csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
5 Chelsea FC   33 sp 18 v 6 o 9 f 57 -33 mål 60 p
   
 
14 april 2018

CSFCs spelarbetyg

Southampton   saints     vs       CHELSEA     Chelsea 
          2                               -                     3                  (1-0)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2016-2017>

Southamptons start-XI

McCarthy, Yoshida, Hoedt, Bednarek, Cedric, Romeu, Højbjerg, Ward-Prowse, Bertrand, Tadic, Long.

Avb: Forster, McQueen, Sims, Boufal, Lemina, Gabbiadini, Austin

Manager: Mark Hughes

Målgörare

1-0
2-0
2-1
2-2
2-3

Dusan Tadic, 21
Jan Bednarek, 60
Olivier Giroud. 70
Eden Hazard, 75
Olivier Giroud, 78

CHELSEAS INSATS

6

Rullade runt men var inte intresserade av att försvara, det är det enda vi kan säga inför Southamptons ledningsmål. Långt från godkänt, särskilt av mittfältet som stod kvar uppe på plan. Och inte bara då. Inte i närheten av förra veckans fina spel, det var slarvig oorganiserat och ärligt talat lite håglöst från en del fötter. En riktig dålig första halvlek av Chelsea, inte ens värd en femma. Man skäms över Chelseas första halvlek.

I sjuttio minuter var Chelsea inte med i matchen, vilja, motivation slog då helt klart klass. Sedan kom några fantastiska minuter då det var Chelsea som visade vilja och motivation.
VILKEN VÄNDNING AV CHELSEA på åtta minuter efter att inte varit med i matchen. Mycket högt betyg för avslutningen men då 69 min var så usla... kan sammanlagda betyget ändå inte bli högt. (5 i 70 min och 7+ i 20)SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Thibaut Courtois Ställdes på målet. Är för långsam när han ska spela ut bollen. Gjorde några hyfsade räddningar och släppte minst en dålig retur som dock inte resulterade. Mycket bra räddning i början av andra på Longs konstiga boll. Avgörande räddning på övertid. 7
César Azpilicueta För ovanlighetens skull en mindre bra insats av vicekaptenen. Faktum är att han var inte godkänd i första och det har vi nog aldrig sagt förr. 6
Andreas Christensen Bäst i försvarslinjen idag. Var också nära några gånger framåt. 7-
Gary Cahill* Han är inte startspelare för Chelsea längre även om hans rutin självklart betyder mycket. Slängde sig vilt vid andra målet utan att kolla vad som var bakom. 6-
Davide Zappacosta Fick inte till det och var rätt anonym. Gav Azpi dåligt understöd i defensiven. 5+
N'Golo Kanté Inte ens han gick att känna igen i första halvlek. Kom inte riktigt till. 6+
Cesc Fabregas Märktes inte mycket i första. Hade en bättre andra men var för långsam i många aktioner. Viktigt brytning i mitten av den. 6
Marcos Alonso Kunde blivit kortad och hade problem med kontrollen. Underbart pass till Girouds mål vilket gav plus. 6+
Willian* Den fina formen tycks övergett honom nu. 6
Eden Hazard* Nej Hazard, det här är inte vad vi förväntar oss. Onödigt kort. Men så har han de där ögonblicken av absolut geni... Viktigare än något är att Chelsea får behålla honom i sommar. För även när han är dålig enligt sin egen standard är han bäst. 7
Alvaro Morata Togs hårt då försvararna nu är klart medvetna om att han inte gillar det. Utsattes därför också extra för det och annat för att få honom att tappa humör. Var inte med i matchen idag. 5+
---    
Olivier Giroud In för Morata. 61 Mycket fint mål, gav Chelsea hopp och mod. Så ett härligt skickligt mål till. Lätt uttagning av MoTM trots kort speltid. Misstänker han kommer att få spela mer på slutet nu. 8
Pedro In för Zappacosta. 61 Kom inte in i matchen. 6
Victor Moses In för Hazard. 86 För kort tid för betyg. -
CHELSEAS BÄNK


Caballero, Emerson, Moses, Bakayoko, Barkley, Pedro, Giroud

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser 17 9
Skott på mål 5 7

Bollinnehav%

58 42
Källa Flashscore

 

Manager Antonio Contes INSATS

BETYG

Vi vet inte vad Conte sagt, men försvarsspelet var inte ens i närheten av den vanliga standarden i första. Och de är lika trubbiga framåt som slappa bakåt. Conte må säga vad han vill men det verkar som både han och klubben gett upp säsongen.

