csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
- Chelsea FC   0 sp 0 v 0 o 0 f 0 -0 mål 0 p

- always proud to be Blue -
FA CUPMÄSTARE 2018

Chelsea U18:
Premier League Cup, Premier League South 2017-18, FA Youth Cup 2017-18, National Champions
Årets Spelare damer: FRAN KIRBY Årets Manager: EMMA HAYES
Chelsea Ladies: DUBBELVINNARE - WSL1 2017-18 + FA Cupvinnare 2018

Sommarens transfers>>


9 - 15 juli 2018
    NÄSTA MATCH:

        23 juli i Australien vs Perth Glory

    -

Nyheter v-28


SÖNDAG:
Thibaut Courtois blev utsedd till VMs bäste målvakt. Det lär inte gillas i England där de anser sin egen målvakt vara bättre. Helt ok inför löneförhandlingar framöver, vilket vi ändå hoppas sker med Chelsea.

Extra grattis till Chelseas två världsmästare och vår förre spelare nu förbundskaptenen Didier Deschamps. Olivier Giroud blev en nyckelspelare för Frankrike även om han inte gjorde mål trots mer än dussinet försök, men så viktig för deras spel. N'Golo Kanté som fick gå av i finalen efter ett tidigt gult (olyckligt) tillhörde VMs fem bästa spelare (liksom Eden Hazard). Stort grattis till dem.

Frankrike är de nya Världsmästarna. Sett till hela turneringen helt och absolut rättvist. Kroatien bjöd dem dock på en ordentlig match men vinnare har och måste ha flyt. Frankrike hade det inte i EM-finalen.
    Ett riktigt underhållande roligt VM. Vi är inte världens största beundrare av landslagsfotboll men när det verkligen gäller något (inte träningslandskamper som är en pina) kan det vara väldigt roligt och så är det ju intensivt med massor av olika sorts fotboll även om det fortfarande tycks finnas idioter som anser att det är lagens skyldighet att underhålla dem istället för att vinna (det enda dessa har gemensamt dock är att de alltid hållit på det förlorande laget). Några klassiska tavlor också att njuta av på blooperrullarna.
    Massor med överraskningar, VAR har haft sitt genombrott även om diskussionerna lär fortsätta mellan puristerna och de som ser framåt, felfritt är det inte och kommer aldrig heller bli, extra roligt att lagspel verkligen lönat sig. Det är en inte stjärnverktygen som vunnit (lagen som bygger på enskilda spelare). Misstänker att tyskar, argentinare, brasilianare, uruguayare inte njutit lika mycket. Sverige gjorde en storartad insats men gick tomma i viktigaste matchen. Nya stjärnor har klivit fram, nya nationer har klivit fram. Trist att fasta situationer dominerat så stort målmässigt men de är och blir tydligen allt viktigare. Däremot känns det ju lite klent att Harry Kane vinner skytteligan när han inte bidrog alls nästan i slutspelet utan vann den för att det fanns ett riktigt blåbärslag i deras grupp. Ett riktigt bra VM.
    TV-matchen vann SVT på överkörning. Särskilt Jonas Eriksson har betytt enormt mycket med att vi äntligen fått höra hur domare resonerar och hans kunskap om olika spelare imponerade extremt mycket. TV4 var inte ens på plan även om Grankvist är fantastisk och Frida Nordstrand gör bäste reportagen, men all denna jävla reklam och att de lägger matcher i kanaler mindre än 30% av svenska folket har tillgång till finns det inga ursäkter för.

Sarris advokat Fabio Giotti sa att diskussionerna och förhandlingarna om Maurizio Sarri till Chelsea var en oerhört komplicerad, långdragen förhandling som varit. Han säger också att Chelsea har inte betalat Napoli någon kompensation och inte heller betalade Sarri något till Napoli för att bli löst från kontraktet.

LÖRDAG:
En rätt avslagen bronsmatch, även om den blev lite intensiv i slutet, vanns av Belgien. England var riktigt dåliga före paus men spelade upp sig efter en del byten i halvtid. Harry Kane vinner nog skytteligan, enbart tack vare att Panama var motståndet i en match, i övrigt har han inte levt upp till sitt engelska rykte om att vara en superstjärna. CSFC tycker nog han varit en av de sämsta engelska spelarna i slutspelet. Han är redan i sin kända augustiform, har ju aldrig gjort mål den månaden. Ruben Loftus-Cheek spelade nästan hela matchen och gjorde det bra.
   Eden Hazard gjorde det avgörande andra målet på slutet, mycket snyggt och behärskat. Bäst på plan också.

