csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
6 Chelsea FC   3 sp 2 v 0 o 1 f 6 -4 mål 6 p
Premier League Champions 2016-17
- always proud to be Blue -
28 aug - 3 sep 2017
  NÄSTA MATCH:

         Leicester b - 9 sep kl 16

  -

Nyheter v-35


SÖNDAG:
Fotbollsromantiken lever. Vem trodde Luxemburg skulle klara 0-0 mot jätten Frankrike, borta. Undrar om man sett fler missade målchanser än i den här matcher. Faktum var var att Luxemburg också hade ett stolpskott i slutet (Frankrike hade dock två ribbor). Det var inte att Frankrike spelade dåligt, de bara missade jättelägen och spelade som Arsenal men huvudet under armen och bara på ett enda sätt framåt.

Roberto Martinez håller sitt löfte och startar inte Eden Hazard mot Grekland ikväll, trots att det är en långt svårare och viktigare match än vad matchen mot Gibraltar var. Bra för Chelsea, men Hazard lär säkerligen få hoppa in och få en del matchminuter.
    Belgien säkrade avancemang till VM och Hazard komin minuten före det avgörande målet.

Mycket görs i medierna av att Chelsea skulle stämma Diego Costa för brutet kontrakt. En häpnadsväckande summa om 50mpund nämns, dvs samma som Chelsea ska begärt i övergångssumma. Vi tror inte det här är mer än skrämskott än så länge och tror det är mest en mediegrej. Dock, med tanke på att Chelsea har Costa med i PL-truppen (men inte lär ta med honom i CL-truppen om ryktena stämmer) är det säkert en möjlighet. För Costa har helt klart brutit sitt kontrakt med Chelsea genom att vägra inställa sig för tjänstgöring så att säga.Vi får se var det hela leder. Medierna älskar det för det ger ju rubriker, vi fans är mest trötta på allt tjafset.

LÖRDAG:
Vi blev utsatta för en av fotbollens många mytbildningar under torsdagens Deadline Day. Ross Barkley var aldrig på någon läkarundersökning på Cobham och avbröt ingen transfer. Det säger källor både runt Chelsea och Ross Barkley. Men han tvekade om att gå till Chelsea när han hade erbjudande och klubbarna ska varit överens, dock ej i sista stund alltså. Att han är borta 12 veckor lär säkerligen inverkat på hans vilja att skjuta upp beslutet om sin framtid. Det är ju ändå nästan januari innan han kan spela igen så varför hasta fram ett beslut. Det kan och måste man ju acceptera. Oxlade däremot bangade då han insåg att Conte såg honom som wingback, den roll han spelat bäst i de senaste åren - men själv tror han att han är en mittfältsgeneral.

FREDAG:
Otroligt men sant. Premier League-truppen var tvungen att vara inne idag kl 17 svensk tid. I den finns en viss Diego Costa med!
    Högst 17 spelare som inte är "home grown" får finnas med. Chelseas trupp är bara på 21 man och inte 25 som får vara. De som räknas som home grown i truppen är: Victor Moses, Cesc Fabregas, Gary Cahill and Danny Drinkwater.
    Det spekuleras i att Chelsea gjort det för att skydda sig i en eventuell juridisk fajt. Costa kan ju inte hävda att Chelsea inte låtit honom få chansen om han är med i truppen.
    CL-truppen ska lämnas in senare idag, är han med där också är det onekligen ett varningsskott. Tekniskt sett betyder det dock inget då en ny CL-trupp lämnas in i januari för de klubbar som är kvar i playoff. Har Atletico då hostat upp vad Chelsea begär (och ska ha) kan de anmäla honom.

OFFICIELLT:
Nu är det även officiellt att Loic Remy lämnar Chelsea för Las Palmas i La Liga. Vi önskar honom lycka till och hoppas han kan komma tillbaka från sin svåra knäskada under förra säsongen. Inget sägs som vanligt om övergångssumman men tidigare har det spekulerats i att Chelsea släpper honom gratis.

Chelsea Ladies fortsätter har världens värsta tur i lottningen till Champions League. Förra året fick de Wolfsburg i första matchen, i år blir det Bayern München som nyligen slog Chelsea i en träningsmatch i Österrike.

Alvaro Morata är nominerad till Månadens Spelare för augusti. Det kan man kalla en bra start på hans Chelseakarriär.

Ethan Ampadu är nominerad till Månadens Spelare för PL2-ligan.

Nya uppgifter säger att Chelsea tydligen betalade klart mindre än väntat för Danny Drinkwater, vilket kanske rehabiliterar Emenalos tröghet i övergången. Nu sägs det att Drinkwater "bara" kostade 30m pund mot från början begärda 40 och vad vi trodde tidigare en affär om 35. (Det är som vanligt dock olika uppgifter i olika tidningar). Trots besparingen! hade nog Conte liksom vi fans hellre sett att övergången hade skett tidigare. Å andra sidan tycks Leicester gjort ett jättefynd i Adrien Silva för bara runt 22m pund vilket gjorde att Drinkwater kunde säljas, så affärsmässigt vann nog Leicester över Emenalo ändå.
    Sena uppgifter säger att det är problem med Silvas övergång. FA säger sig inte fått pappren medan Leicester säger att allt var ordnat i tid. Vi får hoppas det är så för något fiasko a la Reals vid de Geas övergång är inte vad Leicester behöver nu. Å andra sidan, när klubbarna vägrar göra sina affärer i tid utan ska hänga på låset som något form av mellandagsrea får de skylla sig själva.

