + FA Cupvinnare 2018

Sommarens transfers>>6 - 12 aug 2018
    NÄSTA MATCH:

        18 aug - ARSENAL kl 18.30

    TV

Nyheter v-32


SÖNDAG:
VI SÄGER BARA ARMAND MONDO DUPLANTIS, 6.05

En slutledning från premiärhelgen är att de storsatsande lagen fick inte direkt utdelning på sina satsning, förutom Liverpool. Fulham förlorade. West Ham förlorade. Wolves klarade oavgjort mot också storsatsande Evertons tio man. Det lär nog bli få överraskningar förutom inbördes placering i topp, mitten och botten. Ligan ser inte ut att blivit jämnare direkt, å andra ska vi inte döma efter en enda omgång.

Chelsea U23 spelade oavgjort hemma mot Everton i sin premiärmatch. 1-1. Kvitteringen av Charly Musonda vars utlåning till Celtic har återtagits inför den här säsongen. På straff.

Jorginhos straffmål var nittonde gången en Chelseaspelare gjorde mål i sin debut. Det är mer än vad någon annan klubb mäktat med.
    Trots hans straffskicklighet (han satte ju alla straffar han slog i träningsmatchernas straffavgöranden) gör Jorginho färre mål än Kanté. Kanté har nu fyra mål i England, Jorginho gjorde på 4,5 säsonger i Napoli bara två ligamål.

I senare intervjuer säger Sarri nu att han hoppas att Chelsea kommer att spela på det sätt han vill redan om en månad. Han har också betonat att Chelsea kommer inte att bli ett nytt Napoli utan han bygger systemet på hans nuvarande spelare och deras egenskaper. Den ändrade tidsplanen beror mycket på att just nu är det bara en match i veckan, sedan kommer landslagsuppehåll, Europa Leaguematcher och ligacupmatcher.
    Han tyckte laget hade problem, vilket vi ju såg, mot lag med trebackslinje. Något Chelsea inte spelat mot i träningsmatcherna. Han betonade också att han haft hela truppen endast sedan i tisdags så självklart återstår mycket arbete.

LÖRDAG:
Maurizio Sarri sänker sitt tips, han tror efter segern mot Huddersfield att han och spelarna kanske blir färdiga att spela som de ska på två månader. En månad avskalad. Vi får se vad som sägs efter förväntat tuffare motstånd från Arsenal nästa lördag.

Ligaledare, åtminstone några timmar eller kanske till andra omgången. Arsenal hemma bör bli tuffare även om Chelsea var klart bättre än dem i träningsmatchen vi förlorade på straffar efter en kvittering 15 sek från slutet.
    Vore oerhört trevligt om vi kan behålla den positionen 37 omgångar till. ;)

Chelsea har bara förlorat en enda öppningsmatch de senaste nitton åren. Den kom förra året mot Burnley!

U18-laget startade sin säsong med en klar 3-1 seger borta mot Southampton. Det är ett helt nytt U18 där vi bara känner igen något enstaka namn, som Anjorin som var ett stjärnskott redan förra året. Målgörare: Anjorin (str) 38; Ballo 41; Nunn 55

Vi har längtat ett bra tag nu men nu börjar det. Premier League och chansen att ta revansch för en inte alltför lyckad säsong häromsistens. Vi vann FA Cupen vilket var fint, det är ju ändå den tredje största titeln en engelsk klubb kan vinna. Vi hade dock högre förväntningar i ligaspelet.
    Nu gör Chelsea en av sina största omstarter någonsin. Ny manager, sent inkommen. Nya spelare sent inkomna. Massor med spelare med i VM och därmed sent inkomna. Och därtill en hel tny spelmodell som upphovsmannen själva, nye manager Maurizio Sarri ber om tålamod med då han säger det kommer ta 2-3 månader innan den sitter.
    Under tiden måste dock matcher spelas och vinnas. För Chelsea har absolut inte råd med att hamna efter från start. Nedflyttningstippade Huddersfield ser på papper ut som ett lätt motstånd, även borta. Vi vann den matchen bekvämt förra säsongen med 3-1 (t o m Bakayoko gjorde mål) men det var också Huddersfield som liksom satte spiken i kistan i våra förhoppningar om en fjärdeplats i ligan med att ta två poäng från oss på Stamford Bridge i maj i näst sista omgången.
    Så vi måste hålla våra förväntningar i schack och titta mer på detaljerna. Framförallt måste vi få igång målgörandet för det har varit skandalöst dåligt under försäsongen. Spelet har i delar varit fint men målgörandet uselt. Det var bara i matchen mot City Chelsea inte alls hängde med och det finns det orsaker till, varav en förstås är Citys överlägsenhet för ögonblicket. Vi får se hur det blir när vi ska möta dem på riktigt, vilket inte sker förrän i december och då har ju Sarri lovat att Chelsea ska spela Sarri-ball.

Huddersfield har Durm och Williams skadade och det är osäkert om Mbenza är matchklar. Chelsea har inga skador förutom osäkerhet kring Fabregas vrist. Men frågan är om Giroud, Hazard, Kanté, Cahill, Kovacic  är matchklara.

FREDAG:
Tyvärr blev det inte som vi hoppades pga en fd djurgårdare och en gåva till United. Tar de ledningen så är de ju ett Mourinholag, det vet vi. Så ett slumpmål.
    Som vanligt räddar de Gea dem. Och vi undrar fortfarande varför Mourinho sålde Mata till United (och Salah, de Bruyne, Lukaku med flera)
    Nu får vi koncentrera oss på vårt eget lag. Chelsea är långt från färdiga och Huddersfield blir inte lätt oavsett om de tippas gå ned. Särskilt inte som Chelsea inte kan göra mål och nu lånat ut Bats.

Nya nummer: Mateo Kovacic tar över Eden Hazards gamla nummer 17.
    Willy Caballero överger också nummer ett som tas över av vår nye stormålvakt Kepa Arrizabalaga. Willy tar över det lediga målvaktsnumret 13.
    Ruben Loftus Cheek tar nummer 12 som han spelade med i tisdags.
    Alla nummer här>>

OFFICIELLT
Så blev det till slut officiellt att Kurt Zouma fortsätter som Chelseaspelare fast i Everton nästa säsong. Vi önskar honom lycka till.

OFFICIELLT
Vi vet inte vad vi tycker om det men vi tycker nog inte om det. Michy Batshuayi lånas ut hela säsongen till spanska Valencia. Förhoppningsvis får han speltid men frågan är om vi inte hade behövt honom i Chelsea den här säsongen för vi har inte många som kan göra mål.

