csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
- Chelsea FC   0 sp 0 v 0 o 0 f 0 -0 mål 0 p

- always proud to be Blue -
FA CUPMÄSTARE 2018

Chelsea U18:
Premier League Cup, Premier League South 2017-18, FA Youth Cup 2017-18, National Champions
Årets Spelare damer: FRAN KIRBY Årets Manager: EMMA HAYES
Chelsea Ladies: DUBBELVINNARE - WSL1 2017-18 + FA Cupvinnare 2018

Sommarens transfers>>


23- 29 juli 2018
    NÄSTA MATCH:

        1 aug - Arsenal kl 21.00

    TV

Nyheter v-30


LÖRDAG:
SLUTSATSER (slutresultat Chelsea – Inter  1-1, Chelea vinner på straffar, 5-4)
*Den gula bortatröjan är en hit.
*Hudson-Odoi kommer inte att starta i Chelsea men han har utan tvekan imponerat och visar att utvecklingen går spikrakt uppåt.
*Alvaro Morata visade vad han går för när han vill, borde fått ett mål för att bygga sitt självförtroende. Gjorde ett som tveksamt dömdes bort och låg till 90% bakom Pedros mål. Vi börjar tro och hoppas på honom igen.  Han går dock ned för lätt, särskilt när försvarare kommer upp i ryggen på honom. Mer styrketräning behövs och än är juryn inte ute när det gäller honom. Det finns där, men oj vad svårt han har att få ut det.
*Det tempo Chelsea kommer att hålla i år kommer att ge många lag problem.
Sarri-ball är inte som tiki-taka vilket man lätt kunnat tro från skriverierna om one-touch etc. Det är betydligt mer offensivt och mindre om bollinnehav än att vända spel och gå framåt.
*Bulka ser ut som en möjlig framtida ersättare till Courtois.
*Vad ska vi med fler försvarare till. Ampadu hade redan varit startspelare i mer än hälften av lagen i PL. Försvarsspelet i övrigt väntar på spelare som Azpi, (och Rüdi och Christensen) det måste vi säga. Azpi imponerade som alltid när han kom in i paus.
*En stor öm punkt i Sarri-ball är att allt ska börja med Jorginho, det lär hänga spelare som klistrade på honom i många matcher i PL. Han lär inte få samma utrymme i ligan hur snabbt han än kan distribuera bollen. Särskilt Mourinho lär ju sätta Herrera som ett plåster på honom.
*David Luiz har klippt sig, säkert hela fem centimeter.
*Det riktigt oroande är dock att Chelsea är fortfarande löjligt ineffektiva. Och hur fin fotbollen än ser ut, gör man inte mål och vinner så är det rent skit. Och ärligt talat, Chelsea var inte bra i matchen förutom i inledningen. Och laget är fortfarande lika ineffektiva som under Conte.
    Jorginho tog första straffen för Chelsea. MÅL
    Drinkwater tog andra. MÅL
    Moses tog tredje. Kort ansats. perfekt vid stolpen. MÅL
    Cabellero räddar Skriniars.
    Abraham gör MÅL.
    Azpli tar sista och avgör matchen totalt.

**Och innan vi rusar iväg... Chelsea är inte i närheten av att utmana City. Spelet sitter bara kvartsväg ännu om vi ska vara snälla. Men kan Sarri utveckla laget så här snabbt  även med full trupp har vi åtminstone en roligare säsong att se fram emot. Hazard, Kanté ännu inte i spel. Två av de 1-6 bästa spelarna i Premier League.

Pulsen börjar gå upp inför ligastarten 12 augusti. Skamligt få åskådare i Nice, T o m Kalmar har nog fler. ICC borde verkligen hållit matchen i Sverige.


Caballero, Azpi, Drinkwater och Bakayoko in. För Bulka, Fabregas, Zappacosta. Barkley. . Så Gagladriani kvitterar nästan omedelbart. Surt. Bakayoko inte oväntat bakom det, på fel sätt.
    Chelseas start av matchen var bra, men, sedan mindre bra.
    Moses, Rüdi, Abraham in. Emerson; Christensen, också 64
    Chelsea inledde bra, men sedan imponerade de verkligeninte.

Chelsea startade matchen bra och satte Inter under tryck och första målet kom vid 5 minuten men dömdes bort för offside, vilket var rent felaktigt så vitt vi såg. Noterbart är tempot på passningsspelet, det är av en helt annan dimension än under Conte. Hazard kommer att älska att spela den här fotbollen.
  Första målet av Pedro, igen. Men det var Moratas mål. Väldigt fin aktio, närmast underbar, och skott i svår vinkel, returen ut till Pedro. 8

Ruskigt tomma läktare, så hade det inte varit om matchen hade spelats i Sverige som det var först tänkt.
    Både Cabellero och Rob Green finns på bänken, ändå valde Sarri unge Bulka som startmålvakt. Det var oväntat, kanske det mest oväntade i uttagningen. Att spelare som kom tillbaka i veckan startar på bänken är mindre överraskande. Kanske är Bulkas utveckling anledningen till varför Chelsea inte är lika oroade över att förlora Courtois som fansen är....?! (Dvs nästa sommar, för vi tror han stannar sista året)
    Nya gula bortastället är en höjdare, särskilt jämfört med det rödutrustade förstastället. Men blå strumpor istället för vita var kanske inte helt lyckats, särskilt inte som Inter har svarta.

