csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC   38 sp 30 v 3 o 5 f 85 - 33 mål 93 p

Premier League Champions 2017
- always proud to be Blue

29 maj - 4 juni 2017
  NÄSTA MATCH:

  Arsenal - nån gång i aug.

  -

Nyheter v-22


CHELSEA LADIES - WSL CHAMPIONS 2017

FA YOUTH CUPMÄSTARE 2017

även; U18 Premier League South och National

PLAYER OF THE YEAR; N'GOLO KANTÉ
ÄRETS MANAGER: ANTONIO CONTE
GOLDEN GLOVES: THIBAUT COURTOIS

PL-mästare 2017

SÖNDAG:
Just idag är det fem år sedan Eden Hazard kom till Chelsea.
    I år har inget hänt förutom några spelare ut. Hur ska vi tolka det?

För de ekomiskt intresserade kan vi berätta att någon i Chelsea tjänar 223k per år som bäst betalde anställde (får vi gissa på Marina Granovskaia). Det är alltså något bättre än vad Hazard lär få i veckan!
    OBS att siffrorna täcker förra säsongen, inte den som just avslutades.
    Chelsea betalade 8,3m pund för att bli av med Mourinho och hans stödpersonal när de sparkade portugisen.
    Chelsea gick med 85m pund i förlust på en omsättning om 335m (fjärde högsta i ligan) senaste fiskala året. Majoriteten av den förlusten var en betalning om 67m pund till adidas för att Chelsea bröt sponsorskontraktet med dem. Chelsea byter ju till Nike i sommar (vilket är anledningen till att vi fortfarande inte fått se några nya tröjor, bara en massa så kallade läckta tröjor varav några varit av sorten att man behöver ögonbindel för att titta på dem, men de senaste läckorna tyder på att de kan bli häftiga).
    Chelseas lönekostnader är näst högst i PL med 224m pund. Hela 67% av omsättningen. Vilket inte är bra, särskilt inte nu när flera kontrakt kommer att omförhandlas inte inst Eden Hazards. Summan är dock totala lönekostnaden så det är inte bara spelarna. Chelsea har ju också en ovanligt stor akademi etc.
    Fans till andra klubbar älskar att påstå att Chelsea har en massa skulder. Det har de inga som helst belägg för i årsredovisningen då Chelsea där inte har några som helst lånekostnader eller räntor på lån att betala.
    (Det påstås dock att Chelsea har en skuld, en överförd sådan på 1,14 miljarder till Abramovich. Det framgår dock inte av årsredovisningen. Bara att Roman lär stöttat verksamheten med 75m pund senste fiskala året som alltså omfattar fiaskosäsongen. I den summan ligger etableringen av Cobham som står för upp mot halva beloppet som vi förstår.)
    Chelsea tjänade 143m på sändningsrättigheter (en summa som ökar markant framöver), matchbiljetter och matchomsättningen var 70m och på souvenirer och dylikt omsatte klubben 122m. Detta är intressanta siffror och visar hur viktigt det är med ett nytt större stadium och hur viktigt inkomster vid sidan av själva fotbollsmatcherna är.
    Mest oroande siffra är procentandelen löner kontra omsättningen. Den är på tok för hög och måste ned ca 10-15%, på något sätt. Noterbart är att City som man trodde var värst bara kommer fyra i lönekostnader, United är dock solklar etta.
    Chelsea har dock sedan de här siffrorna släppt flera högavlönade spelare - men måste å andra sidan värva framöver och där kommer lönerna in.
    (Källa: The Guardian)
   
Eden Hazard talar om sina favoritmål och -ögonblick under säsongen. Läs här>>
    En kort men intressant artikel om hur Conte uppmanade Hazard att alltid hålla sig nära Costa. Läs mer här>>

LÖRDAG:
LIGAMÄSTARE-CHAMPIONS WSL 2017
Chelsea Ladies har vunnit Women Super League Spring Series. Samma poäng som City (som också slog Chelsea i den enda match de förlorade) men med en fullständigt otroligt överlägsen målskillnad i en enkelserie.
    Vi gratulerar verkligen Emma Hayes och damlaget. Tyvärr har Hedvig Lindahl varit handskadad hela serien men hon är tillbaka när höst-vårserien drar igång efter EM.
    CHELSEA FC har nu vunnit Premier League, Premier League för ungdomarna och Women Super League i vår. Plus en FA Youthcuptitel, igen, final i herrarnas cup och damerna nådde semifinal där de förlorade på straffar efter total dominerat sin semi. Det går bra för Chelsea.
      Fantastisk vår men vi kan nå än större framgångar nästa år då alla lagen spelar i Champions League också. Det ser vi fram emot och vi tror och hoppas och kommer att heja på alla våra lag i alla tävlingar även då. Alla lagen har chansen i CL, även om ligatitlarna kanske är viktigare (utom för ungdomarna där FA Youth Cup är viktigast förmodligen).

