csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
5 Chelsea FC   29 sp 16 v 5 o 8 f 50 -26 mål 53 p
   
 
4 mars 2018

CSFCs spelarbetyg

Manchester City  citizens   v     CHELSEA     Chelsea   
                1                    -                     0                (0-0)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2016-2017>

Manchester Citys start-XI

Ederson, Walker, Laporte, Otamendi, Zinchenko, Gündögan, De Bruyne, D Silva, B Silva, Sané, Aguero

avb: Bravo, Danilo, Kompany, Stones, Jesus, Touré, Foden

Manager: Pep Guardiola

Målgörare

1-0

Bernardo Silva, 46

CHELSEAS INSATS

6-

Chelsea satsade på superdefensiv och det var inte roligt att se men ändå skickligt försvarsspel i stora delar.

Så var de inte vakna när andra halvlek började. Inte första gången i år koncentrationen har somnat in.

Chelseas passningsspel når dock inte upp ens i närheten av godkänd nivå och när man inte heller utnyttjar de få möjliga chanser som skapas... Tror knappast man sett så många missade pass och bortslarvade möjligheter pga det.SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Tibaut Courtois Hade oväntat lite att göra med tanke på Citys totala och fullständiga dominans. 6+
César Azpilicueta Räddade ett givet mål strax framför linjen. En av de få som hängde med när Sané satte igång. 7
Andreas Christensen Är tillbaka på den nivå han brukar vara. 7
Antonio Rüdiger* En stark försvarsinsats, mycket att göra också. 7
Victor Moses Bara defensivspel och skötte det i stort bra men hade klara problem med Sané. Hade en kvitteringsmöjlighet men blåste den grovt i början av andra. Så illa får man inte förvalta de få chanser som skapas. 6
Cesc Fabregas Var inte med i matchen i första men stod för en miss som kunde kostat. Vi såg inte ens hans fina passningsfot idag. 6-
Danny Drinkwater Fick inte alls grepp om Citys spelare. 6-
Marcos Alonso Nästan bara defensivt arbete och han är något sämre på det än det offensiva. Tappade bort B Silva och det kostade ett mål. 6-
Willian Stod för det positiva framåt. 6+
Pedro Fick jobba hårt defensivt. När han var mer offensiv i andra missade han så gott som varje pass vilket sänkte betyget. 6-
Eden Hazard Oj vad ensam han var där framme.Fick inte heller något att jobba med. Han trivs inte i rollen och ska inte heller ha den, det är en taktisk miss av Conte. Hade lite mer boll i andra. 6-
---    
Oliver Giroud In för Willian. 78 För kort tid för betyg. -
Emerson Palmieri In för Pedro. 82 För kort tid för betyg. -
Alvaro Morata In för Hazard. 89. För kort tid för betyg. -
CHELSEAS BÄNK


Caballero, Morata, Giroud, Zappacosta, Cahill, Emerson, Chalobah

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser 2 12
Skott på mål 0 3

Bollinnehav%

28 72
Källa Flashscore

 

Manager Antonio Contes INSATS

BETYG

Startade åter med falsk nia, varför brydde vi oss ens om att köpa anfallare när Conte inte vill spela med dem! Det känns idiotiskt om vi ska säga så före matchen. Att utnyttja Hazard på det sättet är närmast tjänstefel. Han får verkligen inte godkänt för hur han utnyttjar Eden Hazard just nu. Hazard verkar inte heller tycka det är särskilt roligt att spela för Conte för tillfället.

Agerade väldigt trögt med att försöka förändra Chelseas spel och byta. Kändes uppgiven vilket spred sig ut på plan. När han till slut bytte tog han av helt fel spelare...

Valde en väldigt defensiv taktik, vilket kändes väl negativt också. De gjorde det dock väldigt bra men roligt att se var det inte. De höll inte heller koncentrationen vilket kostade ett mål. Men det övriga spelet, så viljelöst och illa som det sköttes kan bara ge underbetyg till coachen.

5

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
César Azpilicueta

 


KORT OM MATCHEN - oftast skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Det skulle vara trevligt om Chelsea spelar bra en hel match och vågar vinna. Istället för som så ofta den här säsongen ge bort matcherna i andra halvlek efter visat vad de går för. Vore också trevligt om Conte slutar med dåliga byten, som att ta ut en av våra bästa spelare i slutet av matcherna och se motståndarna vinna matchen med Hazard på sidlinjen.
Tyvärr väljer Conte åter igen att spela med en falsk nia, ingen kan någonsin fatta varför men det känns absolut inte rätt.

Dessutom ingen Kanté. Sent skadad eller sjuk? Absolut inte bra. Senare uppgifter säger att han är sjuk.

City är jättefavoriter och med tanke på hur Chelsea vikit ned sig i så många matcher den här säsongen är det svårt att argumentera mot det. Vi hoppas ändå Chelsea bjuder motstånd trots idiotin med falsk nia.