Ett fullständigt underbart citat av Fabio Capello:
"After Ajax there was Arrigo Sacchi's Milan, then Pep Guardiola, who rather sent football to sleep. Fortunately now we have got Sarri to wake football up again."
    Vi får hoppas det stämmer även för Sarris Chelsea framöver.
    Det finns mer att läsa i den här artiikeln om Sarri och hans fotboll från Sky>>

Här är en artikel som ger mer information om hur Jorginho är som spelare>>

OFFICIELLT
Chelsea agerade för en gångs skull snabbt och Maurizio Sarri är nu presenterad som klubbens nye tränare och manager. Han har skrivit på ett treårskontrakt.

OFFICIELLT
Liksom Napolis italienska landslagsman, född i Brasilien, Jorginho. Som enligt uppgift värvats för 50+7m pund. Han har skrivit ett ovanligt långt kontrakt på fem år och kommer att ha samma nummer tröja, 5.

Vi tyckte Conte skötte Costa-affären på ett otroligt uselt sätt.VI är ganska många som helst hade sett att Costa fortfarande spelade i Chelsea. Chelsea har skött Conte-affären på ett minst lika uselt sätt. Vi är inte stolta över hur Chelsea har behandlat en titelvinnande manager, men det har vi också tvingats säga tidigare. Lite mer stil hade vi hoppats att Chelsea skulle visa Conte efter allt han gjorde för oss, men Conte får nöja sig med ett schysst bankkonto och det förtjänar han. (Det är ju ändå småpengar mot vad vissa spelare får). Conte är ju dessutom en så oerhört duktig manager att han kommer att landa på fötterna hoppas vi (och ändå inte hatar oss).
    Nu måste vi dock lägga det bakom oss och hoppas att bakom dessa mörkläggningsgardiner och icke-information som Chelsea och den officiella webbsajten ägnar sig åt, har det ändå hänt saker.
   Vilket innebär att inkommande manager (Sarri med stor trolighet) rivstartar. Att spelare han vill ha och som kan förstärka klubben redan ligger i förhandlingar. Och framförallt att Sarri kan övertyga Eden Hazard, N'Golo Kanté och även Thibaut Courtois att fortsätta att satsa på Chelsea. Med en ny form av fotboll, med glädje och äntligen ett slut på allt bakom kulisserna. För stommen är utmärkt, den behöver dock spetsas till och spelarna måste återfå sin entusiasm och glädje efter att likt oss supportrar fått sitta på staketet och undra vad fan händer i klubben!
    Räkna inte ut Chelsea än. Omstart är vad vi ser fram emot. Än är inga matcher förlorade, än är inget förgäves. Vi är Chelsea, vi reser oss alltid. Vi gjorde det med di Matteo, vi gjorde det med Mourinho part I, vi gjorde det med Conte, vi gjorde det med Ancelotti. NU gör vi det igen.

FREDAG:
Som en läsare noterade; det är idag också Fredagen den 13:e.
    Ska vi läsa in något i det?

TACK ANTONIO för att du återuppväckte Chelsea, för den fantastiska överraskande underbara ligatiteln du gav oss 2016-17. Tack för FA Cupfinalerna och allra mest vinsten 2018. Tack för nya taktiska insikter. Tack för ditt engagemang, din entusiasm. Tack för din passion. Tack för väldigt mycket. Lycka till i framtiden.

Sky Sport skriver om vad Antonio Conte lämnar efter sig i Chelsea>>

OFFICIELLT
För dryga timmen sedan (10.30) meddelade Chelsea att Antonio Conte lämnat klubben i ett extremt kort och närmast förolämpande meddelande.
    61 ord var allt och inte ens ett tack för allt han gjorde för Chelsea.

Så är det äntligen officiellt. Åtminstone till hälften.

Antonio Conte lämnar Chelsea. Världen har vetat det i nästan en dag innan Chelsea lät oss få veta officiellt.

