csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4 Chelsea FC   9 sp 5 v 1 o 3 f 17 -10 mål 16 p
 
21 oktober 2017

CSFCs spelarbetyg

CHELSEA     Chelsea v              Watford    watford          
           4                             -                 2            (1-1)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2016-2017>

Watfords start-XI


Gomes, Kabasele, Britos, Mariappa, Femenia, Cleverley, Doucoure, Holebas, Pereyra, Deeney, Richarlison.

avb Karnezis, Janmaat, Wague, Gray, Watson, Carillo, Capoue


Målgörare

1-0
1-1
1-2
2-2
3-2
4-2Pedro, 12
Oliver Doucouré, 45+2
Pereyra, 49

Michy Batshuayi, 71
César Azpilicueta, 87
Michy Batshuayi, 90+5
CHELSEAS INSATS

6+ och 8+ för sista tjugo

Ännu en svag start men det finns som tur var kvalitet framåt. Men nervöst och skakigt spel i mångt och mycket på mitten. Slarvigt passningsspel vilket vi sett i många matcher nu. Det fanns dock lite vilja och motivation men dåligt med energi. De ser som vi sagt tidigare slitna ut av någon anledning.
Skänkte bort kvitteringen då de borde kunnat stänga ned. För att inte tala om det dåliga försvarsspelet vid tvåan. De tappade helt koncepterna i andra under en stund.
Otroligt starkt att komma igen och kvittera.
Toppbetyg för att de orkade komma igen och vända det hela. Underbart skönt. Vilken moral de visade efter att fått kämpa hela matchen. Andlös "underhållning" för oss Chelseafans. Viktig seger på alla sätt och vis.


Lite otur otur med s
SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Thibaut Courtois Kunde hålla sig varmt men inte över hövan prövad. Såg kvitteringen sent och kunde inte reagera. 6+
Antonio Rüdiger* Stabil på sin kant. Men blev nervös när Chelsea tappade matchen och gjorde onödiga misstag. Verkar inte helt bekväm i sin roll ännu men så har han ju fått hoppa in och ut mycket. 6
David Luiz Stötte väldigt mycket framåt, som om han spelade på mitten nästan. Fladdrig och skänkte bollen till Watfords kvittering. Några bra skottblockeringar i andra då han tog ansvar och spelade på en helt annan nivå än i första. 6+
Gary Cahill Gjorde några avgörande brytningar. Bäst i trebackslinjen även om Luiz tog över i andra. 7-
César Azplicueta Sämre inlägg än vi är vana vid. Störde Richarlison väldigt bra när denne hade öppet mål. Målgörare när han nickar in den från fel kant. 7
Tiemoue Bakayoko En kämpe men ibland blir det lite stökigt då hans bollkontroll behöver förbättras. Vi ser löftet i honom men han är en av de som saknar Kanté. Uselt försvarsspel vid andra målet. Bröt bra till sista målet där han fick en assist. 6
Cesc Fabregas Han är ingen defensiv mittare, men hamnar där ändå på grund av att spelet inte fungerar på mitten. Ändå gör han flera fina saker men just nu är han på fel ställe på planen, han längtar nog mest av alla efter Kanté.6
Marcos Alonso Hade inte en av sina bästa matcher, hade inte rätt tajming idag i bollmottag eller placering. 6
Pedro Vilket mål han gjorde. Och så assist till Bats mål. 7+
Eden Hazard Assist till Pedro. Kom för långt ned i plan vör att hjälpa till och det är inte hans bästa position. Försökte men han kan ju inte göra allt ensam. Chelseas bäste i andra halvlek. 7+
Alvaro Morata* Jobbar hårt men det känns som han blir för isolerad då andra får gå för djupt för att få boll. Britos vann nästan varje fysisk duell och där ligger ju hans svaga sida, det fysiska spelet. Kortad för frustration över att inte få något med sig. Rörde sig så bra, men kunde aldrig komma loss. 6+
---    
Michy Batshuayi In för Morata. 61 SUPERSUB!! 7+
Willian In för Alonso. 68 Bästa insatsen på länge. 6+
Davide Zappacosta In för Pedro. 86 För kort tid för betyg. -
CHELSEAS BÄNK


Caballero, Musonda, Zappacosta, Willian, Batshuayi, Christensen, Ampadu

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

Manager Antonio Contes INSATS

BETYG

Han får inte till spelet utan Kanté känns det som. Chelsea tappar mitten på tok för mycket vilket gör att nyckelspelare hamnar i fel positioner i fel lägen. Som fabregas för långt ned, liksom Hazard som tvingas ned för att söka boll. Om han sa något i halvtid så fick det diametralt motsatt inverkan för Chelsea tappade helt koncepterna efter några minuter i andra och Watford kunde rusat ifrån.
Fick till bytena idag.

