csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
- Chelsea FC   0 sp 0 v 0 o 0 f 0 -0 mål 0 p

- always proud to be Blue -
FA CUPMÄSTARE 2018

Chelsea U18:
Premier League Cup, Premier League South 2017-18, FA Youth Cup 2017-18, National Champions
Årets Spelare damer: FRAN KIRBY Årets Manager: EMMA HAYES
Chelsea Ladies: DUBBELVINNARE - WSL1 2017-18 + FA Cupvinnare 2018

Sommarens transfers>>


30 juli - 5 aug 2018
    NÄSTA MATCH:

        7 aug - Lyon kl 121.00

    TV

Nyheter v-31


SÖNDAG:
Maurizio Sarris utvärdering av matchen idag är helt klart värd att ta del av, så ni hittar den på den här länken. Han erkänner att Chelsea har en del att göra innan de är ikapp City. Och med bara tre veckors arbete och sex spelare som fortfarande inte är i träning är det ju lätt att förstå. Han tyckte Chelsea klarade sig bra i första men brast, inte minst fysiskti andra. Läs mer här>>

LÖRDAG:
Intressant läsning om Sarri och Guardiola, likheter, skillnader, deras vänskap. Läs mer här>>

Nu är Sarris hela stab känd, tungt italiensk. Bara vår förre målvakt Henrique Hilario har inte italiensk bakgrund.
    Gianfranco Zola är assisterande manager med Luca Gotti. Marco Ianni är andre assisterande.
    Målvaktstränare med Hilario är Massimo Nensi.
    Carlo Cudicini fortsätter som managers assistent och klubbambassadör, han hade samma funktion under Conte. Han är därmed länken mellan ledningen och managern.
    Även Paolo Bertelli som var med under Conte stannar i sin position som fitnesstränare tillsammans med assistenterna Davide Ranzato och Davide Losi.
    Gianni Picchioni är ny scout.

Alvaro Morata ville stanna i Chelsea och inte lämna som skvallermedierna hävdat under sommaren. Han saknade inte heller erbjudande från både Italien och Spanien, även till bättre pengar än han tjänar i Chelsea. Morata ville dock ha revansch för förra säsongen och göra bättre ifrån sig.
    Det såg lovande ut mot Inter men mot Arsenal var han svag, vi fick ju dock veta att det var kort efter födseln av hans tvillingar och fokus var inte det bästa efter tre nätter i en för liten sjukhussäng.
    Läs hela Mirrorintervjun här>> Läsvärd och den visar vilka krav spelare har och ställer på sig själva.

Morata hyllar också Ethan Ampadu och Callum Hudson-Odoi. Han säger aldrig sett ungdomar som dem. Läs mer här>>

FREDAG:
OFFICIELLT
Det är numer känt som otursnummer i Chelsea, ja nästan ända sedan Peter Osgoods tid. Vi talar om nummer 9 som Alvaro Morata har burit i Chelsea (och det har väl knappast varit ett turnummer för honom heller). Alvaro Morata har nu begärt och fått ett nytt nummer, han har valt nummer 29 för att hedra sina tvillingar Allessandro och Leonardo som föddes i söndags, den 29e.
    Chelsea kommer att ersätta dem som redan köpt hans nr 9-tröja för den här säsongen enligt specifika villkor som finns på Chelseasajten.

Maurizio Sarri har på en presskonferens berättat att han pratat med Willian om dennes sena ankomst och säger också att han är övertygad om att Willian spelar för Chelsea 2018-19. Sarri var lite mer svävande när det gällde Courtois, men så vitt vi vet har han inte heller pratat direkt med belgaren och vi vet alla dennes familjesituation och samtidigt Chelseas svårigheter att ersätta honom. CSFC har flera gånger sagt att vi tror han stannar och att Chelsea accepterar att låta kontraktet löpa ut pga det faktum att klubbens direkta ekonomiska investering är låg trots att Courtois är en av världens bästa målvakter. Ska vi se en orsak är det ju familjesituationen då hans före detta valde att lämna honom och ta barnen med sig till sin hemstad. Men självklart ska vi inte skylla på något alls utan livet bara är inte enkelt ens för högbetalda fotbollsstjärnor.

Chelsea W förlorade sin första träningsmatch mot ett Montpellier som verkade vara längre fram i sina förberedelser. 3-2 slutade matchen på bortaplan.

De som av olika skäl stöter på vissa personers åsikter på sociala medier inser att dagens Chelseanyhet inte kommer att gillas av dem. Pedro har nämligen förlängt sitt kontrakt med Chelsea till 2020. Andra bedömare som inte är emot Chelseas egna spelare ser det med större glädje, inte minst då många bedömare idag ser Pedro som en viktig spelare i det som kallas Sarri-ball. (Och ja, vi känner ironin med tanke på CSFCs egna tankar om en viss fransman i Chelsea).

TORSDAG:
CSFC skrev om vår transfersituation, för den som vill veta mer om vad som ingår i en transfer så att säga har Sky en artikel att läsa. Ni hittar den här>>

Sarri har sagt att gårdagens startelva är mycket nära den startelva som kommer att ställas mot City på Wembley på söndag.

Kanske förklarar det Alvaro Moratas svaga fokus igår. Han fick tvillingar i helgen, vilket förmodligen var mer omvälvande än en träningsmatch i Dublin. Sarri sa att han oroar sig inte över Morata.