Marcos Alonsos härliga frispark mot Spuds är nominerad till Månadens Mål.

Danny Drinkwater skrev ett femårskontrakt vilket är mycket i Chelsea för en 27-åring. Som alltid sägs inget om transfersummor men den anses hamnat på höga 35m pund.

Danny Drinkwater tar nummer 6 och Davide Zappacosta har valt nummer 21. Det ska bli väldigt roligt att se dem i aktion framöver. Drinkwater lär ha mindre problem att vänja sig vid Chelsea och ligan medan Zappacosta måste vänja sig vid båda.
    Annars är ju nästa match Leicester vilket måste kännas lite konstigt för Drinkwater.

OFFICIELLT:
Efter midnatt och efter läggdags om vi säger så lyckades Chelsea äntligen få till övergången för Danny Drinkwater som nu också är Chelseaspelare.
    Med de nya värvningarna ger vi ledningen ett sent och knappt godkänt. De borde fixat det här tidigare men bättre sent än aldrig. Chelsea har nu inte bara en mycket stark startelva utan också hyfsad bredd i truppen.

TORSDAG:
OFFICIELLT:
Fikayo Tomori har lånats ut till Hull för säsongen.

OFFICIELLT:
Chelsea och Torino har bekräftat att Davide Zappacosta är en Chelseaspelare. han har skrivit på ett fyraårskontrakt.
    Ska bli otroligt intressant att se om Conte hittat en spelare som Marcos Alonso. En ingen trodde på men som blev fansastisk. Zappacosta kan spela både höger och vänster.

Så är fönstret stängt och Chelsea gjorde inget förutom förlorade Ross Barkley på läkarbordet. Nu kan det dock fortfarande bli så att klubben fick klart med Davide Zappacosta och Danny Drinkwater i tid, dock absolut inget officiellt. Vet inte vad man ska säga.

OFFCICIELLT:
Nathan går på lån till Amiens för säsongen.

Många underliga saker har vi sett under Silly Season, men Ross Barkley tar priset. Kommer vi någonsin at tfå ett svar eller bra skitsnack!

Hazard startade för Belgien mot Gibraltar, bra att han får speltid. Hoppas dock han bara blir inhoppare mot Grekland. Han har också gjort mål.

Chelsea har bekräftat att Charlie Wakefield, 19 år, och Christian Cuevas lämnar. Cuevas permanent till Twente och Wakefield på lån till Stevenage. George McEachran har förlängt sitt kontrakt till 2019.

Tio timmar kvar för Chelsea att rädda transferfönstret. För ännu en gång, för vilken gång i ordningen de senaste åren vet man knappt, får Chelsea absolut inte godkänt för sommartransfers. Det har varit på tok för många ut innan några in har varit klara. Truppen har inte stärkts vilket var nödvändigt, ÄR nödvändigt. Aldrig att Chelsea kan klara av att spela 60 matcher med så få spelare, färre än förra året. Då hade vi röta med skador, fick nästan inga alls. I år har vi redan haft lika många som hela förra säsongen!
    Bakayoko ser ut att kunna bli en yngre uppgradering av Matic när han kommer in i det. Han är helt klart bra mycket rörligare och flexiblare än serben. Ja vi erkänner att vi tidigare var skeptiska då vi inte såg behovet, men då visste vi inte heller att Matic ville lämna. (vår ursäkt ;) Rüdiger är helt klart en bra värvning där bak och där har vi ju flera lovande också inkl utlånade. Morata var en värvning vi ville ha, även om vi då tänkte honom tillsammans med Costa. Nu har vi förlorat Costa, sålt Matic till värsta konkurrentera (det kommer att ta halva säsongen innan vi kan förlåta det). Tappat ledaregenskaper med JT och så vidare. Caballero är en vettig back-upmålvakt då Begovic egentligen var lite för bra för den rollen. (Måste vara den otacksammaste rollen av alla i en fotbollstrupp).
    Vi har inte gjort sådana där konstiga idiotvärvningar som Djilobodji, Hector som vi är vana vid att Emenalo hittar på. (Värvningen av Kylian Hazard ser vi nog mest som ett försök att hålla kvar Eden). Värvningar ingen kan förstå och där spelarna snabbt försvinner bort på lån. Några spelare som verkligen borde sålts har inte sålts.
    Sammantaget är facit INTE GODKÄNT med tio timmar kvar att förbättra resultatet. Två spelare borde komma in, minst. Wingback, mittfält och kanske även anfall hade behövt back-upspelare. Förstauppsättningen är vi rätt nöjda med, men där bakom är det ekande tomt. För de som ser glas som halvfulla kan vi säga att det ger ju ungdomarna en chans, för de som ser glaset som halvtomt säger vi; vi har ju redan lånat ut de bästa ungdomarna!

