csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
- Chelsea FC   0 sp 0 v 0 o 0 f 0 -0 mål 0 p

- always proud to be Blue -
FA CUPMÄSTARE 2018

Chelsea U18:
Premier League Cup, Premier League South 2017-18, FA Youth Cup 2017-18, National Champions
Årets Spelare damer: FRAN KIRBY Årets Manager: EMMA HAYES
Chelsea Ladies: DUBBELVINNARE - WSL1 2017-18 + FA Cupvinnare 2018

Sommarens transfers>>


2 - 8 juli 2018
    NÄSTA MATCH:

        23 juli i Australien vs Perth Glory

    -

Nyheter v-27


SÖNDAG:
Även damerna startade sin försäsong i helgen. En liten grupp spelare, de få som inte hade spelat landskamper efter säsongsavslutningen, startade sin träning på Cobham. Det är tidigt med tanke på att deras säsong startar först i slutet av augusti, ett par veckor efter herrarna.

LÖRDAG:
Vi har sagt det många gånger redan men vilket VM det är. CSFC har inför varje rysk match dissad dem och inte trott på dem, trots att vi borde vetat att hemmanationer alltid överträffar sig själva i VM. Nu höll det inte hela vägen pga stort nervdaller i straffläggningen, men de är ju trots Sveriges fina insats VMs verkligt stora överraskning. Och vilket publikstöd de hade, utan det hade de nog aldrig lyckats kvittera två gånger. Kroatien har inte under slutspelet nått den spelnivå de visade prov på i gruppspelet men Modric är ju en stjärna som hållit.

Sverige har gjort ett fantastiskt VM. Vem hade kunnat tro vi skulle vinna gruppen och nå kvartsfinalen. Dock ändå lite surt att vi då gör vår sämsta match utan gnista och intensitet. För England imponerar verkligen inte direkt på oss, förutom på fasta situationer. Men precis som Chelsea, skapar man sådana chanser och ändå inte gör mål - då vinner man inga matcher och framgångar. Det var roligt så länge det varade och vi får ändå vara stolta över Sveriges totala insats.

Idag hoppas vi att England och deras gapiga sportskrivare och pundits för en läxa. Det skadar inte att visa respekt för sina motståndare, något de tycks glömt bort helt.

Chelseas spelare som inte deltagit/deltar i VM har börjat försäsongsträningen, enligt Antonio Contes val och ledning.

FREDAG:
Belgien slog ut Brasilien och det var väldigt skönt, inte minst för det innebär att den fotboll, om vi nu ska kalla det fotboll, som Neymar står för är borta från VM.

Frankrike vidare mot ett Uruguay som djupt saknade Cavani. Vi kanske är partiska men nog tyckte vi N'Golo Kanté var bäst på plan tillsammans med Antoine Griezmann. Nu hejar vi på Chelseaspelarna i Belgien, deras uppgift är ännu tuffar dock.

OFFICIELLT
Som det smått osannolika ryktet sa har Eduardo skrivit nytt kontrakt med Chelsea trots att han redan släppts två gånger. En gång förra sommaren och så i juni. Nu har han kontrakt med option till 2020 OCH har lånats ut till Vitesse. Chelseas spelaraffärer är lätt svåra att förstå ibland.

Som vi redan tagit upp går Jonathan Panzo, 17, till Monaco på en permanent transfer. Chelsea kommer att få viss utbildningsersättning för den unge spelaren. Det finns dock rykten om att Monaco betalar 1,3m pund. Emenalo har börjat rejda akadamin nu.
    Danilo Pantic har förlängt sitt kontrakt och blir därmed utlånad igen, till Partizan i Belgrad. Han var utlånad dit redan förra säsongen och kom därifrån 2015. Nya kontraktet gäller till 2021.