Vi får tacka honom för mycket, allra mest den tro och de framgångar han gav oss särskilt med ligatriumfen 2016-2017 efter Mourinhos katastrofala sista säsong. Han gav oss också FA Cuptiteln 2018.  Han införde ett nytt spelsystem som vi trivs med och tog fram några spelare som glänst, som Marcos Alonso, Victor Moses (särskilt 16-17), Andreas Christensen...
     Vi tackar Antonio Conte från djupet av våra hjärtan och önskar honom all lycka till i framtiden, det förtjänar han sannerligen.
    Det var inte en helt bekymmersfri tid. Fiaskot med Diego Costa, en spelare vi verkligen hade behövt behålla får Conte faktiskt ta på sig. Att han klagade på att klubben sålde Matic bakom hans rygg – där ställer vi oss helt bakom Conte.  Men gnället, utmaningen av och pikarna till klubbledningen var inte särdeles smart, det är det aldrig att reta upp sin arbetsgivare som han gjorde.  Vi är också lite oroade över rykten om dåliga relationer till många spelare, fast just det borde vi ju vara oerhört vana vid efter bl a Mourinho som manager.
    Conte lär få 9m pund i kompensation och ärligt talat, som fotbollen ser ut och när Chelsea köper spelare utan att vara i fas med sin manager för 30-40m pund styck är det småpengar och pengar Conte verkligen förtjänat.  Han har gjort betydligt mer för Chelsea än vissa spelare, den saken är klar.
  Tack för tiden som var Antonio Conte och tack för allt du gav oss. Lycka till var och när du återvänder till fotbollen.
  Nu måste vi dock snarast lägga den här illa skötta behandlingen bakom oss och se framåt. Det är inte första gången Chelsea gör som de gör och vi har lyckats gå framåt ändå, till och med stärkta av sådana här motgångar många gånger.
  
Hur man än vrider och vänder på det hela har Chelsea skött det här på ett uselt och rent ut sagt ovärdigt sätt, både mot Conte, mot spelarna och mot supportrarna.

Här är en sammanfattning av Antonio Contes på fotbollsplan smått fantastiska resultat för Chelsea, särskilt om man utgår från förhållandena när han kom till klubben. Se här>>

TORSDAG:
OFFICIELLT
Jhoao Rodriguez lånas ut igen, delvis för att han inte får arbetstillstånd. Denna gång till Tenerife. Han var förra säsongen utlånad till mexikanska Tampico Madero.

OFFICIELLT
Nu säger även Chelsea att Kenedy är klar för Newcastle. Det handlar om ett säsongslån.

ONSDAG:
I EM 2016 haltade, straffade och på något sätt tog sig Portugal fram till en final där de spelade sin bästa match. Fick vi uppleva samma sak med Kroatien som via tre förlängningar och två straffläggningar nu tagit sig till final i VM 2018? Man vågar knappt ens tro, än mindre tippa vem som ska vinna även om papperskampen säger en sak. Football is not coming home, i alla fall inte till England trots mycket gynnsam lottning och sedvanlig arrogans och övermod hos deras sk experter och fans.

Chelseas nya officiella hemsida är ingen succé direkt. Hemsk typografi och design och innehållet är sämre än någonsin, även om det kan skyllas på att Chelsea inte ger information till sina supportrar utan mer fungerar som ett slags socialt media med hejaklacksambitioner.
    Idag nåddes ännu ett bottenläge när man likt en Arsene Wenger börjar prata inte om vad som händer i klubben (ingenting eller....) utan börjar prata om spelare som kanske hade kunnat spela för Chelsea. Något vi ärligt talat struntar blankt i. Vi bryr oss enbart om de som spelar för Chelsea och sörjer endast kort eventuella försök till värvningar som inte gått igenom. Inte vad som hände för åratal sedan när en populär spelare hade kunnat bli Chelseaspelare.
    Ge oss fakta, ge oss information, ge oss analys - det är vad vi kräver av hemsidan. Ni kan ju börja med att berätta om vi får en ny manager, eller inte. Om Kenedy skrivit på för Newcastle som andra källor säger och så vidare. Fakta, information tack.

TISDAG:
Matchen i matchen mellan United (3), Tottenham (4) och Chelsea (4) spelare i matchen vanns klart av Chelsea. Alla Chelseas spelare var bättre än de andra lagens. Matchen i matchen mellan Kanté och Hazard vanns av Hazard då Deschamps hade satt Kanté på De Bruyne.
    Kantés Frankrike vann dock matchen, för de är ett bättre lag än det något disfunktionella Belgien. Tyckte dock Hazard kvar bäst på plan, särskilt i första. Alla Chesleaspelare var dock överlägsna sina Tottenham och United-konkurrenter. Lukaku som nästan alltid i stora macher, sämst på plan.
    Finns det rättvisa i världen vinner Frankrike stort i finalen. För varken Kroatien eller England är egentligen i närheten av den fotboll de här två lagen visade. ALLEZ LES BLEUS.

PS. Om Chelsea verkligen viill bli något, köp Mbappé. Oavsett priset. Han provspelade ju för Chelsea som barn.

Marco van Ginkel har ju världens otur. Vi visste inte ens att han blviit knäskadad, igen. Nu är han opererad och kommer att vara borta i åtta månaders tid. Stackars van Ginkel som var en av de bästa spelarna i Eredivisie förra säsongen med PSV.