    Vårt enda hopp snart är att det blir en stor överraskning som dyker upp för Chelsea. Någon det inte skvallrats om hittills, för nu har så gott som alla som knutits till Chelsea gått till andra klubbar utom Drinkwater.

OFFICIELLT:
Det har varit känt ett tag men nu gär även Chelsea ut med att Jordan Houghton återvänder till Doncaster på lån över säsongen.

Sista dagen på den idioti som är silly season. Kommer Chelsea att handla. Ärlligt talat högst tveksamt. De an betala idiotsummor för Drinkwater men mer än det.... vi tror inte på det.
      Inte ens Chelsea kan få in backups. Vi får hoppas på inga skador. Nästta säsong beror på läkaravdelningen.
    Emenalo och Granovskaia har misslyckats något kapitalt att det kommer att hota Chelseas framtid. Men de två får ändå vara kvar när Conte sparkas för att han inte kan trolla fram titlar utan spelare.
    Den bästa affären Roman Abramovich kan göra nu är att göra sig av med Emanalo som kan göra affärer på unga spelare men som inte är särdeles duktig på att förhandla. Kanske borde Marina Granovskaia också få lite mer förhandlingsutrymme (dvs pengar) än hon verkar haft. Underligt nog med tanke på hur ruskigt mycket Chelsea gjort på försäljningar och det lär ju bli 40-50m till på Costa. Frågan är dock om den försäljningen är viktigare för dem än det är viktigt att förstärka truppen?

ONSDAG:
Med tanke på att Oxlade tvärvände och tror han har större chans att ta plats i Liverpool vet vi nu hur verkligt svårt det är även för stora klubbar att värva i sommar. Nu ser enda hoppet om förstärkningar ut att bli Drinkwater och att betala överpris för honom imorgon. Väldigt lite skvaller har kommit från Chelsealägret hela dagen. Klubben måste kanske t o m överväga att bryta några lån om det ens är möjligt. Det andra alternativet det pratas om till Chelsea är Fernando Llorente och vi vet inte hur ev lån av Renato Sanches påverkar det hos Swansea.

Näst sista dagen på fönstret och något borde hända. Plötsligt är det Drinkwater igen som är mest aktuell och absolut inte Oxlade-Chamberlain.

TISDAG:
OFFICIELLT
Den tredje brodern Hazard blir Chelseaspelare. Kylian Hazard, 22 år, kommer från ungerska Ujpest och har skrivit på ett kontrakt med okänd längd! Han är liksom storebror Eden en offensiv mittfältare och kommer framförallt spela med utvecklingslaget.
    Som alltid sägs inget om övergångssumman.
    Känns väl rätt mycket som om det är ett steg i att ytterligare knyta Eden till klubben. Thorgan som tillhört Chelsea men som spelar för Mönchengladbach nu lär också ha en återköpsklausul det talades mycket om i höstas då han gjorde stor succé.

MÅNDAG:
OFFICIELLT:
Jeremie Boga som så oturligt missade sin chans att imponera då Cahill tog sin utvisning mot Burnley har förlängt sitt kontrakt med tre år och därmed är det klart att han också lånas ut. Till Harry Redknapp i Birmingham City.

Det talas mycket om att Antonio Conte gjort helt klart att han är kvar i klubben. Efter matchen igår betonade Conte att han är mer en coach än en manager. Det är vad som händer på plan som är hans kungadöme och prioritet. Han har sagt sitt om förvärv men kan inte påverka situationen då det är marknaden som bestämmer. Ledningen försöker få till hans önskemål och ibland är det möjligt ibland är det inte möjligt.

Fyra dagar kvar för ledningen att få in de nödvändiga förstärkningar som Chelsea behöver i truppen. För truppen är absolut för tunn just nu med tanke på alla de fronter Chelsea ska tävla med ligan, ligacupen, FA Cupen och Champions League.       Det jobbas säkert på det men ärligt talat just nu känns inget jättehett. Alex Oxlade-Chamberlain har känts hett men den ev värvningen har alltmer knutits till Liverpool. Drinkwater verkar inte vara nära heller då Leicesters prislapp är orealistisk. Ross Barkley har kommit tillbaka i ryktena men även där är ju prislappen inte direkt uppmuntrande. Chelsea behöver engelska spelare på grund av kvoter, men även utländska namn saknas som heta spekulationer.
    Vi ska dock inte ge upp för förra säsongen kom Marcos Alonso och David Luiz överraskande in väldigt sent innan transferfönstret stängdes.

Annars är det landslagsuppehåll i två veckor och det är vi som vanligt inte ett dugg roade av. Vi är inte heller särdeles nöjda med att Eden Hazard har kallats in till landslagsuppdrag, fast ska vi se något positivt i det är ju att han behöver matchträning - det märktes tydligt i fredags då han gjorde en försiktig och lugn comeback med utvecklingslaget.

CSFC hade Arsenal som fyra i tipset. För vi trodde på deras nyförvärv. Vi hade inte räknat med att Wenger skulle bänka dem och spela spelare som inte längre vill vara med i klubben. Det är väl för sent att ändra tipset och säsongen är lång, för Arsenal ser den ut att bli väldigt lång.

