csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
- Chelsea FC   0 sp 0 v 0 o 0 f 0 -0 mål 0 p

- always proud to be Blue -
FA CUPMÄSTARE 2018

Chelsea U18:
Premier League Cup, Premier League South 2017-18, FA Youth Cup 2017-18, National Champions
Årets Spelare damer: FRAN KIRBY Årets Manager: EMMA HAYES
Chelsea Ladies: DUBBELVINNARE - WSL1 2017-18 + FA Cupvinnare 2018

Sommarens transfers>>


16 - 22 juli 2018
    NÄSTA MATCH:

        23 juli i Australien vs Perth Glory

    -

Nyheter v-29


SÖNDAG:
En artikel om hur Sarri tränar Chelsea i Perth, intressant läsning om hur han drillar laget i omställningar och hur han vill spela. Läs mer här>>

LÖRDAG:
OFFICIELLT
Charlie Colkett lånas ut till Shrewsbury Town för säsongen.

I ett vinterväder som svenska lant- och skogsbrukare drömmer om just nu tränade Chelsea i Australien. De ser ut som dränkta spelare på bilderna. Se själva>>

Chelsea hade 14 spelare som deltog i VM och som ännu inte börjat träna efter sin semester (undantagetToni Rüdiger som redan börjat). Några av de spelarna som sammanlagt spelade 4.421 minuter var med hela tiden, som Kanté, Giroud, Hazard,Courtois, Batshuayi. De ska ha minimum tre veckor ledigt vilket innebär att de faktiskt börjar träna först dagar före ligastarten den 12e augusti. Men som alla förstår just de fem spelarna behöver ju sedan ännu mer tid egentligen för att bli spelklara även om deras semester är kortare än andras. För det är ju inte bara att gå från ledighet till att spela 90 minuter i Premier League.
    Mest drabbade ändå är vår motståndare i Community Shield Manchester City som hade 16 spelare och de spelade också flest minuter. Tottenham hade färre spelare med men de kom att spela lite mer än Chelseas spelare.

OFFICIELLT
Chelsea har sålt den tidigare så lovande fransmannen (nu Elfenbenskusten) Jeremie Boga till italienska Sassuolo. Det är en permanent transfer och som vanligt sägs inget om övergångssumman. Chelsea lär ha en buy-back-klausul i kontraktet vilket ju är smart då Boga bara är 21 och fortfarande kan utvecklas.

FREDAG:
På måndag spelar Chelsea mot Perth. Vi har ännu inte hittat något om visning av den matchen. Däremot har vi fått besked om att Viasat visar matchen mot Inter nästa lördag på tv.

Sarris första presskonferens var på italienska och vi vet redan att några översättningsmisstag gjordes, som bl a spreds i svensk kvällspress som fakta när det var översättaren som gjort bort sig. Trots rättelserna Chelsea gjorde såg vi inte att de svenska tidningarna brydde sig om att rätta sig. (Den version om vad som behövdes som stod på CSFC var korrekt!).
    Här kommer en rätt upplysande och genomtänkt artikel om hur medierna avsiktligt eller oavsiktligt beroende på vem ni frågar kan försvåra en utländsk managers karriär i England. Läs mer här>>

Nya bortatröjan som är riktigt fin blev idag officiell och kan beställas för de som känner sig rika. Inga röda detaljer utan stilren i en mjuk gul nyans. Se den här>>

Så har vi fått förklaringen till varför Kurt Zouma inte är med på Australienresan. Det är inte som vi spekulerade i pga lån/försäljning utan för att han åkte på en mindre skada under träningen innan resa.

TORSDAG:
Unga (20 år) Erin Cuthberth har förlängt sitt kontrakt med Chelsea W med tre år.

OFFICIELLT
Vi har efterlyst besked om Gianfranco Zola och idag kom det. Han blir Maurizio Sarris andreman. Säkerligen Chelseas mest populära beslut på mycket länge. Och bra nyheter för en spelare som Eden Hazard som säkerligen kan utvecklas ännu mer med ett geni som Zola som bollplank.
    Zola spelade sju år i Chelsea och anses som vår bäste spelare någonsin, en titel Hazard kan utmana om. Han har också varit manager i både Premier League och i Championship och fungerat i assisterande managerfunktioner bl a till italienska U21-landslaget.
    Det låter ju som ett perfekt radarpar, Sarri och Zola vad det gäller fotbollssyn och den erfarenhet och det kunnande Zola kan förmedla till Sarri om engelsk fotboll är ju ovärderlig.