Från Sarris första presskonferens:
Det handlade inte särdeles mycket om matchen imorgon om vi säger så.
    Sarri menar att med Kovacic är truppen komplett. Han medgav att Chelsea förlorat en mycket bra målvakt men har å andra sidan värvat en mycket bra ung målvakt så han är lycklig med det. Han var nöjd med Kovacic som han ser som en spelare som kommer passa Chelseas spel där han kan jobba mellan linjerna.
    Han uteslöt försäljningar till kontinenten under övrigas öppna fönster (CSFC: men det ska vi nog inte ta för givet med tanke på överflödet på mitten).
    Han har pratat med Hazard som är lycklig och glad, men inte om kontrakt eller sådant för som Sarri klargör han är inte anställd för att sköta sådana saker. Men då han redan klargjort att vidare försäljningar var omöjliga är det den tolkningen som nu kommer i pressen.
    Så kom det tillbaka till lån och Sarri medgav att truppen är för stor så det kan säkert bli lån då han inte vill ha med än 23-24 spelare och några ungdomar.
  Han hänvisade till klubben vad det gällde Bakayoko.
    Han har inte tagit slutligt beslut om kaptensbindeln men i morgon bärs den av Dave, dvs César Azpilicueta.
    Kepa är med i truppen men Sarri har inte tagit beslut om han står imorgon.
   
På något sätt är det typiskt. Transferfönstret stängde igår. Vi väntar fortfarande på besked om olika saker men Chelseas största nyhet är utökat samarbete med en deodoranttillverkare.

Ikväll startar Premier League 2018-19 med Manchester United mot Leicester. Vi kommer att höja våra öl och heja vilt på det blå laget.
    Fast det vi verkligen väntar på är kl 16 imorgon då Chelsea startar återkomsten till absoluta toppen. Med ny manager, några nya spelare och en helt ny spelmodell. Tålamod behövs men Chelsea måste ändå prestera, särskilt i sådana möten som mot Huddersfield. Mest undrar vi dock, ska vi få se Chelseamål!?

PL-klubbarna har handlat för över en miljard pund igen. Det slående är dock att det är inte toppklubbarna som handlat mest, undantag Liverpool (Chelseas räkning gick ju upp en del också tack vare Courtois), utan att det är klubbar som Fulham, Everton, West Ham, Wolverhampton med flera som handlat förhållandevis mest. Vilket visar att ekonomiskt blir PL trots allt på något sätt jämlikare.

TORSDAG:
OFFICIELLT
Jay Dasilva har nu även av Chelsea officiellt bekräftats spela för Bristol City den kommande säsongen.

Det är just nu bara 1,5 timme kvar av det engelska transferfönstret och jag har olyckligtvis råkat läsa något av det dummaste jag någonson läst av en svensk sportskrivare. Efter noga övervägande måste det kvalificera sig där. Det är Expressens Sebastian Mattson som visar att sommarvärmen tydligen fått andra kroppsdelar att sköta tänkandet åt honom, men borde det inte funnits en redaktör som stoppade honom? Han öser galla, hat och vitriol över att engelska transferfönstrets deadline har ändrats och menar att PL, engelsk fotboll och Chelsea skämmer ut sig för att de agerat före en deadline! Fullständigt obegripligt svammel.
    För det första tycks människan inte fatta att en deadline är en deadline och hur den än flyttas hit eller dit kommer det alltid att förbli en deadline och det innebär alltid att affärer görs upp i sista stund. Så har det varit, så kommer det alltid att förbli så länge deadlines finns till. Oavsett när den är. Det är just det som är en deadline.
    Till skillnad från andra deadlinekritiker tycks Mattsson alls inte ens fattat vad begreppet innebär. Övriga kritiker menar att det var fel att flytta den engelska därför andra ligors är fortfarande öppna och det är ett vettigt argument även om det också har massor av brister.
    För det andra flyttades den engelska deadlinen för att klubbarna var trötta, inte på spektaklet med affärer i sista minuten hur påfrestande och dumt det än är, utan för att spelare inte skulle kunna starta säsongen i en klubb för att i nästa vecka kanske t o m spela mot sin gamla klubb. Så gott som alla managers var också överens om det kloka i detta. Och det är klokt, det är vettigt, det är sunt.
    Men självklart skulle det aldrig stoppa deadline-ångesten hos många, att de måste skaffa fler spelare att de inte längre har tid att försöka få ned eller få upp priserna och allt annat som en deadline medför. Tror man det måste man använt samma kroppsdel som man sitter på till att tänka med.
    Också kritiken mot att andra ligor kan fortsätta köpa och handla faller i stort. Det finns ytterligt få klubbar som kan lägga upp de summor som krävs för att de ska kunna panikhandla i kaos som Mattsson hävdar när säljande klubb aldrig kan ersätta en spelare som lämnar. Klubbarna kommer aldrig att sälja under sådana förutsättningar. Tyvärr finns det som Courtois visade ett kryphål, det är när spelaren vägrar utföra sina kontraktuella förpliktelser och går i strejk för att tvinga fram en försäljning. Inte för att sådant alltid lyckas heller. I det här fallet lyckades det för att Chelsea har ett rykte om sig att aldrig helt stoppa en spelare som vill bort bara ersättningen är rimlig.
    Problemet som Mattsson borde vilja förbjuda är ju då VM. För utan VM hade den flyttade deadlinen blivit ett väldigt litet problem. Men tack vare VM kom spelare inte tillbaka, managers och klubbar fick inte information och om vi åter ska ta Courtois som avskräckande exempel kunde Chelsea inte diskutera detta med Courtois då han hade semester (och därmed inte skyldighet att prata med klubben vilket han utnyttjade för att hålla Chelsea oinformerade) och ska återvända 3-4 dagar före deadline och då vägrar göra detta. Vad hade Chelsea för val annat än att agera i vad Mattson kallar förnedring, vad andra kan se som beslutsamt, aktivt och imponerande för att lösa ett problem som vi visste om kunde dyka upp men som inte blev akut innan Courtois vägrade återvända till Chelsea två dagar innan deadline? Chelsea fick betala dyrt för Courtois kontraktsbrott men klubben ska ha väldigt mycket heder och beröm för att de ändå kunde agera och ersätta honom med en målvakt som kan bli minst lika bra som Courtois, förhoppningsvis för honom och oss Chelseafans bra mycket bättre också.
    Det flyttade transferfönstret är bra, men visst måste det också följas av att övriga ligor inser vansinnet i att de ska kunna börja spela sina ligor för att sedan sälja spelare som de möter i nästa omgång! Heder till PL och Englands FA att de vågade ta första steget och glöm bort svammelnissar som Mattsson. Ska någon kritiseras är det väl klubbar som United som inte ens kan få tummen ur arslet och lösa de problem de själva erkänner de har innan deadline.

Efter ovanstående skrev hittade vi följande artikel i Sportbladet som visar att resonemanget är rätt och att Fifa faktiskt funderar på att göra det rätta för en gångs skull. Läs mer här>>

Kepa Arrizabalaga säger, som han ju måste, att han tänker inte på att han är världens dyraste målvakt. Vi får hoppas det är sant men jag tror vi lärt oss av de extremt inflaterade övergångssummorna senaste åren att de är så vansinniga att de inte ens verkar verkliga för dem som får dem på sig, därför måste de kunna skaka av sig dem oavsett hur mycket sportskrivare klistrar dem på dem. För som vi alla vet, det är ju inte spelarnas skuld att siffrorna är som de är utan agenter, utköpsklausuler och förmodligen dessa svindyra tv-kontrakt som skrivs.
    Hur som helst gjorde han ett lugnt och cool intryck på sin första Chelsea presskonferens. Ska bli intressant att se om Sarri vågar spela honom direkt på lördag eller om Caballero som hade en riktigt bra match mot City får stå. (Problemet med Caballero är ju inte hans högstanivå utan att den inte direkt inträffar varje match).
   