VMs två bästa lag möts ikväll. Det kan sliuta hur som helst. CSFC väljer efter antalet Chelseaspelare och så vore det väldigt roligt med nya lag som tävlar om VM, därför hoppas vi på Belgien mot Kroatien i finalen. Men som sagt, det kan sluta hur som helst, men framförallt kvällens match är något att se fram emot. N'Golo Kanté mot Eden Hazard. Två av de kanske allra bästa spelarna i VM och absolut Chelseas allra bästa spelare i VM. Båda omgivna av ständiga rykten och att behålla dem båda måste vara prioritet nummer ett för Chelsea (efter att bestämma sig för vem som är manager).

Ross Barkley hade stora problem med skador både innan och efter han kom till Chelsea i januari och många ifrågasatte värvningen. Det kändes även som om Antonio Conte gjorde det. Chelsea har nu släppt den här twitterfilmen på vad en frisk Ross Barkley kan göra, får vi se en Barkley som nu omvärderas av Chelseas fans? Se den här>>

MÅNDAG:
Det måste få ett slut nu. Den här osäkerheten om vem som ska leda Chelsea 2018-19. Sparka Conte eller sparka honom inte och tala i så fall om det. Den såpa som nu utspelas är ovärdigt vår klubb.
    Den enda spelare Chelsea värvat är Eduardo som klubben släppte när hans kontrakt gick ut, bara för att värva honom igen och låna honom till Vitesse. Chelsea framstår som ett dåligt skämt nu. Försäsongen har börjat, det är en månad kvar av transfersäsongen och ingen vet egentligen något alls.


Conte ledde träningen idag på Cobham.

Ingen manager, ingen spelare men Chelsea har skaffat sig en ny affärspartner, för hälsoförsäkringar. Vitality. För oss fotbollsfans mest kända för att namngett Bournemouths hemmaarena.
    Affärerna går vidare men vad händer med fotbollen?

I lördags tjuvstartade Chelsea försäsongsträningen. Det officiella datumet var annars att det skulle ske idag. Antonio Conte var inte på plats på träningen men lär ha varit på Cobham och haft olika möten medan spelarna börjar arbetet med att komma i form inför en säsong som kommer att ha en knepig inledning med en stor grupp spelare som kommer att komma tillbaka sent, flera stycken kanske inte ens kommer att vara på plats innan Community Shield mot City.

Chelsea saknar i praktiken fortfarande manager även om Conte jobbar, men uppenbart utan ledningens förtroende och tyvärr verkar det som flera spelare också tappat förtroendet för Conte trots ligatitel och FA Cupvinsten. Contes ledarstil är krävande och han har bränt broar både hit och dit inom klubben verkar det som.
    Chelsea kunde inte satt sig i en värre situation ens av olyckshändelse och det som sker nu är ingen olyckshåndelse utan uselt ledarskap. För varje dag som går sjunker våra förhoppningar och arbetet med att värva spelare blir bara svårare och svårare. Fler och fler av tilltänkta värvningar klargör att de varken vill eller vågar skriva på för Chelsea på grund av osäkerheten kring managerfrågan. För att inte tala om den oro dagens spelare känner.
    Så medan konkurrenterna är i full gång är Chelsea i limbo. Liverpool har redan värvat mycket bra, liksom Arsenal. United har fått de spelare de vill ha utom kanske Willian som de jagar och som lär tillhöra dem som någa överväger sin Chelseaframtid om Conte är kvar, enligt skvallret. City ser också ut att göra de förstärkningar de vill. Men i Chelsea är det handlingsförlamning och kaos. Vi kan tyvärr inte se det på annat sätt.
    Förhoppningarna om framgångar nästa säsong sjunker också för varje dag som går.

Vi bör kanske också påpeka att Premier Leagueklubbarna nu bara har en månad på sig att ordna sina trupper då engelska fönstret stänger före alla andra, den 9e augusti. De stänger när fönstret borde stänga men då de andra ligorna inte stänger förrän ii månadsskiftet augusti /september kan obehagliga saker hända även efter att Chelsea inte längre kan värva men tvingas till försäljningar om spelare vill bort i sista stund.

 

Rykten, notiser m m, v-28


SÖNDAG:
Belgiska rykten säger Courtois är nära Real för ynka 30m pund. Visst är det sista året på kontraktet men det är för billligt!
    Courtois har nu blivit utnämnd till VMs bäste målvakt och då ska han fan i mig inte reas ut för några 30m pund!

