csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
5 Chelsea FC   37 sp 21 v 7 o 9 f 62 -35 mål 70 p
   
9 maj 2018

CSFCs spelarbetyg

CHELSEA     Chelsea      vs     Huddersfield   terriers    
          1                            -                   1              (0-0)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2016-2017>

Huddersfields start-XI

Løssl, Smith, Kongolo, Zanka, Schindler, Löwe, Hogg, Mooy, Billing, Van La Parra, Depoitre

avb: Coleman, Malone, Pritchard, Ince, Quaner, Mounie, Hadergjonaj

Manager: David Wagner

Målgörare

0-1
1-1

Depoitre, 50
Marcos Alonso, 62

CHELSEAS INSATS

6

Massivt överläge men ack så liten slutprodukt. Värre än vanligt faktiskt i första och när man missar öppet mål från två meter... Med tanke på matchens betydelse hade vi hoppats på bättre spel även om Huddersfield självklart inte var där för att bjuda in Chelsea i matchen. De kom med en poäng och gjorde vad de kunde för att åka hem med minst det inför superfan Patrick Stewart.

De kom för en poäng. Chelsea försökte vända matchen efter målet emot men det var mot en röd vägg. Motivation slog kanske inte klass men den lönade sig mer än klass.SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Willy Caballero Inte en boll att rädda i första. Gav målet till Huddersfield, en helt huvudlös utrusning i onödan. Vad tänkte han på?! 5-
César Azpilicueta En lugn match för vår kapten idag. Inte inblandad i försvarsfiaskot. 6
Andres Christensen Gjorde några fina insatser när Huddersfield nästan var på väg att kontra. 6+
Antonio Rüdiger Skulle absolut gjort mål från två meter och öppet mål. Får minus för det, för han behövde inte skärpa sig direkt i försvarsspelet idag. Hade även en bra chans i början av andra. Halkade och kunde inte stoppa Depoitre när Caballero kom i vägen för honom. Kunde bli hjälte blev det inte alls. 6
Davide Zappacosta Oj vad svårt han hade att få till inläggen idag. Löwe stoppade upp honom lite för bra. 6-
N'Golo Kanté Började starkt, stod för en av matchens finaste prestationer men det är ju när motståndarna anfaller som han är som bäst och det gjorde de inte. 7-
Cesc Fabregas* En ganska svag första där han alltför sällan rörde boll. Lite bättre i andra. Gult kort. 6-
Marcos Alonso Stor för mycket av det positiva framåt. Målgörare också. 7
Willian Nja, storformen har gett sig. Faktiskt en ren besvikelse, även på fasta bollar. Inte i närheten av den spelare han brukar vara. Kunde fått än sämre betyg hade det inte varit för att han försökte trots att han inte kunde. 5+
Pedro Kom inte ini det hela då Chelsea inte utnyttjade hans styrkor, djupledsspelet. Helt fel motstånd/match för hans kvaliteter. 6-
Alvaro Morata Måste ju få boll för att kunna göra något med den. Var dock nära i slutet av första men bollen för långt ifrån och vinkeln blev omöjlig. 6+
---    
Olivier Giroud In för Zappacosta. 54 Riktigt bra inhopp. 7-
Eden Hazard In för Pedro. 59 Skulle startat förstås. 7-
     
CHELSEAS BÄNK

Eduardo, Barkley, Hazard, Bakayoko, Moses, Giroud, Cahill

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser 22 3
Skott på mål 5 2

Bollinnehav%

77 23
Källa Flashscore

 

Manager Antonio Contes INSATS

BETYG

Sex ändringar och Courtois helt borta (skada? sjukdom?) Antonio Conte chansar verkligen med vår CL-plats men också med klubbens rykte. Tappar Chelsea poäng kommer han knappast bli förlåten. Vi kan före match bara hoppas han vet vad han gör. (Facit: nej)

Uttagningen av Pedro en taktisk miss då hans kvaliteter inte är i sådana här matcher mot betongförsvar. Willian var också en miss. Att Caballero tappade omdömet kan dock inte Conte råda över.

Bytte i tid dock. Och rätt spelare gick av.

Men idioti att spela laget som han gjorde. Hur tänkte han? Trodde han verkligen det gick att ställa ut skorna mot ett lag som kämpar för sin existens. Huddersfield älskar nog honom dock. Han förstärkte inte direkt känslan av att han ska stanna, han har enorma kvaliteter men också klara svagheter särskilt mot den här sortens motstånd.

