csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4 Chelsea FC   11 sp 7 v 1 o 3 f 19 -10 mål 22 p
Premier League Champions 2016-17
- always proud to be Blue -
6 - 12 nov 2017
  NÄSTA MATCH:

   West Bromwich - 18 nov kl 16

  -

Nyheter v-45


SÖNDAG:
Chelseas damer har tappat sina första poäng och ligaledningen i WSL. De klarade bara 2-2 borta mot Reading vilket också innebar att de släppte in sina första mål i ligan. Reaktion efter segern mot Rosengård känns det som. Reading kvitterade dessutom två minuter in på stopptiden. Inte bra. Målgörare för Chelsea: Carney 56, Aluko 75.
    Citys match är inte klar i skrivande stund men de leder stort och har därmed två poäng tillgodo på Chelsea. Det kan bli ödesdigert.

Alvaro Morata fortsätter måla, han gjorde andra målet i Spaniens storseger med 5-0 över Costa Rica.

LÖRDAG:
Chelseas nybygge av fotbollskatedralen är försenat. Det har klubben bekräftat på ett möte. Det ser nu ut som Chelsea kommer att ha sin nya arena färdig först 2024. Läs mer här>>

Ruben Loftus-Cheek hyllas stort i England efter sin startdebut igår. Och självklart snackas det då en massa strunt om Chelsea och att han är utlånad. Tammy Abraham får ett betyg som ofta drabbar unga spelare; att han helt enkelt försökte och ville för mycket. Det är onekligen en avvägning där. Roligt dock att båda fick spela och nu är med i diskussionen om Englands VM-trupp.
    Här är tio saker Daily Mail anser vi bör veta om RLC. Läs>>

U18-laget börjar sitt (ständiga) försvar av FA Youth Cup runt mitten av december mot Cambridge eller Scunthorpe som fortfarande ska spela sin match i omgången innan. Chelsea börjar hemma.

FREDAG:
Både Tammy Abraham och Ruben Loftus-Cheek (som fick mycket beröm) startade för England i vänskapsmatchen mot Tyskland. För Tyskland startade Toni Rüdiger i vänsterpositionen i en trebackslinje. Han stoppade också Abraham från att göra mål strax före pausen. England klarade mållöst mot Tyskland så imorgon är de nog världsmästare i Daily Mail igen.
    Eden Hazard gjorde matchens första mål mot Mexikos i Belgiens vänskapsmatch. Courtois startade i mål.
    Ethan Ampadu fick hoppa in för Wales i förlustmatchen mot Frankrike.
    Willian var kapten för Brasilien i deras match mot Japan natten till idag.

Även Gary Cahill har skadekänning och har inte kunnat träna med England. Han förväntas inte spela under uppehållet.