Saker har börjat hända nu och nästa stora affär tycks bli Thibaut Courtois till Real Madrid. En affär vi kan leva med förutsatt att vi får en lika kompetent ersättare och skvallret säger att denne är Alisson Becker från Roma. Han kommer dock att kosta bra mycket mer än vi får för Courtois. Det talas om 61m pund. Medan vi kanske kan klämma Real på 40m för Courtois som bara har ett år kvar på kontraktet. Vi förstår om Courtois vill lämna med tanke på sin dåliga familjesituation med två barn boende i Madrid hos sitt ex. Sanningen är ju också den att vi nog tycker han slutat utvecklas som vi hoppades. Han har hamnat efter de Gea i utvecklingen (även om Courtois varit bra mycket bättre än de Gea i VM). Helst hade vi väl kanske sett ett byte mellan Oblak från Atletico men Atleti är ju nöjda med sin situation och Oblak rankas väl högre idag.
    Vi blir inte förvånade om Courtois lämnar, men självklart måste ju Chelsea ha klart med en ersättare först. Och inte bara en, därför vi måste ha en back-upmålvakt också. Caballeros kontrakt har gått ut och vi saknar även tredjemålvakt. Jamal Blackman ser ut att bli utlånad till Leeds så det är väldigt tomt i måvlaktbåset hos Chelsea just nu.

Vad som är långt mer oroande är ju de ständiga ryktena om Hazard och Kanté. Särskilt Kanté spår nu många passar inte in i Sarris planer vilket är obegripligt och omöjligt att förstå. Skulle inte världens bäste defensive mittfältare passa in i vilket lag som helst även om Sarri står för en offensivare version av italiensk fotboll än Conte.
    Hazard har också tydligare än någonsin antytt att han kan tänka sig en förändring men säger också att han är lycklig hos Chelsea och det är upp till klubben om de vill släppa honom. Hans kontrakt gäller ju till 2020. Självklart ska Chelsea inte släppa honom men som det påstås att Real ska vara villiga att lägga upp 200m - money talks. Det skulle dock vara förödande för Chelsea både fotbollsmässigt och också som klubb om vi släpper vår bäste spelare.

LÖRDAG:
Det är åtminstone ett nytt rykte, Wilbar Barrios från Columbia till Chelsea. VI har inte direkt någon aning om vem han är men någon agent påstår det så, det måste ju vara - falskt.

FREDAG:
Sky meddelar nu att Zola och Sarri ska vara i London och de har skickat reportrar till Stamford Bridge för att försöka få reda på mer. (kl.19.50)
    De gav upp vid niotiden då skvallret inte verkade bygga på fakta - oj vilken överraskning.

Knappast ens en nyhet och absolut inte bekräftat är att Sky Italy nu går ut och säger att Maurizio Sarri kommer att bli Chelseas nye manager och Gianfranco Zola kommer att bli hans assistent. Det sistnämnda poppar champagnekorkar i Chelseakretsar men vi avstår att öppna flaskorna innan något är klart, men visst vill vi se Zola gå på linjen vid Chelseas matcher. Tänk om JT också ingår i ledarstaben framöver. Sarri och Zola ska ha accepterat anbudet från Chelsea.

Barcelona jagar också N'Golo Kanté och föreslår pengar mellan och André Gomes. Självklart ska Chelsea absolut tacka nej. Vill Chelsea förbli en toppklubb måste klubben behålla Kanté och Hazard.
(Gomes som inte platsar i Barca och inte får följa med på deras försäsongsturné till USA värderas till 17,5m - vad ska vi med honom till, vi har minst sju, förmodligen fler bättre mittfältare i truppen redan).

Barca-närstående blaskan Sport säger nu att Barcelona avvaktar med sitt intresse för Eden Hazard då de säger att Chelsea satt en prislapp om 200m € Varför säger Chelsea inte bara att han inte är köpbar?
    Samtidigt vet vi ju att Chelsea aldrig stoppat spelare som vill iväg, bara de får ordentlig ersättning. Frågan är hur valet av ny manager (förmodas ju bli Sarri) påverkar Hazard. Vi lär inget få veta förrän efter att VM är slut om ens då, då vi är osäkra på om Sarri kommer eller när han kommer men Chelsea har sannerligen inte många alternativ annars även om Zidane är en av få lediga topptränare.

Liverpool som redan värvat imponerande är nu också väldigt nära Stokes Xherdan Shaqiri för en reasumma då han hade en utköpsklausul vid nedflyttning. Han lär läkarundersökas idag.

Mer nyanserade källor säger nu att Jorginho lär vara i London för läkarundersökning hos Chelsea som därmed tar en spelare som City jagat hela sommaren. City som i veckan gjort klart med Mahrez. Övergångssumman sägs vara 50+7m pund, i övergång plus bonusar som det numer brukar vara.