Sarri startar exakt samma lag mot Inter som han startade mot Perth: Bulka; Zappacosta, David Luiz, Ampadu, Alonso; Jorginho, Fabregas, Barkley; Pedro, Hudson-Odoi, Morata
  Pedro som gjorde enda målet i måndags fyller för övrigt år idag, grattis på 31-årsdagen.

Matchen mot Perth går nog inte att bedöma, delvis för att vi bara kunde följa den via rapporter. Men framförallt för att Sarri bara hade haft ett fåtal träningspass. Nu har han haft fler och fler spelare har kommit tillbaka från VM-spel. Så matchen ikväll mot Inter ska bli intressant att följa. Vad vi slogs av från Australien var denhäpnadsväckande ineffektiviteten, en sjuka vi plågades av hela förra året. Den måste Sarri få ordning på. Alvaro Morata måste också börja hitta målet igen. Vi har haft stort tålamod med honom men det är inte oändligt.
    Matchen visas på Viasat ikväll kl 20.00.

FREDAG:
OFFICIELLT:
Victorien Angban, en av de spelare som aldrig spelat för Chelsea men tillhör klubben har lånats ut igen. Nu till franska Metz i Ligue 2. Han får inte arbetstillstånd i England vilket är en förklaring till hans lån sedan han kom till Chelsea 2015. Han har också skrivit på en ettårsförlängning av sitt kontrakt. Vore det inte bättre att bara sälja honom?

TORSDAG:
Av VM-spelarna har nu följande anslutit till truppen och får sina första instruktioner av Maurizio Sarri. Victor Moses, Toni Rüdiger, Willy Caballero, César Azpilicueta och Andreas Christensen 

OFFICIELLT
Jacob Maddox är nästa unga spelare som går ut på säsongslån. Han hamnar i Cheltenham för nästa steg i sin utveckling. Han är nummer sjutton.

Rob Greens första intervju för Chelsea. Läs här>>
    Självklart blev han ju påmind om ett av fotbollshistoriens allra mest fantastiska mål, av nye assisterande managern Gianfranco Zola på just Rob Green i Norwich. Se det här, och se om det många gånger. Det är ofattbart fantastiskt. >>

OFFICIELLT
Rob Green är vår nye back-upmålvakt, säkert tänkt som tredjemålvakt då han ändå är 38 år. Han var free agent efter att lämnat Huddersfield efter förra säsongen. Han har gedigen bakgrund i Premier League och landslaget. Norwich, West Ham och QPR är klubbar han spelat för i PL. Det är ett ettårskontrakt.
    Chelsea har också indirekt bekräftat att Willy Caballero är kvar i klubben trots att hans kontrakt ska ha gått ut i juni. Tydligen har klubben förlängt men glömt liksom att berätta det, eller så har CSFC helt missat detta.

ONSDAG:
OFFICIELLT
Så blev det just officiellt att Mario Pasalic som tippat går till Atalanta i Serie A för att vidareutvecklas där. Det är ett säsongslån för 23-åringen.

Nyförvärvet Adelina Engman från Kopparberg/Göteborg, finsk landslagsspelare uttalar sig för första gången hos Chelsea. Läs mer här>>

TISDAG:
Eden Hazard är en av tio på Fifas short list för Världens Bästa Manliga Spelare. Konkurrensen är tuff och då vi vet att landslagsspel prioriteras och gynnas oerhört mycket mer än klubblagsspel är han inte favorit trots att han var en av de bästa i VM. Det hände också nyligen medan ligorna ännu inte är igång. Anmärkningsvärt är att Neymar platsar inte på listan, men PL har flera spelare med. Ni kan rösta på honom här>>

Emma Hayes är med på short list för Världens Bästa Manager för ett damlag. Helt rätt. Det är dock nio andra namn kvar att slå ut. Fifa ligger bakom.
    Ni kan rösta här>>

Sarri var nöjd med spelet i en timme mot Perth men dömde ut sista halvtimmen, vilket kanske inte var så roligt för de som byttes in då. Å andra sidan i träningsmatcher med massor av byten finns det knappast förväntningar om att spelet ska kunna hållas uppe.

Chelsea är nu på väg hem och vi antar att spelare som åkte ut i gruppspelet i VM nu börjar ansluta till truppen, som Antonio Rüdiger kanske också de som åkte ut i åttondelen som Azpi, Christensen. Förhoppningsvis hinner Sarri få in fler spelare i sitt system och att vi mot Inter på lördag kan se framsteg, inte minst när det gäller att omsätta chanser. Det pratas mycket om 71% bollinnehav mot Perth, men det var mot Perth och som ni säkert redan vet är bollinnehav för CSFC fullständigt ointressant. Det är vad man gör med bollen när man har den som betyder något.

MÅNDAG:
Chelsea vann första träningsmatchen mot Perth Glory med 1-0 efter ett tidigt mål av Pedro. I övrigt verkade de av rapporterna uppvisat en fullständigt enastående brist på effektivitet framför mål. Även om sätten de lyckades undvika att göra mål på varierade. Tre spelare utmärkte sig spelmässigt; Hudson-Odoi, Barkley och Fabregas. Vi får hoppas på en väsentlig förbättring av målfabrikationen på lördag, annars blir vi oroliga.