OFFICIELLT
Även den väntade övergången av Kepa Arrizabalaga från Athletic Bilbao för enorma pengar är nu officiell.
    Vi hoppas prislappen inte blir en kvarnsten som ibland kan hända men målvakter brukar vara lite annorlunda, lite coolare så förhoppningsvis kan han leva med att alltid bli beskriven som världens dyraste. Att han är en mycket lovande målvakt är det inget tvivel om och vi önskar honom all lycka som Chelseaspelare.
    Kontraktet är ovanligt långt men speglar också övergångssumman på 80m €. Kepa har skrivit på för sju år. Han är 23 år idag.
    Här beskriver Chelseas officiella hemsida honom>> De offentliggjorde övergången vid midnatt.

Mateo Kovacics lån verkar tyvärr inte innehålla någon köpoption men som situationen utvecklades med tidspress och annat får vi väl vara nöjda med det ändå. Chelsea har ändå lagt ut en hel del pengar det här fönstret på två värvningar.

Det är tjugo år sedan Chelsea förlorade en öppningsmatch i ligan på bortaplan. Måtte den statistiken hålla på lördag mot Huddersfield som i våras spelade bort oss från chansen till en CL-plats genom att spela oavgjort på Stamford Bridge i säsongsavslutningen. De är nog bättre i år men tippas ändå vara en kandidat till nedflyttning då det är ett lag som har till och med ännu svårare än Chelsea att göra mål.

Chelsea har kallat till presskonferens idag kl 15 på Stamford Bridge, vi antar nyförvärven kommer presenteras då.

ONSDAG:
Chelsea har dock ännu inte bekräftat Kepa Arrizabalaga, men då de släppt strejkspelaren Courtis antar vi det också är klar.

OFFICIELLT
VIKTIGARE är att Mateo Kovacic är Chelseaspelare nästa säsong. Inga detaljer har getts.

Chelsea har bekräftat att se sålt Thibaut Courtois till Real Madrid. Det var rätt att göra det men hur Courtois skötte det är vedervärdigt pinsamt. Kan vi skylla på agenten?

Det har absolut inget att göra med Chelsea.
    MEN den här sajten fullständigt älskar Daniel Ståhl, han är underbar och han är svensk friidrott (vilket var vad sajten själv ägnade mycket tid åt många år sedan efter skadat sig ur röda juniorlaget i en klubb vi inte gillar längre!.) Sveriges coolaste idrottare alla kategorier, gaphalsarna/en kan stiga åt sidan där de hör hemma.
  Trots att det bara blev silver igen.

Sarri har satt en tidslinje om 2-3 månader och sedan tror han att han fått ihop laget som han vill att de ska spela. Det gäller att hålla resultaten uppe tills dess.
    Sarri är ikväll på det traditionella managermötet, som missar av Mourinho, Guardiola och Klopp vilket väckt viss spekulation.

TISDAG:
U23-laget slog Swindon i Checkatrade Trophy med 4-0. Målgörare: Brown 16, 58; Musonda (str) 30; Ugbo 89

CHELSEA - LYON     0 - 0 vinnare efter straffar: Chelsea
Chelsea borde vunnit men kan inte göra mål, vilket är väldigt oroande. Tre mål på fem träningsmatcher är mil från godkänt. Chanser skapades och de var fler och bättre än Lyons. RLCs stolpe allra närmast. Vi fick dock se ännu en straffläggning och det är ju rätt kul, ibland.
Straffläggningen:
Ferri mot Green - MÅL, nära för Green dock
Jorginho mot Lopes - MÅL -fick vänta en evighet på något, fintade sedan bort mv
Marcelo - MÅL
Barkley - MÅL en form av Panenka, fast vid stolpe, mv andra hållet
Gouiri - MÅL
Alonso - MÅL, stolproten in mv åt andra hållet
Tete - MÅL
Azpilicueta - MÅL, Lopes rätt nära
Dioup - miss, räddning av Green
Hazard - MÅL, han är så kall, vid stolpen. 5-4

OBSERVATIONER
Som sagt, vi ser intentionerna men Sarri har mycket arbete kvar innan Chelsea spelar som han vill och han vet inte heller vilken som är hans startelva. Korta stunder ser det närmast imponerande ut. Absolut inget oväntat på någon punkt efter ynka tre veckor och med bara en dag med många spelare.
    Snacka om respekt, varje gång Hazard fick bollen var fyra Lyonspelare på honom!
    Så var det dags att byta ut hela försvaret: Cahill, Rüdiger, Alonso, Azpilicueta in för Ampadu, Christensen, Zappacosta, Emerson. 74 Hela laget utbytt då Green också kommer in för Bulka.. Bulka som skött sig utmärkt.
    Moses, Abraham, Willian ut - Hazard, Giroud, Piazon in. 68
    Första intrycket är att Kanté kommer att ligga något framför Jorginho, beredd att bryta upp anfallen medan brasil/italienaren styr spelet från lågt. Några minuter in hittade Jorginho Kanté längst fram och bara en riktigt bra målvaktsinsats hindrade mål.
    Så började bytena. Barkley, Drinkwater, RLCut för Jorginho, Barkley och Kanté. Hela mittfältet på en gång! Första glimten på hur Jorginho och Kanté kommer att spela. 59
    Chelsea har skapat mer men ni vet vad som kommer, Chelsea sätter dem ju inte.
    Bakayoko gjorde några fina tacklingar och så skänker han ännu en gång bort bollen och Depay kan nästan göra mål. Du milde vilken säkerhetsrisk han är just när vi var redo att nästan berömmahonom. . Anfallet efter så sätter RLC bollen i stolpen efter chippat den över målvakten. 55
    Inga byten i halvtid i någondera lagen.
---halvtid
De inte givna startspelarna så att säga visade att de vill ge Sarri något att tänka på innan slutliga truppen tas ut. Traore vill också visa att Chelsea gjorde fel som sålde honom. Bäst i Lyon. rest-Chelsea eller vad vi ska kalla dem stod upp riktigt bra mot ett Lyon som väl var betydligt mer ordinarie.
    Bulka gjorde några fina räddningar, Zappacosta var stark på högerbacken både framåt och bakåt. Drinkwater hade Jorginhopositionen lite oväntat och klarade sig bra. Willian (k) var pigg i en vänsterposition. RLC är så lugn och cool med bollen att han ser inte ut att anstränga sig. Ampadu har tagit mer än en lektion i JTs Blocker-boll-skola.
    Intentionerna till Sarri-ball börjar sitta men det behövs mycket mer träningstid för att vi kan säga att den är här.
    Chelsea skapade helt klart mest och farligast, vilket gör bristen på mål än mer gnagande. Bsta chansen en frispark av Willian som målvakten gör en mycket bra räddning på.
    Vi gillar också de nya diamantrutiga uppvärmningströjorna.

