csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC   38 sp 30 v 3 o 5 f 85 - 33 mål 93 p

Premier League Champions 2017
- always proud to be Blue

12 - 18 juni 2017
  NÄSTA MATCH:

  Arsenal - 6 augusti Comm. Shield

  -

Nyheter v-24


CHELSEA LADIES - WSL CHAMPIONS 2017

FA YOUTH CUPMÄSTARE 2017

även; U18 Premier League South och National

PLAYER OF THE YEAR; N'GOLO KANTÉ
ÄRETS MANAGER: ANTONIO CONTE
GOLDEN GLOVES: THIBAUT COURTOIS

PL-mästare 2017

TORSDAG:
Fem Chelseaspelare startar sitt sista kontraktsår 1 julli. Bara en av dem måste Chelsea se till att förlänga med. Det är Nathaniel Chalobah. De övriga är Eduardo som fick ett års förlängning. Lucas Piazon som Fulham kanske är intresserade av, Loic Remy som ingen verkar intresserad av och Tomas Kalas som både Fulham och Hull är intresserade av.

ONSDAG:
Chelsea mötte Burnley i första matchen 2014 och vann ligan, ska vi se det som ett gott tecken.

Bland bristande nyheter om vad som händer med värvningar och annat i Chelsea kan vi påminna om att just idag för 16 år sedan skrev Frank Lampard på för Chelsea. En lyckad värvning.

Mer utvärdering. Vi har fått ett tufft schema och aldrig är det tuffare än i feb-mars. Då möter vi både City och United och kan mycket möjligt ha en CL 16-delsfinal också.
    Vi har efter CL-möten i gruppen (hoppas den blir lättare) Arsenal, Man City och United hemma. Och Liverpool borta. Stentufft. Där har Tottenham absolut redan haft mest tur men på papper lättare möten efter CL-matcher.
    United är laget som fått den perfekta starten på papper. Om de inte leder ligan efter september får de nog svårt att ta ledningen senare under året.
    Alla förväntade topplag har hyfsade avslutningar. Chelsea och Liverpool möts men det är nästan enda förväntade toppmatchen i de avslutande omgångarna.

Bokade försäsongsmatcher är: 22 juli Arsenal, 25 juli Bayern, 29 juli Inter.
      Sedan börjar säsongen med Community Shield 6 augusti (vi möter Arsenal en massa gånger). Den slutar 26 maj med Champions Leaguefinal, om Chelsea tar sig dit.
    Vi har Arsenal i CS, Tottenham, Arsenal och City redan i de inledande sju omgångarna (dvs före oktober) plus CL. Citymatchen kommer efter en CL-omgång. Vi möter också Liverpool borta efter en CL-omgång. Överhuvudtaget har vi ovanligt svårt motstånd direkt efter CL-omgångar.
    Vi avslutar säsongen borta mot nykomlingen Newcastle.
    Så årets säsongsstart blir otroligt viktig och vi saknar vår bäste spelare åtminstone i början av säsongen, augusti. Det gäller för Conte att få till det här snabbt och därmed ännu ett skäl för att nya spelare ska vara med redan när försäsongsträningen startar. Det är också färre träningsmatcher inplanerade än normalt.
    Vi har flest topplag hemma under hösten, vilket känns som en nackdel då det är bortamatcher när ligan ska börja avgöras.
    HELA spelschemat hittar ni här. Och under vänstermenyns Resultat, Årets säsong. >>
    (Notera att tv-bolagen kommer att flytta massor av matcher så boka inga resor ännu. Det positiva med det är att vi får större chans att se Chelsea fler gånger. Detta då de inte placeras in i den traditionella tiden kl 16 på lördagar då Viasat bara får visa en enda ynka match fast flertalet spelas).
    Champions League lottas i början av augusti. Chelsea är toppseedade men kan ändå få väldigt tufft motstånd.

Chelsea får en riktigt tuff start på nästa säsong och det utan Eden Hazard som det verkar. Vi börjar hemma mot Burnley och har sedan Tottenham borta. Oj vad tufft. Sedan Everton. Inte mycket lättare om än hemma. Över julen möter vi Everton igen, flera nykomlingar och så Arsenal på nyårsdagen. En matchdag som inte gått bra för oss på sistone.

TISDAG:
Chelseas försäsongsträning startar 7 juli. Säsongen startar 12 augusti om vi inte räknar in Community Shield som väl spelas veckan innan.