Chelsea är ett lag ur balans och det är Contes uppgift att inte ha dem där, men hans gnällande verkar börjat påverka truppen. Det går ju inte att som Conte gjorde senast skylla allt på spelarna, det är trots allt lika mycket managerns ansvar om ett lag är ineffektivt.

6-

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Olivier Giroud

 


KORT OM MATCHEN - oftast skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Mark Hughes har ifrågasatt om Chelsea ens har fokus på den här matchen utan nu bara tittar på FA Cupmötet nästa helg. Det finns skäl att undra med Southamptons manager i den frågan. Vi såg ett Chelsea som spelade underbar fotboll förra helgen och ändå inte kunde vinna mot ett lag som bara fick iväg två skott på mål. Vi är många som undrar över klubbens och spelarnas motivation nu och i resterande matcher av säsongen även om teorin säger att Chelsea fortfarande har en chans till CL-spel.

Conte roterar därbak som utlovat och Ross Barkley är på bänken efter alla sina skador, vilken säsong stackaren har haft. Zappacosta ersätter Moses. Rüdiger vilas helt. Bojan Djordic i studion spekulerar i att det är för att han sagt att Chelsea spelar för lågt försvarsspel. Bojan har uppenbart också missat att Conte klart deklarerat att han tänker rotera backlinjen resten av säsongen.

En försiktig inledning, där första försöket att göra något annorliunda leder till en offsideavblåsning på Chelsea. 3
    Bra försök av Saints men bollen går förbi och lätt för Cahill. 3
    Runt femminuter och framåt är det Southampton som står för det mest organiserade spelet. Självklart måste de vara än mer motiverade än Chelsea då de spelar för sin ligaexistens. Chelsea spelar mer för sin heder än ligapositionen.
    Ett lovande anfall avslutas med en dålig boll som är omöjlig för Willian. 9
    Kontring som såg än mer lovande ut med Hazard och Morata men Hazs skott på försvararen och det blir inget. 10
    Chelsea har dock börjat hota lite.
    Southampton är mer intensiva, aggressivare än Chelsea. Deras hårda arbete förspills dock till stor del av deras dåliga passningsspel efteråt. Chelsea förlorar dock alltför ofta bollen till dem i deras press.
    Hörna till Chelsea även om Yoshida är snabb att spela bollen till sin målvakt för inspark. 14 Slutar med ett inlägg för nära McCarthy av Fab. Målvakten plockar lätt ned bollen som kommer i en långsam lyra.
    Inget lag har varit nära att göra mål men Chelsea har ändå haft det något vassare anfallsspelet.
    Helt klart är Saints medvetna om hur långsamt Courtois startar upp spelet och de rusar mot honom varje gång för att stressa honom. 18
    Frispark när Alonso görs ned, Willian sätter in den. Lurig precis förbi flera Chelseaspelare men i famnen på målvakten. 19 Kanske bästa farligheten hittills.
    Chelsea har haft mest boll första 20 med 57%
    Vilken rush av Bertrand som håller undan Azpilicueta och lägger in bollen och Tadic kommer helt ren vid målvaktslinjen. Vad sysslade övriga försvaret med där. Hemskt försvarsspel tyvärr. 21 Det var dock verkigen Bertrands mål.
    Nytt anfall där flera randiga får stå omarkerade i boxen. Vad sysslar Chelsea med, var är försvaret? Tre man kan inte göra allt, mittfältet måste göra sitt jobb. Chelsea får absolut inte godkänt just nu.
    Hazard släpper bollen mellan benen och hoppades att någon var bakom. Det var det inte. 26
    Lyftning till Zap som nickar vidare till Morata som inte kan komma rätt utan liksom får ta ett steg bakåt och försöka nicka. Över. 27
    Hörna när Alonso söker Morata som inte är tillräckligt aktiv. 28 En variant, långt bak till Zappacosta som skjuter, blockeras.
    Nästa är farligare och med lite tur hade den nått Christensen. Ny hörna. 29 Bort och kontring som Zap stoppar. Sedan bryts Hazard och lite rörigt innan en boll slås över linjen av Saints.
    Chelsea har åtminstone skruvat upp tempot något men det är ändå för långsamt när de ställs mot ett disciplinerat och manstarkt försvar (inte som Chelseas direkt på målet).
    Yoshida tacklar undan Morata på en stickare och Morata gör en ordentlig tackling tillbaka. Positivt att se, även om det gav frispark till motståndarna. Lite vilja och jävlar anamma.
    Azpi går inte att känna igen idag. Ett grovt felpass på mitten och han hängde inte med Bertrand tidigare.
    Christensen kliver fram bra och Yoshida sparkar ned Morata bakifrån. Bara frispark men det förtjänade nog ett kort visar reprisen. 33
    Yoshida och Morata i kamp igen men det var en ren olyckshändelse. 34 Andra Southamptonspelare gör sitt bästa att reta upp Morata efteråt. Han är inte helt i balans och det märker de.
    Hazard görs ned två gånger. Tar en snabb frispark men alla rödvita är nere redan. Så får de till en kontring på ett dåligt pass. Long prövar långskott. 36
    Cahill prövar ett långt skott, det borde han inte gjort. 37
    Ward-Prowse skjuter och en dålig retur av Courtois men en fri Tadic gör ett tafflig avslut som Courtois lätt kan rädda. Det var dock också offside visade det sig. 38 Syntes inte i första tv-bilden.
    Det är mycket irriterat på plan.
    Ward-Prowse tar en frispark i hyfsat läge. Om än lite långt ut. Yoshida kommer fram på den men är inte i närheten av att få den på mål.
    Højbjerg måste få kort och det får han. Han har varit extremt aggressiv och många fula tilltag redan. Tacklingen var riktigt ful och sedan spelar han bort bollen, egentligen två gula i en aktion. 42
    Dean måste stävja matchen för Chelseas spelare är oerhört irriterade på mängder av oschysstheter från Southampton. Många efterslängar och små fula saker hela tiden, filmningar och annat. Ward-Prowse varnas. Southampton är övertända helt enkelt. Reprisen visar att Alonso kan ha kommit åt Longs vad i en duell. Såg inte farligt ut närdet hände men reprisen visar att det var nog kort.
    Dålig frispark av Willian. Fab skjuter och via en touch blir det farligt. Hörna. 45. Tre minuter extra.
    Long slänger sig när Christensen springer ifrån honom, tittar på domaren och hoppas på frispark vilket är så löjligt att inte ens han själv tror på det till slut. 45+2