SLUTOMG:
Birmingham vs Chelsea Ladies     0-2

    Chelsea som har en ovanligt bred och jämn trupp har stuvat om lite idag. Emma Hayes startar med Kirby, Dunn, Ji och Carney som började på bänken mot Bristol.
    Ett tidigt mål skulle sitta väldigt bra då det skulle lugna nerverna för det kan handla mer om nerver än skicklighet idag. I FA Cupen lyckades Brums försvara sig fantastiskt bra och kunde gå vidare till finalen på straffar. Idag blir inga straffar. Chelsea måste vinna eller så måste alla andra resultat gå Chelseas väg, dvs vinst för Bristol mot Arsenal och oavgjort mellan Scoucers and Mancs.
    Tyvärr stendog alla möjligheter att följa matchen live, men vi hoppas kunna tala om det blir mål i allafall.
    Chelsea vann en straff när målvakten gjorde ned Fran Kirby. Karen Carney gör mål på straffen mot sina gamla lagkamrater. 22 Precis den start vi önskade.
    Fortfarande bara ett måls ledning i halvtid men enligt BBC Radio dominerar Chelsea matchen. De var också nära mål precis före paus. Värsta konkurrenterna City och Arsenl leder också sina matcher så det är fortfarande oerhört tajt i titelstriden.  
    Var det ligavinnande målet? Fran Kirby fångar upp ett misstag av målvakten och gör tvåan ur mycket snäv vinkel knappt en meter ut, men det var Bergers andra misstag och det raderar ju en del av hennes fina räddningar. 57
    Drew Spence in för Kirby just efter att Birmingham hade sin bästa chans i matchen, ett skott över. 79
    Fem tilläggsminuter, var kom de från? Birmingham har kastat allt framåt mot slutet men inte oroat Chelseas ramstarka försvar med Deanna Cooper främst. Cuthbert får hoppa in för Ji. Och hon är nära mål direkt.
     Chelsea och Manchester City slutar båda på 19 poäng men Chelsea hade den överlägsna målskillnaden. 32-3 mot Citys 17-6.

Idag kan Chelsea bli mästare igen.
    De är också favoriter till att bli mästare. I WSL Spring Series.
    De måste dock vinna mot Birmingham i eftermiddag för att klara det. Fyra lag kan nämligen vinna serien. Chelsea leder på 16 poäng, samma som Man City men med en överlägsen målskillnad på 18 mål. Därefter följer Arsenal och Liverpool. Förlorar Chelsea kan vilket lag som vinna, spelar Chelsea oavgjort kan nästan vilket lag som helst vinna (knappast dock Liverpool pga målskillnaden). Så spännande är det. Arsenal spelar borta mot Bristol och City borta mot Liverpool.
    Däremot framgår det inte helt klart varför man ska vinna Spring Series förutom att det är sista titeln innan damerna går över till att spela höst-vår som de övriga europeiska ligorna. Chelsea är redan kvalificerade för Champions League efter sin andraplats i förra säsongen.
    Javisst ja, så spelar visst herrarna en CL-final ikväll. Real kan bli första lag att vinna två år i rad men det verkar som om de flesta ändå håller Juventus som knappa favoriter. Juventus har tekniskt sett en Chelseaspelare på lån och då brukar vi ju heja på det laget (även om de köpt loss Juan Cuadrado nu från 1 juli).

TORSDAG:
Chelsea ska ha tjänat 151m pund i tv-pengar och prispengar från Premier League om vi ska tro engelska ITV som är en så seriös källa att vi betraktar det som högst trovärdigt. Plus de dryga 100m+ Chelsea redan tjänat på spelarförsäljningar är Contes och Chelseas kassakista för spelarköp förmodligen ovanligt välfylld.


Vi kan nog räkna med minst 90% säkerhet att Diego Costa spelar för Chelsea nästa säsong. Idrottens överdomstol CAS har avslagit Atletico Madrids överklagan och Atleti får därmed inte värva några spelare i sommar. Atletico var den enda klubb som Diego kunde tänka sig lämna Chelsea för så den sagan får förhoppningsvis nu ett slut.
    Vi kan nog också räkna med att Atletico därmed inte heller under några omständigheter kommer att sälja Antoine Griezmann, en spelare vi alltid velat se i Chelsea. Det vore ju sportsligt självmord att sälja sin bäste spelare när man inte kan eller får ersätta honom, och detta i ett läge då man flyttar in på en ny stadium. Atletico har en tuff säsong framför sig. Lite grann undrar man ju också; de fick avslag men både Real och Barcelona har lyckats komma runt sina värvningsförbud på lättare sätt...

ONSDAG:
BRISTOL CITY vs CHELSEA LADIES     0 - 4
Vi har på en fruktansvärd stream försökt följa Chelsea Ladies. Det är som en gammaldags viewmaster där en serie stillbilder skildrar en fotbollsmatch.
     Manager Emma Hayes har roterat laget ordentligt men så har hon också spelarna för att göra det.
    Chelsea dominerade totalt och till slut nickade Millie Bright in en frispark. 31
    Fran Kirby som nyss kom tillbaka (och gjorde två mål som inhoppare) mot Sunderland två matcher tillbaka bytte av unge skotskan Erin Cuthbert i halvtid. Kirby var skadad i ett års tid innan och är ju Englands mest lovande spelare.
  Fran Kirby och Backmann fixade andra målet. Det dröjde lite men det kom. Dunn, den andre inhopparen, var den som startade det. Fint mål. 64
    Sedan byter Chelsea in Ji.
    Så avgör Fran Kirby matchen genom att göra tredje målet. 73
    Fyran satte Bachmann som blev återbetald av Kirby och de två verkligen har funnit varandra. Kanske planens bäste ikväll. 79
    Ligan är absolut inte avgjord då City gjorde mål på övertid och har samma poäng, 16 som Chelsea. Arsenal skuggar på 15, Liverpool har 14. Liverpool har 14 och kan teoretiskt vinna men... Chelsea har en otroligt överlägsen målskillnad så vinner de mot Birmingham är titeln deras. 30-3 på 8 matcher.
    Allt avgörs på lördag eftermiddag. Vinst krävs dock. Chelsea möter Birmingham som slog dem på straffar i FA Cupen. Arsenal möter dagens motståndare borta och intressant nog spelar Liverpool hemma mot Manchester City.