Det har onekligen blivit en överraskande säsong. Chelsea har underpresterat mer än väntat, men också gjort några fullständigt fantastiska matcher så vi vet ju vad kapaciteten är. City som väntat är rätt överlägsna, än så länge fast CSFC svär på att de hade inte slagit Chelsea om inte Morata hade blivit skadad tidigt. I England är annars största överraskningen negativ, dvs Everton.
    I övriga ligor har Bayern med Heynckes och uselt spel av Dortmund inneburit att de ryckt fram igen. I övrigt är mästarlagen inte alls där vi trodde. Vi trodde ju Juventus skulle rusa hem Serie A igen, det ser inte så ut. Real Madrid var jättefavoriter både i Champions League och La Liga, och de knackar värre än Chelsea. Monaco förstod vi skulle få svårt, sönderköpta som de blev. Ett lag som är överraskande vagt, är Atletico. De har dock värvat spelare som kommer att ändra det när de väl får börja spela i januari. Frågan är dock om Atletico då inte är ute ur CL.
    Finns det några slutsatser att dra är det kanske att kontinuitet och klar idé med lagspel har lönat sig. För vissa lönar sig stora inköp också. En annan slutsats är att skador skadar vissa lag mer än andra. Jag vill hävda att Chelsea hade varit bättre utan alla de skador vi haft.
    I övrigt, ligorna har bara börjat och i april är vi rädda att det ser ut som vanligt på och i de flesta ligor. City, PSG, United har redan bevisat att det lönar sig att lägga pengar. Inte så att Chelsea inte lagt ut en hel del, men bättre alternativ att värva än Benteke och Barkley måste nog till om Chelsea ska utmana på alla fronter under våren. Det är spetskompetens som behövs, inte fler back-upspelare.
    Det trista är att domarstandarden inte förbättrats. Den är ok på europeisk toppnivå, inte på engelsk. Att domare som Taylor ens får döma Premier League måste bero på bristen, det beror absolut inte på kompetensen för den finns inte där. Med en riktig domare hade förra söndagen blivit ännu roligare för oss, och mindre smärtsam för Eden Hazard. Det är en skam att domare som Taylor tillåter lag att avsiktligt försöka skada spelare.
    Intressant att notera är också hur högt engelsk damfotboll rest sig, trots Sampson. De levde, som alltid i England (som ju alltid är bäst av alla tills de ska bevisa det), inte upp till idiotiska krav i EM, men ligan är idag en av de två-tre bästa i Europa och kan Chelsea för en gångs skull få bra lottning kan det bli väldigt roligt i vår. Även om tre lag är väldigt tuffa att slå; Lyon, Wolfsburg och kanske Barcelona. Ja, vi tar ut avancemanget mot Rosengård i förväg, så otroligt överlägsna var ända Chelsea i onsdags. Och Emma Hayes må vara en besvärlig person för engelska FA då hon är frispråkig som Conte, men hon är en stjärna och mer än så i damftotbollens managerkader. Chelsea är lyckliga att ha henne.

TORSDAG:
Michy Batshuayi är skadad och kommer inte att spela i Belgiens vänskapslandskamper. Hoppas de sparar Hazard också.

Roman Abramovich ska ha mött kinesiska konsortium angående finansiering om 500m pund för nya Stamford Bridge, fotbollskatedralen. Mötena ska ha ägt rum förra veckan. Tydligen förvånar det de ekonomiska idioterna att han inte vill stå för hela den kostnaden själv utan försöker hitta finansiärer.

ONSDAG:
CHELSEA V ROSENGÅRD       3 - 0
Chelsea har fullständigt utklassat Rosengård i första halvlek men bara gjort ett enda mål, av Fran Kirby i 33e minuten.
    I andra halvlek har Rosengård bjudit mycket bättre motstånd. Ändå utökade Ramona Bachmann mot sin gamla lagkamrater i 66e minuten. Sedan satte Gilly Flaherty förmodligen spiken i kistan med Chelseas tredje mål i 73 minuten.
    Både Hedvid Lindahl och Magdalena Eriksson startade. 27-4 i målchanser säger nog det mesta om matchen och att Chelseas seger var i underkant. Musovic gjorde elva räddningar i Rosengårds mål.

Det är bara att genomlida, särskilt Daily Mails agenda och kampanj för att Conte nu sparkas för att Emenalo lämnar. De skriver om det i parti och minut och ärligt talat, att ens kalla deras agenda och försök att påverka situationen fake news vore att få Trump att se seriös ut i sin kritik av medierna.
    Daily Mail har verkligen trappat upp sin anti-Chelseainställning sedan förra säsongen, ungefär som om Chelseas titel retade vansinne på dem för att ingen där trodde Chelsea kunde vinna.

MÅNDAG:
Chelsea har nu bekräftat att Emenalo lämnar på egen begäran. Han kommer dock att ingå i arbetet att rekonstruera ledningsmodellen i Chelsea. Inget sägs om när han lämnar.