Så har redan tv-bolagen börjat flytta matcher. Två matcher, Arsenal och Liverpool har fått nya tider. Matcherna mot Newcastle och West Ham har flyttats till ny speldag, söndag. Spelschemat>>

Vilka matcher vi bjuds på idag i VM, åtminstone på pappret. Det kan bli hur spännande och hur roliga matcher som helst och även om Frankrike och Brasilien är favoriter blir väl få riktigt överraskande om det slutar med Belgien och Uruguay vidare, även om det sistnämnda för oss känns minst troligt särskilt som Cavani inte lär kunna spela. Däremot tror vi faktiskt Belgien har en bra chans mot Brasilien, i den matchen är väl snarast frågan hur många spelare tänker Neymar försöka få varnade (och Belgien har rätt många som riskerar avstängning vid nytt kort) genom att filma och filma och filma igen. CSFC hejar naturligtvis på Belgien och Frankrike även om vi har en spelare i Brasiliens landslag.

TORSDAG:
En artikel om filmningar och fuskandet i Ryssland-VM som borde vara obligatorisk läsning för alla spelare och ännu mer för alla domare samt klistrad framför ögonen på de som blundar mest, Infantilo (ja vi vet att han heter någon annat men det namnet passar) och hans Fifagubbar. Läs här>>
    Vi är också redan varnade om att England absolut inte längre än något undantag; vi säger bara Ashley Young, Raheem Sterling, Dele Alli, Harry Kane - de gör de alla, och säkerligen en del svenskar också då domarna tillåter dem att komma undan med det, fuskandet och filmandet.

ONSDAG:
En väldigt bra artikel om den alltid så underskattade N'Golo Kanté som hyllas men ändå på något sätt alltid överses, som när han stoppade ned Lionel Messi i fickan mot Argentina men Mbappé fick alla rubrikerna (Mbappé var också värd det beröm han fick men Kantés insats förtjänade betydligt mer beröm än den fick). Chelseas hittills bäste spelare i VM. Läs mer här>>

Två fotbollsfria dagar (abstinens bara vid tanken) innan fredagen bjuder på ett fyrverkeri i form av två otroligt intressanta matcher; Frankrike mot Uruguay och Brasilien mot Belgien. CSFC lär inte hålla på något sydamerikanskt lag på fredag om vi får säga så. Vi håller på Kanté och Giroud, på Courtois, Hazard och Batshuayi.

Sverige lär inte vara favoriter på lördag. Inte ens i närheten av det. Det är vi vana vid och det är kanske också tur det. Det innebär inte att det blir en lätt match för England. Det innebär inte att Sverige automatiskt förlorar. Sverige har gjort det redan och kan göra det igen. Sedan får vi ta, och gör det med ett stor leende, att engelska tabloider och förståsigpåare påhejade av många andra, inte gillar vårt spel. Det är ju så enkelt att de som snackar så har inte fattat vad fotboll går ut på, att vinna. Kan man vinna med stil är det fantastiskt underbart, kan man vinna ändå är vi som håller på det laget precis lika lyckliga för det. Sport är kanske inte alltid rättvis, men sport är också alltid sann - det lag som vinner är det lag som vinner och då förtjänar man det alltid. (Om inte domaren hjälpt motståndarna, men tack vare VAR har VM aldrig haft bättre domarbedömningar även om perfektion inte är där ännu om än någonsin)

Sedan är vi också väldigt stolta över de svenska spelare som tog sig tid att trösta den olycklige Akanji som styrde in det skott målvakten Sommer utan vidare hade räddat annars. Det är sportsligt och i så stor kontrast till hur t ex Liverpools spelare behandlade sin egen målvakt i Champions League.

TISDAG:
England krånglade sig vidare via straffar. Sveriges nästa motståndare. De imponerar absolut inte.

VM har hittils till allra största delen (undantaget filmaren Neymar) handlat om lagspel. Det älskar CSFC.

Pat Nevin är en Chelsealegend men just nu en idiot. Då han hävdar att England vinner mot Sverige 99 gånger av 100. Historien har bevisat det fel och kommer att göra det igen.
    Och jag har fått om ursäkt då han faktiskt kontaktade CSFC och förklarade sig. Vilken hjälte, vilken människa. Så nu får vi se vem som får rätt. Läs alltid Pat Nevins krönikor på Chelseas officiella sajt, oftast tisdagar. Han är unik.
    Han påpekade att han trodde det men var också mycket tydlig med att säga att han inte sa han ville det, utan han tryckte hårt på att han faktiskt är skotte.
    Och vi lär väl få se om han eller CSFC får rätt. Men vilken gentleman som faktiskt svarar odh ärligt diskuterar sin åsikt. Han var min 80-talsidol innan, nu är han ännu högre.