En intressant startelva för Chelsea mot Perth Glory. Förvänta er massor med ändringar i andra halvlek.
      Bulka; Zappacosta, Ampadu, David Luiz, Alonso, Barkley, Jorginho, Fabregas (k), Pedro, Morata, Hudson-Odoi
    På bänken: Collins, Thompson, Aina, Tomori, Hector, Kalas, Emerson, Drinkwater, Palmer, Bakayoko, Pasalic, Piazon, Musonda, Abraham
    Pedro gör försäsongens första mål. Fem minuter in i matchen efter mycket bra förspel av Hudson-Odoi.
    Enligt rapporterna har Chelsea spelat mycket bra i inledningen med den sorts spel Sarri eftersträvar. Sedan började regnet vräka ned. (Vi följer enbart live kommentarer) De spelar 4-3-3.
    Chelsea har varit nära flera gånger men ännu inget andra mål. Några har också gjort om Morata till italienare i kommentarerna... Han har haft några halvchanser men måste börja sätta dem, inte minst för sitt självförtroende. Annars är det Hudson-Odoi det pratas om en halvtimme in i matchen. (Självklart ska Chelsea vinna matchen oerhört lätt, särskilt då Perths säsong inte startar förrän i oktober).
    David Luiz är Luiz och drar på sig en varning i en vänskapsmatch, mot tidigare Chelsealärlingen Ferreira. Annars verkar frågan mest vara hur det bara kan stå 1-0 i slutet av första.
    Bara! tre byten i halvtid. Bakayoko, Pasali coch Emerson för Alonso, Barkley och Hudson-Odoi. De två sistnämnda har fått mycket beröm i rapporterna. Enligt vissa källor är det Jorginho som gick av istället för Barkley. Jag vill ha en stream ;) Några säger också Alonso fortfarande är kvar - du milde vilken liverapportering och då försöker vi ändå följa flera ;) Tur nästa match går på svensk tv.
    Stolpskott av Barkley i 52.
    Tomas Kalas och Tammy Abraham in för Ampadu och Morata. Chelsea har fortfarande inte lyckas visa effektivitet. Vid timmen. Något vi sannerligen känner igen, sedan spelar det ju ingen roll om rapporterna pratar om fint spel. Andra halvleks gigant tycks vara Fabregas.
    Aina och Piazon får en chans för Zappacosta och Pedro medan Chelsea fortsätter visa enastående ineffektivitet. Det är ett klart större problem än spelmodell, taktik eller stil. Musonda istället för Barkley.

Chelsea TV kommer visa dagens match, för dem som har tillgång till kanalen.

Idag spelas säsongens första match klockan halv två svensk tid. Mot nian i australiensiska ligan, Perth Glory på deras nybyggda stadion Optus.
    Det finns väl ingen som direkt bryr sig om resultatet men startelvan blir rolig att följa även om samtliga VM-deltagande spelare, 14 st, saknas. I andra halvlek blir det kanske elva andra som spelar.
    Att tro att spelet blir väldigt mycket annorlunda är orealistiskt. Sarri har bara haft ett fåtal träningspass med en halv trupp om ens det. Största skillnaden lär redan dock bli en återgång till an fyrbackslinje. Resten kan vi bara få se glimtar av.

Sjutton dagar återstår av transferfönstret, det engelska. Övriga europeiska är öppna till slutet av augusti vilket irriterar många inte minst i Daily Mail. Vi tror nog det är en ganska obefogad irritation. Visst, teoretiskt kan klubbar i Europa då handla spelare från engelska klubbar. I praktiken tror vi inte det kommer att hända om inte idiotbud inkommer. Sådana bud kan bara röra vissa spelare också. Tyvärr tillhör Chelsea en av de klubbar som har sådana spelare och vi är redan så trötta på alla blaskor som gett sig fan på att Chelsea ska sälja Hazard, Courtois, Willian och så vidare.
    Engelska klubbar lär inte sälja spelare som inte kan ersättas om inte pengarna är bortom det surrealistiska och få klubbar i Europa kan matcha de engelska klubbarnas ekonomi. Det är bara ett handfull sådana klubbar
    Frågan är snarare; kommer Chelsea att värva fler?
    Sarri befinner sig ju i en föga avundsvärd situation. Han kom in sent på en rekordkort försäsong. Han saknar fjorton spelare som kommer att droppa in på Cobham peu en peu, men en full trupp har han inte tillgänglig förrän dagar innan ligastarten. Samtidigt ska ett nytt spelsystem introduceras, han ska lära känna spelarna, han måste utvärdera hur han ska utnyttja spelarna, hur han ska utveckla dem. Tur att han är känd som en workaholic och han sover nog inte många timmar just nu utan mellan de faktiska träningspassen detaljstuderar han säkerligen videos på de frånvarande spelarna för att bedöma hur han ska använda dem.
  Samtidigt måste han trimma truppen och bestämma sig för vilka spelare han vill ha kvar och vilka som kan lämna....
    Nä, vi avundas inte hans jobbsituation just nu. Han gör det dessutom med en ny assisterande manager och den ende han har med sig som han jobbat med tidigare verkar vara fitness coachen Paolo Bertelli. Det är Mission impossible om vi ska vara ärliga.
    Vi supportrar måste vara tålmodiga, samtidigt som laget ändå måste prestera. Vi vet till exempel att det är i princip fullständigt omöjligt att vinna ligan om man inte vinner säsongens första match. Och då menar vi mot Huddersfield, den glorifierade träningsmatchen mot City lägger vi ganska liten vikt vid även om det är en s k titelmatch.

 

Rykten, notiser m m, v-30


SÖNDAG:
Real Madrid ska nu bjudit 100m pund för Thibaut Courtois och Willian. Daily Mail ligger bakom.

