csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
2 Chelsea FC   12 sp 8 v 1 o 3 f 23 -10 mål 25 p
 
18 november 2017

CSFCs spelarbetyg

West Bromwich    WBA    v      CHELSEA     Chelsea
            0                             -                      4                (0-3)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2016-2017>

West Bromwichs start-XI


Foster; McAuley, Hegazi, Evans; Phillips, Krychowiak, Barry, Livermore, Gibbs; Rondon, Rodriguez. 

avb: Nyom, Robson-Kanu, Yacob, Brunt, Myhill, McClean, Burke

 


Målgörare

0-1
0-2

0-3
0-4


Alvaro Morata, 17
Eden Hazard, 23
Marcos Alonso, 37
Eden Hazard, 63CHELSEAS INSATS

7

Chelsea spelade ut WBA efter att de startat piggt. Sedan bjöd de inte så mycket motstånd utan tycktes mest retat upp Hazard och Morata som spelade ut idag.Lite otur otur med s
SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Thibaut Courtois Hade inte mycket att göra idag. 6+
César Azplicueta En lugn dag för Azpi där bak. Men slarvig på slutet när han tappade en duell och orsakade ett friläge. 6+
Andreas Christensen Luiz får det nog svårt att ta tillbaka sin plats. 6+
Gary Cahill Stabil och har höjt sin nivå något i år känns det som tack vare konkurrensen där bak. 6+
Davide Zappacosta Det kommer att bli tufft för Moses att ta tillbaka sin plats när han är skadefri igen. 6+
Tiemoue Bakayoko Känns helt klart bättre i den mer offensiva roll han får när Kanté spelar. 6+
N'Golo Kanté Han är så viktig för Chelsea, och skänker ett sådant lugn till spelet. 7-
Marcos Alonso Skickligt taget mål ur nästan ingen vinkel alls. 7-
Cesc Fabregas* Ännu en assist till assistkungen, från en fast situation. Även assist till Hazards andra. 7
Eden Hazard* Ett mål och en assist första halvtimmen. Två mål kunde gett Matchens Lirare, borde kanske men Moratas assist var så snygg. 8
Alvaro Morata* Ett mål och en assist första halvtimmen. Underbart pass till Hazards mål. 8
---    
Danny Drinkwater In för Fabregas. 67 Stabil insats och vi får hoppas han slipper skador nu. 6
Pedro In för Hazard. 71 Ett rätt anonymt inhopp. 6
Willian In för Kanté. 77 För kort tid för betyg.  
CHELSEAS BÄNK


Caballero, Rudiger, Drinkwater, Pedro, Willian, David Luiz, Ampadu.

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

Manager Antonio Contes INSATS

BETYG

Conte har bästa vinstprocenten av någon Chelseamanager, 75,5% före matchen. Den lär vara högre efteråt. Fick spela samma lag som senast och det brukar ju fungera för Conte.

7-

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Alvaro Morata

 


  KORT OM MATCHEN - oftast skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar o dy.

WBA har inte vunnit sedan augusti men går inte att underskatta. Chelsea brukar ha tufft mot dem. Dessutom har Chelsea inte riktigt övertygat efter landslagsuppehållen. En seger skulle kanske innebära att vi kan starta en svit nu.
    Christensen behåller sin plats, efter starka insatser på sistone. Både för Chelsea som mot United och Danmark mot Irland. Luiz på bänken, som Conte har sagt, han måste övertyga om att få tillbaka sin plats.