(Viasat hade bytt kanalplats för matchen utan att meddela det... typiskt den kanalen och de är ju inte direkt billiga särskilt inte med all skit man måste köpa för att få titta på det man vill se. Går nu på 3 Sport.)
*Lagen har bytt chanser, Chelsea har varit nära och Lyon har haft en bra chans. RLC och Abraham närmast av Chelsea spelare.
Då Viasat fortsatt inte satt igång sändningarna de utlovat mer än tio minuter in är vi begränsade till live rapporter från England, vilka säger att Chelseas unga lag startat klart bäst.

En oerhört intressant bänk med Hazard, Kanté etc. Men också, vem är Collins? ;)
    Caballero, Rudiger, Fabregas, Jorginho, Kante, Barkley, Hazard, Pedro, Musonda, Giroud, Hudson-Odoi, Batshuayi, Cahill, Collins, Azpilicueta, Morata
    Förklaringen, det är ungdomsmålvakten Bradley Collins.
    Inför ett mycket glest besökt Stamford Bridge enligt rapporterna då Viasatmatchen ännu ej börjat visas pga förseningar i CL-kvalet.

Sarri startar en intressant elva mot Lyon kl 21.
Bulka - Azpilicueta, Christensen, Ampadu, Emerson - Loftus-Cheek, Bakayoko (sic!), Drinkwater - Moses, Abraham, Willian.
    Inte driekt den starkaste elvan men två dagar efter CS och med massor av spelare som kom tillbaka först i morgon, vad har han för alternativ? Detta är nog också sista chansen för en del spelare.

Så har tv-bolagen spelat roulette med schemat igen. Chelsea har fått fem matcher flyttade. Mot United och Tottenham är det dock bara tiden som ändrats. Men Matcherna mot Southampton, Crystal Palace och Everton har flyttats fram till söndagen.
    Sent meddelas att matchen mot Burnley också fått en ny tid, men samma datum.
Spelschema>>

Ikväl möter Chelsea Lyon i en sista träningsmatch. Tyvärr lär väl de sist anlända VM-spelarna delta mer än någon enstaka minut så matchen kommer inte att ge Sarri de svar han behöver få före ligastarten, men kanske är det en match han kan bygga vidare med den grund och struktur han lagt utan flera av de bästa spelarna. Att Eden Hazard kommer att smälta in utan större problem tar vi för givet, men vi är väldigt nyfikna på hur Sarri vill utnyttja kombon Kanté och Jorginho. City avslöjade ju precis som CSFC sagt hur man spelar mot Chelsea när allt ska gå genom Jorginho som både skulle skydda bakåt och vara central playmaker genom att starta anfall. Det gick inget vidare för honom. City satte hela tiden två spelare på honom och körde över Chelsea på mitten. Det var där de vann matchen och Chelsea hade inget svar på det. Barkley gjorde en bra match men brast en del i defensiven och Fabregas var rent svag i matchen i många lägen. För oss vid sidan om måste Sarri hitta en lösning till det som City exponerade för världen i den matchen och lösningen ligger förstås i hur Kanté och Jorginho kommer att spela tillsammans. Men ikväll tror vi inte vi får se det pga den korta tiden. Det ska ändå bli intressant att se om Sarri gör justeringar i sin taktik och hur han ställer upp laget. Det lag som startade första halvlekarna i matcherna innan Community Shield spelade bra, det var när alla byten skulle göras som det hela sprack upp. Men det laget är inte alls den startelva vi förväntar oss. Matchen visas på Viasat kl 21.

Courtoissituationen är det mest oroande för Chelsea. Vi hade respekt för honom men om saker och ting stämmer har vi noll respekt. Fprhoppnigsvis är ryktena lögn som oftast.
    Ryktet om Butland är inget som höjer vår puls. Han är en ok målvakt men inte i närheten av Courtois. Så prislappen ärväldigt för hög, max 20m hade vi sagt men då Chelsea vägrat ta situationen på allvar så sitter klubben illa till och måste agera desperat känns det som. Han är dock sk homegrown vilket väl lägger på några miljoner.
    Sergio Rico från Sevilla lär vara ett alternativ.
    MEN framförallt är vi extremt besvikna på Courtois som alltid pratat om att fullfölja kontrakt. Så vi har inget problem med att Chelsea inte säljer honom och bara spelar honom i reserverna OM detta är sant. Chelsea har inte förlorat många pund om de gör det. Courtois däremot har förlorat allt.
    Av emotionella och personliga skäl gör Chelsea rätt om de släpper Courtois som redan förra säsongen inte var helt koncentrerad. För rätt pengar och med alla parter i överenskommelse.          Men att klubben struntade i att jaga Alisson (så vitt vi vet) och inte ta frågan på fullaste allvar gör att vi återigen måste ifrågasätta ledningen. Chelsea måste skaffa sig en kompetent fotbollsdirektör nu. Det är det viktigaste av allt efter att säsongen startat. Chelsea kan inte fortsätta ignorera behovet av fotbollskunnande i toppen. Affärsmässigt sköts Chelsea på ett utmärkt sätt men Abramovich, Granovskaia, Purslow och Bruce är inte direkt de allra mest fotbolskunniga.(Även om några av dem tycks tro det) För det krävs lite mer än tyckande (fotboll är trots att så många inte tror på oss, inte samma som att spela Fifa-spel). Som i allt annat är kunskap, erfarenhet och sunt förnuft viktigare än att man kan tycka på ett tangentbord.
    Sarri har gett sin syn på det. Han vill inte jobba med spelare som inte är motiverade och stämmer det att Courtois inte ens dök upp för att prata med Sarri, då stödjer vi Sarri helt och hållet.
    Ingen Chelseasupporter kommer nog att hålla Courtois ens i närheten av våra stora målvakter. Han var inte direkt en trevlig typ, som de Bruyne också tycker (med tanke på personliga erfarenheter där). Duktig målvakt men inte någon man vill vara vän med.
    Vi undrar också fortfarande varför Chelsea inte kräver Navas som dellikvid för Courtois, förutom homegrowngrejen och ålder är det ändå en bättre lösning? Navas och 18-20m pund låter som en ok affär som ger Chelsea tid att hitta en långsiktigare lösning. För oss är det en no-brainer... men vi har ändå inte sett någon annan ens tänka tanken! (Trots att han bevisat motsatsen känns det som om Navas är världens mest underskattade målvakt).
    Fotbollsmässigt måste Chelsea också visa tålamod, en total bristvara hittills hos Abramovich (och massor av s k fans) men vi hoppas. Conte vände skutan på rekordtid så visst hoppas vi Sarri kan göra detsamma, men vi har inte rätt att kräva det då Chelsea i åratal har byggt klubben med spelartyper som Mourinho och Conte velat ha. Inte alla anpassade till Sarris typ av fotboll.