Marseille sägs jaga Olivier Giroud. Detta efter att deras som man trodde klara värvnng av Balotelli inte blivit av, som så ofta med Raiola som agent strular det ju.

Det är mycket få rykten om spelare som ska lämna Chelsea, förutom de vanliga ungdomslånen som kommer att fortsätta droppa in (eller ut). Danny Drinkwater däremot anses vara överflödig efter värvningen av Jorginho och RLCs återkomst från lån. Chelsea betalade 35m för honom förra sommaren och lär knappast få igen de pengarna. Men förmodligen kommer några spelare till att lämna, men Drinkwater är nog kanske den ende som förväntas lämna för en engelsk klubb så hans ev transfer måste ordnas senast den 9e. Andra spelare som kan lämna är nog "tänkta" för att lämna för en europeisk klubb som har längre transferfönster... Det skulle förvåna storlien om Bakayoko verkligen är kvar i Chelsea men han är förmodligen omöjlig att sälja men det sägs att italienska klubbar kan tänka sig ett lån. Han var riktigt dålig igår igen och orsakade Inters mål. Conte gav honom massor med chanser men i Sarri-ball är det nästan omöjligt att se honom passa in med sin långsamma bollbehandling och omständliga spelstil.

Italienska rykten säger att Juventus och Chelsea ska träffas idag för att diskutera spelare. Det finns också rykten om att en av de spelarna är Miralem Pjanic trots att denne i helgen sa att han var inte intresserad av att flytta.

Mail on Sunday kommer med det sensationella ryktet att Chelsea tänker försöka värva Aaron Ramsey från Arsenal för 30m pund. Ramsey går in på sista året på sitt kontrakt.

Medier har lovat oss två värvningar idag även om de inte kunde säga vilka de blir. Så vi är mycket nyfikna men inte särdeles förhoppningsfulla om att det blir så.

En kanske är Daniele Rugani som Evening Standard hävdar är överens om sitt personliga kontrakt med Chelsea. Problemet är att Juventus är inte särdeles intresserade av att sälja honom tydligen.

Christian Pulisics prislapp tycks landa på 65m pund. Ett stort löfte säger alla men ändå oprövad.

LÖRDAG:
Nya starka rykten om att Dortmund vill casha in på Christian Pulisic. Chelsea är utan tvekan ett av de lag som är intresserade, men om det händer. Det vet ingen.

Chelsea är Premier Leagues mest hatade lag enligt en undersökning i Mirror. Inte underligt med tanke på hur Mirror och Daily Mail gillar att få folk att tycka illa om oss. Den här sortens undersökningar brukar alltid "vinnas" av framgångsrika lag och så är det nog i år också då Chelsea blev mest hatat just före Manchester United, trea är Liverpool. Mer förvånande var väl att Tottenham bara kom sexa, men så vinner de ju aldrig något heller. West Ham är kanske allra mest förvånande på fjärde plats. Före Arsenal.

Inte har värvat Vrsajlko från Atletico och tittar nu på att värva antingen Vidal eller Tiemoue Bakayoko... Inte direkt spelare som liknar varandra även om de spelar på mittfältet båda två, kan vi hoppas på att de väljer Bakayoko! Elakt sagt, men fransmannen verkar inte fungera i Chelsea trots allt stöd Conte gav honom. Så kanske gör Bakayoko en audition ikväll. Även Milan ska vara intresserade av Bakayoko, om vi ska tro Daily Mail, vilket vi sällan gör. DM säger också att Chelsea vill köpa Juventus Matteo Caldara som Juventus själva sagt inte är till salu.

Spanska rykten har vänt på klacken, enligt AS, så kommer Real Madrid inte försöka värva Eden Hazard i sommar. De ska istället försöka ta en ny väg och lyfta framIsco och Asensio istället för att bara köpa in färdiga spelare. Vi får se hur länge Florentino Perez har tålamod med den metoden.
    Till det hela kommer förstås att Chelsea vägrat lägga sig platta för spanjorerna och har satt en ordentlig prislapp på Hazard och gjort klart för dem att Hazard är en Chelseaspelare och inte till salu.

Braslianaren Bernards agent lär vara i London för att träffa Chelseas ledning (och vi som enligt andra källor trodde de var i i Italien...!). Milan lär också jaga yttern från Shaktar men Chelsea nämns som troligaste destinationen.

De italienska ryktena om att Chelsea ska accepterat ett bud från Man U för Willian fortsätter. De får inte vara sanna, även om pengarna är bra så får Chelsea inte fortsätta förstärka Mourinhos lag. Det kan/får inte bara handla om pengar. Hoppas vi.

Jobbet som lagkapten betraktar vi här i Sverige mest som ett hedersuppdrag men engelsmännen lägger extrem vikt på det. Kanske ett minne från deras koloniala förflutna med en mängd krig och romantik kring officerare. I vilket fall kommer nu rykten om att Chelsea ska sockra sitt bud till Eden Hazard genom att erbjuda honom kaptenskapet i klubben. Gärna för oss, han sköter redan det jobbet i Belgiens landslag så självklart klarar han det också.
    Gary Cahill var kapten förra säsongen även om César Azpilicueta som vice kapten var den som bar armbandet oftast och mest. I första träningsmatchen var det Fabregas som hade det.

Rykten går om att Chelsea inte bara ska spela mot Inter ikväll utan också diskutera en övergång för Matias Vecino, deras uruguyanske mittfältare.