Chelsea sitter just nu på flyget till Australien för en match mot Perth Glory på måndag. Det vill säga, en hel del VM-spelare saknas ju förstås. Spelare som Sarri sagt han inte kommer att prata med förrän de kan mötas ansikte mot ansikte, då han inte vill diskutera spelares framtid på telefon. 25 spelare följer dem dit, bland annat till exempel U-lagets målvakter Marcin Bulka, Bradley Collins och Jared Thompson i brist på äldre målvakter. Flera tidigare utlånade spelare får chansen att imponera på Sarri innan truppen ska trimmas inför säsongen. (Samtidigt diskuteras säkerligen lån för flera av dem redan hemma i London).
Hela truppen: Marcin Bulka, Jared Thompson, Bradley Collins, David Luiz, Ethan Ampadu, Fikayo Tomori, Michael Hector,Tomas Kalas, Marcos Alonso, Emerson, Davide Zappacosta, Ola Aina, Cesc Fabregas, Danny Drinkwater, Tiemoue Bakayoko, Ross Barkley, Mario Pasalic, Jorginho, Kasey Palmer, Pedro, Lucas Piazon, Charly Musonda, Callum Hudson-Odoi, Alvaro Morata, Tammy Abraham
    Noterbart är att Kurt Zouma saknas, vi har inte fått något skäl till det men talas förstås om en närstående transfer. Zouma förlorade ju också sitt gamla Chelseanummer till nykomlingen Jorginho.

Antonio Conte pratade alltid om work, work och work. Sarris motsvarande mantra är redan fun, fun och fun.

ONSDAG:
Maurizio Sarri har sagt det tidigare, att han är inte en videospelsmanager (vår tolkning) som tror på framgång genom att köpa och sälja spelare. Han tror på att utveckla spelare och tar därför inget större intresse för transfermarknaden. Han hoppas dock Chelsea behåller sina bästa spelare. Han vill dock ha en central mittfältare vilket känns konstigt då vi nog ser det som att vi har alternativ där. Läs mer i den här artikeln>>
    Här kan ni också läsa det mesta från hans presskonferens idag, där han också påpekar att han skulle vilja ha roligt med Hazard och hjälpa till att utveckla denne. Han ser också en framtid för Cahill i Chelsea vilket en del medier inte gör. Han påpekar också att det han anklagats för med tanke på vissa uttalanden inte speglar honom som person utan det är missförstånd och feltolkningar. Han sa också att Chelsea pratade inte med honom förrän förra veckan (när Napoli gav tlllåtelse) men antydde att han självklart kände till att det fanns intresse. Läs mer här>>

TISDAG:
Som alltid tog det sig tid på den officiella icke-informationssajten (men många bilder och sociala "nyheter") men till slut har även Chelsea officiellt bekräftat att klubben lånat ut Mason Mount till att utvecklas under Frank Lampard i Derby.

Vi har inget sett från Chelsea men Derby har gjort det officiellt att Mason Mount lånas ut dit för säsongen.

OFFICIELLT
Todd Kane, försvarare lånas ut till Hull för säsongen. Antalet lån är nu uppe i 13 och lär öka.

MÅNDAG:
Maurizio Sarri utlovar rolig fotboll i Chelsea med bara någon eller några ändringar. Det framgår av den här artikeln i Daily Mail (där Sarri nu har smekmånad innan de som vanligt börjar sina kampanjer mot Chelsea. Men de vore ju inte DM om de inte samtidigt svartmålar Conte i samma artikel så mycket som de kan.). Läs mer här>>

Chelsea hade inte ens den goda smaken att tacka Antonio Conte för hans insatser i klubben men Antonio Conte har tackat personalen och fansen för sin tid i klubben. Läs mer här>>

OFFICIELLT
Nu har också Chelsea bekräftat att målvakten Jamal Blackman lånas ut till Leeds på ett säsongslån.