Ingen stor match men så underbar. Sverige i kvartsfinal.

Vi förväntar oss inga som helst engelska fotbollsnyheter idag. Alllt handlar om VM i England, precis som i Sverige. Skillnaden är ödmjukheten inför uppgiften. Den saknas som vanligt hos engelska fans och pundits. Ropen om football is coming home sprider sig som en löpeld. Här tror vi Columbia kan bli en obehaglig överraskning om laget själva köpt in i det vilket tyvärr vissa intervjuer antyder. Särskilt som det visat sig att lag som vilade spelare i tredje gruppmatchen inte varit i närheten av vad de kan, även om Belgien mycket sent och lite turligt vaknade i tid mot Japan.
    Sverige har en mycket tuff uppgift men vi är många som tror och hoppas men Schweiz är och måste ses som favoriter. Sverige har chansen och vem vet i detta härliga VM. Spännande blir det.

Trevlig läsning om utvecklingen av Chelseas fotbollsspelande damer. Läs mer här>>

MÅNDAG:
Så har ännu ett dussintals skvallersajter, skvallermedier och ett stort flertal ganska seriösa sportmedier haft fel igen. Det blev ingen managerinformation idag heller.

Vilket VM detta är!
    Belgien underskattade Japan och det kostade dem två mål innan de till slut vaknade och började spela fotboll, ledda av Eden Hazard och en tur/avsiktligt (omöjligt att säga) mål av Vertonghen (som får ta på sig Japans första helt och hållet). Japan ledde verkligen rättvist, spelade bra som ett lag mot ett Belgien hade en konstig spelplan innan de sket is pelplanen och bara vräkte på framåt. Hazards förspel till kvitteringen var magisk. Så ett avgörande mål på en blixtrande kontring efter en taktisk miss av Japan som inte spelade för förlängning. 3-2. Varsin ramträff och några missade jättechanser av Lukaku.
    Belgien måste dock spela väldigt mycket bättre hela nästa match! Ikväll hade de tur. Ändå att komma tillbaka från 0-2 är mästartakter.

Många har åsikter om Jonas Eriksson i SVTs studio och de får tycka vad de vill. Precis som man gjort många gånger när han dömt. Ingen kan dock inte säga att han inte gjort domarrollen betydligt mer förståelig och höjt deras status genom att vi för första gången verkligen inser vilket jobb de gör och svårigheterna i jobbet. Vi ska försöka hålla igen vår domarkritik efter detta även om vi alltid tyckt det är ett närmast omöjligt jobb i dagens fotboll men nu kommer VAR (om än inte i Premier League tack vare bl a Chelsea) som hjälper dem, åtminstone de domare som vill ta hjälp. Det har varit oerhört intressant att få den insyn i jobbet som Eriksson gett och han har också i all ödmjukhet även erkänt fel han gjort. Ett mycket bra inslag även om vissa nissar tydligen tycker det är för mycket. Vi håller inte alltid med om Erikssons bedömningar även i studion, men när man förstår varför ett beslut tas är det oändligt mycket lättare att acceptera det. Det är bland annat därför vi gärna vill att domare ska få uttala sig också efter kontroversiella matcher.
    Han har också bjudit på en insikt om hur många spelare agerar på plan genom att han delat med sig av sin erfarenhet och de stora förberedelser domare (vi hoppas det gäller alla) gör inför sina matcher.
    Högsta möjliga uppskattning för det här initiativet av SVT. I TV4 får vi ju bara reklam och någon kort minut floskler oftast (de som kan följa dem utan reklam berömmer dem men det går ju inte att göra från det som vanliga TV4-tittare får se). De 70+% av oss som inte kan se Cmore eller Sportkanalen.