WBA gör mål i 5e minuten men det döms bort för offside. Tur.
    Tyvärr har vi bara tidvis möjlighet att följa matchen pga usla fulstreams. Viasat måste ordna sina rättigheter så vi får ut mer för våra pengar vid den här tiden på lördagar.
    Eden Hazard sparkas ned och Moss blåser inte av. Till slut kommer han upp och sekunder senare skjuter han och Foster ger retur bara för Alvaro Morata som sätter bollen i mål. 17
    Annars har det faktiskt varit mest WBA men det är ju laget som gör målen som räknas.
    Hazard kortas för en dålig tackling. 19 Som vanligt med vissa engelska domare får fult spel mot vissa spelare förekomma men när de blir frustrerade.
    Men han ger igen. Han kommer fri och sätter bollen i öppet mål när målvakten är överspelad. 23 Conte ovanligt lugn vid linjen, kanske är det pga det nya skägget. Foster rusar mot Hazard utanför boxen och blir lätt överlistad och sedan är det ju öppet mål för belgaren. Morata assisterade. Och vi ger Hazard assist för skottet som Morata gjorde mål på.
    Repriser visar också att han utsattes för en riktigt ful tackling av Barry som domaren lät bli att blåsa för.
    Det är nu Chelsea för hela slanten. WBA kan bara försvara sig. Barry skulle nog inte fultatcklat Hazard för det fick verkligen igång vår talisman.
    Evans får bollen på armen men Moss blåser inte.
    Morata borde kanske fått en straff men Moss bedömer det utanför. Fabregas lyfter in bollen och Alonso smäller in en volley i mål. 38
    Tyvärr är det näst intill omöjligt att följa matchen på fulstreams som bara stoppar och lägger av, så rapporteringen idag blir högst bristfällig. Vi är tvungna att ge upp tyvärr.

ANDRA
Samma med fulstream tyvärr så rapporten blir lite bristfällig.
    Fabregas kortas för något som ingen tycks förstå. 50 Moss menar att han filmade vilket är felaktigt visar det sig. Lite senare säger han samma sak om Rondon så kanske kan man kalla honom konsekvent...
    Morata tar sig förbi sin back och skjuter men Foster står rätt i målet. 55
    Matchen känns onekligen avgjord och det märks på intensiteten och tempot som inte är det högsta.
    Boll till Hazard som blockeras fysiskt, men han vinner tillbaka bollen, letar läge och sätter bollen otagbart för målvakten. 63
  Conte vilar Fabregas och Hazard ganska tidigt och sätter in Drinkwater, 67 och Pedro 71. Matchen är avgjord och Chelsea spelar bara av den nu.
    Jätteräddning av Foster på en nick från en fri Morata som dock döms för offside. 73 Mycket knappt. Azpi stod för passet.
    Willian går in för Kanté, lite oväntat byte men Conte vill ju vila nyckelspelare inför den tuffa vecka som kommer. Drinkwater tar Kantés position. 77
    McClean vinner en duell mot Azpi och kommer fri med Courtois, skjuter utanför. 85
    Tony Pulis lär sitta löst som manager och det här resultatet gjorde nog inte ägaren gladare då han kommit från Kina för att se matchen.
    Yacob gör en ful tackling på Christensen men klarar sig med gult kort. 86
    Morata ger igen på Yacob och kortas för det. Onödigt. 90 Vi vet inte hur många kort Morata har men vi kan inte riskera avstängning för vår ende friske anfallare.
    Två minuter tillägg och stadion är redan rätt tom.
   

En bra inledning på den här perioden efter landslagsuppehållen som nu är slut till i mars. Nu väntar Qarabag borta vilket blir tuffare än Qarabag hemma och en lång lång resa hem igen för att möta Liverpool i helgen. Ett Liverpool där vår förre spelare Salah imponerar. Borta också. Tufft och viktigt möte.
Chelsea har klättrat upp på andraplatsen bakom City som fortsätter vinna och snart kan utmana vårt rekord från förra säsongen. (United kan återta placeringen senare i omgången).

 

DOMARTEAMETS INSATS - Jon Moss

BETYG

Ännu en av dessa engelska domare som tillåter en viss sorts spel på vissa spelare men inte från andra. Flera konstiga beslut.

knappast
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy
Besök csfc-facebook: facebook