PL-mästare 2017

 

Rykten, notiser m m, v-35


TRANSFERS i sommar>>

Samtliga PL-transfers i sommar>>

SÖNDAG:
Ibland undrar man verkligen över sportjournalister när en annars duktig en som Dominic Ffifield från Guardian sitter i Sky och påstår att Tottenham nu är en attraktivare klubb för att Llorente valde dem. Har människan noll koll. Anledningen var solklar, Emenalo vägrade ge flerårskontrakt, Tottenham gav 33-årige Llorente ett 2+1 kontrakt vilket var långt från vad Chelsea erbjöd. Det handlar inte om Tottenhams dragkraft, det handlar enbart om Emenalos idiotiska 30'årsfilosofi och att en något äldre spelare ville ha ett så långt kontrakt som han kunde få.

Alvaro Morata kom in och fullständig avgjorde mathcen mot Itatlien med sitt 3-0 mål. Han hade faktiskt en boll till i mål, men blåstes av för offside.

FREDAG:
Det är inte officiellt ännu men Loic Remy ska vara klar för Las Palmas. Han har skrivit ett tvåårskontrakt efter att ha läkarundersökts i London.

Det talas nu om att det skiljer 5m mellan Chelseas krav på 50m pund för Diego Costa och vad Atletico är villiga att betala. Kanske löses det ikväll före midnatt.
    Fast vi har också sett uppgifter om att Atletico bara vill betala hälften av vad Chelsea begär. Vi räknar inte med att det här blir klart idag.

En så ovanligt som en objektiv artikel i Daily Mail denna sommar, men så handlar den uteslutande om vår nye Davide Zappacosta som låter mer och mer intressant. Särskilt hans förmåga att slå bra inlägg. Det har kanske inte varit Moses allra starkaste sida. Läs mer här>>

Vi fick höra att Ross Barkley ändrade sig under läkarundersökningen och avbröt övergången från Everton. Att han har svårt att bestämma sig tycks bekräftat av reaktioner från Evertonfans. Det har också framkommit spekulationer att han ändrade sig inte, han klarade helt enkelt inte läkarundersökningen så det hade ändå inte blivit affär. Vad svaret än är, bisarrt var det.

Här är en artikel med lite mer fakta kring Davide Zappacosta som var årets stora värvningsöverraskning hos Chelsea. Vi hoppas det var en lika bra värvning som Alonsos visade sig vara. Omdömena i artikeln från italienska journalister är mycket lovande. Läs mer här>>

En fråga som hänger kvar är vad hände med Loic Remy till Las Palmas. Det såg klart ut men inget har hänt ännu. Dock så är det spanska fönstret fortfarande öppet så det kan hända under dagen och kvällen. Även Diego Costas övergång till Atletico kan ske nu, förhoppningsvis då det är en distraktion som klubben inte behöver. Å andra sidan då Atletico ändå inte får registrera honom kan en övergång för Costa ske när som helst och är inte bundet till ett transferfönster. Men om Atletico vill låna ut honom för att han ska få spela matcher, då måste det ordnas idag.

Martin Samuel har skrivit en artikel som gör slarvsylta av hur klubbarna har agerat i transferfönstret. Man behöver inte hålla med om allt, men nog har han både en och annan poäng. Även om CSFC inte håller med om hans åsikt att transferfönstret inte ska stängas när ligorna startar, hans skäl är att övriga fönster är öppna och det är ju helt rätt - därför måste fönstrens stängning i samband med ligastart ske överallt. Läs hans artikel här>>

TORSDAG:
Fem minuter kvar och varken Zappacosta eller Drinkwater är klara. Barkley gjorde det underligaste vi någonsin sett. Chelsea är en jätteflopp just nu. Men de har fem minuter på sig att bli nästan godkända.

Danny Drinkwater affären kommer kanske inte at bli klar före midnatt. FA har gett klubbarna dispens att diskute vidare.

Det strular fortfarande mellan Leicester och Chelsea då Emenalo och Granovskaia försöker pruta på Drinkwater. Fel tillfälle. Nu är det bara att betala och se till att fixa det här.

Sky påstår att Chelsea har värvat Ross Barkley för 30m? Sedan togs det bort omedelbart. Barkley ska ha påbörjat sin läkarundersökning och sedan plötsligt ändrat sig... ingen förstår någonting. Men inget verkar fungera för Chelsea det här fönstret. FULLSTÄNDIGT OBEGRIPLIGT. Inte för att Barkley på något sätt var en drörmvärning men så beter man sig inte.

Mahrez håller på att förvirra alla. Nu rapporteras att han är i Paris. Vi kan nog helt avskriva honom till Chelsea nu. Drinkwater och Zappacosta blir våra sista värningar.
    De lyfter det till nästan godkänt för Emenalo.

Danny Drinkwater väntar på Cobham för att få tillåtelse att göra läkarunderskningen. Den måste bli snabb nu.

Sky uppger att Barnet har värvat tillbaka Malakai Mars från Chelsea. Har inte hört talas om honom. Måste vara en ungdomsspelare som aldrig fick chansen.