England spelar landskamp idag och i morgon är landslagsomgången avslutad vilket förhoppningsvis innebär att riktiga saker kan hända på marknaden. Även om U21-spelare nu ska starta sitt EM. Det hindrar dock inte affärer, som Everton köper Jordan Pickford från Sunderland även om läkarundersökningen får vänta till efter EM.

Imorgon kommer spelschemat för nästa säsong.

MÅNDAG:
Unge Tammy Abraham kan redan på fredag förstöra Sveriges chanser till att upprepa jättesuccén u U21-EM och vinna turneringen en andra gång. Här är rätt intressant läsning om Tammy och hans stora steg framåt och uppåt i karriären.>>

Vi vet ju inte vad som händer bakom kulisserna och det sägs att idag ska vi få veta om Bakayoko blir Chelseaspelare.
    Utåt dock märks väldigt lite av Chelseas värvningsplaner och känslan är nästan att inget riktigt händer och när det händer är det lite panik då andra klubbar är aggressivare och mer framgångsrika i sina värvningsansträngningar. Flera av våra största konkurrenter, Tottenham undantaget, har redan förstärkt och verkar ligga långt framme i olika förhandlingar. Chelseas rykten verkar nästan enbart handla om Bakayoko eller andrahandsval. Det finns inga riktigt heta rykten om den sorts spelare vi verkligen behöver, särskilt nu när Costa verkar försvinna. (Även om vi är rätt övertygade om att sista ordet i det sandlådekriget inte har sagts ännu, och det finns nog plats för en och annan helomvändning också).
    Så bör vi oroa oss?
    Faktum är att vi kanske bör oroa oss för det finns inte många spelare på marknaden som fyller vår, Chelseas, kravbild. Inget av de namn som nämns oftast är CSFCs ögon spelare som är bättre än de spelare vi redan har. Möjligen jämförbara. Att Chelsea då inte på allvar nämns i diskussionerna kring dem oroar.
    Det faktum att en spelare som vill till Chelsea just nu inte ens tycks vara aktuell och istället hamnar i United ger oss nästan en dålig smak i munnen. Vi talar förstås om Alvaro Morata som är någon vi trott mycket på och tror kan bli en riktigt viktig spelare när han får förtroende och speltid. Chelsea hade försprång, handikapp och allt annat där men verkar inte ens velat vara med i tävlingen, om vi tolkar saker rätt. Istället får vi oroa oss för att förlora våra två bästa spelare, för Real har nog inte helt gett upp om Hazard trots hans skada och Costa ser ut att få gå till mer än reapris kring 30m pund. Samma sak tycks hända kring Perisic också även om vi inte riktigt vet hur starkt Chelseas intresse var där.
    Chelsea har tyvärr en tradition av att värva dåligt och oförberett efter stora framgångar och därför har Chelsea inte på länge varit framgångsrika två år på raken. I år hoppades vi det skulle bli annorlunda men ännu tyder mycket lite på det. Chelsea är helt klart efter flera av våra konkurrenter i avdelningen spelarförstärkningar i sommar. Än finns det tid förstås men helst ska alla sådana vara klara till försäsongsträningen startar i början av juli.
    Vi har flera unga spelare som är jätteintressanta nu, inte minst Andreas Christensen, kanske Mario Pasalic, Izzy Brown, Lewis Baker med flera - ingen av dem är dock av den kaliber som krävs för att gå direkt in i en startelva. De är snarare spelare som motsvarar de flesta av de namn som Chelsea knyts till, mer alltså lika för lika. Så varför köpa sådana spelare när vi redan har den kvaliteten i klubben?
    Romelu Lukaku är säkert på kartan, men det är inte nog. Särskilt inte om han direkt ska ersätta Costa, vilket han inte kan göra. Med Lukaku måste Conte ändra Chelseas spelplan och kanske uppställning inför nästa säsong för att utnyttja hans styrkor som är helt andra än Costas. Dock först måste förhandlingarna kring hans inflaterade prislapp lösas och det ser verkligen inte lätt ut. Om Lukaku blir klar för Chelsea är känslan att det kommer att bli sent i fönstret. Vilket inte direkt stärker förtroendet för vi har sett sådana förhandlingar och övergångar spricka förr, allra pinsammast när Real Madrid missade att skicka in pappren för de Geas övergång i tid.