Så en favorit som höll idag. Vi kan dock inte direkt säga att Brasilien imponerade i matchen mot Mexico. Stoppa Neymar och... Willian hade en usel och en jättebra halvlek, assisterade till första målet. Vi såg också en helt ny nivå i att simulera filma smärta för att sedan springa obehindrat 15 sekunder senare! Fy fasen för Neymars filmande, det är ovärdigt en sådan duktig spelare!
    Ikväll kommer CSFC utan tvekan att hålla på Chelseas landslag i VM, dvs Belgien mot Japan. Tre Chelseaspelare; Eden Hazard, Courtois, Batshuayi och tre f d Chelseaspelar de Bruyne, Lukaku och Thorgan Hazard. Mycket mer Chelsea kan det väl knappast bli?!

OFFICIELLT
Nä, inget om manager trots löftena i medierna, ännu.
    Det handlar om Jake Clarke-Salter som är första lånet för säsongen till Vitesse Arnhem.

Idag startar nya säsongen officiellt. Gamla kontrakt går ut och om några dagar startar försäsongsträningen. Därmed startar även CSFC med säsongen 2018-2019.
    Utan kunskap om något alls som väntar på manager-, spelarfronten. Vi saknar en fotbollsdirektör men till slut har åtminstone U18 fått en ny manager i Andy Myers, en av våra egna. Kom genom akademin och spelade i Chelsea 1991-99. Har varit i akademin som ledare sedan 2012 med ett år i Vitesse Arnhem för att vidga sina vyer.
    Alla artiklar från tidigare säsonger hittar ni under rubriken Tidigare år i menyn till höger. >>

Chelsea fortsätter fira Romans 15 år som ägare med ett bildspel om alla bucklor som klubben har vunnit under den tiden. Härliga minnen. Se dem här>>

Även seriösa medier verkar tro att idag får vi äntligen veta något om Chelseas managersituation. Alla är också överens om att det handlar om en ny manager. Det finns bara ett enda namn som nämns och det är Napolis förre manager Maurizio Sarri.
    Vi är luttrade av avvaktar officiella nyheter, men hoppas innerligt att något händer.

CSFC är som ni vet inget fan av landskamper, utom när de gäller något. Dvs VM och EM, kanske OS. Men vilket VM vi har 2018. Det är smått fantastiskt roligt, och det går bra för Sverige också även om Schweiz blir en riktigt tuff uppgift imorgon. Ändå är vi optimister.
    Tyskland har åkt hem. Världsmästarna. Tidigare världsmästarna Argentina har åkt hem. Portugal har åkt hem. Europamästarna. Tidigare världsmästarna Spanien har åkt hem. Och det viktigaste, det har varit fullt rättvist.
    Dagens matcher lutar åt Brasilien och Belgien, men vem vågar underskatta sina motståndare som Spanien gjorde igår efter allt detta. Mexico kan skaka Brasilien om de stoppar Neymar. Japan har en tuffare uppgift då Belgien inte är lika beroende av en enda spelare som Brasilien.
   

 

 

Rykten, notiser m m, v-27


SÖNDAG:
Affären med Juventus om Daniel Rugani ska i princip vara löst men dennes agent säger att en sak har stoppat den. Osäkerheten om Sarri blir utsedd till ny manager i Chelsea, det lär vara stötestenen just nu.

Monaco som just värvat Panzo jagar Callum Hudson-Odoi men Chelsea har satt en ordentlig prislapp på den mycket lovande 17-åringen. 20m € lär den vara på, vilket stoppat Emenalo från att värva ytterligare lovande ungdomar från sin gamla klubb.

LÖRDAG:
Jean-Michael Seri som Chelsea lär visat stort intresse för har en rimlig utköpsklausul om 35m pund. Men det har visat sig att den gäller bara till och med nästa söndag! Därefter lär prislappen rasa uppåt.

Så har Roma dödat ryktena om att Alisson skulle vara klar för Chelsea. Roma säger att de har inte fått något anbud alls på den brasilianske målvakten.

Sevilla jagar Michy Batshuayi, som säkert är intresserad om Conte stannar som manager.

