csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4 Chelsea FC   7 sp 4 v 1 o 2 f 12 -6 mål 13 p
 
30 september 2017

CSFCs spelarbetyg

CHELSEA     Chelsea     v      Manchester City    citizen      
           0                               -                 1            (0-0)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2016-2017>

Manchester Citys start-XI

Ederson; Walker, Stones, Otamendi, Sane, Sterling, De Bruyne, Fernandinho, Delph, D Silva (k), Jesus.

avb: Bravo, Danilo, Mangala, Toure, Zinchenko, Gundogan, B Silva


Målgörare

0-1Kevin de Bruyne, 69CHELSEAS INSATS

6+

Lagen tog ut varandra helt i första halvlek som såg ut som väntat till Morata tvingades av då City fick lite grepp om det. Det var inte samma energi och mod hos Chelsea som i onsdags. Trötta ben och hjärnor?
    En väldigt taktisk match. Bäst i Chelsea försvarsspelet som var betyget högre men övriga delar fungerade inget vidare. Vi är klart besvikna på spelet framåt även om Morata skadades tidigt.

Chelsea är faktiskt klart bättre på bortaplan hittills i år. Oväntat.


SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Thibaut Courtois Höll på att ställa till det ordentligt då han grovt missbedömde Jesus snabbhet. Revanscherade sig med en bra reflexräddning sista minuten av första. Inte mycket att göra på målet. 7+
Antonio Rüdiger Skötte sig mycket bra mot Jesus. Väldigt viktig blockering i slutet. 7+
Andreas Christensen Han är så lugn och stabil. Några viktiga insatser i andra. 7
Gary Cahill Solid insats men ändå inte så testad som vi trott. 7-
César Azpilicueta Hade en slags passiv wingbackroll som var lite svår att förstå när man bara såg i tvrutans begränsade format. 7
N'Golo Kanté Ovanlig position rätt högt upp på högerkanten. Kämpade massor men som sagt lite oväntad roll och position när mittfältet var rakt defensivt med tre spelare. Avslutade matchen mer i sin vanliga roll och där är han bättre. 7
Tiemoue Bakayoko Kraftfull, vann många tacklingar men bollen försvann också en del från honom. Gjorde en stark insats mot Silva. 7+
Marcos Alonso Gav Sterling lite för mycket utrymme. 6+
Cesc Fabregas Fick sällan chans att slå sina pass, stod för något eller några farliga bolltapp. Annars disciplinerad defensiv insats. Det är dock inte det han är bäst på. 6+
Eden Hazard Första ligastarten den här säsongen. Kom inte alls in i machen som senast tyvärr. Det lilla han fick och kunde göra var med kvalitet men för långt från mål oftast. 6+
Alvaro Morata Fintade bort Stones med en dubbeldribbling som var underbar. Fick gå av med lårmuskelkänning såg det ut som. Trist. 7
---    
Willian In för Morata. 35 Hade svårt att komma in i matchen, flera felpass direkt. Vi känner inte riktigt igen honm just nu. Han hittar inte in i matcherna, felpassar massor och tar för många felbeslut. 6-
Pedro In för Hazard. 72 Gjorde tyvärr inte så mycket avtryck. 6
Michy Batshuayi In för Bakayoko. 72 Fick inga chanser. 6
CHELSEAS BÄNK


Caballero, Pedro, Moses, Kenedy, Zappacosta, Willian, Batshuyai

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

Manager Antonio Contes INSATS

BETYG

Han var oroad inför med det tuffa schemat och det verkar ha spelat roll. Det har inte varit som i Madrid direkt. Tog in Willian när Morata tvingades av för att få in någon som kunde hålla upp bollen vilket inte fungerade i första. Försökte med sina byten vända matchbilden som säkert sprack redan vid Moratas skada.
Borde han roterat fler spelare då det verkade vara en del trötta hjärnor???

6+

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Antonio Rüdiger

 


  KORT OM MATCHEN - oftast skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar o dy.

Conte gör två ändringar i laget. In kommer Christensen som väntat för Luiz som är avstängd och så vilas Victor Moses. Rüdiger går in i backlinjen och Azpi lär väl spela wingback. I övrigt samma lag som spelade ut Atletico. Vi får hoppas på samma matchbild, fast med lite bättre effektivitet.