Hittills i år, 2017, har Chelsea köpt spelare för inget alls men sålt för 102,2m alternativt 116,2m beroende på vilka källor man vill, kan, tro på. Det är föstås Oscar framförallt men även Cuadrado, Begovic, Bamford, Solanke och Atsu har inbringat pengar. Då har Chelsea ändå släppt Mikel, Ivanovic och nu JT utan ersättning. Det finns alltså stora pengar i Chelseas kassa för nya affärer inom FFP-reglerna. Då har vi ändå inte räknat in kraftigt ökade kommersiella intäkter som dubbleringen av sponsorsavtalet genom bytet till Nike, segern i ligan och nya tv-avtalet. Det handlar om flera hundra miljoner sammanlagt. Dessutom är upplägget för Chelseas stadiumbygge annorlunda än för Tottenham och Arsenal. Där bekostar/bekostade klubben det på olika sätt, i Chelsea kommer bygget ligga utanför klubbens ekonomi i ett särskilt fastighetsbolag inom Romans imperie om vi förstått den biten rätt.

Vi hoppas ni noterat att CSFC ger sig på att försöka reda ut en del saker och tidigt som bara den spekulera i nästa säsong. Mycket kan hända men kanske hjälper det bland alla ryktenoch annat som sprids i alla medier just nu. Trumps Fake News är ingenting jämfört med Silly Season.
    Artiklarna heter Vi ser framåt. Högermenyn!

Ikväll spelar damerna näst sista matchen i vårserien. Borta mot Bristol City. Chelsea måste nog vinna både den och avslutningsmatchen på lördag mot Birmingham för att vinna ligan. Matchen visas på Chelsea TV kl 20.05.

TISDAG:
OFFICIELLT
Det är nu helt klart att Asmir Begovic lämnar Chelsea för Bournemouth. Han tillhör sydkustarna från 1 juli. Övergångssumman sägs som vanligt inte och engelska medier varierar kraftigt mellan 10-15m pund (och det är några av de mest seriösa som har den högre summan).
    Begovic gjorde 33 matcher för Chelsea och höll nollan tio gånger.
    Det var väntat att han lämnar då han är en lite för bra målvakt för att vara back-up, även i en klubb som Chelsea. Vi önskar honom Lycka till i Bournemouth.

Chelsea Ladies kommer att vinna titeln, den som kallas Spring Season Champions, om de vinner sina två kvarvarande matcher. Dock, båda är på bortaplan mot Bristol City och Birmingham. Detta då Chelsea har spelat färdigt på Staines hemmaarena och till hösten flyttar de till Kingsmeadow. Samma Birmingham som lyckades slå ut Chelsea ur FA Cupen trots stor överlägsenhet för Chelsea. Vinenr Chelsea de två matcherna kan City inte hinna ifatt då Chelsea har en totalt överlägsen målskillnad på 26-3 mot Citys 13-5. Chelsea får dock inte tappa poäng för då är det helt öppet mot Liverpool, City framförallt och Arsenal.

MÅNDAG:
Sista laget i nästa säsongs Premier League blir Huddersfield som aldrig varit där förr, det avgjordes på straffar. Under matchtiden var nog Huddersfield närmast mål och närmast av alla var Izzy Brown. Huddersfield Hefele slog en riktigt svag straff.. Readings Liam Moore missade mål när han krutade över. Ward som tog två straffar mot Sheffield W tog Obitas straff, den femte. Han blev med Schindler därmed jättehjälte för den lilla klassiska klubben med de stora löftena. Ägarfamiljen har lovat att behålla priserna så det kommer att vara Premier Leaguebiljetter nästa år. 10 pund kan man se Huddersfield för nästa säsong, det är inte bara billigast - det är ännu billigare.
    Captain Picard, eller Charles Xavier för dem som är lite modernare följde noga sitt lag på Wembley. Patrik Stewart är stor Huddersfield-supporter.
    Matchen, vinsten, lär vara värd 170m.

Sedan tidigare är Newcastle och Brighton klara och innan vi vet något om förstärkningar är nog Newcastle det enda laget vi ger en klar chans att stanna kvar mer än en säsong i PL. Mest för de har störst resurser och den mest erfarne managern (om han nu är kvar till augusti - det talas ju en del om strul mellan honom och alltid struliga ägaren Mike Ashley). Brighton är en rolig bekantskap men ska de verkligen kunna överleva... tja, Bournemouth gjorde det och Chris Hughton är en duktig manager.
    Vi är imponerade av amerikanen David Wagner, den unge managern för Huddersfield men oj vad svårt de lär få det. Deras bästa spelare, kanske, har varit lånespelare som Danny Ward (mv från Liverpool), Izzy Brown (mf från Chelsea) och Michael Hefele som nog stannar men annars hade han säkert fått erbjudande från andra lag.

Vi hejar ju på lag med Chelseaspelare. I Playoff-finalen mellan Huddersfield och Reading spelar Izzy Brown från start i Terriers och Kasey Palmer sitter på bänken, så Huddersfield får vårt stöd just nu.
    Mycket förvånande spelade Terriers i andrastället fast de har hemmamatch så att säga på Wembley. Reading och Huddersfield har annars samma randiga färger, skillnaden är att Readings ränder går på tvären. Huddersfield har aldrig varit i Premier League.
    Izzy Brown missade öppet mål i 10e minuten! Han gjorde i övrigt en riktigt bra match, en av de bästa på plan. Kasey Palmer ersatte Brown i förlängningen, kanske för sitt skotts skull.