A Star Is Born - det är omdömena kring Callum Hudson-Odoi i normalt sansade Sky Sport. Han ha varit anmärkningsvärt bra men det är alltid lite obehagligt med spelare som får sådana omdömen för tidigt i sin karriär. Vi får bara hoppas han är lika mogen som t ex Mbappé och kan hantera det utan att låta det gå honom till huvudet. Ett orosmoln för sådant är ju att han ännu inte skrivit på det kontrakt som lär ligga redo. Läs mer från Sky om deras slutsatser från matchen>>

Ny manager, ny spelmodell, roligare spel, ett genombrott för Hudson-Odoi och mycket roligt att njuta av - men Chelseas stora problem har vi inte ens sett skymten av en lösning på. Hur och vem ska göra mål? Ineffektiviteten är mördande och ledde till förlusten igår. Chelsea borde vunnit matchen med flera mål men släpper in ett på övertid och förlorar på straffar, igen, till Arsenal. Inte ens straff i matchen gav mål.
    Det här börjar oroa nu för om inte Sarri kan få igång målskyttet.... Vi har visserligen Eden Hazard i bakfickan men han kan inte göra allt.

Sarri var nöjd med matchen igår, resultatet spelade förstås ingen roll annat än kanske för oss som verkligen inte gillar att förlora till Arsenal hur det än sker. Han påpekade dock att Arsenal ligger före Chelsea rent fysiskt då de kunnat träna längre. (De hade också tillgång till betydligt fler väntade startspelare än Chelsea)

Vi avhandlade silly season i artikeln här bredvid, Veckan kvar. Något säger oss idag att kanske borde ännu större facit lags på dte här med målgörandet eller bristen på det.

ONSDAG:
Hur fan kunde Arsenal vinna det här?
Chelsea- Arsenal. 1-1
straffar: Drinkwater gör MÅL Dålig men men den var så hård.
    Lacazette mot Bulka, Mål. Fint
    Abraham. MÅL
    Neilson. Mål Bulka chansar fel håll.
    Moses. Totalfintar Cech med tre steg ansats.
    Guendozi mål men nära för Bulka.
    Emerson. MÅL
    Maitland-Niles. Mål
    Piazon. MÅL
    Özil. Mål, men nära räddning.
    RLC gör en usel straff. Räddning.
    Iwobi MÅL
Otroligt orättvist men vi pliskar dem i ligan lätt.

Lacasette kvitterar oerhört orättvist på övertid. I sista halvminuten av övertiden. Chelsea var klart bäst i matchen, men....
    Straffar:
NOTERAT
*Chelsea gillar tidiga mål den här försäsongen, minut 5, 8, och 5. Och små vinster.
*Hudson-Odoi är försäsongens Sensation tillsammans med Barkleys mittfältsspel. Jorginho hade vi förväntningar på och de uppfyller han. Det är nästan så att Hazard får se upp. En av de bästa försäsongsgenombrott vi sett, men det betyder tyvärr inte alltid att det blir spel när det blir allvar. Men förmodligen får han stanna i truppen efter det här, eller bedömer klubben att han behöver mer speltid (men då ska det vara på hög nivå, inte Championship) Så nära mål också men där saknades lite skärpa. (räddning på mållinjen). Han måste göra mål men Zola kommer att betyda oerhört mycket för honom.
* Luiz kommer helt klart att spela en mycket större roll den här säsongen, om han håller sig skadefri vilket han ju inte gjorde förra säsongen (även om medietjafset snackade om schism med Conte mer än fakta där).
* Alvaro Morata och straffar mot Arsenal är verkligen ingen hit. Ännu en usel straff som Cech räddar i den här matchen när han kunde avgjort tidigt. Synd då han började bra.  Men straffskytt ska han inte vara. Han behöver göra mål för självförtroendet är fortfarande för lågt. Hoppas Sarri kan bygga upp honom.  Tyvärr gjorde han sedan flera missar när han kanske borde gjort mål.  Cech ska dock ha credd för räddningarna också. Bäste Arsenalspelare. Som Conte brukade säga (och alla managers ursäkt) han skapar ju chanser.  Efter förra matchen hoppades vi men något är fel, och det är inte talangen utan självförtroendet. Anfallare i Chelsea måste tydligen vara kraftfulla saker som Drogba, Anelka, Costa men inte finlirare som Torres, Morata. Han gör så mycket rätt men får så lite med sig.
Azpililcueta, världens mest underskattade fotbollsspelare kommer återigen var extremt viktig för Chelsea, som han varit som vänsterback, trebacksspelare och nu renodlad högerback. Vilken spelare. En Chelsealegend i skymundan. Hur kan inte vara försteval i Spanien istället för Alba? Svaret är; han spelar i Chelsea och inte i Los Arrogantos.
™Arsenal hade fler startspelare tillgängliga, bättre spelare på pappret men ärligt talat, hade Chelsea satt sina chanser hade det varit utklassning – så vi beklagar fortfarande Chelsea effektivitet.
*Andra halvlek i träningsmatcher borde komma med en varning, hur trist kan det bli.
**** *Dra ändå inga stora slutsatser. Det är två+ veckor in i Sarris regim och väldigt många av Chelseas bästa saknas. Men visst ser det roligare ut än tidigare. Hudson-Odoi på väg att bli stor,  vi vill inte säga hur stor, men bäst på plan idag, men håll nere förväntningarna. Han är ändå ingen startspelare men vilken utveckling han har. Han och Mason Mount, wow, trots att Mount redan lånats ut till Derby. Där Lampard kommer att göra honom färdig för Chelsea nästa säsong.

