Champions League grupp C
5 december 2017

CSFCs spelarbetyg

CHELSEA      vs       Atletico Madrid, Spanien

          1              -                       1           (0-0)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2017-18>
Champions League 2017-18>>

Atletico Madrids start-XI

Oblak, Gimenez, Savic, Lucas, Luis, Koké, Thomas, Gabi, Saul, Torres, Griezmann

avb: Moya, Godin, Vrsaljko, Carrasco, Correa, Vietto, Gameiro


Målgörare

1-0
1-1Saul, 56
Savic, självmål, 75 


CHELSEAS INSATS

 

    6+

 

Spelade bra, borde tagit ledningen och så...
Chelsea häpnadsväckande oförmåga att omsätta bra chanser kostade oss matchen och gruppvinsten vilket innebär att nu väntar PSG eller Barcelona, för ingen tror väl på sådan tur att vi får Besiktas. Bäst på plan Oblak men det borde varit en Chelseaspelare.

 

SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Thibaut Courtois Inte ett enda skott i första! Bra räddning i andras inledning. 6+
César Azpilicueta Backlinjens Kanté, en dynamo och aldrig dålig. 7
Andreas Christensen Så mogen, och så bra mot sådant här motstånd. Styrde idag väldigt mycket i försvarsspelet. Ett härligt pass till Morata i första. Borde dock gjort mål i andra. 7+
Gary Cahill Solid insats. 6+
Victor Moses Flera bra aktioner men försvann lite då och då. 6+
N'golo Kanté Så viktig för Chelseas spel genom att han alltid går att lita på. 7-
Cesc Fabregas Några härliga pass som alltid, men i speluppläggen hela tiden. 7
Timoue Bakayoko Orsakar lite väl många frisparkar emot, väldigt många faktiskt, även om det är mitt på plan. Får ta på sig målet. 6
Davide Zappacosta* Skötte sin uppgift bra men någon gång då och då brister omdömet lite. Var väldigt offensiv, nästan mer än på sin vanliga kant. 6+
Eden Hazard De gjorde sitt bästa att sparka ned honom och få bort honom från matchen men lyckades inte helt. I början av andra var han magisk, men med de krav vi har på honom måste han omsätta också. Målskytt på sätt och vis. 8
Alvaro Morata Massor av fina aktioner och nära flera gånger. Hämtade djupt många gånger och skapade chanser inte minst för sig själv. Lite mindre framträdande i andra. 7+
---    
Pedro In för Bakayoko. 64. Fick ingen större intryck. 6
Willian In för Zappacosta. 73 Stod för en hårresande miss. 5
Michy Batshuayi In för Morata. 81. För kort tid för betyg. -
CHELSEAS BÄNK


Caballero, Rüdiger, Alonso, Drinkwater, Willian, Pedro, Batshuayi

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

 

Manager Antonio Contes INSATS

BETYG

Laguppställningen var ganska väntad men vi hade hoppats på Drinkwater istället för Bakayoko och det känns som det hade varit mer rätt. Vi har efter ett par månader inte ännu delat Contes förtroende för fransmannen. Gjorde offensiva byten vilket ger plus. Att Chelsea inte kan sätta sina chanser är ju egentligen inget han kan göra något åt.

6+


MATCHENS CHELSEA-LIRARE     (MoTM)
Eden Hazard

 

KORT OM MATCHEN - oftast skriven live

Ingen Alonso och ingen Drinkwater. Cahill ersätter Rüdiger och en delvis ny uppställning där bak och som wingbacks. Känns inte helt bra, men framåt känns det bättre. Två f d Chelseaspelare startar för Atletico, Felipe Luis och lite mer oväntat Fernando Torres. De fick fina hälsningar när laget presenterades på Stamford Bridge.

Atleticos buss var grovt försenad och anlände till Stamford Bridge först en timme före matchen. Vilket försenade laguppställningarna och det var prat om att Chelseas och därmed även Romas matcher skulle försenas. De är ju tvungna att starta samtidigt. Frågan är hur de usla förberedelserna det här gett Atletico påverkar dem.