6-

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Marcos Alonso

 


KORT OM MATCHEN - oftast skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Vi trodde målet var att vinna samtliga matcher nu, men ....
    Conte gör sex ändringar från laget i söndags. Vi förstår att det skulle bli några, men vill han ens besegra Huddersfield idag? Courtois saknas helt och hållet igen, ingen förklaring ännu. Hazard på bänken liksom Giroud, Cahill, Bakayoko, Moses.
    Tappar Chelsea poäng ikväll kommer anklagelserna om att Chelsea tankat matchen till fördel för Huddersfield att komma som ett brev på posten. Plus ilskan över att vi gett bort chansen till en CL-plats.

Precis innan avspark kom besked om att Courtois dragit på sig en ryggskada, vilket åtminstone förklarar hans frånvaro.

Huddersfield gör inte direkt många mål, 27 styck hittills. Absolut minst tillsammans med Swansea. De har inte heller startat matchen med inställningen att göra mål och vinna utan snarare slå vakt om den poäng de startar matchen med.
    Så ska det bli match av det här gäller det att det blir mål snarast i matchen, annars blir det nog rätt enahanda underhållning.
    Första halvchansen till Chelsea efter 4 min då ett inlägg nästan når Morata.
    Hörna som Morata försöker få ned men inte lyckas med. 5
    Så en riktig chans när Alonso går in i boxen och klämmer till ur svår vinkel men Lössl står vid stolpen och kan stoppa bollen. 6
    Willian tar sig förbi sin försvarare och skjuter från håll en bit utanför. 8
    Hörna när tre röda stoppar Pedro. 10 Tillbaka till Willian som snor och letar och är nära att hitta Rüdiger vid bortre stolpen men bollen är för flack och för lång. 11
    Chelsea har tagit stort grepp redan, som väntat (åtminstone innan vi såg sex ändringar). De stora chanserna har dock uteblivit då Huddersfield biter sig fast i matchen. Chelsea måste höja tempot sista tredjedelen.
    Ny hörna när Löwe stoppar Zaps inlägg. 12 Där kom jättechansen. Oj vad nära och hur kunde Rudiger missa. Azpi nickar ned och Rüdi kommer fram men tar bollen med fel fot och petar den utanför. OJ OJ vad nära. Sådana får vi inte missa, det var vidöppet mål. En sådan där chans som är långt svårare att missa än att göra mål på.
    Ny hörna när Willian söker Morata. 15 Dags nu eller...? Rakt i händerna på målvakten som tappar den men en lagkamrat rensar bort. Chelsea får börja om.
    Det är fullständigt spel mot ett mål men än så länge är Huddersfield trygga med att stå och invänta Chelsea, och ska vi missa sådana chanser så...
    Chelsea har höjt tempot, sidledes, något. Men det är få framstötar mot mål.
    Huddersfield är uppe i Chelseas straffområde innan Christensen rensar undan. 19
    Löwe stoppar ännu ett inlägg. Det händer lite för ofta för Zap och lite för mycket av Chelseas spel går på högerflanken.
    Vilken insats av Kanté som ensam håller tre motståndare undan trots sparkar och annat men till slut kan han inte klara sig utan bollen studsar på honom ut. Det var Kantés inre Hazard som kom till uttryck där. 21
    Den vi saknar med i matchen just nu är Fabregas som haft få möjligheter att hitta rätt med sina pass.
    Frispark från Huddersfield in men Alonso rensar ned till deras målvakt. 24
    Willian görs ned ordentligt, knä mot knä såg det ut som. Mason lämnade först fördel men sedan kom signalen. Närmast gult kort tycker vi nog vid reprisen. 25
    Så slår Willian matchens sämsta pass, långt förbi Pedro till inspark vid hörnflaggan.
    Bara ett skott på mål av Chelsea då ju Rüdis jättemöjlighet inte gick på mål. Kommer Chelsea möta samma öde som City och inte få hål på Wagners försvarsmur? Det finns skäl att ställa frågan med tanke på hur lite spelövertaget ger.
    Christensen stoppar coolt en kontring genom att invänta bollen trots att en spelare klättrar på honom. 29
    En chans för Morata, som möter bollen på en sidledes volley och får till ett bra avslut men målvakten är med på det. 30
    En boll som går förbi Morata, Willian rör den och därmed överraskar Alonso. 31
    Vi vill se betydligt mer från Chelseas vänstersida då den känns betydligt farligare än den andra.
    Trist statistik. Chelsea är på väg mot sämsta säsongen målmässigt på hemmaplan sedan Roman kom. De behöver göra tre mål för att det inte ska bli så, och det lutar inte åt sådana siffror trots spelöverläge nästan hela tiden.
    Zap har mycket svårt att få in sina inlägg idag. Men en boll når Pedro som håller undan och håller undan och till slut fälls han. 34
    Morata får för en gångs skull en boll att jobba med men touchen är för hård och bollen hinner över linjen. 35 Vi är inte imponerade av hur Chelsea omsätter sitt överläge med boll. Det känns som fasta situationer är enda chansen just nu.
    En fin stickare till Morata men bollen sticker ifrån honom och så kommer han i omöjlig vinkel och ingen är med på bollen in. Ännu en bra chans. 41 Målvakten kom ut väldigt snabbt på honom och han försökte ta sig runt. Svårare än det först såg ut visade reprisen.
    Kontring från Chelsea stoppas med en knuff i ryggen. 45 Så blev det som vanligt när två minuter tillägg visas. Ett uppställt spel med uselt bolltempo från Chelsea där de söker luckor som de inte får. Men riktigt fint väggspel som dock tog slut med Willian. Hade kunnat bli något men blev det inte. Kanté initierade det.
    Hudds tappar boll och Morata snappar snabbt upp den och spelar bakåt men sedan stoppas skottet från Willian (tror vi det var). 45+2.
    Hörna det sista som händer, från vänster tyvärr då högerhörnorna varit farligare, men domaren blåser av när Willian lägger upp bollen. Löjligt av Mason. Chelseaspelarna är rasande och vi kan förstå det, för det där var rent löjligt av domaren.
    Total dominans av Chelsea och några bra chanser men det räcker ju inte på något vis. Huddersfield är säkerligen väldigt nöjda med sin första halvlek. Vi är det inte.