FREDAG:
Daniele Ruganis agent har bekräftat att Chelsea har lagt ett bud på Rugani. Ett bud som beskrivs som avsevärt. Samtidigt säger agenten dock att Juventus är mycket ovilliga att släppa Rugani. Kanske kommer något att hända om Bonucci återvänder till Juve som andra rykten säger...

Udda spinn på ryktesfronten. Chelsea kommer att annonsera två värvningar på söndag efter mötet mot Inter i Nice. Vilka?
    En vild gissning lutar åt att det är Juventusspelare, som Higauin och Rugani. Däremot lär Morata till Milan inte hända.
    I vilket fall, ovanligt att tidpunkt anges snarare än vilka det rör.

Tuttosport hävdar att Chelsea accepterat ett bud om 75m € på Willian från Manchester United. Detta får icke ske även om det är en hyfsad summa.

Dagens målvaktsrykte. Om Courtois lämnar ska det bli Jordan Pickford. Anser åtminstone Sky.

Så är det helt klart att den som alla ansåg var klar för Chelsea är klar för Monaco. Vi talar alltså om Golovin. CSFC ser det inte som någon avgörande förlust. Vi kanske har fel men inte var Golovin så mycket bättre än någon av de mittfältare vi har i klubben. Bättre två missade Golovin och en klasspelare som Jorginho som vi ser det.

Efter att Golovin tycks valt Monaco pga överflödet av mittfältare i Chelsea har ett helt nytt rykte dykt upp. Det är Shaktar Donetsk ytter Bernard. Får se om det blir någon substans i det.

Annars är det välkända rykten som går sin runda. Rugani och Higuain. Ryktet om Leon Bailey har växt snabbt senaste dagarna. Han jagas även av Arsenal och Roma.

Nytt är dock att Real Madrid funderar på att ge sig in i jakten på Rugani.

TORSDAG:
Nästa lån ser ut att bli Kasey Palmer till Blackburn. Men ett korttidslån till jul bara. Vi hade nog trott han skulle gå till ett bättre lag i Championship. Inget officiellt ännu och inget väntas före måndag.

Ska vi tro medierna har Chelsea skrämt bort Real Madrid och gjort fullständigt klart för de vittröjade att de kommer minsann inte att få köpa Eden Hazard. Därför intresserar de sig nu för Cavani.
    Vad det gäller Courtois är det mer oklart, men inget kommer att hända där de närmaste två veckorna om Chelsea inte värvar en fullgod ersättare och ärligt talat, hetaste namnet just nu Pepe Reina känns inte riktigt som han är samma klass. Så frågan är hur hett Reina-ryktet verkligen är.

Vi vet inte om vi tror på det en enda sekund, det låter mest som ett av dessa spanska arroganta rykten. Det går dock ut på att Chelsea ska ha sänkt priset på Willian när Chelsea fick reda på att Barcelona vänt intresset till Malcolm istället. Som sagt, surt sa räven känns det snarast från Barcahåll för att de inte kunde värva Willian.

Marina Granovskaia lär vara i Milano, via Nice där hon ska mött Roman A för ett möte, för att försöka värva spelare från Juventus och Milan - enligt spekulationerna.

Trots värvningen av Rob Green lär Chelsea vara fortsatt intresseade av Pepe Reina som ersättare till Courtois antar vi. Milans löjliga prislapp på 9m pund är dock inte aktuell men italienska rykten talar om 6m. Reina är 35. Så Chelsea bygger inte direkt för framtiden bakifrån. Reinas aktualitet lär bygga på att han jobbat med Sarri tidigare.

Milan vill köpa Alvaro Morata och ska ha kontaktat Chelsea om det. Chelsea ska ha satt en prislapp om 62m pund (han köptes för 58m plus add-ons). De, liksom Chelsea, lär också jaga Higuain.

César Azpilicueta har återvänt till Cobham och tränar nu med Sarri och de övriga.

Aleksandr Golovin deltar inte i ryska Super Cupen i helgen mellan CSKA och Lokomotiv. Han uppges välja mellan Monaco och Chelsea och hans klubb CSKA är villiga att acceptera bud från vilkendera klubb.
    Monaco ska dock gått ut och sagt att Golovin är klara för dem. Detta är dock inte officiellt men vi tror nog att Chelseas intresse i Golovin alltid varit överdrivet så kanske är det så.

Förre Chelseaspelaren André Schürrle går till Fulham på ett tvåårslån från Dortmund. Vi har dock inte hört något om deras tidigare intresse för Piazon och Kalas.

ONSDAG:
Ett intressant spekulationsläge har uppkommit tydligen. Inte har Barcelonas fula värvning av Malcolm efter att Bordeaux annonserat att han var klar för Roma men sedan backat ur affären efter offentliggörandet upprört Roma och många andra. Den lär upprört Ousmane Dembele en hel del och det spekuleras nu i att han vill lämna Barcelona. Chelsea och Arsenal påstår stå först i kön. Å andra sidan, prislappen gör nog att det knappast blir aktuellt annat än vid en direkt transferbegäran från Dembele som ännu inte levt upp till sitt löfte. Han kostade Barcelona 135,5m pund och inte ens under de vildaste stunder kan vi tänka oss att Londonklubbarna skulle överväga den prislappen.