Nu börjar de gå rykten om att Jorginho kommer att nobba Man City för att följa Sarri till Chelsea.

Vad det gäller Sarri sägs förhandlingarna gått i stå igen då De Laurentiis inte ger med sig, tydligen varken kring en summa att lösa Sarris kontrakt och en klausul om att han inte kommer att värva från Napoli. Det sägs att officiellt startar Sarri Napolis försäsong på tisdag, trots att Carlo Ancelotti är anställd som ny manager. Vilken soppa.

FREDAG:
Buffon fortsätter sin fantastiska karriär i PSG.
De ska dock absolut inte få värva Kanté. Frankrikes bäste spelare i VM.

Flera spelare ska varit och blivit helt klara för Chelsea i veckan om skvallersajterna fått bestämma. Senast idag meddelas det att Aleksandr Golovin har skrivit på för Chelsea. Att han är upptagen av VM struntar de blankt i, ungefär som vi struntar blankt i dessa tvärsäkra påståenden om olika spelare som är "klara" frö Chelsea.

Det har varit lite tyst från skämtsajten Don Balon. Nu hävdar de dock att Lopetegui har ställt ultimatum till Real Madrid att de måste värva N'Golo Kanté för 80m €. Ett reapris men ändå ett löjligt rykte.

En rolig artikel om hur teatermänniskor utvärderar Neymars filmkonst. Han är långt från ensam och idag såg vi att han tyvärr smittat ned Mbappé också. Men rätt kul vinkling i New York Times>>

Snacket om Ronaldo till Juventus har inte minskat utan tvärtom. En jätteöverraskning för CSFC som inte trodde Ronaldo skulle lämna ens för en reasumma om 100m €. Därvid följer förstås nya rykten om Juvespelare till Chelsea. Inte Higuain som tidigare utan nu är det ett mer intressant rykte om Paulo Dybala. Känns inte hett men helt klart intressant. 60m € är också en ok prisnivå.

Chelsea sägs nu vara mycket nära en värvning av Alisson Becker från Roma för hela 64m pund. Andr anger en något lägre pris om 61,7m.

Kanske ska vi hålla ögonen lite extra på Uruguays försvarare Matias Vecino idag då han sägs vara aktuell för Chelsea för 25m €. Känns dock inte särdeles trovärdigt.

Klart överraskande rykte är att Chelsea förlänger med målvakten Eduardo, men att denne sedan lånas ut till Vitesse!

Det har inte varit VM på ett par dagar och det märktes direkt på Silly Seasonfronten. Ryktena blev fler och vildare. Nu lugnar det nog ned sig inför helgen.
    Chelsea är som vanligt i limbo när det gäller manager och rykten går om att Conte redan rykt ihop med ledningen och att han planerar för träningen som startar på måndag för icke-VM-spelarna, medan alla andra rykten säger att Sarri tar över på måndag. Det sistnämnda har vi nu hört i princip varje dag sedan säsongen slutade. Mindre tjafs och mer handling skulle inte skada. Däremot är känslan att Chelsea ändå agerar på spelarfronten om än en bra bit bortom strålkastarljusen.

TORSDAG:
Dagens största har inget med Chelsea att göra utan med Juvenetus och Christiano Ronaldo. Juve ska ha finansieringen klar och få köpa honom för 100m € vilket är långt, mycket långt under Ronaldos utköpsklausul. Den här nyheten kommer från många håll men den är väldigt svår att tro på så vi får se.
    Chelsea fick aldrig loss Alex Sandro från Juventus vilket Conte inte gillade, nu ska han vara nära Man United för 53m pund vilket lär vara under vad Chelsea erbjöd tidigare. (Om vi ska tro tidigare rykten).
    En annan uppseendeväckande affär lär vara att PSG presenterar Gianluigi Buffon som målvakt på måndag. Veteranen har lämnat Juventus men vill tydligen ha ett nytt äventyr.

Som om vi inte fått nog om målvaktsrykten så sägs det nu att Stoke erbjuder Jack Butland en lönehöjning om 20k i veckan för att avfärda Chelsea från spekulationerna.