Antonio Conte har försvarat Victor Moses filmning mot Arsenal med att han är en hederlig spelare och försökte inte fuska utan att det berodde på trötthet.
    Det är en usel ursäkt och Conte borde verkligen avhålla sig från sådana löjliga uttalanden.
    Vi kan förstå att Conte vill försvara Moses utåt. Även om det inte är rätt för Moses filmade, vilket skadade Chelsea. Så vi får hoppas det här bara var utåt och att Conte i verkligheten gav Moses den utskällning han förtjänade.
    Vi gillar inte när andra lags spelare uppenbart filmar och vi accepterar det inte heller från våra egna spelare. Ibland är det tveksamheter, men inte i det här fallet när vi fick se reprisen ur samma vinkel som domaren såg händelsen.

Eden Hazard blev klubbens Årets Spelare. För tredje gången när Chelsea FC delade ut sina egna utmärkelser för säsongen 2016-17.
    Spelarnas Spelare för Året gick till N'Golo Kanté.
    Årets Mål blev inte oväntat Eden Hazards solomål mot Arsenal på Stamford Bridge.
    Årets Spelare i Chelsea Ladies blev Karen Carney.
    Årets Akademispelare blev Mason Mount.
    Tidigare vinnare hittar ni under rubriken Spelare till vänster.

Så är säsongen slut och Chelsea är Mästarna.
    En utveckling vi hoppades på men kanske inte helt trodde på när säsongen började. Sedan blev den kanske inte den totala fullträff vi hoppades på sista speldagen men det får vi glömma och se fram emot nästa säsong. Förluster väcker onekligen revanschlusten också så vi hoppas verkligen att Chelsea nästa år står som segrare på Wembley, också.
    Nu följer ett par månader av spekulationer. Förhoppningsvis också ett par förstärkningar som kommer in. Ju förr desto bättre. Några träningsmatcher ska klaras av, någon turné för marknadsföringsändamål och spelare och klubb måste förbereda sig för ett titelförsvar och helst ännu fler titlar nästa år. Champions League återvänder och vi har stora förhoppningar där också. Särskilt som det ser jämnare ut än på länge i den.
    Vi trodde på en mördande konkurrens i år och är nog förvånade över hur vissa lag (läs från Manchester) underpresterade. Konkurrensen nästa år lär bli ännu mer mördande. Vissa konkurrenter har redan börjat spendera stora pengar på bra spelare för att förstärka och det måste Chelsea också göra. Chelsea har annars haft en liten ovana att vila på lagrarna efter sina titlar och har inte presterat så strålande titelförsvar sedan titeln 2005, som är undantaget. Det var dock helt andra tider då och en helt annorlunda, och ärligt talat lättare konkurrens än idag. Sex lag kan säkerligen vinna titeln nästa år och övriga 14 lär inte lägga sig platt och låta dem vinna.
    Chelsea vann oväntat lätt i år, men att påstå att det var lätt är en ren lögn. Det blir inte lättare nästa säsong.
    Det finns definitivt också saker att förbättra i Chelsea. Det kommer att krävas större rotation nästa säsong och spelarna måste lära sig hålla koncentrationen för där har de visat brister i flera matcher. Inte minst efter kvitteringen i lördags. Det fanns också några oförklarliga dipp till vissa matcher, framförallt matchen mot United borta men även mot Tottenham, Arsenal, Liverpool vilket oroar lite grann för Chelseas facit mot toppkonkurrenterna måste nog förbättras om det ska gå bra även nästa säsong.
    Silly season börjar officiellt 1 juli och fortsätter in ett par veckor på nya säsongen, vilket är ett förbannat oskick om vi får säga så. Självklart ska alla spelaraffärer vara klara innan de nya säsongerna startar i de stora ligorna. Att den officiellt startar först om dryga månaden har dock inte hindrat att flera affärer redan är klara, mest noterbart förstås Bernardo Silva till Manchester City.
    Mer om det i en senare artikel där vi spekulerar både i nästa säsong och spelarrörelser.
    Det vi också väntar på med stor förväntan är nästa säsongs spelschema. Vi tyckte nog vi fick ett rätt bra spelschema i år med avslutning hemma och ett hyfsat julschema. Det lär bli tuffare nästa säsong då alla matcher och cuper måste vara klara tidigare vilket kommer att komprimera säsongen ännu mer då det är VM-år 2018. Så det blir mycket intressant framåt mitten av juni då Premier League släppar det nya spelschemat.
    Vi trodde nog också att nästa säsong skulle bli den sista på Stamford Bridge som vårt hem ser ut nu, men allt pekar på att ombyggnaden (eller nybyggnaden av fotbollskatedralen) senareläggs.
    Premier League startar 12 augusti, så märk det datumet i era kalendrar. Innan dess ska Chelsea möta Arsenal igen i Community Shield. Träningsmatchen som är maskerad till en titel som väl nästan bara José Mourinho betraktar som en riktigt titel.

 

Rykten, notiser m m, v-22


SÖNDAG:
Ni har redan sett rubrikerna och nu kommer snacket. Eden Hazard svarade rakt av på en fråga om han skulle överväga att gå till Real Madrid. Överväga... inte gå till eller vilja gå till. Men ni kan ju själva fylla i resten och hur detta redan tolkas i tidningarna. Det är tyvärr livsfarligt att inte mediesvara på frågor i dagens medieklimat. Minsta lilla tvekan eller svar på en rak fråga kommer att tolkas som de vill, inte som den som sa orden kanske menade.
    Det intressanta är inte att han skulle överväga, överväga vi betonar ordet, ett erbjudande utan att det innebär att inga erbjudanden har ännu gjorts. Trots att spanska medier hävdar att hans agenter har suttit i flera förhandlingar med Real Madrid.