Tre timmar kvar och vi tror Zappacosta och Drinkwater blir klara i tid. Vi hoppas fortfarande ryktena om Mahrez stämmer men undrar då inga stora medier s a s plockat upp det. Men vilka alternativ han skulle ge Conte.

Chelsea ska ha bjudit 32m för Drinkwater men lär få gå upp tre miljoner till. Då blir det nog klart. Antar Drinkwater väntar i kulisserna för läkarundersökning nu.

Zappacosta läkarundersöks just nu. Avtal om fyra år ska vara klart. 23m plus add-on är transfersumman.

Sporting har accepterat ett bud om 30m pund för Adrien Silva vilket nog innebär att Danny Drinkwater släpps till Chelsea, för.... 32m pund som Chelsea lär bjudit idag. kl 20.00

Engelska medier tror inte på att Riyad Mahrez går till Chelsea idag. Leicester lär begära 50m pund, alltså mer än den summa som svenska medier hävdar det handlar om. Synd, för det hade varit en intressant värvning. Dock en riktig soppa med att han lämnade landslagssamlingen för att göra klart med en ny klubb men ingen klubb lär kontaktat Leicester.
    Men de är inte samstämmiga. Daily Express t ex säger att Leicester accepterat budet om 45m. Mirror säger att ingen händer utan Mahrez har gjort bort sig.
    Risk att vi måste vänta ut midnatt för att få klart besked. kl 19.45

Mbappé är nu klar för PSG. Vi förmodar det är ett lån till nästa sommar då de betalar 166m pund eller så för att lura FFP-reglerna. Sjukt att sådant kan få förekomma. PSG har dock ett lag som kanske på allvar kan utmana Real i Champions League, om de får ihop det.

Davide Zappacosta har lämnat Rom på ett privatchartrat plan till London. Tajt men det är en affär som kan bli klar idag. Klubbarna är överens och personliga villkor blir nog inga problem då engelska klubbar betalar bättre än italienska. Läkarundersökningen måste dock klaras antar vi.

450 miljoner kr säger Expressen att Mahrez kostar Chelsea. Inga stora medier har dock bekräftat att något verkligen händer. Kl 18.30

Spruckna affärer? Lemar till Arsenal verkar spricka. Mbappé är inte klar för PSG. Sanchez verkar stanna i Arsenal. Än kan det ändras men...

Bundesliga har stängt sitt transferfönster. Italien stänger kl 23, England 24 och Spanien imorgon midnatt.

Loic Remy ska vara nära Las Palmas, men det är en affär som kanske blir klar först imorgon. Liksom Diego Costa, men där ser inget ut att hända. Frågan är om Costa stannar i Brasilien eller tänker komma till London för att hämta lönen genom att träna med juniorerna?

beIn sports säger att Leicester accepterat ett bud från Chelsea på Riyad Mahrez. INte den trovärdigaste källan men detta låter jättebra.

Davide Zappacosta har den bredd som Conte vill ha. Vi vet ju inte så mycket om honom men nu framkommer det att han mestadels spelar till höger, men precis som Azpilicueta kan han spela på båda sidor. Så han breddar konkurrensen med både Moses och Alonso. Det är svårt att säga men den här affären tror vi händer och blir klar under kvällen.

Tottenham kan inte göra helt klart med Llorente förrän Wilfried Bony klarat sin läkarundersökning hos Swansea. Till ersättaren är klar släpper inte Swansea Llorente. Smart agerat av Swansea som är dagens vinnare i mångt och mycket med 15m pund för Llorente och ett lån av Renato Sanches.

Danny Drinkwater ser ut att vara på väg. Problemet är att Leicester vill ha in en ersättare innan de släpper honom. Kan bli svårt.

Det verkar som det handlingsförlamde Chelsea lät Tottenham komma in och få Llorente för 15m pund. Mer än Chelsea erbjöd och Swansea sa ja. Tottenham erbjöd honom också tvåårskontrakt med chans till förlängning om ett år. Något som ageisten Emanlo vägrar i Chelsea. Ingen över 30 år får ju mer än ettårskontrakt för denne som tycks hata spelare som inte är unga nog att ha återförsäljningsvärde. Den här missade affären säger otroligt mycket om hur Emanalo sköter Chelsea.

Oj, nya uppgifter säger nu att Citys bud på Sanchez är inte bättre än 55m medan Arsenal ska slagit till med enorma 92m pund för Lemar. Långt mer än dubbelt så mycket som de erbjudit under tre liknande bud. Lemar själv spelar en superviktig kvallandskamp mot Holland idag och Dechamps har klart sagt ifrån att han låter inte någon hålla på övergångsaffärer under de dagarna. Fråga inte hur det är tänkt att gå ihop?!

Everton säger att inga bud kommit på Ross Barkley. Som vi skrev tidigare idag verkar intressenter som Tottenham och Chelsea avvakta hans långtidsskada och att priset bör sjunka i januari.

Nu går Marca ut och säger att Mahrez är inte på väg till Barcelona. Det gick för några timmar sedan rykte om att han var där. Så nu är Chelsea förstaryktet kring Mahrez igen....