VM är slut. Vive Les Bleus.
    Chelsea börjar nästa säsong med en löjlig försäsongsmatch i Austrailen medan Sverige blev totallurade på matcher som utlovats. Pinsamt. Men dagens fotboll
    Det är knappt halva truppen som är med. Inga målvakter som vi vet. VM-spelarna är lediga allihopa. Några, de som slogs ut i gruppspel ansluter efter Australienmatchen nästa måndag.
    Förhoppningsvs ger det dock Sarri en möjlighet att bedöma spelarna bakom de mer givna. Att han får ta sig en ordentlig titt på de unga spelarna, de ultånade spelarna.
    Vi har värvat Jorginho som verkar vara en bra värvning men ändå inte riktigt den toppkvalitet vi förväntar oss, om nu ens någon av de spelarna är tillgängliga. Övriga omskvallrade spelare får oss inte direkt att jubla. Rugani, visst bra försvarare, men vi har många bra försvare. Higuain. Bevisat duktig men ändå... Vi förstår att Sarri kanske vill omge sig med spelare som känner honom och som han har förtroende för men vi vill nog att Chelsea höjer ribban för vilka som ska värvas en del.
      Chelsea har en väldigt bra grund, det får vi aldrig glömma när det är så lätt att gapa och skrika om värvningar. Viktigare än värvningar är att behålla de som är viktigast. Framförallt Hazard, Kanté. Vi kan svälja att förlora Courtois trots att han blev utsedd till VMs bäste målvakt då vi sympatiserar med hans personliga situation då hans ex flyttat tillbaka till Madrid med hans två barn. Men då ska vi också kompenseras ordentligt med pengar.
    Sarri har tre veckor på sig att få ihop ett lag när massor av VM-spelare saknas. Ingen avundsvärd uppgift. Det är ju inte direkt som de andra topplagen har det. Det ser ut att bli ett helt nytt spelsystem för andra gången på två år. Vi bör se årets Chelsea som ett lag under ombyggnad, inte för att det för en sekund får oss att inte kräva framgång, då vi ju är så otroligt bortskämda. En Europa Leaguetitel vore trevlig igen. Bra cuprundor där alternativspelarna får chansen vore trevligt. Ligatiteln är nog bortom oss, kanske till och med en placering i topp-4 även om vi nästan ändå kräver det.
    Vad vi hoppas slippa (men knappast lär) är engelsk medias hat och försök att underminera Chelsea som de behandlade Conte. Vi hoppas slippa skandaler (Sarri har ju tyvärr uttryckt en del åsikter som CSFC absolut inte håller med om). Vi hoppas få se en fotboll som våra bästa spelare trivs med. Vi hoppas få se nummer 10 som alltid mot Huddersfield. Vår nummer 6 och många andra när ligan startar.

 

Rykten, notiser m m, v-29


SÖNDAG:
Kylian Hazard som tillhör Chelsea men som inte är med i truppen till Australien har tydligen på sociala medier antytt att Eden Hazard blir kvar i Chelsea. Blaskorna darrar av irritation över att de inte får rätt i sina försök att sälja storebror till Real.
    Än är förstås inget avgjort och det kommer att snackas till spanska fönstret stänger men aldrig någonsin vi tror det blir affär efter att det engelska fönstret har stängt, aldrig någonsin.

Surt sa räven, är väl vad man kan säga om Aurelio de Laurentiis mycket sura kommentarer om Sarri. Ingen hemlighet att de skiljdes på lika trista sätt nästan som Chelsea och Conte. Läs mer här>>

Så återkommer ryktena om att Chelsea vill ha Anthony Martial trots den vanvettiga prislappen på nästan 90m pund. Martial vill lämna, det står klart men Mourinho vill inte släppa honom. Bayern och Dortmund lär vara andra klubbar intresserade. Chelsea har dock inte lagt något bud ännu.

Barcelonas senaste bud på Willian lär nu vara värt 65m med s k add-ons. De som påstår sig veta säger att Chelsea vill få igång ett budkrig med United. Grundkänslan är nog ändå att Willian spelar i Chelsea kommande säsong, men om det blir en sen värvning efter det engelska fönstret stängt är det nog varning på det här ryktet.

Dagens Hazard är både i Mirror och Daily Mail. (Två tidningar som absolut inte är kända för att tillhöra Chelseasidan om vi säger så, utan snarare njuter av att underminera klubben). Båda säger att Chelsea ska gett Real Madrid klart besked att inte ens ett bud om 170 m pund får klubben att överväga att sälja Eden Hazard. Bra rutet Granovskaia och Chelsea.

Olivier Giroud är inte med i Australien men när han kommer tillbaka till Chelsea (vilket väl blir först dagarna innan säsongen startar) lär han vara nyfriserad. Han och Lloris lär ha lovat att raka av sig håret efter VM-vinsten.

Dagens målvaktsrykte är Jordan Pickford. Det finns snart inte ett målvaktsnamn som någon blaska inte pushat för till Chelsea i sommar. Noterbart dock att de flesta satsar på en engelsk målvakt, kanske pga homegrownregeln.

Egentligen kan vi avskriva det närmast direkt men då det fått en del utrymme; det pratas om Sergej Milinkovic-Savic till Chelsea och Cesc Fabregas till Lazio. Men då vi vet att Fabregas vägrar lämna England lär det inte hända så skulle det bli en affär får det bli en rak transfer.

Det sägs att Roman A är i Italien för att försöka ordna övergångar för Rugani och Higuain. Mer troligt är att han är i Italien på semester. Han älskar ju sina båtar om nu yachter i storleksordningen större än Irländska flottan nu kallas båtar.