MÅNDAG:

Ryktena hettar upp ordentligt nu och har så gjort under dagen med bara dagar kvar av fönstret. Tyvärr innbär det också att sanningshalten i rykten och skvaller och trovärdigheten tar samma resa nedåt i blixtfart. Vi försöker ta upp det mesta, men tror på väldigt lite just nu! CSFC

OFFICIELLT
Fikayo Tomoris lån till Derby har bekräftats, detta efter att också förlängt sitt kontrakt till 2021. Tomori är född i Canada, men har senare nu valt att representera England på U-landslagsnivå.

Hedvig Lindahl som har vitiligo har gjort en intervju för officiella sajten för att öka uppmärksamheten kring sin hudavvikelse. Läs den gärna>>

Emma Hayes har i Times uttalat sig om den enorma personliga tragedi hon gick igenom samtidigt som hon förde sitt lag till en unik Dubbeltitel. Vi känner verkligen med henne, hur hon reste sig från det och slutförde säsongen och har förmågan att se framåt. CSFC beundran för henne bara ökar och den är redan väldigt hög med tanke på hennes managermeriter, en av de främsta i världen inom sitt gebit. Här är ett utdrag i Expressen>>

OFFICIELLT
Kyle Scott är näste man ut på lån, till Holland men inte Vitesse utan Telstar. Säsongslån.

Nu är det dags. Premier League 2018-19 startar till helgen. Lite överraskande får vi också se Chelseas första match mot Huddersfield som tippas få det svårt, i tv.
    Innan dess möter Chelsea Lyon i en sista träningsmatch. Redan imorgon och det innebär att alla spelare för första gången i sommar finns tillgängliga även om de senast anslutna knappast lär spela mer än cameoroller i den här matchen även om flera av dem, som Kanté, Courtois, Hazard förväntas starta mot Huddersfield.
    På torsdag slår transferfönstret i England igen, kl 18.00. Vi kan förvänta oss massor med vilda rykten och kanske en del aktivitet. Mest ut dock.
    Inga rykten just nu känns starka nog för oss att tro på fler inkommande spelare, men man vet ju aldrig. Spelare som varit för dyra kan ju plötsligt bli köpbara och så vidare.
    Spelare ut kommer dock inte att sluta på torsdag då vi förväntar oss spelare ut i Europa till länder med senare deadline för transfers. Men de får inte gå till engelska klubbar efter det. Däremot tror vi knappast, undantaget skulle vara högst enskilt men ändå inte troligt, att någon av den väntade starttruppen lämnar efter torsdag hur många andra fönster som är öppna. Kan en spelare inte ersättas internt i en befintlig trupp i någon klubb lär klubbarna absolut inte släppa iväg honom, om inte fullständigt idiotiska summor betalas i stil med dubbla värdet. Vilket få europeiska klubbar har råd med.
    Kontraktslösa spelare kan komma in i olika klubbar då dessa inte berörs av reglerna kring deadlines.

Vår stora fråga dock är, när ska Chelsea börja göra mål? Inte för att vi skapade många chanser mot City, men tre ynka mål och en missad straff på fyra träningsmatcher gör oss knappast uppmuntrade inför säsongen.

 

Rykten, notiser m m, v-32SÖNDAG:
Chelsea ska ha lånat ut Tiemoue Bakayoko med köpoption på 35,65m pund till Milan. Ännu ej bekräftat av Chelsea.

Sunday Times hävdar att Jan Oblak tackade nej till Chelsea trots att Chelsea var villia att möta hans (högre) utköpsklausul. Så då vet vi att Chelsea i alla fall försökte, men det är svårt att värva från Atletico, en av de där klubbarna som numer är så stabila och trygga att spelarna trivs väldigt bra där. Vi har ju sett det med att både Felipe Luis och Diego Costa längtade tillbaka.

Skvallerpressen ger sig inte. Express (inte mycket att hänga i granen vad det gäller tillförlitlighet) tror att Real Madrid tänker bjuda 200m för Hazard. Något Chelsea redan tackat nej till och vi kan inte tänka oss att de skulle acceptera de nu.

Jorginho hyllades stort (mer än av CSFC) efter matchen igår. Men han hyllades nästan ännu mer för något som han inte gjorde utan hade, hans benskydd som har en bild av hans hund på dem. Se själva här>>

Jorginho själv lär blivit väldigt imponerad av Eden Hazard efter dennes aktion innan Pedros mål. Åtminstone i Metros tolkning av händelserna i den här artikeln>>

Målvakten som inte nämns agent är nu ute på uppdrag för att rädda sin klients rykte och har lyckats placera mängder av artiklar om att målvakten enbart flyttade för sin familjs skull. Ord som klingar oerhört tomma med tanke på hur denne och agenten orkestrerade flytten med strejk, hur målvakten efteråt kysste Reals klubb märke och aldrig någonsin tackade Chelsea för att klubben gjorde honom till den han var och sedan omedelbart försökte övertala Eden Hazard att följa efter honom. Det är anledningen till att vi tycker så illa om denne numer. Vi vet att han ville flytta av familjeskäl och accepterade det, men inte hur han tvingade sig bort och hur respektlöst han behandlade klubben, fansen och alla som hjälpt honom i hans karriär efteråt.

LÖRDAG:
VI skyller på Chelseas nya hemsida, som inte är uppskattad här. Inte heller hur de prioriterar artiklar, nyheter och bloggar på den. Men ett fakta som CSFC tog upp för ett tag sedan var ju att Matt Miazga skulle till Nates. Vi har inte, trots ständiga försök, hittat det officiellt hos Chelsea, det har inte därmed ens kommit med i många av dessa uppställningar över alla transfers.
    Ändå har det skett. Matt Miazga satt idag nämligen på Ranieris bänk i matchen mot Monaco!

FREDAG:
Crystal Palace försökte få låna Ruben Loftus-Cheek igen.

Everton medger att lånet av Kurt Zouma är mycket nära men ännu av någon anledning inte helt klart.

Varför tycker vi Glenn Strömberg är bäste expertkommentatorn? För det gör de flesta enligt undersökningar. CSFC håller med, särskilt som han är den ende som faktisk varnar lite för att Chelsea kan komma att överraska. Han vågar också tippa att Mahrez blir en flopp. (Vet inte om vi tror det men det är ju att sticka ut hakan). Martin Åslund är ingen Chelseavän, det vet vi sedan gammalt och nu vet vi varför. Han är Scousersupporter. Bojan var inte tillfrågad men var han står och hur han pushar för att Hazard ska lämna Chelsea får oss att tro att han gillar Courtois. Läs Viasatprofilernas ligatips här>>

Ännu inget om Zouma till Everton. Därmed får vi väl räkna in det i de rykten som kommer att komma nu om spelare som var nära men ändå inte. Som Nabil Fekir vars personliga villkor var klara sägs det, men Chelsea var inte villiga att gå högre än 54m och Lyon krävde 60m. Lyon har ju ett rykte om att alltid förhandla högt och svårt och ingen övergång därifrån tycks någonsin varit lätt, synd att det verkade vara andra vägen när de skulle köpa Traoré.