Billy Gilmour ska också ha skrivit sitt första proffskontrakt med Chelsea, inte heller det har klubben bekräftat.

The Times som anses som en seriös tidning (trots att det är en Murdochtidning) hävdar att Antonio Conte och Chelsea bråkar igen om försäsongsträningen, planeringen för den och när spelarna ska vara tillbaka (vilket är måndag förutom alla VM-spelarna). Detta trots att ingen förväntar sig att han ens är kvar på måndag.

Så har Higuains agent gått ut och kraftfullt förnekat att denne är klar för Chelsea. Han har kontrakt tre år till med Juventus. Higuains bror är hans agent och han kategoriskt förnekar att det förekommit någon som helst kontakt med Chelsea. Ryktet bygger helt på att Sarri en gång var manager för Higuain i Napoli.
    Det är silly season och om VM är fantastiskt är årets silly season bland de mer förljugna och då är ändå lögnen bränsle för den här perioden.
  CSFC åsikt är helt klar, även om Morata inte levde upp till våra förväntningar på grund av flera omständigheter vill vi hellre ha kvar honom än en spelare som ändå är 30 år och har börjat resan nedåt, då anfallare aldrig håller lika länge som backar och målvakter. Så är det bara.
    Chelsea behöver en färdig kreatör särskilt om Willian lämnar för Barcelona (för United får han inte lämna för hur mycket de än betalar). Vi behöver spelare som managern tror på och ger chansen. Truppen är inte alls så dålig som många vill tro, även om vi köpte på oss några spelare som inte behövdes förra säsongen och som aldrig heller fick chansen. Tålamod hos oss och alla Chelsea supportrar är nog det viktigaste just nu. Chelsea är i något av en ombyggnadsfas. Men talang finns där; vi har Morata, Giroud, Batshuayi, Abraham, med undantag av Giroud är det en osedvanligt ung och ännu oerfaren anfallslinje som behöver tilltro och speltid. Vad vi inte behöver köpa är spelare på tillväxt, antingen ska de vara färdiga att leverera omgående eller låt bli att köpa och ge ungdomarna chansen. Då kan vi avvakta och ta vägen över Europa League, för v får inte glömma att Chelsea har två vägar att ta sig till CL nästa säsong igen..

Nu kommer nästa rykte om att en spelare är klar för Chelsea. Det är Alisson Becker som ska vara klar för Chelsea för 65m+8m €. Källan är knappast att beteckna som säker men det är ju uppmuntrande att det ändå tycks ske något bakom de stängda kulisserna hos Chelsea. Om vi nu bara kunde tro på det också.

Sedan har förstås media efter media hoppat på tåget utan några som helst bevis och hävdar att Gonzalo Higuain är klar. Vi väntar nog på en officiell bekräftelse - om någon sådan ens kommer.

Adrien Rabiot ska bli mellanskillnad för att Kanté ska kunna värvas till PSG. Något som absolut inte får ske och trots allt snack och tjafs finns det ingen som helst indikation på att Kanté är intresserad. Han har också mycket klart sagt ifrån till sin agent framgår det att han vill inte ens höra talas om transferskvaller så länge han är i VM. Och att Chelsea skulle släppa honom ser vi som fullständigt omöjligt.

Mycket rykten om Matteo Kovacic, Real Madrid, som varit klar redan för massor av klubbar. Nu sägs det vara Cheleas tur, att åtminstone vara intresserade.

Det påstås vara bekräftat, dock ej av Chelsea, men unge 17-årige målvakten Nicolas Tie ska ha skrivit påsitt första professionella kontrakt med Chelsea. Han kommer närmast från Poitiers och avtalet ska varit på plats redan förra året men pro-kontrakt får i England inte skrivas innan spelare är 17 år gamla.

ONSDAG:
Gonzalo Higuain klar för Chelsea. Det påstår i alla fall Sportmediaset, självklart italiensk skvallersajt som låtsas vara seriös. De försöker friskriva sig genom att säga att det kommer inte att avslöjas förrän Sarri är klar (om han nu blir det någon gång). Chelsea skulle betala 60m €, vilket är ett mycket högt pris för en 30-åring, inte minst med tanke på vår ålderspolicy.
    Behöver vi säga att inte ett pip om det har nämnts på Chelseas sajt.