Det är många lösa rykten just nu, få som känns trovärdiga. Det är de som det talats om hela sommaren, nämligen Rugani och Golovin som känns som de enda trovärdiga. Det som kan ändra det helaär om någon som Willian, Courtois, Hazard, Kanté skulle lämna. Mest troligt är kanske Willian men vi börjar undra om någon av dem går, fast osvuret är bäst. En back-upmålvakt kommer dock att behövas hur vi än ser på saker och ting.
    Det är också när man hör sådana här rykten som man förstår hur desperata tidningarna är: Daily Star hävdar att Chelsea är desperata att sajna Daniele Rugani som reser till USA för att slutföra affären och ansluta till Chelsea. Två problem, affärer som sådana avslutas alltid i London eller möjligen hos spelarens nuvarande klubb och kanske än mer avgörande; Chelsea är inte i USA och kommer inte att åka till USA i sommar för försäsongsturné som Daily Star säger!

John Terry ser ut att avsluta sin spelarkarriär nu. Det spekulerades i om han skulle arbeta med Lamps i Derby men nu ser det ut som han kommer att bli tv-kommentator istället för Thierry Henry som å sin sida nu satsar på management (han är ju också assisterande manager för Belgien).

LÖRDAG:
Vi trodde han skulle bygga nytt från grunden, han verkar hittat farten direkt. Vi talar om nye managern Frank Lampard vars Derby idag slog PL-laget Southampton med klara 3-0. Och det var inte ett jättesvagt Saints som Hughes ställde upp med utan ganska nära vad han kommer att starta ligan med. Mason Mount startade matchen.

Chelsea U23 slog Sutton i en träningsmatch med 2-0, båda målen av Charlie Brown.

Atletico Madrid vill låna Olivier Giroud påstår SSN. Hmm... Deras förstaval ska vara Kalinic som sparkades ur VM-laget och som tydligen Milan tvingas sälja pga ekonomin. Chelsea ska dock inte vilja gå med på lån utan bara permanent övergång. Låter mycket egendomligt men vi är ju snart inne i sista två veckorna på silly så silly blir alltmer silly.

Apropå det sägs nu att Chelseas intresse (som kommer från skvallertidningen Sun) i Joe Hart beror på att han bara kostar 5m men framförallt för att det ökar kvoten av s k homegrown i klubben. Tänkte väl att det kan ju inte vara av fotbollsskäl! Hart stod för övrigt en halvlek i Citys förlust till Dortmund igår.

Evening Standard påstår att Antonio Conte kommer att stämma Chelsea. Exakt för vad verkar svårt att förstå men tydligen är han och klubben oense om hur avgångsvederlaget/kompensationen ska betalas ut och Chelsea vill minska den då Conte kostade klubben massor med pengar specifikt vid Costaaffären. Känns väldigt luddigt och vi har hört liknande förut. Men att Conte och klubben inte skiljdes som vänner, det är ju inte någon överraskning. Inte heller att klubben inte skötte det särskilt snyggt eller bra, men ingen i det här är oskyldig för Chelsea har ju en poäng om hur Conte tvingade bort Costa och hans ständiga gnällande. Hoppas ändå det kan lösas utanför domstolarna. Svälj stoltheten och betala bara. Summorna är enorma men ändå väldigt blygsamma i klubbens omsättning.

En fd målvakt i CSKA ska ha avslöjat att Golovin är klar för Chelsea. Och jag har en kusin som vet massor om vad som sades av Putin till Trump. Men det visar ju hur Silly Season fungerar - inga rykten och inga slingerkrokar är för långa för att inte bli till nästan fakta i transfertider. Det är möjligt att Golovin är på väg men vi tror inte riktigt på att en fd målvakts åsikter.

Dagens målvaktsrykte är Joe Hart vilket får oss att le väldigt obekvämt och hoppas det är fullständigt osant.

Barcelona lär höjt sitt bud en tredje gång för Willian. Mycket blygsam höjning till 55m vilket är långt från Chelseas värdering av brasilianaren.

Le Parisien hävdar att Kanté skrivit kontrakt med PSG. Vi tvivlar.
    Det har också framkommit att Kanté förlorade sin bror Niama bara veckor före VM i en hjärtattack. Ändå spelade han som han gjorde.

Ej helt tillförlitliga källor hävdar också att Daniele Rugani är klar för höga 44,2m pund och en lön om 77t pund i veckan. Rugani är 23 år.

Miralem Pjanic påstås vara på en lista Sarri ska lämnat Roman över värvningar han gärna ser... Vi tvivlar med tanke på Sarris egna uttalanden. Pjanic verkar dock vara till salu då Juventus ju måste sälja för att klara C Ronaldo-köpet. City och Barcelona nämns också.