 

Rykten, notiser m m, v-24


FREDAG:
Lyon tror att de kan få klart en affär om Bertrand Traoré till slutet av nästa vecka.

Det sprids nu fler och fler rykten om missnöje inom Chelsea och mellan Conte och Chelseas ledning. Och vi förstår varför. För grunden till alla rykten är att Antonio Conte upplever det, precis som fansen, att ledningen gör alltför lite för att få till de värvningar som Conte vill ha. Vilka de exakt är och vilka som är Emenalos undrar vi mer och mer över, men alla är nog överens om en sak. Inget händer, inget alls - förutom medierykten som verkar heta en dag och mer än ljumma dagen efter.
    Det talas om att Conte avbrutit sin semester för att prata direkt med Roman A i veckan, om varför inget händer. Samt diskutera Costa-situationen där Roman lär gett Conte full diskretion. Efter det mumlades det lite i kanterna om att klubben minsann lovar en stor värvning i sommar. Något varje klubb verkar lova sina fans varje sommar och som betyder väldigt lite som löfte.
    Samtidigt börjar fler och fler, inte bara fans som CSFC, ifrågasätta om de namn som nämns mest verkligen är de spelare som Chelsea behöver mest eller som passar Chelsea bäst?
    I det kan vi bara lite på att Antonio Conte vet och får bestämma. Oron i Chelsea är dock alltid att vissa andra bestämmer mer. Något som vi dag för dag blir mer övertygande om ledde till att Mourinho slutade bry sig om Chelsea och snarare gjorde vad han kunde för att få komma till en klubb där han fick bestämma över transfers och fick pengar till dem.
    Vi vill stödja och ställa oss bakom de spelare Antonio Conte vill ha, ingen annans val. Hans omdöme litar vi på, Emenalos betydligt mindre med tanke på en stor del av de affärer han gjort för Chelsea. Spelare som idag är borta eller spelar i låneklubbar utan det ens märkts att de kommit till Chelsea.
    Vi har redan skrivit ned våra chanser en del efter det ligastartsschema vi fick utan Eden Hazard och hans situation är fortfarande oklar, vilket vi vill ha löst snarast möjligt. Vad som hände med Costa, ja vi vet inte vad vi ska tro men att förlora Costa är ett stort minusproblem för Chelseas chanser till titlar nästa år.
    Risken är att Chelsea gör samma fel som alltid efter att haft ett bra år. De lägger sig platt och tror att det löser sig och bara för att vi vunnit en titel löser sig det med förändringar och förstärkningar, medan utmanarna gör vad som behövs. För ingen tror väl på att Chelsea som enda lag faktiskt väntar med att värva till transferfönstret officiellt öppnar 1 juli.

Gianfranco Zola tillhör dem som nu rekommenderar en annan anfallare än den som oftast nämns. Zola anser att Costa är en fantastisk spelare men svår att hantera. Han rekommenderar Chelsea därför att istället satsa på Andrea Belotti från Torino. Som kostar 88m pund, åtminstone officiellt.

Mindre trovärdiga källor hävdar nu att Chelsea bjuder 60m för Koulibaly och att Napoli motvilligt kommer att acceptera. En försvarare skulle alltså kosta 52,7m pund, mer än Torres kostade. Å andra sidan rapporterar andra att Napoli tänker nobba det budet och redan har gjort det... Silly season är igång.

Tammy Abraham spelar ikväll mot Sverige och har gått ut och sagt att han ska diskutera sin framtid först efter U21-EM. Brighton och Newcastle jagar honom, det är känt. Nu vill Vitesse Arnhem också låna honom nästa år. Där är nog vår åsikt att Abraham bra mycket hellre ska spela och härdas i PL om han ska lånas ut än i holländska ligan.

Mino Raiola, Lukakus agent har åter vänt upp och ned på spelarvärlden. Milansupportern Donnarumma som öppet gång på gång sagt att han vill stanna i Milan kommer efter Raiolas ingripande inte att förnya sitt kontrakt med dem. Istället ska han bli fri agent nästa sommar. Det blir säkert en och annan vändning i den storyn också.