Det ser ut som samma 3-5-2 som i Madrid med Hazard i en friare roll bakom Morata, något som verkligen fungerade i onsdags. Azpi som höger wingback och med tanke på hur många assist han redan har till Morata borde nog Fabian Delph se upp.
    Citys bortatröjor är sannerligen inte i en färg som tilltalar oss, snarare borde de straffas för denna någon form av hot pink plommon camouflage.
    Frispark till Chelsea som tar den snabbt men Morata fick inte riktigt koll på bollen och City lyckades få bort den. 2 Synd, bra chans redan från start.
    Kanté in till Morata som nickar över när han söker bortre stolpen. 3
    Frispark mitt på Chelseas planhalva. 4 De Bruyne men lätt för Courtois.
    Kanté har gått mycket högt upp på högerkanten mot vanligt de första fem.
    Atkinson tycker Sterling söker frispark och friar i vad somhade varit mycket bra läge för City. 6
    City har fått lite mer ordning på sitt spel än Chelsea men det är Chelseas attacker som varit farligast. Intensiv start vilket som.
    Fabregas tycks fått de Bruyne som sin arbetsuppgift defensivt. Fab har slagit några pass som inte hittat fram än, men det vet vi ju att han kan över hela plan. 10
    City kortpassar och har mer boll, Chelseas pass lite längre och lite mer chansartade. Det finns dock en klar med egenhet om att inte slarva hos båda lagen som vet hur tappade bollar kan straffas.
    Så dräller Courtois med bollen och Jesus hinner nästan fram. Det blir motlägg och bollen över. Livsfarligt av Courtois. 12 Han var absolut inte medveten om hur snabb Jesus är där.
    Hazard till Kanté som får jonglera lite men backen kommer mellan innan han kan skjuta. 13
    Haz till Azpi som har bollen lite för långt ifrån och Delph hinner bryta. 14 Bra brutet av Alonso på de Bruyneinlägg. Men det blev offside, inte med mycket men.... Det hade blivit friläge annars. Hårfint.
    Matchbilden första kvarten väntad. Chelsea ser giftiga ut men City har mer spel. City försöker gärna ta sig fram via De Bruyne på Alonsos sida.
    Bakayoko tappar boll men Rüdiger reder upp situationen. I nsäta anfall är det Hazard som blir av med boll. Så blir det trassel på mitten av Chelseas halva och Atkinson ger City frisparken. 17 Kort boll bak till de Bruyne som lyfter för långt. City försöker markera bort alla korta alternativ för Courtois vid insparken, vilket var lite vad de gjorde när Courtois överraskades av Jesus tidigare.
    Det Chelsea behöver föränttra är att få mer grepp om mitten och störa City bättre där. Fabregas får knappt boll ute på vänstra mitten.
    Skott blockeras till hörna. Första. 19 Bort. Nästa boll in hoppar Stones in i Rüdiger och fick ont. Tydligen rätt ont. 20 Handledsskada verkar det som på närbilderna. När han tog emot sig mot marken alltså.
    Så ger Fab bort bollen och gratisanfall för City som Bakayoko reder ut. Både Fab och Courtois har varit passiva mot Citys aggresivitet. Det oroar lite. City täcker första uppspelen bra och ger inte Chelsea alternativ. Så får Morata en smäll av Stones, stämpling med bollen långt borta.
    Sterling som aldrig haft svårt att ramla omkull går ned i en duell mot Bakayoko. Det är hårt på mitten. 23
    Chelsea har inte fått med Hazard i matchen och det måste justeras.
    Bra inspel mot Morata, bort av Ederson och två räddningar av Ederson. En vid stolproten, farligt. Kort hörna. Målvakten ned och snabb kontring. 26 Sterlings inlägg förbi två Cityspelare. Farligt.
    Morata fintar Stones upp på läktaren men Walker hinner tillbaka och det blir hörna när Morata ska lägga in i en dåig vinkel.. 28 Hörnan bort och när Chelsea ska börja om kommer Rüdiger från offside.
    Snabb skott från Silva men Courtois bra med. 29
    Hazard lyfter snyggt bollen över sin motståndare men Kanté offside, men inte med mycket. Fyra offside redan, City chansar nog lite med offsidefällor. 30
    Hörna för City. 31 Nicken långt utanför.
    Det ser inte som en match med många mål.
    Sterling får lite väl många bollar och chanser på sin kant. Där måste Alonso täcka upp.
    OCH så händer det. Det som inte fick hända.
    Morata måste byta. Vet inte om det var något särskilt eller om det var flera saker som inträffat. Haltar när han går av så det kan varit något sedan i onsdags, baksidan av låret verkar det som. Willian in, det var oväntat. 35
    Hazard ser ut att vara anfallare men ligger väldigt lågt. Undrar vad taktiken är, eller om Chelsea bara vill hålla det här till halvlek och reda ut taktiken då.
    Willian får friaspark en bit ut från boxhörnet. Där har han överraskat förr. 38 Men han lägger den i enmannamuren. Lägg av alltså.
    Chelsea slarvar bort ännu ett anfall med en knapp offside. 41
    Fördel Chelsea när de Bruyne och Bakayoko brakar ihop, men Willians pass ut mot höger läses. 42, Chelsea börjar om.
    Sedan slår Willian bort en enkel boll till Hazard. Har inte hittat rätt än.
    Båda lagen försvarar väldigt bra så det är inte mycket chanser som ges.
    Alonso tillsägelse för att han drar ned Sterling. 44
    Azpi bryter en bra frispark från de Bruyne. Hörna. 44
    Bra hörna och kanonnick av någon. Courtois reflexräddade. Fernandinho?
    Två minuter tillägg.