6+

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Pedro

 


  KORT OM MATCHEN - oftast skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar o dy.

Förlorar Chelsea idag kan vi realistiskt sett sluta drömma om att behålla ligatiteln. Konkurrenterna är för bra och säkra i år. Så detta är en väldigt viktig match för resten av säsongen. För vi vill ju fortsätta kämpa om titeln. För som medierna påminner oss om stundligen, det är tre raka matcher utan vinst för Chelsea! Dags att vända på det.

Rüdiger tar wingbackplatsen, Pedro ersätter Willian framför och Morata är tillbaka.

Chelsea måste starta på full gas för en gångs skull och etablera att de verkligen vill något i den här matchen. Chelsea gör avspark.
    Kul fakta från kommentatorn. Chelsea har aldrig förlorat när Jon Moss dömer!
    Men Bakayoko börjar med ett felpass och det kunde blivit riktigt farligt. 1 Bra brytning av försvaret som tur var. Azpi tror vi det var. Sedan kontrar Chelsea ganska långsamt men det är offside.
    Det är bara att inse, det ser inte bra ut idag heller. Nervöst och det är Chelsea som får jaga boll. Första hörnan till Watford. 3 Viker farligt inåt och Courtois har problem att komma fram och boxa.
    Vi fick nog också fel laguppställning för det ser nog ut som Azpilicueta spelar wingback och Rüdiger har Azpis vanliga position.
    Hörna för Chelsea när Fabregas slår ett 60m pass. Kort hörna. 8 Pedro lyfter in mot Morata som inte får tag på bollen utan Gomes tar den.
    Offside igen, nu på Hazard. Är det ett tecken på självförtroende eller, för känslan är allt att Chelsea har väldigt många fler offside i år än vanligt.
    Chelsea har dock höjt sitt spel och sett farligare framåt än Watford nu. 10
    Hörna till Hazard men han hade ingen att spela så det var väl bästa som kunde bli. Kort hörna som letar sig fram till Pedro som utanför boxen klämmer till och VILKET MÅL det blir via bortre stolpkrysset. 12 Assist från Hazard. Hazard är förstås nyckeln nu när det är lite skakigt på plan. Han måste ta ansvar och visa sin kvalitet och sådant här hjälper ju. (Repris visar att det kanske inte skulle varit hörna, å andra sidan med tanke på hur Hazards tröja var mer strutig än en GB-glass så borde det varit frispark vid linjen. Holebas varnas också).
    Underbart pass till Fabregas som försöker chippa över Gomes, men denne får fingrarna på bollen och inget mål när det borde varit det. 17 Fab tyckte nog han var för nära för att våga behandla bollen först när Gomes rusade honom. Men chippen var för låg så det blev fel beslut. Fab som för övrigt rakat av sig skägget, hoppas det betyder något.
    Billig frispark till Richarlison som på sydamerikansk manér trillar för en vindpust och det blåser på Stamford Bridge. Hyfsat läge. 18 Dålig men Watford behöll bollen men inlägget också dåligt.
    Mariappa varnas när han gör ned Hazard bakifrån. Helt solklart. 19
    Gomes lyckas bryta ett inlägg till Morata, hade blivit farligt annars. 21 Chelsea har börjat ta grepp om matchen men det är långt från felfritt.
    Azpis inlägg bort när det är fyra blå att välja på. 22
    Rüdiger varnas när han stoppar Richarlison. 23 Inte solklart kort men Moss vill nog stämma i bäcken då det är lite irriterat på plan.
    Moratas inlägg touchas och lätt för Gomes. 27
    Cahill vinner mot tre Watfordspelare i nickduell. 28
    Det blir väldigt tråckligt och till slut så släpper Azpi ut bollen till en hörna istället för att välja inlägg. 29 Kort igen. Luiz skjuter men rakt på Gomes.
    Pedro orsakar en frispark mot han som faller lätt, han släpar med foten Richarlison och där har Pedro sin fot. Just i hörnet på boxen till höger. 30 Bra frispark mot första stolpen. Courtois till inkast. Långt kast, Rüdiger bort och sedan skott över.
    Bakayoko görs ned men Moss tllåter stampet, skott långt över sedan. 32
    Richarlison skjuter men mycket enkelt för Courtois. Watford har fått sticka upp en del sista minuterna. Delvis beroende på att Fabregas som bidrar med så mycket framåt, bidrar med mindre bakåt.
    Morata görs ned och Moss har missat det. Mariappa som redan är varnad slänger upp armen i hans ansikte. 33
    Uppbyggnadsspelet fungerar inte för Chelsea. Det blir för ofta bolltapp och brytningar för att vinna boll igen istället. Bakayoko gör det dock bra när vi skriver det, men så tappar Fab boll igen och försvaret får rädda honom. Chelseas kontring avslutas med dåligt inlägg från höger. Nästan allt Chelsea gör framåt idag tycks gå på den kanten.
    Watford har helt klart jämnat ut spelet nu. Chelsea måste spela rappare och med säkrare pass.
    Chelsea kontrar men lite för långsamt och Hazard får snurra runt då han inte hittar öppningar, så får Fabregas bollen och tvingar Gomes till en tv-räddning. 40 Hörnan skickar sedan Luiz upp på läktaren. Det är antingen eller för honom, vrålsnygga mål eller bollen på åskådarna.
    Morata är ordentligt uppvaktad då han blir isolerad där framme. Inte lätt att göra något ensam mot minst tre röda spelare hela tiden. De spelar också väldigt brittiskt fysiskt mot honom. Chelsea har börjat slå lite många långbollar igen. Chansspel.
    Bra frisparksläge för Watford. Långt ut mot kanten dock. 45+1 Bollen studsar förbi många till Bakayoko får bort den, en bit. Slutar med inkast. Långt kast av Holebas.
    Luiz nickar bort den till Doucoure som skjuter in bollen vid stolpen. Höger yttersida vid stolpen, Courtois ser den sent. SÅ ONÖDIGT. 45+2
    Conte är nog inte helt nöjd med halvleken även om Chelsea varit det bättre laget men så släpper de ju in mål igen. Var är det Chelsea som stängde ned matcher.