Inte mest tillförlitliga källan, Express, men de hävdar att Eden hazard som vi tror tjänar 200k just nu erbjuds 320k vilket enligt Express skulle göra honom till PLs högst betalde (vilket vi inte riktigt tror på då både Z och Rooney lär tjäna/tjänat mer i United). Siffran är dock högre än tidigare siffror om vad Chelsea kommer att erbjuda Eden i ett nytt förlängt kontrakt.

Man City ska vara närmast att värva Virgil van Dijk för 60m pund, hävdar en tabloid i England. Vilket väcker lite förundran då prislappen lär vara 70m från Southampton och andra hävdar att Saints tror han stannar. I artikeln sägs att van Dijk valt City före Liverpool, Chelsea och övriga som ska jaga honom...
    Vi väntar väl till något blir officiellt.

Vi kan avskriva alla drömmar om att värva Antoine Griezmann om nu någon på allvar trodde vi skulle göra det. Det hindrar dock inte att det är spelare upp mot den nivån Chelsea måste försöka värva i sommar om klubben ska kunna ta nästa steg. Det om inget annat lärde vi från CL-finalen igår.
    Chelsea är bra, mycket bra, men har en bit kvar till den nivån.
    Vi ser också att Man City just nu jagar de spelare som ska kunna lyfta dem. Säkerligen jagar även Chelsea, Arsenal, Man United och kanske Tottenham och Liverpool dem - men ingen verkar vara så nära dem som City redan är. Övriga engelska klubbar får nog öka trycket på spelarmarknaden om de ska ta steget upp på absoluta toppen.

Wolverhamptons Helder Costa har gjort succé i Championship och med Jorge Mendes som manager är det redan dags att tjäna pengar på honom. Så nu mer eller mindre bjuds han ut, inte direkt av klubben utan agenten (som har ett komplicerat och mycket tveksamt avtal med Wolves) för 20m till bl a Chelsea och Arsenal. Costa är duktig men inte duktigare än någon vi har i klubben.

LÖRDAG:
Tammy Abraham vill prata med både Brighton och Newcastle innan han bestämmer sig för vilken av klubbarna som han kan tänka sig spela på lån för. Lån ser dock väldigt troligt ut, lite synd men det är nog bäst för Abrahams utveckling - bara Chelsea ser till att ha ett kontrakt där de kan kalla tillbaka honom i januari om hans utveckling fortsätter eller om någon händer i klubben.

Dani Alves-ryktena har fått ordentligt fart men hur mycket substans det finns bakom är väldigt svårt att sia om. Kanske har det bara med att han spelar CL-final ikväll.
    CSFC är djupt kluvna. Få spelare har haft en större glappkäft än Dani Alves och den har alldeles för ofta varit vänd mot Chelsea som han har uttryckt sig väldigt illa om. Dock går det ju inte att förneka att det är en duktig spelare.
    Vi får dock se vad som händer, det känns inte jättetroligt trots att medierna vältrar sig i det idag.

Ska vi tro tidningarna vill Alexis Sanchez stanna i Premier League, bara inte i Arsenal. Fast om hans lönekrav på 300k i veckan står sig är det ju bara Manc-klubbarna som lär gå med på det. Ändå lär Chelsea stå högt upp på hans önskelista.

Thibaut Courtois vill stanna i Chelsea och vill gärna ha ett nytt förlängt kontrakt. Vi gissar att så kommer att ske.

Det varade inte ens ett par dagar. Nu hävdar The Sun att Atletico är mycket nära ett avtal med Diego Costa i januari 2018. Låter fullständigt bonkers för att använda ett passande uttryck. Ingen klubb säljer sina mest tongivande spelare mitt i en säsong, särskilt inte som vi då närmast utgår från att Chelsea ska börja slutspelet i Champions League.

Inte Chelsea men rätt intressant. West Hams löfte Reece Oxford är den som ska ersätta Andreas Christensen i Borussia Mönchengladbach.

FREDAG:
Dries Mertens i Napoli bekräftar att hans agent har pratat med Chelsea men Mertens vill inte lämna Italien.

Det är inte bara Musonda som intresserar Monaco för att släppa Bakayoko. Det talas nu även om Michy Batshuayi.
    Chelsea lär ha konkurrens från United om Bakayoko men de är även intresserade av Fabinho.
    Frågan tycks vara, kommer Monaco ens att ha ett lag nästa år? Franska mästarna har redan tappat Silva. Mendy lär vara nära City. Chelsea vill tydligen köpa Bakayoko och nu dras det i fabinho också. Då har vi inte ens nämnt Mbappé som Real, City och kanske fler är intresserade av (det talas faktiskt om att Arsenal tänker försöka...). Inte undra på att Monaco plötsligt börjat dra fötterna åt sig och "kräver" spelare i utbyte för att sälja.

Apropå dragkamp mellan United och Chelsea om spelare. Ivan Perisic lär nu vara än högre prioriterad för Mourinho efter att Griezmann i princip är oköpbar. Så ryktet säger att han är nära United, och inte Chelsea.