Chelsea borde vunnit klart stort, Arsenal med många fler ordinarie spelare utmanade knappt. hur kan de s k experterna tro de är bättre än vi.    
    Rktigt riktigt bra räddning av Bulka, 18 år. 84 CSFC tror han är den Chelsea planerar ersätta Courtois nästa säsong. Därför lite unerligt att Chelsea värvade en tredjemålvakt, men de vill nog han ska utvecklas i lugn och ro. Men han är Duktig.
    Bakayoko in för Barkley inte varit lika bra idag. RLC in och den ende som ännu inte bytts ut är Hudson-Odoi. Han är sensationell.
    Bytes cirkusen är i full fart. Morata av för Bats, Zappa in för Azpi, Emerson för Alonso,Abraham för Morata, Moses in för Pedro, Ampadu, nej för Rüdi. 63 Arsenal få byten.
    Precis utanför av Rüdi igen. Cech helt besegrad, men centimeter utanför. Arsenals försvarsspel är inte bättre än på Wengers tid.
Arsenal bättre i inledningen av andra, självklart med tanke på byten och att de övertygade verkligen inte i första, Cech undantagen.
Halvtid och nu ska det väl göras elva byten vid tre tillfällen. Tyvärr är ju försäsongsmatcher egentligen bara intressanta i en halvlek: Chelsea i bara ettmålsledning, borde som sagt varit klart mer. Cech bäste Arsenalspelare. Bäst på plan Callum Hudson-Odoi, 17 år men fyller 18 i år.
    Halvtidsbyte, Drinkwater för Fabregas. Christensen in för Luiz.
    Hudson-Odoi förtjänade ett mål men Cech får ett knä på bollen och Mustafi nickar bort på linjen. 41
Bellerin drar ned Hudson-Odoi när denne fintar bort honom totalt i boxen. Chelsea borde lett med 3-0.
    Straff. Morata tar den. Och den är dålig och Cech räddar.
    Chelsea gillar tidiga mål den här försäsongen. Antionio Rüdiger sätter bollen otagbart på en hörna 5 min. Mycket fint spel av Hudson-Odoi och Fabregas innan hörnan blev av. Överygande.
    Chelsea saknar fortfarande massor med spelare, långt fler än Arsenal. Det är ändå en viss prestige mellan Londonlagen och båda med nya managers, något vi är klart mer vana vid. Så här startar Chelsea, räkna med massor av byten. Visas på viaplay.se
    Cabellero, Azpilicueta, Luiz, Rüdiger, Alonso, Fabregas, Jorginho, Barkley, Pedro, Morata, Hudson-Odoi.   
avb Bulka, Green, Christensen, Ampadu, Palmieri, Bakayoko, Piazon, Loftus-Cheek, Drinkwater, Moses, Abraham.
    Det är åtminstone rätt hyfsat folk i Dublin vilket inte var fallet i Nice.

Chelsea Women som de numer heter vann DUBBELN förra året, de förlorade inte en enda ligamatch och tog hem de flesta individuella utmärkelserna också. En fantastisk säsong som de nu vill försöka upprepa men gå ännu längre i Champions League.
    De har dock fått en mycket tuff start då främsta utmanarna Manchester City väntar i första matchen i ligan, dock på hemmaplan. City har förlorat spelare men vi tror ändå de är första utmanare följda av Arsenal och Liverpool.
    Ligan startar 9 september men innan dess ska det spelas några omgångar i Ligacupen, Continental Tyres Cup.
    Se damerna hela spelschema här>>

Ross Barkley är försäsongens succéman så här långt. Visst har Jorginho varit bra, men det var mer väntat. Barkley hade en svår halvsäsong när han kom till Chelsea och helt klart inte var fullt spelklar efter sina skador. Nu är han frisk och har överraskat stort i de två matcher som spelats. Läs här en överranskande lite Chelseanegativ artikel om honom från Daily Mail>>

Något av en prestigematch där Arsenal har fler ordinarie spelare tillgängliga än Chelsea. Det är dock bara Sarris knappt tredje vecka som manager och lager håller på att byta spelmodell. Resultatet är oväsentligt. Matchen visas på Viaplay kl 21.

Kurt Zouma är fortfarande skadad och kommer inte spela ikväll. Det är nog tveksamt om Willian spelar ens som kort inhoppare då han anslöt till truppen försenad pga passproblem (något som verkar varit något epidemiskt för vissa spelare den här sommaren, även Alexis Sanchez hade det och rykten om fler har hörts).

TISDAG:
Willian återvänder till träning efter sin semester imorgon. Han fick en extra ledig dag av klubben. Vi vet ännu inte om Chelsea tränar på Cobham innan de flyger till Dublin för att möta Arsenal.
    Förseningen beror tydligen på passproblem, men Chelsea var informerade i tid så vissa blaskors försök att få det till en demonstration visar bara hur sportmedierna manipulerar sig själva.

Det är förstås spekulation då ingen vet hur Sarri kommer att spela N'Golo Kanté men här är en intressant analys hur det kan bli. Läs mer här>>

MÅNDAG:
OFFICIELLT
Så var det dags för nästa lån, Kasey Palmer går som väntat till Blackburn för nästa steg i sin utveckling. Säsongslån.