Inget från Chelsea men andra källor säger att Leeds nu också fått låna målvakten Jamal Blackman. De har även lånat Lewis Baker. På något sätt känns det så fel för en supporter av en viss generation att de får låna Chelseaspelare.
      Chelsea har inga målvakter i truppen just nu förutom Courtois som är på VM och sista året av sitt kontrakt!

Med tanke på hur Chelsea agerat hittills i sommar blir vi inte förvånade om nye managern inte är på plats innan första matchen i Australien om tio dagar. Inte ett dugg. Som fan skäms man mest över Chelsea just nu, men det tillhör också att glömma och gå vidare. Och enligt alla källor blir det nu Maurizio Sarri, så vem är han. Enligt Guardian är det här Sarri>>
    Det lutar åt en återgång tilll fyrbackslinje. Massor av vidskeplighet, offensiv fotboll och frågan är hur Sarri ska överleva i England med tanke på restriktioner kring cigarettrökning i det landet jämfört med Italien. Kaffesituationen kan säkert lösas. Han har dock aldrig vunnit en titel och vi måste ha tålomod vilket i Chelsea känns som en utomjordisk tanke. Chelsea går in i en ombyggnadsfas och Europa League börjar redan nu kännas som kanske bästa chansen till CL-spel nästa säsong. Förmodligen blir det dock mindre konfrontationer med ledningen och kanske kanske en bättre möjlighet för klubbens egna talanger. Han har en stor tilltro till balans, vilket är något han delar med CSFC. Ett lag måste kunna försvara för att anfalla. Temperament och dålig omdöme har han också visat, vilket med tanke på engelsk media kan bli väldigt besvärande för honom.

Sky säger nu att Barcelonas andra bud på Willian är långt lägre än väntat. Istället för 60m som andra trott handlar det om 53m, dvs en ynklig ökning om 3m pund. Självklart ska Chelsea nobba det.

Skvallret säger att Real nu tänker erbjuda 150m pund för Eden Hazard. Källa okänd, redovisat av Sky i tydligt andrahandsmeddelande. (Tydligen är det Daily Mail som är uppkomsten)
    Även Barcelona jagar Eden Hazard men det är ju vitalt för Chelseas överlevnad som toppklubb att klubben kan behålla honom.

Mirror hävdar att Conte tackade nej till Real Madrid när Zidane lämnade. Vi tror inte det var så enkelt men en förfrågan bör ju ha kommit, annat hade nästan varit tjänstefel av Real. Vad det gäller dera avundsjuka kommentarer om hans ersättning är vår inställning att Conte förtjänar vartenda öre efter den behandling han fått av Chelsea. Läs mer här>>

TORSDAG:
Flera källor hävdar att Jorginho undergick en läkarundersökning på Cobham under torsdagen.

Chelsea har fortfarande inte sagt ett pip, men nog verkar det här tweetet från Cesc Fabregas säga att Contes tid i Chelsea är över. Se själva>> (kl. 20.00)

Ett helt nytt rykte är Milans ytter Suso som italienska rykten säger Sarri vill använda i sitt system.

Guardian som brukar vara att lita på säger att det är konfirmerat att Antonio Conte lämnar. Han ska haft träning med spelarna på förmiddagen men träningen i eftermiddag ställdes in och Conte fick beskedet. DOCK. Ännu inget officiellt från klubben på icke-informationssidan (webbsidan). kl. 16.50

Svenska kvällstidningar och engelska medier meddelar att Antoni Conte får lämna. DOCK Chelsea har ännu ej sagt något. kl 16.00

Barcelona ska återkommit med ett högre, ännu okänt, bud på Willian. Sådant ska Chelsea sopa under mattan till den nye managern (som vi tror kommer) är varm i kläderna och vet vad han vill med nuvarande trupp och ev inkommande spelare.
    Senare besked säger att budet ska vara runt 60m pund. Fortfarande 20m under vad Chelsea sägs kräva.

Skvallermedierna har hamnat i otakt. Idag kommer några av dem med den stora nyheten att Jean Michael Seri kommer till Chelsea, samtidigt som de mer seriösa säger att han lär undergå en läkarundersökning hos Fulham. Inte för att det stoppar en skvallersajt.

Istället ska det ju handla om Jorginho som lär ha en tid för läkarundersökning inbokad. Måste erkänna att vi visste inte att det bokades tider för eventuella övergångar. Särskilt inte när medicinavdelningen på Cobham är bättre utrustad än många små sjukhus.