Unge Daishawn Redan, vår 17-årige nederländske anfallare har skrivit sitt första professionella kontrakt med Chelsea. Bilder är ute men Chelsea har inte meddelat det officiellt ännu, webbsajten är ungefär lika långsam med nyheter som Chelsea är med hanterandet av sin managersituation.

Rätt intressant läsning från en engelsk journalist som inte bara tror att England vinner lätt på lördag utan respekterar motståndet. Läs mer här>>

Nu börjar skvaller om vilka spelare Barcelona kan tänka sig som mellanskillnad om de får värva Willian. Det handlar om försvararen, columbianen Yerry Mina eller brasilianaren Paulinho. Inte direkt någon i positioner där det känns som vi behöver förstärka men bra spelare. Dock det är bara skvaller än så länge.

Telegraph som brukar vara seriösa hävdar att Chelsea ligger i förhandlingar kring tre spelare; Aleksandr Golovin, Alisson Becker och Daniele Rugani. Medel för att köpa dem ska komma genom att sälja Willian till Barcelona.

Mindre seriösa Mirror säger att Chelsea lagt sig i och skapat ett budkrig om Lazios Felipe Anderson som länge varit aktuell för West Ham. Även Monaco och Valencia lär vara med i kampen, WH lär vara villiga att betala 40m€ men Lazio vill ha 50m€.
    Enligt Mirror kostar också Willian 80m pund, tio mer än vad andra tror, men att Barcelona är villiga att diskutera spelare emellan. Inget namn nämns dock.

Mirror, igen, menar att Chelsea är villiga att byta Willian till Manchester United om Chelsea får Anthony Martial istället. Känns inte särdeles troligt. Att United vill ha Willian vet vi, men vi vet också att de sagt ifrån att ingen engelsk klubb får Martial.

Enligt L'Equipe är Kanté PSGs stora värvning i sommar och de kommer att göra allt för att klara den. (Innebär det även att följa FFP-reglerna, de ska ju först betala lånet av Mbappé på 150m € eller vad den fastställda summan var).

Chelsea är verkligen Chelsea just nu. Officiella hemsidan gör en stor sak av att det nu bara är 20 daga till Chelseas första träningsmatch och ordföranden uttalar sig om det i en stort uppslagen artikel där rubriken är längre än innehållet, eller var det bara känslan på grund av den fula typografin. Chelsea säger dock inte ett enda ord om vi kommer att ha en manager, vem det är och så vidare...
    Det är långt viktigare än en PR-resa Down Under för att visa upp sig och sälja fler tröjor.

Evening Standard påstår sig fått tag på en lista med de sex värvningar Chelsea och Marina Granovskaia jobbar på; de är enligt ES - Jean-Michael Seri, Anthony Martial, Leon Bailey, Daniele Rugani, Jamaal Lascelles och Higuain - om Morata lämnar.
    Det vore sensationellt om det stämmer men å andra sidan är inget av namnen nya även om det var ett tag sedan Bailey och Lascelles nämndes i skvallret.

Daily Star å sin sida hävdar att icke anställde Sarri redan är i konflikt med Chelsea då han vill värva Dries Mertens (som Napoli inte vill släppa och särskilt inte till Sarri) och att Chelsea istället vill ha den betydligt yngre Christian Pulisic. Skvallret vet inga gränser men låt oss få en manager först, sedan kanske vi kan bedöma någon form av trovärdighet.

Spanska rykten hävdar att Willian kan komma att lämna in en transferbegäran för att få gå till Barcelona. Chelsea ska fått ett erbjudande om en låg summa för Willian men ska satt en prislapp, återigen enligt spanska rykten, på 70m pund vilket Barcelona inte är intresserade av utan de försöker sin vanliga taktik, påverka en transfer genom spelaren och hans agenter. Vi har ju sett dem göra detta så många gånger förr, senast Coutinho.