TORSDAG:
Kontraktsförhandlingarna mellan Chelsea och Thibaut Courtois påstås brutit samman pga lönekraven. Courtois vill tjäna lika mycket som de Gea påstås tjäna i United, dvs 200k i veckan. En rätt löjlig summa och riktigt där är inte Courtois som målvakt även om han höll 14 nollor förra säsongen - men nollor beror ju inte enbart på målvakten. Det ska vara en dubblering av lönen, vilket är en hyfsad lönehöjning.

Det var förra sommarens följetong och nu verkar det vara dags igen. Kalidou Koulibaly frpn Napoli. Fast nu tar de upp det bara för att tala om att han inte är till salu för 50m pund. Varför bry sig?

Så fick då Claude Puel lämna Southampton som det spekulerats i under en tid. Som vid så många managersparkningar undrar man lite över varför men som alltid är det bara att acceptera. Mest tippade efterträdaren Thomas Tuchel har redan sagt att han inte är intresserad.

JT ska ha fått ett formellt anbud från Birmingham nu.

Alexis Sanchez har intresserat Chelsea (och City) men Arsenal totalvägrar ju att släppa honom till en konkurrent. Därmed såg Bayern ut att bli favorit men de har dragit öronen åt sig pga Sanchez lönekrav. Så det verkar som han spelar kvar i Arsenal. Både han och Wenger.

Det var ett tag sedan sist men nu är Ruben Neves åter aktuell för Chelsea om vi ska tro skvallret. Den 20-årige mittfältaren från Porto lär intressera Conte enligt vissa källor.

ONSDAG:
Liverpool trodde de skulle få honom för 3m pund. Chelsea nobbade och lär nu ha begärt 10m i kompensation för Dominic Solanke. Ärendet kommer att avgöras av en tribunal och det lär hamna närmare Chelseas summa än Liverpools.

Leonid Slutsky erkänner att han talat med Roman A om att få låna spelare från Chelsea, något vi redan tagit närmast för givet kommer att ske. Frågan är vilka de blir.
    En spelare han tydligen är intresserad av är Tomas Kalas som var utlånad till Fulham. Om det är köp eller lån där vet vi inte än. Kalas har dock bara ett år kvar på sitt kontrakt så det bör nog handla om köp.
    Hull som har och hade en av ligans minsta trupper förra året är på väg att förlora flera spelare av sina bästa, som Clucas och Harry Maguire som är på väg till Leicester.

Harry Redknapp försöker värva John Terry genom att få Birmingham att erbjuda honom ett kontrakt om 100k som han anses begära och en coachingroll i klubben. Som vi vet är även Aston Villa med Steve Bruce och Bournemouth intresserade av JT. Vad vi inte vet är om JT tänker fortsätta spela.

Andra klubbar agerar nu allt snabbare på marknaden när landskamperna är över. Bayern skrev idag kontrakt med franske landslagsspelaren Corentin Tolisso som Chelsea ska varit intresserade av.

Italienska rykten säger att Chelsea erbjuder Napoli 51m € för Insigne som ersättare till Eden Hazard. Som om de vet att Hazard lämnar.

Real lär bara släppa Alvaro Morata om någon ger utköpsklausulen på 90m€. (79m pund). Än är ingen där.

Lyon tror de får köpa Bertrand Traoré som sägs vara utanför Contes planer för nästa säsong. Då är det kanske bäst att sälja både för spelaren och klubben.

TISDAG:
OK, det kommer från Daily Star som ljuger som de galopperar (särskilt om politik) men ändå. De säger Chelsea förhandlar med kontraktslöse Willy Cabellero. Inte alls helt fel som back-upmålvakt till Courtois säger vi.

Tyska Bild säger att Chelsea tillhör en handfull klubbar som är intresserade av Dortmunds Sokratis, 29 år, försvarare.

Marco Verratti har fått en prislapp om 100m €. Hoppas det är något Chelsea kan tänka sig för vi kan verkligen tänka oss Verratti i Chelsea. Barcelona är dock det mest tippade laget för italienaren som vill lämna PSG    (Ang Morata har hans agent meddelat att United lagt ett signifikativt bud, tros vara 66m pund, men Real vill ha närmare 70 - tänk om Chelsea vill vara med där också, fast både Lukaku och Morata till de priserna....)

Nu har 45m för Sanchez-ryktet nått tidningarna. De hävdar att både City och Chelsea fått veta att de kommer aldrig få köpa Sanchez, så lycka till Bayern. Absolut inget oväntat för ingen har väl trott att Arsenal skulle sälja till Chelsea. Det skulle bli dödsstöten för Wenger om han säljer deras bäste spelare till oss.