Kyle Jameson är på väg till WBA. Han får ett ettårskontrakt. Har ni inte hört om honom så är det inte underligt för han är bara 18 år och platsar inte i Chelseas U18.

Äntligen ett Chelsearykte. Davide Zappacosta från Torino. Höger wingback som backup till Moses. För 23m pund. Han är 25 år och på väg till London. De vet redan hans lön, om 45k i veckan... Hoppas han är ett lika stort fynd som Marcos Alonso. För ärligt talat, då vi inte följer Serie A vet vi väldigt lite om honom. Han har dock gjort fyra landskamper för Italien.
    Ryktet har växt kraftig senaste timmen, efter kl 15. Fast hur The Sun kan få det till att han skulle vara den nye Costa - det kan nog bara förklaras med att någon tog eftermiddagens fikarast på puben.

Sun påstår att Manure lagt ett jättebud på Willian. Det kan vi inte under några omständigheter tänka oss händer. Fast under Emenalo vågar man inte ta något för givet längre.

The Sun hävdar också att Chelsea lagt ett tredje bud på Danny Drinkwater, på 32m pund. Fortfarande under vad Leicester lär kräva men mer än vad Drinkwater hade varit värd om han inte varit engelsman.

Renato Sanches är klar på lån till Swansea. Det lär säkert öka deras chanser att klara sig kvar i PL.

Arsenal lär ha dubblat sitt bud på Tomas Lemar och bjuder nu 90m pund. Kan vi tro på det?

Diego Costa är kvar i Brasilien. En ev övergån till Atletic kan ske imorgon då La Liga har sitt fönster öppet längre (en konkurrensfördel som sagt ökar kraven på att alla ligor ska ha samma deadline, utom förstås de nordiska som spelar andra säsongstider). Det pekar också på att det blir ingen affär då Uefa ju kräver att alla papper ska vara underskrivna och klara senast två timmar efter deadlinetiden. Så ska Costa bli klar för Atletico lär han nog få skynda sig till flyget, vare sig det blir till Madrid eller London.

Everton ska ha försökt värva Batshuayi.

Igår kväll och i natt ska Mahrez varit i London istället för med Algeriet. Nu sägs det att han är i Barcelona... Kan bli intressant att se vad som händer.

City ska lagt ett andra bud till Arsenal för Alexis Sanchez. Summan ännu okänd. Arsenal lär dock sagt att de säljer inte Sanchez för bara pengar då de inte har tid att ordna ersättare (som om de inte vetat ett halvår att han vill dit) utan vill ha spelare också. Det talades mycket om Sterling igår och Sturridge tidigare.
    Budet sägs nu vara 60m pund och Arsenal tänker försöka ännu en gång med Lemar från Monaco, precis som Liverpool också försöker värva honom, och Barcelona....ja, ni ser hur det ser ut i silly seasonrykten just nu. (Arsenal lär satt en prislapp om 70m pund för Sanchez, en spelare med ett år kvar på kontraktet... Arsenal jagar också Draxler enligt vissa källor).

Tottenham rycker också i Ross Barkley nu innan fönstret stänger. Spudsfansen i NE17 är extatiska på olika forum. Lura Chelsea på två spelare det är som att vinna Eurojackpot för dem. Payback för när vi plockade hem Willian mitt framför näsan för några år sedan.
    Det är nästan som man nu vill ha Barkley mycket mer bara för det, även om vi fortfarande inte helt klart ser hur Conte tänkt använda honom.

Då vart det klart att Chelsea förlorade Fernando Llorente till Tottenham för de slöade och var inaktiva. Övergången till Spuds är klar. Det är en stor miss av Chelsea som hade haft nytta av Llorente som targetanfallare att slänga in vid behov. Klantigt, som alltid av Emenalo etc. Han hade varit Chelseaspelare om de hade skött sitt jobb. Inte undra på att Conte är så frustrerad på dem. Ingenting alls verkar hända hos Chelsea idag. Inga nya rykten, inget som händer med gamla rykten. Chelsea har gjort några bra affärer men långt från tillräckligt för att stärka upp truppen för alla de uppgifter som väntar. Bara Arsenal får väl sämre betyg på marknaden just nu. Tottenham har spurtat starkt, men de har ju för vana att göra alla sina affärer precis när fönstret stänger. Säkert jobbigt för managern men när de lyckas med dem så...

Chelsea gjorde ett försök med Rafinha från Bayern München vilket omgående avfärdades av tyskarna.

Nu framkommer det också att trots ryktena har Chelsea inte pratat med Leicester om Mahrez. Också en miss känns det som då han hade varit ett bra komplement till Willian och Hazard.

Chelsea har varit duktiga på att sno transfers från andra, nu blir själva utsatta för det. Oxlade om vi kan säga det om en spelare som ändrar sig och inte vågar. (Ryktena säger nu också att Liverpool fick betala 5m mer än vad Chelsea skulle betalat, i add-ons ... så det handlar också om pengar idag. Nu ska Tottenham vara närmast att värva Fernando Llorente. De ska vara överens med Swansea. Om det är sant måste vi verkligen ifrågasätta ledningens kompetens - igen. Det är ju inte managern som sköter sådant här i Chelsea. Conte kan bara önska och hoppas.