Michael Emenalo lämnar Chelsea. Vi önskar vi kunde säga att vi inte tycker det är en bra sak. Första känslan är att han gör det för att han förlorat någon form av intern strid mot Conte. Vad som är sanningen lär vi väl aldrig få veta.
    Chelsea har inte bekräftat detta utan det är Daily Mail som går ut med och i deras ständiga anti-Chelsea-agenda går det ut på att det är Contes fel och att han nu får gå för att Emenalo sagt upp sig.
    CSFC anser att Emenalo slutar är mycket bra nyheter för Chelsea, oavsett skälen. Men visst kommer skälen att betyda en del, men än mer om de ersätter honom med någon som kan fotboll och framförall fotbollsmanagement och inte sätter en egen agenda framför klubbens på plan. En fotbollsklubb ska ledas av sin manager på plan och resten av klubben är där för att ge denne bästa möjliga förutsättningar. inte vilja genomföra transfers av egna skäl (Lukaku), införa regler om att spelare inte duger för att deras ålder startar med en trea, som ser sig som en bättre scout än de som faktiskt har jobbet, inte en som åkt snålskjuts på ett utmärkt förhållande till ägaren, inte en som köper spelare bakom ryggen på sina managers. Nä, att Michael Emenalo lämnar ser CSFC som klubbens bästa nyhet sedan Conte kom och att Conte lyckades få igenom sitt val av Morata före Emenalos val av Lukaku.
    Mirror hävdar att Emenalo kommer att gå till Monaco för att fylla en liknande position hos dem. Varför Monaco? Ingen klubb har väl varit bättre på att hitta ny bra spelare än just Monaco så varför ta in Emenalo, mannen som värvat väldigt konstigt för Chelsea? Vi säger Djilobodji, Hector, Miazga men det finns dussintals spelare till som Emenalo har värvat med eller emot sina managers önskemål och som aldrig varit i närheten av att ta plats i Chelsea medan han låtit t ex Mourinho sälja Mata, de Bruyne, Lukaku och nu i somras lät han Matic gå mot managerns vilja!
    Att han inte kom överens med Mourinho var känt och han lär kritiserat Mourinho över dennes behandling av de Bruyne och särskilt Lukaku (som Emenalo hade ett personligt mycket gott förhållande till och som han verkligen försökte få tillbaka till Chelsea, trots Raiola). Problemet är att även om Emenalo varit där under tio olika managers så har har aldrig riktigt stöttat managers utan alltid stöttat ledningen. Chelsea behöver kanske någon som ägnar sig åt fotbollen mer än det interna maktspelet oavsett hur mycket Emenalos lämnande av tabloiderna beskrivs som ett hårt slag för Abramovich. Vi fans står hellre bakom våra managers än administrativ personal.

Veckans stora match för oss är förstås Chelsea mot Rosengård i Champions League. Chelsea bör vara favoriter även om Rosengård har massor med CL-rutin och som alltid dammsuger svenska marknaden på spelare. Chelsea har en god chans att för första gången få spela damernas Champions League efter jul.
    Första matchen är på Kingsmeadow på onsdag kl 20.05. Chelsea TV visar den.

Det var verkligen en härlig seger igår även om historien och siffrorna inte visar hur rättvis och ja överlägsen den faktiskt var. Det är nästan ett nöje att ha uppehåll efter en sådan match, något att njuta av framöver. Får bara hoppas samma Chelsea dyker upp efter uppehållet. Det har varit lite si och så med det hittills under säsongen. Det innebär förstås också att vi hoppas slippa skador i meningslösa matcher.

Så är det dags igen - snoozefest. Landslagsuppehåll.
    Detta är på många sätt värsta landslagsuppehållet av alla. På flera sätt, inte bara för att november normalt är en tråkmånad med väldigt lite annat som händer.
     Det är bara ett fåtal spelare som spelar landskamper som betyder något. Det är få lag som spelar playoff och t ex David Zappacosta får inte göra det då han petats från förra landslagsuppehållet. Han var den ende som var aktuell för att spela landskamp med betydelse.
    Resten av våra spelare spelar bara skaderiskmatcher.
    Chelsea har haft riktigt dåligt facit med skador under landslagen på sistone. Våra två viktigaste spelare har ådragit sig ordentliga skador i landskamper senaste halvåret. Först ett benbrott för Hazard och sedan en knepig lårmuskelskada för Kanté. Därtill en del andra skavanker som dykt upp. Och nu är det bara meningslösa matcher för de spelarna, vi kan bara hoppas att förbundskaptener tar chansen att rotera och testa andra spelare den här gången.

Vi svenskar har åtminstone en glödhet playoffmatchning mot Italien, som på papper ser väldigt svår ut, men numer har ju Sverige ett Lag istället för spelare som spelar för en stjärna - så kanske...