Real Madrid ska enligt silly seasoncirkusen erbjudit Chelsea 35m pund för Thibaut Courtois. Chelsea har nobbat det budet och ryktet säger att Real förbereder att komma tillbaka med ett högre bud. Courtois är värd mer än så men förhandlingsläget för Chelsea är inte det bästa då han bara har ett år kvar på kontraktet och har familjeskäl till att vilja till Madrid.

TISDAG:
Barcelona fortsätter försöka värva Willian, som hade ett rätt uselt VM till andra halvlek mot Mexico då han plötsligt visade vad han går för. Barca lär jagat honom i tre månader och erbjudit 50m€ vilket Chelsea nobbat. Vi vet också att United jagar honom, men dit får han absolut aldrig någonsin gå.
    För andra klubbar går det bättre på transferfronten. City lär vara nära två stora värvningar, 60m pund för Mahrez och så Jorginho från Napoli som är i långt gångna förhandlingar.

Real tänker värva tre spelare från Chelsea i sommar. De kan ju försöka men den enda de har chans på är Courtois. De övriga är förstås Eden Hazard, det ryktet har vi nu hört varje vecka sedan 2012 så ursäkta om vi är oändligt trötta på det. Lite mer överraskande är att den tredje inte är Kanté som nämnts tidigare utan Marcos Alonso. Hogwash säger vi oceremoniöst.

Ja, och så har Aleksandr Golovins mamma sagt att han är nära Chelsea.

Förutom Daniele Ruganiryktet växer skvallret om att Juventus vill byta in den äldre modellen Gonzalo Higuain mot Alvaro Morata. Känns inte direkt som om Chelsea borde gå på den även om Higuain är en bra spelare.

MÅNDAG:
Vi tycker fortfarande det är synd om Danmark som ville och även försökte mer än Kroatien igår. Vi visste ju också att efter matchen skulle förstås Kasper Schmeichel nu knytas till Chelsea då medierna kopplat snart varje bra målvakt i världen till klubben i sommar. Den här gången dock inte från de vanliga skvallernissarna utan vanligtivis lite mer seriösa Sky.

Barcblaskan El Mundo Deportivo hävdar att Willian vill till Barcelona men att Chelsea satt en omöjlig prislapp om 80m € (70,7m pund). Barca ska ju fått nobben på ett bud om 50m €. Om vi nu ska tro de här uppgifterna.

Isaac Christie-Davies som Chelsea släppt som fri spelare har skrivit på för Liverpool. Det är anmärkningsvärt många f d Chelseaspelare som hamnar där redan i unga år. Ännu har ingen direkt slagit igenom förutom Sturridge som aldrig riktigt spelade för Chelsea utan bara för Sturridge, som hade några fina säsonger innan han blev ett sjukstugefall.

Matej Delac som är den spelare som varit i Chelsea längst - men aldrig spelat en match eller varit med i en trupp, är nu klar för Horsens. Han släpptes redan tidigare i sommar när klubben gjorde klart med vilka som fick lämna utan ersättning.

Norwich vill låna Kasey Palmer men denne vill avvakta till nye managern, om det blir en, bestämmer hur han vill utnyttja truppen.

Thibaut Courtois börjar bli väldigt tydlig med att han vill flytta till Madrid. Detta av familjeskäl då hans två barn bor där med sin mamma. Så inte undra på att vi har mycket målvaktsrykten, men först värva sedan sälja Courtois. Elelr varför inte diskutera ett byte med Atletico om Jan Oblak. Keylor Navas är en duktig om än konstigt nog underskattad målvakt men har fel ålder för att Chelsea ska intressera sig.

Ruben Loftus-Cheek har gjort det fullständigt klart att han kommer inte sörja om Chelsea sparkar Antonio Conte med tanke på hur få chanser han fick i Chelsea och hur svårt det är för unga spelare att ta sig fram i klubben. Tro fasen det när vi ska slänga iväg 100m pund på mittfältare som inte behövs som förra sommaren. Den ena fick inte en chans, den andre hade skadebekymmer och fick ingen chans och den sämste av dem spelade nästan hela tiden! Och gjorde det en bra bit under kraven för godkänt.


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
 
CSFC