FREDAG:
Sky Italia har nu gått ut och sagt att Chelsea faktiskt tagit kontakt med Juventus om Gonzalo Higuain. Vi får väl se vad det leder till men Juve är nog tvingade att sälja spelare med tanke på den kostym de tagit på sig med C Ronaldo.

Samtidigt börjar bookmakerrykten om Mario Mandzukic istället. Också Leon Bailey Leverkusens ytter som var hett rykte i vintras har poppat upp igen, för 45m pund. Knappast troligt. Mateo Kovacic finns också med på bookmakerlistan, samt flera av de namn vi redan är trötta på att höra om. Ingen spelare är klar för Chelsea och i våra hjärtan som sådan innan han står med tröjan i händerna och pratar om hur kul det ska bli att spela i Fun Sarris lag.

Enligt Bild jagar både United och Chelsea Arturo Vidal från Bayern vilket skulle kosta 31m €. Intet nytt där, det ryktet har vi hört länge. Möjligen är summan ny, och klart lägre än tidigare.

Cesc Fabregas var den spelare som gjorde före-matchen-intervjun nere i Perth. Läs mer här om vad han tror om ny manager och säsong>>

En trevlig intervju med Erin Cuthbert som just förlängt sitt kontrakt. Läs här>>

Marca har börjat sprida konstiga rykten, om att Roman A ska tiggt och bett om hjälp från Arsenal genom att få tillbaka Petr Cech. Det tror vi inte på, lika lite som vi faktiskt tror på Cech som förstemålvakt i Chelsea. Han är en Chelsealegend men hans tid är gången och Cech lär få acceptera andrahandsroller framöver. De säger att Courtois kommer från rena reapriset om 300m kr (obs kronor). Det sistnämnda gör det än mer omöljligt att tro på det här ryktet. Vettigare vore om Chelsea då intresserade sig för Ospina som back-upmålvakt även om det nog inte är troligt att denne vill det igen.
    CSFC har börjat tro att Chelsea inte är lika angelägna om att sälja Courtois som andra hävdar. Klubben köpte honom som tonåring och har därmed ovanligt lite investerat i honom i rena pengar, särskilt som han nobbat löneförhöjningar. Det gör att rent ekonomiskt är det ingen katastrof för Chelsea att låta Courtois löpa ut sitt kontrakt den här säsongen och helt enkelt iskallt avvakta vad som händer. Kanske accepterar Courtois till slut det kontraktsförslag som lagts fram och gör honom till en av de bäst (tvåa tror vi) betalda målvakterna i världen efter de Gea.
    Chelsea skulle också kunna ta en titt på Robin Olsen. Han är inte i Courtois klass men han utvecklas fortfarande och hade ett bra VM även om han får ta på sig Kroos's mål. Donnarumma pratas det om vilket dock kan innebära även Mino Raiola, även om vi är osäkra på om Donnarumma är kvar i hans stall efter skandalerna i början av förra säsongen.
    Som en läsare, Paul Jensen, påpekat kunde vi ju även byta med Keylor Navas. CSFC tänkte först att han är för gammal men han är född 86 och fyller 32 först i slutet av december. Det vore nog en bättre lösning än Cech - självklart med pengar emellan. Där skulle de föreslagna 30m mellan fungera rätt bra.

Chelsea ska accepterat ett bud om 170m pund för Eden Hazard från Real Madrid. Å andra sidan kommer "nyheten" från Le10Sport, en synnerligen otillförlitlig källa så vi tar det för vad det är. Samma som vanligt- skvaller och påhitt. (Inte heller har någon annan nappat och fört det vidare, så...i skrivande stund)

Dagens hetaste skvaller är som det ofta varit men inget har hänt ännu, Daniele Rugani från Juventus. Men de har inte gett upp om Higuain från Juventus heller. Här är vi mycket mer intresserade av att höra om målvakter, särskilt nu när Liverpool fick den så kallade sista pusselbiten genom att betala genom öronen för Alisson.

TORSDAG:
Dagens andra målvaktsrykte är Gianluigi Donnarumma, igen. Det var ett par veckor sedan senast. Det är Evening Standard som påstår det, och går vidare med att hävda att Chelsea har en tremannalista de väljer från (och den gör att vi tror inte särdeles mycket på något). De övriga är Kasper Schmeichel, ett rykte som ökat då Leicester är nära att värva Danny Ward från Liverpool efter deras köp av Alisson, och Petr Cech. Cech i all ära, men han är inte längre en förstamålvakt för Chelsea, inte om vi betänker ålder och hans kvalitet förra säsongen för Arsenal. Det mest överraskande är att absolut inga rykten förekommer kring Jan Oblak som vore perfekt, särskilt om det kunde ske ett byte mellan honom och Courtois. Vi vet inte Oblaks utköpsklausul men den kan knappast vara större än Alissons. Å andra sidan har Atletico ett mycket bra lag på gång så det är långt från givet att han vore intresserad av ett byte.
    Cechs agent menar dock att ryktena om denne är ogrundade och han kommer inte att lämna Arsenal i sommar.