ANDRA
Conte måste få spets på anfallen i andra. Hazard behövs för Willian är inte i form. Kanske både Morata och Giroud där framme istället för Pedros djupledspel är chanslöst mot ett lag som bara står och täcker alla ytor. Då Tottenham enligt rapporterna inte spelar alls bra mot Newcastle är en vinst viktigare än någonsin och därför måste Conte mot sin natur agera tidigt i andra och förändra det här på något sätt. 0-0 i den matchen i halvtid också.
    Samtidigt har vi förlorat vårt målrekord till City som just nu gjort två mål, dvs 104. De är också på väg att slå vårt poängrekord om resultatet med vinst står sig tiden ut mot Brighton.
    Fin frispark av Willian in men Rudi missade nicken som gick klart över, kanske störd av Alonso som gick på samma boll, men ändå. Den ska på mål. 48
    Så kontrar Huddersfield, Caballero går ut och gör bort sig på straffområdeslinjen och Depotrie kan helt fri sätta bollen i mål. Willian missade på mitten och det var upprinnelsen. Vad skulle Caballero ut för, han stängde Rüdiger som sedan dessutom halkade. Kanske skulle Willian ha frispark visar reprisen, men det spelar ingen roll. Chelsea ligger under och Contes chansning håller på att explodera i ansiktet på honom.
    Chelsea uppträdde som en samling byidioter där men visst kunde det varit frispark för Willian, men det försvarar inte hur Caballero uppträdde.
    Conte agerar dock och byter ut den mycket ineffektive Zappacosta för Olivier Giroud. 54 Nu måste Chelsea sannerligen skärpa sig. Hazard ska in också. Varför ska han vilas?
    Så går Willian ned igen, han står emot som ett grässtrå i vinden när Huddersfield tacklar idag. En svag insats hittills idag, riktigt svag ärligt talat. 57
    Hörna igen. Och Hazard kommer in, helt klart rätt drag. Pedro ut. 59
    Ännu en svag hörna av Willian som inte står att känna igen idag.
    Alonso, en ljusglimt idag, kvitterar för Chelsea. Oj vad nödvändigt men det måste göras fler nu. 62 Men så viktigt att det kommer så snabbt. Zanka styr bollen rakt i pannan på Alonso som har sinnesnärvaro att styra den med huvudet i mål. Oj vad viktigt. Särskilt som Tottenham nu tagit ledningen mot Newcastle och åter är i förarsätet att ta CL-platsen.
    Chelsea måste göra fler mål och vinna matchen. Men en poäng är otroligt viktig för Huddersfield så räkna med att de kommer att göra allt för att hindra det.
    Frispark in, men Chelsea och Christensen m fl går på Huddersfields offsidefälla. 66
    Giroud försöker släppa en boll förbi, bra tänkt men bollen kom med på tok för hög fart och lätt för målvakten att plocka upp. 67
    Giroud riktigt nära att hitta Morata, åter bra tänkt. Men inte turen med. 68 Hazard trollar lite och Willian slår ett fånigt inlägg till en motståndare. 69
    Prata om parkerad buss, men Chelsea måste höja tempot och hitta luckor. Hazard är en ren injektion och får frispark i hyfsad läge. Chelsea tar den för snabbt och får börja om. Kanske chansa men långt långt skott från Alonso. 72 Fab lyfter in men efter någon halvtouch kan de röda få bort den. Kantés inlägg förbi alla, nästa inlägg över. Huddersfield försöker inte ens spela längre, det är bara bort bort.
    Giroud försöker igen med finesspel men ingen med på det. Bra inhopp hittills dock. Har åstadkommit mer än Morata. Hazard försöker skjuta, bort bort... 74
    Mycket finlir från Chelsea, känns lite för pilligt ärligt talat. mer kraft. 74 Än så länge har Huddersfield inte svårt att bara stå emot och rensa. Spela har de slutat med just nu. Varje boll de får en fot på ska bara bort. Helt rätt för dem förstås.