Virgil van Dijk är hetaste transfernamnet i engelsk fotboll just nu. Flera klubbar slåss om honom samtidigt som det fortfarande råder osäkerhet om Claude Puel verkligen blir kvar i Southampton (Thomas Tuchel nämns ofta som efterträdare just nu). Utköpspriset lär bli minst 50m pund, förmodligen mer då det är dragkamp om van Dijk främst mellan Liverpool, Man City och Chelsea. Så intensiv att det nu läcker (eller hittas på) siffror om hans lön om han lämnar. Även mer seriösa medier som The Times säger att Chelsea erbjuder honom 170k i veckan. City lär dock erbjuda 180k. Ja, så fortsätter det.
    Vid lunchtid idag steg tydligen priset på varubörsen och van Dijk ska nu kosta 70m pund. Dags att tänka om för Chelsea känns det som om det det stämmer. Låt City köpa för de är de enda som har råd. Synd däremot att de också verkar vara väldigt nära Benjamin Mendy som hade varit klart intressant för Chelsea. Vi får också motvilligt erkänna att City agerat kraftfullt, snabbt och effektivt på marknaden i år - men så är det kanske när man är villiga att betala priserna rakt av.

Annars handlar det förstås mycket om Eden Hazard som medierna tycks bestämt sig för SKA till Real om de får bestämma. Själv är Eden inte alls lika intresserad då han redan gått ut och förnekat uppgifterna från igår och försäkrar att han vill vara kvar i Chelsea. Han talar varmt om det som kommer och säger klart ifrån att just nu handlar det enbart om semester för honom. Det måste vara oerhört irriterande även för spelarna med den här cirkusen där deras ord bara sopas under mattan för att medierna ska få klick på nätet.
    Det här lär fortsätta fram till transferfönstret stänger. (Det engelska transferfönstret förresten öppnar officiellt nästa fredag).

Det senaste om Bakayoko är att spelaren först vill prata med Antonio Conte. Märkvärdigt om det inte redan skett. Monaco värderar honom till 37m pund men vill gärna ha en Chelseaspelare istället. Nämligen Charly Musonda. De accepterar dock inte Chelseas värdering på 17m för Musonda och det är också tal om att Chelsea vill ha en förköpsoption på Musonda för framtiden. Låter väldigt insatt, så insatt tycks informationen vara att man blir tveksam till trovärdigheten. Helt klart dock är det nog att Bakayoko är en spelare Chelsea är intresserade av.

Fernando Llorente som Chelsea försökte köpa i januari är tillbaka i fokus. Han ska tydligen fortfarande vara aktuell för Chelsea. Kanske värt en tanke som back-up till Costa, men nog känns Morata som ett mycket bättre val. Om än dyrare.

Newcastle har seglat upp som favoriter till att få låna Tammy Abraham nästa säsong. Synd att vi inte får se honom på Stamford Bridge ännu men det är kanske en bra väg att gå. Rafa Benitez är ju en bra tränare vad man än tyckte om hans uttalanden när han var i Liverpool. Han tog Chelsea till en titel och han lär ha bra relation till Michael Emenalo så Newcastle låter logiskt. Förutsatt att Chelsea har option på att ta tillbaka honom under säsongen.
    Newcastle har redan köpt Christian Atsu från Chelsea i sommar.

Schalke tänker avvakta till i juli innan de tar beslut om eventuellt köp av den skadade Baba Rahman.

TORSDAG:
Izzy Brown är öppen för fortsatt lån till Huddersfield. Det är också Kasey Palmer. Det lär dock inte ske, dvs att båda lånas ut. Reglerna för lån i PL sätter stopp för det. Bara ett lån från samma klubb.

Ett helt nytt namn som en legend som Pavel Nedved jämför med en viss Z har dykt upp. Det är Sampdorias 21-årige anfallare Patrik Schick. Tjecken intresserar Chelsea och United - vilket redan låter som sommarens mantra. Alla spelare Chelsea är intresserade av är United intresserade av och vice versa. Inkl Nemanja Matic som plötsligt ska vara Uniteds förstaval för värvning i sommar när Griezmann inte längre verkar tillgänglig.

Så ökar förstås ryktena om Eden Hazard och från Real-håll läcker nu uppgifter om att de minsann redan träffat Edens agenter och s k representanter tre gånger och diskuterat rent taktiskt hur han ska spela för Real. Undrar om Zidane är informerad om att anställda inom Real vet hur Hazard ska spela för dem. Vi lär få höra massor så det är bara att hålla huvudet kallt. Allt kan hända men ...

Lyons 22-årige mittfältare Corentin Tolisso som lär vara med i truppen mot Sverige intresserar tydligen Chelsea, och en massa andra klubbar.
    Lyons ordförande Aulas ska ha haft ett möte med Chelsea i dagarna. De vill låna/köpa Bertrand Traoré som vi sagt och de är också ute efter att låna Kurt Zouma. Marseille lär annars vara favorit att få låna honom, men även Inter, Valencia och WBA är intresserade.

Izzy Brown är aktuell för fortsatt lån till nykomlingarna Huddersfield. Vilket låter som en rätt bra idé. Däremot ska Chelsea inte sälja honom. Det vore en dålig idé med tanke på hur han utvecklats senaste året.

Mino Raiola säger att 11 klubbar vill köpa Donnarumma, Chelsea ska vara en av dem. Hans kontrakt med Milan går ut snart, därav det stora intresset. Man United (Raiolas förstaval alltid) är en av mest intresserade, om de inte kan behålla de Gea. Förlängt kontrakt verkar dock ändå mest troligast för oss andra.