City börjar starkast och får en hörna i tredje minuten som inte ger något men de tar tillbaka bollen och fortsätter oroa Chelsea.
    David Silva tar sig ned mot linjen och Courtois plockar in hans inlägg. 4
    Det är bara City det handlat om de första minuterna och när Chelsea försöker kontra görs Willian ned och sparkas på ett intimt ställe av Zinchenko. 8 Chelsea har valt att stå väldigt lågt och spela väldigt passivt, åtminstone hoppas vi det är ett val.
    Bollen når in till Sané men Rüdi är där och bollen till hörna. 11 Chelsea är inte alls med i matchen än, men vi har sett liknande start av Chelsea tidigare och de har spelat upp sig. Senast kanske mot Barcelona.
    Fabregas trasslar till det genom snålspel i boxen och felpass, vilket höll på att straffa sig när bollen istället tar sig fram till Augero. Sådana missar får Chelsea inte bjuda på. 13
    Chelsea är fortfarande inte med i matchen, de har väl knappt ens närmat sig Citys straffområde. Rüdiger rensar ännu en gång bort ett inlägg. Och Contes val av Hazard som falsk nia ser bara mer och mer märkvärdigt ut. Obegripligt enligt oss. Han kan omöjligt både stå för uppspel och avslut. 17
    Äntligen ett anfall av Chelsea även om det inte leder till någon chans. Sedan fegspelar Drinkwater och City är nära att kontra. 19
    Sané är nära att dribbla sig rakt igenom Chelseas försvar. Slutar med att B Silva försöker vinkla in bollen men den hamnar i nättaket. 20 Chelsea är fortfarande inte ens i närheten av att vara med i matchen. Just nu är det utklassning av City mot ett lågt, passivt, defensivt Chelsea.
    Det är dock inte enda problemet, utan kanske ännu mer att när Chelsea väl har boll spelar de fel väldigt ofta.
    Så ett anfall, Willian tsr sig hela vägen och skjuter men blockeras. Zinchenko varnas för en ful tackling i uppbyggnaden av det anfallet. 24 Reprisen visar att den är ruskigt ful, närmast rött kort ärligt talat.
    Frispark når Sané som tar ned och skjuter, den tar på Azpi som blockerar på linjen och Courtois tar returen. 27 Farligaste chansen hittills och väldigt nära mål. Chelsea har klara problem med tysken. 6-0 i målchanser till City. Chelsea har väl haft två anfall första halvtimmen. Det är sannerligen inte mycket. Mycket enahanda "underhållning" om man inte är Cityfan. Sané helt klart det farligaste hotet men Aguero brukar ju tyvärr dyka upp i de här matcherna.
    Chelsea anfaller och Otamendi stänger ned Willian som vill ha frispark men inte får det. 31
    Sané gör lite som han vill med Chelsea just nu. Släpper ut bollen till B Silva som fri skjuter riktigt illa. 33
    Chelsea saknar verkligen Kanté i den här matchen, mittfältet är inte med i matchen. Än mindre den stackars Hazard som måste känna sig väldigt ensam däruppe.
    D Silva skjuter men bra försvarsspel av Chelsea. Vilket är allt vi egentligen kan säga om dgens Chelsea. De får dock till en kontring genom Willian och Pedro kastar sig fram och det räknas nog som skott även om det var enkelt för Ederson. 35
    Chelsea får inte till något som helst offensivt spel och när de väl får ha boll slarvar de bort den. 40  
    Oliver snackar med Chelseaspelare som inte är nöjda. City slår en snabb frispark som ingen är med på. Som tur var är Aguero offside. 42
    Hörna för Chelsea. 42 Kort till Hazard som försöker hitta en mörkare blå men inte lyckas.
    Azpi håller Sané stången och inlägget tar på honom till hörna.
    Hazard görs ned av Otamendi och Oliver struntar i det. Det borde han verkligen beivrat med minst frispark. 45+1

Bra försvarsspel av Chelsea har vi fått se men inget annat. Total och fullständig dominans av de ljusblå. Chelsea höll ändå nollan. Förmodligen är Conte rätt nöjd ändå fast för oss fans är det ju inte direkt kul at se. Trots sin dominans har City ändå inte åstadkommit så många riktiga farligheter. Vi räknar bara en riktigt bra målchans. 77% boll men bollinnehav är ju inte allt, det som oroar är att Chelsea inte alls får ordning på det lilla spel de har. De slarvar och slår bort bollen när de ska kontra.