Jeremie Bogas nästa låneklubb ser ut att bli italienska Sassuolo.

ONSDAG:
Fler rykten om att Chelsea öppnat förhandlingar med Kanté, dvs hans representanter Kanté själv har annat att tänka på, om ett nytt kontrakt. Visar åtminstone att Chelsea inte tänker släppa Kanté frivilligt utan tänker matcha PSG. Och den kampen är vi övertygade om att Chelsea då vinner.

Napolis advokat Mattia Grassani bekräftar att något är på gång med Chelsea kring Jorginho och Sarri. Han säger det är komplicerat men tror det kommer att lösas innan veckans slut.

På skvallerfronten sägs att Sarri kommer enbart att acceptera Chelseajobbet om Chelsea behåller Eden Hazard och Willian. Konstigt nog inte Kanté, vilket redan där får oss att undra över Sarri och hans syn på Chelsea.
    Å andra sidan är sådana tvärsäkra skvallerpåståenden nästan aldrig sanna.

Politik och idrott hör inte ihop, det var en gammal klyscha som bara nissar i de internationella förbunden tror på idag medan de tar sina mutor. I Italien blev det väldigt påtagligt idag då det kom fram att det blir Fiat (genom ägarna Agnelli) som kommer att betala Ronaldos enorma lön i Juventus. Något som redan lett till att fackföreningar inom Fiat hotar med strejk då med väldigt stor rätt hävdar att det är fel att företaget betalar en fotbollsspelares lön medan de drar ned i förmåner för sina anställda.
    Vi närmar oss det gamla sovjetiska systemet där väpande styrkor och stora företag äger klubbar. Fast idag är det odemokratiska nationer och storföretag som är inblandade. Fiat sponsrar ju också Juventus genom sitt dotterföretag Jeep.

Nu börjar även de Laurentiis säga att Sarri kommer att hamna i Chelsea. Han säger också att Jorginho hellre vill spela för Chelsea än Manchester City! Läs om det hos Sky>> (kl 13.45)

Mycket snack om att Chelsea och Napoli ska ha haft ett genombrott i sina förhandlingar kring Maurizio Sarri och därmed även Jorginho. Även relativt seriösa källor tror det hela kan hända under dagen. Vi lär få se.

Nya rykten om att Chelsea sajnat Daniele Rugani men ännu är inget officiellt och därmed har det inte hänt.

Chelsea förbereder att ge N'Golo Kanté ett nytt förbättrat kontrakt, inte minst för att stoppa PSGs intresse och löften om mycket högre lön hos dem. (Men också för han förtjänar det som vi ser det).

Annars är ju dagens stora övergång Riyad Mahrez från Leicester till Manchester City för runt 60m pund. Rekord för City. Ronaldos lön hos Juventus lär bli 500.000 pund i veckan, i fyra år. Lite undrar man ju hur Juventus klarar det. Övergångssumman runt 105m € lär de ju klara genom att sälja spelare. Hetast är Rugani och nu Higuain till Chelsea och Alex Sandro till Man United.

TISDAG:
Måster verkligen erkänna att vi trodde det aldrig. Att Christiano Ronaldo skulle lämna Real Madrid och det till ett rent reapris. Ännu konstigare känns det att inga Premier Leagueklubbar tycks jagat honom trots den i förhållandet låga prislappen (ok lönen är nog enorm men klarar Juventus den klarar många PL-klubbar den). Otroligt överraskande men bekräftat av Real så det är så. Frågan är vilken cirkus det kan orsaka, PSG är nog de som undrar allra mest men även Chelsea lär dras in då Real alltid har ett intresse för våra spelare.
    Allt kan tydligen hända under årets silly season, förutom att Chelsea gör klart om vem som är eller blir manager!

Plötsligt har skvallret helvänt. Jean Michael Seri är i det närmaste klar nu, inte för Chelsea, utan för Fulham.

Kenedy är i princip klar för Newcastle. Det blir ett lån med köpoption. Ingen klubb har ännu gått ut officiellt.

Frank Lampard hoppas få låna Mason Mount för nästa säsong. Det vore onekligen intressant om Mount får lära sig från Lamps, även om vi kanske annars hade hoppats han skulle få en lånechans lite högre upp i seriesystemet.
    Derby är även intresserade av lån av Tammy Abraham, Jay Dasilva, Kasey Palmer. Vi vet inte reglerna för hur många de får låna men så många lär det knappast få vara. I Premier League får man bara låna en spelare från en annan klubb.

Förre Chelseaspelaren Fernando Torres följer Iniesta till Japan. Han har skrivit på för Sagan Tosu.