ANDRA
Chelsea borde hållit ledningen och det är moraliskt jobbigt att släppa den särskilt på hemmaplan på övertid. Mer energi behövs, men framförallt måste de bli bättre på mitten.
    Bra chans för Morata men det blir hörna. 46. Slutar med inlägg som slås ut till inkast. Bra start på andra i alla fall.
    Chelsea får en kontring men Watford är väldigt snabba tillbaka till sitt försvarsspel som de varit hela tiden. Fabregas miss med chippen kan bli dyr för oss.
    Inlägg som alla Chelsea missar men allra mest missar Richarlison som från fem meter missar öppet mål, störd av Azpilicueta. Det var en avgörande insats av Azpi. 49 Vilken miss.
    Så får de friläge igen och Pereyra får friläge då Bakayoko alibiförsvarar. USELT. 49
    Chelsea startade andra bra men det tog inte många minuter innan de helt tappade koncepterna.
    Rüdiger spelar farligt mot Richarlison då han redan har kort. Dumt och onödigt. 53 Frisparken leder till att Richarlison totalmissar öppet mål igen. Chelsea ser plötsligt ut som ett amatörlag igen.
    Det börjar lukta 2015-16 igen.
    Azpi bryter Richarlison. Chelsea är plötsligt helt värdelösa. Morata får kort för frustration då han inte får mycket med sig i det fysiska spelet.
    Chelsea ser uppgivna ut, väldigt frustrerade. Conte måste göra något.
    Luiz bryter igen. Det har han gjort några gånger nu i andra. Men Chelsea är inte på banan som man säger just nu. Offside igen på Morata. 58
    Det är bara att inse, det är något som inte stämmer i laget just nu.
    Hazard söker lucka får den inte. Ut till Azpi och hans inlägg bryts. 59 Watford spelar på energi och inspiration just nu.
    Hazard sätter upp Fabregas som snubblar till när han ska skjuta och det blir inget. 60
    En frustrerad Morata byts ut mot Batshuayi, kanske inte det byte vi ville se. Bats brukar dock vara bättre inhoppare än startspelare så... Chelsea måste dock hitta en kvittering snart.
    Hörna för Watford när Pereyra går fram. 63 Sedan sätter han sig ned och vill ha behandling. Reprisen visar att det knappast skulle varit hörna. Dubbelhörna som de tar väldigt lång tid på sig att slå. Byter in Carrillo för målskytten Pereyra. Usel hörna som blir till inlägg. Chelsea fort bort bollen.
    Ännu en sådan där Holebashörna mot främre stolpen. Leder till ingenting. 67
    Fabregas har oceaner av tid och sätter ett inlägg mot Bats många meter bakom honom.
    Willian på väg in för Alonso som haft en anonym match. Hade hellre sett Musonda komma in. 68 Men kanske är det här matchen då Willians usla säsong vänder... Chelsea går ned på fyrbackslinje.
    Känslan med tjugo kvar är inte bra. Watford försvarar sig bätre än Chelsea och de har fortfarande övertag på mitten. Det mest positiva är att Hazard verkligen tagit sig in i matchen, men det leder också till att han hamnar djupt.
SÅ hittar en boll fram till Batshuayi, supersub, Han nickar skickligt in bollen. Det är Pedro som står för inlägget. SÅ SKÖNT. 71
    Billig frispark till Watford, igen. Deng år fram till en fri spelare som nickar svagt i händerna på Courtois. Det är inte slut men som tur var missar Watford en hel del. 73
    Chelsea åt andra hållet men ett hårt inlägg tar i burgaveln istället.
    Cleverly skjuter, lätt touch på Fab till hörna. 74