Dani Alves, en spelare vi tyckte genuint illa om för hans respektlösa och fula uttalanden om Chelsea under hans tid i Barcelona, har plötsligt efter sin succé i Juventus blivit aktuell för oss - enligt rykten i lite mindre tillförlitliga kvällstidningar.

Moussa Dembele var högaktuell i vintras och vi undrade varför även om han

Franska rykten, hur de nu kan veta mer om Chelseas affärer, säger att Chelsea kommer inte att göra några som helst värvningar innan Antonio Contes kontraktsförlängning är klar! Faktum är att på något sätt låter det trovärdigt, och om det är så vill vi ha Contes nya kontrakt klart omgående, helst redan igår.

Ett nytt namn som målvaktsback-up är Fulhams Marcus Bettinelli. Även Jack Butland från Stoke nämns men det låter fullständigt osannolikt, varför skulle ett av Englands största målvaktslöften bli back-up i Chelsea. Då kan vi lika gärna köpa Joe Hart som back-up.

Italienska rykten knyter Juventus Alex Sandro till Chelsea. Förmodligen då tänkt som vänster wingback. Även City lär jaga honom så prislappen är astronomisk liksom alla just nu, €50m.

Nathan Aké gjorde igår debut i holländska a-landslaget. I en vänskapsmatch mot Marocko.

Inte Chelsea men kanske intressant ändå är att Atletico lär varit muntligen överens med både Alexandre Lacazette och Lyon om en övergång. Som nu stoppas då Atletico alltså inte fick sitt värvningsförbud ändrat (vilket Real fick för ungefär samma sak). Frågan är hur klubbarna gör; spelar Lacazette kvar i Lyon till i januari och går sedan eller gör han som Turan gjorde i Barcelona, flyttade men spelade inte under hösten? Det blir intressant att följa just den affären av det skälet.

ONSDAG:
Kanske inte helt seriöst men rätt roligt. Chelseafans säger nu att Conte förlorade med avsikt cupfinalen så att Arsene Wenger skulle stanna kvar i Arsenal!!! Galghumor, men vi önskar det var därför och inte bara slarv som det kändes som.

Mycket rykten om Bakayoko och som trenden är de senaste dagarna stiger priset med varje rapport som kommer. Det sägs också att om Chelsea köper Bakayoko vill Matic lämna för United och att han ska redan pratat med United. Det hela känns sjukare och sjukare. Varför sälja Matic och köpa en sämre spelare även om han är yngre - och dyrare. Dessutom får det bara inte ske att Chelsea säljer spelare till någon av våra främsta konkurrenter. Någon måtta på galenskapen får det vara, inte ens om vi får över 50m pund för Matic. (Solanke var ju ett undantag där vi inget kunde göra då kontraktet hade gått ut. Då är alla spelare fria att gå till den klubb de vill, även om klubbfostrade spelare under 24 år kostar en slant som ofta bestäms av en tribunal. Något som Scousers vill slippa genom att erbjuda 3m för Solanke. De flesta tror att tribunalen sätter ett klart högre pris, en del spekulerar i upp till 8m).
   
Spanska Sport påstår att Barcelona har inlett diskussioner om att få köpa César Azpilicueta. De vill säkert ha honom men Chelsea ska inte sälja. Inte ens för ett jättepris. Azpi är en av de viktigaste spelarna i vårt lagbygge. Budet lär ligga på €51m. (44m) Han är värd betydligt mer än så som spelare i Chelsea.

Hedvig Lindahl som fortfarande är skadad och missar hela vårserien blev inte BBCs Årets Damspelare. Det gick till norska Ada Hegerberg. Inte oväntat att Hedvig inte vann, det har väl aldrig någonsin hänt att en målvakt vunnit en sådan omröstning varken bland män eller damer. Det var fint nog att bli nominerad.

Riyadh Mahrez vill lämna Leicester. Han tycker det är dags. Han är långt ifrån lika eftertraktad som förra året men ändå sägs massor med klubbar jaga honom, bland dem Chelsea. Det tror vi inte på.

PSGs Alphonse Areola  är enligt rykten den målvakt som ska ersätta Begovic.

Charlton vill låna Jay Dasilva ännu en säsong. Det är kanske en bra lösning för vårt unga vänsterlöfte, fast kanske vill klubben se honom på en högre nivå nästa säsong.

Lyon tillhör de klubbar som vill köpa Bertrand Traoré vars framtid känns lite osäker i Chelsea efter en lånesejour i Ajax. Han var ju också viktig när Ajax slog ut Lyon ur Europa League.

Trovärdighet ingen, kommer också från Diario Gol. Som säger att om Real värvar Eden Hazard kommer de att begära att få säljas. Det är Isco och Marco Asensio som påstås vägra ha belgaren i laget...

Liverpool hoppas få Solanke för 3m pund. Vilket tyder på att om det går till tribunalen så lär de få betala mer. Självklart ska Chelsea låta det här ärendet gå till tribunalprövning.

TISDAG:
En trevlig artikel om Nathan Aké även om han kanske flaggar för en möjlig flytt pga speltid. Vi antar han och Conte har en del att prata om på försäsongsträningarna innan något beslut kommer. Vi vet ju att Bournemouth vill köpa. Läs mer>>

Solanke har gjort klart personliga villkor med Liverpool säger de nu officiellt. Han lär tjäna 20.000 pund i veckan där, vilket är långt från de 50.000 han krävde i Chelsea. Han påstår det är för att få mer speltid, ändå står det redan klart att han kommer att tillhöra Klopps U23-satsning i Liverpool och inte a-truppen så att säga. Det känns verkligen som en ny Daniel Sturridge. Trist när en spelare som kom till Chelsea som mycket ung utvecklas så, men dagens fotboll är stenhård och att vara lovande räcker tyvärr inte alltid till.
Chelsea förväntas få 2-3m pund i tribunal för honom, vilket är långt under tidigare uppgivna ersättningar så vi lär väl få se. Det blir inte klart på länge.