Som sig bör på Deadline Day flyger ryktena vilda idag. Spelare ska än hit och än dit beroende på vilken källa man väljer att läsa, tro eller inte tro på. Idag handlar det om pengar, vilka som vill betala överpriser eller inte.

Ross Barkley blir alltmer ett alternativ då Drinkwater är svår att värva med den prislapp han har och Oxlade gick till Liverpool. Barkley är dock långtidsskadad och Chelsea vill ju ha någon inför Champions League. Därtill är Barkley nu inne på sista årets kontrakt vilket gör att summan blir klart lägre i januari.

Dagens mest förvirrande rykte, av många, är Riyad Mahrez som fått ledigt från Algeriets landslagsläger. Men enligt alla källor har Leicester inte fått något bud på honom på tre veckor, det senaste var ett från Roma som de sköt ned snabbt. Så varför är Mahrez ledig för att ordna med en ny klubb? Så här lär det bli under dagen. Han ska ha checkat in på hotell, i London, igår kväll.

Marca säger att Chelsea kräver att Diego Costa ansluter till klubben innan de diskuterar en affär med Atletico. Skamvrån för Costa alltså. Nu är en affär mellan Chelsea och Atletico ang Costa inte bunden av deadline day då Costa ändå inte kan spela för Atletico, registreras för dem, förrän i januari. Men om affären inte blir klar idag kan inte Atletico heller låna ut Costa så han får speltid i höst.

Noterbart och ännu ett skäl till att Fifa MÅSTE reglera transferfönstren. La Ligas deadline day är inte förrän midnatt imorgon!

ONSDAG:
Liverpool och Arsenal är överens om Oxlade. Samma prislapp som med Chelsea, skillnaden är ju spelaren som inte vågade försöka slå sig in i Chelsea. Nu påstås det att han var Scouserfan som barn, när vi redan för många år sedan underhölls om att han växte upp som Chelseasupporter. Det mesta kring Ox börjar kännas som efterkonstruktioner.

Spanska AS säger nu att det är klart mellan Atletico och Chelsea. Vi får hoppas det. Summorna verkar se ut som tidigare redogjorda runt 40m pund plus 10m för add-ons.

Alex Oxlade-Chamberlain ska ha tackat nej till Chelsea och Liverpool ska lagt ett bud om 30m pund som Arsenal sagt nej till. Tvärvändning alltså. Så mycket för att vi gick på det ryktet, men klubbarna lär varit överens det var spelaren som inte ville till Chelsea, vilket onekligen styrker uppfattningen att han absolut inte vill spela wingback vilket säkert var hur även Conte såg honom. (Oxlade själv ser sig tydligen som en playmaker och tror han kan bli det i Liverpool). Arsenal och Liverpool har historiskt usla relationer men för att rädda vad som räddas kan tillåter Arsenal övergången, om Liverpool betalar vad de vill ha.
    Ippenbarligen har Oxlade insett att han tar ingen startplats i Chelsea heller och hoppas därför det ska bli lättare hos scousers.

Danny Drinkwater ska ha lämnat in en transferbegäran. Chelsea ska ha bjudit 23m och vi har hört rykten om att Leicester begär ohemula 40m för Drinkwater. Ett rimligt marknadspris i år borde nog hamna runt 30m.

Konkurrenttitten: Serge Aurier har fått arbetstillstånd i England så Tottenham kommer snart slutföra den affären. 23m är snarast ett reapris för en normal landslagsspelare.
    Tottenham som alltid gör sina affärer sent har klart med 19-årige Juan Foyth från Estudiantes. Försvarare, också.
    Grzegorz Krychowiak som kom till PSG från Sevilla med stort rykte förra sommaren ser nu ut att spela för WBA i år. Klart är dock att WBA får Kieran Gibbs från Arsenal.
    Liverpool jagar nu Tomas Lemar, som Arsenal gjort tidigare. Scousers erbjuder mer pengar och lån eller övergång för Divock Origi. Origis pappa säger dock att han kan vara på väg till Tottenham.
    Under eftermiddagen kommer rykten om att Barcelona är intresserade av Lemar.
    Swansea verkar nära ett lån av Renato Sanches. Låter faktiskt begåvat. Dels känner Paul Clement honom efter sin tid som Ancelottis assistent, dels kan Swansea erbjuda betydligt mer speltid för portugisen jämfört med klubabr som Liverpool och även Chelsea som lär varit intresserade. I en tuff liga.

Chelsea ska enligt ryktena bjudit Everton 25m pund för Ross Barkley igår. Tidigare sades det att Everton ville ha löjliga 50m, nu är prislappen tydligen mer realistiska 35m pund.

Chelsea ska också närmat sig en övergång för Fernando Llorente vilket skulle erbjuda ett helt annat anfallsalternativ än Morata och Batshuayi. Då har Chelsea en väldigt allround anfallare, en straffområdeshuggare och en targetspelare. Om...