Antonio Rüdiger visar sin vilja och motivation. Han är den förste av VM-spelarna som återvänt till träning. Han är inte med till Australien men tränar nu med staben på Cobham.

En artikel om vår Gianfranco Zola som spelare, för de som vill ta en promenad längs Minnenas kanal. Läs mer här>>

Maurizio Sarri hällde kallt vatten över allt transferskvaller kring Chelsea igår, men inte stoppar det för det. Daily Mail hävdar att Roman är i Milano för att slutföra en spelaraffär om 89m pund för Higuain och Rugani. Som DM hävdar Sarri har krävt och vill ha fast han uttryckligen sagt att han lägger sig inte i transferaffärer (hur osannolikt det än låter för oss som är vana vid managers som vill bestämma alla spelaraffärer och videospelsinställningen till att lag byggs på köpande och säljande).

Barcelona sägs erbjuda Ousmane Dembele och kontanter för Eden Hazard. Nobben säger vi. På alla sätt, ett av dem är helt enkelt det att Dembele ser inte ut att kunna leva upp till alla sina stora förväntningar. Han behöver nog utvecklas i en lugnare miljö än han befinner sig.

Everton vill försöka värva Ruben Loftus-Cheek och Michy Batshuayi. På lån verkar det som. Ett problem är dock att de enligt reglerna enbart kan få låna en av dem.

Stokes Jack Butland är dagens hetaste målvakt till Chelsea. Alisson verkar tyvärr klar för Liverpool som efter sina värvningar nu måste ses som främste utmanare till City, annars är det ett rent misslyckande för Scousers.

Avdelningen löjliga fakta; Roman ska ha förbjudit Sarri att ha träningsoverall vid matcherna och ta cigarettpaus i halvtid. Vi vet ju inte hur sant det är men att Sarri lär få svårt att hålla sina tunga rökovana gående i ett land med andra rökvanor och förbud än Italien, det har vi redan spekulerat i.

Vår nye spelare Jorginho har pratat med den officiella sajten för första gången. Läs mer här om vad han hade att säga innan avresan till Australien>>.

ONSDAG:
Så har bookmakers sänkt oddsen på att Alvaro Morata återvänder på permanent transfer till italien, antingen Juventus eller Milan. Svårt att se det hända men det håller ju klicken igång.

Hur sant det är vet vi ännu inte, Liverpool håller väldigt tyst, även Roma håller tyst men enligt medierna har Chelsea förlorat kampen om Alisson, om de ens var med i den. Med tanke på prislappen är det kanske inte underligt. Liverpool fortsätter dock verkligen satsa, de tänker bli förste utmanare om vi ska titta på intentionerna. Oroande för Chelsea är ju att marknaden är inte direkt översvämmad av målvakter av Courtois's kaliber, snarare tvärtom och det är ju inte bara en målvakt vi behöver. Vi behöver en bra målvakt hur mycket folk än tror att Sarri ska totalt förändra Chelsea till ett totaloffensivt lag (som tydligen inte ska behöva målvakter om vi ska tro vissa sociala mediainslag).

Vi kan inte heller låta bli att undra över det haussade ryktet om att Gianfranco Zola skulle bli en del av Sarris stab. Vi har ännu inte hört något alls vilka mer än Sarri som anlänt. Carlo Cudicini verkar fortsätta som sambandsperson mellan manager och ledning dock.

Mycket och helt osubstantierade rykten om målvakter. Liverpool ska ha budat på Alisson fast ingen vill egentligen säga så, så känslan är att det laddas för ett stort budkrig där. Chelsea ska vara intresserade av Peter Schmeichel och Petr Cech. Förmodligen i den ordningen som målvakter. Det är närmast omöjligt att se 36-årige Cech som förstemålvakt hur älskad han än är på Stamford Bridge. Hans förra säsong hos Arsenal imponerade ju inte direkt. Alissons prislapp lär ju vara ordentlig och om Scousers är där och nosar... Chelsea ska också vara överens med Real om en övergångssumma för Courtois, som enlig Daily Star ska vara ynkliga 31m pund. Fast vem litar på Sun.
    Vi tror att Courtois lämnar av familjeskäl och det korta kontraktet. Chelsea lär inte vilja att han löper det ut. Courtois' lönekrav lär också varit en smula saftiga om vi säger så. Men Chelsea kommer förstås inte att släppa honom innan en ny duglig målvakt är på plats, men vi behöver också minst en back-upmålvakt så där har klubben att göra de närmaste dagarna.