United har hela sommaren jagat Sergej Milinkovic-Savic. Prislappen lär vara vansinnig men Mourinho ville ha honom. Nu lär intresset svalnat ordentligt då spelaren själv sagt att han hellre vill till Chelsea!
    Alltid lika roligt att höra men frågan är om Chelsea är beredda att ge sig in i den kampen trots att ryktet kommer tillbaka hela tiden men det känns aldrig hett. Prislappen är som sagt mycket hög, det talas om 100m €. Ryktet har också fått vissa fans att hänge sig åt rosiga drömmar. CSFC har dock svårt att tro att den skulle bli verklighet. Det är dock nu bara drygt två veckor kvar av transferfönstret så rykteskarusellen snurrar förstås allt snabbare nu.

Guardian brukar vara en bra tidning när det gäller sport, de har en svensk som chef för fotbollsavdelningen, Marcus Christensen, som visserligen är kraftig Liverpoolsupporter men som breddat innehållet på fotbollssidan till inte bara det vanliga Vad hände i matchen-artiklar. Idag vill vi dock närmast varna för en artikel av den sorts som aldrig borde få publiceras; en slags sammelsurium av videospelsfotboll och drömmar där en person påstår sig förklara hur Chelsea kommer att spela under Sarri men där hela underlaget för hans artikel är beroende av vilka som han tycker ska köpas in. Den har inget med fakta eller verkligheten att göra utan är mest en förvirrad uppsats byggd på icke-fakta och vild spekulation. Vi tänker inte länka tilll smörjan men läser ni den, läs med kritiska ögon. Vi vill också passa på att påminna om vad Sarri själv säger om sådan här transferfantasism, att det är inget han bryr sig om utan hans jobb är att utveckla de spelare han har och får till sitt förfogande.

Kraftiga rykten om att Rob Green, 38, är klar för Chelsea även om inget är officiellt och läkarundersökningen kvarstår. Han ska dock vara överens med klubben. Otur för Bulka då vi nog får se Green som klubbens tredjemålvakt, fast i dagsläget saknar vi back-up så där börjar veteranen kanske i ordningen.
    Sky menar dock att Willy Caballero är andremålvakt vilket låter underligt då dennes kontrakt gick ut i juni. Om Caballero har förlängt har detta gått oss förbi...
    Vi vet faktiskt inte vad vi ska tro just nu. Tidigare uppgifter från Chelsea hävdar att Willy Caballeros kontrakt gick ut sista juni 2018. Ändå är han fortfarande presenterad på hemsidan som Chelseaspelare och de kommenterar hans VM-spel utan att någonstans berätta om kontraktet förlängts. Han har dock inte tränat med truppen under Sarri, vilket är lätt förklarat då han spelade VM, om än kort och med en långt från lyckad insats.

Daily Mail hävdar att Thibaut Courtois är överens med Real Madrid om sina personliga villkor. Det är ett rykte vi inte tror på av flera skäl. Ett är att vi hörde samma sak förra sommaren och det stämde inte. Det andra är att Chelsea kommer inte släppa Courtois innan en ny målvakt är klar, och Rob Green är inte den målvakten.

Det ser ut som om Conte inte blir arbetslös länge, Milan som nyss räddats från konkurs igen, vill ha honom som manager och funderar på att sparka Gattuso för det.

Det är inte direkt CSFCs favorit eller många andras, och han fick återigen rätt usla recensioner mot Perth. Nu talas det om att Tiemoue Bakayoko som absolut inte gjorde succé förra säsongen har bett om att få lämna Chelsea. Sevilla lär vara intresserade om de måste släppa N'Zonzi (Arsenal?). Han vill göra det för att få mer speltid vilket känns som ett skämt då han valdes framför andra hela tiden av Conte. Källan är Estadio Deportivo som är en spansk tidning vi inte känner till. Inget sägs om det är ett lån eller köp. Förmodligen vill de försöka låna med köpoption då Chelsea fick pytsa ut 40m för Bakayoko. Kanske är ett lån en lösning även om försäljning känns bättre med tanke på hur många andra lån klubben har.

Nu påstås även Juventus börjat jaga N'Golo Kanté. Vi har mycket svårt att tro att Kanté vill lämna Chelsea men att han skulle säljas för 71m som italienska källor påstår finner vi löjligt.

Daniele Rugani har varit sommarens hetaste till Chelsea-rykte hela tiden och inget har hänt. Sarri har också erfarenhet med Rugani i Empoli. Här är i alla fall en presentation av spelaren som kanske eller kanske inte förklarar varför prislappen är som den är>>

Leon Baily vill lämna Leverkusen trots kontrakt till 2022. Han värderas till 40m pund och Arsenal och Chelsea sägs vara klubbar som vill ha honom.

Det sägs att mittfältaren Mario Pasalic som gjorde en fin insats mot Perth enligt rapporterna lånas ut till Atalanta. Det måste ha att göra med hans arbetstillstånd att han inte får chansen, eller på grund av det överflöd vi har av vissa spelarpositioner.

Sky, särskilt, driver Higauinryktet hårt. Vi är inte övertygade men då Morata inte övertygade mot Perth inte heller förvånade.

Dagens målvaktsrykte är PSGs Alphonse Areola som verkar överflödig där efter Buffons ankomst.
    Konstigt nog nämns inte Simon Mignolet (som back-up) då han kommer att lämna Scousers, det ser dock ut som han blir mellanskillnad till Besiktas då Liverpool vill ha Vida från dem.

Dagens andra målvaktsrykte är 38-årige Rob Green. Han är just nu klubblös men var senast i Huddersfield. No comments, men någon förste målvakt i Chelsea är han inte.

Vår förre ytter André Schürrle är på väg tillbaka till London. Han lämnade då Mourinho inte trodde på honom och har sedan dess varit i några tyska klubbar senast Dortmund. Nu ser det ut som om han värvats av Fulham.