Ruben Loftus-Cheek har redan återvänt till träning fast han hade kunnat ha en vecka ledigt till. Trevligt.

Chelsea spelar två matcher den här veckan, en som kommer att bli lika experimentell som de som har spelats men förmodligen med en mer rutinerad startelva mot Arsenal. Matchen mot City är en titelmatch, officiellt, även om det väl bara är Mourinho som ser Community Shield som en titel numer. Förra året förlorade vi på straffar till Arsenal.
    Både Chelsea och City kommer att sakna tongivande spelare i CS-matchen och den är därmed av ännu mindre värde än vanligt. Chelsea bör få tillbaka Willian i träning nu i veckan, men vi vet ännu inte exakt när Hazard, Courtois, Loftus-Cheek, Batshuayi, Cahill, Kanté och Giroud kommer tillbaka. Förmodligen först nästa måndag.
    (Vi har nu fått veta att Citys spelare kommer tillbaka i förtid för att kunna delta i CS. Dock inga klara besked om vilka datum Chelseaspelarna återvänder men reglerna ger dem rätt att vara borta till och med nästa helg).
    Det finns uppmuntrande saker från de två matcher som spelats, kanske allra mest hur ungdomarna Hudson-Odoi, Ampadu och Bulka skötte sig. Ingen av dem kommer dock att ta någon ordinarie plats i Chelsea den här säsongen men om de fortsätter utvecklas som de ger löfte om ser framtiden ljus ut även för våra akademitalanger.
    Vi kommer att få höra mycket om Sarri-ball framöver. Det är få förunnade att få en fotbollsstil uppkallad efter sig. Än har Chelsea inte presterat den mer än kanske 45 minuter per match, men så är det ju i träningsmatcher då så många spelare som möjligt ska luftas. Andra halvlekar har inte varit något vidare, men de blir ju sällan det pga bytena i träningsmatcher.
    Även om vi kallade det slutsatser i lördag varken vågar eller kan vi egentligen dra några som helst riktiga slutsatser efter knappa två veckor med Sarri vid rodret och massor med spelare borta. I det har ju även Mourinho rätt, årets träningsmatcher är de mest meningslösa någonsin. Och det visade ju också publikintresset (eller bristen på intresse) för Nicematchen i lördags. Eller ta Arsenals storvinst mot PSG, för även om de rödvita matchade några ungdomar var det ju ingenting mot det C-lag som PSG ställde på fötterna där bara en enda spelare lär vara i närheten av speltid under säsongen. Förhoppningsvis blir vår match mot Arsenal något mer tävlingsinriktad, det ligger ju trots allt lite prestige i att möta en ligakonkurrent även under försäsongsjippona.

 

Rykten, notiser m m, v-31


SÖNDAG:
En bra artikel om Sarri och hans krångliga väg fram till den position han har idag. Läs mer här från BBC>> Även om artikeln är några veckor.

Ett helt nytt rykte har dykt upp, Real Sociedads Willian José. En anfallare med fin målstatistik men det känns absolut inte sannolikt. Fulham, Newcastle har försökt men spelaren vill vara kvar i Spanien så om han lämnar Sociedad blir det väl för Valencia.

Så försöker medierna få igång ett försök med att Mourinho som vägrar sälja Martial till en konkurrent ska få köpa Willian genom att lägga ett sent bud. Vi kan inte se det hända efter ilskan över ledningens försäljning av Matic förra säsongen, och honom hade de ändå typ av redan köpt konkurrens till men det finns det inte till Willian just nu. Kanske kan Moses återvända till ytterpositionen men vi tror inte att Hazard ska byta sida, lika lite som Hudson-Odoi.
    Mirror förstås nöjer sig inte med det utan hävdar nu att United kan tänka sig ett byte mellan just Martial och Willian. Vad som får oss att tro att det är en ren lögn är att de påstår att Willian vill lämna vilket det inte finns minsta lilla indikation på nu när Conte är borta.

Idag handlar det om säsongens första "titelmatch", den engelska supercupen Community Shield mellan liga- och cupvinnare. Storfavoriter är City som kom 30 poäng före Chelsea senaste säsongen. Så ganska naturligt är det också rätt tyst på ryktesfronten. Hetaste skvallret tycks vara att Eden Hazard bad om att få en dag extra på semestern och han återvänder imorgon istället för idag. Vilket väl borde varit naturligt ändå med tanke på att idag är det matchförberedelser och inte träning.

En engelsk tabloid pushar enormt för skvaller kring Aaron Ramsey som de nu likt förra säsongens Oxlade-Chamberlain påstår är i mitten för en dragkamp mellan Chelsea och Liverpool.

Det finns också lite snack om Mateo Kovacic fortfarande. En hel del kommer från avdelningen sura rönnbär då Kovacics åsikt om att inte vilja gå till United har nått deras fans.

LIte snack om Grealish som Tottenham försöker få till reapris vilket Villa förstås inte gillar eller går med på nu när deras ekonomi har räddats, eller Zaha som Tottenham också jagar enligt samma modell. Zaha påstås vara intresserad av Chelsea, Grealish vill spela CL och därmed vara intresserade av Spurs. Grundtips, båda stannar där de är.
    Mirror som pushar ryktet hårdast säger nu att Tottenham gett upp Zaha pga prislappen. Chelsea ska därmed ligga i förarsätet, men prislappen lär vara hiskeliga 75m pund så vi undrar om Chelsea verkligen är med på det.