Först 18 november spelar Chelsea härnäst och det ser ut som Viaunited inte kommer visa matchen, men det kan förhoppningsvis ändras men det är inte sannolikt då City spelar samtidigt. United spelar sena matchen och därmed är det åtminstone de som går före.

 

Rykten, notiser m m, v-45


SÖNDAG:
Eden Hazard har inte kunnat träna med Belgien efter att som vanligt blivit väldigt bryskt behandlad av motståndarna. Det här är ett problem helt klart och domarna bör skämmas över att de inte stävjar att vissa spelare blir måltavlor för speciellt hårt spel.
    Vi vet inte hur svårt skadad Eden Hazard är men vi hoppas han får vila nästa landskamp så Martinex inte utsätter honom för fler risker. Det är ju inte så att Belgien inte vet vad Hazard går för.

Det verkar som den inte helt friske Timoué Bakyoko som hade en stor match (men med många missar) mot United är nästa landslagsskada. Han lär drabbats av något under Frankrikes landslagsläger och kan vara osäker till helgen. Tur att Kanté och Drinkwater nog kan spela, men det räcker väl nu med skador under landslagsuppdrag!

Det är ju max två veckor mellan varje stor rubrik i engelska medier om att Eden Hazard ska lämna för Real Madrid och förmodligen varannan dag i Spanien, men vem orkar följa deras medier(?). Vi har i veckan stormats av rubriker om hur Hazard vill spela för Zidane (utan att någon verkar ifrågasätta om Zidane som gör sämre ifrån sig i Real just nu än Conte i Chelsea ens finns kvar i den klubben nästa säsong). Eden Hazard har försökt reda ut alla dessa avsiktliga misstolkningar och lugna ned Chelseafans som tror på rubriker och medierna med anti-Chelsea-agenda. Han har inga planer på att lämna Chelsea.

Apropå Real så har Zidane spelat Isco mindre än väntat - och då vet vi ju vad tidningarna gör. Så nu uppmanar Alvaro Morata Chelsea att värva Isco från Real och säger att han är viktigare än Christian R. Fria fantasier antagligen, men kan Chelsea köpa Isco - gör det. (Men innan vi blir upphetsade; Isco skrev nytt kontrakt med Real i september, utköpsklausulen är inte så modesta 700m €. Inte ens City eller PSG klarar väl den?!)

När vi ändå talar om stora pengar. Dagens stora italienare är inte att deras landslag fick pisk av ett landslag utan stora stjärnnamn men med ett lagspel i fredags, utan att Chelsea ska aktivera Mauro Icardis 100m € utköpsklausul. Förra veckan var det Ciro Immobile men om Conte såg honom i fredags får nog Chelsea tänka om en hel del.

Även idag är Ruben Loftus-Cheek dagens namn i engelsk fotboll. Superlativerna haglar och medierna uppträder som om han inte varit lovande och visat det i Chelsea under flera år. Nu får han spela mer regelbundet i Crystal Palace men nästa år är han utan tvekan en man för Chelsea, i ett oerhört mer konkurrensutsatt mittfält än det i engelska landslaget.

LÖRDAG:
Ännu ett tecken på hur illa Chelsea skötte sommarens transfer om vi ska tro medierna. Thomas Meunier, PSG, går nu ut och hävdar att Chelsea ska försökt värva honom sista dagen på transferfönstret. Panik?

Det pratas mycket om att Mourinho ska ha siktet inställt på PSG. PSG å sin sida sägs kontaktat Antonio Conte för att ersätta Unai Emery vars kontrakt går ut i sommar och som inte ska få förlängt om PSG inte når minst semifinal i Champions League.
Snacket går.

Victor Moses har kunnat börja träna utomhus igen efter sin skada. Han lär dock knappast bli spelklar redan till matchen mot WBA nästa lördag. Men om inget mer händer i landskamperna kanske Chelsea för första gången den här säsongen då har en full trupp att välja från för Conte. Den väldigt viktiga matchen mot Qarabag borta kommer ju också. En match vi kanske hade hoppats kunna spela med alternativspelare, men det går ju inte nu då Chelsea måste vinna den - vilket blir svårt nog med tanke på vilka problem Qarabag orsakat de andra lagen i vår grupp på hemmaplan i Baku.