Rykten om Thiago Alcantara från Bayern har börjat få spridning. Många är intresserade, inte minst United. Thiago själv verkar mest intresserad av att återvända till Barcelona. Han skulle kosta runt 50m. Det känns dock inte som det är den spelare Chelsea behöver just nu.

TISDAG:
Oj en positiv artikel om en Chelseaspelare i Daily Mail. Roligt att se och läsa om Ethan Ampadu. Läs själva här>>

Mourinho är igång igen. Efter svaga resultat gnäller han på att han har sämre förutsättningar än andra lag. Problemet är att han likt Trump ljuger om saker och ting. Han påstår sig ha sämre tilllgång till sina spelare än Chelsea, vilket inte är sant då Chelsea hade fler spelare med i VM än honom och hade sju spelare involverade i sista helgen, mer än Uniteds fem. Dock inget nytt men saker som ändå pekar på att Mourinhos tredjesäsongsimplosion kanske kommer att hända.

En intressant, eller åtminstone rolig spekulation är något CSFC vill sprida. United lär nu accepterat att Martial lämnar för 50m+ men bara till en klubb utanför Premier League. Så kan en klubb i Europa samarbeta t ex med Chelsea (eller Tottenham) som är intresserade av Martial och köpa honom för att sedan sälja honom till Chelsea i januari? Vi vet faktiskt inte om det finns regler mot det. Kanske kan Chelsea då delsponsra t ex Monaco i att köpa tillbaka Martial mot ett framtida köp för en fast summa om fem månader...

Roligt men... Leroy Sane tror att Chelsea blir Citys största utmanare i år. Inte ens evigt förhoppningsfulla CSFC är så optimistiska men roligt att läsa är det ju>>
    Vi tror nog att Liverpool fortfarande helt klart måste anses vara förste utmanare med de värvningar de gjort. United däremot förvånar och det börjar redan pratas om tredjeårssyndromet för Mourinho. Arsenal borde bli klart bättre. Tottenham jobbar på i skymundan ännu utan en värvning. Överhuvudtaget har toppklubbarna (kanske undantaget Arsenal) inte värvat i närheten av lika mycket och aggressivt som vi förväntade oss.

En klar överraskning är dagens målvaktsrykte. Milan värvade Pepe Reina på fri transfer för någon vecka sedan. Nu pratas det om att Chelsea ska värva f d scousermålvakten för 9m pund. Det måste vara tänkt som back-up då Reina är 35 år. Även om det spekuleras i att han ska ersätta Courtois. I vilket fall som är 9m pund vansinne för en spelare som just ankommit på fri transfer. En tredjedel är rimligt om ens det.

Ska vi döma av en enda timme spel kommer dock Sarri att få betydligt mer ut ur en äntligen skadefri Ross Barkley än tidigare managers. Det är lovande och kanske försvinner tidig kritik mot den värvningen. Läs mer här>>
    Här är mer beröm för Barkley>>

Det här är en mindre rolig notis. Det verkar som Mbappé till varje pris har försökt gå PSGs ärenden genom att mot reglerna men knappast mot verkligheten försökt påverka N'Golo Kanté att byta klubb. Att spelare pratar klubbyte är naturligt men om den här historien stämmer har PSG och Mbappé helt klart gått över gränsen. Läs mer här>>

Fans som är mycket lätt förförda börjar redan förstöra Callum Hudson-Odoi genom att jämföra honom med Messi och vräka beröm över en spelare som verkligen är väldigt lovande men som bara spelat en halvlek mot svagt motstånd ännu. Kräva att han ska få speltid och andra dumheter. Det är som vanligt i videospelens fotbollsvärld. Där sociala medier förstör mer än hjälper genom att till synes vara utan kontakt med verkligheten. Nu säger vi inte att det kommer att hända men mer än en ung spelare i dagens fotboll har börjar tro på socimediefolket säger och förstört sin karriär. Inte minst för att istället jaga klick och följare på olika plattformar.
    Det sagt har vi ändå stora förhoppningar på Callum Hudson-Odoi och det ser ut som han kommer att utvecklas inom truppen och inte lånas ut den kommande säsongen. Vi hoppas bara idioterna inte ställer för stora förväntningar på honom. Som förväntar sig fullkomligt orealistiska saker i klass med Mbappés utveckling. Det hjälper då inte att massor av klubbar jagar honom, stora klubbar också. Han har kontrakt till 2020 (maxlängden för första kontrakt är tre år och det är vad CHO har) och det talas om att han kommer erbjudas ett nytt kontrakt inom kort men pga förväntningarna finns en viss risk för en Solankesituation. (Vi hoppas också det kan ses som en varning).
    Tröjnumren har inte annonserats men han spelade med nr 20 som är ett a-truppsnummer mot Perth. Förra säsongen hade han ett typiskt "ungdomsnummer", 70.

Så hajpen om Hudson-Odoi fick nytt bränsle, och jag säger inte att vi inte ska hylla 17-åringen men vi ska också hålla fötterna på jorden.Inte minst för hans skull. Andra slutsatser från igår var förstås oförmågan att omsätta målchanserna. Att Ross Barkley tycks tagit chansen att imponera, att Morata inte gjorde det, kanske inte heller Tammy Abraham och att Drinkwater var ende spelare som inte fick en enda spelminut vilket nog tyvärr säger en del. Att Jorignho utan tvekan är den spelmotor Sarri vill använda (vilket kan betyda svårigheter att integrera Kanté som normalt spelar i en liknande position men ett annat spel). Vi får se vad som händer med honom nu. Han är ju en sk homegrown så reglerna underlättar för honom att stanna men han vill säkerligen inte stanna om nye managern ger honom lika få chanser som den förre.
    Lika självklart är att vi absolut inte kan dra några som helst vettiga slutsatser från en första träningsmatch efter tio dagar med en ny manager mot svagt motstånd och som vi inte ens kunde följa annat än i andrahandsrapporter.