LÖRDAG:
Dagens målvaktsrykte är Jasper Cillesen från Barcleona. Knappast i klass med Courtois men möjligen lite bättre än Caballero. Hoppas det inte händer.

Ian Maatsen är en ny spelare för akademin som började bra i deras sista träningsmatch. Holländare från PSV Eindhoven.
    Det är ett väldigt nytt U-18 som kommer fram under nye coachen Andy Myers. Få namn vi känner igen, förutom Anjorin som förekom ofta förra året.
    Ändå hoppas vi på fortsatta stora framgångar för dem.

En öppen möjlig värvning som kommer att vevas enormt närmaste dagarna är Sergej Milinkovic-Savic som jagas av ungefär alla men som också har en prislapp som inte är vettig. Noterbart i det är ju att hans agent faktiskt är en före detta Chelseaspelare Mateja Kezman som kom som europeisk skyttekung från Holland och ärligt talat floppade ordentligt i Chelsea. Han gjorde bara fyra mål som skyttekung på 25 matcher. Något som alla som kallar Morata eller Torres flopp kanske borde fatta.

En rar historia om hur Jorginhos mamma reagerade när hon fick se sin sons tröja i Chelsea Megastore. Läs här>>

City har tillbaka alla spelare utom de Bruyne och Sterling. Bättre än vad Chelsea kan säga inför morgondagens match.
    För Chelsea är det osäkert om Fabregas kan spela. Vi saknar också flera spelare från VM, som Cahill, Hazard, Courtois, Batshuayi, Giroud, Kanté. RLC däremot kanske spelar, åtminstone som avbytare då han kom tillbaka tidigare än han skulle.

Så börjar tidnngarna säga det CSFC har sagt. Det blir ingen Daniele Rugani till Chelsea. Och även med hans historik med Sarri och det faktum att han är en väldigt lovande spelare sörjer vi absolut inte. Vi är väförsedda på försvarssidan även om vi nu byter tillbaka till fyrbackslinje. Något som främst kommer att drabba Moses och Zappacosta.

Visserligen en Daily Mailartikel men ändå intressant läsning om Sarri>>

West Brom vill ha honom men det ser ut som det blir Derby för Chelseas unge Ola Aina. Och från det vi såg av Derbys första match behöver de förstärka försvaret som inte riktigt levde upp till Lamps förväntningar. Det lär handla om lån förstås.

Maurizio Sarri har sagt att han tror Chelsea behöver en enda spelare till (vi gissar målvakt) och betonar att han har inte gett klubben något namn på den spelaren utan han har bara pekat ut i vilken position han skulle vilja ha en förstärkning. Han har bara haft ett enda möte med klubbledningen angående värvningar sedan han kom.

Ibland undrar vi vilka som är löjligast men idag vinner nog sociala medierkrigarna som en masse har gått ut och hävdar att Morata byter nummer för att öppna upp för Martial till Chelsea. CSFC tror chansen är mindre än en procent att Mourinho släpper Martial till Chelsea, däremot är vi mycket osäkra på om han tillhör United när september börjar.

Frank Lampards Derby vann första matchen genom ett mycket sent mål mot Reading. Ännu roligare för oss var att Mason Mount gjorde deras första mål.

Courtois' agent Henrotay vädjar nu till Chelsea att släppa Thibaut Courtois till Real Madrid i sommar. Han säger att belgaren har gjort det helt klart för Chelsea att det handlar om familjeskäl som gör att han vill dit.
    Vi förstår Courtois' situation men håller helt med Chelsea att behålla honom till en ersättare kan bli klar. Frågan är om det kan ske senast torsdag? Det ser inte lovande ut, släppa Courtois kan Chelsea göra när som helst före sista augusti. I dagsläget har Chelsea inte någon ersättare, ens i närheten, tillgänglig vilket också Courtois och hans agent måste tillstå.
    Det sägs att Sarri ska ha samtal med Courtois idag, på måndag ska han vara tillbaka i träning.
    Rykten kommer också om att Real Madrid och Chelsea redan är överens om en övergångssumma, som lär ligga kring 32m pund. Men Chelsea kommer bara släppa Courtois när och om de hittar en ersättare. Helt naturligt även om agenten nu försöker spela ut sympatikortet i alla medier. Det är ju inte en vanlig dussinspelare som ska ersättas. Men varför diskuteras inte ett byte med pengar och Navas som del av det bytet? Navas är duktig nog även om han är äldre än Courtois och inte riktigt ändå i samma klass, men som en övergång...?

FREDAG:
Något att läsa inför söndag, en jämförelse mellan managerna Guardiola och Sarri. Läs mer här>> Det är Daily Mail så det är inte direkt det mest objektiva vi läst men ändå...

Gonzalo Higuain har lämnat en, lite förolämpande, förklaring till varför han valde Milan. Han menar att Sarri var den ende som ville ha honom i Chelsea medan alla ville ha honom i Milan. Inte så väl uttryckt tycker nog vi, men det blev aldrig mer än ett rykte så....

Många är intresserade av Michy Batshuayi, som inte återvänt efter VM ännu och Sarri har därför självklart inte kunnat skapa sig en uppfattning om honom. Everton tillhör intressenterna men inget sägs om det är för lån eller köp. Också Atletico Madrid, Sevilla och Valencia nämns.