Daily Star säger också att Sarri är redan på väg att lufta iväg Bakayoko. Där lär Chelsea inte få igen pengarna även om han är ung och fortfarande kan vända en karriär som inte gick/går bra hos oss.

Daily Star igen håller Manchester United som favoriter att värva Gary Cahill. Vad är det med Mourinho och Chelseaspelare?

TISDAG:
Olika tidningar tar nu olika sidor. Mirror backar Liverpool hårt och lyssnar inte till andra. Andra tidningar hävdar att Liverpool inte alls har lagt bud. Och så går det det hela tiden. Enligt Mirror ska Chelsea skicka folk till Rom för att bjuda 70m pund, vilket är ett stort överpris hur man än ser det. Men enbart om de får ut 50m för Courtois. Samtidigt spelas det hårt i England på att Hazard kommer att lämna Chelsea trots samma fenomen förekommer där. De mer seriösa tror inte det blir något men blaskorna kan inte hålla sig.

Så har Liverpool förnekat att de budat på Alisson. Silly season har gått in på högsta växeln och det är nu fullständigt omöjligt att ens försöka bedöma vilka rykten som har minsta grund eller bara är rena påhitt av nissar med sociala konton och en stor käft, eller medier som jagar klick till varje pris. (Notera gärna att de som ofta lägger upp det som rykten gärna gör det på olika sidor för att maximera sina klick, som svenska tidningar).

Skvallercirkusen verkar enig. Köper Chelsea Golovin som lär nobbat Monaco lånas Ruben Loftus-Cheek ut igen till Crystal Palace. Frågan är om inte RLC då kräver att säljas permanent och vi förstår honom, men skvallercirkusen tycker ju att köpa spelare är enda lösningen för Chelsea som klubb. Hoppas klubben faktiskt tycker annorlunda. Inget ont om Golovin som är lovande spelare men vi har nästan lika mycket bra mittfältare som försvarare och det är verkligen dags att utveckla de vi har istället för att lägga ut 30-40m pund på nya spelare. Hade det varit en världsspelare, och det är inte Golovin ännu, som är färdig att gå rakt in i laget hade det varit lättare att motivera honom framför RLC.

London Evening Standard säger att Gary Cahill funderar på att lämna Chelsea samtidigt som klubben närmar sig Daniele Rugani.
    Att någon eller flera av alla klubbens försvarare försvinner är vi beredda på, vi har redan ett överflöd även om Todd Kane lämnade tidigare idag på lån. Även Clarke-Salter och Kenedy har lånats ut. Liksom Sterling, James och Chalobah.
    Kurt Zouma, Kenneth Omerou, Tomas Kalas tror vi också lär lånas ut eller förhoppningsvis säljas. Hur det blir spelare som värvades som wingbacks får vi också undra över nu när det ser ut att bli en fyrbackslinje igen. David Luiz omges av ständiga rykten. Därtill har vi Azpilicueta, Moses, Alonso, Emerson, Christensen, Zappacosta, Rüdiger, Ampadu, Daby, Dasilva, Miazga, Tomori, Hector och ändå ska det köpas nya försvarare.
    Å andra sidan har Ruganis agent sagt att det verkar inte alls som en trolig affär...

Ett nytt rykte är något brasilianskt underbarn från Flamengo som vi ärligt talat inte känner till. Ändå ska Chelsea vara beredda att betala 45m € för Lucas Paqueta.

Häromveckan meddelade dessa italienska källor att Alisson Becker var i princip klar för Chelsea fast Roma förnekade att de ens pratat med någon klubb. Idag är han i princip klar för Liverpool istället. Kanske lite oroande med tanke på Courtoisryktena och situationen med hans korta kontrakt som han är beredd att löpa ned.

En annan artikel om hur Maurizio Sarri är som manager. Fokus genom tidigare spelares ögon. Läs mer här>>

N'Golo Kantés franska lagkamrater har komponerat en egen sång om mannen som stoppade Messi. Läs mer om det här>>

Barcelona lär gett två bud, om än pinsamt låga för Willian men den de verkligen vill ha sägs vara Kanté. Ryktena om Chelseas två bästa spelare är påfllande jobbiga denna sommar men vi kan bara sitta och se på. Vi hoppas dock att Chelsea är smarta och säger ifrån. Blir ju inte bättre när förbundskapten Martinez säger att nu vore en bra tid för Hazard att lämna. Förbundskaptener ska hålla käften om spelares klubbtillhörighet, men det är tydligen en belgisk sjuka. Vem som än har den posten har alltid uttalat sig om spelarnas klubbtillhörighet.