Mest samma av samma. Det nyaste och kanske just idag starkaste ryktet är att Romelu Lukaku till Chelsea kanske inte blir sommarens sista övergång utan att den faktiskt är rätt nära att bli klar. Vi får se och framförallt lär det väl handla om priset. Att Lukaku vill till Chelsea är nog nästan alla ense om, han har sitt hjärta i klubben sedan barnsben och han vill bevisa att Mourinho hade fel. Vi har aldrig trott särskilt mycket på att han villle till United, det var bara en dörr som hölls öppen inte minst för att Everton ville ha ett budkrig.

Fansajter till Arsenal hävdar att Chelsea erbjudit 45m pund för Alexis Sanchez, men inte ens de mest skvallriga tidningar har nappat på det.

Ryktessvängen har försökt sälja Cesc Fabregas, men mycket lite av substans har tytt på det så nu har skvallrarna bytt fot och säger att Conte ändrat sig och vill inte sälja Fabregas, som om han någonsin velat... Vi hoppas åtminstone att han stannar.

Det finns de som nu är sura över att Tammy Abraham inte vill meddela redan nu att han vill bli utlånad till Newcastle. Det bör kanske sägas att de källorna kan nog betraktas som något partiska, för Newcastle.
    Abraham själv har flera alternativ att bedöma och det måste han göra med klubben, hans klubb, inte deras klubb i första hand.
    En sak som säkert påverkar är att det kommer nu starka rykten om ett kinesiskt övertagande av Newcastle i sommar. Något som lär påverka allt som händer i klubben. Därtill ska ju Tammy Abraham spela U21-EM också, innan några beslut tas.

Nyligen buade de honom, nu vill de att Arsenal ska köpa Cesc Fabregas från Chelsea. Dvs Arsenalfansen, det är väl det senaste efter att flyga flygplan över olika arenor med meddelanden om Wenger. Men vill inte Arsenal att Chelsea ska få köpa Alexis Sanchez ska de förstås aldrig någonsin få köpa någon annan spelare från Chelsea. Petr Cech måste bli den siste.

MÅNDAG:
Metro hävdar nu, inte så trovärdigt men det var en tidsfråga, att Chelsea nu gett sig in i jakten på Kylian Mbappé.

Flera engelska tidningar spekulerar nu i att Atletico Madrid bryter avsiktligt mot sitt transferförbud genom att ha kontakt och jaga Diego Costa. Får se vad det kan leda till. Rörigt är det.

Aston Villa jagar John Terry. JT som fortfarande inte gett besked om han fortsätter karriären eller satsar på att bli manager.

Dagens Costa. Diego Costa vill tydligen tvinga sig bort från Chelsea till en låg kostnad, eller så är han bara tjurig och luras göra dumma uttalanden av journalister. Så han säger att han inte vill kämpa om en plats i Chelsea, han tänker inte åka till Kina och vill till Atletico (då ska de betala riktigt värde också, inte ynka 30m de pratar om). Läs lite mer här>>

Dagens spanska rykten. Chelsea är villiga att ta strid med United om Morata (vi hoppas) Chelsea tvekar kraftfullt om priset på James Rodriguez (tror vi det).

Dagens italienska rykte. 52m pund för Alex Sandro är för lite enligt Juventus. (för mycket för oss).

Lite uppmuntrande är att det pratas mer och mer om Leonardo Bonucci men inte till det pris Juventus satte på honom förra säsongen. Då var City nära för 70m €. Chelsea sägs, enligt italienska rykten, vilja inleda förhandlingar kring 55m € vilket ändå är mycket för en spelare i den åldern och en försvarare. Bonucci har dock ett rykte som motsvarar höga summor.

Tyvärr ökar igen ryktena kring James Rodriguez. Å andra sidan har de gjort det varje sommar de tre senaste åren så... vi får väl se det som ett sommartecken liksom midsommarstänger och blommor i håret.

Ju mer ryktena om att Bayakoko ska bli klar i veckan, desto mer ökar ryktena om att Matic ska lämna. Varför det nu ska vara automatiskt? Juventus och Man United är de vanligaste adresserna. Vi trodde nog att tanken var att förstärka Chelsea, inte bara byta ut spelare...

Unisportstore

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!

CSFC