Efter Courtois, som tydligen måste hatat sina sju år med Chelsea med tanke på hur han uppträder numer, uppmanat Hazard att lämna har förstås engelska tabloiderna gått upp på högsta växeln genom att spekulera att även Hazard kommer att försvinna innan den spanska fönstret stänger. Vi är så dödligt trötta på de här spekulationerna (och Bojan Djordic kommer säkerligen köra dem i Viasat månaden ut också). Det gör dock inte att de kommer att sluta utan det kommer att spekuleras i det hela augusti. Sannolikheten att det sker är dock säkerligen mindre än 1 procent.

TORSDAG:
Inget besked om Kurt Zouma och Everton trots att det är långt över tiden. Vi stänger nu för kvällen, vi förväntar oss ändå en del lånebesked framöver och förhoppningsvis några rena försäljningar till utländska klubbar.

Ett av de s k deal sheets som lämnats in gäller tydligen Kurt Zouma till Everton.
    Fortfarande inget från Chelsea som är tillbaka till icke-informationskällan vi så väl känner efter gårdagskvällens eruption av nyheter.

Fler rykten om att Zouma är klar på lån till Everton. United ville köpa men Chelsea vägrade för en gångs skull sälja till dem, och ville bara låna ut Zouma enligt ryktet.

Thibaut Courtois har redan börjat fiska efter att försöka övertala Eden Hazard att följa honom. Just nu tycker CSFC så illa om Thibaut Courtois som person och spelare att vi gör bäst i att hålla tyst.

Tio s k deal sheets har lämnats in. De innebär att affär är på gång innan deadline men alla detaljer behöver inte vara klara förrän kl åtta i kväll. Southampton har ett för Liverpools Ings, det är det enda vi ännu känner till.

Huddersfield har värvat belgiska ungdomslandslagsmannen Isaac Mbenza från Monpellier i sista minuten. Han lär dock knappast spela mot oss på lördag. Däremot är vi nog flera som tror att Kepa kan komma att göra debut mot Huddersfield, dock ej Kovacic som erkänner att han inte är fulltränad ännu.

TRANSFERFÖNSTRET ÄR STÄNGT
Det innebär inte att vi inte kommer att få veta om fler transfers närmaste timmarna, men klubbarna kan inte agera mer nu annat än att offentliggöra vad som har hänt.
    Försäljningar till andra ligor kan fortfarande ske. Men inga köp.
    Lån kan ske till klubbar längre ned i seriesystemet, dvs Championship och ned fram till 31 augusti.


Nya rykten om Kepa. Det var inte så överraskande som vi kanske trott, men självklart ingår det hos varje seriös klubb att de har koll på olika spelare. Det sägs nu att Chelsea gjorde ett försök att värva honom redan i januari då han var nästan helt klar för Real Madrid. Kepa själv har bekräftat att det första han fick höra var dock för två veckor sedan, så Chelsea var beredda på Courtois's stora svek men hoppades väl antagligen att han ändå skulle hålla sitt löfte att stanna kontraktstiden ut, eller gå i januari istället på grund av situationen Courtois satte klubben i. Courtois som idag skämde ut sig ytterligare och både Chelsea- och Atleticofans är idag mycket arga på honom då han ställde sig och kysste Reals klubbmärke och menade att det har han aldrig gjort för någon annan klubb. Människan har tydligen ingen skam i kroppen men det visste vi kanske redan när han gjorde vad han gjorde mot Kevin de Bruyne med dennes flickvän.
    Chelsea ska ha gett Athletic Bilbao två bud om att köpa Kepa som nobbades och de var därför tvungna att utlösa utköpsklausulen och betala dessa extrema pengar. Men det visar ju också Chelseas beslutskraft och att klubben ändå jobbade hårt bakom kulisserna för att lösa problemen. Något vi aldrig riktigt vet då vi bara får andrahands (i bästa fall) källor att lyssna till. Kepa var alltså också hela tiden Chelseas förstaval om Courtois skulle lämna.

L'Equipe hävdar att det är klart med Zoumalån till Everton.

Jay Dasilva ska vara klar för Bristol City på lån, ej officiellt av Chelsea än. Fönstret stänger om en halvtimme men räkna med att officiella uttalanden kommer långt senare. Bristol har konfirmerat.

Skys nedräkning på Stamford Bridge har följande att säga om utgående spelare (eventuellt):
Bakayoko till Milan
Drinkwater till Everton, West Ham eller Leicester
Ruben Loftus-Cheek till Crystal Palace
Victor Moses till Wolverhampton
Michy Batshuayi till Valencia
Kurt Zouma till Everton
    Vi får se om någon av dem händer.


Bristol City hoppas låna Jay Dasilva.

Bakayokos bror och agent diskuterar med Milan om hans lön. Vilket säkert kan bli ett problem då engelska löner är klart högre än lönerna i andra ligor.

Efter allt som hände sent på onsdagskvällen förväntar vi oss knappast några nyheter från Chelsea vad det gäller inkommande spelare även om rykten fortfarande cirkulerar om t ex Ramsey, Fekir. Men det är ju målskyttar vi behöver.

En något sensationell vändning är att Manchester United vill köpa Kurt Zouma enligt rykten. Vår åsikt är fortfarande att Chelsea absolut inte ska sälja till dem. Om det sker sägs det handla om någon form av byte. Det hävdar Telegraph som brukar vara seriösa och enligt deras Matt Law handlar det om Martial. Det låter ju mer intressant då, onekligen.

Sky har här en intressant artikel om Mateo Kovacic och om Sarri kan låsa upp dennes otvivelaktiga begävning som stoppat upp hos Real Madrid. Kan han det känns det väldigt B att Chelsea inte har köpoption (som vi vet om). Läs mer här>>

En annan analys om hur de tror Kovacic ska passa in i Chelsea. Från Mirror>>

ONSDAG:
Chelsea W slog satsande Juventus med Eni Aluko med 3-0 i sista träningsmatchen innan ligacupen startar nästa helg. Målskyttar: ramona Bachmann, Maren Mjelde och Fran Kirby.

Sky som väl är den mest trovärdiga källan som vi ser det, säger att Mateo Kovacic har haft sin läkarundersökning med Chelsea idag.

Milan är fortfarande intresserade av Tiemoue Bakayoko och för dennes skull hoppas vi det blir av även om det är ett lån. (Med köpoption dock sägs det så kanske får Chelsea igen en del pengar).

Mirror säger att Tammy Abraham inte kommer att lånas ut. Trots intresse från minst tre klubbar.

Det kanske inte blir PSV för Ola Aina efter att Torino har anmält intresse för ett lån.

Lite mer läsning om Kepa, som med stor sannolikhet är vår nye förstemålvakt. Chelsea lär få betala världesrekord, i januari kostade han 20m €. Nu fyra gånger så mycket!!!! Han var klar för Real ändå fram t o m läkarundersökningen i januari innan Zidane backade. Guardian>>

Metro som vi inte alls litar på hävdar att Michy Batshuayi är nära Valencia. Det handlar om lån och ryktet kommer ursprungligen från okända spanska källor.