Hodgson avfärdar helt tidningsrapporterna om att Zaha vill lämna. Han pratade med Zaha senast igår och frågan kom aldrig upp.

Cesc Fabregas skadades mot Arsenal och tvingas använda kryckor en kortare tid. Det är en form av knäskada men ska inte vara allvarlig även om vi nog inte ska räkna med honom under försäsongen mer. Det lär ge Drinkwater en chans att övertyga på söndag. (Eller Loftus-Cheek).

Crystal Palace gör vad de kan för att behålla Wilfried Zaha och vill inte sälja, varken till Tottenham eller Chelsea enligt ryktena. Samtidigt har Palace värvat bra i veckan med Kouyate och Max Meyer. Enligt Mirror vill Zaha själv till Chelsea, inte Tottenham som ansetts vara i förarsätet hela tiden. The Sun hävdar att Palace nobbat ett första bud från Chelsea på 30m pund.
  Det sägs att han är så bestämd i att han vill till Chelsea att han överväger lämna in en transferbegäran.
    Vi får se men nog är det ett intressant rykte och nog skulle väl Wilfried Zaha passa in i Sarris Chelsea väldigt väl. Så det kan komma att bara handla om pengar. Eller? Silly season närmar sig sitt slut och då ökar påhitten också, det vet vi.

Daily Mail säger att Sarri ska ha samtal med Hazard och Courtois idag och klargöra för dem att klubben inte kommer att släppa dem. Daily Express hävdar att Chelsea nobbat 31m pund i bud för Courtois. (Det kanske har en form av samband men igår gick ju ryktet om Modric till inter och att det var en möjlig affär, idags sägs Real satt en prislapp om 668m pund för kroaten och det omöjliggör nog alla affärer)

Ändå är Dagens målvaktsrykte att Stoke släpper Jack Butland till Chelsea för 30m pund. Låter lite högt men alla känner ju Chelseas situation.

Times hävdar att Ruben Loftus-Cheek kommer att söka ett lån utomlands om han inte får tillräcklig starttid de första veckorna av säsongen. Kanske förklarar varför han kom tillbaka tidigt.

Italienska rykten säger att Chelsea ska gett Bernard som även Milan jagar till på tisdag att bestämma sig. Ryktet är förstås avsett att stärka Milans försök, men det låter onekligen vettigt. Självklart måste Chelsea få besked senast tisdag då fönstret stänger på torsdag och det ska hinnas med förhandlingar och läkarundersökning även om Bernard är free agent.

Vi vet inte om Chelsea är intresserade av Reals mittfältare Mateo Kovacic som vill lämna marängerna. United är intresserade men Kovacic har totalnobbat dem då han inte vill spela under Mourinho. (Vi vet inte om han var i Real när Mourinho var där, men fler och fler spelare som haft Mourinho som manager tycks ha den känslan numer). United ska fått ett bud om 60m € accepterat av Real innan spelaren tvärvägrade så det spekuleras i att Chelsea kan köpa för 55m €. I dagens klimat känns det nästan som en rimlig summa. Om det nu är en spelartyp som Sarri och Chelsea behöver.

TORSDAG:
Milans bytesaffär med Juventus tror CSFC sätter stopp för alla försök att värva Rugani. Juventus blir i den affären av med Caldara och Higuain för att få tillbaka Bonucci. Allegri är därmed av med en av sina viktigaste påläggskalvar och han pekar själv ut Rugani tillsammans med Caldara och Milans Romagnoli som Italiens bästa unga försvarare.
Vi kan nog betrakta ett av sommarens envisaste transferrykte som avfärdat, CSFC blir mycket förvånade om Rugani nu kommer till Chelsea.

Willian har blivit utsatt för bedrägeri, ett falskt brev uppger sig vara en auktorisering av Willian för en person att representera honom gentemot olika klubbar. Kanske inte underligt att det varit så många rykten om honom i sommar om det springer omkring en falsk agent och försöker sälja honom.

Tabloiderna hetsar upp nu sista dagarna. Så de har inte gett upp om Higuain till Chelsea utan säger att denne inte är nöjd med budet från Milan. De säger också att Chelsea gett sig in i kampen om Jack Grealish från Aston Villa.
    Detta trots att bilder idag har kommit på Higuain genomgående läkarundersöknng i Milano!

Han är inte längre vår Lamps men det är kanske ändå intressant att få veta vad han har för tankar kring att vara manager. Många tippar ju att han en dag kommer att vara det i Chelsea. Läs mer här>>

Willian var sen tillbaka på grund av passtrul, sades det. Sarri verkar inte helt köpa den förklaringen efter gårdagens match men ville inte uttala sig om Willian innan han själv pratat med honom. (Willian kom tillbaka efter att truppen åkt till Dublin). Medierna gör det bästa av det och förstorar upp det till en schism. Låter väl mer som något som de just som Sarri säger, måste reda ut först.

Försvarare känns verkligen inte som om det är vad Chelsea behöver. Ryktena om Daniele Rugani är igång igen. Chelsea och Juventus ska vara överens om 36m pund men Rugani själv är inte övertygad om han vill lämna. Säger senaste ryktet.