TISDAG:
Inget är klart med Oxlade och det finns ju alltid en risk att det inte blir. Bara denna helg sprack en övergång pga en spelare som inte klarade läkarundersökningen och idag sprack Kieran Gibbs övergång till Watford trots att klubbarna var överens. De kunde dock inte komma överens om de personliga villkoren. Arsenal lär ju bjudit Oxlade 180k i veckan i lön som han tackade nej till i torsdags. Vi har svårt att tro att han får en så hög lön i Chelsea så det kan bli snubbeltråd där.

Fernando Llorente som är på väg tillbaka från skada är tillbaka i ryktena också och det sägs nu att Chelsea kan få honom för15m pund. Däremot inga nya rykten om Loic Remy på väg ut.

Conte ska ha pratat med Riyadh Mahrez sägs det och Chelsea lär erbjuda 46,5m pund för honom. Behövs han? En starkare trupp erbjuder han absolut och också mer teknik och trolleri, så visst vore det en bra värvning. Hur trolig den är vet vi dock inte.

Annars påstås det att Chelsea av misstag ska sänt ut ett socialt mediebudskap om att Danny Drinkwater är klar. Det togs bort omgående och vi undrar nog mer om även Chelseas konto hackats, liksom tidigare Barcelonas och Real Madrids har hackats sista dagarna. Samtidigt sägs det att priset har sänkts av Leicester vilket är vettigt för inte ens i sommarens transferinflationer är han en 40m pundspelare.

Diego Costa har redan börjat flytta sina tillhörigheter till Madrid sägs det och det har äntligen börjat röra på sig i förhandlingarna kring honom. Det talas om 40m pund plus 10m i add-ons för Atletico för att värva vår tidigare så omtyckte om än kontroversiella anfallare.

MÅNDAG:
Enligt Sky är Chelsea och Arsenal överens om en övergång för Alex Oxlade-Chamberlain, 24 år. Summan lär bli 35m pund. Oxlade är med England på St George's Park just nu Läkarundersökning lär ske där.
    Oxlade-Chamberlain som växte upp som Chelseasupporter i Southampton valde dock Arsenal som junior, fast han hade erbjudande om att komma till Chelsea. Det var dock på den tiden då Wenger hade ett rykte om sig om att dra fram unga spelare.
    Oxlade hade sex mål och elva assist förra säsongen. Det är siffror i Fabregasklass faktiskt. Även om det var i alla matcher och inte bara i PL som för Fabregas.
    Vi tror det här händer, så det kommer att bli riktigt spännande att se hur Conte tänker använda Oxlade. Han var ju intresserad av honom redan i våras men sedan kom rykten om att Oxlade inte ville spela wingback och då trodde man det var en död affär. Men självklart har nu Conte pratat med Oxlade om hur han vill utnyttja honom och hur han ser hans roll i Chelsea. Att han kan spela både höger wingback och på mitten är säkerligen en del i hans attraktion för Conte.
    Troligen kommer Conte matcha in honom försiktigt med speltid i Ligacupen mot Nottingham och i Champions League mot Qarabag. Även om Oxlade spelat wingback för Arsenal är det inte detsamma som att spela det i Chelsea för Conte. Roligast blir förstås att se Oxlade hoppa in och sänka Arsenal när vi möter dem i mitten av september! Han och Fabregas som målgörare! ;) Det sagt, affären är inte klar förrän Chelsea bekräftat den på sin hemsida.

Det är sjukt, något annat kan vi inte säga. Att PSG kommer undan med att köpa spelare för 193m pund ellr vad det var och sedan får köpa spelare för 166m pund utan att FFP-reglerna tydligen gäller den statsägda klubben. Detta genom att de kan låna Mbappé och betala för honom först nästa år. Chelsea är en klubb vars framtid var minst sagt osäker när Roman Abramovich köpte klubben 2003 och vi har dragit nytta av en generös ägare, men klubben är sedan många år självgående finansiellt och den allra största investeringen som Roman gjorde var ändå i Cobham, träningsanläggningen.
    Det var dock privata pengar och det var innan FFP-regler kom till. Det glöms också, väldigt behändigt bort (särskilt av fans till Liverpool, Tottenham, United och Arsenal) att alla andra toppklubbar har genomgått liknande processer av kapitaltillskott. Inget dock som PSG och City, men framförallt det som retar är hur lätt de kan frångå alla regler. Sedan kan man bara tycka synd om motståndarna i Ligue 1. Det kan inte vara roligt att tävla på sådana villkor.

Ett nytt rykte från Paul Merson (känns nog lite som en gissning) är att Chelsea är intresserade av Riyadh Mahrez som back-up till Eden Hazard. Att Mahrez vill lämna Leicester vet vi och Roma ville inte betala vad Leicester vill ha. Mahrez är nu tredje Leicesterspelaren som på kort tid knyts till Chelsea. Mest intensivt har ryktet om Danny Drinkwater varit men det skiljer mycket i vad Leicester vill ha och Chelsea vill betala. Merson säger ändå att han tror Mahrez är kvar i Leicester när fönstret stänger.

Lånerapporten. Det har gått bra för många Chelsealån senaste veckan, inte minst Tammy Abraham med två mål. Läs här >>

Unisportstore

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
     
CSFC