Ingen Chelseaspelare kan få överbetyg eller knappt en mer än knappt godkänt för första halvlek. Christensen är den som kommer närmast plusbetyg. Vi måste få se bättre i andra annars fortsätter Chelseas usla andra halva av säsongen i närmast fritt fall. Sedan nyår ett av ligans fem sämsta lag. En riktigt svag, rent av usel första halvlek av Chelsea.

ANDRA
Conte bör nog göra tidiga ändringar och justeringar annars åker Chelsea dit. Både i spelet och manskapet. Han kan ta ut i princip vem som helst men något måste hända. Ingen har varit bra.
    Long börjar med att slänga sig framför Azpi som bara slår ut med armarna över hans ständiga filmningar.
    Fint spel och Morata avslutar med en usel boll där han väl ville vika in den men var långt ifrån att klara det. 46
    Ett mycket tidigt intryck är dock att Chelsea visar åtminstone lite mer vilja, men det är ett väldigt tidigt intryck.
    Hörna för Saints och Yoshida står ivägen för Courtois som får en smäll. Kunde blivit väldigt farligt. 48
    Än så länge slår vilja och motivation helt klart klass, även om det är svårt att använda det ordet om dagens Chelsea.
    Alonso missar ett nedtag men får inkast. Chelsea behöll anfallet men gjorde inget av det innan det blev offside. 50
    Fabregas står och dräller vilket inte fungerar mot ett heltänt Southampton. 52
    Bra anfall men de är för nätta och det blir en lång boll till Long som Christensen jagar ifatt men Long fäller båda och Long får iväg ett skott som via Cahill blir riktigt farlig. Bra räddning av Courtois. Mycket nära tvåan. Dålig hörna som ändå blir livsfarlig. 54 Chelsea lever farligt.
    Så blir det Chelseas tur och Hazard visar ett ögonblick av briljans men målvakten lyckas rädda vid stolproten. Hörnan blir också farlig men Haz är offside där. 55 Chelseas bästa chans?
    Morata slår en lång boll, för långt för Zap. 56 Inget vill sig för honom idag. Han vill nog snart gå av själv. Bruce Buck ser väldigt bekymrad ut på läktaren och Conte ser hopplös ut.
    Hörna för Southampton av deras idag bäste Bertrand. En fd Chelseaspelare typiskt nog. 58
    Chelsea tar hand om hörnan men bollen till Hazard är omöjlig och inte ens i närheten av honom. Sedan orsakar Alonso en frispark.
    Släpper Chelsea till ett mål till är vi körda började jag skriva när Ward-Prowse hittar debutanten Jan Bednarek sätter bollen bakom Cahill och Courtois är överspelad. 60 Det är kört. Fritt fall för Chelsea. Frisparken som gav målet såg billig ut. Men borde varit ofarlig.
    Pedro och Giroud in för Morata och Zappacosta. Inte mycket att säga om förutom att det kunde kommit tidigare.
    Hazard döms för hands. Det är inte mycket som går Chelseas väg. Hazard varnas då han slänger bollen mot ansiktet på Hoedt. Sedan varnas Bertrand, som sagt inte någon trevlig stämning på plan.
    Så en farlig kontring av Southampton igen men Fabregas bryter bollbanan och Courtois plockar upp bollen. 66 Det tycks gå från värre till värst i den här matchen. Chelsea har ju knappt ens varit nära att reducera. Southampton vill ha det till indirekt frispark för bakåtpass men det kändes ju inte direkt som Fab passade, mer att han stoppade upp bollen.
    Hazard ger sig på en dribblingsräd och sparkas ned flera gånger, får till slut en frispark efter fördel. På frisparken slår Fabregas en kort till Alonso som sätter in en perfekt boll till Giroud som dyker fram mellan två backar och nickar in den vid stolpen. Så snyggt. 70 Kanske finns det en chans... till poäng ändå.