    Luiz och Cahill kolliderar och båda går ned. Luiz trampar på Cahill visar reprisen. Båda haltar men kommer upp. 75 En kvart att vinna matchen.
    Offisde på Wilian men det såg roligt ut när Gomes missade bollen och Willian kunde nått den, men det hade ju vinkats av ändå. 77
    Kort när Watford sparkar undan bollen.
    Bats försöker prickskjuta in bollen från håll, utanför. Reprisen visar att det var klart närmare än vad målvakten trodde. 80 Watson in för Deeney.
    Hazard görs ned av Britos utan åtgärd. Så händer det igen av någon annan röd, Watson och Britos igen.. Nu äntligen vaknar Moss. 81 Vad stryk han får vår lille belgare.
    Finurlig frispark av Fab till Bats som i bra läge drar den över. Två missar nu men han har ju oroat framåt.
    Chelsea väggar sig fram men Bakayokos stickare till Bats var han inte alls med på. 84 Inte lång tid kvar att vinna det här på nu.
    Mossa friar allt för Watford när först Haz sparkas sedan dras Willian i armen och Watford får bryta. 84
    Bra boll in från Watford men förbi deras spelare. 85
    Boll till Bats men förbi. En chans som försvann.
    Så går Luiz ned på linjen och siktar bollen in på Azpilicueta som dyker upp bakom Bakayoko och sätter bollen i nät. UNDERBART. 87
    Fin aktion av Willian men han lyfter bollen över två fria spelare som dyker upp vid bortre stolpen helt obevakade. 89
    Så går Hazard ned igen utan åtgärd av Moss. Han får en nick i ansiktet.
    Watford har avslutat väldigt starkt så det är inte klart. Extratiden har inte annonserats men 90 min passerats.
    Chelsea kontrar med Bats och till Haz på kanten som tar det lugnt, håller i boll. Får hjälp av Willian, inkast Chelsea. 90+1
    Tillägget blir fem minuter då Watford maskat ordentligt och några små uppehåll samt alla byten. Hälften av det kvar.
    Hazard andra halvleks stora spelare men med ett mål och en assist får Pedro ändå äran.
    Publiken lämnar inte tillbaka bollen och mer tillägg förstås. Watford anfaller och Rüidiger görs ned med en armbåge. Frispark vid Chelseas straffområde. En minut kvar. Vågar vi hoppas?
    Willian söker Bats men på försvaret. Deras kontring bryts av Bakayoko som får fram den till Batshuayi som blir stor matchvinaare när han kämpar in bollen förbi Gomes, över honom. 90+5


  VILKEN MORAL ATT VÄNDA DET HÄR. Det vågade man knappt tro vid timmen. Vågade knappt ens hoppas på då mycket har gått emot oss hittills den här säsongen. UNDERBART när fotboll blir så, för oss! 
Men det är nog tyvärr bara att inse, skadan på Kanté kan stjälpa hela säsongen. Chelsea är ett helt annat lag utan honom. Att Drinkwater också är skadad underlättar inte. Det är mitten Chelsea tappar i varje match just nu. Med bättre effektivitet kunde Watford vunnit matchen. Borde kanske.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Jonathan Moss

BETYG

Hörna eller frispark? Linjemannen tog hörna och det blev mål så det gnälls, men annars skulle det varit frispark så... Hade problem med gnäll och irritation på plan. Vilket han försökte åtgärda med att korta lite generöst. De missade ett flertal lägen, vem som egentligen hade bollen över linjerna. Många billiga frisparkar, särskilt åt ett håll. Usel på att skydda de kreativa spelarna som han hela tiden lät sparkas ned.

Knappast
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy
Besök csfc-facebook: facebook