Mycket snack om att Jean Michael Seri ska vara klar, eller skrivit kontrakt om att bli klar när klubbarna är överens. Vilket de som sagt måste bli senast söndag för sedan skjuter prislappen upp i höjden. Vi lär få se, vi tror inte på något kring Chelsea för ögonblicket.

Så har vi den mest otillförlitliga barometer som finns kring spelare men som användare av sociala medier förstås tror på; Sarri och Jorginho ska båda ha börjat följa Chelseas sociala media.
    Jorginhos mamma (ja vi vet) ska ha antytt att han väljer Chelsea.

Annars är det förstås Ronaldo som tar allt utrymme och buden är verkligen antingen eller. Beroende på vem man vill tro på. Själva är vi fortfarande helt skakade över att Real ska ha sänkt hans utköpsklausul från dryga miljarden € till 100-200m beroende på vem man vill lyssna till. Det trodde vi absolut inte men uppenbart har det skurit sig ordentligt mellan egona i Real Madrid, framförallt då förstås Ronaldos och Florentino Perez's. Men skulle Juventus lyckas med den värvningen, oj. Och frågan är då kan PSG motstå Reals locktoner för Neymar som verkar vilja lämna parisarna.

Så försöker förstås vissa engelska medier underminera Chelsea som vanligt och det snackas mycket i specifika (väldigt otillförlitliga) medier om att Roman t o m ska gett ok till att Hazard lämnar. Vi fullständigt ens vägrar tänka den tanken.

MÅNDAG:
Kenedy lär vara på väg till Newcstle för en läkarundersökning imorgon. Det lär handla om ett säsongslångt lån.

Napoli startar sin försäsong imorgon och officiellt ska den ledas av Maurizio Sarri fast Carlo Ancelotti är anställd som ny manager. Detta för att fortsätta stoppa Sarris ev övergång till Chelsea utan ersättning fastställd av Napoli. Vilken soppa och vi talar inte om minestrone.

Roma som värvat vilt, tio spelare nu, i sommar har värvat Brasilien U20-målvakt Daniel Fuzato. Är det en antydan om att Alisson Becker ändå är på väg till en annan klubb!

Antonio Contes bror Daniele har gått ut och sagt att hans bror kommer att fullfölja sitt kontrakt med Chelsea. (Kontraktet går ut sommaren 2019).

Luis Enrique är sedan en tid borta ut spekulationerna om managerposten i Chelsea. Vilket vi nog tycker är rätt skönt då känslan är att han hade blivit rätt besvärlig. Istället är det nu klart att han tar över Spanien som förbundskapten. Det kan bli svårt nog för honom efter Spaniens uppträdande i VM.

AS säger att Eden Hazard är tredjeval för Real Madrid efter Neymar och Mbappé.

Det pratades om Paulinho som en slags mellanskillnad om Willian går till Barcelona. Det kan vi konstatera händer inte då han återvänt till Kina efter bara ett år hos katalanerna.

Ta det för vad det är då det är Metro som påstår det. Men enligt dem är Jean Michael Seri i London för att slutföra en transfer till Chelsea innan hans utköpsklausul slutar gälla och priset rusar upp (dvs på söndag).

Chelseas nya, snygga, andratröja har börjat säljas. Fast det innebär förstås något av en resa för att köpa den då den hamnat i affärerna på Epcot-center i Disney World i Florida. Innan den ens presenterats av Chelsea. Den är i en behaglig gul nyans, lite som svenska landslaget men något blekare men kungsblå trim. Inget rött tjafs som första tröjan, om man undantar Yokohamas symbol.

Nu kopplas Sarri till Chelsea via Jorginho. Chelsea lär vara villiga att betala mer för Jorginho som Napoli lär vara villiga att låta byta klubb och genom att Chelsea betalar mer för honom släpps också Sarri enligt de här spekulationerna.

Nu sägs PSG vara villiga att ge 100m pund för Kanté plus eller inklusive Adrien Rabiot. Självklart ska Chelsea totalnobba det. De planerar också att locka Kanté med att dubbla hans lön.

Daily Mail hävdar att Newcastle kommer att få låna Kenedy även den här säsongen.

Diario Gol, en lögnsajt, hävdar att Real Madrid reserverat Christiano Ronaldos nummer sju för Eden Hazard.

Och så är det Willian där engelska blaskor hävdar att han i princip är klar för United och de spanska säger samma sak fast då är klubben Barcelona. Det sistnämnda kan vi acceptera, men aldrig i livet att vi som supportrar accepterar att Chelsea säljer honom till United. Helst ska han stanna men som med så mycket annat handlar det väl om managerfrågan.


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
 
CSFC