    Tjugo kvar att spela på och förhoppningsvis kan Chelsea avsluta med ära och värdighet.
    Helt klart en annan känsla i Chelsea just nu.
    Chelsea satte stor press på Southampton, gång på gång och till slut till Willian på vänsterkanten som hittar en fri Hazard, som stoppar bollen och sätter den med andra foten. 75 Första målet på vad är det, 14 matcher!
    hade skrivit av Chelsea helt i 69e minuten. MEN NU
    Romeu kortas när han tar ned Alonso, bra läge för Willian om än lite långt ut till och till vänster. Kort till Haz som lyfter till Christensen och hans nick nickas bort till Giroud som iskallt sätter bollen vid stolpen. 78 DU MILDE VILKEN VÄNDNING
    Willian kortas vid linjen, frispark. Farligt läge som det visat sig tidigare. Austin har kommit in också för Ward-Prowse, dålig frispark.
    Sims in för Tadic, känns konstigt men Tadic måste varit sliten eller något. 84 Två konstiga byten av Hughes känns det som.
    Nu är det Chelsea som måste hålla undan efter den här "mirakelvändningen"
    Hazard av för Moses, helt klart för att förstärka defensiven och kanske klara av att försvara oss till seger. 86
    Hörna för Saints. 87. Bra nick men Courtois plockar ned den bra. Højbjerg nickade helt fri men vid punkten ungefär och rakt på. De har haft fler avslut på mål än Chelsea, fotboll är som sagt inte alltid rättvis och (för en gångs skull) var den till vår fördel eller ska något hända sista minuterna?
    Southampton försöker. Lång boll fram av Bertrand och Courtois kan stå still och plocka in den i famnen. 89
    Kämpa Chelsea, släpp nu inte detta som så många gånger tidigare. Fem minuter tillägg och då får Sims en jättechans men viktig viktig räddning av Courtois. 90+1 Du milde, hjärtattackläge. Moses stod och sov.
    Härlig aktion av Pedro, bryts men Chelsea behåller boll och så spelar Pedro ch Fab för kort. Chelsea behåller bollen och får inkast.
    Gabbiadini in. 90+2 Southampton rensar, Cahill till inkast. Oj vad nervöst.
    Kanté bryter Højbjerg. Men Pedro tappar bollen. Jättechans för Saints men flaggan kommer upp, så skönt. Austin blev helt fri vid en härlig stickare.
    En minut kvar och liknande frisparksläge som vid deras tvåa, men ingen W-P på plan och Courtois går ut och plockar ned bollen. Bra aktion. Också en liten hjälte idag med hans övertidsingripanden.
    Giroud kämpar om bollen vid flaggan, vinner inkast för Chelsea som inte har bråttom. Oj vad skickligt de och Azpi håller bollen där och spelar loss den så Chelsea kan spela runt och tiden är ute.
   
Hade det inte varit för att vi varit i situationen och för att de mötte oss hade vi nu tyckt väldigt synd om Southampton. De förtjänade verkligen mer i den här matchen. Stackarna (vi känner så väl igen känslan).

Men vilka åtta minuter för Chelsea!!! Vilken vändning, vilken dramatik.
   

 

DOMARTEAMETS INSATS - Mike Dean

BETYG

Veterandomaren och ofta ifrågasätt för att han gärna vill vara i centrum, ändå klart bättre än nästan alla hans yngre kollegor. Hade problem med stämningen på plan men tappade den inte, helt.
Fick mycket kritik från Southamptonhåll efter matchen, men ärligt vem såg att Alonso trampade på Longs vad innan reprisen? Så betyget får stå.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy
Besök csfc-facebook: facebook