MÅNDAG:
Nu sägs det att Chelsea nobbat ett tredje bud från Barcelona för Willian. Men till skillnad från andra rykten idag ska det budet enbart varit på 55m pund. Känns som det här kan bli lika långdraget som Coutinhoaffären.

Så ännu mer om Rugani. Chelsea ska ha fått ett bud nobbat om 36m pund. Nu överväger Chelsea att bjuda 45m. Trots att försvaret är den plats vi kanske har flest spelare till. Men vi lär få se, ryktet är onekligen ihärdigt.

Ett nytt rykte som känns som ett agentrykte är Rennes Ismaila Sarri, landslagsman för Senegal. 20 år gammal. Prislappen lär ligga runt 50m pund och ett flertal klubbar kopplas ihop med honom.

Barcelonakällor påstår nu att Willian erbjudits ett nytt kontrakt med Chelsea för att stoppa en övergång de påstår Willian vill göra. Vi är långt från lika säkra som Barcasupportrar att alla verkligen vill till Barcelona, men de spanska storklubbarnas arrogans är som den är. Vi ställer oss tvivlande till det här ryktet men utesluter inte att Willian kanske lämnar Chelsea, men om det sker måste det ske i god tid före engelska fönstret stänger. Just nu är det nog lite limbo för VM-spelarna då de och Sarri nog först vill träffa varandra och diskutera framtidsplaner.
    Barcelona sägs också ökat budet till totalt 65m pund vilket börjar bli anständigt. Tyvärr tror vi det finns en möjlighet att detta kan hända. Chelsea måste då hitta en högerkantsspelare av samma kvalitet. På två veckor.
    Å andra sidan ska vi döma av rapporterna från bara en enda halvlek mot Perth så finns kanske ersättaren redan i klubben i unge Callum Hudson-Odi. Han får strålande recensioner i flera medier. Även om han spelade till vänster idag.

Man United ska ha tvärvänt kring Anthony Martial och Mourinho är villig att släppa en spelare som inte vill vara kvar. Det är dock inte vad klubbledningen tycker utan de vill ju maxa ut möjligheten att få pengar för Martial, men ändå har priset tydligen sjunkit till runt 60m pund.
    Det nya i det här ryktet är att Tottenham är tillbaka i leken hos spekulanterna.
    Ännu nyare är ryktet att försäljning enbart får ske till lag utanför Premier League.

Om vi ska ta en mycket snabb titt på hur våra konkurrenter nu ser ut tre veckor före säsongsstarten:
    Manchester City har bara värvat Mahrez. Det låter inte mycket men se på vilken trupp de hade redan förra året! De fick inte Jorginho som de verkligen vill ha men som valde Chelsea istället. Deras enda oro är väl att de hade så många spelare med i VM och de var med länge också.
    Manchester United är en negativ överraskning i transferfönstret. Vi hade väntat oss massor med stora och tunga värvningar. Fred ser ut att vara en vettig värvning, men att vänta sig något av Dalot redan denna säsong är överoptimistiskt. Mourinho gnäller redan och radar upp sina ursäkter, så ni vet vad som väntar.
    Tottenham hade nio spelare (Chelsea sju) involverade finalhelgen i VM. Det måste påverka deras säsongsstart, särskilt som Kane gick tom i slutspelet i VM och aldrig gjort mål i augusti. Har ännu inte värvat, vilket inte är ovanligt då Levy aldrig värvar förrän i sista sekunden. De hoppas få Zaha och Grealish, var inte för säkra på att de får dem.
    Liverpool har satsat oerhört tungt och måste ses som absolut första utmanare till Liverpool. Vi håller dem inte som favoriter men skulle det bli ett tvålagsrejs handlar det nog om de två. Liverpool har aldrig öppnat plånboken som de gjort i sommar och värvningarna ser tyvärr väldigt lovande ut. Viktigast förmodligen Alisson Becker. De är också tidigt klara med sina värvningar. Stor varning för scousers denna säsong, vinner de inte en titel i år lär de nog aldrig göra det. De hade inte heller sina VM-spelare med långt i turneringen förutom två som de kan avstå. Frågan är dock hur bra är Salah den här säsongen, lika framgångsrik som förra tror vi inte han blir.
    Arsenal har bytt manager vilket oroar. De lär bli bättre nu, inte minst defensivt. De har också värvat bra och aggressivt. Torreira och Leno de kanske viktigaste även om Lichsteiner lär göra intryck, inte minst i domarens kortlek. Hans ålder gör det dock till en värvning vi får undra lite över., särskilt i den tempofyllda Premier League. Aubameyang lär bli bättre och de jagar Andre Gomes vilket dock inte riktigt skrämmer oss även om det benämns som en storvärvning.
    Chelseas situation känner vi och vi oroas mer av rykten om spelare som kan försvinna än vilka som kommer. Den där toppvärvningen vi hoppades på har liksom inte dykt upp även om Jorginho lär bli pivotal för Sarri och hans föredragna spelmodell.
Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
 
CSFC