ANDRA
Vidöppen match som kan sluta hur som helst. Slumpmässigt eller genom någon individuell briljans i något ögonblick. Eller 0-0. Många mål lär det nog inte bli.
    Chelsea långt från den energi och övertygelse de visade mot Atletico. Helt klart är det lite trötta ben och hjärnor hos Chelsea i jämförelse med i onsdags.
    Överraskande att Conte tog in Willian när Morata inte kunde fortsätta men förklaringen är nog, vilket experterna i studion inte berörde, att han ville ha en spelare som kunde likt Morata hålla upp bollen därframme. Vilket Willian än inte har gjort som vi hoppats.
    Bats kommer säkert in för att göra sin måltjuvsgrej mot slutet.
    Hörna till City. 48
    Hörna igen när Sterling försöker lägga in på bra pass från Silva. Bakayoko bryter när Sané försöker finta sig fram till skottläge på hörnan. 50
    Silva har sökt sig bort från Bakayoko på andra kanten och har redan gjort mer än i första.
    Christensen i duell mot Jesus, inte straff och det skulle det inte vara. 51
    Willian passar illa igen till Hazard och City hinner tillbaka. 52
    Christensen till hörna på Silvainlägg. Chelsea har tappat Silva i andra. Bollen till en fri Sterling, Högt högt över. 54
    City har börjat bäst i andra och Chelsea saknar helt anfallsspel just nu. 55
    Bra försvarsspel av Christensen. Och till slut kommer bollen bort men Chelsea spelar inte bra just nu. 56
    Willian görs ned och Atkinson pratade med Fernandinho. Nära kort antagligen. 58
    Hazard sparkas ned av Fernandinho som kortas. Bra läger för Willian. 60 Lite långt kanske.
    Variant till Hazard som går opch skjuter men Ederson är med vid stolpen. Bra gjort. 61
    Och så ännu en offside... Chelsea har dock varit med lite mer i matchen nu och några spelare visar större bekvämlighet med boll igen.
    Tempot har gått ned och lite ställningskrig senaste minuterna men Silva är den som kanske dominerar.
    Lurig boll fram där Jesus touchar såg det ut som men för lite. Courtois tar hand om den bra. 65
    Alonso blockerar riktigt farligt Silvaläge. 66 Så får de en ny chans vid inlägg. När Chelsea ska kontra blir det ännu en offside....
    Så får de Bruyne gata rakt fram och klämmer in bollen. 67 Fasen också. Men vilket skott han får på.
    Dubbelbyte på g, Conte försöker i alla fall ändra på det med Batshuayi och Pedro.
    Kanté med en riktigt viktig brytning när Silva lägger upp för Sterling. 71
    Hazard för Pedro och Bakayoko lite oväntat ut. Bakayoko har varit en av de klart bästa och kandidat till bäste Chelseaspelare men Conte hoppas väl Fabregas passningsfot ska vakna. 72 Conte försöker åtminstone vända matchbilden.
    Bra inlägg till Pedro som klackar men ingen är där. 76 Chelsea försöker i alla fall nu att verkligen göra mål.
    Azpi försöker hitta Bats men Ederson lyckas ta bollen. 78 Sedan är han utanför straffområdet utan att domarna gör något. Det har vi sett förut utan åtgärd.
    Azpi sedan med en avgörande brytning när en Cityspelare var på väg att friställas. Det är ju öppnare bakåt nu då Chelsea kastar sig framåt men frenesi. 79
    Felpass på felpass, lyckligtvis åt båda hållen. 81
    Fri Jesus men Rüdiger räddar. gneom att blockera ett uppenbart mål.84
    City utnyttjar Chelseas tidsnöd och Chelsea håller inte ihop som vanligt.
    Hörna som Courtois lätt tar hand om men kan inte hitta någon att spela ut till. ede Bruyne bryter tidigt. Och så felpass på felpass igen.
    Chelsea stoppas skickligt av City just nu. Deras försvarsspel i den här matchen är på flera nivåer över vad de visat tidigare, inte minst förra säsongen.
    Otamendi kortas när han gör ned Willian. 89 Fult, riktigt fult visar reprisen och hade träffen bara varit lite annorlunda hade det varit rött.
    Frisparken in men Christensens nick över. 90 Han kommer upp fantastiskt högt men kan inte få ned bollen.
    Tre minuter tillägg och CHelsea vågar inte chans och så blir det återigen offside. LÄGG AV
    Danilo på väg in.
    Bra inlägg av Azpi, nickas till hörna. Kort snabb hörna. 90+2 Kanté in i ryggen på Gündögan som backar in i hans upphopp.
    de Bruyne ut för Danilo. Släkten är värst. Hur kunde Mourinho släppa iväg honom utan återköpsklausul. Hans enskilt värsta felbeslut under hans två sejourer i Chelsea känns det som och idag fick vi betala dyrt för det.
   

Hemmamatcher är inte Chelseas grej just nu.
   
Chelsea var bleka idag men skötte ändå sig taktiskt men framåt hände för lite. Som tippat ett ögonblicks briljans avgjorde - tyvärr för helt fel lag. Det var inte det resultat vi trodde och hoppades på idag. Men hemmaplan verkar inte vara en fördel för Chelsea just nu.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Martin Atkinson

BETYG

Inga anmärkningar.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy
Besök csfc-facebook: facebook