Så gott som varje Napolispelare har knutits till Chelsea, så varför inte en till. Det handlar om José Callejon som Napoli lär vara villiga att släppa för 35m €.

Så är ryktena om Golovin tillbaka trots att CSKA verkar hellre sälja till Monaco. Vi får väl se. Han ska ha nobbat Monaco som CSKA ville sälja till.

Så är också Robert Lewandowskiryktena tillbaka trots att han utgjorde en blek figur i VM. Prislappen verkar dock sjunkit till 100m pund!

MÅNDAG:
Ännu en f d Chelseaspelare har hamnat i Göteborg, varifrån han också en gång komm. Det är Ali Suljic som skrivit på för Häcken.

En belgisk tidning hävdar att Real bjudit 198,5m pund för Eden Hazard OCH Thibaut Courtois. Hoppas Chelsea skrattade hela vägen hem efter det budet. Fast nedbrutetär det rimligt för Courtois som skulle kosta 48,5m av de pengarna vilket känns som en rimlig summa, men Hazard för resten är skrattretande.

Bookmakerfirman Ladbrokes är säkra på att Chelsea gör sig av med sex spelare i sommar. Försäljning eller lån. De är, med oddsen:
Thibaut Courtois - 4/7
Ruben Loftus-Cheek - 6/4
Willian - 4/5
Olivier Giroud - 2/1
Eden Hazard - 1/6
Alvaro Morata - 4/7

Vi har skrivit om det förr, men nu börjar det komma starkare rykten om att Lamps vill ha Mason Mount på lån till Derby.

Guardian hävdar att Hazard kommer inte att begära att få lämna Chelsea och att Chelsea inte är villiga att låta honom lämna, men att Chelsea har öppnat för Courtois att lämna. Läs mer om deras spekulationer här>>

Kanté gick av finalen tidigt, det han nu kommit fram att han spelade magsjuk - ändå gjorde han ett starkt intryck på plan även om han fick en tidig olycklig varning när han råkade springa in i en spelare bakifrån lite klantigt. Han gjorde dock bättre matchen på vägen fram till guldet.
    Kanté lär också varit för blyg för att själv be om att få hålla pokalen och hans lagkamrat N'Zonzi fick hjälpa honom att få en chans med den. Katné är en idol och verkligen ett föredöme i en bortskämd värld. Hans ödmjukhet behöver dagens fotboll mer av.

Häromveckan var han klar för Chelsea, åtminstone om vi skulle tro medierna. Nu har Monaco lagt ett bud som hans klubb verkar gilla väldigt mycket, det handlar om Aleksandr Golovin.

Ett helt nytt namn för Chelsea har dykt upp i italienska rykten, men tidigare hett för United. Det är Sergej Milinkovic-Savic som nu ska vara aktuell för Chelsea. Ännu en mittfältare om än en mycket eftertraktad sådan som länkats till de flesta storklubbar.

Ali Riley är damernas senaste vävrvning som wingback. Hon kommer från Rosengård och har en ren globetrotterbakgrund; född och uppvuxen i USA, representerar och är kapten i Nya Zealand, svensk emdborgare och har lång tid i Sverige. Läs mer på om henne>>

Sky har gjort en läsvärd presentation av Jorginho för de som vill veta mer om vår nye spelare>>

Engelska medier har redan sålt Eden Hazard till Real Madrid. Likt de gjorde när de försökte sparka Ulyckades också) Conte har de nu bestämt sig för att Chelsea får inte behålla Eden Hazard.
    Vi hoppas för första gången att Chelsea faktiskt sätter hårt mot hårt och nobbar Reals arrogans och behåller Hazard. Han har kontrakt till 2020 och även om Chelsea brukar släppa spelare som vill bort är det inte helt klart att det är fallet. Visst Hazard pratar mycket om Real men han betonar också hela tiden att han är lycklig hos Chelsea.
    Det är dock klart påfrestande att läsa dessa vedervärdiga s k engelska experter som hela tiden lägger sig i och försöker putta omkring spelare som om det vore ett videospel till klubbar de själva gillar.

Det är fortfrande inte klart om Gianfranco Zola blir Sarris assistent men vi hoppas ju.

Inte Chelsea men det verkar som Jorge Mendes var desperat över att hitta en ny klubb för Ronaldo. Det har visat sig att även Napoli har erbjudits honom, liksom United, PSG och kanske fler klubbar. Vi väntar bara på att få höra att även Chelsea, Bayern, City fick samma erbjudande. Napoli tackade nej då han helt enkelt kostade för mycket. De har ju inte Fiat bakom sig.Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
 
CSFC