Mindre än 24 timmar kvar och nästan inget alls händer för storklubbarna på Silly Season. Några saker verkar vara på g men förutom Kepa till Chelsea känns nästan inget alls hett bland topplagen. Vi väntar fortfarande på mer information om Kovacic och det är fortsatt lite tjatter om andra men med tanke på den korta tiden är det nästan nyhetstorka just nu. 19.30
    Ut är det bara snack om att Courtois ska anlända i Marid ikväll. Han borde skämmas ögonen ur för sig hur han skött detta för han hade kunnat sköta det bättre med tanke på den sympati som hans personliga situation ändå väckt. Han kommer inte att hamna bland Chelsealegendarerna om vi säger så. Kurt Zouma är närmare Everton på lån är dock ett rykte vi tror på.

Efter allt som hände Silly Season igår har onsdagen, näst sista dagen och med bara 25,5 timmar kvar av fönstret har allt blivit väldigt lugnt. Får se om något händer ikväll.
**
Rykten om att Mateo Kovacic läkarundersöks redan idag. Men ingen vet var eller hur lån med ev köp är upplagt.

Athletic Bilbao har bekräftat att Kepa Arrizabalagas, 23 år, utköpsklausul har aktiverats och kontraktet har avslutats. Alla juridiska hinder är mötta etc...
    Det sägs dock inte ett ord i uttalandet om Chelsea!
    Tekniskt sett innebär detta att Kepa Arrizabalaga köpt ut sig själv från sitt kontrakt och därmed är free agent och kan gå vart han vill. (Detta är vad som hänt med alla stora värvningar från den klubben... Ander Herrera, Americ Laporte, Javi Martinez).

En presentation av den svårstavade basken, men lärde vi oss Azpilicueta så... Den är från Sky>>

Enligt belgiska källor avvaktar nu Courtois i Belgien. Real Madrid ska gått med på en ersättning om 35m pund för honom och ett lån av Mateo Kovacic. Inget sägs om det har köpoption eller hur det utformas.
Courtois antas få tillåtelse att ansluta till Real för läkarundersökning under torsdagen, men först efter att affären med Kepa är helt klar; läkarundersökning och personliga villkor gjorde (vilket kanske sker fram till ikväll).
    Så frågetecknet nu är Kovacic som också måste läkarundersökas och komma överens om personliga villkor senast imorgon tidig kväll.

Everton hoppas få låna Kurt Zouma om de inte lyckas värva Yerry Mina. Dags att sälja, inte låna ut om Zouma inte tar plats i Chelsea, vilket inte ser ut att hända då han oturligt skadade sig igen.

Danny Drinkwater som hade en helt ok match igår är intresse för lån av Everton (som dock bara kan låna en Chelseaspelare, se ovan) och West Ham.

TISDAG:
Milan lär fortfarande vara intresserade av Bakayoko, vi får väl se om de är det efter kvällens match. Hittills har hans försäsong varit svag, för att inte säga väldigt svag.
  Tyvärr handlar det bara om lån men kanske kan han hitta något där som helt undgått oss som är kritiska till honom.

20.00 Uppdatering.
Affären Kepa utvecklas snabbt. Chelsea får betala ur öronen och vi tycker nog alla att Jan Oblak hade varit ett intressantare namn särskilt om man ska betala världsrekord för en målvakt men det är ju inte Fifa, en spelare måste vara köpbar också och det verkar ju inte Oblak vara. Vilket vi verkligen förstår om vi ser till Atleticos intresse. Kepa kostade cirka en tredjedel tror vi i januari men så skrev han nytt kontrakt med denna vansinnesutköpssumma efter att Real i sista sekund hade nobbat honom. Alla trodde ju Real skulle köpa honom i januari men de hade väl underhandskontakter med Courtois redan då och beslöt avvakta.
    Nu får vi bara hoppas Chelsea får ut max, och helst bra mycket än redan nämnda summa från Real för Courtois (den affären behöver inte bli klar förrän månadsskiftet). Och helst då också Kovacic med köpoption på lån.

Hetaste namnet just nu är Kepa Arrizabalaga som möjligen flyger till London imorgon. Han är 3m dyrare än Alisson och Chelsea sägs vilja ha honom spelklar till på lördag! Inte bara klar för klubben utan i spel.
    Vad som än händer är det en röra. Priser att köpa målvakt har gått upp och försäljningsvärdet har gått ned. Lika illa skött som Costaaffären, lärde man sig inget från det? Största ansvaret för detta är självklart Courtois' men Chelsea kunde agerat bättre tidigare i somras, t ex med Alisson eller varit mer aktiva för att lösa situationen för den har ju inte varit okänd. Även om ingen trodde Courtois skulle strejka sig bort.

Daily Mail som vi inte direkt litar på säger att Chelsea gett Courtois två veckors böter för att han inte inställt sig. Det är en bra peng för oss vanliga dödliga, troligen runt 200.000 pund.
    Vi skyller utan tvekan Courtois dåliga uppträdande på hans agent som säkert gett honom rådet att bråka sig bort. Synd för Courtois' eftermäle i Chelsea blir verkligen inte bra nu. Det är också totalt onödigt. Han hade lätt kunnat kontakta Chelsea under sin semester och betonat situationen så att klubben haft en rimlig chans att ersätta honom. (För vi räknar med att vi inte kommer att se Courtois bära en Chelseatröja igen, Sarri har klart sagt ifrån att han vill ha motiverade spelare och Courtois ger ju inte direkt intrycket att vara motiverad eller leva upp till alla sina ord kring sitt kontrakt).

Avstämning kl 18. Många rykten, rätt vilda, har gått idag. Särskilt om Chelsea och United. Chelseas målvaktsfråga i särskilt fokus förstås då den situationen har blivi akut vilket den inte borde blivit om båda parter hade kommunicerat och skött sig. Man blir så förbaskad på hur de ska spela spel in i det sista. Några roliga rykten men inte alla.
    Också många rykten om flera spelare, likt Courtois som det verkar, som försöker bråka sig bort från olika klubbar i England och övriga Europa. Ingen större respekt för kontrakt i dessa agentstyrda tider.
    Konstigt nog väldigt, anmärkningsvärt få rykten om spelare ut förutom Courtois (vi tänker då mest på spelare vi inte förväntar oss i a-truppen), även om några blaskor gör ett förtvivlat försök att hålla liv i Willian till United därför det har framkommit att de fortfarande har en personlig kontakt.... Mourinho är känd för just det, att hålla kontakt med de spelare han gillar.
    Kovacicryktet växer och kopplas nu till Courtois till Real vilket kanske är för att undvika ett byte med Atletico om målvakter.

Andra spanska källor, Onda Cero, som inte är särdeles mycket att tro på hävdar att det är Athletic Bilbaos Kepa Arrizabalaga vi ska köpa istället för 80m €. Hellre då Oblak. Om denne är möjlig. Skillnaden i pris är ca 17m pund.

Derby, West Brom och QPR är intresserade men det ser ut som det blir lån till PSV Eindhoven för Ola Aina.

Enligt Mirror tänker Courtois dyka upp imorgon för att förklara varför han inte inställt sig i tid efter VM. Eller fruktar han en längre avstängning då han inte levt upp till sitt kontrakt.

Brighton vill låna Tammy Abraham.

Bayer Leverkusen har satt en prislapp om 50m € för omryktade Leon Bailey.