Det är Zappacosta som ersätter Alonso på vänstersidan. Lite oväntat, det fanns osäkerhet kring den positionen.
    Det är också han som tar första avslutet, inget vidare, högt över. 2
    Trassligt värre men felstudsar hit och dit innan Torres kan vända upp och skjuta något över. Via touch tydligen. 5
    Fabregas får en usel touch på bollen när han hade mycket bra läge för skott. 6
    Atleti har skapat sig ett visst bollöverläge, inte oväntat och säkerligen enligt Contes plan på något sätt. 11
    Morata görs ned, bra frisparksläge i boxhörnet. 13 Fab tar den. Vet inte vem han siktade på då Morata gick mot första stolpen. Lätt för Oblak.
    Hazards första farliga aktion, får bollen för långt ifrån sig och görs ned. 15
    Bra brutet av Fabregas och i kontringen så görs Hazard ned. Gult kort. 16 Hernandez den skyldige.
    Oj, finboll till Morata som vänder om och sätter bollen. Ser ut att gå i mål men precis utanför. 17 Centimetrar. Vilken fin aktion av Morata och så nära. Christensen stod för det fina passet.
    Hörna när Kanté och Moses samspelar. 18 Kort men Haz har två emot sig.
    Kontring av Chelsea som lite rinner ut, men Moses tar över och passar Morata som får sträcka ut sig och inte får bra träff. Räddning av Oblak. 23
    Mindre bollinnehav för Atleti än vi väntade oss. Bara 51%. SÅ här långt.
    Vilket fantastiskt pass till Hazard men backen får en tå på den och bort. Sedan ger Zap Morata möjlighet i vinkel och Oblak får en hand på bollen. Det är helt klart Chelsea som skapar de riktiga chanserna. 24
    Bra av Griezmann men Azpi bryter Torres sedan. 25
    Zap har dålig koll och ger bort en hörna. 28 Slutar med en boll upp mot läktaren.
    Morata är i härligt spelform och skulle haft kort på motståndaren, Bara frispark. Billigt. 30
    Boll in mot Hazard men han fick inte träff på passet från Bakayoko. Farligt.Mycket överraskande boll. 31 hade blivit fint om Hazard hade träffat bollen.
    Morata görs ned bakifrån igen av en kortad spelare. Hade han inte haft kort hade han fått ett. 33
    Hazard tar sig in i boxen, men bollen tar en försvarare. Bakayoko fångar upp men inlägget tar Oblak. 34
    Fint anfall av Chelsea men de trasslar till det lite. Tyvärr. 35
    Torres spelar döende svanen, men det handlar bara om en avtrampad sko. 35 Men han lyckades få Chelsea att hålla omställningen. ;)
    Chelsea har än så länge total kontroll på den här matchen. OCh är helt klart närmast att göra mål. Men de måste göras också.
    Zappacosta vänder inåt och skjuter, fantastisk räddning av Oblak. 37 Den räddningen är matchen bästa prestation hittills.
    Kort hörna igen.
    Haz och Fab samspelar, boll till Bakayoko men han stöter bollen utanför, hårt uppvaktad. 38
    Cahill kolliderar med Griezmann just utanför Atletis box. Cahill tittar på boll och sparkar, träffar ej bollen bara Griezmann. 45 

Chelsea har varit bäst och kunde haft mål hade det inte varit för Oblak och inte minst hans fantastiska räddning på Zppacostas skott. Fortsätt så här, de har stängt ned Atletico helt. De har inte haft ett skott på mål. Morata första halvlekens Chelseaspelare med Fabregas och Kanté. Hazard ska nämnas också men han har inte riktigt kommit loss, men så tas han fysiskt också hela tiden. Det är nästan tröttsamt att se hur det bara går ut på att stoppa honom med sparkar och tacklingar.
    0-0 i Rom. För gruppen är den matchen nästan lika viktig som den här. Och hur mycket vi än gillar Atletico, vi ser hellre att Roma går vidare för Atleti kommer att vara väldigt mycket bättre i vår när de har Costa. Och vi kan få möta dem igen om Chelsea vinner nästa omgång. Så vi vill nog ha Atletico i Europa League. Som de kan vinna.