FREDAG:
Bayern lär vara villiga att släppa Arturo Vidal, en omstridd spelare som är väldigt duktig (på plan) och som Conte lär vilja ha. För 50m pund, en makalöst häpnadsväckande summa nästa sommar då han bara har ett år kvar på sitt kontrakt och blir 31 år då. Chelsea lär värdera honom till mer vettiga 34m pund. Nu när Emenalo är borta kanske Chelsea köper spelare som fyllt 30, men de enda som är värda sådana pengar i den åldern är väl ändå de där två som slåss om Guldbollen varje år.

Danny Drinkwater lär sagt nej till England under det här uppehållet för att han inte kände sig redo för att spela på den nivån efter sina skador.
    Chelsea säger å sin sida att Drinkwater fortfarande har vissa problem med sin vadskada och det är anledningen till varför han tackade nej. Anti-Chelseamedierna dock gör en stor sak av det. Som att spela meningslösa landskamper är viktigt.
    Det sagt och mängder av skador (återbud?) från andra gör att våra lånespelare Ruben Loftus-Cheek och Tammy Abraham förväntas starta för England i kväll. Hoppas de inte skadar sig, det räcker med de skador laget fått redan. Cahill och Bats är nu skadade efter att anslutit till sina landslag och vi fick tidigare långtisskador på Kanté (som får vila av Deschamp) och Hazard. Det räcker med landslagsskador nu.

Mirror hävdar att Chelseas toppönskemål inför januarifönstret är Christian Benteke och Ross Barkley. Båda skadade för tillfället. Vi ställer oss något tvivlande. För att inte säga, mycket undrande. Borde inte Chelsea förstärka?!

TORSDAG:
I den ständigt pågående anti-Chelseapropagandan i engelsk press har vi återbesökt något slarvigt uttalande av Eden Hazard, vilket tolkas som att han kommer att lämna Chelsea. Han har nämligen sagt att det vore roligt att en gång spela för Zidane som var hans stora idol. Vi vet alla ur det tolkas, ur kontext.
    Snarare är det så att kanske måste blaskorna titta på en annan klubb för vem vet om Zidane är kvar där. Real Madrid likt Chelsea är inte kända för sitt tålamod med sina managers, inte ens om de var spelarlegender för dem. Som Real uppträtt hittills den här säsongen är oddsen inte skyhöga på att Zidane är deras manager fram till sommaren. Ett tidigt uttåg ur Champions League och det är snarare högst osannolikt att han är, ligan är nästan redan bortspelad för dem.

Alvaro Morata har skadebekymmer, det verkar dock inte alltför allvarligt. Han har problem med en tånagel efter blivit stampad av Unitedspelare.

Don Balon och Daily Express, en duo av opålitlighet, hävdar att Alvaro Morata rekommenderar Conte att värva Sandro Ramirez från Everton. Spanjoren har misslyckats i Toffees (å andra sidan vem har inte det där i år?) men Morata tror han skulle bli ett bra komplement till Chelseas anfall.

ONSDAG:
Chelsea, liksom de andra stora Londonklubbarna och Juventus jagar Hamburgs tonårige anfallare Jann-Fiete Arp. Enligt tyska rykten.

TISDAG:
Nu börjar det spekuleras i efterträdare till Emenalo även om ingen vet om Chelsea ens kommer att ha en teknisk direktör i framtiden, eller om det blir en sportchefsfunktion. Spekulationerna är dock nästan lika vilda som någonsin under Silly Season.
    Här är några av de aktuella namn som nämns, varav många onekligen är intressanta.
    Frank Lampard tillhör dem. Carlo Ancelotti är ett annat namn. Ett tredje är ännu en f d spelare dock utan Chelseaanknytning, nämligen Andrea Pirlo. Sedan följer personer som har erfarenhet från liknande jobb som Raul Sanliehi från Barcelona där han är sportdirektör, och han har redan nämnts som aktuell för Arsenal.
    Vem den än blir håller vi dock med Ray Wilkins när han säger att det viktiga är att det är en person som är inställd på att hjälpa managern genom att försöka få in spelare som managern vill ha, istället för att ha någon annan agenda.