Även ryktet om Vecino växer. Summan där lär vara 32m pund. Återigen undrar vi lite. Vi vet ju inte Sarris önskemål men försvarare och mittfältare har vi gott om, målskyttar saknar vi desperat då Morata var tillbaka på planet; gör bra saker men sätter inte bollen, ens på straff.

Sarri erkänner att han vet inte framtiden för Hazard och Courtois. Han kommer att träffa dem för första gången på lördag.

Sarri ber alla ha tålamod med Hudson-Odoi och intekräva för mycket redan nu. Han har dock bekräftat att CHO kommer att vara med i truppen under hela säsongen. CHO har varit Chelseas bäste spelare under försäsongen och var en ren mardröm för Bellerin igår kväll.

ONSDAG:
The Guardian är ute och cyklar. De tippar Chelsea på en sjätteplats i ligan. Av vad vi såg mot betydligt mer ordinarie Arsenal finns det absolut inte fem klubbar som är bättre. Vi orkar inte ens bry oss om att länka till en sådan oerhört svag analys, den kunde gjorts av Sportbladets Vasalundfiasko, Liverpoolaren Karlsson.

Spelarfacket är inte glada. De menar att klubbarna ägnar sig åt emotionell utpressning av sina spelare för att de ska återvända tidigare till träningslägren fast de fortfarande har rätt till ledighet efter VM. Självklart ingen lätt fråga. Chelsea har RLC som kom tillbaka tidigare. Mourinho har gnällt och gnällt och gnällt och det har gett effekt med att flera av hans VM-spelar som nu känner sig tvingade att komma tillbaka tidigare och samma sak händer i flera klubbar. Felet är förstås Fifas men med dagens säsonger och så ska mästerskap och även fullständigt meningslösa träningslandskamper spelas... vissa spelare får faktiskt göra sig lite mer förtjänt av lönen än andra. Ekonomiskt sett så kan ju få klaga men det ökar också risken för skador och framförallt kommer vi att få se en del konstiga formdippar framöver.

Enligt skvallerpressen ska PSG inte gett upp om Kanté ännu. Dumma som de är. De tror det bara handlar om pengar som det brukar hos dem och menar att bara de bjuder än mer än Chelseas omtalade 290k i veckan för Kanté så väljer han PSG. CSFC menar att då vet de inget alls om vår sympatiske mittfältare. Kanté kommer att bli en lika viktig del för Sarris Chelsea som för Contes Chelsea.

Inga smygbilder ännu men tredjetröjan förmodas bli ljusblå med mörkare blå detaljer. Nya hemmatröjan har inte blivit någon större succé medan andratröjan är populär, vi får se hur en ljusblå tröja fungerar. Chelsea hade en ljusblå tröja när klubben startade. Den kungsblå kom senare.
    Mer oroande är att det talas om en subtil grafisk design i form av en karta över västa London och orange detaljer. Det måste nog ses innan vi kan kommentera.

Aston Villa försöker låna Tammy Abraham men han vill stanna i Premier League, även om det är på lån.

Michy Batshuayi ska ha samtalat med Maurizio Sarri då Michy är tillbaka i London om än ej i träning. Sarri ska ha försäkrat honom att han ingår i managerns planer och därmed ska ev lån till t ex Valencia ha avskrivits.

Medierna rankar Chelseas försäsong som dålig, enbart på grund av det faktum att Chelsea bara värvat Jorginho och tredjemålvakten Rob Green. Det är bra det, fortsätt bara undervärdera oss liksom flera s k experter gör i engelska medier. Senast det hände då vann vi ligan.

TISDAG:
Milinkovic-Savic missade ett plan och då var han nästan Chelseaspelare, eller om det var Realspelare, eller Unitedspelare i medierna. Idag var han på rätt plats och intygade till lazios supportrar att han kommer inte att lämna klubben. Förhoppningsvis innebär det ett rykte mindre (men vi tror inte det stannar tyvärr).

Då Higauin valt att stanna i Italien till varje pris har medierna gått i toppspinn och därmed är Robert Lewandowski nu åter Chelseas nästa storvärvning, enligt dem. Priset som gått upp och ned betydligt mer än termometern i sommar är just nu nere på 80m pund. Bayerns vilja att släppa honom lär dock vara ännu lägre, inte för att det hindrar medierna från att spekulera.

West Ham sägs vara intresserade av Danny Drinkwater då Lanzini är långtidsskadad.

Hmm, Sevilla vill låna Bakayoko men har inte råd med hans lön. Om N'Zonzi lämnar vilket ser troligt ut. Mer oroande är att det ryktet följs av ett rykte om att Bakayoko redan har nobbat lån till Milan och Inter. Det innebär ju inte att han kommer att spela under Sarri, men bäst för hans utveckling vore ju att han får hitta sina fötter och lära sig slå passningar till lagkamrater istället för motståndarna i en annan klubb den här säsongen.

Times säger att Chelsea kommer erbjuda N'Golo Kanté ett nytt femårskontrakt värt dubbla den lön han har idag, det skulle göra honom till en av de 5-6 bäst betalda i Premier League. Och ärligt talat, även om pengarna är löjliga, i relation till övriga toppbetalda är han ju verkligen värd det. (Mest tjänar Alexis Sanchez med 500t i veckan).