ANDRA
Chelsea närmast mål, vi hoppas de gör det nu också.
    Griezmann söker och får en frispark när Christensen går upp i rygg. 47. Hyfsat läge. Lätt för Courtois, första han behöver göra.
    Haz hittar Fab vid linjen, men backen ut till hörna. 48 Kort till Christensen men Oblak kan ännu en gång rädda. 48 Lite för nära målvakten tyvärr.
    Hazard tar sig fram och lägger bollen utanför, såg ut som touch, Hörna. 49 Morata nickar och Oblak räddar igen. Han är Atleticos bäste i särklass.
    Haz till Zap, som söker Morata som inte kan göra mycket med den. Hörna. Kort hörna men Fab får bollen för långt ifrån sig. 51
    Kort till Zap. Mot Savic. Inte mycket att snacka om.
    Boll studsar illa, Luis skjuter, går i stolpen, tocuh från Courtois, På returen rakt mot Courtois som säkert är uppe och räddar. Bra gjort. 53
    Roma har gjort mål. Carrasco på väg in för Gabi. Nu måste Chelsea vinna för att slippa PSG, Barcelona i nästa omgång.
    Torres på hörna till Saul som kommer fram helt fri. Helt otroligt men så är det när man inte gör mål på sina chanser. Chelsea tvåa i gruppen. 56 Bakayoko tappar bort Saul.
    Torres av för Carrasco. 57
    Det är inte logiskt men tyvärr är Bakayoko på negativt sätt inblandad igen. Det händer lite för ofta. Chelsaa borde lett matchen, inte ligga under och bli tvåa. Varför sätter de sig i de här situationerna. De har haft massor med chanser, vilket inte Atleti haft men de sätter sin.
    Bra chans för Chelsea men icke. 62
    Miss av Kanté men han reparerar sitt misstag. 61
    Pedro in för Bakayoko. 64. Rätt. Offensivt byte.
    Atletis självförtroende har onekligen höjts nu efter deras slumpmål. Conte försöker dock vinna matchen med sitt byte. För just nu är det Atleti både i protokollet och på plan. Chelsea har varit tandlösa de senaste minuterna.
    Pedro ned mot linjen och rakt in, men Oblak ut med fötterna. Hörnan till Christensen som nickar utanför i jätteläge. 67
    OJ. Moses tar sig in och lägger bollen bakåt och Pedros klack till Morata stoppas av back och målvakt. Det ska tydligen bli så där igen. 68 Försvaren skadade Oblak, käken.
    Willian in för Zappacosta. 73
Så kliver Hazard fram och gör mål, men är det självmål av Savic. Det är ett inlägg som Savic styr in, men vilken nedtagning och tempoväxling. 75
    Fantastisk kontring av Chelsea men Oblak lyckas komma ut och stoppa bollen strax framför Morata. Fab lage upp 76. Borde varit mål men också en väldigt fin räddning.
    Correa in för Gabi, offensiv chansing. 78 Vietto in för Gimenez. 79
    Båda lagen går för seger, det gillar vi verkligen.
    Hazard men dubbelbevakar kan han inte ta sig förbi. 79 Moses inlägg till absolut ingenting. Hazard försöker men tacklas ned. Borde varnats, eller frispark.
    Batshuayi byter av Morata som inte varit riktigt lika bra i andra. 81
    En otrolig miss av Willian efter att Hazard satt upp honom fullständigt perfekt. 83 Hur kunde han skjuta så ruskigt illa.
    Väldigt bra inlägg av Atleti men ingen är där, som tur var. 84
    Hazard bryter, lägger för Willian som söker Bats som inte är med på det. 86
    Kan Chelsea vinna matchen som de borde, men efter alla dessa missar eller ska vi säga räddningar av Oblak....? reprisen visar att hörnan var fel, bra brytning av Cahill.
    Cahill vågad brytning mot Correa, hörna. 89 Willian kontrar men lägger bollen för brant för Pedro som hmnar offside.
    Bats får chansen, men missar. Touch på stolpen. Lägg av. 90+1
   

Chelsea skulle vunnit matchen men då de inte omsätter sina chanser!

Ett resultat som inte fungerade för något av lagen. Tyvärr. Willian skulle avgjort matchen men stod för en miss som inte går att förklara. Hur kunde han avsluta så illa. Nu är lotten mer än supertuff för oss. Helt i onödan, för Chelsea var det bättre laget och skulle vunnit. Fiaskona mot Roma ger Chelsea väldigt svårt utgångsläge framöver.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Danny Makkelie, Nederländerna

BETYG

Inga stora misstag vi noterade. Borde kortat lite aktivare för att stoppa nedsparkningarna av Hazard.

knappt
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är unde
    rkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy
Besök csfc-facebook: facebook