    Morata får skottläge, täcks. Sköt snabbt men med så många motståndare runt. Känns som fast situation eller långskott som enda möjligheten. 76. Chelsea försöker dock, det ska de ha heder för.
    Depoitre tacklar ned Rudi i vår box. Frispark.
    Giroud går ned på straffområdeslinjen. Såg inte ut som straff men vem vet med engelska domare. 77 Reprisen gjorde det betydligt mer tveksamt om det inte var straff.
    Det är desperat spela bort-bollenspel av Huddersfield nu. Vem kan klandra dem de fick ju ett mål i gåva och även om Chelsea mål var mer förtjänt var det ju turligt också.
    rörigt efter en hörna med de kan rensa undan gång på gång. Fint inlägg av Willian precis framför Giroud. 81 Den går också precis förbi Morata sedan. Oj. Det ska tydligen inte ske idag heller.
    Hazard mot fem röda får inte fram ett pass. 82
    Det osar katt hela tiden, men Huddersfield kan också hela tiden slå bort, slå bort och slå bort.
    Hörna igen. 83. Fab har bråttom. Låg mot Alonso och så är det gång på gång boll som slås bort. Christensen nickar och Lössl får en hand på bollen så den går i stolpen. OJ OJ OJ igen. Där räddade verkligen målvakten sitt lag.
    Huddersfield tar in ännu en defensiv spelare. Får de plats med så många på mållinjen.? 85
    Willian är oerhört irriterad på att Smith inte går av i tid. Bara det bytet borde ge en minut extra.
    Hörna igen. snabb. Fab in och Hudds har svårt att få bort bollen. Willian. Hazard skjuter men en bra bit utanför. 87 Desperation nu. Chelsea förtjänar att vinna men så fungerar det ju inte.
    Lössl varnas för maskning. Och så dröjer det ännu längre efter det som så ofta när målvakter varnas för maskning. 88
    Morata vänder upp och skjuter men målvakten är med på det och räddar. 88
    Willian in och skjuter, skottet stoppas upp och hamnar dit Lössl slängt sig. Lägg av alltså. 89
    Och så studsar ännu en boll förbi målet. Bra anfall men... 90 Det ska tydligen inte lyckas, igen för Chelsea som så klart visat i år hur usla de är på att spela mot den här sortens försvar.
    Sex minuter tillägg. Chansen finns ännu.
    Giroud mot Morata men ännu en röd före. Så blir det offside, det såg ingen utom linjemannen. 90+1. Maskning igen förstås.
    Hazard in i boxen men dåligt pass och så får Chelsea börja om.
    Grov knuff i ryggen på Morata som frias igen. Giroud fångas in av tre. 90+4
    Så spelar Willian fel igen. Han har varit närmast värdelös idag.
    Ingen tanke, inget spel alls från Chelsea. Det var det. Missade chanser och uselt omdöme hos målvakten. Rüdiger orsakar en frisaprk långt ned, spelaren sökte den så det skrek om det men Mason köpte det så...
   

Caballeros idiotutrusning och oförmågan att göra mål avslutade nog Chelseas säsong ikväll. Roligare för Huddersfield som klarade sig kvar. Men att Conte inte haft ett enda vapen mot den här sortens försvarsspel under hela säsongen.... gör väl att vi kanske inte helt sörjer om han försvinner. DET VAR DET. Chelsea kan skämmas, men det borde de göra efter så oerhört många matcher den här säsongen att man orkar knappt säga det längre. Tur vi har ungdomarna och damerna. Huddersfield måste tacka Conte och Caballero.
22-3 i målchanser och Chelsea förlorade två extremt viktiga poäng i ett extremt viktigt läge. Pinsamt.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Lee Mason

BETYG

Pinsamt att han inte tillät att hörnan togs på tilläggstiden i första. Sådant där är bara skitlöjligt paragrafrytteri av domare. Klart tveksamt när han tillät tackilngen på Willian som var över gränsen innan målet.

knappast
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy
Besök csfc-facebook: facebook