Förresten, nu är dagspriset på Ivan Perisic uppe i 50m och Chelsea lär tappat intresset. United är kvar i matchen men även de vägrar det priset och vill betala 35m. Årets silly lär bli silliest ever.

Om Chelsea inte får loss Virgil van Dijk från Southampton är det Citys flopp (och Bayerns succé) Jerome Boateng som är alternativet - påstår The Sun.
Lönestrejkande Dominic Solanke lämnar som väntat Chelsea för Liverpool. Det är inte officiellt än men så lär det bli. Han är kontraktslös 1 juli så det kommer att bli en övergångssumma som bestäms av en panel. Gissningsvis lär Liverpool få betala runt 8m pund. De lär dock knappast, inte rimligtvis, betala de 50.000 pund i veckan som Solanke krävde i lön av Chelsea.

Det senaste om Begovic är att Chelsea ska ha accepterat Bournemouths bud, som är betydligt lägre än det som talades om i morse (dock i mindre seriösa källor). Sky säger att priset blir 10m pund vilket känns rimligt även om 15 hade varit bättre för Chelsea. (Se nedan).

Bayern vill ersätta Douglas Costa(som ev ska till Juventus eller PSG) med Willian. Ett uppenbart val kanske, men Chelsea lär knappast sälja honom till de reapriser Bayern tror sig kunna handla för. Att Willian skulle gå för mindre än 45-50m i dagens marknad är löjligt, plus att vi är långt, mycket långt, ifrån övertygade om att Willian själv vill göra bytet.

Bournemouth vill handla, mycket, från Chelsea. De sägs vara nära en affär om Asmir Begovic. Läkarundersökning kvarstår men prislappen lär hamnat kring 15m pund vilket är helt OK. De försöker också föra diskussioner kring Nathan Aké (vilket Chelsea inte bör gå med på) och Kasey Palmer (vilket borde vara en möjlig affär om Huddersfield inte är intresserade). Bournemouth tillhör ju också de som vill ha John Terry. JT har semester och ska bestämma sig nästa vecka om han ska fortsätta spela.

MÅNDAG:
Självutnämnde Silly-gurun Di Marzio hävdar att Chelsea kommer att erbjuda Diego Costa ett nytt treårskontrakt. De flesta andra vidhåller sin "förhoppning" om att Costa kommer att lämna för Kina (eller Atletico om de säljer Griezmann). Detta trots att Diego själv gett fullständigt klart besked att han lämnar Chelsea enbart för en återgång till Atletico om det nu skulle ske. Vilket vi inte tror på, vi tror inte heller Griezmann lämnar Atletico - men vem vet något säkert i dessa tider.

Thibaut Courtois som spanska tidningar hade i princip klar för Real Madrid för några månader sedan har sagt att han vill ha ett nytt kontrakt med Chelsea. Han vill dock ha en löneförhöjning. Säger ryktena.

Spanska Don Balon (tro inte på dem) hävdar att Chelsea kommer att lägga bud om 100m pund på Gareth Bale från Real Madrid. Annars brukar alla rykten om Bale handla om Man United. Men visst vore Bale i Chelsea rätt roligt och då han spelar till höger blir kanterna livsfarliga...om han kan hålla sig skadefri. Han har börjat påminna om Sturridge när det gäller att inte spela matcher.

Diego Costa sa efter cupfinalen att han är lycklig i London och med Chelsea. Han har kontrakt och har inga planer på att lämna.
    Han gav också klart besked om att det finns bara en enda klubb han skulle kunna tänka sig lämna Chelsea för, och det är Atletico Madrid.
    Det lär knappast stoppa ryktena men det ökar absolut procentsatsen på att Diego, som var bäste Chelseaspelare och en av de få som nådde sin egen nivå i finalen, stannar. CSFC skriver upp den till 75-80% att Diego stannar i Chelsea, vilket säkerligen innebär att Lukakuaffären är död. För Chelsea kan inte och kommer inte att lägga 100m pund på Lukaku när de har den just nu bättre och mer erfarne Diego i klubben. Hur det påverkar en eventuell affär om Morata däremot är osäkrare att spekulera i.
    The Independent säger att Atletico är intresserade av Diego men kommer inte att vilja betala mer än 20m pund och för det priset får de honom aldrig. Särskilt inte när Alexandre Lacazette väl kommer gratis mer eller mindre efter att han lämnar Lyon.

Chelsea kopplas nu igen samman med Ivan Perisic från Inter. Det har vi hört förr och häromdagen skrev flera tidningar i England och här att Perisic var klar för Manchester United... Perisic är 28 år och lär kosta rätt (i sammanhanget) facila 36m pund.
    Under dagen har priset gått upp till 48m pund vilket är en helt annan affär. Fotbollen är som att spela monopol just nu. Frågan är hur länge det här kan hålla på. Det är inte bra för någon utom agenterna och kanske vissa spelare.
    Ännu senare uppgifter ger ett nytt pris. 52m pund. Så blr det när medierna kan spela ut två klubbar, Chelsea och United, mot varandra.

Unisportstore

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy
Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!

CSFC