Tydligen har Courtois som tidigare pratat så mycket om att uppfylla sitt kontrakt inte anlänt till träning idag heller. Han gör allt för att tvinga sig bort från Chelsea, vilket inte är rätt sätt att uppträda. Oavsett om hans skäl för att vilja lämna är ok. Ska han hålla på så här hoppas vi att Chelsea sätter ned foten och vägrar samarbeta med honom.
    Vi vet dock inte för faktum att han vägrar inställa sig och träna, utan detta är ju skvallerrykten.

Nabil Fekir som också nämns i sista-minutenryktena har lämnats utanför Lyons trupp inför kvällens match.

Så kom ett sensationellt rykte. Mateo Kovacic till Chelsea på ett ettårslån. Det är Marca och inte en av de värsta spanska källorna som påstår det. Kovacic har ju nämnts tidigare men mest i frågan om vilken kllubb, han deklarerade ju att han vill inte spela för Mourinho häromveckan.
    Detta är ju ett mycket intressant rykte, särskilt som det talas om lån, vilket vi hoppas då är med köpoption.

OCH så har det kommit ett vilt rykte om att Chelsea är beredda att betala Jan Oblaks 89m pund utköpsklausul. Varför då inte disktuera byte. Courtois har ju dessutom varit utlånad till Atletico tidigare. Detta har ju varit det "drömscenario" CSFC pratat om men som inte tidigare fått ben alls i ryktessfären, men nu fått det. Mundo Deportivo står bakom.
    I samband med ryktet har det också avslöjats att Everton krävde 58m för Pickford, vilket får prislapparna för Alisson och Oblak är se mer rimliga ut. I våra ögon är Oblak världens bäste målvakt tillsammans med den de Gea som spelade i ligan förra säsongen, inte den de Gea som dök upp i VM.
    Det känns inte så hett, men ett trevligt rykte. Skulle det inte bli ett byte säljs Courtois för ca 32m till Real. Så Oblaks realla kostnad blir 57m.
    Om inte annat så visar det att silly season är inne i spurten, för ryktena blir ju allt vildare och äntligen kanske rykten vi gärna hört tidigare. Det här ryktet har inte plockats upp av så många andra källor vilket gör det högst osäkert.

Inga direkt nya rykten utan en mängd klara affärer i andra klubbar och så tar dagens stora rykte om Pogba till Barcelona för 45m plus Andre Silva och Yeery Mina. Nobbat av United. Pogba tycks vilja gå men frågan är om klubben kan släppa honom. Vår gissning är att just nu behåller nog United hellre Pogba än Mourinho efter allt gnäll på försäsongen.

Leverkusens Leon Bailey fikar efter en transfer och antyder att det kan ske före torsdag. Chelsea anses vara en av de klubbar som är intresserade. 40m pund är dock en prislapp som märks för en så pass ung och oerfaren spelare även om han är ett löfte som back-up till Willian hoppas vi. Bailey själv har nämnt Chelsea och Liverpool som klubbar som är intresserade.

MÅNDAG:
Vet inte hur seriöst det är, förmodligen bara fantasi hos en fotbollskrivare, men nu nämns Sevillas Sergio Rico som alternativ till Courtois som beskrivs som AWOL, dvs en som vägrar göra sitt jobb och inställa sig till det. Vilket borde höja hans pris hos Real med minst 5m pund.

Det talades om att Bernard var intressant för Chelsea. Uppenbarligen inte då Everton nu lär vara väldigt nära den värvningen. Trots att WH lär velat ge honom mer i lön, det finns hopp om fotbollen ändå. Det öppnar också upp för Bolasie tillbaka till Palace vilket om de behåller Zaha lyfter dem långt över nedflyttnignshotet.

Mer om dagens målvaktsrykte. Stoke kan tänka sig släppa Butland enligt Sky. Men han kommer kosta 30m pund och priset går upp ju närmare deadline det blir då de ju också måste ersätta sin förstemålvakt, samma situation som Chelsea satt sig i efter att inte på allvar jagat en målvakt i sommar trots allt vi vetat om Courtois' dåliga familjesituation.

Det har förstås inte ett skvatt med Chelsea eller ens Premier League men för oss tv-tittare som är bundna av idiotavtal med Viasat och/eller C-More är det ett hopp om en bättre framtid där vi kan få välja vad vi vill följa. Läs den här artikeln om hur Serie A (intressantare än någonsin sedan 50-talet känns det som) och La Liga för vettiga 79 kr månaden. Läs mer om Strive och managementföretaget, jättelika IMGs ny satsning>>

Ett rykte från Telegraph säger att Thibaut Courtois inte ens dykt upp som han skulle idag. Hur sant det är vet vi inte, men medierna älskar ju en konflikt. Det stämmer dåligt med alla Courtois' uttalande om att respektera sitt kontrakt men efter managerns omdömeslösa uttalanden i helgen vet man ju inte...
    Det senaste är att han är kvar i Belgien hos förra klubben Genk, men ingen vet om han har lov till det. Sarri sa igår att han planerade samtal med Courtois och vägrade kommentera agentuttalanden.

Derby har bekräftat men inte Chelsea. Fikayo Tomori lånas ut till Lampard över kommande säsong.

Hoppsan, vi har ju hört det förut men plötsligt är Lyons Nabil Fekir het för Chelsea igen, och då inte bara som motståndare i morgondagens möte.

Dagens målvaktsrykte är Jack Butland från Stoke.

Chelsea har inte bekräftat men Matt Miazga går till vår förre manager Claudio Ranieris Nantes i Ligue 1 på säsongslån med köpoption.

Vi undrade alla varför Ruben Loftus-Cheek inte var med igår. Idag tycks Premier League oavsiktligt avslöjat varför! Han lånas ut till Palace den här säsongen också enligt dem. Chelsea har absolut inte antytt något, varken om det ena eller det andra.
    Det är lite överraskande och verkligen inte på det sätt vi ville. Dock bättre än en ren försäljning vilket sades vara RLCs önskemål om han inte fick speltid i Chelsea.

Willian har helt och hållet bekräftat att han aldrig någonsin velat lämna Chelsea. Kan vi slippa löjliga rykten om att han ska till United nu? Läs mer>>

Ännu mer vill vi slippa okunniga s k experter som Bojan Djordic som under hela matchen igår pushade för honom, men framförallt för att Eden Hazard och Thibaut Courtois ska lämna. Vi vet att det gynnar hans favoritlag men lite faktabaserad kunskap ska vi väl ändå kunna kräva från en s k expert och inte att han inte bara ska spekulera utan rent av pusha för andra lags bästa spelare ska lämna, särskilt när oddsen för att det ska hända är mycket låga (även om Courtoissituationen kan ändras om en ersättare dyker upp före torsdag.)

Olivier Giroud har sagt att ryktena om honom till Marseille inte stämmer. Han kommer att förbli i Chelsea.

Säsongens första lånerapport från Chelseas hemsida. Med bland annat Mason Mount som förste målgörare för Lamps Derby i deras succéstart av Championship. >>


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
 
CSFC