ANDRA
   Så höll det inte ens en minut utan City kunde ta ledningen direkt efter paus innan Gündögan sparkar ned Hazard. Bernardo Silva kom in bakom Alonso och satte bollen efter 34 sekunder. Vi är inte optimistiska om att Chelsea ska byta spel och reda ut detta.
    Inga som helst tecken direkt på att Chelsea vill ta matchen till City, det enda vi sett är kanske att City tagit foten från gasen något efter sitt mål.
    Moses får ett jätteläge och skjuter riktigt riktigt illa. 54 Sådana chanser får Chelsea inte skänka bort.
    Chelseas passningsspel är inte i närheten av godkänt och det är tyvärr något vi fått se alldeles för ofta den här säsongen och särskilt efter nyår. Oj vad dåligt de passar och det märks ju onekligen extra mycket när City är motståndare, ett lag som sällan slår bort en passning.
    Rüdiger varnas, vilket Oliver verkade betrakta som ihopsamlad till. 57 Frisparken är en variant och till slut skjuter Silva vilket täcks till hörna av Drinkwater. 58 Bedöms som ny hörna vilket såg lite konstigt ut. Chelsea kontrar och Pedro missar en enkel passning till Hazard.
    Det är inte samma totala dominans av City men då deras pasningsspel är överlägset Chelseas hade de inga problem att hålla bollen från vårt lag.
    Christensen stoppar ett inlägg som Courtois sedan kan ta hand om. 63 City anfaller inte alls lika ofta men deras kvalitet när de gör det är på en annan nivå än Chelseas idag.
    Ett anfall av Chelsea, tre mot tre men City hinner snabbt tillbaka och anfallet går på tok för långsamt och Willians pass tillbaka bryts lätt. 65
    Så passar Willian till City, en enkel boll, och de kan kontra. Chelseas passningsspel är inte i närheten av godkänt vilket verkligen bidrar till Citys överlägsenhet. 66
    Farligt bakåtpass av Chelsea. Så missar Chelsea uppspelet igen. Du milde, Chelseas spel är obefintligt och så många missade bollar är pinsamt att se. 69
    Lika obegripligt är det att Conte inte agerar och försöker göra något åt situationen. Det är ju Chelsea som måste göra mål.
    Pedro läser ett pass och kontrar och slår sedan bort passet till Hazard. 70 Du mild , man börjar undra om Chelsea ens tränat med boll senaste tiden. Passningsspelet är av divison fyraklass idag.
    Varför agerar inte Conte, Chelsea känns som de redan gett upp men det är ju bara ett mål.
    Inlägg av Sané, bäst på plan, men förbi alla som tur var. 77
    Giroud in för Willian. Varför varför varför. Pedro är ju den som skulla tas bort. 78 För sent och felaktigt byte.
    Det är inte troligt men får Chelsea med sig något från den här matchen är det ett rån. Problemet är att ingen, varken Conte eller spelarna verkar ens tro på möjligheten!
    Hörna för Chelsea när Pedros inlägg blockeras. Väldigt dåligt slagen förstås, trots att Chelsea nu har Giroud som är en bra huvudspelare. 80
    Boll mot Giroud men bollen ut.
    Så kommer Emerson och Morata in. Till slut agerar Conte, hoppas han på ett mirakel idag. Pedro ut. Morata fick inte komma in? Vad sysslar Conte med. Eller var det domaren som stoppade det....knappast va!
    City har inte varit i samma klass i andra som i första men vad spelar det för roll när Chelsea inte är i närheten av normal kvalitet, särskilt i passningsspelet och därmed inte skapar något alls.
    Aguero ut och Jesus in för City. 84 Aguero har absolut ingen brådska av.
    Chelsea agerar och spelar som förlorare, det är tack och lov inte så ofta vi får se sådant. Men det gör det ju inte mindre outhärdligt när man ser det.
    Danilo in för Zinchenko som inte ens skulle fått vara kvar på plan, men det kan vi ju inte skylla det här på.
    Så offside på Hazard.
    Morata in, det är ju idioti av Conte de här bytena och hur sena de varit. 89 Hazard ut.
    Inlägg som nickas bort. 90 Drinkwater bryter ett kontringsförsök och City maskar löjligt mycket med att lägga frisparken.
    Sané får en skottmöjlighet och skjuter högt över. 90+2 City byter sedan in Foden för D Silva.
    Chelsea kan inte ens ta emot ett inkast utan förlora bollen. 90+4
    Bollen når fram till Alonso som skjuter men utanför. Bra skott men för mycket skruv tyvärr. 90+4
   

Försvarsspelet var bra, nästan hela tiden men tappad koncentration räcker ju en gång. Däremot var Chelseas spel för övrigt under all kritik. Var fanns viljan, motivationen och tron på att de kunde ta poäng? Vi frågade inför matchen om Chelsea vågar vinna, men de verkade inte ens vilja vinna.

 

DOMARTEAMETS INSATS -Michael Oliver

BETYG

Var snäll mot Zinchenko som bara fick gult. Han skulle haft rött kort för den riktigt fula tacklingen. Annars bra men den missen sänker betyg.

knappt
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy
Besök csfc-facebook: facebook