Även om CSFC tillhör Emenalos kritiker var ju inte allt han gjorde dåligt, långt ifrån och några beslut som tillförs honom kanske inte ens var hans utan något han lojalt tog på sig, och kanske har Guardians Dominic Fifield rätt när han menar att Emenalo fungerade som klubbens åskledare genom att ta den kritik som hela ledningen borde dela. Så läs gärna Fifields funderingar här>>

David Moyes blir West Hams nya manager. Moyes som inte direkt har gjort succé sedan han lämnade Everton tar över efter Slaven Bilic. Everton som själva letar manager sägs ha fyra kandidater där Diego Simeone är favorit, CSFC tror inte Simeone lämnar Atletico i förtid för Everton. De övriga är Sam Allardyce som bara får korttidskontrakt vilket denne inte är intresserad av, säsongen ut. Marco Silva är tredje namnet och David Unsworth som är interimmanager det sista.

Ryktet går nu om att Michael Emenalo inte kommer att ersättas i Chelsea utan hans arbetsuppgifter kommer att tas över av Marina Granovskaia och annan personal som redan finns på plats. Dåliga nyheter för Conte påstår medierna men det vet vi inte alls. Granovskaia har dock ingen fotbollsbakgrund och det känns väl inte så bra, men om Emenalo inte ersätts visar det kanske att han inte var så viktig som medierna vill ha det till...

Ett annat riktigt löjligt rykte som vi väl egentligen inte ens borde beröra men tar upp då medierna försöker göra stor sak av det är att David Luiz petades i söndags pga sin vänskap med Diego Costa. Det är så fantastiskt löjligt att den som kom på det borde isoleras i plast och aldrig mer få yttra sig. Att Luiz och Costa var vänner och fortfarande är det är nog sant men alla som såg matchen mot Roma förstår varför Luiz petades. Det behövs inga bakomliggande konspiratonsteorier för att motivera att Luiz inte spelade i söndags.

MÅNDAG:
David Luiz petades tydligen inte bara för sin usla insats mot Roma utan mer för att det ska varit tjafs på Cobham mellan honom och Conte. Conte anser honom inte vara en lagspelare och säger att Luiz är välkommen tillbaka när han spelar för laget. Vi vet inte särdeles mycket men sportjournalisterna älskar ju att skapa sådana här rykten och situationer. Vi får väl se vilka som spelar efter uppehållet - men till dess lär det tjafsas oerhört mycket om Chelsea som Daily Mail visar idag då de skyller allt på Conte och menar att han nu får sparken för att Emenalo väljer att sluta (om Daily Mail nu har rätt om det).

West Ham lär försökt få Carlo Ancelotti att ta över efter Bilic men fått nobben. Ancelotti sa ju också klart ifrån efter att han lämnade Bayern att han kommer inte att träna något lag före nästa sommar. Även om han också varit öppen om att han gärna återvänder till England.

Lånerapporten>>

Så var det dags igen. West Ham sparkar sin tränare Slaven Bilic och David Moyes uppges vara favorit till att ta över.

Vi vet faktiskt inte om Bakayoko är uttagen i franska landslaget, lika lite som vi vet om Kanté är det. Vi kan bara hoppas Conte lyckats stoppa Deschamps från att ta ut Kanté så han inte riskerar att slå upp sin skada. Vi såg ju igår hur ruskigt viktig han är för Chelsea och vi kan inte förlora honom ännu en månad.
    Bakayoko däremot borde nog få straffträning på Cobham om han inte ska spela i landslaget. Han måste helt klart träna på sina avslut. Han kom till fler lägen än någon annan igår och missade allt. Inte bara missade, han missade väldigt grovt också. Med en någorlunda normal träffprocent hade han nog gjort två mål och vi hade inte behövt sitta på nålar på övertiden.

Kanske inte undra på att vi tyckte Anthony Taylors domarinsats var en smula rödögd. Han är från Salford i Manchesterområdet och borde inte få döma Manc-lagen överhuvudtaget.

Unisportstore

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
     
CSFC