Willian har varit het på transferskvallerfronten i sommar. Willian själv struntar blankt i det och säger till brasilianska medier att han vill stanna i Chelsea. Direkt citat: " I’m very happy at Chelsea. I’m very happy living in London" Därmed avskriver CSFC härmed alla rykten om Willian. Han kommer inte att lämna om han inte blir utsparkad och det tror vi inte riktigt på. Aj, den nyheten måste svidit för att som hittar på transferrykten.

De där nissarna verkar också få fel om Gonzalo Higuain som nu verkar vara närmast ett lån med köpoption till Milan.

De har dock inte gett upp ryktet om Sergej Milinkovic-Savic från Lazio för 110m €. Även ryktet om Inters Matias Vecino är aktivt.

MÅNDAG:
Chelsea, Real Madrid, Paris Saint-Germain och Juventus ska alla ha kontaktat Sergej Milinkovic-Savics agenter för att höra sig om möjligheterna till en transfer. Samtidigt ska Lazio sänkt prislappen på serben från 150m € till 110-120m. Mest överraskande är alltså att klubben som enligt medierna skulle varit allra mest intresserad av honom har inte registrerat intresse, dvs Man United.

Det är mindre ett rykte än en skribents önskelista. Men Kingsley Coman som ersättare för Willian är ju ingen dum idé, men Bayern säljer aldrig billigt om de ens säljer.

Lite mer snack om Bernard som ju är ett intressant namn, inte minst därför han är free agent.

Vecino som lär intressera Chelsea spelade inte mot Chelsea i lördags, ändå säger italienska medier att diskussioner har börjat. Bakayoko som ska ha intresserat Inter spelade och gjorde en bra audition för dem, då han var orsaken till deras kvitteringsmål. (Inte riktigt vad vi vill våra spelare ska göra, men Inter var nog glada för det).

Mirror placerar Danny Drinkwater i Crystal Palace eller Southampton. Ingen av dem lär dock lägga upp de pengar Chelsea lade ut på Drinkwater. Tidigt rykte utan särdeles mycket substans.

Söndagens sena rykte om att Real är villiga att betala 100m pund för både Courtois och Willian är rätt intressant men kommer på tok för sent. Inte en chans att Chelsea kan hitta ersättare på den tid som erbjuds. Plus det är ett tabloidrykte.

Elva dagar kvar på transferfönstret och kanske kommer det en eller två spelare, men kanske blir det inte heller någon ny spelare. Svårt att bedöma.
    Det här har hittills varit ett lite ovanligt fönster då toppklubbarna med undantag av Liverpool och Arsenal värvat väldigt försiktigt. Tottenham inte alls än. Mourinho är redan i upplösningstillstånd, hans tredjeårsmeltdown verkar redan vara i full fart. Sarri verkar mest obekymrad men inte heller Pochettino verkar bry sig jättemycket. Guardiola verkar vara nöjd med en värvning som kostade ett klubbrekord dock.
    De klubbar som värvat mest är klubbar i mellanskiktet i Premier League samt nykomlingarna Wolverhampton. Även Fulham har värvat men inte någon av de två vi trodde, Chelseas Piazon och Kalas.
    Vi ska nog mer börja titta på vilka som kommer att lämna och som alltid önskar vi försäljningar inte lån. Ändå lär det väl bli lån av spelare som nämnda Piazon, Kalas, Omerou, Miazga med flera som var utlånade redan förra säsongen. Av spelare som var i a-truppen förra säsongen har vi svårt att se Bakayoko vara kvar (för vi tror Sarri ser honom som de flesta fans ser honom, en PL-flopp) eller Drinkwater som inte erbjuder något som andra erbjuder förutom att han får räknas in i sk homegrown-kvoten. Något Chelsea redan täckt upp med Rob Green-värvningen och om RLC stannar. Det är djupt olyckligt att RLC tillhör de spelare som återvänder sent då det ger väldigt få möjligheter för Sarri att utvärdera honom.
    Morata tror vi kommer att vara kvar, liksom Hazard, Kanté för att ge vår bild av de spelare som medierna mest har pushat för ska lämna. Vi tror även att Courtois är kvar den här säsongen men det blir kanske (nog?) den sista pga familjesituationen. Som vi argumenterat tidigare har Chelsea affärsmässigt inga stora pengar investerade i honom då han kom som junior, var utlånad och generade därmed inkomst under flera säsonger och går på en relativt vettig lön då han tackat nej till ett monsterkontrakt som skulle gjort honom till näst bäst betalde målvakten. Så ekonomiskt är Chelsea inte tvingade att sälja även om medierna ryggradsmässigt anser att alla spelare på sitt sista kontraktsår måste säljas av ekonomiska skäl. Det finns inte direkt någon ersättare på marknaden heller då Liverpool värvat Alisson.

Fönstret stänger alltså 9 augusti för England. 11 augusti i Sverige. 17 augusti för Italien och 31 augusti för Spanien, Tyskland och Frankrike.

Chelsea har bara gjort en enda värvning men ligger ändå sexa i ligan för spenderade pengar på transfers. Liverpools siffra verkar dock låg, undrar om Keitas transfer ingår eller om det räknas som gjort tidigare.
1. Liverpool - £176.9m
2. West Ham - £94.9m
3. Man Utd - £81.7m
4. Arsenal - £70.6m 
5. Man City - £60m
6. Chelsea - £57m

Utlånade Mason Mount, ett stort löfte gjorde sitt första mål för Derby i träningsmatchen mot Wolves.


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
 
CSFC